KINAS JÄTTEPANDOR Kina, maj 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016"

Transkript

1 KINAS JÄTTEPANDOR Kina, maj 2016 Följ med till Kina och plåta jättepandor, landets nationalsymbol. Kina och den kinesiska naturen erbjuder mycket unikt för fotografer. Kinas mystiska landskap, stora floder, mäktiga bergskedjor, fantastiska vattenfall och orörda naturreservat och nationalparker gör landet till varje fotografs dröm. Addera till Kinas många sällsynta djurarter såsom guldmarkatta, takin, exotiska fåglar, asiatiska svartbjörnar och naturligtvis den utrotningshotade jättepanda och du får en fotoresa du sent kommer att glömma. Vi kommer under den kände bevarandefotografen Tom Svenssons ledning att under 12 dagar att få uppleva delar av Kina som västerlänningar sällan får uppleva. Följ med oss och utforska detta mångskiftande land och dess fantastiska natur och djurliv. Kinas nationalsymbol, jättepandan väntar på dig. Resans höjdpunkter: Uppleva den utrotningshotade jättepandan på nära håll. Besök tre av världens främsta forskningscentra för pandor. Söka efter utrotningshotade djur och fåglar i de avlägsna bergen och skogarna i Sichuan. Söka efter vilda jättepandor i det sällan besökta Tang Jia He Wld Panda Nature Reserve. Medverkan av Tom Svensson under hela resan.!

2 Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf arbetande på Nordens Ark i Bohuslän. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Environment Photographers Association. Program Flyg till Chengdu i Kina på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter. Under resan kommer Tom vid flera tillfällen att hålla föredrag, och många kvällar arbetar vi med bildbehandling av dagens bildskörd. Söndag 15 maj 2016 Den låglänta Sichuan provinsen i sydvästra Kina har ett subtropiskt klimat, ofta insvept i tät dimma, med frodig växtlighet. Chengdu, huvudstad i provinsen är känt för sina sidenbroderier, sin goda mat och för sina jättepandor. Vi samlas på hotell Tianfu Sunshine Hotel under eftermiddagen. På kvällen tar vi en promenad längs stranden av Brocade floden som slingrar sig genom hjärtat av staden med möjlighet att fotografera Sichuans imponerande skyline. Kvällens välkomstmiddag blir vår första chans att njuta av en måltid med regionens många specialiteter. (M) Måndag 16 maj 2016 Denna morgon besöker vi Dujiangyan Panda Base, som ligger utanför Chengdu. Detta forskningscentra, vilket nyligen öppnats för besökare, fokuserar på rehabilitering av skadade och sjuka pandor. Centrat öppnade 2013 och hade då en kapacitet för 10 skadade jättepandor men har nu byggts ut för att kunna ta hand om 40 jättepandor i taget. Under besöket kommer vi att få höra mer om centrets arbete.

3 Forts. måndag 16 maj 2016 Tillbaka i Chengdu och efter en god lunch kommer eftermiddagen att ägnas åt street-fotografering. Vi promenerar genom Bamboo Park, stadens gröna oas där lokalbefolkningen kopplar av, spelar mahjongg och dricker te. Med över 140 olika sorters bambu och andra tropiska växter är parken ett mecka för olika fågelarter. Kvällens middag är en Sichuan-stil Hot Pot middag, en kinesisk variant av fondue. (F/L/M) Tisdag 17 maj 2016 Idag besöker vi Chengdus berömda Research Base of Giant Panda Breeding, en forskningsanläggning och bevarandecenter i världsklass. Centret är hem till cirka 100 jättepandor som lever i en miljö mycket lik deras naturliga livsmiljö i det vilda. Vi kommer att få möjlighet till att ta spännande bilder på nära håll samtidigt som vi kommer att får lära oss mer om jättepandor, deras diet och parningsvanor samt hur de har överlevt trots ökat hot mot deras existens. I parken kommer vi också att få möjlighet att uppleva och fotografera de röda pandorna. Efter lunch i Chengdu fortsätter vi med buss upp i bergen till staden Ya'an, för nästa dags besök på Bifengxia Panda Base. Incheckning på Hongzhu Hotel Ya an Hotel följt av middag på lokal restaurang. (F/L/M) Onsdag 18 maj 2016 På Bifengxia Panda Base kommer vi denna morgon att fotografera jättepandor i en miljö med grönskande bambubuskage och höga träd. Centret grundades 2003 i ett orört skogsområde vilken erbjuder en perfekt miljö för pandorna. Även om området är inhägnat är området där pandorna kan röra sig fritt mycket stort. Liksom Sichuans välkända Wolong Center, vilket skadades svårt i jordbävningen 2008, är Bifengxia Panda Base en del av China Consveration and Research Center for Giant Pandas. Efter jordbävningen evakuerades inte mindre är 40 av Wolongs pandor till Bifengxia. Centret huserar mestadels ännu ej könsmogna pandor samt äldre pandor för gamla för avel. Under dagen kommer det att ges gott om tid för att fotografera pandor. Efter lunchen kommer även en av cheferna på centret att berätta mer om arbetet med att bevara jättepandorna. På eftermiddagen återvänder vi till Chengdu. Övernattning på Tianfu Sunshine Hotel. Middag på lokal restaurang. (F/L/M)

4 Torsdag 19 maj 2016 På morgonen kör vi norrut längs Fu floden och genom lummig skog mot Minshan bergen. Längs vägen gör vi diverse fotostopp. Efter lunch besöker vi den Gansumuslimska byn Qing Xi där vi får möjlighet att dokumentera byggnader från Qing Dynastin samt uppleva bybornas vardagssysslor. Härefter fortsätter vi in i vildmarken. En kedja av naturreservat föga kända för utomstående och besökta av få västerlänningar är vårt mål. Vi kör upp längst en smal dalgång för att nå vårt hotell, Tangjiahe Hotel där vi kommer att bo i tre nätter. Middag på hotellet. (F/L/M) Fredag 20 maj lördag 21 maj 2016 Vårt fokus dessa dagar är, Tang Jia He Wld Panda Nature Reserve, en tunnland stor nationalpark med tät skogsvegetation och ett ekosystem som är bland de mest skiftande och intakta i Asien. Denna park, rankad av WWF som en global hotspot för sin biologiska mångfald, är hem för populationer av några av världens mest utrotningshotade djur, varav minst 60 jättepandor. I parken finns det också mer än 1200 takin, ca 1000 guldmarkatta och mer än 430 andra arter av däggdjur samt mer än 2400 olika sorters växter. Under dagarna kommer vi att dokumentera parkens djur och naturliv både morgon och kväll, göra utfärder och njuta av naturstigar och fantastiska vyer, vattenfall, steniga raviner och dimmiga bergstoppar. Även om det är mycket svårt, ska vi försöka komma den svårfångade jättepandan så nära vi kan. Parken är en utmärkt pandamiljö, och vårt exklusiva tillstånd tillåter oss in i kärnområden av reservatet där de lever fritt. Detta ger oss goda möjligheter att komma dem nära men även om vi inte hittar dem i den snåriga bambuskogen är vetskapen om att de finns i närheten spännande. I parken kommer vi också att få möjlighet att fotografera rhesusmakaker, guldmarkatta, takin, myskhjortar, muntjaker, vildsvin, blå får och mer sällan även hotade kragbjörnar, röda pandor och leoparder. Parken erbjuder även mer än 150 olika fågelarter inklusive den eleganta gyllene fasanen. Många av djuren saknar en rädsla för människor på grund av att de under nästan ett halvt sekel har skyddats mot jakt vilket gör fotomöjligheterna än bättre. Under dagarna har vi med oss pick-nicklunch ut i parken. Middagarna serveras på hotellet. (F/L/M)

5 Söndag 22 maj 2016 På morgonen lämnar vi vårt hotell och beger oss genom den vackra landsbygden mot staden Pingwu. Längs vägen gör vi ett besök i Suojang Pimary School och får uppleva undervisningen. Skolan blev helt förstörd vid jordbävningen 2008 men har sedan dess byggts upp. Vid besöket donerar vi en del böcker till skolan. Vid ankomst till Pingwu serveras lunch på en lokal restaurang följt av ett besök i det buddhistiska Bao'en templet, ett av Kinas bäst bevarade 1400-tals kloster. Bland fresker och sniderier inne i templet finns över tusen beväpnade trästatyer av en kvinnlig Bodhisattva, en imponerande bit av Ming Dynastins buddistiska konst. Vår färd fortsätter på slingrande vägar över det 3600 meter höga bergspasset Rhododendron Pass och ner i Jiuzhaidalen vid kanten av den tibetanska platån. Vyerna är spektakulära och vi gör naturligtvis ett antal fotostopp längs vägen. I Jiuzhai dalen dominerar den Tibetanska kulturen vilket framgår av de färgglada byarna och de många bönehjul vilka man finner överallt. Fotostoppen blir många då motiven utgörs av hänförande vyer, vackert landskap och många kulturella sevärdheter. Vid ankomst till Jiuzhaigou checkar vi in på Sanroyal International Hotel. Middag på hotellet. (F/L/M) Måndag 23 tisdag 24 maj 2016 Två hela dagar tillbringar vi i natursköna Jiuzhiagou National Park vilken finns med på UNESCO:s världsarvslista och klassas som Kinas vackraste nationalpark. Parkens spektakulära inramning med branta bergstoppar, raviner, skogar, ängar och en mängd sjöar och vattenfall ger oändliga fotomöjligheter. Bland alla dessa naturskönheter utgör en serie kalkstenspooler fyllda med blågrönt vatten kanske parkens höjdpunkt. Jiuzhiagou är även ett av de bästa ställena i världen att att fotografera vattenfall. Här får vi möjlighet att träna på att med hjälp av långa exponeringstider fånga fallens rörelse. Jiuzhaigou erbjuder dock mer än bara ett spektakulärt landskap. I parken finns över 220 fågelarter samt många utrotningshotade växter och djur inklusive guldmarkatta, Takin och jättepandan. Nio tibetanska byar ligger också inne i parken och vi kommer att besöka en av dessa där det ges tid att ta bilder på de små husen under de fladdrande böneflaggorna. En av dagarna kommer vi även att vandra till Long Lake djupt inne i dalen. Long Lake är den djupaste sjön i parken och omges av höga berg vilket utgör en spektakulär upplevelse och oändliga motiv för en fotograf. Lunch serveras på lokal restaurang och middagen på hotellet. (F/L/M)

6 Onsdag 25 maj 2016 På morgonen beger vi oss i buss upp på den tibetanska platån mot Kinas högst belägna flygplats, 3300 meter över havet. Flyg tillbaka till Chengdu dit vi anländer i tid för en sen lunch. På eftermiddagen kommer vi att ägna oss åt streetfotografering då vi besöker gågatan Jinli Street, en rekonstruktion av marknadsplats från den åriga Hand Dynastin. Här finns det även möjlighet att handla lokalt hantverk. Incheckning på Tianfu Sunshine Hotel i Chengdu. Vårt äventyr börjar nu närma sig sitt slut. Kvällens middag är på Chendus mest spektakulärt restaurang, byggd på en gångbro över Brocade floden. Under middagen utdelar Tom pris för resans bästa bild. (F/L/M) Torsdag 26 maj 2016 Efter en sista frukostbuffé på vårt hotell är det tid att ta farväl. Flyg till Sverige på egen hand. (F) Förläng din vistelse i Kina Varje år utrotas över djurarter vilket innebär att vi idag endast har omkring 1,2 miljoner kvar på jorden. Denna resa är en Save the Wildlife -resa vilket innebär att artbevarande kommer att lyftas fram för att härigenom skapa kunskap kring ämnet. Tom arbetar som bevarandefotograf vilket innebär mycket arbete mot illegal jakt på allt från lejon, elefant till noshörning och tiger samt självklart jättepandor. Förr i tiden levde jättepandan över stora delar av Kina. Enligt den senaste och största pandaräkningen någonsin, som publicerades i februari 2015, finns det idag knappt 1900 vilda pandor kvar. De lever i sydvästra Kinas urskogar där bambu, som är deras favoritföda växer som undervegetation. Den huvudsakliga orsaken till att pandans överlevnad hotas är att dess livsmiljö förstörs av människan. Över hela södra och östra Kina har skogarna huggits ner för att bereda plats åt odlingar, hus och byar. Pandan har därför tvingats flytta till de mest otillgängliga platserna av sitt ursprungliga utbredningsområde. Resa ger dig en utmärkt möjlighet till att plåta och uppleva dessa djur i sin rätta miljö samt lära dig mer om artbevarande. Vi bidrar även finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation. I den mån det är genomförbart överlämnas denna gåva under resan. För dig som önskar förlänga din vistelse i Kina antingen före eller efter huvudresan finns det naturligtvis möjlighet till detta. Kina har otroligt mycket att uppleva och fotografera. Tag chansen och upplev Peking och den närbelägna kinesiska muren eller fotografera när fiskare med hjälp av skarv fångar fisk från sina små kanoter. Önskar du förlänga resan så hjälper vi gärna till med detta.

7 Hotell Chengdu: Tianfu Sunshine Hotel **** Hotellet är beläget i Wenshu Yuan Monastery Areadistriktet i Chengdu ca 1 km från stadskärnan och nära sevärdheter som Wenshu kloster, Chunxi Road och Yanshikou. Tianfu Sunshine Hotel har 220 moderna rum alla med TV, trådlöst internet, luftkonditionering, toalett och balkong/terrass. Hotellet har restaurang, kasino, 24-timmarsreception och roomservice. Hotellet erbjuder även utmärkta rekreationsmöjligheter med bland annat gym, bastu, utomhuspool, spa och massage. Yaán: Hongzhu Hotel**** Hongzhu Hotel är beläget i Ya'an ca 2 km från centrum. Alla de 151 bekväma rummen på Hongzhu Hotel har toalett, TV, te- & kaffe-bryggare och skrivbord. Hotellet har även en restaurang som serverar både kinesiska och internationella rätter, en bar, nattklubb, businesscenter samt bastu och en stor pool. Tang Jia He: Tangjiahe Hotel**** Tangjiahe Hotel erbjuder en avkopplande atmosfär för besökare till Tangjiahe Nature Reserve. Hotellets samtliga rum är moderna och har toalett med dusch. På hotellet finns en trevlig restaurang och en bar samt en souvenirshop. Wi-Fi är tillgängligt i receptionen. Hotellet är det enda som är beläget inne i reservatets kärnområden vilket gör det perfekt för utfärder i parken. Jiuzhaigou: Sanroyal Hotel**** Sanroyal International Hotel är beläget 1,5 km från Valley National Park och 6 km från de fantastiska Nuorilang vattenfallet. Hotellet har två restauranger samt en bar. Hotellets 198 moderna rum har alla toalett, TV med kabelkanaler, luftkonditionering samt Wi-fi. Sök på booking.com

8 Pris Pris per person: :- Priset inkluderar: * Inrikesflyg i Kina * Samtliga busstransporter enligt program * Boende i del i dubbelrum på presenterade hotell * Måltider enligt program * Dagsaktiviteter enligt program * Inträden till parker och bevarande-centrum enligt program * Medverkan av Tom Svensson under hela resan * Bevarandeföredrag under resan * Engelsktalande naturguide under hela resan * All dricks, förutom till den lokale naturguiden * Flyg, hotell- och andra skatter * Dricks till lokala guider och chaufförer * Färdhandlingar och praktisk rese-information innan resan. Priset inkluderar ej: * Flyg t/r till Chengdu i Kina * Enkelrumstillägg 5.500:- * Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc. * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under Övrigt Flyg Om du/ni önskar bokning av flyg till Chengdu i Kina hjälper vi gärna till med detta. Bokning Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon Fakta Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto. Min/max antal: 8/14 Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv upp till 300 mm, enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Valutakurs: USD 8,25 Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 20-30 april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha,

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

MONGOLIET REQUEST. 20 juli - 1 augusti 31 juli - 13 augusti 2015

MONGOLIET REQUEST. 20 juli - 1 augusti 31 juli - 13 augusti 2015 MONGOLIET REQUEST 20 juli - 1 augusti 31 juli - 13 augusti 2015 I DJINGIS KHANS FOTSPÅR Upplev Djingis Khans hemland magiska Mongoliet! Detta är nomadernas land och här möter vi en praktiskt taget orörd

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan Vietnam och Laos Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Utflykterna genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi ber er observera

Läs mer

Transsibiriska järnvägen på egen hand

Transsibiriska järnvägen på egen hand Transsibiriska järnvägen på egen hand www.iventustravel.se 08-651 45 23 Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Järnvägen,

Läs mer

Ecuador och Galápagos

Ecuador och Galápagos Ecuador och Galápagos Resdatum 2015 26 november-9 december 2016 3-18 mars, 17 november-2 december Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Australien, Nya Zeeland och Dubai

Australien, Nya Zeeland och Dubai Australien, Nya Zeeland och Dubai Australien, Nya Zeeland och Du bai Lämna regn, mörker och kyla här i Norden! Njut istället av sommaren på södra halvklotet i Australien och på Nya Zeeland! När vi 1985

Läs mer

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 I SHERE KHANS FOTSPÅR PAKISTAN Delhi NEPAL KINA Buss/Bil Flyg Indien - en smältdegel av kulturer, kryddor, religioner, färger och dofter. Väldiga

Läs mer

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016 BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION 23-30 maj 2016 En unik möjlighet att uppleva Arktis, Svalbard och dess djurliv på nära håll. Detta blir en expedition

Läs mer

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Upplev Sydafrika på ett annorlunda sätt! Följ med på en innehållsrik resa till the rainbow nation, regnbågslandet som verkligen bjuder på en mångfald när

Läs mer

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari!

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Resan börjar med två dagars safari i de norra delarna av landet i en av landets bästa safariparker, Pilansberg National

Läs mer

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både

Läs mer

ISLAND 2009 Weekendresor

ISLAND 2009 Weekendresor ISLAND 2009 Weekendresor KLASSISK WEEKEND 3/4/5 NÄTTER SID 1/2 Klassisk weekend, 3/4/5 nätter En variationsrik resa som tar dig med till några av de största och mest klassiska sevärdheterna på Island.

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 SWEDSWED-ASIA TRAVELS TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 Foto: Kjell Borneland Swed-Asia Travels DAG 01. (14 nov) ANKOMST INDIRA GANDHI FLYGPLATS, DELHI Vi landar i Delhi redan på morgonen. På flygplatsen

Läs mer

WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen!

WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen! WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen! Svensk natur och kultur i underbar blandning! Söderåsen är en underbar plats för äventyr. Runt och på åsen finns många spännande platser

Läs mer

Din lokala researrangör med personlig service!

Din lokala researrangör med personlig service! Din lokala researrangör med personlig service! 039321466 / 0737339829 busslinus.se busslinus@busslinus.se Ring oss när det passar dig! Vi har resegaranti BussLinus Resor 1 Vår 28/2, 28/3, 25/4 Höst 10/10,

Läs mer

Peking till Shanghai. asien. asien. Läs & Res www.lasochres.se 08-452 96 96 Läs & Res

Peking till Shanghai. asien. asien. Läs & Res www.lasochres.se 08-452 96 96 Läs & Res Peking till Shanghai Sidenvägen i Kina Det gamla och det nya Kina Den ultimata resan till Kina för dig med kort om tid. På 16 dagar upplever du både stad och landsbygd, historia och natur. Resan tar dig

Läs mer