Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning"

Transkript

1 Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning. För att du ska få stöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning krävs att Jordbruksverket har godkänt dig eller din personal som rådgivare för tvärvillkorsrådgivning. Ansökan om sådant godkännande görs på blanketten Ansökan om godkännande som rådgivare för tvärvillkorsrådgivning. Mer information om godkännandet av rådgivare finns i anvisningarna till denna blankett. Vart ska du skicka blanketten? Du ska skicka blanketten till Jordbruksverket, Jönköping. När ska du skicka in ansökan? Ansökan om projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning under perioden kan inlämnas under perioden eller före perioden. Ansökan kan omfatta hela eller del av perioden. För organisationer som bedrivit tvärvillkorsrådgivning under och önskar fortsätta verksamheten utan avbrott vid ingången av 2009 måste ansökan vara inkommen till Jordbruksverket före Var kan du hitta mer information? Mer information om denna och andra stödformer kan du hitta på Jordbruksverkets webbplats < Vad är tvärvillkorsrådgivning? Rådgivningen är uppdelad i två moduler Rådgivningen är uppdelad i en grundmodul och en djurhållarmodul. Alla jordbrukare är berörda av grundmodulen och de som har djur har också behov av djurhållarmodulen. Jordbrukaren kan själv välja om rådgivningen ska omfatta en modul eller båda modulerna. Innehåll i grundmodulen: Skötselkrav Skydd av grundvatten Skydd av natur, vilda djur och växter Lagring och spridning av gödsel samt bestämmelser för grön mark Spridning av avloppsslam Användning av växtskyddsmedel Livsmedels- och fodersäkerhet (allmänt) Arbetarskydd (allmänt) Extra tvärvillkor för miljöersättningarna

2 Innehåll i djurhållarmodulen: Anmälan och förebyggande av TSE-sjukdomar hos djur Anmälan och förebyggande av vissa djursjukdomar Förbud mot att använda hormoner och vissa andra läkemedel Gott djurskydd Märkning, journalföring och registrering av nötkreatur, grisar, får och getter Livsmedels- och fodersäkerhet (djurspecifikt) Arbetarskydd (djurspecifikt) Checklista används vid gårdsbesök Rådgivaren ska på ett gårdsbesök informera jordbrukaren om vilka tvärvillkor och arbetarskyddsregler som är relevanta på den aktuella gården. Detta sker med hjälp av en checklista som Jordbruksverket har tagit fram, där rådgivaren vid besöket prickar av genomgångna punkter och antecknar eventuella behov av åtgärder. Rådgivaren ska samtidigt informera jordbrukaren om i vilken utsträckning tvärvillkor och arbetarskyddsregler följs på gården och om vilka eventuella åtgärder som behöver göras för att uppfylla tvärvillkoren. En förutsättning för detta är att rådgivaren får en visning av gården samt får inblick i relevant dokumentation. Rådgivningsbrev ska skickas Senast en månad efter rådgivningen ska jordbrukaren få ett skriftligt rådgivningsbrev som är anpassat till dennes behov. Rådgivaren bör följa upp rådgivningsbrevet genom ett samtal med jordbrukaren för att svara på eventuella frågor. Rådgivningsbrevet ska innehålla: Jordbrukarens namn och adress Rådgivarens namn, telefonnummer och organisation Datum för gårdsbesöket Uppgift om vilka moduler som rådgivningen omfattar Jordbrukaren betalar 30 procent av rådgivningskostnaden Projektstöd för att anordna tvärvillkorsutbildning betalas ut till rådgivarorganisationer. Stödet ska finansiera den tvärvillkorsrådgivning som utförs av godkända rådgivare. 70 procent av den totala rådgivningskostnaden får finansieras med stöd. Rådgivarorganisationen ska därmed fakturera jordbrukaren 30 procent av kostnaden. Den totala kostnaden och den stödfinansierade kostnaden ska framgå av den faktura som skickas till jordbrukaren. Den stödfinansierade kostnaden får högst uppgå till motsvarande Euro per jordbrukare som deltar i rådgivningen. För närvarande gäller kr. När stödet nått takbeloppet på Euro får jordbrukaren betala den resterande kostnaden för rådgivningen.

3 Vilka kostnader berättigar till stöd? Du kan beviljas stöd för de flesta faktiska utgifter som avser projektet. Det kan till exempel röra sig om löner, resor, logi, telefon, material, porto, fortbildning eller köp av tjänster. Du kan dock inte få stöd för aktiviteter som påbörjats och betalats innan ansökan inkommit till Jordbruksverket ideellt arbete kostnader för att fylla i ansökan begagnad utrustning hyres- eller leasingutgifter som omfattas av avtal som innehåller ett restvärde, kostnader för leasingtagaren att förvärva leasingobjektet eller leasingutgifter som överstiger varans inköpspris kostnader för gåvor Om gåvan ersätter betalning för en tjänst och om gåvans kostnad inte överstiger tjänstens värde eller maxbelopp enligt skatteinkomstlagen kan du få stöd för kostnader för gåvor. Utbetalning av projektstöd för tvärvillkorsrådgivning? Stödet kan betalas ut först när projektet är helt eller delvis genomfört du har betalat de kostnader som projektet beviljats stöd för du har ansökt om utbetalning Jordbruksverket har handlagt din ansökan om utbetalning och godkänt kostnaderna. Du ansöker om utbetalning på blanketten Ansökan utbetalning projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning. Du kan ansöka om delutbetalningar under projektperioden eller välja att få hela stödsumman utbetald på en gång efter avslutat projekt. Hur många utbetalningar du har rätt till står i beslutet om stöd. I samband med ansökan om utbetalning ska du bifoga en förteckning över de personer som fått rådgivning, vilken rådgivare som utfört den, totala kostnaden för varje rådgivning samt det belopp för vilket utbetalning söks. Närmare anvisningar meddelas den som beviljas stöd. När projektet är helt avslutat och alla fakturor kommit in och betalats ska du sammanställa din sista ansökan om utbetalning samt en slutrapport av projektet. Det är viktigt att detta inkommer innan det sista datum för ansökan om slututbetalning som du angett. Läs mer om slututbetalning under punkt 4 i avsnittet om projektplanen. Observera! Du hittar mer information om ansökan om utbetalning i Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning.

4 Uppgifter för uppföljning av stödets resultat För att kunna följa upp att de medel som avsatts för projektet fått önskad effekt behöver vi få in uppgifter via blanketten Uppföljning av tvärvillkorsrådgivningar. De uppgifter som där behövs är datum för när rådgivningen ägt rum, vilken/vilka moduler man gett rådgivning kring, namn på rådgivare, mottagarens kundnr hos länsstyrelsen, tid på gården, antal mottagare och mottagarens/-nas namn och personnummer. På sikt är det tänkt att du själv ska redovisa dessa uppgifter direkt till vårt datasystem. Dokumentation ska sparas Du behöver inte sända in kopior på checklistor eller de fakturor eller rådgivningsbrev som har skickats till jordbrukarna. Dessa dokument ska däremot liksom den ekonomiska redovisningen sparas fram till år 2019, då revision i form av stickprovskontroller kan komma att ske av rådgivningsorganen. Hur bedöms ansökan? Jordbruksverkets beslut om vem som ska beviljas stöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning bedöms utifrån: Geografisk täckning. Sökande som täcker in områden som andra sökande inte täcker in har fördel. Redovisade erfarenheter och kompetens. Reslutat av projektstöd för tvärvillkorsrådgivning Inget eller svagt utnyttjande av beviljade medel leder till låg prioritering/avslag.

5 Så här fyller du i blanketten A. Sökande Fyll i företagets eller organisationens namn, adress och kontaktuppgifter. Fyll i kundnummer om du har ett sådant. Du som söker för ett företags eller organisations räkning väljer om ansökan gäller för organisationen nationellt eller regionalt. B. Kontaktpersoner Fyll i kontaktuppgifter till den person som i första hand kan svara på frågor om ansökan. C. Sista datum för ansökan om slututbetalning Sista datum för ansökan om slututbetalning är senast två månader efter projekttidens utgång. Observera att detta datum även ska anges i projektplanen. Mer information om sista datum för utbetalning finns under punkt 4 i avsnittet om projektplanen. D. Momsredovisning Är du skyldig att redovisa moms för projektets kostnader fyller du i det här. I så fall ska momsen inte ingå i projektets kostnadsbudget. Om du svarar delvis ska du specificera vad som gäller för vilken verksamhet. Momsen ska i sådana fall delvis räknas med i projekts kostnadsbudget. Är du osäker på vad som gäller kan du kontakta Skatteverket. E. Projektets beräknade kostnader Här fyller du i projekts beräknade kostnader. Det ska vara en summering av den mer utförliga budgeten och beskrivningen av de olika kostnaderna som du redovisar i projektplanen. F. Projektets finansiering Finansieringsplanen ska innehålla uppgifter om hur projektets kostnader ska finansieras. Summan av projektets finansiering måste överensstämma med summan av projektets kostnader. Ange beloppet för projektstödet du ansöker om, det kan vara högst 70 procent av kostnaden för rådgivningen. Redovisa även den summa som lantbrukarna själva får betala för rådgivningen. Det gör du i rutan för privat medfinansiering. G. Bilagor Projektplan du ska alltid bifoga en projektplan till din ansökan. Vad planen ska innehålla framgår sist i denna anvisning. Intyg om firmatecknare om sökanden är en ideell förening eller en ekonomisk förening ska du bifoga styrelseprotokoll, föreningsstadgar eller motsvarande där det framgår vem som är behörig firmatecknare. Fullmakt om blanketten skrivits under av ombud ska du bifoga fullmakt i original.

6 Offerter du behöver bara bifoga kopior på offerter när den totala kostnaden för köp av tjänst i ansökan överstiger kronor. Detta ska du göra för att visa att kostnaderna är skäliga. Det räcker med att bifoga offerter som täcker 25 procent av den kostnad du söker stöd för. Det är smidigt att välja ut de poster (varor eller tjänster) som kostar mest. Du måste skicka in offerter från 2 olika företag för varje post, som ingår i dessa 25 procent. Om en offert omfattar flera poster (varor eller tjänster), så räcker det med 2 offerter för just dessa poster. Skicka bara in kopior av dina offerter inga originalhandlingar. Andra bilagor har du andra bilagor som är aktuella för tvärvillkorsrådgivningen ska du även bifoga dessa. H. Försäkran och underskrift Här skriver du under ansökan. Ansökan måste vara undertecknad av sökanden eller om sökanden är en juridisk person, av behörig firmatecknare, för att den ska räknas som fullständig. I de fall sökandens handlingar ska undertecknas av två eller flera personer i en förening är det viktigt att alla berörda personer skriver under ansökan. Innan du skriver under ansökan är det viktigt att du har satt dig in i stödvillkoren och att du åtar dig att följa regelverket. Villkoren finns i denna anvisning samt i den checklista för rådgivningen som Jordbruksverket har tagit fram. När du undertecknat ansökan medger du också att uppgifter om projektet får publiceras av Jordbruksverket samt användas för kontroll-, uppföljnings-, utvärderings- och informationssyfte.

7 Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för Jordbruksverkets prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande innehåll: 1. Projektbeskrivning Redovisa inom vilket geografiskt område du avser att erbjuda rådgivning. Uppskatta hur många rådgivningar inom grundmodul respektive djurhållarmodul som du beräknar kunna genomföra under projektperioden. Ange även ett genomsnittligt antal personarbetstimmar som du tror måste läggas per rådgivning. Beskriv vilka personer som ska arbeta inom projektet, under vilken tidsperiod momenten ska genomföras samt personalens kompetens. Om det gäller rådgivare som redan är godkända för tvärvillkorsrådgivning räcker det med att namnet anges. Om du tänker köpa någon tjänst inom projektet så redogör för detta här, t ex marknadsföring av rådgivningen. Om ansökan avser verksamhet inom ett större geografiskt område än länsnivå ska ovanstående uppgifter anges specifikt uppdelat på länsnivå. 2. Beskrivning av organisationens eller företagets verksamhet Redogör för vilken typ av verksamhet som redan bedrivs av organisationen eller företaget och var i landet verksamheten bedrivs. Beskriv hur erfarenheter från denna verksamhet kan tas tillvara inom tvärvillkorsrådgivningen. 3. Kostnadsbudget Lämna en detaljerad redogörelse för vilka kostnader som du räknar med att du kommer att få i projektet. Summeringarna för du över till punkt E på ansökningsblanketten. Observera att alla kostnader och betalningar ska höra till projektet. Du ska ange de beräknade kostnaderna exklusive moms. Undantag från detta gäller bara om du inte är momsredovisningsskyldig för projektverksamheten. För att underlätta redovisningen bör du särredovisa kostnaderna för tvärvillkorsrådgivningen i din bokföring. Det innebär att du särredovisar projektet så att dess intäkter, kostnader och betalningar kan utläsas separat i redovisningen även om annan verksamhet pågår samtidigt. Projektkostnader inom följande kostnadsslag kan ge rätt till stöd. Löner Övriga kostnader Indirekta kostnader Fördela projektets beräknade kostnader på ett eller flera av dessa kostnadsslag. Innebörden av de olika kostnadsslagen beskrivs nedan.

8 Löner För projekt som gäller tvärvillkorsrådgivning ska allt arbete redovisas i antal timmar per person som arbetar inom projektet. Du ska därför ange i denna ansökan vilken timkostnad du har för varje anställd som arbetar i projektet. Beskriv vem beräkningen avser och vad dennes arbete består i. Timkostnaden räknas fram genom att månadslönen inklusive semestertillägg och sociala kostnader divideras med närvarotid eller debiterbar tid. Närvarotid är totalt antal arbetade timmar för en heltidstjänst exklusive semester och annan ledighet. Debiterbar tid är den tid som återstår när tid för egen kompetensutveckling, semester och annan ledighet räknats bort för en heltidstjänst. Du ska redovisa ett underlag som styrker det antal timmar du kommer att använda för att räkna fram timkostnaden, dvs. närvarotiden eller den debiterbara tiden. I ditt beslut om stöd kommer det att framgå vilket antal timmar Jordbruksverket har godkänt för din timkostnadsberäkning. I samband med ansökan om utbetalning ska du redovisa det antal timmar personalen arbetar i projektet. Närmare anvisningar för denna redovisning meddelas senare till den som beviljas stöd. Observera att eventuella reseersättningar och traktamenten också ska redovisas på kostnadsslaget Löner men inte räknas in i timkostnaden. Övriga kostnader Inom detta kostnadsslag ska du redovisa alla övriga beräknade kostnader som inte är löner, eller indirekta kostnader. Det kan till exempel vara kostnader för hyra av projektets lokaler och utrustning, material, telefon, porto, resor och logi. Här ska du också redovisa eventuella kostnader för köp av tjänster. Indirekta kostnader Indirekta kostnader är kostnader som indirekt hör till projektet och som fördelas enligt en viss nyckel eller fördelningsmodell. Detta är kostnader som företag, organisationer och myndigheter har inom den ordinarie verksamheten, så kallade overheadkostnader. Exempel på indirekta kostnader är kostnader för lokaler och kontorsutrustning. Större organisationer och myndigheter har oftast redan framräknade påslag för indirekta kostnader. Dessa ska uppdateras årligen. Om projektet har nytta av dessa resurser kan sådana kostnader ge rätt till stöd. Kravet är att det bara är faktiska kostnader som kan ligga till grund för den indirekta kostnaden som du tar upp i din ansökan. Redovisa hur de indirekta kostnaderna har beräknats. Jordbruksverket kan begära att du styrker dina kostnader med kvitton, fakturor, betalningsverifikationer eller bokföringsunderlag som har motsvarande bevisvärde vid utredning av din ansökan. Vid kontroll på plats ska du alltid kunna styrka dina kostnader. I ditt beslut om stöd kommer det att framgå vilken indirekt kostnad som Jordbruksverket godkänt i ditt projekt.

9 4. Slututbetalning Ange datum för när din ansökan om slututbetalning för projektet ska ha kommit in till Jordbruksverket. Sista datum är senast två månader efter projekttidens utgång. Detta kommer även att fastställas i beslutet om stöd. Om din ansökan om slututbetalning kommer in för sent blir det avdrag på stödbeloppet. Avdraget är en procent per arbetsdag. Om ansökan om slututbetalning kommer in mer än 25 kalenderdagar för sent betalas inget stöd ut alls. Om projektet blir försenat bör du därför ansöka om att Jordbruksverket ändrar senaste dag för när ansökan om slututbetalning ska ha kommit in. En sådan ansökan om omprövning måste ha kommit in till Jordbruksverket senast den dag du skulle ha lämnat ansökan om slututbetalning.

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd och som ska göra något av nedanstående. Utveckla annan verksamhet än

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd inom Leader nvisning till blanketten nsökan projektstöd inom Leader VEM SK NVÄND LNKETTEN? Den här blanketten är för dig som ska söka projektstöd inom Leader och ska genomföra ett projekt inom den utvecklingsstrategi

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar 1. Läs om miljöinvesteringarna i broschyren Miljöersättningar 2007. Broschyren innehåller detaljerade villkor för miljöinvesteringarna.

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd inom Leader. Kontakta gärna

Läs mer

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr.

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr. 1(5) Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas. Sökande Bankgiro Bankgironr Bankkonto Clearingnr Bankkontonr. Är du medlem i någon producentorganisation för frukt och grönt? (Ringa in ett

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Checklista inför del/slutredovisning av projekt

Checklista inför del/slutredovisning av projekt Checklista inför del/slutredovisning av projekt Redovisningen är viktig. För att undvika felaktigheter rekommenderar vi att redan från början skapa rutiner. Det är betydligt svårare att i efterhand begära

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd för kompetensutveckling

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska ni använda om ni har en idé som

Läs mer

Förtydligande Innehåll

Förtydligande Innehåll Förtydligande Innehåll På kommande sidor förtydligas Vad Ansökan om utbetalning ska innehålla Hur kostnader redovisas Vad som ska bifogas Hur verifieringen ska ske Rapportering Viktigt! Redovisning av

Läs mer

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Sida 1 av 6 Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Ansökan ska skickas per brev med underskrift av behörig firmatecknare. Den ska också skickas in via mail till naringsliv.vasternorrland@lansstyrelsen.se

Läs mer

Ansökan om utbetalning Målklassning

Ansökan om utbetalning Målklassning Ansökan om utbetalning Målklassning 1(6) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat stöd för Målklassning. Kom ihåg att din ansökan

Läs mer

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke ANSÖKAN 1(6) Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke På den här blanketten ansöker du om stöd för lagrings- och omlastningsplatser samt för sanering

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats

Läs mer

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Från den dag vi har din kompletta ansökan vill vi ge dig besked inom tre månader om vi kan bevilja dig medel. Som sökande

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd

Anvisning till ansökan om projektstöd Anvisning till ansökan om projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska du använda om ni har en idé som ni vill ta fram

Läs mer

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 SJV FPMB 12:29 2015-08 ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 Använd den här blanketten när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning inom landsbygdsprogrammet 2014-2020.

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk 1(11) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd till ädellövskogsbruk enligt förordning (2010:1879)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar enligt faktiska kostnader JSA64:2 Februari 2010 1 Anvisning till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar enligt faktiska kostnader 1. Läs om de miljöinvesteringar du kan ansöka om inom ditt län. Informationen hittar

Läs mer

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad.

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad. Bilaga 1 - Allmänna villkor Affärsutvecklingscheckar 2014 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för Affärsutvecklingscheckar

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd.

Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt enligt din projektplan och beslutet

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt

Allmänna villkor för stöd till projekt Allmänna villkor för stöd till projekt 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på projekt där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för stöd till projekt ska tillämpas

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Ansökan om stöd Nokås 1(12)

Ansökan om stöd Nokås 1(12) Ansökan om stöd Nokås 1(12) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd för natur- och kulturmiljövårdsåtgärder i skogen (Nokås)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om företagsstöd

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-06-15 2014-149 AS Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Anvisning till anmälan om. Var finns blanketter?

Anvisning till anmälan om. Var finns blanketter? Anvisning till anmälan om fastställande av driftsfond för producentorganisationer för frukt och grönsaker Var finns blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats (www.jordbruksverket.se).

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst 1 Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil. Fullmakt

Läs mer

MEDEL FÖR FUNKTIONELLA OMRÅDEN

MEDEL FÖR FUNKTIONELLA OMRÅDEN Ansökan om projektstöd Foto/bild: Veronica Holst Kallin Lindesbergs kommun Org.nr: 212-215 Telefon: 581-81 vx. 7113 Lindesberg Hemsida: www.lindesberg.se/ 1 Sökande Namn och adress Organisations nr Telefon

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd

Anvisning till ansökan om projektstöd Anvisning till ansökan om projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 SAMARBETE INOM DEN GRÖNA SEKTORN En särskild anvisning för dig som företagare som i samarbete med andra vill utveckla

Läs mer

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka förberedande

Läs mer

Ansökan om projektstöd för fiberbredband

Ansökan om projektstöd för fiberbredband Hemmesjö 2012-10-29 Länsstyrelsen Kronoberg 351 86 Växjö Ref: Anders Meijer, Allan Karlsson Ansökan om projektstöd för fiberbredband Härmed kompletterar Billa-Hemmesjö Fibernät ekonomisk förening vår tidigare

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2018-03-08 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls.

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls. Bilaga 1 Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd inklusive projektstöd till bredband. Du ska följa de allmänna villkoren. Om du inte gör det kan du

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2013 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls.

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Du ska följa de allmänna villkoren. Om du inte gör det kan du få avdrag på ditt företagsstöd. Bilaga 1

Läs mer

Nötkreatursstödet ska stödja och påverka intresset för mjölk- och köttproduktionen.

Nötkreatursstödet ska stödja och påverka intresset för mjölk- och köttproduktionen. 1(7) Nötkreatursstöd 2016 Här finns den information som gällde för nötkreatursstödet 2016. Nötkreatursstödet ska stödja och påverka intresset för mjölk- och köttproduktionen. Stödet ska ge företag inom

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Dnr 3.2.16-1559/14 2014-05-22 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Läs mer

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för utökad klövhälsovård för mjölkkor. Vem ska använda blanketten?

Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för utökad klövhälsovård för mjölkkor. Vem ska använda blanketten? Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för utökad klövhälsovård för mjölkkor Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013

Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013 Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för den eller de miljöersättningar som du tänker söka. Läs mer på

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2012 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Vem ska använda blanketten?

Vem ska använda blanketten? Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för får Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer på www.jordbruksverket.se/stöd

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2014 Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Använd checklistan så undviker du de vanligaste misstagen! 1. Har du läst igenom

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2016-05-18 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om projektstöd inom

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22 ALLMÄNNA VILLKOR 2012 FÖR STÖD TILL PROJEKT Version 1.0 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor 2012 för stöd till

Läs mer

Stödberättigade utgifter

Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Övrig offentlig medfinansiering Ideell tid och ideella resurser Stödberättigande utgifter o krav Schabloner o Indirekta kostnader Patric Andersson, Ulrika

Läs mer

R Kvinno- och tjejjourer

R Kvinno- och tjejjourer R90063-2 Kvinno- och tjejjourer 2017-2018 1 Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit in till Socialstyrelsen senast den 1 oktober 2016. Så

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

Projektet ska följa angivna villkor från landsbygdsprogrammet och PTS, läs noga informationen/villkoren som bifogas respektive beslut.

Projektet ska följa angivna villkor från landsbygdsprogrammet och PTS, läs noga informationen/villkoren som bifogas respektive beslut. 1 (12) Meddelande om beslut 2013-10-28 Journalnr 2012-4909 Kundnr W 7446 Lantbruksenheten, Åsgatan 38 791 84 Falun FALU ELNÄT AB Falu Elnät Ab Box 213 791 25 FALUN Therese Englund E-post: therese.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015.

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Villkor

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd.

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Bilaga 1 Följ affärsplanen och beslutet Du ska genomföra din insats enligt din affärsplan och beslutet

Läs mer

Rekvisition bygdemedel

Rekvisition bygdemedel Rekvisition bygdemedel Inledning Denna handledning vänder sig till dig som beviljats bygdemedel. Den visar hur du rekvirerar pengar och hur du redovisar ditt projekt. Beslutet om stöd (hädanefter beslutet)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd;

Läs mer

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Anvisning 1 (5) 5.4.2013 ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Allmänt Denna blankett använder man när man ansöker om utbetalning av stöd hos Kommunikationsverket enligt lagen

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil.

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007-2013 Projekt inom Fiskeområde Vänerskärgården med Kinnekulle

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007-2013 Projekt inom Fiskeområde Vänerskärgården med Kinnekulle 1 (7) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007-2013 Projekt inom Fiskeområde Vänerskärgården med Kinnekulle 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Anvisning till blanketterna

Anvisning till blanketterna Anvisning till blanketterna ÖVERTAGANDE av hela SAM-ansökan 2018 ÖVERTAGANDE av åtaganden och utbetalning av miljöersättningar 2018 Följ anvisningen så att du fyller i blanketten rätt. Kom ihåg att lämna

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Leadercheck. A Sökande. Namn och adress Föreningen kultur i obygden

Leadercheck. A Sökande. Namn och adress Föreningen kultur i obygden Leadercheck A Sökande Namn och adress Föreningen kultur i obygden E-post: borjeaxelsson@telia.com Organisations/personnummer 12295-472 Telefonnummer 325-332 Mobil 7-3116264 Fax Kassör Börje Axelsson B

Läs mer

Seminarium 28 januari 2015

Seminarium 28 januari 2015 Seminarium 28 januari 2015 Ansökan om avräkning och Villkor för verksamhetsbidrag, Resurscentra för kvinnor 2013-2015 1 Verksamhetsbidrag i förskott Ansökan om verksamhetsbidrag och förskott, gäller för

Läs mer