Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Patrik Stenvard (M) Agneta Wagner (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Patrik Stenvard (M) Agneta Wagner (M)"

Transkript

1 Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Eva Tjernström (S) ersättare för Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M) Agneta Wagner (M) Sigvard Ring (M) ersättare för Stellan Hagman (M) Carl-Ewert Ohlsson (C) ersättare för Björn Brink (C) Hannah-Karin Linck (C) Alf Norberg (V) Carina Östansjö (FP) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) Maria Aspers (MP) Ersättare, ej tjänstgörande Politiska sekreterare Björn Forsling (S) Marie Frestadius (S) Bertil Eriksson (M) Charlotte Klötz (FP) Henrik Olofsson (SVP) För majoriteten: Per-Ewert Ohlsson (C) För oppositionen: Marianne Nygren (KD) 1 (15)

2 Föredragande Sekreterare Särskilt kallade Svante Lönnbark Sven-Åke Gustavsson Tomas Storm Kjell Norman Joel Olsson Bo Svedberg Berit Fredricsson Urban Janlert divisionschef, Division Operation överläkare, Anestesi Hudiksvall ekonomidirektör divisionschef, Division Primärvård professor, Umeå universitet 2 (15)

3 244 Justering Landstingsstyrelsen utser Ingemar Kalén att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 245 Anmälan av delegationsbeslut (Dnr M 340: LS 111/10) Anmäls och läggs till handlingarna förteckning över beslut 2010 fattade av landstingsdirektören. 246 Delgivningar Skrivelser m.m. enligt förteckning i bilaga 246 läggs till handlingarna. 247 Aktuella informationer (Dnr M 31: LS 83/2010) A. Landstingsdirektörens information och uppföljning Hälsocentral på Alderholmen Berit Fredricsson informerar om ett förslag till nyetablering av hälsocentral på Alderholmen, Gävle Strand HC, med en möjlighet att bygga framtidens hälsocentral. Barn- och ungdomssjukvården Landstingsdirektören informerar om läget i verksamheten efter att verksamhetschefen har sagt upp sitt uppdrag. Till t.f. verksamhetschef har förordnats Ingegerd Lantz. Tillgänglighet m.m. Landstingsdirektören redovisar uppdaterade resultattavlor/diagram beträffande uppföljningen av tillgänglighet m.m. 3 (15)

4 Landstingsstyrelseärenden/Information 248 Ärende till Landstingsstyrelsens sammanträde den 27 oktober 2010 Landstingsstyrelsen informeras om samt diskuterar följande ärende som ska behandlas vid styrelsens sammanträde den 27 oktober. Landstingsfullmäktigeärende A. Utveckling av kortvårdskirurgi i Hudiksvall Kjell Norman och Joel Olsson informerar om ärendet angående utveckling av kortvårdskirurgi i Hudiksvall. Nuvarande flaskhalsar i verksamheten och projektets vinster redovisas. Landstingsstyrelseärenden/ 249 Revisionsrapport Basgranskning Division Operation (Dnr A 20: LS 160/2009) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en basgranskning av Division Operation. Divisionschefen för Division Operation har utarbetat ett svar med kommentarer till revisionsrapporten. att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer 4 (15)

5 att uppdra till hälso- och sjukvårdsutskottet att följa upp föreslagna åtgärder i svaret till revisorerna och återkomma till landstingsstyrelsen med en redovisning senast 30 april Särskilt yttrande Patrik Stenvard (M) Carina Östansjö (FP) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) lämnar följande särskilda yttrande: Flera av revisionsrapporterna som behandlats på dagens landstingstyrelse är väldigt gamla, denna rapport är skriven februari Revisionens arbete är en viktig del i landstinget och vi i Samverkan Gävleborg anser att dessa skyndsamt ska lyftas upp och behandlas på landstingstyrelsen. Vi ser positivt på att hälso- och sjukvårdsutskottet får till uppgift att följa upp landstingstyrelsens svar och återrapportera detta till styrelsen. 250 Revisionsrapport Basgranskning Division Medicin (Dnr A 10: LS 710/2009) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en basgranskning av Division Medicin. Divisionschefen för Division Medicin har utarbetat ett svar med kommentarer till revisionsrapporten. att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer att uppdra till hälso- och sjukvårdsutskottet att följa upp föreslagna åtgärder i svaret till revisorerna och återkomma till landstingsstyrelsen med en redovisning senast 30 april (15)

6 251 Revisionsrapport Reumatologin - verksamhet och organisation (Dnr A 10: LS 71/2009) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en granskning av Reumatologin verksamhet och organisation. Verksamhetschefen för Reumatologin har utarbetat ett svar med kommentarer till revisionsrapporten. att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer att uppdra till hälso- och sjukvårdsutskottet att följa upp föreslagna åtgärder i svaret till revisorerna och återkomma till landstingsstyrelsen med en redovisning senast 30 april Revisionsrapport Patientsäkerhet integritet (Dnr A: LS 998/2009) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en granskning av Patientsäkerhet - integritet. Landstingets informationssäkerhetssamordnare har utarbetat ett svar med kommentarer till revisionsrapporten. att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer 6 (15)

7 att uppdra till hälso- och sjukvårdsutskottet att följa upp föreslagna åtgärder i svaret till revisorerna och återkomma till landstingsstyrelsen med en redovisning senast 30 april Revisionsrapport Folkhälsoarbetet i Gävleborgs län - Landstinget Gävleborg, Söderhamns kommun, Bollnäs kommun, Ovanåkers kommun (Dnr B 80: LS 483/2010) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en granskning av Folkhälsoarbetet i Gävleborgs län - Landstinget Gävleborg, Söderhamns kommun, Bollnäs kommun, Ovanåkers kommun. Svar med kommentarer till revisionsrapporten har utarbetats. Ajournering kl att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer att uppdra till hälso- och sjukvårdsutskottet att följa upp föreslagna åtgärder i svaret till revisorerna och återkomma till landstingsstyrelsen med en redovisning senast 30 april Särskilt yttrande Patrik Stenvard (M) Carina Östansjö (FP) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) lämnar följande särskilda yttrande: Folkhälsofrågorna har hanterats styvmoderligt i landstinget menar Samverkan i Gävleborg. Landstingsrevisorerna har i sin granskningsrapport påtalat bristen av en gemensam plan, prioriteringar, strategier och en tydlig struktur för folkhälsoarbetet i länet, vilket Samverkanspartierna vill understryka. Även Samhällsmedicin har påtalat att det saknas en tydlig 7 (15)

8 rollfördelning, styrning och samordning för det länsövergripande arbetet och att de folkhälsomål som tillämpats endast till vissa delar är mätbara. I dagens läge saknas det en plattform och styrdokument för en samordning och helhetsperspektiv utifrån de nationella målområdena. Det finns inte heller en tillräcklig rollfördelning mellan de olika aktörerna i länets folkhälsoarbete. I landstingets budget och verksamhetsplanering bör folkhälsoarbetet med mätbara mål tydliggöras. Vikten av ett effektivt folkhälsoarbete är en politisk fråga som partierna måste ta på största allvar. När det gäller den framtida strukturen för folkhälsoarbetet anser Samverkan Gävleborg att landstinget tillsammans med kommunerna och Region Gävleborg bör ta ställning i frågan och vem som ska ha den ledande rollen. Den kommande styrgruppen som är tillsatt har ett viktigt arbete att ta fram indikatorer som är relevanta och struktur för folkhälsoarbetet i länet. 254 Revisionsrapport Granskning av ändamålsenlighet avseende delegationer och befogenhetsplaner (Dnr M 34: LS 286/2009) På uppdrag av Landstinget Gävleborgs förtroendevalda revisorer har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers genomfört en granskning av ändamålsenlighet avseende delegationer och befogenhetsplaner. Samordningsdirektören har utarbetat ett svar med kommentarer till revisionsrapporten. att godkänna upprättat förslag till svar och överlämna det till landstingets förtroendevalda revisorer. 8 (15)

9 255 Remiss Ny ordning för nationella vaccinationsprogram (Dnr B 60: LS 794/2010) Landstinget Gävleborg har fått möjlighet att yttra sig över remiss från Socialdepartementet om Ny ordning för nationella vaccinationsprogram. Landstinget stöder utredningens förslag och betonar vikten av nationellt vaccinationsprogram där alla medborgare får samma möjlighet att vaccineras mot sjukdomar som ett expertråd definierat och ansett motiverat ur medicinskt, samhällsekonomiskt och etiskt perspektiv. att överlämna remissvaret till Socialdepartementet. 256 Val av sekreterare i landstingsfullmäktige (Dnr [Text]) Enligt 94 i arbetsordning för landstingsfullmäktige ska landstingsstyrelsen efter samråd med fullmäktiges presidium utse sekreteraren i fullmäktige. Vid hinder för sekreteraren utser fullmäktiges ordförande vikarie. Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att utse Maria Törnquist Jonsson till landstingsfullmäktiges sekreterare från och med 1 nov (15)

10 257 Rättelse av 93/2010, Samverkansövning för Krisledningsnämnden (Dnr O: LS 487/2010) Landstingsstyrelsen beslutade vid sammanträdet den 28 april 2010, 93, angående samverkansövning för Krisledningsnämnden. I 1:a att-satsen i 93 ändrades beslutet i 295/2009. Detta är felaktigt, ändringen skall gälla 294/2009. att ändra 1:a att-satsen i 93/10 från ändring av beslutet i 295/09 till ändring av beslutet i 294/09. Landstingsfullmäktigeärenden/ 258 Miljöprogram ändrat avfallsmål (Dnr H 40: LS 708/2010) Landstingsfullmäktige beslutade den 23 september 2008, 167, att anta miljöpolicy samt miljöprogram för perioden I miljöprogrammet under målområde Produkter och avfall är ett av miljömålen att andelen källsorterade tidningar, förpackningar och komposterbart avfall ska öka med 15 procent jämfört med år Målet om ökning av andelen källsorterade tidningar, förpackningar och komposterbart avfall bör utgå och ersättas med ett mål om mängden smittförande/kliniskt avfall där goda möjligheter till uppföljning finns. Mängden smittförande/kliniskt avfall, samtliga fyra delfraktioner, skall till utgången av år 2012 minska med 30 procent. De fyra delfraktionerna utgörs av biologiskt, smittförande, läkemedel- och cytostatika samt skärande/stickande/smittförande. 10 (15)

11 Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att miljömålet att andelen källsorterade tidningar, förpackningar och komposterbart avfall ska öka med 15 procent jämfört med år 2009 utgår ur miljöprogrammet att miljömålet Mängden smittförande/kliniskt avfall, samtliga fyra delfraktioner, skall till utgången av år 2012 minska med 30 procent jämfört med år 2009 införs under målområde Produkter och avfall i miljöprogrammet att beslutet skall vara genomfört senast att en uppföljning skall vara genomförd senast att landstingsstyrelsen är ansvarig för genomförandet av beslutet samt uppföljningen. 259 Revidering av tandvårdstaxa (Dnr I 60: LS 1022/2010) Folktandvården Gävleborg AB har upprättat förslag till revidering av tandvårdtaxan att gälla fr.o.m. den 1 november Revideringen gäller ett antal åtgärder för implantat. Folktandvården har valt att använda implantat som är väl beprövade och med hög kvalitet. Kostnaderna för dessa överstiger referenspriserna, vilket medför att Folktandvårdens priser behöver revideras för de åtgärder som avser materialkostnad för implantatkomponenter samt de åtgärder vilkas pris delvis grundas på kostnad för materialkomponenter. Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att fastställa det av Folktandvården Gävleborg AB upprättade förslaget till revidering av tandvårdtaxan att gälla fr.o.m. den 1 november (15)

12 260 Motion Regler för utskrivningsklara patienter (Dnr M 22, LS 288/09) I en motion föreslår Marianne Nygren (KD), Ingemar Kalén (KD), Kent Sjöberg (KD) och Gunnar Canslätt (KD) att Landstinget Gävleborg i Sveriges Kommuner och Landsting och övriga lämpliga instanser verkar för att regler och nivåer för avgifter, som gäller utskrivningsklara patienter vid sjukhusen ses över, utifrån motionens intentioner. Förslag till svar har upprättats. Yrkande Ingemar Kalén m.fl. yrkar bifall till motionen Ordförande yrkar avslag till motionen. Proposition Efter avslutade överläggningar föreslår ordförande följande propositionsordning gällande svar på motionen. Bifall till Ingemar Kaléns m.fl. yrkande Bifall till ordförandes yrkande Ordförande ställer proposition enligt den godkända propositionsordningen och finner att landstingsstyrelsen bifaller ordförandes yrkande. Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att motionen avslås. Reservation Patrik Stenvard (M), Agneta Wagner (M), Sigvard Ring (M), Carina Östansjö (FP), Ingemar Kalén (KD) och Stig Zettlin (SVP) reserverar sig till förmån för eget yrkande. 12 (15)

13 261 Motion Om medicinsk avgiftning för heroinberoende patienter (Dnr M 22, XL 282/07) I en motion föreslår Lars Goyeryd (FP) att landstingsfullmäktige beslutar att snarast möjligt ge verksamhet psykiatri uppdraget att utreda och komma med förslag hur Landstinget Gävleborg skall kunna erbjuda heroinberoende patienter medicinsk avgiftning med buprenorfin. Förslag till svar har upprättats. Yrkande Carina Östansjö yrkar bifall till förslaget till beslut. Proposition Följande propositionsordning godkänns av landstingsstyrelsen. Bifall eller avslag på Carina Östansjös yrkande om bifall till förslaget till beslut. Ordföranden ställer proposition enligt den godkända propositionsordningen och finner att landstingsstyrelsen beslutar bifalla Carina Östansjös bifall till förslaget till beslut. Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att motionen skall anses vara besvarad. 262 Skattesats för år 2011 (Dnr M 36: LS 1043/10) Enligt Kommunallagen 8 kap 6 skall budget upprättas av styrelsen före oktober månads utgång. Om det finns särskilda skäl får budgeten upprättas i november. Styrelsen måste ändå lämna förslag till skattesats före oktober månads utgång. 13 (15)

14 Landstingsfullmäktiges har gett styrelsen i uppdrag att utarbeta en åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans för perioden Enligt beslutet (LF 106 den 16 juni 2010) skall åtgärderna redovisas i styrelsens budgetförslag för I styrelsens delårsrapport för 2010 under avsnittet Framtidsbedömning ges en beskrivning av de ekonomiska förutsättningarna fram till För att klara resultatprognosen 2011 krävs åtgärder motsvarande en årseffekt med cirka 150 mnkr. Styrelsen behöver november månad för att utarbeta förslag till åtgärder. Landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att fastställa skattesatsen till 11,17 kronor för verksamhetsåret att godkänna styrelsens skäl att upprätta budgetförslag för 2011 i november. Särskilt yttrande Patrik Stenvard (M) Carina Östansjö (FP) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) lämnar följande särskilda yttrande: Samverkan Gävleborg anser att landstinget inte uppfyller kommunallagens krav om att ett förslag till budget för 2011 ska beslutas i landstingstyrelsen senast under oktober månad. Förutsättningarna för budgetarbetet har varit väl kända sedan juni månad då Budget- och Planeringsförutsättningar för antogs av fullmäktige. Samverkan ifrågasätter att s.k. särskilda skäl kan åberopas för att lagens krav ska kunna anses vara uppfyllt. 263 Tidpunkt för nästa sammanträde Landstingsstyrelsen sammanträder nästa gång den 27 oktober. 14 (15)

15 264 Politiskt prioriteringsarbete inför 2012 och planering till 2014 (Poliprio 4.0) (Dnr M 4: LS 1018/10) Professor Urban Janlert, Umeå universitet, introducerar ledamöterna inom området Hälsa och hälsovård. Nuläge och framtida utmaningar inom länet diskuteras. Korta grupparbeten genomförs. Vid protokollet Sven-Åke Gustavsson Justerat den 27 oktober 2010 Ann-Margret Knapp Ingemar Kalén Justeringen meddelad på landstingets anslagstavla den 27 oktober 2010 intygar Mona Löthman 15 (15)

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S), , 242B- K, 243 Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S), 238C-242F, H-K, 243

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S), , 242B- K, 243 Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S), 238C-242F, H-K, 243 Landstingsstyrelsen Datum 2010-09-22 Tid Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S), 235-241, 242B- K, 243 Lena Andreasson

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Hannah-Karin Linck (C) Alf Norberg (V) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) Maria Aspers (MP)

Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Hannah-Karin Linck (C) Alf Norberg (V) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) Maria Aspers (MP) Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl 09.15-15.45 Plats Kl 09.15 Länsmuseet Gävle tillsammans med Styrelsen för Region Gävleborg Kl 12.30 Ledningskontoret lokal Lodjuret, informations- och beslutsärenden Närvarande

Läs mer

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M)

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15-16.00 Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S)

Läs mer

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP)

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP) Nämnden för tillväxt och regional utveckling Tid 17.15 18.05 Plats Hotell Aveny, Umeå Närvarande Ledamöter Carina Holm (S) ordförande Kenneth Nilshem (C) Tommy Ljung (M) Annika Huber (S) Ers. f Åke Bertils

Läs mer

Landstingets ledningskontor, lokal Lodjuret

Landstingets ledningskontor, lokal Lodjuret Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl 09.15-14.30 Plats Landstingets ledningskontor, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Eva Tjernström (S) ordförande Tommy Berger (S), 229-241, 243B-244 Barry Gustavsson (S)

Läs mer

Ledningskontoret, lokal Lodjuret

Ledningskontoret, lokal Lodjuret Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl 09.15-16.50 Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ersättare, ej tjänstgörande Björn Brink (C) Björn Forsling (S), 120-136, 139 Marie Frestadius (S),

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S), 128-136 Anders Pansell (KD) ersätter Rune Backlund (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov PROTOKOLL 1(5) Diarienummer 44-51 Plats: Närvarande: Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 8-18 Tid: , 10:00-16:50 Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 8-18 Tid: , 10:00-16:50 Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Anders Pansell (KD) ersätter Mia Frisk Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Landstingsfullmäktige 20-35

Landstingsfullmäktige 20-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se upprop 22. 20 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Samuel Godrén, Sverigedemokraterna

Läs mer

Datum 2014-09-16. Forsa folkhögskola, lokal Klångsta.

Datum 2014-09-16. Forsa folkhögskola, lokal Klångsta. Nämnden för tillväxt och regional utveckling Tid 09.15 13.05 Plats Forsa folkhögskola, lokal Klångsta. Närvarande Ledamöter Carina Holm (S) ordförande Kenneth Nilshem (C) Tommy Ljung (M) Åke Bertils (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet

Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet YTTRANDE 1(3) 2013-09-25 LJ 2012/863 Landstingsfullmäktige Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet - att behovet av utbildnings-

Läs mer

Ledningskontoret, Gävle Lodjuret,

Ledningskontoret, Gävle Lodjuret, Landstingsstyrelsen Datum Onsdagen den 28 maj 2008 Tid kl 09.15-15.10 Plats Ledningskontoret, Gävle Lodjuret, Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (s) ordförande Tommy Berger (s) Ulf Nyrén (s) Lena Andreasson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Den gemensamma nämnden tillsätts i Gävleborgs läns landsting och ingår i dess organisation.

Den gemensamma nämnden tillsätts i Gävleborgs läns landsting och ingår i dess organisation. Reglemente för gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamheten, FOU Välfärd, RegNet och HelGe mellan Gävleborgs läns landsting och kommunerna i Gävleborgs län Gäller fr.o.m 1 juni 2015 Kommunerna i Gästrikland

Läs mer

Pelarsalen, Hudiksvalls sjukhus

Pelarsalen, Hudiksvalls sjukhus Landstingsstyrelsen Datum 2 april 2008 Tid kl 09.15-16.15 Plats Pelarsalen, Hudiksvalls sjukhus Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (s) ordförande Tommy Berger (s) Ulf Nyrén (s) Lena Andreasson (s)

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF. 1. Motionen är besvarad.

22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF. 1. Motionen är besvarad. Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2010-02-23 LS-LED09-410 22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF Landstingsstyrelsens förslag till Landstingsfullmäktige 1. Motionen är besvarad. Yrkanden Oppositionen (M),

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer

Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer ÄRENDE 8 LF februari 2012 Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, SD Yttrande

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet" (Lf) Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet (Lf) Bakgrund DIARIENR 2002-10-29 LKD 01684 80 Motionssvar. "Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet" (Lf) Bakgrund Henrik Elmberg (c) lämnade 2001-11-25 in en motion som anmäldes vid landstingsfullmäktiges

Läs mer

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta 1(1) 2014-12-16 LJ2014/408 Landstingsfullmäktige Motion: Självtest vid behandling med blodförtunnande läkemedel I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Inga Jonasson, Vänsterpartiet landstingsfullmäktige

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S), ), C, D,F-G

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S), ), C, D,F-G Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl 09.15 16.30 Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S), ), 265-269C,

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden Sal A, klockan 15:00-16:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gunnar Canslätt (KD) Gunnar Grenholm (C) Gunnel Nordin (FP)) Stefan Svedman (C) Tommy Ljung

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel

Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel Regionstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2014-11-10

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-10-28 LS-LED08-581 95 Fastställande av skattesats för 2009 Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden Jörgen Danielsson

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 122. 121 Öppnande Ålderspresident Håkan Sandgren förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Mia Frisk, (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Planeringsdelegationen

Planeringsdelegationen PROTOKOLL 1(9) t Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Beslutande: Håkan Jansson, ordförande Rune Backlund Marcus Eskdahl Anna-Carin Magnusson Lena Skaring-Thorsén Anders Pansell Övriga:

Läs mer

Landstingsfullmäktige 17-35

Landstingsfullmäktige 17-35 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen Närvarande: Se upprop 20 17 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde för öppnat.

Läs mer

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län ÄRENDE 9 2012-03-07 Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, Sverigedemokraterna Yttrande

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl. 10.00-11.40 15-22 Sammanträde med landstingsstyrelsens fastighets- och investeringsheredning Datum för justering: 2016-04-21 Paul Lindquist Plats RolfLindell Mälarsalen,

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

JJIL Stockholms läns landsting

JJIL Stockholms läns landsting JJIL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen Fastighets- och investeringsberedningen PROTOKOLL 7/2016 2016-08-16 Kl. 09.00-10.00 LS 2016-0029 38-44 Sammanträde med landstingsstyrelsens fastighets-

Läs mer

Landstingsfullmäktige 80-99

Landstingsfullmäktige 80-99 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen Närvarande: Se upprop 81. 80 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde för öppnat.

Läs mer

Planeringsdelegationen 1-15

Planeringsdelegationen 1-15 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén Marcus Eskdahl (S) Carina Ödebrink (S) Övriga:

Läs mer

Motion: Satsa på undersköterskorna

Motion: Satsa på undersköterskorna Motion: Satsa på undersköterskorna Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 2013-09-25 Protokollsutdrag från

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Landstingsfullmäktige 57-79

Landstingsfullmäktige 57-79 PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Missionskyrkan, Mullsjö Närvarande: Se upprop 58 och 65. 57 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Ekonomirapport med uppföljning av nämndernas prognoser. 5. Fördelning investeringsbudget 2012, IT-plattform.

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Ekonomirapport med uppföljning av nämndernas prognoser. 5. Fördelning investeringsbudget 2012, IT-plattform. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 29 november 2012 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården!

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården! YTTRANDE 2013-01-15 LK11-0037 Förvaltningsnamn Landstingsfullmäktige Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården! Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Inga Jonasson,

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 16-17 november 2011 Tid: 16 november kl 10.00 17 november kl 09.00 Lokal: Landstingshuset, sessionssalen Sammanträdet öppnas...3 Anmälan om ny

Läs mer

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen ÄRENDE 9 LF februari 2012 Motion - Den äldre människan på akutmottagningen Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Anne Karlsson, SD Yttrande från Hälso-

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2017:39 LS 2016-1098 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2016:33 av Lotta Nordfeldt (SD) och Ulf Landström (SD) om att införa förenklade hälsokontroller av nyanlända asylsökande/flyktingar

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Se närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län

Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Allmänpolitiska utskottet Protokollsutdrag

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Motion: Förebyggande behandling nödvändig för att undvika stroke Handlingar i ärendet:

Motion: Förebyggande behandling nödvändig för att undvika stroke Handlingar i ärendet: Motion: Förebyggande behandling nödvändig för att undvika stroke Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2014-03-26

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionstyrelse

Sammanträdesdatum Regionstyrelse Plats och tid Bollnäs folkhögskola kl. 08:45-09:15 ande ledamöter Eva Lindberg (S) (ordförande) Marie-Louise Dangardt (S) (vice ordförande) Tommy Berger (S) Jan Lahenkorva (S) Magnus Svensson (C) Fredrik

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Innova tionsberedningen i Kl 15.30-17.30 19-25 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Datum för justering: Daniel Forslund Victor Harju Plats Skärgårdssalen

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län YTTRANDE 1(2) 2012-01-26 LK11-0480 Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Landstingsfullmäktige Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Landstingsfullmäktige Tid: , kl 09:00-16:10 Plats: Lokal och dylikt

Landstingsfullmäktige Tid: , kl 09:00-16:10 Plats: Lokal och dylikt PROTOKOLL 1(9) Plats: Lokal och dylikt Närvarande: 1 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde för öppnat. 2 Upprop Upprop

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet

Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet Landstingsstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Mona-Lisa Hagström Svensson (S)

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

2006-03-13 LS-LED06-123. 27 Kortare arbetstid för äldre, LF. Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige

2006-03-13 LS-LED06-123. 27 Kortare arbetstid för äldre, LF. Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-03-13 LS-LED06-123 27 Kortare arbetstid för äldre, LF Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige 1. Förkortad arbetstid för äldre skall icke genomföras i form

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (5) 28-37, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Inger Eriksson, ersättare för Anna S Lindström Marika

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2018:88 LS 2018-1045 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Val av ordförande och ledamöter till styrelserna för Karolinska Universitetssjukhuset och Stockholms läns sjukvårdsområde Stockholms

Läs mer

Regionstyrelsen 2014-03-28

Regionstyrelsen 2014-03-28 2014-03-28 kl 11.00-13.00, CFL, Söderhamn Sven-Åke Thoresen, S, ordf Lena Roos, M, 1:e v ordf Stig Eng, C, 2:e v ordf Eva Tjernström, S Carina Blank, S Magnus Jonsson, S Marie-Louise Dangardt, S Yoomi

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

Motion Ridterapi en terapiform inom psykiatrin

Motion Ridterapi en terapiform inom psykiatrin ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Ridterapi en terapiform inom psykiatrin Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Inga Jonasson, Vänsterpartiet Yttrande från

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer