besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010."

Transkript

1 besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010.

2 Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro. 24 feb-11mars Drömmer du om att uppleva Afrikas savanner och unika viltliv? I de Kenyanska naturreservaten väntar the big five, noshörning, lejon, elefant, leopard och buffel. Bara känslan av att sitta vid ett vattenhål och vänta på naturens egen storslagna föreställning är en hissnande upplevelse som man aldrig glömmer. Och som grädde på moset så åker vill Kilimanjaros fot och springer ett mycket spektakulärt marathon, alternativt halvmarathon eller 5 km. För dig som vill ha ytterliggare en utmaning förutom maratonloppet erbjuder vi en fantastisk vandring och upplevelse genom att bestiga Kilimanjaro har vi två stycken resealternativ. Bägge alternativen har samma utresedatum och reseupplägg fram till maratonloppet. Efter loppet delar resorna på sig beroende på om ni väljer att åka på mer safari eller om ni väljer att utmana berget med en spektakulär vandring till Kilimanjaros topp. På resa 1, Safariresan besöker vi 3 naturreservat. Amboseli, 392 km², Kenyas tredje mest besökta nationalpark, som bland annat har världens största elefantbestånd, men också stora mängder av buffel, giraffer, zebror, antiloper, geparder och gaseller. Här bor vi bra på Amboseli Serena Lodge med utsikt över det mäktiga berget Kilimanjaro. Denna park besöks av bägge resealternativen. Lake Nahuru, 188 km², den berömda sodasjön, där vi kan skåda miljontals flamingos som färgar hela sjön rosa, men där vi också kan möta många andra fåglar. Dessutom finns leopard, noshörning och många andra djur. I Lake Nakuru övernattar vi på Sarova Lion Hill Lodge, även det av högsta klass. Masai Mara, 1510 km². Kenyas stolthet i safarimått. Den stora attraktionen är lejon, men även gepard och leopard finns i området. Andra djur som man kan se är hyenor, schakaler, giraffer, babianer, olika slags antiloper och gaseller. Flodhästar och krokodiler finns i floderna, medan vegetationen längs dessa drar till sig vattenbockar, elefanter, impalor och rörbockar. Det finns även ett rikt fågelliv i Masai Mara. Här erbjuds vi också att jogga på säkrade löpstigar på savannen och blir då eskorterade av beväpnade massajkrigare. En annorlunda upplevelse. Här bor vi mycket bra på Mara Serena Lodge. Djursviten elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard brukar kallas the Big five. Om du är ute efter att se the Big five har du goda chanser på lejon, elefant och buffel i Masai Mara, samt viss chans på noshörning och leopard. Om du kombinerar Masai Mara med ett besök i Lake Nakuru ökar dina chanser att se noshörning och leopard.

3 Program - resa 1 & 2»Följande program gäller bägge resorna fram till marathondagen. 24 februari Flygresa Vi avreser från Skandinavien på morgonen och flyger via Amsterdam till Nairobi, dit vi anländer på kvällen. Logi på Serena Nairobi hotell. Middag på egen hand. 25 febaruari Nairobi - Amboseli Efter frukost blir vi hämtade av våra minibussar som tar oss till Amboseli Serena Safari Lodge lagom till lunch. På eftermiddagen en s.k. game drive(safari). Middag och övernattning på lodgen. 26 februari Safari Amboseli Vi återhämtar oss idag efter 2 dygns resande och vi hinner med gamedrives både på morgonen och eftermiddagen och kan vila och sola mitt på dagen. Amboseli SerenaLodge ligger mycket vackert belägen med en fantastisk vy över landskapet och med Kilimanjaros mäktiga topp i bakgrunden. 27 februari Safari och färd till loppet Efter en tidig game drive följd av frukost fortsätter vi resan mot Kilimanjaro. Passerar gränsen till Tanzania och stannar och äter lunch på Serena Mountain Lodge. Vi fortsätter sedan till Moshi där vi hämtar ut våra nummerlappar. Övernattning på Springlands Hotel i Moshi. 28 februari Kilimanjaro Marathon Tidig revelj och frukost, loppen startar På eftermiddagen fortsätter resa 1 till Serene mountain village i Arusha för middag och vila. Vandringsresan stannar på samma hotell i Moshi. Resa 1»nedan följer fortsättningen för safariresan. 1 mars Arusha Amboseli Efter en tidig frukost sker återfärden till Amboseli. Efter ankomst hinner vi med en game drive. Middag på Amboseli Serena Safari Lodge. 2 Mars Amboseli Lake Nakuru och safari Avfärd mot Lake Nakuru direkt efter frukost, med medhavd picnic-lunch. Ankomst till Sarova Lion Hill Lodge, där vi hinner med en game drive. Middag och övernattning. 3 Mars Lake Nakuru - Maasai Mara Frukost och därefter färd längs Rift Valley till Mara Serena Lodge, dit vi anländer i tid för lunch. På eftermiddagen en game drive, därefter middag och övernattning.

4 4-5 Mars Två heldagar i Maasai Mara Morgon och eftermiddag game drives och dessemellan träning på lodgens egna löpstigar ute på savannen för dem som så önskar. Middag och övernattning på Mara Serena Lodge. 6 Mars Maasai Mara - Nairobi. Flygresa Morgon game drive, den sista, frukost och lunch. Avfärd till Nairobi dit vi anländer sen eftermiddag, kort citytur och sen middag på spektakulär restaurang. Flyg från Nairobi kl och hemkomst följande förmiddag. Resa 2»nedan följer fortsättningen för vandringsresan. Toppen på Kilimanjaro ligger 5895 meter över havet och är en av de högsta punkter man kan nå utan att bergsklättra. Vägen upp är spektakulär och vacker, du möter allt från frodig regnskog till arktisk nattkyla. Vi bor i tält och har med oss kunniga guider, kockar och bärare. Själva bär vi bara en mindre ryggsäck och farten vi håller är lugn och behaglig. Machameleden är ganska krävande men förmodligen den vackraste. 1 mars Moshi Förberedelser Vi återhämtar oss efter loppet, preparerar vår utrustning och laddar inför det kommande äventyret. 2 mars 1800 möh möh Efter frukost blir vi körda i minibussar till Machame Gate varifrån vår vandring uppför börjar. Vi är nu på 1800 meters höjd och efter 5-6 timmars vandring når vi Machame Hut på ca 3000 meters höjd. Mycket vacker vandring genom bergsregnskog. Vi äter en picknicklunch längs vägen och middag serveras i lägret på kvällen. 3 mars 3000 möh möh Efter en tidig frukost ger vi oss iväg, vi kommer idag att passera en dal innan vi vandrar uppåt i cirka 6 timmar till Shira hut på 3800 meters höjd. Picknicklunch längs vägen och middag serveras i lägret. 4 mars 3800 möh möh Efter frukost ger vi oss iväg på en cirka 6 timmars långsam vandring. Nu börjar det bli lite tuffare och trots dagens ganska långa vandring vinner vi inte så mycket höjd när vi kommer fram till Barranco hut på 3950 meters höjd. 5 mars Barranco Hut - Karanga Valley En lugnare dag för acklimatisering. Vi vilar inte helt men håller oss på samma höjd. Picknicklunch längs vägen och middag i lägret. 6 mars Karanga Valley - Barafu Hut möh Efter frukost korsar vi Barranco Valley, bestiger Barranco Wall och följer sedan leden mot Barafu Hut, dit vi kommer efter cirka 7-8 timmars vandring. Vi är nu på 4600 meters höjd.

5 7 mars 4600 möh möh möh toppdagen! Frukost och sedan en mycket tidig start (strax efter midnatt) för en dag med cirka 11 timmars vandring. Först vandrar vi upp till Stella Point på 5745 meters höjd och sedan vidare till den högsta punkten i Afrika, Uhuru Peak. Vi är nu på 5895 meters höjd och vi har vandrat uppåt i närmare 6 timmar. Efter att vi, förhoppningsvis, sett solen gå upp börjar vandringen nedåt i cirka 5 timmar till nattläger i Mweka hut på 3000 meters höjd. Picknicklunch längs vägen och middag i lägret. 8 mars 3100 möh möh Efter frukost avslutas vandringen där den började. Alla i gruppen kommer troligen inte ha kommit ända upp men äventyret och den storslagna naturen gör ändå detta till en fantastisk upplevelse. Av 26 deltagare 2007 kom 22 upp till toppen. Picknicklunch längs vägen och på kvällen äter vi middag på fina Impala Hotel i Arusha där vi även sover en natt i bekväma sängar 9 mars Arusha - Amboseli Efter frukost ger vi oss iväg tillbaka till Kenya och Amboseli dit vi kommer lagom till lunch. Framåt sen eftermiddag ger vi oss ut på en gamedrive och kvällen avslutas med middag. Vi bor på Amboseli. 10 mars Amboseli Nairobi - Skandinavien Vi börjar dagen med en tidig och sista gamedrive för denna resa. Efter frukost påbörjar vi resan upp till Nairobi, vi äter lunch på vägen. Väl i Nairobi hinner vi med en kort citytur och vi äter sedan en avslutningsmiddag på en bra och mycket speciell restaurang i Nairobi. Efter middag, transfer till flygplatsen och vårt flyg hem. Även hemresan går via Amsterdam och vi landar i Skandinavien på morgonen den 11 mars. Resfakta Vad ingår i resa 1: 24 februari -7 mars Pris per person inkl flyg med KLM, flyg- och hotellskatter, alla transporter enligt beskrivning, alla parkavgifter, guider, helpension (dryck ingår ej, middag ingår ej den 24/2) boende i vald rumstyp, alla nationalparksavgifter och skatter, omfattande information, all safari enligt beskrivning. Skandinavisktalande färdledare. Engelsktalande safariguider. Ingår ej ( gäller för bägge resorna) Visum till Kenya och Tanzania (ca USD 50 per land), middag första kvällen, dricks, startavgift. Dryck under måltiderna (kaffe och juice ingår till frukost). Övriga utgifter av personlig karaktär. Observera Under bestigningen har vi lagt in en extra acklimatiseringsdag, allt för att öka möjligheten att alla ska nå toppen. Men man ska vara mycket medveten om att alla troligtvis inte når toppen på grund av den tunna luften. Väl ingångna vandringsskor och bra vandringskläder är ett måste! Vattenreningstabletter måste var och en ta med sig själv under vandringen. En fullständig utrustningslista skickas ut till alla som ska med på resan. Vad ingår i resa 2: 24 februari -11 mars Pris per person inkl flyg med KLM, flyg- och hotellskatter, alla transporter enligt beskrivning, alla parkavgifter, skatter, guider, helpension (dryck ingår ej, middag ingår ej den 24/2) boende i vald rumstyp, boende 2 personer i tält under vandringen, guider och bärare under bestigningen och räddningsavgift, omfattande information, safari och nationalparksavgifter i Amboseli nationalpark.

6 Loppet Loppets start och mål är på idrottsstadion i Moshi, Tanzania. Moshi ligger på cirka 1800 möh, men det är inte höjden utan värmen som kommer att vara den stora utmaningen. Banan går längs Kilimanjaros vackra sluttningar och för att undvika den värsta värmen är starten tidigt på morgonen. Startfältet brukar bestå av ca 1000 löpare, fördelat på maraton, halvmaraton och 5 km. Servicen runt loppet är bra. Personliga rekord kan vi lova att det inte blir men däremot en upplevelse för livet. Datum: 28 februari Distanser: 42 km, 21 km, 5 km Antal deltagare: ca 1000 Medalj: får de som fullföljer 42 km & 21 km T-shirt: får alla Starttid: 06.30, med reservation för ändring. Maxtid: Ingen Startavgifter: 42 & 21 km 800 sek. 5 km 400 sek.

7 Hotellen Hotellen under resan är av absolut högsta klass. Undantaget är hotellet i Moshi, Springlands, som är av enklare karaktär. Under alla safaris bor vi i nationalparkerna mitt bland djuren. Alla bekvämligheter finns såsom dusch/wc, telefon. Alla hotell har restaurang, bar, pool och de flesta måltider äts på respektive hotell i form av buffeér. Man bör tänka på att lämna dricks till hotellpersonalen när de hjälper till med väskor samt lämna dricks till städpersonalen på respektive hotell. Under bestigningen av Kilimanjaro bor vi av naturliga skäl i tält, 2 personer delar, men vi blir mycket väl omhändertagna av den stab av bärare, kockar och guider som är med under hela vandringen. Priser Dubbelrum: Enkelrum: Resa 1 Safariresan : :- Resa 2 Vandringsresan : :- Avbeställningsskydd 895:- Vaccination För resa till Kenya och Tanzania krävs ett flertal vaccinationer. Det är resenärens eget ansvar att kontakta en vaccinationscentral och ta reda på exakt vilka vaccinationer som krävs. Kontrollera polio-,stelkramps- och difteriskyddet. Fråga om malaria, gula febern, kolera, hepatit A och B. Detta bör göras i god tid före avresa.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar Reskod: G1 Antal resdagar: 14

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar Reskod: TZ-4 Antal resdagar: 12 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa varje

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 På denna Save the Wildlife resa får du både möjlighet att fotografera Kenyas djurliv och även lära dig mer om parkernas bevarandearbete. Ta chansen och följ

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjesafari i Tanzania med sol&bad på Zanzibar Reskod: TZ-17 Antal resdagar: 13 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa från Stockholm, Köpenhamn

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING Sydafrika BESKRIVNING Sydafrika, 12 dagar En enastående natur med stor mångfald möter oss på denna resa. Här åker vi på safari och hoppas på att få se the Big Five. Vi njuter av kombinationen av mäktiga

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

Grupp & Konferensresor

Grupp & Konferensresor 0 Grupp & Konferensresor Jubileumssafari Borås Djurpark Tanzania och Zanzibar 2-14 januari 2013 Jubileumssafari med Borås Djurpark Borås Djurpark fyller 50 år och firar detta med att ordna en unik safari

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Kenya

Kon-Tiki Resor. Kenya Kenya Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi

Läs mer

Uganda. kon-tiki resor

Uganda. kon-tiki resor Uganda Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs som privat, med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför,

Läs mer

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint.

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Anders A Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Så kom vi då till Karin Blixens hem, som ju blev världsberömt när den här filmen kom. Detta är verkligen

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Kenya

Kon-Tiki Resor. Kenya Kenya Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi

Läs mer

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell 6 dagars safari i Tanzania och 5stjärnigt hotell på Zanzibar 6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell på Zanzibar Reskod: TZ-6 Antal resdagar: 17 (varav 15 dagar i Tanzania) Pris Pris per person

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Det bästa av Tanzania

Det bästa av Tanzania Det bästa av Tanzania ARUSHA TARANGIRE LAKE MANYARA LAKE NATRON SERENGETI NGORONGORO LAKE EYASI 11 dagar/10 nätter Denna resa bjuder på det absolut bästa som Tanzania har att erbjuda. Ni får upptäcka de

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

LÖPNING & KULTUr I PEKING PEKING MARaTHON. 14 22 oktober 2009.

LÖPNING & KULTUr I PEKING PEKING MARaTHON. 14 22 oktober 2009. LÖPNING & KULTUr I PEKING PEKING MARaTHON. 14 22 oktober 2009. Asiens pärla En härlig resa till mittens rike. Resan till Peking har blivit en våra mest uppskattade resor. Loppet i all ära men Kina och

Läs mer

THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016

THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 Ta chansen att plåta ett av djurvärldens mest spektakulära skådespel. En dröm för alla natur- eller djurfotografer! I augusti-september äger den

Läs mer

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL Landa i Kathmandu, porten till alla äventyr i Himalaya. Upplev rafting och forskajak på en av världens mäktigaste floder. Se Himalayas fantastiska berg som sträcker sig över

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Påskresa till Uganda och Rwanda

Påskresa till Uganda och Rwanda Påskresa till Uganda och Rwanda 22-31 Mars 2016 Nu är det dags att anmäla sig till en av skolårets absolut mest spännande upplevelse resan till Uganda och Rwanda. Resan till Rwanda går med Overlander genom

Läs mer

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

KENYA. Av Tommy Grandell

KENYA. Av Tommy Grandell KENYA Nu har turisterna börjat hitta tillbaka till Kenya sedan oroligheterna i landet ebbat ut. Främst lockar safariparkerna med sitt enorma djurliv, men allt fler Kenyabesökare dras också till de långa,

Läs mer

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009.

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. Sommarvandring i Alperna En aktiv semester med dagliga vandringar i alpmiljö. Upptäck nya miljöer, vackra vyer, iskalla vattendrag, storslagen natur

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Safari i Karen Blixens Kenya

Safari i Karen Blixens Kenya Club Eriks noga utvalda upplevelser Safari i Karen Blixens Kenya Kenya I regi av Owe Sandström, en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks en oförglömlig resa i Karen

Läs mer

Sun City Golf & Madikwe Safari

Sun City Golf & Madikwe Safari Sun City Golf & Madikwe Safari Nio dagars resa till där ni kombinerar fantastiska golfbanor och safari. Ni börjar med tre nätter på Sun City där fokus ligger på golfdelen. På fjärde dagen är det dags att

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406 UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE Official logo: full palette: New York Halvmarathon. 14-18 augusti. 286 blue 7406 yellow 2597 purple 7467 turquoise Atnernate versions: Upplev Big Apple Den pulserande, intensiva

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet!

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet! Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda En unik upplevelse & minne för livet! Välkomm en m ed på en exklusiv resa där vi besöker bergsgorillorna i deras naturliga miljö i Rwanda. Denna

Läs mer

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012 I Goodall och Fosseys fotspår.. Uganda är ett resmål som erbjuder upplevelser utöver det vanliga. Detta blir min 3.e resa till detta fantastiska land. Denna gång börjar resan i de norra oexploaterade delarna

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Nigel Archer Safaris Kenya

Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har under många år varit känd som en ytterst erfaren professionell jägare på såväl storvilt och plains game som fågeljakt. Nigels bakgrund som utbildad akademiker

Läs mer

Tanzaniaresa - Dagsprogram

Tanzaniaresa - Dagsprogram Tanzaniaresa - Dagsprogram Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, där du har mycket god chans att få se The Big Five och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen!

Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen! Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen! Resdatum 2019 27 september-7 oktober 2020 25 september-5 oktober Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania.

Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania. Bergsvandring Checklista inför bergsvandring Tanzania Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania. Under vandringen kommer ni att ha bergsguide,

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november Välkommen med på Kenyaresan 2019 26 oktober till den 9 november 15 dagar med mycket safari och avslappnande sol/bad, men framförallt möten och besök i projekt, byar, slumområden. Med besök på Helping Hands

Läs mer

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Upplev spännande Tanzania. Landet som bjuder på såväl Afrikas högsta berg Kilimanjaro, kritvita stränder på ön Zanzibar samt fantastisk safari i Serengeti.

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Safari Entabeni Game Reserve

Safari Entabeni Game Reserve Safari Entabeni Game Reserve Tre dagars safari i underbara Entabeni Game Reserve. Entabeni Private Game Reserve, ligger i Waterberg regionen. Cirka tre timmars körning från Johannesburg finns detta 12000

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11,

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, Indiens pärlor 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, På denna resa får du uppleva Indiens nästan overkliga blandning av överdådiga palats,

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

SPRING PÅ ISLAND ReykjAvIk MARAthoN. 20 24 AuGuStI 2009.

SPRING PÅ ISLAND ReykjAvIk MARAthoN. 20 24 AuGuStI 2009. SPRING PÅ ISLAND Reykjavik Marathon. 20 24 augusti 2009. Ett lopp på sagornas ö för hela familjen! Island är på många sätt vår okända granne, nära men ändå så avlägset. Island är dock väl värt ett besök.

Läs mer

DET VILDA OCH DET TAMA

DET VILDA OCH DET TAMA DET VILDA OCH DET TAMA Res med SLU till Kenya i november 2016 Nu finns en unik chans att åka till Afrika och uppleva natur och djurliv under ledning av en av SLU:s Afrikarutinerade forskare. Kursresan

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Tour Africa introducerar gruppresan: SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Denna resa täcker de allra finaste och mest sevärda platserna i Sydafrika. Resan startar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste

Läs mer

Klassisk Ekolyxsafari

Klassisk Ekolyxsafari Klassisk Ekolyxsafari Res på ett safariäventyr och upplev en mötesplats utöver det vanliga! Tillbringa två nätter på Basecamp, en prisvinnande ekocamp i hjärtat av Masai Mara. Utöver morgon och kvällssafari

Läs mer

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 För IPA medlemmar & bekanta! Följ med till Sydafrika på denna upplevelseresa kombinerat med djur, natur,

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika Ski Safari Kanada Drömmen om en road trip genom Klippiga Bergen i Kanada kan bli verklighet. På denna skidsafari från öst till väst upplevs tre fantastiska skidområden. Ni ankommer till Calgary i Alberta

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Äventyrsresa till Amazonas

Äventyrsresa till Amazonas Äventyrsresa till Amazonas 7 dagars rundresa! U pplev s vita sandstränder och Tapajós djungel! Den bästa tiden att resa hit med tanke på väderleken är från maj t o m januari. Vattennivån är som högst i

Läs mer

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb.

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Kusafiri na Mimosa utamaduni safari ya Kenya! Karibu! PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Tisdag 31 januari Avresa eftermiddag från Arlanda. Nattflyg. Onsdag 1 februari Ankomst Nairobi på morgonen. Hämtning på

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssningen görs på Tapajósfloden ut till nationalparken Tapajós, som har en mycket rik fauna och flora. Du färdas i ett enastående vackert landskap,

Läs mer

Äventyrsresa till Amazonas

Äventyrsresa till Amazonas Äventyrsresa till Amazonas 10 dagars rundresa! U pptäck Alter do Chãos vita sandstränder och Tapajós djungel! Den bästa tiden att resa hit med tanke på väderleken är från maj t o m januari. Vattennivån

Läs mer

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Vi lyfte från Arlanda sent den 30 juni och flög med ET via Addis Abeba till Zanzibar. Det var en lång flygning, så vi var riktigt glada när vi landade på

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa med safari Norra Sydafrika, 2014 Onsdag 8 Januari 2014 - Ankomst till Johannesburg kl 08.30 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen. - Busstransfer

Läs mer

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015 SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA 1-13 september & 6-18 oktober 2015 5-STJÄRNIG SAFARI, VINPROVNING, VALAR OCH PINGVINER Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr i Botswana och Sydafrika!

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt bortom

Läs mer

Värt att veta om. Kenya. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Kenya. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Kenya Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Kenya Huvudstad Invånarantal Språk Nairobi 44 milj. Swahili Religion Valuta Yta Romerskkatolsk Kenya shilling 582.646 km2 Läs mer om vaccinationer,

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer