VAR MED OCH FORMA. Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VAR MED OCH FORMA. Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg."

Transkript

1 1 VAR MED OCH FORMA Västerport I Varberg Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg.

2 2 När Västkustbanan läggs i tunnel under staden och Industrihamnen flyttar, så kan staden växa mot havet. Tre stora projekt Varbergstunneln, Farehamnen och Västerport möjliggör varandra och hålls ihop i ett gemensamt stadsutvecklingsprojekt. Ur Inriktningsbeslut för Stadsutvecklingsprojektet

3 3 Upphandlande myndighet/beställare: Varbergs kommun och Jernhusen Bakgrund Varbergs kommun står inför en spännande stadsomvandling. Västkustbanan ska förläggas i tunnel under staden och stadens industrihamn flyttas. När järnvägsspår, bangård och hamn försvinner från Varbergs centrala delar frigörs ett stort område som blir tillgängligt för stadsutveckling. Här, mellan stadskärnan och havet, ska Västerport byggas. En upplevelserik stadsdel med strategiskt placerade målpunkter och mötesplatser där människor och mångfald är i fokus. Västerport får havet, stadskärnan, Varbergs fästning och det nya stationsområdet som grannar. I området planeras ca lägenheter. Västerport ska vara hela Varbergs stadsdel precis som området kring fästningen med Strandpromenaden och dess stränder är idag. Stadsdel och stationsområde ska med innehåll och utformning komplettera stadskärnan och bidra till att göra hela Varberg mer attraktivt. Varbergs vision om att utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt ska fungera som ledstjärna för Varbergs stadsutvecklingsprojekt. Mod och nytänkande ska synas i både arbetssätt och resultat. Hållbarhet och delaktighet är två viktiga förhållningssätt som ska genomsyra hela projektet. Den aktuella marken ägs av Varbergs kommun och Jernhusen som nu tillsammans bjuder in till prekvalificering inför parallella uppdrag. För att få fram attraktiva och genomförbara stadsbyggnadsstrukturer i det aktuella området krävs fördjupade studier, idéer och analyser. Precis som i projektet i stort, kommer detta uppdrag att präglas av öppenhet och dialog.

4 4

5 5 VISION VARBERG 2025 Vision Västkustens kreativa mittpunkt - Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Visionen skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. Verksamhetsidé Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förhållningssätt Hållbarhet - Vi ska tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Delaktighet - Vi har ett öppet klimat och ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av mångfald, inflytande och omtanke. Tänk, tyck, fråga! Delaktighet är en av visionskonceptets viktigaste beståndsdelar.

6 6 Syfte Syftet med uppdraget är att bidra med stadsbyggnadsidéer för den nya stadsdelen Västerport. Förslag och idéer kommer att utgöra ett underlag för pågående arbete med planprogram för stadutvecklingsområdet Västerport. Uppdraget Uppdraget ska fokusera på att hitta en stadsbyggnadsstruktur som skapar en tilltalande gestaltning. Förhållandet mellan bebyggelse, offentliga och privata utemiljöer ska vara välstuderade. Fördelning och placering av innehåll i relation till målpunkter är viktig. Västerport ska ge en go känsla att vistas i och bo i. Målet är att skapa en stadsdel med karaktär. I uppgiften ingår bl.a. att: med vissa givna förutsättningar visualisera en stadsstruktur som kompletterar och stärker Varbergs karaktär som attraktiv stadskärna ge förslag på bebyggelsestruktur och offentliga rum, platser, stråk som tillsammans skapar en miljö som såväl de som bor och verkar i stadsdelen som besökare uppskattar ge förslag till logistik, flöden och rörelsemönster i förhållande till Varbergs nya stationsområde, stadskärna och andra viktiga målpunkter ge förslag på innehåll som stödjer och kompletterar Varbergs stadskärna ge förslag till hur privat utemiljö kan ordnas i förhållande till offentlig platsmark redovisa hur klimatfrågor såsom sol, ljusförhållanden, vind och vatten i havsnära läge har hanterats i föreslagen stadsstruktur m.m. Uppdragets avgränsning Uppdraget utgör en del av planprogrammet, se figur. Avgränsningen är schematisk och kommer att preciseras i uppdragsprogrammet. Ungefärlig gräns mellan stadsutveckling och hamnverksamhet/hamnanknuten verksamhet finns men ska studeras vidare. Antal deltagande förslagsställare Tre arkitektteam kommer att tilldelas uppdraget att lämna förslag på utformning av Västerport enligt ovan. Arvode De som kvalificerar sig för uppdrag erhåller vardera SEK exkl. moms. Hälften av beloppet ( SEK exkl. moms) betalas ut efter genomförda dialogmöten, och resterande belopp efter fullgjort uppdrag. Arbetsprocess Uppdraget kommer att utgöra en viktig del i framtagandet av planprogrammet. Vid uppdragsstart ska utvalda arkitektteam medverka i en presskonferens. De tre arkitektteamen ska halvvägs in i arbetet delta i ett redovisnings- och dialogskede. Slutpresentation ska genomföras på ett allmänt möte där utrymme ges för diskussion och synpunkter. Utöver detta ska de utvalda teamen under uppdragstiden ha regelbundna avstämningar med beställaren. Efter slutpresentation bearbetar kommunen inkomna förslag från arkitektteam och allmänhet. Därefter fortsätter planprocessen med att kommunen går ut på programsamråd enligt Plan-och bygglagen. Uppdraget kommer att preciseras närmare i ett uppdragsprogram som kommer att presenteras inför utvalda team innan startmötet. Röd markering: Ungefärlig avgränsning av uppdraget. Blå markering: Gräns för planprogram. Området är här endast ungefärligt markerat. Den slutgiltiga omfattningen kommer framgå i uppdragsprogrammet.

7 7 Arbetsorganisation Under uppdragsperioden kommer arkitektteamen ha kontakt med projektledaren för Västerport och ansvarig för planprogrammet. Upphandlingsförfarande Detta är en projekttävling i enlighet med bestämmelserna i kaptel 14 i lagen om offentlig upphandling (LOU, 2007:1091). Tre team kommer att utses för att arbeta med parallella uppdrag. Intresseanmälan Intresseanmälan ska vara arrangören tillhanda senast Den ska lämnas in elektroniskt via Tendsign ( Erforderliga handlingar Intresseanmälningarna ska vara så anonymiserade som möjligt. Till intresseanmälan ska bifogas: Förteckning över inlämnat material. Namn, organisationsnummer, adress, telefon, e-post, webbadress. Om flera företag samverkar ska var och ens uppgifter lämnas. Tre referensprojekt som är relevanta för uppdraget (se ovan) och som inte är äldre än tio år. Minst ett av projekten ska vara genomfört eller under genomförande. Respektive projekt får redovisas på max 3 A3-sidor. Till vart och ett av referensprojekten ska en referensperson anges med telefon och e-postadress. Redovisning av föreslagen projektorganisation (max två A4-sidor, min 11 pt font), kortfattade CV för medverkande (max en A4-sida vardera, min 11 pt font). Nyckelpersoners roll i åberopade referensprojekt ska anges, likaså en kortfattad motivering av sammansättningen av det offererade teamet. En redovisning av tänkt angreppssätt, dvs. hur teamet avser att arbeta med uppgiften (max två A4-sidor, min 11 pt font).

8 8 Urvalskriterier för deltagare Urvalet kommer att genomföras i två steg: steg 1 (kvalificeringskrav) är skallkrav. Om kraven uppfylls går intresseanmälan vidare till steg 2 (urval). Steg 1 Kvalificeringskrav Intresseanmälan ska ha inkommit i tid och på svenska. Samtliga ovan begärda handlingar ska ha inkommit. Deltagare ska ha fullgjort sina skyldigheter avseende inbetalning av skatter och socialförsäkringsavgifter samt vara registrerad i aktiebolags- eller handelsregister eller motsvarande register, som förs i det land där deltagarens verksamhet är etablerad. Deltagaren ska även vara registrerad för mervärdesskatt, undantaget skattefria verksamheter, samt inneha F-skattebevis. Beställaren kommer att kontrollera att föreskrivna skatter och avgifter har betalts och vid behov begära in intyg från deltagaren. Steg 2 Urval/utvärdering Urvalet av de som kommer att bjudas in att tilldelas uppdraget kommer att ske genom en samlad bedömning utifrån begärda handlingar. I bedömningen kommer att värderas de föreslagna teamens erfarenhet, kompetens och resurser för att genomföra uppdraget (se avsnitt under rubriken Uppdraget ovan). Särskild vikt kommer att läggas vid visad förmåga att utreda komplexa uppgifter och med hög stadsbyggnadsmässig kvalitet gestalta funktionella lösningar. Vi söker team som har förmåga att utforma Västerport utifrån de ambitioner som lagts fast i inriktningsbeslutet (se bilaga). Teamen ska kunna utforma mötet mellan järnväg, hamn, ny stadsdel och den angränsande delen av den nuvarande stadskärnan. Det ska göras utifrån kunskap om hur människor rör sig i stadens rum, hur ekonomin i staden fungerar och hur socialt hållbara miljöer gestaltas. Teamen ska innehålla kompetenser inom stadsbyggande, arkitektur, landskapsarkitektur och trafikplanering. I Stadsutvecklingsprojektet finns ett framtaget hållbarhetsprogram, med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Det är en styrka om teamen också innehåller övriga kompetenser i frågor som rör hållbar stadsutveckling. Vid urvalet av de företag/team som kommer att tilldelas uppdrag kommer stor vikt att läggas vid: teamets erfarenhet av likvärdiga, komplexa stadsbyggnadsprojekt, teamets kompetens för uppgiften, dess sammansättning samt motiv för denna, redovisat angreppsätt/tillvägagångssätt för uppdraget, samt visad förmåga att presentera funktionella helhetslösningar med god gestaltning. Urvalet, av de anonymiserade intresseanmälningarna, kommer att ske av en arbetsgrupp sammansatt av personer från Varbergs kommun, Jernhusen och en extern konsult. Teamen kommer att väljas så att beställaren har möjlighet att få en så bred och varierad belysning av uppgiften som möjligt. Underrättelse om beslut Meddelande om tilldelningsbeslut kommer att skickas via e-post till den adress som angetts vid hämtning av förfrågningsunderlag i Tendsign. Därför är det viktigt att uppge rätt e-postadress. Tilldelningsbeslutet kan sedan läsas på com. Efter meddelat tilldelningsbesked tillämpas avtalsspärr på tio dagar. Avtalsspärren räknas från och med dagen efter att meddelandet om tilldelningsbesked har skickats. Avtal sluts först när avtalet undertecknats av båda parter efter det att avtalsspärren löpt ut. Tilldelningsbeslut utgör inte accept enligt Avtalslagen utan avtal sluts genom ett särskilt kontrakt. Öppenhet De parallella uppdragen kommer att genomföras med största möjliga öppenhet. Bl.a. kommer beställaren tillsammans med utsedda team, ungefär mitt under upppdragstiden, att genomföra dialogmöten med utvalda medborgargrupper.

9 9 Uppdragsspråk Intresseanmälan ska göras på svenska. Alla möten med beställare och dialoggrupper kommer att hållas på svenska. Allt textmaterial ska vara på svenska. Ersättning Ingen ersättning utgår för upprättande av intresseanmälan. Ägande- och nyttjanderätt Den upphandlande myndigheten innehar äganderätten och nyttjanderätten till uppdragsförslagen som idéunderlag för fortsatt planprogramarbete. Förslagsställarna får publicera och nyttja materialet efter medgivande av beställaren. Frågor Frågor kan fram till ställas elektroniskt via Tendsign ( Frågor och svar kommer att hållas tillgängliga för samtliga som avser att lämna en intresseanmälan. Tidplan Följande preliminära tidplan har upprättats för genomförande av prekvalificering och uppdrag: : Annonsering av inbjudan till prekvalificering : Inlämning av intresseanmälan : Urval klart. Besked om vilka som erhållit uppdraget : Startmöte för samtliga team till 10-21: Möten och workshops med dialoggrupper : Inlämning färdigställda förslag : Utställning, presentation av de tre förslagen. Bilagor Inriktning för Stadsutvecklingsprojektet, 2016 Kvalitetsprogram för Varbergs nya stationsområde, 2016 Den stationsnära staden, 2013

10 10 BESÖKSADRESS: ENGELBREKTSGATAN 15/ÖSTRA VALLGATAN 12 POSTADRESS: VARBERGS KOMMUN, VARBERG TELEFON VÄXEL: E-POST: WEBBPLATS: GRAFIK: MEDIABOLAGET FOTO SID 2 OCH 7: LARS BYGDEMARK, FOTO SID 4 NR 3, 4, 5, 8: Mikael Göthage NR 2, jakob tovedal Nr 1: hallands hamnar nr 6,7: varbergs kommun producerad maj 2016

Stationsområde. Södra Munksjön - Jönköping INBJUDAN - IDÉTÄVLING

Stationsområde. Södra Munksjön - Jönköping INBJUDAN - IDÉTÄVLING INBJUDAN - IDÉTÄVLING Stationsområde Södra Munksjön - Jönköping - Idétävling för stationsområde vid Södra Munksjön, Jönköping 2015-11-30 inför idétävling avseende utformning av stationsområde vid Södra

Läs mer

VAR MED OCH FORMA VÄSTERPORT I VARBERG. Inbjudan till prekvalificering inför markanvisning av etapp 1, Västerport, Varberg.

VAR MED OCH FORMA VÄSTERPORT I VARBERG. Inbjudan till prekvalificering inför markanvisning av etapp 1, Västerport, Varberg. VAR MED OCH FORMA VÄSTERPORT I VARBERG Inbjudan till prekvalificering inför markanvisning av etapp 1, Västerport, Varberg. 1 När Västkustbanan läggs i tunnel under staden och Industrihamnen flyttar, så

Läs mer

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Sida 2 av 2 Inbjuden projekttävling om bostadshus i park TÄVLINGEN AB Stockholmshem inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling

Läs mer

Inriktning för Stadsutvecklingsprojektet

Inriktning för Stadsutvecklingsprojektet Inriktning för Stadsutvecklingsprojektet Dokumenttyp: Inriktning Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Inriktnings för stadsutvecklingsprojketet Beslutsdatum: 2016-03-15,

Läs mer

Stora Torget i Visby

Stora Torget i Visby Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Stora Torget i Visby Datum: 2009-03-27 1(5) 1. TÄVLINGEN Gotlands kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Stora Torget

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Solgårdsterrassen. Datum: 2009-12-18 1(5)

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Solgårdsterrassen. Datum: 2009-12-18 1(5) Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Solgårdsterrassen Datum: 2009-12-18 1(5) 1. TÄVLINGEN Stenungsundshem inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Solgårdsterrassen

Läs mer

Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering USÖ Högspecialitetshuset, Örebro

Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering USÖ Högspecialitetshuset, Örebro Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering Landstingsfastigheter tillhörande Örebro läns landsting Örebro 2013-01-11 Sid 2 (6) 1. TÄVLINGEN Landstingsfastigheter i Örebro i samarbete med Sveriges Arkitekter

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen Helsingborgs Hamn

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen Helsingborgs Hamn Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen 1. TÄVLINGEN i samarbete med Sveriges Arkitekter inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för containerterminalen Helsingborgs

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Brotorget i Bollnäs. Datum:

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Brotorget i Bollnäs. Datum: Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Brotorget i Bollnäs Datum: 2012-05-18 1. TÄVLINGEN Bollnäs kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Brotorget i Bollnäs.

Läs mer

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 1 av 5 Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 2 av 5 1. TÄVLINGEN Burlövs kommun inbjuder

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering. ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering. ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus 2013-01-16 Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nytt idéhus i Tullinge - ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus 1. Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Botkyrka kommun och Sveriges

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering linköping innerstaden växer Över Ån 2012-08-28

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering linköping innerstaden växer Över Ån 2012-08-28 Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering LINKÖPING innerstaden VÄXER Över ÅN 2012-08-28 LINKÖPING - INNERSTADEN VÄXER ÖVER ÅN TÄVLINGSINFORMATION FÖR PROJEKTTÄVLING - PREKVALIFICERING 1.

Läs mer

Idétävling Kulturaxeln Vänersborg

Idétävling Kulturaxeln Vänersborg Dnr: KS 2010/53 Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Idétävling Kulturaxeln Vänersborg 1 1. TÄVLINGEN Vänersborgs Kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Kulturaxeln

Läs mer

Prekvalificering Bebyggelse av bostäder för äldre vid Kronetorps Gård i Burlövs kommun.

Prekvalificering Bebyggelse av bostäder för äldre vid Kronetorps Gård i Burlövs kommun. Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson 040-43 91 56 mona.svensson@burlov.se SKRIVELSE 1 (6) Datum Diarienummer 2011-09-26 Diarieplanbeteckning 011 Fysisk planering, långtidsplanering /Adressat/

Läs mer

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Innehåll Inledning 1.1 Förfrågningsunderlag 1.2 Om Projekttävlingen Upphandlings

Läs mer

KV HAMNEN 8. Bostadshus i Sundbyberg. Inbjudan till prekvalificering för projekttävling

KV HAMNEN 8. Bostadshus i Sundbyberg. Inbjudan till prekvalificering för projekttävling KV HAMNEN 8 Bostadshus i Sundbyberg Inbjudan till prekvalificering för projekttävling 1 (8) 1 INBJUDAN Fastighets AB Förvaltaren inbjuder till prekvalificering avseende arkitekttävling för utformning av

Läs mer

Intresseanmälan för konstnärlig gestaltning i nya Sannerudsskolan

Intresseanmälan för konstnärlig gestaltning i nya Sannerudsskolan KOMMUNLEDNINGSKONTORET Anna Åberg 2013-01-23 anna.aberg@kil.se Intresseanmälan för konstnärlig gestaltning i nya Sannerudsskolan Ambitionen att skapa Sveriges bästa skola är hög och genomsyrar den process

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-10-10 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Familjerådgivning Gun Sävhammar 2013-22 Sista anbudsdag: 2013-11-19 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Hela detta dokument ska fyllas i och inlämnas i intresseanmälan.

Hela detta dokument ska fyllas i och inlämnas i intresseanmälan. Intresseanmälanformulär 1 (6) Arkitekttävling om nytt stadshus i Uppsala Hela detta dokument ska fyllas i och inlämnas i intresseanmälan. Följande handlingar utgör intresseförfrågan 1. Inbjudan till arkitekttävling

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun 1. TÄVLINGEN Sölvesborgs kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för

Läs mer

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Varbergs kommun Inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus och

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum 1 (8) Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Huge Fastigheter i samråd med Sveriges Arkitekter. Sammanfattning

Läs mer

Riktlinjer för arbete med konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation i Alingsås kommun

Riktlinjer för arbete med konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation i Alingsås kommun Datum: 2016-05-31 Handläggare: Anna Mighetto Beteckning: 2016.075 KFN Riktlinjer för arbete med konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation i Alingsås kommun Bakgrund och syfte 1937 beslutade Sveriges

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag

Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag I samband med om- och tillbyggnation av tre skolor och en förskola söker Borås kommun konstnärer för konstnärlig gestaltning vid Sjömarkenskolan,

Läs mer

1. Konstnärlig gestaltning av Regnbågens förskola - Bettorps östra förskola

1. Konstnärlig gestaltning av Regnbågens förskola - Bettorps östra förskola Upphandlingsdokument 2017-02-16 Upphandlande organisation Örebro kommun Helena Englund helena.englund@orebro.se Upphandling Konstnärlig gestaltning på Bettorps östra förskola Km 376/2016 Sista anbudsdag:

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken,

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken, 1(7) Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken, Göteborg Inbjudan Bostadsbolaget inbjuder härmed er att inkomma med

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag på gård vid Blidvädersgatan, Göteborg

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag på gård vid Blidvädersgatan, Göteborg 1(7) Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag på gård vid Blidvädersgatan, Göteborg Inbjudan Bostadsbolaget inbjuder härmed er att inkomma med ansökan om att få lämna

Läs mer

Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen

Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen Dnr Sida 1 (5) 2017-12-20 Handläggare Louise Bill 08-508 264 93 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen Förslag till beslut 1. Exploateringsnämnden

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Kallelse/underrättelse VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan

Kallelse/underrättelse VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan Kallelse/underrättelse 2019-06-11 VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan 9 Plats Stadshus A, Sammanträdelokal A1 Ärenden 1.

Läs mer

Vi vill bli Hallands bästa landsbygdsskola och förskola! - Vi har idéerna.

Vi vill bli Hallands bästa landsbygdsskola och förskola! - Vi har idéerna. Vi vill bli Hallands bästa landsbygdsskola och förskola! - Vi har idéerna. Bakgrund Från Läsåret 2014/15 ryms alla barn från både Spannarp och Sibbarp samtidigt i Bosgårdsskolans lokaler med föreliggande

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-06-14 Upphandlande organisation Upphandling Halmstads kommun Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

Från trafikstrategi till cykelplan. 2 november 2016

Från trafikstrategi till cykelplan. 2 november 2016 Från trafikstrategi till cykelplan Varberg växer 2015-61 000 invånare 2030-80 000 invånare Staden utvidgas i alla väderstreck Stadsutvecklingsprojektet Varberg växer Väst - Stadsutvecklingsprojektet (Varbergstunneln,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Tävlingsprogram: PROJEKTTÄVLING NORRTÄLJE HAMN UTFORMNING AV DET OFFENTLIGA RUMMET

Tävlingsprogram: PROJEKTTÄVLING NORRTÄLJE HAMN UTFORMNING AV DET OFFENTLIGA RUMMET Tävlingsprogram: PROJEKTTÄVLING NORRTÄLJE HAMN 1 2 INBJUDAN TILL PREKVALIFICERING Norrtälje kommun inbjuder härmed till projekttävling för det offentliga rummet i Norrtälje Hamn. Tävlingen arrangeras i

Läs mer

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Upphandlingsfunktionen 2009-01-13 Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Trädde ikraft 2008-01-01 Disposition: Kap 1-14 Över tröskelvärdena (varor och tjänster: > 200 000 Euro) Kap 15 Under tröskelvärdena

Läs mer

Träbro över Virserumsån

Träbro över Virserumsån Vägverket inbjuder till prekvalificering till formgivningstävling för utformning av Träbro över Virserumsån Sista dag för intresseanmälan är 2004-01-27 Upprättad 2004-01-12 1 INFORMATION Vägverket vill

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

[X]SITES KATTEGATTLEDEN

[X]SITES KATTEGATTLEDEN Koncept: (X)sites Kattegattleden (X)sites Kattegattleden blir en utställning med platsspecifik temporär konst i landskapen efter cykelleden Kattegattleden (se karta sid 6). (X) står för det vi inte vet,

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Markanvisningstävling. Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun. Inbjudan

Markanvisningstävling. Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun. Inbjudan Markanvisningstävling Mandarinen 2, Lilla Träslöv Varbergs kommun Inbjudan Markanvisningstävling: inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus

Läs mer

Ombyggnad av skola i Visby Intresseförfrågan avseende konstnärlig gestaltning

Ombyggnad av skola i Visby Intresseförfrågan avseende konstnärlig gestaltning Lövsta maj 2014 Inbjudan Ombyggnad av skola i Visby Intresseförfrågan avseende konstnärlig gestaltning inbjuder till intresseanmälan Etapp1,, avseende konstnärlig gestaltning för om- och nybyggnation av

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Ny utebelysning till ridanläggningen i Haapakylä Denna upphandling görs som en direktupphandling till lågt värde enligt LOU. Offert önskas på ny utebelysning

Läs mer

Reflektion från seminarium 5

Reflektion från seminarium 5 Reflektion från seminarium 5 Jonas Borglund Projektledare för GOS-projektet Erfarenheter från forskningsprojekten Klimatsmarta och attraktiva transportnoder och Urbana stationssamhällen - Ulf Ranhagen,

Läs mer

Några hållplatser på Varbergs digitala resa. MS kommundag 151001 Anders Boustedt & Rosita Ahlstedt

Några hållplatser på Varbergs digitala resa. MS kommundag 151001 Anders Boustedt & Rosita Ahlstedt Några hållplatser på Varbergs digitala resa MS kommundag 151001 Anders Boustedt & Rosita Ahlstedt Agenda Winston Churchill DTL Skillnader som gör skillnad cc flickr.com/grifmo To improve is to change;

Läs mer

Tävlingsprogram: projekttävling norrtälje hamn. utformning av det offentliga rummet

Tävlingsprogram: projekttävling norrtälje hamn. utformning av det offentliga rummet Tävlingsprogram: projekttävling norrtälje hamn 1 2 Inbjudan till prekvalificering Norrtälje kommun inbjuder härmed till projekttävling för det offentliga rummet i Norrtälje Hamn. Tävlingen arrangeras i

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2004-12-17 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG URVALSUPPHANDLING (PREKVALIFICERING) TILL INBJUDEN TÄVLING OM GESTALTNING AV NATURUM HÖGA KUSTEN VÄSTERNORRLANDS LÄN, KRAMFORS KOMMUN 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bestämmelser

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring Ansökningsinbjudan för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring 1 1 Om Compare 1.1 Allmänt Compare är en stiftelse som stiftades år 2000. Vi är ett kluster på närmare 100 IT-företag

Läs mer

Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen. Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå

Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen. Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå ÖVERTORNEÅ KOMMUN Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen Förfrågningsunderlag 2014-04-22 Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå Upphandling

Läs mer

ANBUD/Utvärderingstjänster. På VISMA TendSign och på SSFs webbplats www.stratresearch.se

ANBUD/Utvärderingstjänster. På VISMA TendSign och på SSFs webbplats www.stratresearch.se Anbudsförfrågan Ärendenummer: Märkning: Dnr: za13.0109 ANBUD/Utvärderingstjänster Anbudet skall ha kommit in: 2014-01-22 Anbudet skall vara bindande t. o. m: 2014-05-31 Upphandlingsform: Publicerad: Upphandlare:

Läs mer

Året är Håbo år 2030 är en kommun för framtiden.

Året är Håbo år 2030 är en kommun för framtiden. vårt håbo 2030 Året är 2030 Året är 2030 och Håbo kommun i hjärtat av Mälardalen är en plats för hela livet. Det bor 25 000 invånare i vår växande kommun och vi har hög kvalitet i alla våra verksamheter.

Läs mer

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!...

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... INNEHÅLL Inledning... 2 Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål... 2 På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... 2 Ett hållbart Varberg... 2 Socialnämndens mål- och inriktning...

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum Jt. ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048 Ert datum Er beteckning Tilldelningsbeslut Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Tre nya konstnärliga uppdrag för vårdavdelningar, Danderyds sjukhus

Tre nya konstnärliga uppdrag för vårdavdelningar, Danderyds sjukhus Ny utannonsering av konstuppdrag Stockholms landsting Tre nya konstnärliga uppdrag för vårdavdelningar, Danderyds sjukhus Inbjudan Stockholms läns landstings kulturförvaltning bjuder in yrkesverksamma

Läs mer

(11)

(11) ... 2... 3... 4... 5... 6... 6... 7... 8... 8... 8... 9... 9... 9 1(11) Atrium Ljungberg AB bjuder härmed in till parallella uppdrag om utvecklingen av Farsta centrum till en stadskärna. Arbetet sker i

Läs mer

Avropsförfrågan. Teknisk support - Share point

Avropsförfrågan. Teknisk support - Share point AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Teknisk support - Share point Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

INBJUDAN TILL TÄVLING. Kronotopia: Centralen och Olskroken Tävling 1

INBJUDAN TILL TÄVLING. Kronotopia: Centralen och Olskroken Tävling 1 INBJUDAN TILL TÄVLING Kronotopia: Centralen och Olskroken Tävling 1 1 INNEHÅLL 1 Inbjudan att göra intresseanmälan...3 2. Tävlingens olika faser...3 3. Sekretess...4 4. Intresseanmälan...4 5. Konstnärlig

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

Ansökningsinbjudan. Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion. 1. Ansökans form och innehåll 2012-05-14. Jonas Löfgren TEN 2009:280

Ansökningsinbjudan. Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion. 1. Ansökans form och innehåll 2012-05-14. Jonas Löfgren TEN 2009:280 Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion 2012-05-14 Upphandlingsansvarig Järfälla kommun Upphandling Växthusvägen Jonas Löfgren TEN 2009:280 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ Nu finns möjligheten att vara med och anmäla ert intresse att utveckla bostadsområdet inom kvarteret Guldskrinet, Haga, Umeå. INBJUDAN I stadsdelen Haga i

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

1. Förfrågningsunderlag

1. Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag 2016-05-23 Upphandlande organisation Ängelholms Kommun Upphandling Företagshälsovård Lisbeth Johnson KS 2016/135 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-06-30 Texten/frågan innehåller

Läs mer

dig omkring! Det är fantastiskt vackert i Nacka. Hav, klippor, naturområden och dessutom nära centrala Stockholm. Nacka är en plats människor vill

dig omkring! Det är fantastiskt vackert i Nacka. Hav, klippor, naturområden och dessutom nära centrala Stockholm. Nacka är en plats människor vill VÄLKOMNA! Se dig omkring! Det är fantastiskt vackert i Nacka. Hav, klippor, naturområden och dessutom nära centrala Stockholm. Nacka är en plats människor vill till och kommer de dit så ska jag se till

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

3. Upphandlingsföreskrifter

3. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag 2013-04-22 Upphandlande organisation Sundbybergs Stad Upphandling Drift av särskilt boende Ekbacken Hus F Mari-Ann Samuelsson 13/8 Sista anbudsdag: 2013-05-27 23:59 Symbolförklaring:

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

VÄGLEDANDE RÅD OCH BESTÄMMELSER FÖR UPPHANDLING

VÄGLEDANDE RÅD OCH BESTÄMMELSER FÖR UPPHANDLING FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 14 b 1 (5) VÄGLEDANDE RÅD OCH BESTÄMMELSER FÖR UPPHANDLING Fastställd av kommunstyrelsen 2013-05-07, 101 Sammanfattning Vägledande råd och bestämmelser är ett komplement till

Läs mer

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor i Uppsala kommun Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om den 14 december 2016 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Riktlinjer

Läs mer

ANBUD/ Produktion av korta forskarfilmer för webben. Anbudet skall ha kommit in: t. o. m:

ANBUD/ Produktion av korta forskarfilmer för webben. Anbudet skall ha kommit in: t. o. m: 2018-01-19 SSF Dnr:zA18.0005 Anbudsförfrågan Ärendenummer: Dnr: za18.0005 Märkning: ANBUD/ Produktion av korta forskarfilmer för webben Anbudet skall ha kommit in: 2017-02-15 Anbudet skall vara bindande

Läs mer

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Dnr BTN13/65 RIKTLINJE Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Antagen av Bygg- och tekniknämnden 2015-12-15 Dnr BTN13/65 2/6 Innehållsförteckning

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan

Övertorneå kommun Offertförfrågan Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-09-02 Nya värmefläktar samt installation i Aapua, Juoksengi, Pello och Svansteins avloppsreningsverk Denna upphandling görs som en direktupphandling till lågt värde

Läs mer

[X]SITES SJUHÄRADSRUNDAN

[X]SITES SJUHÄRADSRUNDAN Koncept: (X)sites Sjuhäradsrundan (X)sites Sjuhäradsrundan blir en utställning med platsspecifik temporär konst i landskapen efter cykelleden sjuhäradsleden (se karta sid 6). (X) står för det vi inte vet,

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Sidan 1 av 6 Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län inbjuder härmed till ansökan om att delta

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Politikerutbildning 29 mars 2011. Peter Lindgren Upphandlingschef Kristianstads kommun Peter.lindgren@kristianstad.

Politikerutbildning 29 mars 2011. Peter Lindgren Upphandlingschef Kristianstads kommun Peter.lindgren@kristianstad. Politikerutbildning 29 mars 2011 Peter Lindgren Upphandlingschef Kristianstads kommun Peter.lindgren@kristianstad.se Tnr 044-135188 Offentlig upphandling, vad är det? Åtgärder som en upphandlande myndighet

Läs mer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer Inledning Offentlig upphandling är en process för inköp av varor, tjänster och entreprenader som görs av offentlig sektor och som regleras av Lagen om offentlig upphandling (LOU). Syftet med reglerna är

Läs mer

Lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) reglerar all upphandling och de fem grundläggande principerna för offentlig upphandling är:

Lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) reglerar all upphandling och de fem grundläggande principerna för offentlig upphandling är: Upphandlingsbestämmelser inom Ale kommun 1. Syfte Syftet med dessa bestämmelser är att säkra Ale kommuns upphandlingsprocess. Varor och tjänster ska upphandlas korrekt enligt lagar, beslut och förordningar

Läs mer

2011-10-06. Sista ansökansdag:

2011-10-06. Sista ansökansdag: Anbudsansökningsinbjudan 2011-10-06 Upphandlingsansvarig Arbetsförmedlingen Maria Gustavsson Upphandling Byråtjänster inom marknadskommunikation, internkommunikation och PR Af-2011/299348 Sista ansökansdag:

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer