Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Pauliskolan i Helsingborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Pauliskolan i Helsingborg"

Transkript

1 1 (9) Cecilia Hanö Dnr :2868 Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Pauliskolan i Helsingborg 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser regleras i 2 b kap. skollagen. I 7 anges vad som krävs för godkännande: Utbildningen skall godkännas, om 1. den stimulerar varje barns utveckling och lärande och kan ligga till grund för fortsatt skolgång, och 2. den även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet. Utbildningen skall godkännas om villkoren enligt ovan är uppfyllda, och om: 1. skolan står öppen för alla barn som har rätt till utbildning inom förskoleklassen, med undantag för sådana barn som det skulle medföra betydande organisatoriska eller ekonomiska svårigheter att ta emot för den fristående skolan, 2. ( ) och 3. skolan uppfyller de ytterligare villkor som regeringen föreskriver i fråga om utbildningen och om antagningen till och ledningen av sådan utbildning. Utbildningen vid fristående grundskolor regleras i 9 kap. skollagen. I 2 anges vad som krävs för godkännande: En fristående skola, vars utbildning ger kunskaper och färdigheter som till art och nivå väsentligen svarar mot de kunskaper och färdigheter som grundskolan skall förmedla, skall godkännas, om 1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 2. huvudmannen för skolan har förutsättningar att bedriva verksamheten i enlighet med ovan angivna villkor, 3. skolan står öppen för alla barn som enligt denna lag har rätt till utbildning inom motsvarande skolform i det offentliga skolväsendet, med undantag för sådana barn vilkas mottagande skulle medföra att betydande organisatoriska eller ekonomiska svårigheter uppstår för skolan, 4. skolan har minst 20 elever, om det inte finns särskilda skäl för ett lägre elevantal,

2 2 5. (...) 6. ( ) 7. skolan uppfyller de ytterligare villkor som regeringen föreskriver i fråga om utbildningen vid fristående skolor och om antagningen till och ledningen av sådana skolor. Regeringen föreskriver sådana ytterligare villkor som omnämns i lagen ovan i förordningen (1996:1206) om fristående skolor. I 1 kap. 2 a skollagen finns en hänvisning till de bestämmelser i socialtjänstlagen som reglerar anmälningsskyldigheten till socialnämnden avseende barn som kan behöva nämndens skydd. Enligt 14 kap. 7a skollagen skall skolan för elever i sådana fristående skolor som avses i 9 kap. erbjuda skolhälsovård som motsvarar den som ges inom motsvarande skolform inom det offentliga skolväsendet. En fristående skola skall dessutom årligen upprätta en skriftlig kvalitetsredovisning enligt förordningen (1997:702) om kvalitetsredovisning inom skolväsendet. Huvudmannen skall iaktta sina skyldigheter enligt lagen (2000:873) om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg. 1.2 Genomförande Enligt 2 b kap. 8 och 9 kap. 11 skollagen står utbildningen vid fristående skolor och förskoleklasser under tillsyn av Statens skolverk. Den nu aktuella inspektionen ingår som en del i ett regeringsuppdrag om granskning av fristående skolor med konfessionell inriktning som skall avrapporteras den 15 januari Inspektionen avser att kontrollera att skolan uppfyller kraven för fortsatt godkännande. Särskilt har inriktningen varit skolans allmänna mål och värdegrund. Inspektionen har bestått av ett oanmält besök vid skolan den 5-6 november 2003 av undervisningsråden Cecilia Hanö och Claes-Göran Aggebo samt dokumentstudier. Vid besöket har representanter för styrelsen, personal, föräldrar och elever intervjuats. Elever i årskurs 5-6 och 8-9 har svarat på Skolverkets enkät om värdegrundsfrågor. Dessutom gjordes lektionsbesök. Skolverket har i samband med inspektionen haft kontakt med Helsingborgs kommun angående kommunens insyn i skolans verksamhet. 1.3 Tidigare tillsyn Skolverket har genomfört tillsyn vid skolan vid två tillfällen tidigare varvid beslut om fortsatt godkännande fattats den 24 april 1995 (dnr 1994:2047) och den 24 november 1997 (dnr 1997:1854).

3 3 2 Allmänna förutsättningar för verksamheten som skall uppfyllas 2.1 Skola Skolan, som startade 1993, är en fristående grundskola med konfessionell kristen inriktning. Skolan har tillstånd för förskoleklass och år 1-9. Helsingborgs kommun har gett huvudmannen tillstånd att bedriva fritidshemsverksamhet och förskoleverksamhet. Elevernas antal och fördelning framgår av följande tabell. Skolår Elevantal Flickor Pojkar Förskoleklass Summa Eleverna är indelade i klasser enligt följande, förskoleklassen, 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 och 9. Eleverna byter inte grupper varje år utan följs åt i samma grupp. Eleverna kommer i huvudsak från Helsingborgs kommun. 2.2 Huvudmannens rättskapacitet Ingen förändring har gjorts sedan föregående tillsyn. Stiftelsen har registrerats hos länsstyrelsen. Styrelsen består av åtta ledamöter varav tre är valda av de församlingar som grundat skolan. Av styrelsens ledamöter har sex stycken barn i skolan. Rektorn är adjungerad till styrelsens möten. 2.3 Stabilitet Enligt styrelsens representant är ekonomin i balans. Skolan kan med hänsyn till dagens lokaler inte växa ytterligare. Vid en eventuell nybyggnation kan elevantalet ökas till ca 150. Årsredovisningen för räkenskapsåret 2002 visade på ett negativt resultat men i innevarande års budget beräknas ett mindre överskott.

4 4 Skolan redovisar en jämn elevtillströmning. 2.4 Principer för intagning Principerna för intagning är oförändrade från föregående tillsyn. Skolan har tagit fram en skriftlig information om intagningsprinciperna. 2.5 Skolhälsovård Skolan har skolsköterska med mottagning varannan fredag eftermiddag och skolläkare vid behov. 2.6 Registerkontroll Skolan kontrollerar registerutdrag vid anställning av ny personal. 2.7 Avgiftsfri utbildning Skolan tar inte ut några avgifter för utbildningen. 2.8 Bedömning Skolverket bedömer att skolan uppfyller de allmänna förutsättningar som gäller för en fristående skola som motsvarar förskoleklass och grundskola. 3 Krav på att utbildningen skall ge kunskaper och färdigheter som motsvarar det offentliga skolväsendet 3.1 Skolans organisation och ledning Styrelsen drar upp de övergripande riktlinjerna för skolan. För närvarande har skolan startat en översyn av skolans värdegrund. Rektorn, som är utbildad lärare med inriktning på matematik och noämnen, arbetar 60 procent som rektor och 40 procent som undervisande lärare i skolan. Rektorn har ansvaret för den pedagogiska verksamheten och tillser verksamhetens förenlighet med skolförfattningarna. Rektorn lägger förslag till styrelsen på budget och gör en ekonomisk redovisning varje månad för styrelsen. Rektorn är också ansvarig för intagning av elever. 3.2 Lärarkompetens Skolans lärare har i huvudsak utbildning för den undervisning som de bedriver. Undervisningen i slöjd köps av en kommunal skola. Skolan har tim-/deltidsanställda lärare i språkval, musik, bild, hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa. Lärarna i musik och bild saknar lärarutbildning. Det finns två specialpedagoger med 100 respektive 30 procents tjänstgöring, och en talpedagog med 10 procents tjänstgöring.

5 5 Vid nyanställning är den pedagogiska utbildningen viktigast, därefter värderas gott föredöme samt kristna värderingar. Lärarna har bl.a. deltagit i kompetensutveckling angående konflikthantering och barn i stress. De har också möjlighet att välja utifrån eget intresse. Vid intervjun med lärare framkom önskemål om mer kompetensutvecklingsinsatser. 3.3 Lokaler och utrustning Skolans lokaler är inte tillräckligt stora. Styrelsen har en löpande diskussion med kommunen för att ordna nya lokaler. Skolan har en specialsal för undervisning i no. Lokaler för slöjd, idrott och hälsa samt hem- och konsumentkunskap hyrs i en kommunal skola. Eleverna har tillgång till ett antal datorer och det finns enstaka grupprum. Skolan har ett litet bibliotek som kompletteras med att den kommunala bokbussen kommer till skolan 1g/varannan vecka. 3.4 Undervisningens innehåll och arbetsformer Skolan följer den nationella läroplanen, kursplaner och timplanen. Skolans konfessionella inriktning märks genom att klasserna har egna morgonsamlingar varje dag och att kristendomskunskap är ett eget ämne med egen kursplan inom so-undervisningen. Skolans val enligt den nationella timplanen har använts till utökad so-undervisning. Undervisningen i kristendomskunskap sköts av respektive klasslärare samt sv/so-lärarna. Språkval i tyska organiseras tillsammans med en annan fristående skola, Sally Bauer. Spanska erbjuds på den egna skolan. Modersmålsundervisning sker i samarbete med kommunen. Som angetts tidigare är undervisningen organiserad i klass 1-2, 3-4 osv. Eleverna i varje klass läser i huvudsak gemensamt, men i t.ex. engelska och matematik delas klasserna efter årskurs. I de äldre årskurserna försöker man arbeta ämnesövergripande med olika teman. Lektionsbesöken visade på varierande arbetssätt och arbetsformer. Enligt rektorn arbetar man utifrån varje barns behov. 3.5 Skolans resultat Utvecklingssamtal hålls med elev och föräldrar varje termin. Skolan har börjat arbeta med dokumentation av eleverna i form av individuella utvecklingsplaner. Av slutbetygen för vårterminen 2002 framgår att 84,6% var behöriga till alla gymnasieprogram Det genomsnittliga meritvärdet var 224,2, jämfört med 204,6 för riket och 196,4 för Helsingborgs kommun. Utöver de nationella proven i årskurs 5 och 9 använder skolan vissa delar av det diagnostiska testmaterialet för årskurs 2 och 7. Lärarna angav att de också använder sig av läromedlens olika tester och prov för kun-

6 6 skapsmätning. Skolan har utbyte med två andra kristna skolor. Vid gemensamma träffar har man bl.a. diskuterat betygskriterier och bedömning. Skolan redovisar sina resultat till kommunen. Någon ytterligare gemensam kunskapsmätning i kommunen görs inte. Enligt rektorn varierar skolans resultat mellan åren beroende på vilka behov av stöd som finns inom elevgruppen. 3.6 Bedömning Skolverket bedömer att utbildningen i den fristående förskoleklassen har förutsättningar att stimulera varje barns utveckling och att ligga till grund för fortsatt skolgång. Utbildningen i den fristående grundskolan ger kunskaper och färdigheter som till art och nivå motsvarar de kunskaper som grundskolan förmedlar. 4 Krav på att utbildningen svarar mot de allmänna målen och värdegrunden i det offentliga skolväsendet 4.1 Skolans mål Skolan vill vara en kristen skola i Helsingborg. Skolan har en arbetsplan med närmare beskrivning av vilka mål verksamheten har och på vilket sätt man vill uppnå målen. Enligt rektorn är arbetsplanen under omarbetning. Av skolans arbetsplan framgår att skolans värdegrund ligger nära den nationella värdegrunden såsom den uttrycks i Lpo -94. Ett arbete med översyn av den egna värdegrunden har inletts. Elever, föräldrar och personal har svarat på enkäter. Efter sammanställning av enkätsvaren skall en personalgrupp med representanter från styrelsen gå vidare med översynen. Det finns, enligt rektorn, inga påtryckningar från styrelsen eller föräldrar om en mer kristen profil. I skolan finns en gemensam syn att sätta elevens behov i centrum. Enligt rektorn har skolan gjort anmälan till socialtjänsten vid behov. Alla lärare känner till anmälningsskyldigheten. Enligt rektorn tar lärarna i första hand kontakt med honom men det är uttalat att om han inte finns på plats och det är akut så skall lärarna kontakta socialtjänsten direkt. 4.2 Skolans arbete med kränkande behandling och jämställdhet Skolan har en plan mot mobbning. Det finns också en krisplan. Det finns gemensamma ordningsregler som tagits fram av personalen. Klasserna har tagit fram egna trivselregler. Det förs löpande diskussioner mellan personal och elever om mobbning och relationer.

7 7 Enligt svaren på Skolverkets enkät är det en bra stämning och god sammanhållning på skolan. De tillfrågade eleverna tycker inte att mobbning är ett stort problem på skolan. Samtidigt anger enstaka elever att de känner sig rädda för någon annan elev eller vuxen i skolan. Skolans elever i år 2 och 8 samt deras föräldrar har deltagit i en enkätundersökning som är gemensam för alla skolor i Helsingborgs kommun. Enkäten handlade om trivsel, trygghet, engagemang och lärande. Den har genomförts innevarande år. Skolan har också, som angivits tidigare, genomfört en egen värdegrundsenkät bland elever, föräldrar och personal. Sammanställningen är ännu inte färdig. 4.3 Elevernas ansvar och inflytande Rektorn anser att elevinflytandet är viktigt. Personalens förhållningssätt är viktigt. Eleverna skall kunna påverka innehållet i undervisningen såväl som formella frågor. Varje klass har klassråd. På skolan finns ett elevråd med två representanter från varje klass. Ett arbete för att stärka elevrådets roll pågår. Eleverna uppger som exempel på inflytande i undervisningen att de kan välja själva utifrån dagens planering, att de kan påverka arbetsform och redovisningssätt. Av svaren på Skolverkets enkät framgår att eleverna tycker att de i huvudsak har inflytande både i formella råd och i undervisningen. Enligt de intervjuade lärarna är undervisningen mycket individuellt anpassad. En klass arbetar mycket med mindmap och tar stort eget ansvar. En annan klass har mer behov av struktur. 4.4 Allsidighet och saklighet i undervisningen Skolan använder vanligt förekommande läromedel. Lärarna försöker arbeta med ämnesövergripande teman. Eleverna anger att det är som på alla andra skolor. Elever och lärare har respekt för varandra. Enligt svaren på Skolverkets enkät tycker eleverna i huvudsak att de kan framföra sina åsikter och att lärarna redovisar olika åsikter och inställningar när en fråga diskuteras. I religionskunskap och kristendomskunskap görs jämförelser mellan olika religioner. Sex och samlevnadsfrågor diskuteras både i kristendomskunskap som etik och moral och i biologiundervisningen. Ungdomsmottagningen kommer också till skolan för information och enskilda samtal. Sex- och samlevnad diskuteras också i kill- och tjejgrupper med handledare. Det förekommer inga påtryckningar från föräldrar om innehållet i undervisningen. Enligt rektorn är det inte skolans uppgift att stå för den andliga fostran utan det är hemmets och församlingarnas uppgift.

8 8 4.5 Elever i behov av särskilt stöd Skolan har flera elever i behov av särskilt stöd. I kollegiet diskuteras elevernas utveckling. Skolan har mitterminskonferens där personalen diskuterar behov av utredningar och stöd. Enligt de intervjuade lärarna har skolan kontinuerlig kontakt med föräldrarna och förtroendet mellan lärare och föräldrar är bra även vid svåra samtal. Enligt lärarna upprättas åtgärdsprogram tillsammans med elev och föräldrar vid behov. Skolan håller också elevvårdskonferenser vid behov. Skolan har en specialpedagog på heltid kopplad främst till år 9. Hon är också resurs för år 5. Utöver det kommer en specialpedagog till skolan fem timmar/vecka. Hon har handledning för lärare och också direkt elevarbete. Vid behov testar hon elever. Skolan har också en skolpsykolog en timme/vecka. Föregående år fanns det även en kurator på skolan men det behovet finns inte nu. Skolan har bra kontakt med kommunen när det gäller stödfrågor. Enligt både lärare och elever får eleverna bra stöd genom att klasserna är små. Skolverket har tagit del av exempel på åtgärdsprogram. Av åtgärdsprogrammet framgår bl.a. en nulägesbeskrivning, mål, åtgärder och vem som är ansvarig samt tidpunkt för utvärdering. Enligt rektorn framgår det av tillhörande protokoll från elevvårdskonferens vilka som deltagit vid upprättandet. Om elevvårdkonferens inte hålls i samband med att åtgärdsprogram upprättas så framgår det av åtgärdsprogrammet direkt. 4.6 Skolans kontakt med hem, samhälle och arbetsliv Eleverna har bl.a. besökt en utställning, Gud har 99 namn, om olika religioner. En klass har besökt olika frikyrkliga samfund. Skolan har också bjudit in muslimer som har berättat om kultur och religion. Intervjuade föräldrar uppger att de får bra information om skolan och om barnens skolsituation. Det finns ingen föräldraförening. 4.7 Bedömning Skolverket bedömer att skolan svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet. 5 Skolans kvalitetsarbete 5.1 Skolans kvalitetsredovisning Skolverket har tagit del av kvalitetsredovisningen för läsåret 1999/2000. Kvalitetsredovisningen innehåller bl.a. en beskrivning av mål, resultat och måluppfyllelse samt förbättringsområden. Enligt rektorn kom arbetet därefter av sig. Skolan håller nu på att upprätta en kvalitetsredovisning

9 9 för föregående läsår. Rektorn har också deltagit i en utbildning anordnad av Helsingborgs kommun avseende kvalitetsredovisningsarbete. 5.2 Övrigt kvalitetsarbete Skolan har följt upp eleverna efter att de slutat på skolan år 9. Skolan har då fått uppgifter som bl.a. inneburit att de har förbättrat SYV-funktionen genom att köpa in en tjänst från kommunen. 5.3 Bedömning Enligt förordningen om kvalitetsredovisning är skolan skyldig att årligen upprätta en kvalitetsredovisning. Skolan har inte uppfyllt denna skyldighet de senaste läsåren. Skolverket bedömer att skolan snarast skall färdigställa kvalitetsredovisningen för läsåret 2002/03 för att leva upp till författningarnas krav.

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Mariaskolan i Malmö

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Mariaskolan i Malmö 1 (12) Utbildningsinspektion Cecilia Hanö Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Mariaskolan i Malmö 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser regleras

Läs mer

Tillsyn över utbildningen vid Muslimska El-Zahra Skolan i Jönköpings kommun

Tillsyn över utbildningen vid Muslimska El-Zahra Skolan i Jönköpings kommun SKOLVERKET RAPPORT 1(11) Göteborg Tomas Erlandsson Tillsyn över utbildningen vid Muslimska El-Zahra Skolan i Jönköpings kommun 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser

Läs mer

Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan

Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Beslut Lunds fordonstekniska gymnasium AB Fältspatsvägen 2 224 78 Lund 2005-11-17 1 (1) Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Lunds fordonstekniska gymnasium i Skolverket

Läs mer

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Vasaskolan i Göteborgs kommun

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Vasaskolan i Göteborgs kommun SKOLVERKET RAPPORT 1(13) Göteborg Gull Olsson Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Vasaskolan i Göteborgs kommun 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser

Läs mer

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut 2011-03-17 Dnr 44-2010:4175 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Hannaskolan 2011-03-17 2 (7) Dnr 44-2010:4175 Stiftelsen Hannaskolan Tillsyn

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Åstorps kommun Haganässkolan Dnr 53-2005:3062 Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd Beslut Eslövs folkhögskolas garantiförening, ideell förening Sturegatan 12 241 31 ESLÖV 2005-02-25 1 (1) Dnr 54-2004:3221 Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Grundtvig

Läs mer

Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Hillelskolan i Stockholm

Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Hillelskolan i Stockholm 1 (12) Avdelningen för utbildningsinspektion Ulf Lindberg Inspektion av utbildningen vid den fristående grundskolan Hillelskolan i Stockholm 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Kristinaskolan

Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Kristinaskolan SKOLVERKET RAPPORT 1(14) Göteborg Gull Olsson Inspektion av verksamheten vid den fristående grundskolan Kristinaskolan i Göteborg 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser

Läs mer

Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan

Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan Regelbunden tillsyn i Lunds kommun International School of Lund Katedralskolan Dnr 43-2008:490 Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna

Läs mer

Inspektion av den fristående grundskolan Hannaskolan i Umeå

Inspektion av den fristående grundskolan Hannaskolan i Umeå SKOLVERKET 1 (13) Anneli Eriksson Inspektion av den fristående grundskolan Hannaskolan i Umeå 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i fristående förskoleklasser regleras i 2 b kap. skollagen.

Läs mer

Inspektion av utbildningen vid den fristående förskoleklassen och grundskolan Liljanskolan i Stockholm

Inspektion av utbildningen vid den fristående förskoleklassen och grundskolan Liljanskolan i Stockholm 1 (9) Inspektion av utbildningen vid den fristående förskoleklassen och grundskolan Liljanskolan i Stockholm 1 Inledning 1.1 Inspektionens syfte och genomförande Utbildningen vid fristående förskoleklasser

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Vasaskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652 Rektorn

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut Tillsyn i Al-Zahraa idealiska Akademi 1 (3) Al-Zahraa Idealiska Akademi AB

Läs mer

Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Ingaredsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan Mjölby kommun Datum 2009-09-16 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Utbildningsinspektion i Änggårdsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6 och obligatorisk särskola

Utbildningsinspektion i Änggårdsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6 och obligatorisk särskola Utbildningsinspektion i Linköpings kommun Änggårdsskolan Dnr 53-2005:1310 Utbildningsinspektion i Änggårdsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6 och obligatorisk särskola Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB.

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB. Nya skolan i Trollhättan AB Lasarettsvägen 17 461 52 Trollhättan Beslut 2010-05-25 Dnr 44-2009:4143 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Stenhamreskolan och Tallåsens skola

Regelbunden tillsyn i Stenhamreskolan och Tallåsens skola Regelbunden tillsyn i Ljusdals kommun och Dnr 43-2009:372 Regelbunden tillsyn i och Tallåsens skola Förskoleklass Grundskola 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ljusdals kommun och

Läs mer

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Långareds skola Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9

Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 Utbildningsinspektion i Eslöv Ölyckeskolan Dnr 53-2007:59 Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan/rektorsområdet/verksamheten...2

Läs mer

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Cecilia Hanö Undervisningsråd

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Cecilia Hanö Undervisningsråd Beslut Styrelsen för Ljud&Bildskolan i Halmstad Box 4061 300 04 Halmstad 1 (1) Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Ljud & Bildskolan i Halmstads kommun Skolverket har

Läs mer

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Linköpings kommun Rappestad/Västerlösa skolor Dnr 53-2005:1310 Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Genomförd utbildningsinspektion i den fristående förskoleklassen och den fristående grundskolan Broholmskolan i Lidköping

Genomförd utbildningsinspektion i den fristående förskoleklassen och den fristående grundskolan Broholmskolan i Lidköping Lilla Broholmskolan ekonomisk förening Mellbygatan 21 531 51 LIDKÖPING Beslut 2006-05-10 1 (2) Dnr 54-2005:3443 Genomförd utbildningsinspektion i den fristående förskoleklassen och den fristående grundskolan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan

Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan Regelbunden tillsyn i Klippans kommun Pilagårdsskolan Dnr 43-2008:441 Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan Förskoleklass Grundskola, årskurserna 1 5 Inledning har granskat verksamheten i Klippans kommun

Läs mer

Utbildningsinspektion i Vita skolan

Utbildningsinspektion i Vita skolan Utbildningsinspektion i Skellefteå kommun Vita skolan Dnr 53-2007:2250 Utbildningsinspektion i Vita skolan Förskoleklass Grundskola årskurs 1 6 Skolvarvet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Hålabäcksskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Grundskola årskurserna 6 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Kungsbacka

Läs mer

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Nordanstigs kommun Gnarps skola Dnr 53-2005:786 Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Regelbunden tillsyn i Kävlinge kommun Korsbackaskolan Dnr 43-2008:440 Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Grundskola År 7 9 Inledning har granskat verksamheten i Kävlinge kommun under våren 2009 och

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro Beslut Dnr 44-2010:4159 2011-02-23 Beslut efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Al-Azharskolan 2011-02-23 2 (8) Dnr 44-2010:4159 Al-Azhar stiftelsen Box 237

Läs mer

Utbildningsinspektion i Näsbyskolan, förskoleklass och grundskola 1 6

Utbildningsinspektion i Näsbyskolan, förskoleklass och grundskola 1 6 Utbildningsinspektion i Näsbyskolan, förskoleklass och grundskola 1 6 Utbildningsinspektion i Kalix Näsbyskolan Dnr 53-2005:1544 Innehåll Innehåll...1 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan/rektorsområdet...2

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut 2011-02-18 Dnr 43-2010:2373 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Lundbyskolan i Örebro kommun Skolbeslut Tillsyn i Lundbyskolan Örebro kommun 2011-02-18 2 (11) Dnr 43-2010:2373 Rektor vid

Läs mer

Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Stenungsunds kommun Jörlandaskolan Dnr 53 2005:1527 Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Eldsbergaskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5

Utbildningsinspektion i Eldsbergaskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Eldsbergaskolan Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Eldsbergaskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Utbildningsinspektion i Jakobsbergsskolan och Gustavsbergsskolan, grundskolor F 6

Utbildningsinspektion i Jakobsbergsskolan och Gustavsbergsskolan, grundskolor F 6 Utbildningsinspektion i Kristinehamns kommun Jakobsbergsskolan och Gustavsbergsskolan Dnr 53-2005:3225 Utbildningsinspektion i Jakobsbergsskolan och Gustavsbergsskolan, grundskolor F 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Antonskolan, Kristianstad

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Antonskolan, Kristianstad Inspektionsrapport från Skolverket 54-2007:1946 Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Antonskolan, Kristianstad Bes lut Skolrapport Beslut Antonskolan AB Lasarettsboulevarden 22 291 33 Kristianstad

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun Johai AB Box 3044 145 03 NORSBORG 1 (6) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun Bakgrund Skolinspektionen har genomfört tillsyn i den fristående grundskolan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Regelbunden tillsyn i Båstads kommun Förslövs skola årskurs 7 9 Dnr 53-2008:999 Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Grundskola årskurs 7 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Utbildningsinspektion i Munkedals kommun Bruksskolan Dnr 53-2005:1528 Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Broskolan AB Org.nr. 556709-1391 Maria.nordberg@broskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Broskolan AB Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Beslut Dnr 44-2018:11707

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Utbildningsinspektion i Tanneforsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Tanneforsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Linköpings kommun Tanneforsskolan Dnr 53-2005:1310 Utbildningsinspektion i Tanneforsskolan förskoleklass, grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Regelbunden tillsyn i Ludvika kommun Vasaskeppets skola Dnr 43-2008:438 Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Förskoleklass Grundskola 1 3 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ludvika

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Dnr :5012. Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Ölands Friskola i Mörbylånga kommun

Dnr :5012. Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Ölands Friskola i Mörbylånga kommun 2011-05-10 Dnr 44-2010:5012 Beslut efter tillsyn i den fristående grundskolan Ölands Friskola i Mörbylånga kommun Beslut Huvudman för Ölands Friskola Box 116 386 22 Färjestaden 2011-05-10 2 (13) Dnr 44-2010:5012

Läs mer

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna arbetar

Läs mer

Utbildningsinspektion i Hanvikens skola

Utbildningsinspektion i Hanvikens skola Utbildningsinspektion i Tyresö kommun Hanvikens skola Dnr 53-2006:3383 Utbildningsinspektion i Hanvikens skola Förskoleklass Grundskola årskurs 1 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2

Läs mer

Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9

Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Furulundsskolan Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro

Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro Dnr 44-2010:4167 2011-04-04 Beslut efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro Beslut Tillsyn i Internationella engelska skolan 2011-04-04 2 (11) Dnr 44-2010:4167

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun Beslut Kooperativet Fredag ekonomisk förening Vitriskagatan 67 749 45 Enköping 1 (3) Tillsyn i den fristående

Läs mer

Utbildningsinspektion i Klinteskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 9

Utbildningsinspektion i Klinteskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Utbildningsinspektion i Gotlands kommun Klinteskolan Dnr 53-2007:3378 Utbildningsinspektion i Klinteskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2

Läs mer

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Noltorpsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Sannarpsgymnasiet Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...3

Läs mer

Utbildningsinspektion i Stanstorpsskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 5

Utbildningsinspektion i Stanstorpsskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 5 Utbildningsinspektion i Staffanstorps kommun Stanstorpsskolan Dnr 53-2006:3275 Utbildningsinspektion i Stanstorpsskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haverdals byskola Förskoleklass och grundskola årskurs 1 5

Utbildningsinspektion i Haverdals byskola Förskoleklass och grundskola årskurs 1 5 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Haverdals byskola Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Haverdals byskola Förskoleklass och grundskola årskurs 1 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Utbildningsinspektion i. Kyrksjö, Nöbbele och Uråsa skolor

Utbildningsinspektion i. Kyrksjö, Nöbbele och Uråsa skolor Utbildningsinspektion i Kyrksjö, Nöbbele och Uråsa skolor Innehåll Utbildningsinspektion i Växjö kommun Kyrksjö, Nöbbele och Uråsa skolor Dnr 53-2005:1199 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolorna...2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9854 Södermalmskyrkan Org.nr. 802003-3687 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södermalmskyrkans Kristna skola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Södermalmskyrkans

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Skanörs skola

Regelbunden tillsyn i Skanörs skola Regelbunden tillsyn i Vellinge kommun Skanörs skola Dnr 43-2008:437 Regelbunden tillsyn i Skanörs skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Vellinge

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Beslut Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Sally Bauerskolans högstadium i Helsingborgs kommun

Beslut Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Sally Bauerskolans högstadium i Helsingborgs kommun Beslut 2010-12-10 Dnr 44-2010: 4288 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Sally Bauerskolans högstadium i Helsingborgs kommun Beslut Tillsyn i Sally Bauerskolans högstadium 2010-12-10 1 (3)

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Ätranskolan

Regelbunden tillsyn i Ätranskolan Regelbunden tillsyn i Falkenbergs kommun Ätranskolan Dnr 43-SV2008:535 Regelbunden tillsyn i Ätranskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 5 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Dansäter skola Motala kommun Datum 2009-06-18 Dnr 43-2009:175

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Älvsåkersskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6 Regelbunden tillsyn i Båstads kommun Förslövs skola F 6 Dnr 53-2008:999 Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6 Förskoleklass Grundskola årskurs 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3

Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Linehedsskolan Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan och grundsärskolan Mikaelgården i Södertälje kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan och grundsärskolan Mikaelgården i Södertälje kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan och grundsärskolan Mikaelgården i Södertälje kommun Beslut Föreningen Mikaelgårdens Läkepedagogiska Institut Mikaelgården 153 91 JÄRNA 1 (3) Tillsyn i

Läs mer

Utbildningsinspektion i Molla och Eriksbergs skolor, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 6

Utbildningsinspektion i Molla och Eriksbergs skolor, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 6 Utbildningsinspektion i Herrljunga kommun Molla och Eriksbergs skolor Dnr 53-2006:3232 Utbildningsinspektion i Molla och Eriksbergs skolor, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9910 Önums friskola Org.nr. 868401-0559 styrelse@onumsf-riskola.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Önums friskola belägen i Vara kommun 2(10) Tillsyn i Önums friskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11209 Thoren Framtid AB Org.nr. 556749-7051 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Thoren Framtid Kalmar i Kalmar kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan

Läs mer

Genomförd tillsyn över utbildningen vid Stefanskolan i Stockholms kommun (1 bilaga)

Genomförd tillsyn över utbildningen vid Stefanskolan i Stockholms kommun (1 bilaga) Föreningen Stefanskolan Kristinebergsparken 112 52 STOCKHOLM Genomförd tillsyn över utbildningen vid Stefanskolan i Stockholms kommun (1 bilaga) Skolverket har till uppgift att utöva tillsyn över fristående

Läs mer

Utbildningsinspektion i Tvetenskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Tvetenskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Stenungsunds kommun Tvetenskolan Dnr 53 2005:1527 Utbildningsinspektion i Tvetenskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan

Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan Skollagen 2 kap. Den kommunala organisationen för skolan 2 För ledningen av utbildningen i skolorna skall det finnas rektorer. Rektorn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Utbildningsinspektion i Sandsbro skola

Utbildningsinspektion i Sandsbro skola Utbildningsinspektion i Växjö kommun Sandsbro skola 53-2005:1199 Utbildningsinspektion i Sandsbro skola Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan/rektorsområdet...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-01-20 Dnr 43-2010 :852 Beslut för grundskola efter tillsyn i Falkenbergsskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Falkenbergsskolan 2011-01-20 2 (8) Dnr 43-2010: 852 Rektorerna vid Falkenbergsskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Skolinspektionen 2012-10-10 Ulricehamns kommun komrmon@ulricehaita-i.se Rektorn vid Gällstads skola, Marbäcks skola, Tvärreds skola och Vegby skola maria.persson@ulricehamn,se Beslut för grundskola

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Regelbunden tillsyn i Sorsele kommun Blattnicksele skola Dnr 53-2008:1864 Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Förskoleklass Årskurserna 1 6 Inledning har granskat verksamheten i Sorsele kommun och

Läs mer

Utbildningsinspektion i Parkskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Parkskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Laholms kommun Parkskolan Dnr 53-2005:3224 Utbildningsinspektion i Parkskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tunboskolan

Regelbunden tillsyn i Tunboskolan Regelbunden tillsyn i Hallstahammars kommun Tunboskolan Dnr 43-SV2008:221 Regelbunden tillsyn i Tunboskolan Grundskola årskurs 7 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Hallstahammars

Läs mer

INSPEKTION AV VERKSAMHETEN VID DEN FRISTÅ- ENDE GRUNDSKOLAN SATHYA SAI SKOLAN I BOLLNÄS

INSPEKTION AV VERKSAMHETEN VID DEN FRISTÅ- ENDE GRUNDSKOLAN SATHYA SAI SKOLAN I BOLLNÄS 1 (14) Avdelningen för utbildnings- inspektion Anna-Maria Koci INSPEKTION AV VERKSAMHETEN VID DEN FRISTÅ- ENDE GRUNDSKOLAN SATHYA SAI SKOLAN I BOLLNÄS 1 Inledning 1.1 Rättslig reglering Utbildningen i

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola

Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola Regelbunden tillsyn i Söderköpings kommun Sankt Anna skola Dnr 43-2008:657 Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola Förskoleklass Grundskola 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Söderköpings

Läs mer

Utbildningsinspektion Sandersdalsskolan

Utbildningsinspektion Sandersdalsskolan Utbildningsinspektion i Uddevalla kommun Sandersdalsskolan Dnr 53-2006:3406 Utbildningsinspektion Sandersdalsskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vindängens skola

Regelbunden tillsyn i Vindängens skola Regelbunden tillsyn i Falköpings kommun Enhet Vindängen Dnr 43-2008:416 Regelbunden tillsyn i Vindängens skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Internationella Engelska Skolan i Sundsvall

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Internationella Engelska Skolan i Sundsvall Dnr 44-2010:5053 2011-06-21 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Internationella Engelska Skolan i Sundsvall Beslut Internationella Engelska Skolan i Sundsvall Universitetsallén 26 2011-06-21

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se Rektorn vid Lindåsskolan annette.fagerstromfranzen@emmaboda.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Lindåsskolan i Emmaboda Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Utbildningsinspektion i Klockargårdens skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 3. Inledning

Utbildningsinspektion i Klockargårdens skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 3. Inledning Utbildningsinspektion i Lidingö kommun Klockargårdens skola Dnr 53-2007:3312 Utbildningsinspektion i Klockargårdens skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 3 Inledning Skolverket har granskat verksamheten

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola %of Dnr 44-2017:6984 Profilskolan ab Org.nr. 556924-7264 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Profilskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4)

Läs mer

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Utbildningsinspektion i Simrishamns kommun Österlengymnasiet Dnr 53-2006:1435 Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:3404 Töreboda kommun kommunen@toreboda.se för grundskola efter tillsyn i Töreboda Centralskola i Töreboda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(4)

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer