Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016"

Transkript

1 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016

2 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Kära vänner! Så är sommaren förbi, även om det i skrivande stund ser ut som om vi får njuta av vackert väder ett tag i alla fall. Höstens program är nu klart och vi hoppas det skall ge ett antal trevliga och givande stunder tillsammans med oss. Jag vill särskilt slå ett slag för vårt försök med filmvisning. Vi har ju tillstånd att visa film i Vegasalen, som är mycket lättillgänglig och där det finns gott om plats. Vad som visas är inte riktigt klart ännu. Vidare går höstens bussresa till Köpenhamn tillsammans med Afasiföreningen. Vår förening är med i Parasport ( DHR), vilket innebär att vi kan utnyttja deras anläggning på Kviberg. Vi försöker att få igång ett utvidgat erbjudande, när det gäller idrott och träning och är i stort behov av hjälp från någon av er, som skulle kunna arbeta med denna satsning. Välkomna alla som vill hjälpa oss med detta!!! Vi vill också slå ett slag extra för SMIL-gruppen. Prata gärna med de lite yngre och aktiva om gruppen. I övrigt är programmet som vanligt mycket innehållsrikt och ordförande skickar ett stort tack till programkommitt en och alldeles särskilt till Annika och Carl, för deras otröstliga arbete och servicekänsla. Väl mött! Omslagsbild: Solnedgång i Bovallstrand Annika Blomberg

3 LÅNGEDRAGS VÄRDSHUS Vi börjar höstterminen med att hälsa alla välkomna till Långedrags Värdshus, där man med utsikt över det böljande blå, avnjuter en god lunch. Torsdagen den 1 september 2016, kl Långedrags Värdshus, Talattagatan 24, Västra Frölunda Ca 150:- för lunchen Till kansliet på tel eller strokegbg@telia.com senast den 26 augusti.. FILMSÖNDAGAR PÅ VEGAGATAN Fyra söndagar under hösten visar vi film. Vi börjar med att se filmen, sen fikar vi och diskuterar vad vi sett. Den första träffen blir den 18 september, då visas The Danish girl. 23 oktober visas Jag är Ingrid, en film om Ingrid Bergman. 20 november blir det förmodligen en musical. 11 december - en film med jultema. VÄLKOMNA Söndagen den 18 september, 23 oktober, 20 november och 11 december. Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg. 50 kr Till kansliet på tel eller e-post: info@strokevg.se Senast torsdagen innan.

4 LUNCHTEATER Vi möts vid Stadsteaterns entré. En våning upp intar vi lunch, för att sedan se teater. I vår har vi lyckats få biljetter till fem föreställningar. Föreställningar: Onsdagen 28 september, Dagnys döttrar: Brita, Siv och Berit söker i det förflutna. Vem var deras mamma doris? Hur kom det sig att hon fick tre döttrar - men tre olika karlar - som lämnades att uppfostras hos sina fäder? Tisdagen 18 oktober, Skandal: Historien kretsar kring de kvinnliga nobelpristagarna i fysik, kemi och medicin. Här skildras deras och andra vetenskapskvinnors verklighet som de ställts inför genom åren: hinder och motstånd, exkludering och t o m. chikanering. Fredagen 4 november, Par i Macbeth: Det är inte ödet som gör valen - det är valen som gör ödet. Det sammansvurna paret Macbeth står i centrum i denna skarpa bearbetning av Shakespeares klassiska drama. Kl Göteborgs Stadsteater, Götaplatsen, Göteborg 230:- per person och föreställning. inbetalas till plusgirokonto i samband med anmälan. Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se Snarast möjligt. OBS! Anmälan är bindande.

5 BILDER FRÅN SYDAMERIKA Vi får besök av Mats Pehrsson och ev. också Ingemar Persson, som kommer att visa bilder och berätta om Sydamerika. Ingemar bor halva året i Lima och Mats åkte med Rosa bussar till Sydamerika under ett par månader. Måndagen den 26 september 2016, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 30:- kaffe + bulle Till kansliet på tel eller info@strokevg.se, senast den 20 september INTERNATIONELLA ANHÖRIGDAGEN På årets anhörigdag bjuder föreningen in till föreläsningar occh fika. Vi besöks av leg.arbetsterapeut/med.doktor Gunnel Carlsson som föreläser om dolda funktionshinder. Anders Andersson berättar om hur det är att leva med dolda funktionshinder efter stroke. John Lindqvist berättar om hur det är att vara anhörig. VÄLKOMNA!! Torsdagen den 6 oktober, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg Ingen kostnad Till kansliet på tel eller e-post: info@strokevg.se, senast den 29 september.

6 BUSSRESA Höstresan blir i år till Köpenhamn, som vi gör ihop med Afasiföreningen. Vi besöker museet Arken, där vi får en guidad visning av Gerdas Wegeners utställning. BRÖ I filmen The Danish Girl, som nyligen har haft premiär, får vi inblickar i historien om Gerda ( ) och Einar Wegener. Vi får följa dem från de unga åren i Köpenhamn till det glamorösa livet i mellankrigstidens Europa. I filmen skildras Einar Wegeners succesiva förvandling till kvinnan Lili Elbe, som slutar så tragiskt när hon år 1931 dör efter en könskorrigerande operation. Alicia Vikander fick en Oscar för sin biroll i filmen. Torsdagen den 13 oktober 2016 Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 800:-, icke medlem 1000:- Till kansliet på tel eller epost: info@strokevg.se, senast den 30 september. OBS! Nytt är att inbetalningen görs till Jörlanda Buss, som skickar inbetalningskort till alla som åker med på resan.

7 STUDIEBESÖK PÅ REGION-OCH STADSARKIVET Kom med på ett studiebesök på Regionarkivet! För släktforskare finns det många arkiv att leta i, t.ex. patientjournaler, barnmorskedagböcker, dödsbevis, fattigvård och betygskataloger. Även uppgifter om kommunens anställda, folkrörelse - och föreningsarkiv finns där. Tisdagen den 18 oktober, kl ca Regionarkivet, Otterhällegatan 5, Göteborg Ingen kostnad Till kansliet på tel eller info@strokevg.se senast den 13 oktober. Information till nya medlemmar Nya medlemmar hälsas välkomna att träffa personal på kansliet och styrelsemedlemmar för att få information om föreningen och aktuella aktiviteter. Förhoppningen är att alla som är med också får möjlighet att dela med sig av sina tankar och lyfta frågor man vill diskutera och få svar på. Under träffen dricker vi en kopp kaffe eller te och äter en smörgås. VÄLKOMNA! Måndagen den 24 oktober, kl Konferensrum 3 utanför kansliet på Vegagatan 55, Göteborg. Till kansliet på tel eller e-post info@strokevg.se, senast den 20 oktober. HÖSTFEST Årets höstfest blir på Restaurang Brasa med fartfyllda brasilianska rytmer och brasilianska specialiteter Rodizio. Maten består av kött som picanha, kycklinglår, salsiccia och revben som transcheras vid bordet. Sallad, pommes frites, aiolia och chimichurri ingår också. Efteråt blir det kaffe och tryffel. Kvällen bjuder även på samba med Aldo Mendes och hans dansös. Vi gör festen ihop med Afasi- och Epilepsiföreningen. VÄLKOMNA! Torsdagen den 27 oktober kl Restaurang Brassa, Odinsgatan 11, Göteborg 295 kronor inbetalas till plusgirokonto i samband med anmälan. Till AFASIFÖRENINGENS KANSLI tel eller kansli@afasigbg.se senast den 14 oktober.

8 MÖLNDALS MUSEUM Inlånade och skänkta mjukdjur är en stor del av utställningens innehåll. Här blandas sönderälskade nallar med tankar om människans behov av närhet och trygghet. För vad är det egentligen som händer i kroppen när du kramar en nalle? Möt polisen och ambulanssjukvårdaren med sina mjuka maskotar, som följer med som tröst vid utryckningar. Slå dig ner i jättenallens famn, lyssna på sagor om gosedjur eller klä ut dig och bli ett själv. Ta del av personliga minnen, bilder och betraktelser, eller lär dig lite mer om våra mjuka vänners historia. Här finns mycket att se, utforska och göra för både stora och små besökare! Utställningen pågår till den 17 september Under perioden kommer olika teman i utställningen att fördjupas i programpunkter för stora och små. Kommande punkter hittar du i vår kalender, På gång på museet. Lägg märke till Carls förskräckta min!!! Onsdagen den 9 november, kl Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal Fri entré, den som så önskar äter lunch till självkostnadspris Till kansliet på tel eller e-post: info@strokevg.se, senast den 3 november.

9 HAIR Rockmusikalen Hair är vild och egensinnig. Det tidlösa budskapet talar om kärlek, trots hotande krig och miljökatastrofer. Fantastiska låtar och ett flöde av historier, mentala tripper och associationer blir en föreställning som är både rockkonsert och teater. Tisdagen den 15 november, kl Speltid ca 3 timmar inklusive paus. Göteborgs Operan, Christina Nilssons gata 610: - per person. rullstolsburna och ledsagare går båda för samma pris. inbetalas till plusgirokonto i samband med anmälan. Till kansliet på tel eller e-post: info@strokevg.se, snarast möjligt OBS! Anmälan är bindande. VÄSTGÖTABENGTSSONS DOTTER Margareta Söderström kåserar om sin far, VästgötaBengtsson. Sixten Bengtsson föddes Redan som liten ville han efter ett besök på Läckö slott bli guide. Men ingen i hans omgivning visste vad detta var. Efter studenten 1927 och lumpen i Borås utbildade han sig till folkskollärare vid seminariet i Karlstad. Hans lust att berätta gjorde att han for runt till föreläsningsföreningar och höll föredrag om gamla tider. Under krigsårens beredskap upptäckte hans kamrater hur underhållande han var och han fick ingå i en nöjespatrull. Här fick han namnet Västgöta Bengtsson Med hjälp av den då nya tekniken med bandspelare intervjuade han gamla människor i hela Västergötland. Han fick möjlighet att genom åren guida över värnpliktiga i Västergötland. Och han skrev böcker. Allt mycket uppskattat. För allt detta blev han hedersdoktor VÄLKOMNA!! Onsdagen den 16 november 2016, kl ca Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 50:- för föreläsning, kaffe och bulle Till kansliet på tel eller info@strokevg.se, senast den 10 november.

10 JULBORD PÅ LISEBERG Vi träffas vid huvudentrén klockan 12. Tillsammans går vi till Hamnkrogen, där julbordet står uppdukat för Afasi Epilepsi och Strokeföreningen + Neuroförbundet. Tisdagen den 6 december 2016, klockan Hamnkrogen på Liseberg 350:- för medlem, 395:- för de som inte är medlemmar. Beloppet inbetalas till plusgirokontot senast den 20 oktober. Till kansliet på tel eller epost: info@strokevg.se BESÖK I HAGAKYRKAN Vi besöker även i år Hagakyrkan för att lyssna på en kort konsert. Därefter går vi till församlingshemmet och äter soppa. Onsdag den 7 december, kl Hagakyrkan ca 40:- för soppan, vilken betalas på plats. Till Strokeföreningens kansli på tel eller info@stroke.se senast den 1 december

11 Verksamhetsplan för Strokeföreningen 2016 Lokalföreningen för Göteborg planerar att under 2016: Stödja medlemmar som haft stroke och deras närstående genom att anordna aktiviteter och möten Påverka samhället att åstadkomma bättre levnadsvillkor för dem som fått stroke och deras närstående Stödja strokeforskningen Bevaka att Socialstyrelsens nationella riktlinjer för strokesjukvård efterföljs, att adekvat rehabilitering erbjuds av stroketeam i hela vårdkedjan.

12 Afasiföreningens aktiviteter VAD ÄR AFASI? Svar på detta får du i ett föredrag av Professor Peter Borenstein Han berättar om afasi och dess orsaker. Dessutom tas olika problem upp, som har samband med en hjärnskada. Föredraget ordnas av Afasiföreningen och Strokeföreningens medlemmar är välkomna att deltaga. Antalet deltagare är begränsat, för att det skall bli tillfälle för alla att ställa frågor och diskutera. Måndagen den 14 november kl Konferensrum 3, Vegagatan 55, Göteborg 20:- med kaffe och bulle Till Afasiföreningens kansli på tel Om du anmält dig och får förhinder, meddela detta senast samma dag innan kl ! Neuroförbundets aktiviteter CAFÉ KONSTARTEN NHR-Göteborg inbjuder till Café KonstArten söndagarna den 9 oktober, 13 november och 4 december. Margareta Svensson är cafévärdinna och håller ett kort föredrag om någon aktuell konstnär och visar bilder. Söndagar kl NHR-Göteborg, Arkitektgatan 2 25:- för kaffe/te, smörgås, kaka och gratislott. VÄLKOMNA! Till kansliet tel , eller e-post:strokegbg@telia.com, carl.stroke@telia.com Anmälan senast torsdagarna innan..

13 Epilepsiföreningens aktiviteter DISCOBOWLING Epilepsiföreningen bjuder in till discobowling på Stigbergets bowlingbana den 26 oktober och 30 november, kl Epilepsiföreningen står för att boka bana, klot och bowlingskor. För mer information och anmälan kontakta Mariella Olsson, telefon , senast en vecka före bowlingtillfället. STICKCAFÈ Kristina Brandt, lärare från Folkuniversitetet leder stickcafé och hantverkstips sticka, virka eller påta det går bra också om man bara har en hand som fungerar. Måndagar kl , 10 gånger med start 19 september i Epilepsiföreningens lokaler, Slottsskogsgatan 6. Ingen kostnad men man får betala 100 kronor i medlemsavgift till Epilepsiförening en för att vara med. Anmälan till: Margareta Svensson, telefon ATT LEVA MED EPILEPSI Vid två tillfällen under hösten kommer epilepsisjuksköterskan Kristina Lisovska och håller i de mycket uppskattade samtalskvällarna om att leva med epilepsi. Du är välkommen att vara med både den 29 september och 17 november eller en av kvällarna. kl i Epilepsiföreningens lokaler på Slottsskogsgatan 6. Anmälan till Mariella Olsson, telefon

14 STROKEPUTTARNA Det finns inga gränser. Gör som jag,finn glädjen hos strokeputtarna. Min stroke satte punkt för spel på banan, men att putta inomhus eller utomhus (när vädret tillåter), går alldeles utmärkt. (Uttalande av klubbens grundare) Golfputtningen ger träning åt många fysiska effekter och koncentrationen. De sociala kontakterna ger härlig livsglädje. Efter puttningen fikar vi tillsammans, med många härliga skratt. VÄLKOMMEN att deltaga i vår puttningsgrupp. Din käpp eller rullator är också välkommen! AVGIFT Tisdagar, kl (Ej högsommar eller jul och nyår.) Sisjö golfbana, Södra Långebergsgatan 26 B. (Söderleden) 100 kr Curt Edberg tel eller Anita Andreasson på DATOR/IPAD Daniel Eriksson, datalärare från Folkuniversitetet, kommer hit vid 5 tillfällen och ger tips om hur du kan använda dator/ipad för dig som inte är van vid Internet. Det finns plats för 8 personer. : Tisdagar kl START: : Tisdagen den 11 oktober. Datasalen vid Afasiföreningen, Vegahusen, Vegagatan 55, Göteborg : 250:- inbetalas till plusgiro

15 HAR DU HAFT STROKE ELLER ÄR DU ANHÖRIG? Du är välkommen till en liten samtalsgrupp. Vi planerar att träffas 5-6 tillfällen, ca 2 timmar per gång inkl. kaffepaus. Tanken med gruppen är att vi träffar andra i liknande situation. Kanske har ni samma tankar och frågor och kan delge varandra erfarenheter och idéer, om hur det går att få en bättre livskvalité och en meningsfull tillvaro, efter att man fått stroke. Gruppen leds av personal från neurosjukvården tillsammans med handledare från Strokeföreningen. Utbildningen är utformad enligt en modell, där vårdens medicinska kunskap och erfarna patienters kunskap värderas lika. Ledarna är utbildade av Kompetenscentrum för patient och närstående i Västra Götalandsregionen Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på kaffe. Vi planerar också in pauser efter överenskommelse i gruppen så att vi klarar att hålla oss fokuserade. Anmäl ditt intresse till kansliet. Vi planerar att ha tre olika grupper, en för personer som haft stroke, en för anhöriga och en för yngre strokedrabbade. Om du tidigare deltagit i dessa grupper ber vi dig stå åt sidan för personer som ej gått tidigare. VÄLKOMNA!

16 SMILGRUPP - STROKE MITT I LIVET Strokeföreningen har en SMIL-grupp (Stroke Mitt I Livet). Gruppen vänder sig till dig som är mitt i livet, mellan år och har drabbats av stroke. Vi träffas jämna veckor och delar erfarenheter och upplevelser. VÄLKOMNA ATT DELTA I DENNA GRUPP START Måndagar kl ca. kl Måndagen den 19 september 2016 Grupprum 1, Vegagatan 55 15:- för kaffe och bulle, betalas på plats. Kansliet på tel info@strokevg.se RGRM-KURS RGRM-metoden (the Ronnie Gardiner Rhytm and Music method LUSTFYLLD TRÄNING Enkla, rytmiska rörelser. Utvecklar rytm, glädje och självkänsla. Ökar koncentrationen. Koordinerar motoriken. Förbättrar kroppsspråket. Denna kurs är både för nybörjare och för de som gått tidigare RGRM-kurser. Ledare är Karin Eriksson Jeanson, RGRM - pedagog. Kursen görs tillsammans med Afasiföreningen i regi med Folkuniversitetet. Måndagar kl ggr. START Måndagen den 5 september Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg. AVGIFT 450:- (icke medlem 650:-) inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se

17 FORTSÄTTNINGSKURS I SLÄKTFORSKNING! Till hösten blir det ingen nybörjarkurs, utan endast en fortsättningskurs, för de som gått en släktforskningskurs tidigare. Vi använder oss av Arkiv Digital, där alla kursdeltagare har sitt eget abonnemang. Tisdagar kl START Tisdagen 6 september 2016 Afasiföreningens datasal, Vegagatan 55, Göteborg AVGIFT Kursavgift: 250:-, inbetalas till plusgiro Till Strokeföreningens kansli på tel GYMNASTIKGRUPP Kom och träna gympa med oss! Vi erbjuder anpassad träning för dig som drabbats av stroke. Träningen innehåller sittande och stående övningar för kondition, styrka och balans. Leds av leg. sjukgymnast. Tisdagar kl , 10 gånger START Tisdagen den 6 september 2016 Gymnastiksalen, Vegahusen, Vegagatan 55, Göteborg AVGIFT 250:- (icke medlem 450:-) inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se

18 KULTURGRUPP Välkommen att deltaga i vår kulturgrupp, där vi pratar om musik och kultur. Ibland går vi på utställningar och museer. Kursen hålls av Martin Skafte i Folkuniversitetets regi. VÄLKOMNA Tisdagar kl ggr. START Tisdagen den 6 september Grupprum 1, Vegagatan 55 AVGIFT 450:- (icke medlem 650:-) inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se MÅLARCIRKEL Karina Gustafsson, konstnär och lärare från Folkuniversitetet har varit ledare för en studiecirkel i måleri akvarell/akryl i Epilepsiföreningens lokaler. I höst fortsätter målarcirkeln för gamla och nya kursdeltagare på tisdag eftermiddag.. Flera av deltagarna har tidigare varit med i Stroke Forums målarcirklar, men det finns inte plats för dem där, då det har kommit nya personer som behöver Stroke Forums rehabilitering. Denna kurs är öppen för medlemmar i Epilepsiföreningen, Strokeföreningen och Afasiföreningen. Medlemmar i Epilepsiföreningen får rabatt på kursavgiften 300 kronor en gång per år. Tisdagar kl Med start den 20 september Epilepsiföreningens lokal på Slottsskogsgatan kronor. Material tillkommer. Mer information och anmälan för nya deltagare till Margareta Svensson, telefon , anmälan till e-post: epilepsi-gbg@hotmail.com

19 MUSIK & GLÄDJE Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik... Du anmäler dig väl till vår kurs med Karin Eriksson Jeanson Det blir mycket musik och sång! Vi ordnar kursen i Folkuniversitets regi och har kursen tillsammans med Epilepsiföreningen. VÄLKOMNA! Onsdagar kl , 10 ggr. START Onsdagen den 7 september 2016 Grupprum 3, Vegagatan 55 AVGIFT 350:- inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se DATAKURS Kurs för dig som vill lära sig mer om vad en dator och Internet kan användas till. Lär dig mer om att lyssna på musik, titta på TV, söka på Internet, navigera på kartor med hjälp av datorn. Förkunskaper: Du skall ha baskunskaper i Windows och kunna använda Internet hjälpligt. Du måste även kunna hantera en datormus och kunna skriva på tangentbordet. Ledare är Per-Olof Stolt. Torsdagar kl START Torsdagen den 1 september Datasal jämte Afasiföreningens kansli, Vegagatan 55, Göteborg. AVGIFT 200:- Afasiföreningen på info@afasigbg.se eller

20 Bilderna från RGRM-avslutningen tagna av Marie Dennerbro, övriga Annika Blomberg

21 Lite bilder från vår båtresa^ Hisingen Runt

22

23 STROKE Västra Götaland, Lokalföreningen Göteborg med omnejd - Styrelsen 2016 Ledamöter Ordf. Sekr. Kassör V. ordf. Björn Wannebo Sisjövägen ASKIM Tel: bjorn@bcmab.se Margareta Svensson Nordenskiöldsgatan GÖTEBORG Tel: margareta.b.svensson@telia.com Leif Bohman Gustavsberg UDDEVALLA Tel: , arb: leif.bohman@synnebyrevision.se Kerstin Lidbeck Blodboksgatan VÄSTRA FRÖLUNDA Tel: John Lindqvist Övre Fogelbergsgatan GÖTEBORG Tel: , john.lindqvist@telia.com Lena Sundblad Adler Salvius Gata GÖTEBORG Tel inga-lena.sundblad@bredband.net Anders Andersson Blåvalsgatan 8a GÖTEBORG Tel: anders.k.andersson@gmail.com Monika Wellsten Doktor Billqvist gata GÖTEBORG Tel: E-mall: wellsten.monika@gmail.com Elisabeth Berntsson Berättelsegatan HISINGS BACKA Tel: elisabethberntsson@yahoo.se Ingemar Bengtsson Oxledsvägen 155 C, lgh SÄVEDALEN Tel: ingo.bengtsson@outlook.com Fuad Solakovic Svängrumsgatan 48, lgh VÄSTRA FRÖLUNDA Tel: fuad.solakovic@hotmail.com Suppleanter Kaisa Nyberg Toråsvägen ÄLVÄNGEN kaisa.alvangen@gmail.com Ragnhild Stern Blodboksgatan VÄSTRA FRÖLUNDA Tel: info@sternarts.com KANSLIET Stroke Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg Vegagatan GÖTEBORG Tel: Fax: (StrokeForum) E-mall: annika@strokevg.se carl@strokevg.se info@strokevg.se Plusgiro: Hemsida: Facebooksida: Strokeföreningen STROKE-RIKSFÖRBUNDET Måsholmstorget SKÄRHOLMEN Tel: Fax: info@strokeforbundet.se Besöksadress: Måsholmstorget 3, SKÄRHOLMEN

24 PROGRAMÖVERSIKT Dag Aktivitet Plats 1 september Gemensam Lunch Talattagatan 24, Västra Frölunda 18 september Filmsöndag: The Danish girl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 26 september Bilder från Sydamerika Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 28 september Dagnys döttrar Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 6 oktober Internationella anhörigdagen Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 13 oktober Bussresa till Köpenhamn Avgång från Vegagatan 55, Göteborg 18 oktober Region- och Stadsarkivet Regionarkivet, Otterhällegatan 5, Göteborg 18 oktober SKANDAL Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 23 oktober Filmsöndag: Jag är Ingrid Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 24 oktober Informationsträff Konferensrum 3, Vegagatan 55, Göteborg 27 oktober Höstfest Restaurang Brassa, Odinsgatan 11, Göteborg 4 november Par i Macbeth Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 9 november Gosedjur Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal 15 november Musikal: Hair Göteborgsoperan, Christina Nilsons gata 16 november Västgöta Bengtssons dotter Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 20 november Filmsöndag Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 6 december Julbord på Liseberg Hamnkrogen på Liseberg, Göteborg 7 december Lunchkonsert & sopplunch Hagakykan, Haga Östergata 30, Göteborg 11 december Filmsöndag Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg STROKEFÖRENINGENS STUDIECIRKLAR/KURSER Kursdag Kursens namn Plats Måndag kl RGRM grupp Vegasalen, entréplan, Vegagatan 55 Måndag kl SMIL - grupp Grupprum 1, Vegagatan 55 Tisdag kl Strokeputtar Sisjö Golfbana Tisdag kl Släktforskning Datasalen, Afasiföreningen, Vegagatan 55 Tisdag kl Gymnastik Gymnastiksalen, Vegahusen, Vegagatan 55 Tisdag kl Konst- och kulturgrupp Grupprum 1, Vegagatan 55 Tisdag kl Målarcirkel Epilepsiföreningen, Slottsskogsg. 6 Tisdag kl Dator/Ipad Datasalen, Afasiförening, Vegagatan 55 Onsdag kl Musik & Glädje Konferensrum 3, Vån 2, Vegagatan 55 Torsdag kl. 13:00 Datakurs Datasalen, Afasiföreningen, Vegagatan 55 Tänk på att alltid meddela kansliet om Du vill gå en kurs, även Du som har gått kursen tidigare!

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Vi önskar er hjärtligt välkomna till höstens aktiviteter. Anders, Annika och Carl har som vanligt

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018 ORDFÖRANDE HAR ORDET Ordförandens ord Efter en sommar med osannolikt vackert väder är det nu dags för vårt osannolikt innehållsrika

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Ordförande och kansli Vi har nu kommit till sommaren 2015. På Strokeföreningen märker vi detta genom

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Så är det dags för ett nytt kapitel i Strokeföreningens historia. Inte bara för att vi kommer med ytterligare

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Höstprogram 2018 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och andra intresserade! Här kommer Afasiföreningens program för hösten 2018! Mycket av programmet känns nog igen av Er som

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Vårprogram 2017 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och övriga läsare! Här kommer ett rykande färskt nummer av Afasiföreningens vårprogram! Vi ser fram emot en vår med aktiviteter,

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Höstprogram 2019 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och andra intresserade! Mitt i sommaren kommer Afasiföreningens program för hösten 2019. Som vanligt har vi många kurser

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM VÅREN 2018 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Tlf: 0302-135 75 E-post: lerum@pro.se Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum BG 398-8938 eller swish 12 31460401 Helgstängt fr.o.m.

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Vårprogram 2019 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och övriga läsare! Vi i styrelsen vill tacka alla medlemmar för det gångna året. Det är vi tillsammans som gör vår förening

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet KURSER Hösten 2012 HÖSTEN Kurser och Öppen verksamhet ÖPPET HUS Under hösten har Agora Öppet hus på torsdagar från den 30 augusti. Till Öppet hus är barn, ungdomar och vuxna välkomna. Vi har öppet klockan

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2017

Programblad Höst och vinter 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Träffpunkt Karl-Johan

Träffpunkt Karl-Johan Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Karl-Johan En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Akvarellgrupp. Kropp i balans

Akvarellgrupp. Kropp i balans Akvarellgrupp Att som anhörig till en långvarigt sjuk eller funktionshindrad person få tid över för egen verksamhet är inte lätt och det kan vara svårt att komma igång. För dig som är intresserad av att

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2014

Afasiföreningens Höstprogram 2014 Afasiföreningens Höstprogram 2014 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Besök oss gärna:

Läs mer

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019 Gruppkatalog Våren 2019 Innehållsförteckning Behandlingsgrupper AST, vad är det? 3 Att bli fysiskt aktiv (AST), 4 Koll på vardagen (AST), 5 Stresshantering (AST), 6 Vardagssamtal (AST), 7 Öppna grupper

Läs mer

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Program Hösten 2010 Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Bästa medlemmar. Den bästa tiden på året som vi nu har framför oss är sommaren som förhoppningsvis blir varm och solig, då är det svårt att tänka

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Hösten 2019

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Hösten 2019 Gruppkatalog Hösten 2019 Innehållsförteckning Behandlingsgrupper AST, vad är det? 3 Att bli fysiskt aktiv (AST), 4 Stresshantering (AST), 5 Vardagssamtal (AST), 6 Öppna grupper Samtalsgrupp (AST), Arvika

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen. Sommarprogram 2015

Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen. Sommarprogram 2015 Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen Sommarprogram 2015 Sommar öppet 22 juni 31 juli kl: 09.00 14.00 Pensionärernas hus dagtid Göteborg Besöksadress: Allégården, Södra Allégatan

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

Anhörigstöd. Vårprogram 2014. Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm.

Anhörigstöd. Vårprogram 2014. Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm. Anhörigstöd Vårprogram 2014 Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm. Anhörigstöd- för vem? Vi vänder oss till dig som är anhörig till en person som på grund av sjukdom, ålder

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen April 2019 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad september 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram 2012

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram 2012 Afasiföreningen i Göteborg Höstprogram 2012 Afasiföreningen i Göteborg är en ideell förening som arbetar för att stödja afasidrabbade och deras närstående. Kursverksamhet i olika former är vår huvudsakliga

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för hösten 2014 DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 37. Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för hösten 2014 DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 37. Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för hösten 2014 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 37 Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Programblad Höst-vinter 2015/16

Programblad Höst-vinter 2015/16 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Programblad Vår och sommar 2019

Programblad Vår och sommar 2019 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vår och sommar 2019 OBS! Kansliet

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2016 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2016 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd,

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

Veckobrev nr 15 (9 april-15 april) 2018

Veckobrev nr 15 (9 april-15 april) 2018 Veckobrev nr 15 (9 april-15 april) 2018 Hantverk- och datahjälp / den 11 april klockan 10-12. Välkomna till Malmtorpsvägen 25 med början den 24 januari kl. 10-12. Vi träffas vidare onsdagar 11/4 och 25/4.

Läs mer

Bilaga. AKTIVITETSPROGRAM för VÅREN 2016 DE FLESTA AV VÅRENS AKTIVITETER 2016 STARTAR I VECKA 5

Bilaga. AKTIVITETSPROGRAM för VÅREN 2016 DE FLESTA AV VÅRENS AKTIVITETER 2016 STARTAR I VECKA 5 Bilaga AKTIVITETSPROGRAM för VÅREN 2016 Nytta, Nöje och Hälsa DE FLESTA AV VÅRENS AKTIVITETER 2016 STARTAR I VECKA 5 Anmälningstiden för vårens aktiviteter, se respektive aktivitet. STUDIEKOMMITTÉ Ingrid

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Programblad Vår och Sommar 2017

Programblad Vår och Sommar 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019

Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019 Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019 Town mill, Lübeck och, om någon undrar, inte ett spår av Sessan Mia Poppe, skådespelare och Niclas Strand, pianist sjunger och berättar om Nils Poppe Mia Poppe, egentligen

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider R T P - Malmö Verksamheten fjärde kvartalet 2003 Datum på nyhetsbrevet 21 september GOD JUL & GOTT NYTT ÅR I det här numret: God Jul & Gott Nytt År 1 1 Aktiviteter 2 Kalender 3 Telefonlista 4 Det känns

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA I VÅR GEMENSKAP!

VARMT VÄLKOMNA I VÅR GEMENSKAP! Lokalförening 0357 Klubb 77 Oskarshamn Bankgiro 5445-2040 Slottsgatan 15, 572 42 Oskarshamn Postadress: Södra Långgatan 11C, 572 55 Oskarshamn PROGRAM hösten 2013 Våra sammankomster hålls i ODD Fellows

Läs mer

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Måndag 4 februari kl. 14.30 Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Filmvisning Unga Astrid Onsdag 6 februari kl.14.00 Parkgårdens mötesplats Tillberga Kaffeservering i pausen Vi firar alla hjärtans

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april)

Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april) Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april) Dubbelkvarten - lunch och en bit kunskap? Dubbelkvartar för Ett friskare Sverige! På Campus i Östersund. http://www.miun.se/mittuniversitetet/nyheter/aktuellt/kalendarium/

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum:

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum: Open Stage! Kultur arrngerar en gång i månaden OPEN STAGE i Kulturhuset Fyren, Café Trubaduren. Alla är välkomna att framföra något från scenen i Café Trubaduren. Lika välkommen är man om man bara vill

Läs mer

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se Program våren 2019 Anhörigstöd Hisingen Anhörigstöd Hisingen Våren 2019 goteborg.se Vad är anhörigstöd? Program våren 2019 Stöd för dig som har en närstående som på grund av sjukdom, beroendesjukdom, fysisk

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten 2018 Konstnär Eva Petterson Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Se Ale Kuriren på Kommunens informationssida och på kommunens

Läs mer

Anhörigcenter. Centrum och Majorna-Linné. Anhörigcenter. Höstprogram 2015. September december

Anhörigcenter. Centrum och Majorna-Linné. Anhörigcenter. Höstprogram 2015. September december Anhörigcenter Centrum och Majorna-Linné Anhörigcenter Höstprogram 2015 September december Anhörigcenter FRISKVÅRD Ljusrum Ljusrummet är öppet varannan onsdag kl 10 16 För frågor, kontakta Anhörigcenter

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2014

Programblad Vår - Sommar 2014 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram!

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram! HÖSTEN 2014 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

MÅNADSBLAD NOVEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD NOVEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD NOVEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser 09.30-11.30

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer. Vi har ett varierat utbud

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för våren 2014 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 7. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för våren 2014 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 7. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för våren 2014 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2014 STARTAR I VECKA 7 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Programblad Hösten 2015

Programblad Hösten 2015 Programblad Hösten 2015 INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET ENSKEDE - ÅRSTA Ordföranden har ordet Hej igen och välkomna åter. Nu är det dags för höstens aktiviteter. Vår duktiga programkommitté: Ingrid,

Läs mer

Studiecirklar på din fritid våren 2009

Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar och kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning SV Stockholm Sektionen för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm har studiecirklar

Läs mer