Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar"

Transkript

1 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning och admingränssnitt Menyer och innehållstyper Startsidan Inloggning När du ska logga in i administrationsgränssnittet går du till Det öppnas då en inloggningssida där du fyller i Username (användarnamn) och Password (lösenord) därefter klicka på log in. När det är gjort öppnas WordPress administrationsgränssnitt. När du vill att någon ska hitta sidan Förbundskansliet kan fixa så att du bara behöver säga åt folk att skriva förbundets hemsidesadress och lägga till föreningens kortnamn. När man skriver in den webbadressen kommer man automatiskt till din förenings hemsida. Men du måste säga till att du vill ha det så. För att det ska fungera krävs nämligen att man fixar inställningar på förbundets hemsida: Här två exempel:

2 2/17 Administrationsgränssnittet Här visas de alternativ och verktyg som finns tillgängliga. Det går att ta bort en del objekt om man tycker att de stör. Detta görs genom att klicka på fliken Screen Options uppe till höger. Här väljer vad man vad man vill visa. I detta fall tar vi bort Welcome och WordPress News Dessa val sparas så nästa gång administratören loggar in ser startskärmen likadan ut. Menyer och innehållstyper De menyer du som är administratör kommer att använda är följande: Skapa en startsida o Detta MÅSTE du göra ALLRA FÖRST. Föreningen måste ha en startsida för att kunna synas på webben. Föreningen kan naturligtvis bara ha EN startsida! Skapa kontaktinformation Skapa övriga sidor Skapa PåGång-sidor för föreningens aktiviteter Skapa ett Galleri för att visa bilder från föreningens aktiviteter Skapa en Blogg Redigera alla sidor man skapat och även slänga dem VIKTIGT Klicka alltid i Categories Spara alltid - klicka på Save Draft eller Publish

3 3/17 Steg 1 Skapa föreningens startsida Det finns flera saker som är speciella för startsidan För att föreningen ska få en hemsida som allmänheten kan se MÅSTE den ha en startsida. Och den hemsidan MÅSTE ha samma namn som föreningen (OBS! Gäller ENBART startsidan). Klickrutan Startsida ska vara ifylld Gör så här 1. Klicka på Sida i menyn till vänster och sedan på Add new 2. Ge sidan en rubrik, till exempel Välkommen till Allergiföreningen i.. 3. Klicka på Edit som syns i den övre fyrkantiga rutan på bilden här nedan. Ändra namnet till det som är föreningens webbnamn alltså det riktiga namnet men bara små bokstäver och inga prickar eller ringar över namnet /Exempel: Göteborg blir goteborg/ 4. Klicka på OK 5. Den undre fyrkanten visar var du ska klicka i att det här är startsidan 6. Klicka i rutan för Categories 7. Klicka på Save Draft eller Spara. Vill du ha en bild överst på startsidan se den runda markeringen. Välj en bild här. Bilden hamnar överst på startsidan. Använd det här valet BARA för bilder som ska hamna allra överst på en sida.

4 4/17 Ser du inte klickrutan för Startsida? Under fältet där man skriver in text och lägger till bilder finns ett antal knappar vilka det är beror på om man är på en Sida eller På Gång eller Galleri eller Blogg. Men om de nu inte syns så är lösningen att klicka på pilen vid Custom Fields Det här är alltså en slags rullgardinsmeny som man kan fälla ihop eller veckla ut: Save Draft eller Publish och Preview Save Draft gör att du sparar ett Utkast bara du som är administratör kan se sidan. Ingen annan. Publish gör att sidan publiceras på webben. Alla kan se den Preview betyder förtitt. Möjlighet att kolla hur din sida ser ut innan du väljer att spara den.

5 5/17 Kontaktinformation Längst ner till vänster på föreningens hemsida finns en tom yta reserverad för kontaktinformation om föreningen. Fyll den med innehåll så här 1. Klicka på menyvalet Kontaktinformation 2. Klicka på Add New 3. Skriv den rubrik du vill ha, vanligen föreningens namn 4. I Editorn skriver du in kontaktuppgifterna 5. Klicka i Categories 6. Klicka på Publish (eller Save Draft)

6 6/17 Skapa sidor För att skapa fler sidor klickar du på Sida och sedan Add New Redigera sidor För att redigera startsidan, eller andra sidor du skapat, klickar du på menyvalet sida. Det öppnas då en vy där webbplatsens sidor visas i en lista. Testföreningen på bilden nedan har bara en skapad sida När du ska redigera en sida så för du muspekaren över namnet på denna och väljer Edit. Sidan öppnas nu i redigeringsläge, där du har tillgång till att ändra innehåll så som texter och bilder.

7 7/17 Skapa och redigera en sida Skapa eller redigera en sida gör man på samma sätt. Det fungerar ungefär på samma sätt som ett vanligt ordbehandlingsprogram. Nedan går vi igenom de vanligaste knapparna: Add Media används när man vill lägga in en bild i texten. Du placerar markören på det stället i texten där bilden ska hamna och klickar på Add Media. Vyn för uppladdning av bild öppnas och du kan nu antingen välja en bild som redan finns på webbplatsen eller ladda upp en ny från sin dator. Här tar vi en befintlig eftersom vi behandlar media uppladdning i avsnittet Media.

8 8/17 En stor mängd bilder Du kommer att hitta en stor mängd bilder. VARENDA bild som NÅGON förening laddat upp är alltså tillgänglig för dig och alla andra. Väljer någon annans bild BARA om det är uppenbart att det är okej som loggor. När du valt bild så öppnas en ny vy till höger. Här kan du: Skriva in texter som ska visas när besökaren för muspekaren över bilden. Bestämma hur bilden ska placeras i förhållande till texten och bestämma storlek. I den här vyn kan du bara välja de förutbestämda värdena. Önskar du en annan storlek, se avsnittet om media. OBS! ALLA bilder som läggs upp är tillgänglig att använda för alla som har ett inlogg. Din bild KAN alltså användas av andra och du kan använda andras bilder. Men håll dig till dina egna bilder!! Då undviker du mycket elände och bråk med andra! Du saknar rättighet att använda andras bilder även om du råkar ha möjlighet. Loggor kan du ju använda även om andra lagt upp dem! När bilden är inlagd och du känner dig färdig med sidan, klicka på knappen Update till höger för att uppdatera sidan. Är det en nyskapad sida klicka i Categories, samt Save Draft eller Publish

9 9/17 Klipp och klistra och ångra, Undvik att kopiera och klistra in text direkt från Word. Låt den hellre mellanlanda i Notepad eller textredigeraren: Kopiera från Word. Klistra in i Notepad. Kopiera igen. Klsitra in i Editorn. Du kan skriva din text i ett annat program. Eller kanske har du fått texten med e-post? Du kan kopiera en sådan text och klistra in den. Risken för problem minskar om du kopierar in text från program som Notepad eller textredigeraren, eftersom Word har en tendens att ta med sig sin formatering så att den sedan påverkar utseendet på sidan. Om du använder Word kan du klicka på knappen med Word loggan, så gör systemet ett försök att rensa bort formatteringen. Punktlistor, olika indrag av text och formattering Knapparna under urklipp-rutan hanterar punktlistor och olika indrag av text. Dessa fungerar på samma sätt som ett vanligt texthanteringsprogram. Även den understa knappraden har samma funktionalitet som t.ex. Word.

10 10/17 Lägg in länkar Att lägga in länkar på webbplatsen gör du genom att klicka på knappen med den lilla kedjelänken på. Sedan kopierar eller skriver man in den önskade länken i fältet URL och klickar på OK. Glöm inte att klicka på update för att bekräfta ändringarna. Skriver du in länkadressen i fältet där det står URL fixar du en länk till en hemsida. Men som du kan se finns det en liten pil till höger om fältet där det står URL. Klicka där så kommer det fram fler val. Väljer du istället att skapa en e-postlänk kan du skriva in till vilket e-postadress det ska gå och sedan klicka på OK. Den som klickar på länken startar då Outlook med e-postadressen ifylld. Du kan också få ämnet förifyllt.

11 11/17 Sortera sidorna Du kan bestämma i vilken ordning sidorna ska stå i menyvalet till vänster. Ge sidorna ett nummer så kommer de att stå i den turordningen på föreningens hemsida PåGång, Galleri och Blogg kommer alltid längst ner på menyn och det kan du inte göra något åt. Media Under media hittar du alla de bilder, filmer och dokument som laddats upp på webbplatsen. Både dina egna och alla andras uppladdningar. OBS! Media är inte bara bilder utan också dokument alltså till exempel pdf-filer. Du kan även ladda upp nya filer som du vill använda på webbplatsen genom att klicka på Add New. Och därefter följa instruktionerna på skärmen dvs. antingen dra bilden till det hänvisade fältet eller använda sig av select files, för att plocka fram filen genom utforskaren. Välj namnet på filen du laddar upp med eftertanke. Eftersom alla andras filer finns i samma stora behållare kommer du att ha svårt att hitta din fil igen ett tips är att ge alla filer ett namn som börjar med föreningsnamnet. Då hittar du filen, och alla andra vet vems den är,

12 12/17 Det går även att ta bort bilder som inte används på webbplatsen genom att klicka på Delete Permanently. VAR FÖRSIKTIG med det. Att ta bort en bild som en annan förening lagt upp och använder är en bra grundval för att bli utkastad som administratör!! Systemet varnar inte för att bilder som är på väg att tas bort faktiskt används på någon sida! Bearbeta bilder Det finns en viss möjlighet att bearbeta bilderna, som att ändra storlek eller beskära eller spegelvända dem för att de ska passa bättre på din sida. Klicka på Edit En ny vy öppnas där administratören kan skriva in information om bilden som visas när en besökare för muspekaren över denna. Det finns även en knapp som heter Edit Image Klickar du på denna öppnas bildeditorn. Ovanför bilden finns alternativet Crop. Med den funktionen kan du ändra beskäringen av bilden för att den ska passa in på önskad sida. Detta görs genom att klicka på Crop föra muspekaren över bilden och hålla höger musknapp intryckt. Det kommer då att skapas en markering på bilden som visar hur bilden kommer att beskäras.

13 13/17 Till höger om bilden ser du hur stort område som är markerat och kan där justera om det behövs pixel justeringar. Du kan också se aspect ratio vilket betyder att bilden kan få ett speciellt format t.ex. 16:9 När önskat format visas i markeringen klickar du åter på crop-knappen ovanför bilden för att utföra beskärningen. Därefter klickar du på Save för att spara bilden.

14 14/17 Du är nu tillbaka i föregående vy och kan fortsätta bearbetningen. Skulle du tycka att bilden inte blev bra så kan du klicka på Edit image för att ångra förändringarna i bilden. Detta gör du genom att klicka på Restore Original Image. En ruta öppnas då och åtgärden måste bekräftas. Om du gjort fler förändringar kommer alla dessa att försvinna. Rotera bilden De två följande knapparna i editeringsläget roterar bilden 90 antingen motsols eller medsols. Spegelvända bilden De två knappar som ligger till höger om roteringsknapparna spegelvänder bilden antingen horisontellt eller vertikalt. Ångra sista ändringen Och de två knapparna längst till höger ångrar den sista förändringen - eller ångrar det du ångrat. Ändra storlek Det går även att skala om bilden dvs. ändra storlek på bilden utan att skära bort delar av denna. Det gör du genom att klicka Scale Image och skriva in önskad storlek i ett av fälten och klicka på scale. Bilden kommer då skalas samtidigt som den behåller rätt proportioner.

15 15/17 Skapa sidor i På Gång Här kan du skapa en sida för varje arrangemang föreningen kommer att ha. Så fort du gjort en PåGång-sida (och publicerat den) skapas automatiskt en rubrik som heter På Gång i menyn på föreningens hemsida. Klickar man på den länken kommer man till PåGång-sidan där rubriken för var och en av din förenings aktiviteter syns tillsammans med de översta raderna du skrivit, men också plats och tid. Rubriken är klickbar. Klickar man på rubriken kommer man till den aktivitetens sida och kan läsa mer. De aktiviteter som står högst upp kommer också att synas på startsidan! Så här skapar du en På Gång-sida 1. Klicka på På Gång 2. Klicka på Add New Nu ser det ut som beskrivits ovan Men fältet längre ner er annorlunda ut Här skriver du in plats och tid för aktiviteten Aktiviteterna kommer i datumordning på hemsidan. För att få dem i rätt ordning måste du alltså fylla i fätet för Tid. Är det fältet tomt sorterar systemet aktiviteterna efter datum när de skapades.

16 16/17 Skapa ett Galleri Här kan föreningen lägga upp bilder från sina aktiviteter En sida för var och en av aktiviteterna När du skapat en Galleri-sida skapas automatiskt ett menyval Galleri till vänster. Klickar man på det menyvalet kommer man till en sida där alla foto-mappar presenteras. Klickar man på en av mapparna ser man alla bilderna. Man kan se bilderna i större format genom att klicka på en av bilderna och sedan bläddra sig fram. Under bilderna finns automatiskt inlagt möjligheten att dela bilderna på sociala media Gör så här 1. Klicka på Galleri 2. Klicka på Add New 3. Ge sidan ett namn 4. Skriv en kortare text om aktiviteten 5. Lägg in bilderna UNDER ytan där du skriver 6. Klicka i Categories 7. Spara

17 17/17 Skapa en blogg Här kan föreningen skapa sin blogg. När man skapat det första blogginlägget skapas automatiskt ett menyval till vänster Bloggen. Gör så här 1. Klicka på Blogg 2. Klicka på Add New 3. Skriv rubrik och blogginlägg 4. UNDER ytan där du skriver finns nu två fält som är iklickade. Den övre tillåter besökare att kommentera det du skrivit Den undre gör att bloggen sprids på nätet på ett effektivare sätt 5. Klicka på Categories 6. Spara

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

CMS Updater 4.0 Användarmanual

CMS Updater 4.0 Användarmanual CMS Updater 4.0 Användarmanual internet avdelningen Sida Updater 4.0 Användarmanual Innehållsförteckning 1. Inledning 3 1.1 Logga in 3 2. Texthantering 4 2.2 Formatera text 7 3 Sök på innehåll i sidan

Läs mer

Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på info@pc-concept.se

Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på info@pc-concept.se 3 Denna guiden är speciellt anpassad för att redigera sidor som är gjord av Pcconcept till dess kunder. Här kommer vi inte att gå igenom hur du installerar Wordpress på din webbhotell utan endast redigerar

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011 Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer December 2011 Innehåll Välkommen som redaktör för din förenings hemsida... 3 FN.se... 4 Delwebb: Distrikt och föreningar... 4 Hitta en förening... 5 Föreningssidornas

Läs mer

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014 Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014... 1 Allmänt om Webtool... 4 Open24... 4 Arbetsyta & Navigeringsträdet... 5 Arbetsytan... 6 Statistik... 7 Logga ut...

Läs mer

Kom i gång med EpiServer

Kom i gång med EpiServer Kom i gång med EpiServer 25 januari 2013 EpiServer för redaktörer Innehåll Innehåll... 2 Riktlinjer för skol- och barnomsorgsförvaltningens webbplatser... 4 Kom igång med EPiServer... 8 Logga in... 8 Mina

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer

Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer Manualen kompletterar: Webbkurs i EPiServer för Svenska Scoutförbundets scoutkårer EPiServers Redaktörsmanual 4.60 Frågor och svar om hemsida i EPiServer

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser.

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser. Skapa en webbplats med Joomla Innan vi börjar En webbplats i Joomla har två huvudsakliga delar: En utsida som dina besökare ser och en insida som du som administratör använder när du konfigurerar och fyller

Läs mer

Välkommen till HL Konsult CMS

Välkommen till HL Konsult CMS 1 Inledning Välkommen till HL Konsult CMS Här är det första utskicket av manualen till vårt CMS verktyg. Vi kommer uppdatera det här dokumentet med alla de förbättringar vi gör med CMS-verktyget. 2 Innehållsförteckning

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Manual för arkitekt.se. September 2014

Manual för arkitekt.se. September 2014 Manual för arkitekt.se September 2014 1 Introduktion Välkommen till arkitekt.se och Wordpress! Du som får manualen ska på något sätt jobba med Sveriges Arkitekters digitala lösning. Vi skickar den del

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Manual. För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008

Manual. För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008 Manual För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008 Innehåll 1. Webplatsens innehåll 2. Skapa, redigera eller ta bort innehåll 2.1 Redigera inehåll 2.2 Ta bort innehåll

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 Uppdaterad 20131029 WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för både privatpersoner och

Läs mer

Guide till hur du sköter din förenings hemsida. Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev

Guide till hur du sköter din förenings hemsida. Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev Guide till hur du sköter din förenings hemsida Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev 1 Innehåll Guide till hur du sköter din förenings hemsida Innehåll Bakgrund Ett

Läs mer

Vårt webbverktyg. Tänk på att inte använda bilder som förvirrar. Använd gärna film. Skriv också vad filmen handlar om, för den som inte kan se filmen.

Vårt webbverktyg. Tänk på att inte använda bilder som förvirrar. Använd gärna film. Skriv också vad filmen handlar om, för den som inte kan se filmen. Vårt webbverktyg Klicka här för att få en kort introduktion av Victoria Sjöström om hur webbplatserna i fub.se fungerar! http://youtu.be/gtjtjz-votk Kognitiv tillgänglighet och utvecklingsstörning Utvecklingsstörning

Läs mer

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HemsidaExpress Instruktionsmanual Du har investerat i en produkt som hjälper dig att göra professionella hemsidor som är lätta att skapa och uppdatera. Vi på HemsidaExpress erbjuder dig att på ett enkelt

Läs mer

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 VÄSTERVIKS KOMMUN EPiServer - Lathund Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 Dokumentet informerar och guidar dig i verktyget för EpiServer 7. Utformad av Beatrice Runesson, kommunstyrelsens förvaltning,

Läs mer

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser LEARNIFYMANUALEN Lärresurser och Kursplatser Här kan du hitta steg-för-stegmanualer för de flesta funktioner som finns i Learnifys Lärresurser och Kursplatser. Innehållsförteckning Hitta material i biblioteket...

Läs mer

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Feb -14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 1 W8 Sida 1 Inledning Välkommen till denna kurs. Att jobba med datorer är ofta som att jobba med matematik. Det nya bygger

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Manual

Studieförbundet Vuxenskolan Manual Studieförbundet Vuxenskolan Manual EPiServer 7.5 2014-12-08 Maria Björk Cloud Nine AB Linnégatan 89 E, Box 10304, 100 55 Stockholm, Sweden T +46 8 120 330 24 M +46 735 93 90 24 maria.bjork@cloudnine.se

Läs mer