ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7."

Transkript

1 Bild vänster nere ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7.

2 Välkommen att göra ditt skolval till åk 7 Maximal utveckling och stimulerande lärande Du som elev har rätt till en verksamhet som utgår från dina behov och förutsättningar och som stimulerar till största möjliga lärande och kunskapsutveckling. Motivation och förståelse är centralt för ett framgångsrikt lärande, likaså att ni elever möts med höga förväntningar. En trygg arbetsmiljö Du som elev har rätt till en trygg arbetsmiljö som kännetecknas av glädje, arbetsro och stimulans och som bidrar till god hälsa och maximalt lärande. Du har rätt till en verksamhet som arbetar målmedvetet för att ni elever och era föräldrar ska ha god insyn i skolans verksamhet och utveckling. Elevinflytande Du som elev får större ansvar och inflytande över lärandet ju äldre du blir. För att klara detta måste du få information om hur kunskapsmålen i olika ämnen ser ut. Genom att du är med och utformar målen i din individuella utvecklingsplan har du möjligheten till aktivt inflytande. Ni elever har också inflytande genom klassråd, elevråd och olika inflytandegrupper som till exempel matråd. Eleverna deltar också i utvärdering och utarbetandet av skolans ordningsregler. Förebygga och förhindra kränkande behandling Skolorna bedriver ett målinriktat arbete för att förebygga och förhindra trakasserier och kränkande behandling. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling skrivs varje år och ska visa hur personal, elever och föräldrar deltar i arbetet. Aktuell plan ligger på respektive skolas webbplats. Vilken rätt till skola har du? Du har rätt att gå i en skola som ligger nära hemmet. Vilka regler som gäller för placering i kommunal grundskola kan du läsa om på kommunens webbplats under Barn & utbildning/grundskola/kommunal grundskola/välja profil inför åk 7. Vill du veta mer om skolorna och profilerna? Gå in på kommunens webbplats eller ta kontakt med rektor på skolan för mer information. För hur lång tid gäller valet? Valet gäller för hela treårsperioden, från åk 7 till och med åk 9. Det är viktigt att du tänker över ditt val noga, för sedan kan du inte byta, om det inte finns särskilda skäl. Vilka regler gäller för skolskjuts? På kommunens webbplats under Barn & utbildning kan du läsa om de regler som gäller för skolskjuts.

3 Förskoleklass, grundskola åk 1-9 Tre arbetslag i åk 7-9, cirka 250 elever Rektorer: Åk F-6 Camilla Wallin, camilla.wallin@skovde.se Åk 7-9 Ewa Holmberg, ewa.holmberg@skovde.se Eriksdalskolan Den lilla högstadieskolan Eriksdalskolans högstadium är den lilla högstadieskolan med nära kontakt mellan elever, lärare och föräldrar. Lärarna arbetar i tre arbetslag, ett för varje årskurs. Det finns också arbetslag som hjälper elever som behöver extra stöd. För oss är det viktigt att du som elev på Eriksdalskolan ska känna dig trygg och bli sedd. Genom att vi skapar en stor klass med alla elever i en årskurs, har vi möjlighet att skapa grupper utifrån arbetsområde och elevernas behov. Dessa flexibla grupper byts ut under läsåret och gör att man över tid lär känna de andra eleverna i årskursen bättre. Det här ser vi som ett viktigt steg i att öka tryggheten för våra elever! 10:e dagen Sedan många år arbetar vi med något vi kallar 10:e dagen. Där ges eleverna möjlighet att upptäcka saker utanför skolans väggar eller att samarbeta i olika temaarbeten. Dessa dagar inträffar ungefär tre gånger per termin. På hösten i årskurs 7 är alltid eleverna kvar på skolan. Är du intresserad av engelska? Hos oss har du möjlighet att välja engelska som elevens val. Du får då möjlighet att utveckla din förmåga i det engelska språket. Tillsammans fördjupar vi oss i engelskans struktur, kultur och historia. Målet är att ge dig en god grund i en allt mer internationell värld och för vidare studier. Cafédal Skolans café som bemannas av elever med hjälp av pedagog och beteendevetare spelar en viktig roll för att eleverna ska trivas och må bra på skolan.

4 Helenaskolan Självförtroende för framtiden Så heter vår målbild där syftet är att vi ska hjälpa dig att bli en vinnare i ditt eget liv. Vi ska ge dig mycket goda kunskaper och sociala förmågor som du behöver i framtidens globala värld. Helenaskolan har tre olika inriktningar. Språket är en viktig faktor för framgång i skola och arbetsliv, därför arbetar vi aktivt med att utveckla språket i alla ämnen såväl skriftligt som muntligt. Vi erbjuder också möjlighet att läsa ett ytterligare betygsgivande modernt språk (tyska, franska eller spanska). Ma/NO-fördjupning Här får du fördjupa dig i matematik, naturvetenskap och teknik. Vi samarbetar med Balthazar Science Center, gymnasieskolornas tekniska och naturvetenskapliga program, Högskolan och företagen i Skövde. Helenaskolan har ett starkt engagemang i First Lego League där vi varit mycket framgångsrika. Grundskola åk 7-9 Två spår samt spetsutbildning i Ma/No, cirka 530 elever Rektorer: Bernt Hall, bernt.hall@skovde.se Fhia Lind, sofhia.lind@skovde.se Språk/SO och IKT-fördjupning Fördjupning för dig som är intresserad av språk och samhällsorienterande ämnen samt informations- och kommunikationsteknik. Vi har kontakt och ibland utbyte med skolor i andra länder. Vi använder datorn och dess möjligheter som ett naturligt redskap för att bland annat jobba med bild och film samt programmering. Spetsutbildning i matematik och NO Helenaskolan erbjuder, på uppdrag av Skolverket, en spetsutbildning i matematik och NO. Förutom alla ämnen som ingår i åk 7-9 har du fler matematikpass i veckan och kommer att bredda och fördjupa dig inom biologi, kemi och fysik. Fler matematiktimmar innebär en högre studietakt. Du kommer att läsa gymnasiekursen Matematik 1C redan i åk 9. Vi samarbetar med Gymnasium Skövde. Se vår broschyr om spetsutbildningen angående ansökan och intagningskrav.

5 Förskoleklass, grundskola åk 1-9 Cirka 450 elever i åk F-6 Rektorer: Åk F-3 Stina Norén, stina.noren@skovde.se Åk 4-6 Pauline Blomkvist, pauline.blomkvist@skovde.se Åk 7-9 Zophia Zander-Norell Rydskolan Vill du vara med och utveckla det nya högstadiet? Hösten 2017 öppnar äntligen Rydskolans högstadium i fräscha och pedagogiskt utformade lokaler. Vi öppnar upp med årskurs 7 och fyller sedan på med fler årskurser följande år. Tillsammans med lärare och övrig personal kommer du som elev att få vara med om något unikt. Du ges möjlighet att få vara med och bygga upp Rydskolans högstadium och därmed vara med och skapa historia. Vi kan med stolthet berätta att du som söker till Rydskolan har möjlighet att välja mellan tre spännande profiler. Tre profiler Som enda högstadieskola i Skövde erbjuder vi programmering som profil. Det innebär att du efter tre år med denna profil har förstärkt din digitala kompetens och är väl rustad inför fortsatta studier inom området. Det finns även möjlighet för dig att läsa i internationell klass med engelska som inriktning. Som en tredje profil erbjuder Rydskolan idrottsprofil med inriktning fotboll och handboll. Alla tre profilerna kommer att aktivt arbeta för att stärka elevernas entreprenöriella förmågor.

6 Grundskola åk 7-9 Tre spår (hörn) Cirka 350 elever Rektor: Kristin Benerdal, Stöpenskolan Nya Stöpenskolan Sedan ett läsår tillbaka finns Stöpenskolan i nyrenoverade lokaler. Skolan har många öppna ytor men även tillgång till fina klassrum och mindre grupprum där du kan jobba. Du möter stora ljusa områden där du kan vara under rasterna och du kan också gå ut på de mysiga innergårdarna. Fritidsgården Lyan delar lokaler med fritidsaktiviteterna. I skolan finns en kafeteria och det erbjuds olika aktiviteter på rasterna. Elevens val Vi är kända för att kunna erbjuda många alternativ till Elevens val. Vi är lite extra stolta över Dans-Drama och Musik (DDM) där våra engagerade lärare och elever visar upp sitt arbete med två offentliga föreställningar i april/maj. Delaktighet och trygghet För att du som elev ska trivas extra mycket hos oss får du i början av terminen i åk 7 åka på lägerskola med en övernattning med dina nya klasskamrater. Det brukar vara mycket uppskattat! För att skapa god stämning och trygghet för alla jobbar vi aktivt med vår värdegrund och vår målsättning är att alla ska kunna känna sig delaktiga i vår verksamhet oavsett om man är elev eller förälder. Vårt värdegrundsarbete heter STAR (S=samarbete, T=trygghet, A=ansvar, R=respekt). Du som elev är i centrum för lärare och personal på Stöpenskolan. Vi har lärare som är engagerade och öppna för utveckling. Många av Stöpenskolans lärare driver olika projekt och fortbildar sig hela tiden för att kunna hålla en hög kvalitet på undervisningen. Samtidigt som vi tycker att kunskap är viktigt är vi måna om att du trivs hos oss. Vi vill ha en bra relation till våra elever och vi vill att du ska känna att vi ser dig som person.

7 Grundskola åk 7-9 Grundsärskola åk 7-9 Fem spår (hus), cirka 570 elever Rektorer: Eva Carlander, Tomas Eriksson, Vasaskolan Vasaskolan består av fem hus/arbetslag som arbetar tillsammans under hela skoldagen. För dig som elev skapar det trygghet och en nära kontakt med lärarna. Vi har en medveten strategi att skolan ska präglas av ett entreprenöriellt lärande. Vi stimulerar och stödjer dig att utveckla ditt personliga ledarskap och ditt lärande så att du har en god självkänsla, är ansvarstagande, kreativ och skapande. Som elev på Vasaskolan erbjuds du ett stort utbud av elevens val. Matglädje, musikverkstad, fotboll i skolan och mera matte är några exempel. Du kan också välja ytterligare ett modernt språk från årskurs 8. Pedagogisk språklig plattform Vi satsar på språk och kommunikation. Språket bidrar till din identitetsutveckling och är en förutsättning för socialt samspel och lärande. Vi skapar internationella kontakter i undervisningen. Vi utvecklar vårt användande av IT både som redskap för lärandet och som medel för kommunikation. Vi erbjuder moderna språk (utöver engelska) i franska, spanska och tyska. Läsande och skrivande skola Vi har under flera år haft en satsning på läsning och skolbibliotek. Läsning ligger i schemat för samtliga elever. Vi anordnar varje år en novellpristävling och en internationell språkdag. Det betyder att: vi har hög kvalitet i det vi gör. vi har höga förväntningar på varandra. vi fokuserar på att skapa framtidstro hos dig. vi spanar framåt och utvecklar vår verksamhet. vår verksamhet utvecklas mot ett entreprenöriellt lärande där kommunikation, språk och IT bildar en helhet.

8 Detta erbjuder vi dig oberoende av vilken skola du väljer. Du får: arbeta i en lärmiljö som gynnar nyfikenhet, kreativitet och problemlösning. möta lärare med goda kunskaper i sina ämnen. tillgång till en egen dator/datorplatta. gå på en skola som har lokalmässigt goda förutsättningar för att nå målen i alla ämnen. Skolan har välutrustade specialsalar i musik, bild, hem- och konsumentkunskap, idrott och för experiment i fysik, kemi, biologi och teknik. tillgång till ett välutrustat skolbibliotek. möjlighet till aktiviteter av olika slag på rasterna. Det finns även ett trevligt elevcafé på varje skola. Mer information och kontaktuppgifter till skolorna hittar du på kommunens webbplats: skovde.se/barn & utbildning/grundskola Kontakt Skövde kommun Telefon Kontaktcenter: Webbplats: skovde.se E-post: skovdekommun@skovde.se Postadress: Skövde kommun, Skövde Besöksadress: Stadshuset, Fredsgatan 4, Skövde

ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7.

ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7. Bild vänster nere ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7. Välkommen att göra ditt skolval till åk 7 Maximal

Läs mer

ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7.

ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7. Bild vänster nere ok Övriga byt ut Dags att välja skola Presentation av verksamhet på kommunens högstadieskolor inför skolvalet åk 7. Välkommen att göra ditt skolval till åk 7 Maximal utveckling och stimulerande

Läs mer

Dags att välja skola inför åk 7

Dags att välja skola inför åk 7 Eriksdalskolan Dags att välja skola inför åk 7 Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor. Vasaskolan Helenaskolan Stöpenskolan Här får du läsa mer om Eriksdalskolan,

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011.

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011. Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Ållebergsskolan Grundsärskola Läsår 2010 / 2011 Charlotta Robson Rektor Innehållsförteckning Del 1 Enhet Kyrkerörs vision Del

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos oss. Du kommer att mötas

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Hallsbergs kommuns grundskolor Våra barn och ungdomar är viktiga för oss därför erbjuder

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Strömslundskolan 7-9 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Strömslundskolan 7-9 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Strömslundskolan 7-9 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Arbetsplan. för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b. Läsåret 15/16

Arbetsplan. för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b. Läsåret 15/16 Arbetsplan för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b Läsåret 15/16 Vision och verksamhetens inriktning Trollhättans stads vision Trollhättan en stolt och innovativ stad med plats för framtiden Verksamhetens

Läs mer

Trygga elever som trivs i skolan och är väl förberedda för framtiden. Öppet hus lördag 30 januari kl Välkommen till Edsbergsskolan

Trygga elever som trivs i skolan och är väl förberedda för framtiden. Öppet hus lördag 30 januari kl Välkommen till Edsbergsskolan Välkommen till Edsbergsskolan Trygga elever som trivs i skolan och är väl förberedda för framtiden. Edsbergsskolan är en kommunal grundskolan för åk 7 9 och särskola. Vi erbjuder: riksrekryterande spetsutbildning

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Att välja till årskurs 7 2014/2015 Välkommen till Kvarnbergsskolan När du som förälder tillsammans med ditt barn funderar över vilka val som är aktuella

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2012 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Frälsegårdsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Frälsegårdsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Frälsegårdsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Broskolan AB Org.nr. 556709-1391 Maria.nordberg@broskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Broskolan AB Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Beslut Dnr 44-2018:11707

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola?

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola? Frågorna 1 7 ska besvaras utifrån ett specifikt barn och avse barnets nuvarande förhållanden. På enkätens framsida framgår vilket barn svaren ska gälla. 1 I vilken skolform/vilket program går barnet på

Läs mer

Dags att ansöka om skolplacering

Dags att ansöka om skolplacering Dags att ansöka om skolplacering För dig som har barn som ska börja i förskoleklass. Allt du behöver veta inför ansökan om skolplacering Mellan 26 november och 14 december ansöker du om skolplacering i

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:6149 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet i Skövde belägen i Skövde kommun 2 (7) Tillsyn i IT gymnasiet i Skövde

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Beslut ein Beslut Sundbybergs kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Box 23060; 104 35 Stockholm 2 (9) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Paradisskolan 1-6 inkl. English speaking school 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Paradisskolan 1-6 inkl. English speaking school 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Paradisskolan 1-6 inkl. English speaking school 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision Arbetsplan Läsåret 2016-2017 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både kunskapsmässigt

Läs mer

Sid 1 (5) Dnr /05 Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bandhagens skola

Sid 1 (5) Dnr /05 Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bandhagens skola Sid 1 (5) Bandhagens skola På Bandhagens skola som är en F-6 grundskola och grundsärskola, arbetar vi för en gemensam värdegrund, där alla vuxna och alla elever deltar. Vi tränar vår emotionella och sociala

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9576 Vittraskolorna AB Org.nr. 556458-6716 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittra Södermalm belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Vittra Södermalm har genomfört

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9509 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nacka Strands skola belägen i Nacka kommun 2 (7) Tillsyn i Nacka Strands

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Språkskolan i Upplands Väsby Org.nr. 816000-5966 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Engelska skolan i Upplands Väsby belägen i Upplands Väsby kommun 2 (4) Tillsyn i Engelska

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

ENHET GUDHEM. PROFIL OCH VISION Förskolan

ENHET GUDHEM. PROFIL OCH VISION Förskolan ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION Förskolan PROFIL - Framgångsrikt lärande VISION Tillsammans förverkligar vi våra drömmar Enhet Gudhem står för framgångsrikt lärande. Tillsammans arbetar vi för att främja

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Sjuntorpsskolan 1-3 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Sjuntorpsskolan 1-3 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Sjuntorpsskolan 1-3 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9595 Vittraskolorna AB Org.nr. 556458-6716 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittra Gerdsken belägen i Alingsås kommun 2 (7) Tillsyn i Vittra Gerdsken har genomfört tillsyn

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10009 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gärdesskolan belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Gärdesskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Valstaskolan Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till Valstaskolan och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos.

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Åsaka skola 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4338 Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Org.nr. 874002-0212 Beslut för grundskola efter tillsyn i Estetiska skolan, högstadiet belägen i Arvika kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Pedagogens/pedagogers bedömning

Pedagogens/pedagogers bedömning Utbildningsförvaltningen Pedagogisk utredning Elever i förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem Datum Diarienr Relevanta uppgifter i blanketten fylls i Elevens namn Textfälten utvidgas automatiskt

Läs mer

Beslut för Grundskola och Gymnasieskola

Beslut för Grundskola och Gymnasieskola en Beslut Tyska Skolföreningen Org.nr. 802005-6530 Beslut för Grundskola och Gymnasieskola efter tillsyn i Tyska skolan belägen i Stockholms kommun Beslut 2 (7) Dnr 44-2015:4028 Tillsyn i Tyska skolan

Läs mer

Välkommen till Nya Bagarmossens skola!

Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Barn ska få all den kunskap de behöver och samtidigt känna sig trygga Hej, Att välja skola för sina barn är ett viktigt beslut. Du måste som förälder känna dig trygg

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut Helsingborgs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Bårslövs skola belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Lokal arbetsplan. för Kärna skola Årskurs 4-9. Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola

Lokal arbetsplan. för Kärna skola Årskurs 4-9. Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola Lokal arbetsplan för Kärna skola Årskurs 4-9 2008 Kärna skola Årskurs: Förskoleklass åk 9 Antal elever: 574 Rektor: Christina Andreasson F-3, fritidshem,

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Välkommen till Vidåkersskolan

Välkommen till Vidåkersskolan Välkommen till Vidåkersskolan Vidåkersskolan Vidåkersskolan är kommunens enda högstadieskola åk 7-9. Det går ca 300 elever på skolan. Den ligger i ett vackert naturområde vid Vingåkersån och några minuters

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Förskola Skola Via Emilia ekonomisk förening Org.nr. 769607-4421 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Förskola Skola Via Emilia belägen i Stockholms kommun 2 (6) Tillsyn i Förskola Skola

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Hjortmosseskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Hjortmosseskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Hjortmosseskolan 1-5 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9579 Vittraskolorna AB Org.nr. 556458-6716 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittra Telefonplan belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Vittra Telefonplan har genomfört

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Bromölla kommun Edenryds och Gualövs skolor Dnr 53-2006:1437 Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:9438 Föreningen Backaskolan Org.nr. 846500-1777 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Backaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision ! Arbetsplan Läsåret 2017-2018 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Möt framtiden i Vaxholms skolor!

Möt framtiden i Vaxholms skolor! Möt framtiden i Vaxholms skolor! I Vaxholms skolor ska eleverna känna trygghet och glädje. Här finns möjlighet att få utlopp för kreativitet och fantasi. Samtidigt erbjuds en modern utbildning med fokus

Läs mer

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2018-09-28 Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:4582 Tyska Skolan Göteborg ekonomiska förening Org.nr. 769604-3608 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Victoriaskolan belägen i Göteborgs kommun 2 (8) Dnr 44-2015:4582

Läs mer

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här 150812 Arbetsplan för Sollebrunns skola årskurs 2 och 3 Läsåret 2015/2016 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Hjortmosseskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Hjortmosseskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Hjortmosseskolan 6-9 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola ein Beslut Dnr 44-2015:9647 Primaskolan i Sverige AB Org.nr. 556557-0958 Beslut för grundskola efter tillsyn Primaskolan Farsta belägen i Stockholms kommun Beslut 2 (6) Dnr 44-2015:9647 Tillsyn i Primaskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se rektorn vid Bjurbäcksskolan magnus.assarsson@emmaboda.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bjurbäcksskolan 7-9 i Emmaboda

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer