Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl"

Transkript

1 Handikapprådet 22 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 22 november 2001 kl ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren ordförande Marie-Louise Löwenbeck Elisabeth Rydström Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikappföreningarnas Ledamöter Ann-Sofie Pettersson v.ordf. Morgan Högberg Milot Sköld Linnea Nyman Karl-Erik Karlin Ann-Marie Norbäck Leif Pehrson Övriga deltagare Bo Ivgren, ordförande Samhällsbyggnadsnämnden Lars Wiklund, utredningsingenjör Samhällsbyggnadsförvaltningen Ulla-Britt Ahlin, Socialförvaltningen Inger Kjellerby-Åberg, Socialförvaltningen Utses att justera Justeringens plats och tid Ann-Sofie Pettersson Socialförvaltningens stab, Vallentuna tisdagen 4 december 2001 Sekreterare Inger Kjellerby-Åberg Paragrafer Ordförande Agneta Heine-Ivgren Justerande Ann-Sofie Pettersson 1 (14)

2 Innehållsförteckning: sid Information om återvinning av sopor...3 Förslag till regionalt handikapprogram , från Vägverket...4 Sammanträdestider och program för möten under år Enkät från handikappmässan...6 Inköp av Daisy talboksspelare...7 Hörselslingor i kommunens lokaler....8 Inbjudan till seminarium...9 Handikapplan...10 Detaljplan för området Nyby...11 Ansökan om statsbidrag för tillgänglighetsåtgärder på busshållplatser...12 Förändringar i Socialtjänstlagen...13 Övriga frågor, Snöröjningsavtal, Cykelbana i Kragsta (14)

3 Information om återvinning av sopor KHR 42 Lägga informationen till handlingarna. Ärendet Önskemål från handikapprådet att få information om kommunens policy angående källsortering samt att diskutera funktionshindrades problem med nuvarande system. Handikapprådets sammanträde den 22 november Bo Ivgren, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden och utredningsingenjör Lars Wiklund, Samhällsbyggnadsförvaltningen redogör för sophantering i Vallentuna kommun. Vallentuna har i ett kommunförbund med grannkommuner tecknat avtal med SÖRAB som entreprenör. Förpackningsinsamling för återvinning av glas, papper mm ansvarar respektive bransch för och de måste ha ett bygglov för att ställa upp sina återvinningsstationer. Det är svårt att hitta ytor för detta ändamål därför har ej en förtätning skett med utplacering i varje bostadsområde. Miljöfarligt avfall samlas in i anslutning till mackarna. Under hösten har det påbörjats insamling av elskrot från varje hushåll. En avfallsplan är under utarbetande där man även tittar på den fysiska planeringen. Avfallsplanen kommer på remiss till KHR innan den antas. Nedanstående synpunkter ber KHR de föredragande att ta med sig till Samhällsbyggnadsnämnden och förvaltningen. - Systemet för förpackningsinsamling är ej bra idag. Det är problem att komma till med rullstol vid insamlingsstationerna. - Inga hjälpmedel för uppmärkning finns som underlättar för synskadade - Samplanering med socialförvaltningen för att beakta ekonomiska konsekvenser för hemtjänstpersonalens arbetsinsats med de olika sorteringssystem - Önskemål finns om ett mer fastighetsnära system med små behållare för alla typer av sopor som skall sorteras - En central separering av sopor är kanske bättre? Ordförande Agneta Heine-Ivgren framför tack till Bo Ivgren och Lars Wiklund för redogörelsen för Vallentuna kommuns system för insamling av sopor. 3 (14)

4 Förslag till regionalt handikapprogram , från Vägverket KHR 43 Dnr Rapport från granskningsgruppen läggs till handlingarna. Ärendet Vägverket Region Stockholm har upprättat ett förslag till ett regionalt handikapprogram Avsikten med Handikapprogrammet är att beskriva Vägverket, Region Stockholms inriktning och målsättning för arbetet med handikappfrågor och peka ut viktiga satsningsområden. Innan programmet fastställs av Vägverket genomförs en bred remissbehandling till berörda aktörer inom regionen. Ärendets tidigare behandling Den 30 oktober beslutar KHR au 27 att Berednings- och granskningsgruppens yttrande överlämnas till samhällsbyggnadsnämnden och rapporteras till handikapprådet. Handlingar i ärendet Yttrande från berednings- och granskningsgruppen föreligger i form av protokoll daterat (14)

5 Sammanträdestider och program för möten under år KHR 44 KHR beslutar enligt förslag och fastställer följande sammanträdestider för Arbetsutskottet tisdagar kl 14.00: 5 februari, 3 september, 5 november och måndagen den 22 april kl Handikapprådet torsdagar kl februari, 16 maj, 26 september och 28 november. Förhinder att delta i sammanträde meddelas till sekreteraren. Handikappföreningarnas representanter träffas klockan sammanträdesdagen. Ärendet Arbetsutskottet tar fram förslag på datum och program för sammanträden under år (14)

6 Enkät från handikappmässan KHR 45 Redovisning av Handikappmässan läggs till handlingarna. Ärendet Redovisning av inlämnade enkätsvar från besökare på handikappmässan samt en ekonomisk redovisning. Total kostnad för handikappmässan blev kr. Diskussion om erfarenheter från handikappmässan. Sammanställningen av enkäten (23 svar) visar att de flesta som besvarat enkäten har fått ut något av mässan och var nöjda med kommunens service till funktionshindrade. Handikapprådets sammanträde den 22 november Ordförande framför ett tack till Ulla-Britt Ahlin och arbetsgruppen för en bra planering som bidrog till att det blev en trevlig mässa. Diskussion fördes och med följande synpunkter framfördes: KHR bör återkomma med en handikappmässa var tredje år En mer centralt liggande lokal är att föredra För hög ljudnivå denna gång. Det var störande och svårt att samla besökarna när det var informations tillfällen. Det var ej så lyckat med underhållning i samband med mässan. Det störde möjlighet att få fram utställarnas information. Ärendets tidigare behandling KHR au 30 Sända tackkort till Logotex, som sponsrade trycket till tröjorna. 2000: KHR au 50 och KHR : KHR au 1, KHR 1, KHR au 9, KHR 9 samt KHR au 30. Handlingar i ärendet Sammanställning av enkätsvar från besökare på handikappmässan 6 (14)

7 Inköp av Daisy talboksspelare för avkastning av Mariana Logrens KHR 46 KHR beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Ärende Avkastningen på Mariana Logrens fond gör det möjligt för KHR att disponera ytterligare kr. Det har framkommit önskemål om inköp av ytterligare två Daisy talboksspelare till en kostnad av ca kr styck. Ärendets tidigare behandling Den 30 oktober 31 beslutar arbetsutskottet föreslå KHR att föreslå socialnämndens ordförande att besluta om inköp två stycken Daisy talboksspelare för utlåning och att handhas av handikappansvarig på kulturförvaltningen. Medel tas ur Mariana Logrens fond (14)

8 Hörselslingor i kommunens lokaler. KHR 47 KHR beslutar att bjuda in syn och hörselinstruktör Lena Björn- Svensson och Karin Wolhardt från Samhälls- och byggnadsförvaltningen till nästa sammanträde den 28 februari KHR önskar en redovisning av vilka lokaler i kommunen som är utrustade med hörselslingor samt information om hörselslingornas aktuella funktion. Ärendet Önskemål från handikapprådet om en översyn av befintliga hörselslingor i kommunens lokaler. Ärendets tidigare behandling Den 30 oktober 32 beslutar arbetsutskottet skicka en skrivelse till Kyrkogårds- och Fastighetsnämnden med vädjan om att se över den för närvarande dåligt fungerande hörselslingan i Vallentuna kyrka. Bifogade handlingar Skrivelse till Vallentuna Kyrkogårds- och Fastighetsnämnd. 8 (14)

9 Inbjudan till seminarium KHR 48 KHR beslutar att Milot Sköld och Ann-Sofie Pettersson deltar i seminariet : Så här vill vi ha det anordnat av Handikappförbundens samarbetsorgan. Deltagaravgiften betalas inom KHR s anslag. Ärende Kommunstyrelsen bjuder in till ett öppet seminarium om det offentliga rummet vår dagliga miljö. Torsdagen den 6 december 2001 i Vallentunasalen. Handikappförbundens samarbetsorgan bjuder in till seminarium Så här vill vi ha det måndagen den 3 december 2001 i Landstingshuset. Ärendets tidigare behandling Den 30 oktober 33 beslutar arbetsutskottet att föreslå KHR att tre ledamöter får möjlighet att delta i seminariet: Så här vill vi ha det. KHR betalar anmälningsavgiften. En inbjudan till ett öppet seminarium om det Offentliga rummet vår dagliga miljö sänds ut med kallelsen till KHR. Ingen kostnad för seminariet. 9 (14)

10 Handikapplan KHR 49 I enlighet med arbetsutskottet. Ärendets tidigare behandling Den 30 oktober 34 beslutar arbetsutskottet att Handikapplanen skickas till samtliga nämndordföranden.. 10 (14)

11 Detaljplan för området Nyby KHR 50 I enlighet med granskningsgruppens förslag. Ärende Berednings- och granskningsgruppens yttrande angående detaljplan för området Nyby, omfattande delar av Vallentuna Nyby 1:3 och 1:6 samt Vallentuna Ekeby 1:254 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun föreligger i protokoll daterat (14)

12 Ansökan om statsbidrag för tillgänglighetsåtgärder på busshållplatser KHR 51 I enlighet med granskningsgruppens förslag. Ärende Berednings- och granskningsgruppens yttrande i rubricerande ärende föreligger i form av protokoll daterat den (14)

13 Förändringar i Socialtjänstlagen KHR 52 Rapport om förändringar i socialtjänstlagen Ulla-Britt Ahlin informerar om förändringar i Socialtjänstlagen som träder i kraft Socialtjänstlagen är nu indelad i kapitel med nya paragrafnummer. Alla biståndsärenden kommer nu att kunna överklagas. 13 (14)

14 Övriga frågor: 1. Snöröjningsavtal 2. Cykelbana i Kragsta KHR 53 KHR sammanträde den 22 november 1. KHR önskar få ta del av snöröjningsavtalet. Ordföranden i Samhällsbyggnadsnämnden Bo Ivgren informerade att det för närvarande inte finns något avtal om snöröjning. Kommunen har ansvaret för all väghållning fram till Fråga till Samhällsbyggnadsnämnden - kommer det att bli en fortsättning på cykelbanan från Byle och Kragsta mot Karlbergsvägen? Finns möjligheter att få en plan för när trottoarkanterna vid alla övergångsställen blir avfasade? Problemen med höga trottoarkanter är stora, främst på Karlbergsvägen. KHR ber ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden tar frågan om cykelbanans förlängning och trottoarkanternas avfasning med sig till samhällsbyggnadsförvaltningen. 14 (14)

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl Handikapprådet 2003-03-06 Plats och tid för sammanträdet Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 6 mars 2003 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikapprådet 2002-09-26 Plats och tid för sammanträdet Ormstaskolans träningssärskola, Blekingevägen 1, Vallentuna. torsdagen den 26 september 2002 kl 19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00 Handikapprådet 2008-01-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16 Handikapprådet 2002-05-16 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Svedjan, Fabriksvägen 1 A, Vallentuna torsdagen den 16 maj 2002 kl 19.00 Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig- och

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 4 mars kl 14.00 Anhörig- och frivilligsamordnare

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO Pensionärsrådet 2005-05-24 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 februari kl. 13.00 15.00. Ingvar Öhrn, SPF/ KOM ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv Pensionärsrådet 2008-05-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 8 maj 2008 kl. 13.00 15.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 2 januari 2015, klockan 13:30-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24 Pensionärsrådet 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.15-15.20 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Göran Persson (s) Patrik Rehnberg (s)

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 08.00 15.10 ande Övriga deltagande Utses att justera Rita Poromaa (s),

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2011-02-28 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup A, lokal Bjällerup A, måndagen den 28 februari 2011 klockan 18.30 20.25. Nino Vidovic

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 1-4 kl. 10:00-11:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Johan Karlsson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-09-08 1 (8) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen 8 september 2016 kl: 09:00 10:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2016-09-12 1 (5) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 12 september 2016 klockan 19.00 20.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Jan Winberg, Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Tinna Forsling, kommunstyrelsekontoret May-Britt Waghorn, vård- och serviceförvaltningen

Tinna Forsling, kommunstyrelsekontoret May-Britt Waghorn, vård- och serviceförvaltningen Handikapprådet 2006-02-15 Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunhuset onsdagen den 15 februari 2006, kl. 13.15-15.30 Maud Sundquist, Astma- och Allergiföreningen, ordf. Lena Åhlin, s Ritva Sunnanå-Ericson,

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2017-09-19 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Sundberg Bo Berg Margareta Westerberg Leif Jönsson Mats

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer