Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl"

Transkript

1 Handikapprådet Plats och tid för sammanträdet Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordförande Gunnar Lundgren Thomas Löfgren Birgitta Forsberg Arne Karlsson Maj Birgersson Barbro Gustavsson Cristina Björkenvall Starrost Handikappföreningarnas ledamöter Ann-Sofie Pettersson, vice ordf Morgan Högberg Milot Sköld Linnea Nyman Leonora Lippig-Singewald Leif Pehrson Bo Romedahl Björn Anzén Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Ulla-Britt Ahlin, utredare, socialförvaltningen Inger Kjellerby-Åberg, anhörig- och frivilligsamordnare, socialförv Mona Jansson, studievägledare, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Ann-Sofie Pettersson Socialförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Inger Kjellerby-Åberg Paragrafer 1-13 Ordförande Marie-Louise Löwenbeck Justerande Ann-Sofie Pettersson 1 (15)

2 Innehållsförteckning: Sid Avtackning...3 Presentation av kommunala handikapprådet, föreningar och kommunens nämnder....4 Utse KHR:s Au och nya ledamöter i Berednings- och granskningsgruppen...5 Sammanträdestider för möten under år Information om rekryteringsstöd...7 Detaljplan för del av Tellusområdet...8 Handikapplanen...9 Europeiska Handikappåret Posten...11 Vallentunas trafikplan...12 Folktandvården...13 Tvillingbarnvagn...14 Anmälningsärenden (15)

3 Avtackning 1 KHR: s ordförande Marie-Louise Löwenbeck tackar Agneta Heine- Ivgren med en blombukett för hennes år som ordförande i Kommunala handikapprådet. 3 (15)

4 Presentation av kommunala handikapprådet, föreningar och kommunens nämnder. 2 Som politiskt vald ledamot ersätts Ragnar Dahl SBN med Gunnar Lundgren från socialnämnden. Handikappföreningarnas ledamöter är Ann-Sofie Pettersson, Milot Sköld, Morgan Högberg, Åke Uddén, Leonora Lippig-Singewald och Linnea Nyman Som ersättare ingår Karl-Erik Karlin, Ann-Marie Norbäck, Leif Pehrson, Bo Romedahl och Björn Anzén. Handikapprådets sammanträde den 6 mars KHR i Vallentuna bildades Ulla-Britt Ahlin presenterar KHR och dess roll och delar ut KHR:s riktlinjer till samtliga ledamöter. Handikappföreningarnas ledamöter presenterar sig och sin förening. Leif Pehrson framför synpunkter på hur fritidsförvaltningen fördelar föreningsbidrag och definierar handikappföreningar. Leif anser inte att handikappföreningarnas verksamhet är en fritidsverksamhet utan en social verksamhet, varför deras anslag borde fördelas via socialnämnden. De politiskt valda ledamöterna informerar om sin nämnd och sitt verksamhetsområde. Presentation av nya ledamöter i kommunala handikapprådet. 4 (15)

5 Utse KHR:s Au och nya ledamöter i Berednings- och granskningsgruppen 3 KHR beslutar att utse Ann-Sofie Pettersson som vice ordförande i KHR. KHR beslutar att i au ingår ordförande Marie-Louise Löwenbeck, vice ordförande Ann-Sofie Pettersson och Leif Pehrson. KHR besluta att som ledamöter i Berednings- och granskningsgruppen ingår Ann-Sofie Pettersson och Maj Birgersson. Ann-Sofie Pettersson är sammankallande. Att utse nya ledamöter i Berednings- och granskningsgruppen och utse ledamöter i Kommunala handikapprådets Au. 5 (15)

6 Sammanträdestider för möten under år KHR beslutar om följande sammanträdestider för KHR under Arbetsutskottet tisdagar kl i Frösundarummet 29 april 2 september 4 november Handikapprådet torsdagar kl i Bällstarummet 6 mars 22 maj 18 september 20 november Handikappföreningarnas representanter träffas kl sammanträdesdagen. Arbetsutskottet tar fram förslag på datum för sammanträden under (15)

7 Information om rekryteringsstöd 5 Ordförande tackar Mona Jansson och lägger informationen till handlingarna. Handikapprådets sammanträde den 6 mars Kommunens handläggare och studievägledare Mona Jansson informerar om rekryteringsstöd som trädde i kraft den 1 januari Bidraget är till för personer som fyllt 25 år, som har en kort tidigare utbildning och som är eller riskerar att bli arbetslös eller har ett funktionshinder och därför behöver extra tid för att klara sina studier. Personen ska ha ett behov av att få mer utbildning på grundskoleeller gymnasienivå. Rekryteringsbidraget är ett bidrag som ej behöver betalas tillbaka. Informera KHR om det nya rekryteringsstödet och rekryteringsbidrag som bl a vänder sig till funktionshindrande 7 (15)

8 Detaljplan för del av Tellusområdet 6 Yttrande från berednings- och granskningsgruppen läggs till handlingarna. ar att kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen med förfrågan om det finns en referensgrupp där representant från KHR kan ingå i för att finnas med i planeringen på ett tidigt stadium. Detaljplan för del av Tellusområdet omfattande del av Vallentuna-Åby 1:99 är utställd för granskning från den 6 december 2002 t.o.m. den 16 januari 2003 på samhällsbyggnadsförvaltningen. Planområdet är beläget öster om Roslagsbanan vid Vallentuna centrum. Syftet med detaljplanen är att ändra planbestämmelserna för att medge etablering av en s.k. lågprishandel för livsmedel och en restaurang för McDonalds inom fastigheten Vallentuna-Åby 1:99. Handlingar i ärendet Berednings och granskningsgruppens yttrande föreligger i protokoll daterat (15)

9 Handikapplanen 7 KHR beslutar att Bo Romedahl och Björn Anzén utarbetar en mall som nämnderna har till hjälp vid revidering och uppföljning av handikapplanen, där man tydligt kan se mål, åtgärder och slutresultat. Förslag är att mallen lämnas till arbetsutskottets möte den 29 april och därefter presenteras på handikapprådets möte i maj och därefter lämnas till nämnderna i juni. Revidering och uppföljning av handikapplanen från de olika nämnderna skall vara handikapprådet till handa senast till sammanträdet i KHR i november KHR beslutade på sammanträdet den 21 november 2002 att en revidering och uppföljning av handikapplanen från de olika nämnderna skall vara handikapprådet till handa senast den 31 augusti 200. s tidigare behandling 2002 KHR 19, KHR au 21, KHR KHR au 5 9 (15)

10 Europeiska Handikappåret KHR beslutar att Leonora Lippig-Singewald är samordnare för handikappföreningarna som anordnar utställning i Vallentunasalen under vecka 44. Handikapprådets sammanträde den 6 mars Fritids- Kultur- och Socialförvaltningen anordnar arrangemang såsom föreläsning och underhållning under vecka 44. Eftersom temat på Europeiska handikappåret är mänskliga rättigheter kommer veckan i Vallentuna kallas Kultur för alla med underrubrik Kultur en mänsklig rättighet. Claes Hultling, läkare och chef för Spinalis, center för ryggmärgsskadade är inbjuden att föreläsa den 29 oktober. Veckan kommer att avslutas med en allhelgonaandakt på lättläst i Vallentuna kyrka. Övriga programpunkter är ännu inte färdigbokade. KHR beslutade på sammanträdet den 21 november 2002 att lyfta fram det Europeiska Handikappåret 2003 i Vallentuna och föreslog att föreningarna anordnar en informationsutställning i Vallentunasalen. s tidigare behandling 2002: KHR : KHR au 6 10 (15)

11 Posten 9 Handikapprådet beslutar påtala till Samhällsbyggnadsnämnden att påskynda ICA Vallentuna Centrums byggnadslovshandlingar för ett kundvagnsgarage vid hisshuset. Handikapprådets sammanträde den 6 mars Ann-Sofie Pettersson rapporterar om kontakter som varit med postens personal och vad är åtgärdat av KHR:s överlämnade synpunkter på tillgängligheten i de lokaler som finns för post och pakethantering. Dörröppnare vid Postens servicecenter är åtgärdad. Istället för en automatisk dörröppnare ska Vallentuna Motor/Preem installera en ringklocka vid dörren som kompletteras med en blinkande lampa inne i butiken. Brottby-Macken: Postens centrala expertgrupp på handikappanpassning har varit ute och tittat på lokalen och kommit fram till en lösning för byggnation. ICA Kragsta: Placering av blommorna vid ingången har inte posten kommit någon vart med ännu. Har kontakt med ICA centralt i den frågan. ICA Vallentuna centrum: Pågår förhandling mellan Posten och ICA centrum. ICA har fått nej till byggnadslov av kundvagnsgarage. Brevlåda vid parkeringen utanför Systembolaget är felplacerad och är ännu inte åtgärdad. KHR anser att flera av de lokaler som valts för post och pakethantering inte fyller måttet vad gäller tillgänglighet för funktionshindrade. Ann-Sofie Pettersson och Inger Kjellerby-Åberg har vid möte den 13 december 2002 med postens chef Dan Hammarlund överlämnat de synpunkter som framkom vid genomgången av tillgängligheten i de lokaler som idag finns för post och pakethantering i Vallentuna. Dan Hammarlund kommer att skicka postens åtgärdsplan till KHR. s tidigare behandling 2002: KHR 9, KHR 23, KHR au 22, KHR : KHR 7 11 (15)

12 Vallentunas trafikplan 10 Ordförande tackar Arne Karlsson och lägger informationen till handlingarna. Samtliga ledamöter fick var sitt ex av Vallentunas trafikplan. Informera KHR om Vallentunas trafikplan. Arne Karlsson ledamot i KHR och samhällsbyggnadsnämnden informerar om trafikplanen på sammanträdet den 6 mars. 12 (15)

13 Folktandvården 11 KHR beslutar påtala till samhällsbyggnadsnämnden att dörren mellan skolkontoret och folktandvården bör ha ett fritt mått på 100 cm. Handikapprådets sammanträde 6 mars Ann-Sofie Pettersson rapporterar om möjligheterna att besöka folktandvården med elrulle. Hissen i Tunahuset kan ej ta stora el rullstolar eller större vårdrullstolar. Det går bra med manuell vanlig rullstol. Det finns ringklocka utanför för den som inte kan öppna dörren. För personer med modell större elrulle hänvisas patienten till receptionen i Kommunalhuset och tar den stora hissen upp till gångbron. Via skolkontoret och en branddörr kan man komma in till folktandvården. Branddörren har som framkom vid inventeringen larm och endast ett frimått på 80 cm. Problem att besöka folktandvården med elrulle 13 (15)

14 Tvillingbarnvagn 12 KHR beslutar påtala till kommunstyrelsen att bevaka frågan i kontakt med SL. Gunnar Lundgren tar upp frågan om att dörrarna på en del SL bussar är för smala för att ta emot tvillingvagn. 14 (15)

15 Anmälningsärenden Kommunens bokslut 2. Socialnämndens protokoll , , Protokoll från Kulturnämnden. Anmälan om otillgängligt bibliotek i Össeby-Garn yttrande till handikappombudsmannen. 4. Socialförvaltningen : Svar på frågor om vård av respiratorboende på kommunens sjukhem. 5. Protokoll från Samhällsbyggnadsnämnden Önskemål om fler parkeringsplatser för handikappade. 6. Barn- och ungdomsförvaltningen, Resurscentrum. Utvärdering av Barn- och ungdomsnämndens handikapplan (15)

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikapprådet 2002-09-26 Plats och tid för sammanträdet Ormstaskolans träningssärskola, Blekingevägen 1, Vallentuna. torsdagen den 26 september 2002 kl 19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl Handikapprådet 22 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl 19.00-21.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 4 mars kl 14.00 Anhörig- och frivilligsamordnare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00 Handikapprådet 2008-01-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Läs mer

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16 Handikapprådet 2002-05-16 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Svedjan, Fabriksvägen 1 A, Vallentuna torsdagen den 16 maj 2002 kl 19.00 Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig- och

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 februari kl. 13.00 15.00. Ingvar Öhrn, SPF/ KOM ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO Pensionärsrådet 2005-05-24 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv Pensionärsrådet 2008-05-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 8 maj 2008 kl. 13.00 15.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2002-05-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2005-09-20 Plats och tid för sammanträdet ande Östanbo dagvård, Stendösvägen 1-3, Vallentuna tisdagen den 20 september kl. 14.30 17.00. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf Lundström

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Viveka Dahlqvist, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Kjell Carlström, RMA Robert Lövdahl,

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24 Pensionärsrådet 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september

Läs mer

2008-02-01. Plats och tid Sammanträdesrum Tranan 1, Stadshuset 2008-02-01 Kl 13.00 16.00

2008-02-01. Plats och tid Sammanträdesrum Tranan 1, Stadshuset 2008-02-01 Kl 13.00 16.00 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-01 lats och tid Sammanträdesrum Tranan 1, Stadshuset 2008-02-01 Kl 13.00 16.00 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s)

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-09-21 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30 16.30 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2001-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-09- Justeringens plats Sekreterare Ordförande Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren kl. 11.00-12.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 27 maj 2003 kl. 14.00 16.30. Gunnel Orselius-Dahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Tinna Forsling, kommunstyrelsekontoret May-Britt Waghorn, vård- och serviceförvaltningen

Tinna Forsling, kommunstyrelsekontoret May-Britt Waghorn, vård- och serviceförvaltningen Handikapprådet 2006-02-15 Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunhuset onsdagen den 15 februari 2006, kl. 13.15-15.30 Maud Sundquist, Astma- och Allergiföreningen, ordf. Lena Åhlin, s Ritva Sunnanå-Ericson,

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30 1 (5) Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-05-07 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 071017 1 (6) Tid: 15.00 16.25 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ordförande Juno Lindberg HSV Lars Bäckström HSV Peter Warström Reumatikerförb

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet Klockan

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet Klockan TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Klockan 9.30-12.00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Bengt Widengård Kommunstyrelsen Alf Jonasson

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair Sida 2009-06-17 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.45 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Miljö- och Byggnadsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/ Reglemente Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/2008-09-29 Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/2015-04-27 (KHR) i Degerfors kommun GRUNDER Följande lagrum föreskriver att

Läs mer

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Plats och tid Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Närvarande Mattias Pettersson Kommunstvrelsen Birgitta Gustafsson Lola Karlsson Anna-Lisa Pärsson Sinikka Famme Britt-Inger Ahlbom Åke Thunholm Rolf

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Bo Lundgren Omsorgschef Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Bo Lundgren Omsorgschef Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Klockan 9.30-12.00 Närvarande Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg1, 2 tr torsdagen den 21 september 2000, kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg1, 2 tr torsdagen den 21 september 2000, kl Handikapprådet 2000-09-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg1, 2 tr torsdagen den 21 september 2000, kl 19.00 21.30 Agneta Heine-Ivgren (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-20 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Tid 13.00 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-06-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2004 kl 18.30-19.45 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer