Verksamhetsberättelse delårsrapport LYST nämnden 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse delårsrapport LYST nämnden 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse delårsrapport LYST nämnden 2015 Inledning För ett antal år sedan startade ett nära samarbete mellan Lycksele och Storumans kommun och bland annat så har man sedan 2008 gemensam lösning för växeltelefoni. Från 2011 organiseras samverkan mellan kommunerna genom en gemensam nämnd- samverkansnämnden LYST, där representanter från de båda kommunernas politiska ledning medverkar. Syftet med samverkan är att genom kostnadseffektivitet och kvalitet förbättra och utveckla den kommunala servicen till medborgarna. Under 2013 antogs avsiktsförklaring om samarbete med Lycksele och Storumans kommuner i Åsele kommuns fullmäktige och Åsele kommun har ansökt om inträde i samverkansnämnden LYST. Från och med är Åsele kommun medlem i samverkansnämnden LYST. I Samverkansnämnden LYST verksamhetsplan för 2015 anges vilka indikatorer, mål och förbättringsområden som skall arbetas med under året. Planen baser sig på Lycksele kommuns övergripande mål för 2014, fastställda av kommunfullmäktige Till grund för planen ligger också de mätbara indikatorer för kvalitet som nämnden fastställde Vissa delar i verksamhetsplanen är en långsiktig förberedelse med perspektivet måluppfyllelse, Kommentar till prognosen Kundtjänst förväntas ha något lägre intäkter pga tjänsteköp som ej kommer att genomföras 2015 samt färre anknytningar än budgeterat. Personalkostnader beräknas också vara något lägre för ej tillsatta vikariat. Kundtjänst har en ekonomi i balans. Lyst-nämndens övriga verksamhet har en ekonomi i balans. uppfyllelse Gör en mycket summarisk bedömning av måluppfyllelse enligt nedan, gärna i tabellform. T.ex. område uppfyllelse Kommentar Budgetföljsamhet +276 (150812) Ja Kundtjänst Budgetföljsamhet Ja LYST-nämndens verksamhet

2 Trygghet Alla medborgare har god livskvalitet. Gemensamma resurser går till välfärd. Kravet på kvalitet, insyn och utvärdering är höga i alla välfärdsverksamheter vilket ger trygghet. - Alla medborgare ska vara trygga och få det stöd eller den hjälp man behöver utifrån sin situation. Konsumentvägledaren har under årets första hälft haft 476 kontakter med medborgare i Lycksele, Storuman och Åsele, vilket är en liten ökning jämfört med samma period i fjol (360 kontakter). Det är telefonförsäljning som ställer till mest besvär för konsumenterna. Konsumentvägledaren har skickat ut broschyren Grattis du är 18 år, 151 till Lycksele, 90 till Storuman och 34 till Åsele. Budget och skuldrådgivarna har påbörjat 40 nya ärenden. Många av medborgarna har fått hjälp att ansöka eller fått skuldsanering. Väntetiden är 2-3 veckor (mål 1-2 veckor) vilket ligger med god marginal inom konsumentverkets rekommendationer. Personal Personalen är vår viktigaste resurs. Det ska vara den anställdes arbetsplats där man får bekräftelse för kompetens och yrkesskicklighet. Det handlar om lön och utvecklingsmöjligheter. - Varje arbetsplats är en arbetsplats i utveckling. - Varje tjänst och insats skall utföras av personal med rätt kompetens. Kundtjänst har genomfört utbildning i fri (lokalbokningssystem) för två av handläggarna. Arbetet för att kvalitetssäkra tjänsten SITHS-kort har påbörjats, bland annat har rutiner tydliggjorts och förbättrats. 75 procent av handläggarna anser sig ha god kompetens och att den tillvaratas i arbetet. Vidare insatser behövs för erfarenhetsutbyte. Hälsa Det ska finnas akutsjukhus och hälsocentraler. Vi bidrar till att Västerbottens läns landsting har världens friskaste befolkning Kommunen har länets högsta hälsotal.

3 - Ingen anställd i kommun ska riskera att skadas på sin arbetsplats. - Arbetsmiljöproblem ska omedelbart åtgärdas i samråd med berörda. Handlingsplan för hot och våld har uppdaterats på två av svarsorterna samt skyddsronder för dessa orter är genomförda. Vid arbetsplatsträffar har värdegrund, medarbetarpolicy, kränkande särbehandling och mångfald- och jämställdhetsplan diskuterats. Medarbetarundersökning (MAE) visar att kundtjänst anser sig ha god hälsa (5,0 jmf 4,5 övrig verksamhet). Miljö och hållbarhet Vi bidrar till länets vision om att bli det hållbaraste länet år 2002 uppnås, vilket innebär att det regionalt och lokalt arbetas för en långsiktig hållbarhet med målet att kommande generationer ska ha möjlighet att leva i ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle. - Innan mandatperiodens slut en av landets bästa digitala kommuner. - vi prioriterar närproducerade varor/produkter vid upphandling. - Kommunen ska vara ledande i frågor som stärker en hållbar konsumtion. - Kommunen tillsammans med övriga intressen i regionen arbeta för att bli resurssmarta. - Planera och genomföra resandet utifrån resepolicyn. 100 procent av kundtjänsts arbetsmöten har skett via ny teknik. 83 procent av arbetsplatsträffarna har hållits via videokonferens. 83 procent av nämndens sammanträden har hållits via videokonferens. 60 procent av kundtjänst resor har skett med kollektivtrafik. Samåkning sker också i stor utsträckning (kan ej redovisas). Lycksele och Storuman använder reseplaneringsverktyget spacetime som bland annat underlättar möjligheterna till samåkning. Konsumentvägledaren har haft 6 lektioner om konsumentkunskap för 9:orna i Storuman. Deltagit på konsumentdagarna. Ekonomismart kom till Storuman och hade utbildning under två dagar med ett 20 tal ungdomar som är arbetssökande om vardags ekonomi och juridik. Ett samarbete med budget och skuldrådgivarna i Lycksele, socialtjänsten och Arbetsförmedlingen i Storuman.

4 Tillgänglighet Alla kommuninvånare, oavsett funktionsnedsättning, har samma möjlighet att delta i samhällslivet Alla lokaler där kommunen bedriver verksamhet ska göras tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. - All kommunal information till allmänheten skall finnas på enkel svenska och för personer med olika läshandikapp. - Medborgare och företag ska ges en bra kommunal service med gott bemötande procent av samtalen till kommunens kundtjänst besvaras inom 20 sekunder. Servicemätningen som görs i samband med KKiK visar också på att kundtjänst har betydligt snabbare svarstider än i landet. (Storuman 8:e plats, Lycksele 14:e av 131 deltagande kommuner). Utbildningsinsatser för enskilda medarbetare hålls kontinuerligt (men ej för statistik). Kundtjänst svarade direkt på frågan i 25 respektive 28 procent (Lycksele och Storuman) av samtalen i undersökningen, vilket stämmer bra med kundtjänst egen statistik (mellan procent av samtalen kopplas ej vidare till handläggare i organisationerna). Tillgänglighet hos kommunens medarbetare mäts till hösten. Konsumentväglededaren har besökt Åsele kommun och informerat om verksamheten för kommunens ledning och haft öppet hus för medborgare. Tidningar för konsumenter finns i respektive kommunhus. Budget och skuldrådgivarna har lämnat information till medarbetare i Lycksele kommun via lönebesked. Marknadsfört budget och skuldrådgivning i respektive kommuns annonsblad. Näringsliv, tillväxt och utveckling I kommunen finns många jobb att välja på. Kommun är en attraktiv arbetsplats där många väljer att söka jobb. Vårt stabila och flexibla näringsliv erbjuder en bred arbetsmarknad med stora möjligheter att välja ett arbete. - kommunen har länets bästa företagsklimat när mandatperioden är slut. - kommun har högst andel arbetande i länet i åldrarna år. - Kommun har goda livsvillkor och är en bra plats att driva och etablera företag. - kommun är bland de 5 bästa i länet på besöksnäring.

5 - Samrekrytering till nyckelkompetenser eftersträvad tillsammans med andra arbetsgivare i kommunen och närområdet. Under 2015 är Storuman kommuns administrativa chef tillförordnad ekonomichef i Lycksele kommun. Förstudie gemensam IT-organisation inom ramen för LYST är slutförd och presenterad för samverkansnämnden LYST och har lämnat samtycke till vidare arbete för implementering. Viktiga händelser Hösten 2014 påbörjades en förstudie om gemensam IT-organisation inom LYST. Rapporten slutfördes under våren 2015 och presenterades för LYST-nämnden Nämnden ställde sig positiva till verkställande av gemensam IT-organisation och under hösten påbörjas arbetet med förtydligande av ekonomiska ramar, budget och anslutningsprinciper samt vidare beslut i respektive kommuns fullmäktige. Under hösten 2015 påbörjas implementering av ärendehanteringssystem för kundtjänst. Utbildning för handläggare ska genomföras. Projektet genomförs stegvis tillsammans med respektive kommuns tekniska avdelningar. Vidareutveckling sker succesivt. Under hösten flyttas ansvaret för kommunikatör Lycksele, till LYST kundtjänst. Kommunikatören ska vara centralt placerad och arbeta nära kundtjänst för att förbättra och utveckla den externa och interna informationen. Konsumentvägledaren har haft 555 kontakter med kommunernas medborgare under perioden (421 kontakter samma period 2014) startade den nationella konsumenttjänsten Hallå konsument. Detta är följden av utredningen som har gjorts för att tillgodose de ca konsumenter i Sverige som inte har tillgång till konsumentvägledning. Under första månaden sjönk antal kontakter till den kommunala konsumentvägledningen i landet med 34 %. Under samma period ökade kontakterna till konsumentvägledningen i Lycksele, Storuman och Vilhelmina med 46 %. Åsele kommun gick med i LYST nämnden och är därför inte medräknad i underlaget. Budget och skuldrådgivning är fortfarande en dold resurs för medborgarna. Extra annonsering har gett bra telefonrespons men få fullföljer. Enligt kronofogdens statistik så finns det många skuldsatta i våra kommuner. Vi fortsätter med extra annonsering under hösten.

6 Verksamheten i korthet Kundtjänst Besvarade samtal via KT st Jämfört samma period 2014 ca st SITHS-kort Konsumentvägledning Totalt antal kontakter 476 st 23 st avvisade Antal Anknytningar i kommunerna Lse 553 (2014) Sum 305(2014) Åsele 153 (2014) Lycksele1068 st ( st) Storuman 102 st ( st) Kontakter respektive kommun Lycksele 186 Storuman 258 Åsele 32 Svarsfrekvens i KT *88-90 % av inringande får svar inom 20 sek Jämfört samma period i fjol 85 % Utåtriktade insatser Kommentar Mätning även av interna samtal samt lokalbokning Budget och skuldrådgivning Totalt antal anmälda/inskrivna Lycksele 28 st (jmfrt 26 samma period -14) Storuman 10 st (jmfrt 9 samma period -14) Åsele 2 st Ansökan skuldsanering Lycksele 15 st (9 beviljade) Storuman 7 st (3 beviljade) Totalt 6 ärenden alla beviljade Kö Kötiden 2-3 veckor (jmf 1-2 veckor) Har utökat med Åsele samt sjukskrivning under perioden * Lycksele 88%, Storuman 89%, Tärnaby 90 % och Åsele 88 %

Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den

Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den 20140831 Inledning För ett antal år sedan startade ett nära samarbete mellan Lycksele och Storumans kommun och bland annat så har man sedan 2008 gemensam

Läs mer

32 Dnr Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016.

32 Dnr Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016. 14(14) 32 Dnr 2015-000021 Verksamhetsplan 2016 Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016. Ärendebeskrivning 1 FINANSIELLT God ekonomisk hushållning är en sammanvägd bedömning

Läs mer

Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den 20141231

Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den 20141231 Utkast Verksamhetsberättelse LYST nämnden per den 20141231 Inledning För ett antal år sedan startade ett nära samarbete mellan Lycksele och Storumans kommun och bland annat så har man sedan 2008 gemensam

Läs mer

Lilly Bäcklund (S), ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl)

Lilly Bäcklund (S), ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl) 1(14) Plats och tid Videokonferens, kl: 10.00-11.30 Beslutande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl) Övriga närvarande Peter Persson, koncernchef

Läs mer

Verksamhetsberättelse till delårsrapport 2016 för miljö- och samhällsnämnden

Verksamhetsberättelse till delårsrapport 2016 för miljö- och samhällsnämnden Verksamhetsberättelse till delårsrapport 2016 för miljö- och samhällsnämnden 1. Kommentar till verksamhetens resultat Sammanfatta orsaker till resultatet under rubrik 4. Verksamheten har påbörjat och jobbar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST 1(13) Plats och tid Lycksele 13-15 ande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Tomas Mörtsell (C), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl) Tommy Danielsson (S) ersättare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Kostnämnden

Verksamhetsberättelse 2015 Kostnämnden Datum 2016-02-08 Vår ref Britt Sandström Verksamhetsberättelse 2015 Kostnämnden 1. Kommentar till verksamhetens resultat Kostnämnden kommer att få ett underskott under 2015. Det beror på minskade intäkter

Läs mer

Personalnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti

Personalnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti 2016-09-07 Personalnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti 1. Kommentar till verksamhetens resultat Personalnämnden har lägre utfall än budget. Dvs. väldigt positivt. 2. Viktiga händelser Viktiga

Läs mer

Socialnämndens Verksamhetsplan Måldokument Lycksele kommun

Socialnämndens Verksamhetsplan Måldokument Lycksele kommun 1(11) 88 Dnr 2016-000130 s Verksamhetsplan 2017 Beslut antar upprättad verksamhetsplan för 2017. Total måluppfyllelse går inte att uppnå. Ärendebeskrivning har antagit kommunfullmäktiges mål som sina egna

Läs mer

Kostnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti

Kostnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti 2016-09-08 Kostnämndens verksamhetsberättelse per 31 augusti 1. Kommentar till verksamhetens resultat Lycksele kost påvisar ett underskott per sista juni. Det beror på fortsatt minskad försäljning till

Läs mer

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M)

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) 1(8) Plats och tid Videokonferens, kl 10.00-12.00 ande Övriga närvarande Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Kurt Forslund (KD) Gunilla Johansson

Läs mer

Mål och budget 2017 med plan för

Mål och budget 2017 med plan för 1(2) 64 Dnr 2014-000117 Mål och budget 2017 med plan för 2018-2019 Beslut återremitterar ärendet i avvaktan på beslutat om ny skolorganisation. Ärendebeskrivning Budgetberedningen inför 2017 års budget

Läs mer

Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden

Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse 2017-11 - 24 Handläggare Carina Widmark Avtal - och utvecklingsenheten Vård - och omsorgsnämnden Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Effektmålen enligt ärendebeskrivningen

Läs mer

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M)

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) 1(12) Plats och tid Lycksele rådrummet, kl 10.00-12.00 ande Övriga närvarande Justerare Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Gunilla Johansson (S)

Läs mer

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden Karlsborgs kommun iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen Delårsrapport 2017 Socialnämnden Innehållsförteckning Bilaga 9, SN 2017-09-06 98 VERKSAMHETSBERÄTTELSE... ~~~~?~ -:-: :. : ~- :;.; -: ::;: : ::.~ : -:; _:..

Läs mer

Mål, indikatorer och aktiviteter

Mål, indikatorer och aktiviteter 12(27) 35 Dnr 2015-000020 Aktiviteter: Verksamhetsplan 2015-2018 Kommunfullmäktige har 2015-02-23 fastställt kommunens övergripande mål 2015-2018. ska utifrån dessa mål fastställa nämndens verksamhetsmål.

Läs mer

Ekonomi - Målstyrning Kommunstyrelsen 2015-04-13 Maria Fredriksson, ekonomichef, centrala ekonomiavdelningen

Ekonomi - Målstyrning Kommunstyrelsen 2015-04-13 Maria Fredriksson, ekonomichef, centrala ekonomiavdelningen Ekonomi - Målstyrning Kommunstyrelsen 2015-04-13 Maria Fredriksson, ekonomichef, centrala ekonomiavdelningen Beståndsdelar Styrmodell Styrande dokument Budgetprocess Mål och uppdrag i budget 2016-2018

Läs mer

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun Mål för mandatperioden 2011 2014 Vård och Omsorg Eslövs kommun Verksamhetsidé Vård och Omsorg ska arbeta för att skapa goda levnadsförhållanden för de kommuninvånare som har behov av vård och omsorg, och

Läs mer

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Rapport Gr 5/2016 Mars 2017 Jonas Hansson, revisionskontoret Diarienummer: REV 21:2-2016 Diarienummer: 245167 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. MÅLUPPFYLLELSE...

Läs mer

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S) Egon Persson (Åkl)

Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S) Egon Persson (Åkl) 1(10) Plats och tid Politikern, kl: 9.30-12.00 ande Ledamöter Tomas Mörtsell (C), ordförande Lilly Bäcklund (S), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S) Egon Persson

Läs mer

Konsumentvägledning och budget- och skuldrådgivning i kristider - svar på skrivelse

Konsumentvägledning och budget- och skuldrådgivning i kristider - svar på skrivelse ENSKEDE ÅRSTA VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN SID 1 (5) DNR: 000-080/2009 2009-03-23 Handläggare: Eva Britt Lönnback Telefon: 08-508 14 152 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet Datum Dnr 2017-02-01 BMK.2017.18 Jelinka Hall jelinka.hall@varmdo.se 08-570 481 49 Avdelningschef Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Tjänsteskrivelse Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Målarbete för mandatperioden

Målarbete för mandatperioden Målarbete för mandatperioden 2015-2018 Vårt uppdrag vårt ansvar Barn- och familjenämndens uppdrag är att fullgöra kommunens skyldigheter vad gäller förskola, fritidshem, grundskola, särskola och socialtjänst

Läs mer

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 Beslut Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet 2014-06-16 att anta följande handlingsplan för implementering av CEMR Jämställdhetsdeklaration

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 1 Verksamhetsplan 2011 LSG Lokala samarbetsgruppen i Lycksele Innehållsförteckning s.2 1. Inledning s.3 2. Lokala samarbetsgruppen i Lycksele s.4 3. Lokala samarbetsgruppens uppdrag s.5 4. Lokala samarbetsgruppens

Läs mer

Kartläggning- Budget och skuldrådgivning. Sollentuna kommun

Kartläggning- Budget och skuldrådgivning. Sollentuna kommun www.pwc.se Promemoria Kartläggning- Budget och skuldrådgivning Per Larsson Sollentuna kommun Maj 2016 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Syfte... 2 1.3. Avgränsning... 3 1.4. Metod... 3

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Vision Kristinehamn 2030 den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen. Näringsliv. Infrastruktur. Välfärd. Vardagsliv. 15 år

Vision Kristinehamn 2030 den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen. Näringsliv. Infrastruktur. Välfärd. Vardagsliv. 15 år 15 år Vision 2030 Kristinehamn 2030 den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen Prioriterade områden 5 års period Vardagsliv Boende, fritid, kultur, miljö Välfärd Vård, utbildning, omsorg Näringsliv Företagande,

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2015/128-IFN-010 Eva Sahlén - SNSES03 E-post: eva.sahlen@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Förslag till beslut Individ- och familjenämnden

Läs mer

Delårsrapport per april 2019

Delårsrapport per april 2019 Dnr 2019-104A Delårsrapport per april 2019 Patientnämndens rapport till Regionstyrelsen Antagen av Patientnämnden 2019-05-21 www.regionvasterbotten.se INNEHÅLL 1. INLEDNING... 3 1.1 Nämndens/styrelsens

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Resultat av medarbetarundersökning 2015

Resultat av medarbetarundersökning 2015 Sida 1 (7) Handläggare Carin Björnvall Telefon: 508 301 13 Till Kyrkogårdsnämnden 2016-02-03 Resultat av medarbetarundersökning 2015 Förslag till beslut 1. Kyrkogårdsnämnden godkänner redovisningen. Mats

Läs mer

ÖVERGRIPANDE MÅL

ÖVERGRIPANDE MÅL ÖVERGRIPANDE MÅL 2015-2018 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vår vision sid 3 Kvalitet sid 4 Hållbarhet sid 6 Service sid 8 Trygghet sid 10 Fastställda av kommunfullmäktige 2015-06-09 2 Foto: Christian Almström,

Läs mer

Information om energimärkning

Information om energimärkning LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) 1 Information om energimärkning Informationen läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen till handlingarna.

Läs mer

Verksamhetsplan Målstyrning

Verksamhetsplan Målstyrning www.hassleholm.se Verksamhetsplan Målstyrning 2019-2021 Omsorgsnämnden Mål- och resultatstyrning Mål- och resultatstyrning handlar om att planera och genomföra verksamheten utifrån mål för att därefter

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Verksamhetsplan för Överförmyndaren

Verksamhetsplan för Överförmyndaren Verksamhetsplan för Överförmyndaren 2019-2021 Fastställd av: Kommunfullmäktige 20xx-xx-xx, xxx Fastställd av: XX-nämnden 20xx-xx-xx, xxx Dokumentet gäller : 2019-01-01 Dokumentet gäller för: Överförmyndaren

Läs mer

Planera, göra, studera och agera

Planera, göra, studera och agera 5 Planera, göra, studera och agera Mål- och resursplanen innehåller den beslutade visionen, inriktningsmål, förväntade resultat och ekonomiska förutsättningar. Därutöver finns lag, författning, åtaganden

Läs mer

Vision och mål för Åstorps kommun

Vision och mål för Åstorps kommun Vision och mål för Åstorps kommun Kommunens vision, fokusområden och mål med perspektiv på år 2020 Beslutat av Kommunfullmäktige 2012-10-29 Dnr 2012/171 Postadress: 265 80 Åstorp Gatuadress: Storgatan

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Blad 1 BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Antagna av kommunfullmäktige 13 mars 2014 (Ersätter tidigare beslutad hälsopolicy KS 2004-08-25 samt Arbetsmiljöbestämmelser med riktlinjer för systematiskt

Läs mer

MÅNADSRAPPORT MARS 2015 FÖR REGIONAL UTVECKLING

MÅNADSRAPPORT MARS 2015 FÖR REGIONAL UTVECKLING MÅNADSRAPPORT MARS 2015 FÖR REGIONAL UTVECKLING Vårt uppdrag Regional utvecklingsnämnden ansvarar för frågor kopplade till den regionala utvecklingsstrategin. Organisationen har en bred verksamhet med

Läs mer

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-10 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-02-01 Riktlinjer

Läs mer

Svar på uppdrag att utreda behovet av en handlingsplan för hur arbetet för jämlikhet och social hållbarhet ska bedrivas

Svar på uppdrag att utreda behovet av en handlingsplan för hur arbetet för jämlikhet och social hållbarhet ska bedrivas KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 16 december 2013 18 Paragraf Diarienummer KS-2013/1319.175 Svar på uppdrag att utreda behovet av en handlingsplan för hur arbetet för

Läs mer

Likabehandlingspolicy för Region Skåne

Likabehandlingspolicy för Region Skåne Likabehandlingspolicy för Region Skåne Ingen är vaccinerad mot diskriminering. Att reagera på det faktum att någon är annorlunda är naturligt. Det är när man börjar agera utifrån en rädsla för det som

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING ÄGARDIREKTIV FÖR MARKS BOSTADS AB 1. Ägaruppdrag Kf 2012-04-26, 35 Blad 1(5) Avsikten med Marks Bostads AB, nedan kallad Bolaget, är att det på samma sätt som de kommunala nämnderna och övriga kommunala

Läs mer

Arbetsmiljöprocess. Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunstyrelsen ( )

Arbetsmiljöprocess. Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunstyrelsen ( ) Arbetsmiljöprocess Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunstyrelsen (2015-08-24) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-08-24 Dokumentansvarig: HR-avdelningen Senast reviderad:

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Jämställdhetsplan 2010 för

Jämställdhetsplan 2010 för SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN Datum 2009-08-24 1 (2) Jämställdhetsplan 2010 för Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning Jämställdhetsplan 2010 3 Inledning 3 Service- och Teknikförvaltningens

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 POLICY Personalpolicy för Nyköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 2/6 Personalpolitisk viljeinriktning Nyköpings kommun är en attraktiv arbetsgivare som behåller

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4 Kommunfullmäktige...

Läs mer

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t Beslutad av: Regiondirektören, 2018-01 - 25 Diarienummer: RS 2017-06134 Giltighet: från 2018-01 - 29 till 2022-12 - 31 Riktlinje Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en

Läs mer

Arbetsmiljöplan Kultur- och föreningsnämnden

Arbetsmiljöplan Kultur- och föreningsnämnden Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-11-12 KFN. 2018-00035 Kultur- och föreningsförvaltningen Handläggare Claes Åsenblad Kultur- och föreningsnämnden Arbetsmiljöplan 2019 Sammanfattning Arbetsmiljölagens syfte är

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Mångfaldspolicy. Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion. Kommunfullmäktige. kommunsekreterare POLICY

Mångfaldspolicy. Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion. Kommunfullmäktige. kommunsekreterare POLICY POLICY 1(6) Susanna Göransdotter, 0586-481 85 susanna.goransdotter@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Dokumenttyp Policy Dokumentet gäller Kommunkoncernen Revideringar Beslutsinstans

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan 1 (7) Dokumentnamn Verksamhetsplan 2018-2020 Dokumenttyp Plan för Överförmyndarnämnden Beslutad av Överförmyndarnämnden Beslutad Diarienummer ÖFN/2017:2006 Kontrollstation Överförmyndarnämnden Giltighetstid

Läs mer

Handlingsplan för EU-och internationellt arbete i Kristinehamns kommun

Handlingsplan för EU-och internationellt arbete i Kristinehamns kommun HANDLINGSPLAN 1(9) Kommunledningsförvaltningen Åsa Askerskär, 0550-882 29 asa.askerskar@kristinehamn.se Plan Policy Handlingsplan Rutin Instruktion Riktlinje Handlingsplan för EU-och internationellt i

Läs mer

Strategisk inriktning

Strategisk inriktning PLAN 1(8) Maria Eriksson, 0586-481 29 maria.eriksson@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Strategisk inriktning 2018-2019 Dokumenttyp Plan Dokumentet gäller Kommunkoncernen

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 3 Den 2019-02-18 3 Dnr 2019/00027 Chefspolicy för Smedjebackens kommun s beslut Chefspolicy version 2019-02-05 för Smedjebackens kommun

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

Information om Årsbokslut 2012, Degerfors

Information om Årsbokslut 2012, Degerfors Tjänsteskrivelse 2013-02-12 Handläggare: Madelene Hedström FHN 2013.0007 Information om Årsbokslut 2012, Degerfors Sammanfattning Folkhälsoförvaltningen har upprättat ett årsbokslut för Folkhälsonämnden

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

KVALITETSPOLICY. Fastställd av kommunstyrelsen 24 maj 2010 POLICY

KVALITETSPOLICY. Fastställd av kommunstyrelsen 24 maj 2010 POLICY KVALITETSPOLICY Fastställd av kommunstyrelsen 24 maj 2010 POLICY Kvalitetspolicy Haninge kommun Avsiktsförklaring Ramen för kvalitetsarbetet utgörs av kommunfullmäktiges mål och budget-dokument. Policyn

Läs mer

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård KALLELSE 1 (6) Kontaktperson Annelie Bygdén Kanslienhet Annelie.Bygden@vll.se Deltagare och ersättare i nämnd Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland Tid Tisdag den 29 augusti, 9-16 Plats Åsele

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan 1(6) Likabehandlingsplan 2018-2019 Inledning Täby kommun har som arbetsgivare ansvar för att motverka diskriminering enligt diskrimineringslagen och ska därför bedriva ett aktivt likabehandlingsarbete.

Läs mer

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA i Robertsfors Kommun ... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12 KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL Attraktiv kommun med hög livskvalitet. KOMMUNFULLMÄKTIGES NYCKELFAKTORER

Läs mer

Plan för jämställdhet & mångfald Oktober

Plan för jämställdhet & mångfald Oktober Plan för jämställdhet & mångfald Oktober 2013-2015 Vision för Jämställdhet & Mångfald i Kävlinge kommun Kävlinge kommun ska ha arbetsplatser som är fria från fördomar och där diskriminering och kränkande

Läs mer

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun.

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. Beslutsförslag Kommunstyrelseförvaltningen Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. KS 2015-156 Förslag till beslut

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET

ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET värmdö kommun har sex övergripande mål samt delmål för olika verksamhetsområden. Ett av de övergripande målen är Ett hållbart Värmdö. Målet utgår från internationella

Läs mer

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42 Dokumenttyp: Nämndsplan Tjänsteställe: KFV Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Datum:2016-02-23 Mottagare: Berörda verksamheter Diarienr: KS/2016:42 Nämndsplan för kommunstyrelsen 2016-2018

Läs mer

God ekonomisk hushållning

God ekonomisk hushållning God ekonomisk hushållning Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2016-06-15, 70 Dnr: 2016-00414 / 003 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Dokumentet gäller för: Alla Dokumentet gäller tillsvidare STYRDOKUMENT

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

Policy Arbetsmiljöpolicy

Policy Arbetsmiljöpolicy Policy Arbetsmiljöpolicy Fastställd av: KF 182 2016-11-22 Revideras senast: 2019-12-31 Innehåll Policy Arbetsmiljöpolicy... 3 Omfattning... 3 Vem omfattas av policyn... 3 Definition av arbetsmiljö i denna

Läs mer

Mål och inriktningsdokument för budget 2018

Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Göteborgs Stad Nämnden för Intraservice Inledning Kommunfullmäktiges budget är det övergripande styrdokumentet för Göteborgs Stad. De av fullmäktige fastställda

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 KKIK Kommunens Kvalitet I Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen

Läs mer

Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen

Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 0 (6) 2017-11-21 Norrmalms stadsdelsförvaltning Sankt Eriksgatan 117, 113 43 Stockholm Box 450 75 104 30 Stockholm Telefon 076-12 09 290 Växel 08-508 09

Läs mer

Medarbetarenkät 2013

Medarbetarenkät 2013 Medarbetarenkät 2013 Medarbetarundersökning 2013 Resultatet från den medarbetarenkät som skickades ut under förra året är nu sammanställt och klart. Här kan ni se resultatet för hela kommunen. Medarbetarenkäten

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Politiska inriktningsmål för vård och omsorg

Politiska inriktningsmål för vård och omsorg Dnr 2017KS562 078 Politiska inriktningsmål för vård och omsorg Förord En helhetssyn med utgångspunkt från den enskildes behov och alla människors lika värde tillsammans med självbestämmande, trygghet och

Läs mer

Region Gotlands styrmodell

Region Gotlands styrmodell Samhälle Verksamhet områden Social Ekonomisk Ekologisk Kvalitet Medarbetare Ekonomi (6 st) (7 st) (5 st) (4 st) (4 st) (6 st) Mätvärden/ indikatorer Verksamhetsplaner Gotland är Östersjöregionens mest

Läs mer

Kommunfullmäktiges vision och mål Antagna den 26 november Habo den hållbara kommunen för hela livet

Kommunfullmäktiges vision och mål Antagna den 26 november Habo den hållbara kommunen för hela livet Kommunfullmäktiges vision och mål 2016-2019. Antagna den 26 november 2015 108 Habo den hållbara kommunen för hela livet I Habo kommun ska alla få plats och känna sig välkomna oavsett ålder, etniskt ursprung,

Läs mer