Remiss av betänkandet Framtidens flygplatser utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) (Dnr N2007/8184/IR)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Remiss av betänkandet Framtidens flygplatser utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) (Dnr N2007/8184/IR)"

Transkript

1 Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Sida Den tillgängliga regionen Remissyttrande 1(6) Harry Wiesel Dnr: Till Näringsdepartementet Stockholm Remiss av betänkandet Framtidens flygplatser utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) (Dnr N2007/8184/IR) Sammanfattning Regionförbundet Örebro ställer sig bakom principen att kategorisera flygplatserna som nationellt strategiska, regionalt strategiska respektive övriga, men anser att kategoriseringen och de ekonomiska konsekvenserna av den också bör ta hänsyn till omfattningen och betydelsen av fraktflyg och andra strategiskt viktiga transporter, samt till graden av utrikes tillgänglighet och åtkomst. Örebro län är ett av Sveriges bästa logistiklägen, och flygplatsens betydelse som nav för luftburna godstransporter fortsätter att öka. Flygplatsens lokalisering har också bidragit till att Försvarsmakten har beslutat att förlägga sitt centrallager i Arboga och att Räddningsverket använder Örebro Airport i samband med internationella hjälp- och katastrofinsatser. Från ett regionalt utvecklings- och arbetsmarknadsperspektiv, är det också viktigt att kunna erbjuda affärsresenärer och inkommande besökare ett attraktivt och tidsbesparande alternativ till Arlanda. Genom direktlinjerna till Kastrup och Sturup, har den internationella och nationella tillgängligheten förbättrats till ett flertal destinationer. Flygplatsen är dessutom Skandinaviens främsta ad hoc-flygplats. Örebro Airport fyller sammantaget en långt viktigare funktion i det nationella flygplatssystemet än vad som gjorts gällande i betänkandet och bör istället klassas som en nationellt strategisk flygplats. Flygplatsen bör under alla omständigheter ges ett statligt stöd som i relation till den redovisade förlusten - står i paritet med stödet till de regionalt strategiska flygplatserna. Örebro Airport - en nationellt viktig flygplats för godstransporter Ett långsiktig hållbart transportsystem förutsätter ett förhållningssätt som medför minskad klimatpåverkan och i detta hänseende är flyget inte konkurrenskraftigt. I den mån det är möjligt, bör därför gods transporteras på järnväg eller sjövägen. För vissa kategorier av gods är dock dessa transportslag idag inga realistiska alternativ och med hänsyn till detta, bör en rimlig utgångspunkt vara att godset som ändå ska gå med flyg, lastas och lossas så nära ursprungs- och destinationsorten som möjligt. Postadress: Regionförbundet Örebro, Örebro Telefon: Telefax: E-post: regionorebro@regionorebro.se Webb: Organisationsnummer: Plusgiro:

2 Alternativet är att godset transporteras långa sträckor med lastbil till en flygplats längre bort, vilket leder till ökad belastning på miljön och vägsystemet. Örebro Airport är idag Sveriges fjärde största fraktflygplats och därmed viktig för Örebroregionen och ett stort omland. En förklaring till det är Örebroregionens utmärkta logistikläge. Två av Sveriges mest betydelsefulla vägar, E18 och E20, sammanstrålar i Örebro län, liksom ett flertal viktiga järnvägar. Flygplatsen är en därmed viktig komponent för regionens och Mellansveriges attraktivitet ur ett näringslivsperspektiv. Örebro län rankas idag som Sveriges tredje bästa logistikläge och flygplatsens växande betydelse för fraktflyget är en starkt bidragande faktor till detta. Ett flertal större logistikföretag har valt att lokalisera verksamheter i närheten av flygplatsen, som därmed utgör ett viktigt nav för såväl nationella som internationella godstransporter. En viktig händelse som förstärker bilden ytterligare är Försvarsmaktens beslut att etablera sitt centrallager i Arboga. Valet har bland annat gjorts med hänsyn till närheten till Örebro Airport och de för övrigt gynnsamma logistiska förutsättningarna i regionen. Av tilläggsdirektiv 2006:14 framgår att utredaren ytterligare ska analysera och ge förslag i de delar som bland annat rör frågor om flygfrakt. Regionförbundet Örebro menar att regeringens intention i detta hänseende inte är uppfylld och att frågan har lämnats därhän. Om godstransporternas andel av den negativa klimatpåverkan är en faktor att beakta, bör en av utgångspunkterna vara att transportsträckorna totalt sett ska minska. Regionförbundet Örebro menar att fraktverksamheten vid Örebro Airport bidrar till detta. Viktig funktion vid internationella hjälp- och katastrofinsatser En annan viktig dimension av flygplatsverksamheten är dess funktion som nav för internationella hjälp- och katastrofinsatser. Från Räddningsverkets sida menar man att flygplatsens läge och smidiga service gör att värdefull tid kan sparas vid insatser som kräver ett snabb agerande. Flygplatsen användes bland annat vid hjälpinsatserna efter kriget i Mellanöstern förra året och i samband med Nordic Battlegroups slutövning så sent som i november Skandinaviens främsta ad hoc-flygplats En mycket stor andel av fraktverksamheten vid Örebro Airport utgörs av s.k adhoc-flygningar, vilket innebär att i stort sett alla typer av flygtransporter kan arrangeras med mycket kort varsel. Flygplatsen kan ta emot alla flygplanstyper och har ett komplett ILS-system, vilket innebär att start och landning även kan ske när väder- och siktförhållandena är ogynnsamma.

3 Växande betydelse för persontransporterna Närheten och tillgängligheten till Stockholm och Arlanda är viktiga parametrar för den som reser med Stockholm eller ett flertal andra inrikes destinationer som mål. Men en flygplats betydelse för persontransporterna måste också ses i ett internationellt sammanhang. Utrikesflyget är idag nästan tre gånger så stort som inrikesflyget mätt i antal passagerare, och direkt avgörande för landets besöksnäring och stora behov av globala kontakter. Trots att det i betänkandet slås fast att såväl Arlanda som Landvetter och Kastrup ska vara referensflygplatser i beräkningsunderlaget för driftbidrag, är det svårt att se hur denna aspekt beaktas i utredningens förslag till kategorisering. Arlanda är och bör förvisso vara landets viktigaste flygnav. Det är viktigt för Stockholm-Mälardalsregionens och landets internationella konkurrenskraft att flygplatsen och anslutningarna till och från den förstärks. Men för att Arlanda ska kunna fungera som ett komplett flygnav för Örebroregionen, krävs det att restiden med tåg väsentligt förkortas. Regionförbundet efterlyser de investeringar i järnvägsnätet som möjliggör detta. Men fram till dess att de nödvändiga utbyggnaderna är gjorda, kan Arlanda inte ensamt svara mot regionens tilltagande behov av nationell och internationell åtkomlighet och tillgänglighet. Arlanda ett av flera flygnav för Örebroregionen Det går idag inte att flyga till Arlanda från Örebro Airport. Restiden till Arlanda med tåg uppgår idag till minst två och en halv timme, och vid de flesta tiderna på dygnet mer än så. Det gör att den internationella tillgängligheten och åtkomsten med Arlanda som nav i de flesta fall inte kan anses vara tillfredsställande för resenärer som utgår från centrala Örebro och den omgivande regionen. Därtill kommer det faktum att den långa restiden och de relativt glesa avgångarna för tåget i sig skapar incitament till att ta den egna bilen till Arlanda. Med tanke på att avståndet till Arlanda om man utgår från centrala Örebro är cirka 20 mil är det svårt att se hur ett så starkt fokus på Arlanda som nav för resenärer från regionen kan bidra till att uppfylla de transportpolitiska delmålen om tillgänglighet, miljö och trafiksäkerhet. För affärsresenärer som ska ta sig från Örebro till destinationer på kontinenten och andra delar av världen, är Kastrup i många fall den flygplats som fungerar som internationellt nav. Genom att resa via Kastrup istället för Arlanda, kan restiden för den som exempelvis reser till Bryssel minskas med nära två timmar, enkel väg.

4 Örebro flygplats utgör därmed en viktig startpunkt för många affärsresenärer från regionen och dess omland, men också för inkommande besökare. Flygplatsen har idag två till tre avgångar till Kastrup alla vardagar. Utöver detta, har flygplatsen två avgångar varje vardag till Sturup. Det betyder att Malmö i viss utsträckning fungerar som inrikesnav för resenärer med destinationer i södra Sverige och den alltmer betydelsefulla Öresundsregionen. Att ta sig till Arlanda med kollektivtrafik för att därefter flyga till Malmö är i flera avseenden ett mycket sämre alternativ. Chartertrafiken ökar i betydelse på flygplatsen. Till sommaren 2008, kommer man att kunna resa direkt till sex av de mest frekventerade charterdestinationerna. Det gör Örebro Airport till landets fjärde största flygplats räknat i antal destinationer. Regionförbundet Örebro ser den ökande chartertrafiken som ett tecken på att många resenärer, när möjligheten ges, av naturliga skäl väljer att flyga från den flygplats som ligger närmast deras bostadsort. I transportpolitiskt hänseende, bidrar detta till uppfyllelsen av ett flertal av delmålen. Örebro Airport en nationellt strategisk flygplats Utifrån ovan förda resonemang, menar Regionförbundet Örebro att Örebro Airport fyller en långt viktigare funktion i det nationella flygplatssystemet än vad som har gjorts gällande i betänkandet och att flygplatsen därför bör klassas som nationellt strategisk. Om flygplatsen trots det som anförts ovan ändå ska betraktas som regionalt strategiskt, anser Regionförbundet Örebro att Örebro Airport, med avseende på driftbidraget, ska behandlas likvärdigt med andra regionalt strategiska flygplatser. 2,5-timmeskriteriet ger orimliga konsekvenser 2,5 timmes-kriteriet, som i ekonomiskt hänseende skapar en till synes godtycklig fjärde kategori av flygplatser, förefaller främst syfta till att den totala ramen för driftbidraget inte överskrids. Kriteriet saknar också stöd i kommittédirektiven. Regionförbundet Örebros utgångspunkt är, med hänsyn till de transportpolitiska målen, att tillgängligheten till referensflygplatserna i första hand ska baseras på restiderna med kollektivtrafik, när sådana alternativ står till buds. Idag kan man inte resa till Arlanda med tåg eller buss på mindre än 2,5 timme från centrala Örebro. Om man ändå väljer att köra samma sträcka med bil, vilket långt ifrån alla resenärer har möjlighet att göra, tar det enligt Vägverkets reseplanerare 2 timmar och 20 minuter. Den kalkylen förutsätter att det tar 10 minuter att parkera och förflytta sig till rätt terminal. Med tanke på hur större delen av långtidsparkeringarna är lokaliserade på Arlanda, är det en orealistisk kalkyl.

5 Även med bilen som alternativ, tar i det i praktiken mer än 2,5 timme att ta sig från centrala Örebro till rätt terminal på Arlanda. Regionförbundet Örebro anser sammanfattningsvis att 2,5-timmarskritieriet bygger på felaktiga antaganden med avseende tillgängligheten från centrala Örebro och att det inte heller har något stöd i kommittédirektiven. Den statliga ersättningen till icke-statliga flygplatser I betänkandet föreslås att den totala statliga ersättningen till de icke-statliga flygplatserna ska uppgå till 105 miljoner kronor. Samtidigt uttrycks det på annat håll i utredningen att utgångspunkten för den totala ersättningen ska vara behoven vid flygplatsen. Av utredningen framgår det också att statens ersättning till driften av de ickestatliga flygplatserna syftar till att säkerställa en god regularitet och säkerhet. Regionförbundet Örebro anser de båda sistnämnda utgångspunkterna bör vara styrande för statens ekonomiska åtagande i flygplatssystemet. Med tanke på att det i kommittédirektiven tydligt uttrycks att flyget skall ses som en del av det nationella transportsystemet, bör flyget ges möjligheten att utifrån sina förutsättningar utvecklas på samma sätt som de övriga transportslagen. Det är inget självändamål att öka flygets andel av de totala transporterna, men där det saknas realistiska alternativ, bör utgångspunkten vara att flygplatserna skall kunna hålla den kvalitet och regularitet som krävs. Vi menar därför att det kan finnas skäl att se över den totala kostnadsramen, utan att för den sakens skull överge målet att på sikt minska den totala ersättningen. Utgångspunkten måste vid varje enskilt tillfälle ändå vara att stödet håller den nivå som krävs för att upprätthålla ett konkurrenskraftigt och välfungerande flyg. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, menar Regionförbundet Örebro att det är vanskligt att lägga den totala ersättningen på en nivå som i viss mån utgår ifrån förhållanden som inte ännu existerar. Luftfartsverkets verksamhetsform Regionförbundet Örebro ställer sig bakom förslaget till bolagisering av Luftfartsverket. Redovisning av den regionala dialogen Regionförbundet genomförde den 12 november ett möte där de tre aktuella remisserna angående flygplatserna, hamnarna och kombiterminalerna presenterades och diskuterades. På mötet deltog representanter för ett flertal av länets kommuner, Länsstyrelsen, Örebro Airport, Green Cargo samt Handelskammaren.

6 Samtliga kommuner och övriga ovan nämnda organisationer har därefter kunnat anmäla sitt intresse för att ta del av och lämna synpunkter på förslaget till remissyttrande. Några av organisationerna har dessutom valt att skicka egna yttranden. För Regionförbundet Örebro Irén Lejegren Regionstyrelsens ordförande Magnus Persson Regiondirektör

Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling. av det framtida flygplatssystemet (SOU 2007:70)

Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling. av det framtida flygplatssystemet (SOU 2007:70) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) Landstingsdirektören Handläggare: Hans Brattström 2007-11-10 LS 0710-1097 Landstingsstyrelsen Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling av det framtida flygplatssystemet

Läs mer

Hur kopplar Arlanda samman den regionala kollektivtrafiken med den globala kollektivtrafiken?

Hur kopplar Arlanda samman den regionala kollektivtrafiken med den globala kollektivtrafiken? Hur kopplar Arlanda samman den regionala kollektivtrafiken med den globala kollektivtrafiken? 18/2 2011 Kerstin Lindberg Göransson, flygplatsdirektör Swedavia Arlanda Swedavia AB Bildades 1 april 2010

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (2)

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (2) SKRIVELSE 1 (2) Landstingsstyrelsen Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm ÄRENDET

Läs mer

att till Nacka tingsrätt, mark- och miljödomstolen, överlämna yttrande i mål nr. M 2284-11 enligt kansliets förslag.

att till Nacka tingsrätt, mark- och miljödomstolen, överlämna yttrande i mål nr. M 2284-11 enligt kansliets förslag. PROMEMORIA Dnr 2012/0028 2012-03-28 Ärende 15 Kansliet Styrelsen Sammanträdesdatum: 2012-03-29 Yttrande över Swedavia AB:s ansökan angående bedrivande av flygplatsverksamhet på tre rullbanor på fastigheten

Läs mer

Kommittédirektiv. Flygplatsöversyn. Dir. 2006:60. Beslut vid regeringssammanträde den 1 juni 2006

Kommittédirektiv. Flygplatsöversyn. Dir. 2006:60. Beslut vid regeringssammanträde den 1 juni 2006 Kommittédirektiv Flygplatsöversyn Dir. 2006:60 Beslut vid regeringssammanträde den 1 juni 2006 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare tillkallas för att göra en översyn av det samlade svenska

Läs mer

Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling. av det framtida flygplatssystemet (SOU 2007:70)

Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling. av det framtida flygplatssystemet (SOU 2007:70) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) Landstingsdirektören Handläggare: Hans Brattström 2007-11-10 LS 0710-1097 Landstingsstyrelsen Yttrande över betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling av det framtida flygplatssystemet

Läs mer

Bil 30 Sammanfattning Utredningen har haft i uppdrag att analysera och lämna förslag på hur en skatt på flygresor kan utformas. Syftet med skatten ska vara att flygets klimatpåverkan ska minska

Läs mer

Betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) Remiss från Näringsdepartementet

Betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) Remiss från Näringsdepartementet PM 2007:210 RII (Dnr 314-3992/2007) Betänkandet Framtidens flygplatser - utveckling av det svenska flygplatssystemet (SOU 2007:70) Remiss från Näringsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen

Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen NTF 2 oktober 2007 Regiondirektör Magnus Persson Regionförbundet Örebro Länets tolv kommuner och landstinget Start 1 jan 2006 1 jan 2007 övertog samordningsansvaret

Läs mer

Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar

Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Enheten för transportinfrastruktur och finansiering 103 33 Stockholm peter.kalliopuro@regeringskansliet.se 2016-03-30 Anna Wilson Föreningen Svenskt Flyg Intresse AB 0709263177 Anna.wilson@svensktflyg.se

Läs mer

Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro län 2010-2021

Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro län 2010-2021 Tjänsteställe, utfärdare Datum Beteckning Företagsamma och tillgängliga regionen 2009-06-11 Dnr: 09-298 Fredrik Idevall Remiss 1 (9) Till Enligt sändlista Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro

Läs mer

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen. TRN 2017-0055-105 Från: karin.wallin@regionorebrolan.se Till: TRF Funk Registrator Ärende: TRN 2017-0055 Datum: den 2 mars 2018 08:50:03 Bilagor: 11 SB Svar på remiss om förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.pdf

Läs mer

Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE

Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE SVENSK TURISM AB REMISSYTTRANDE Box 3546 2013-09-26 103 69 Stockholm Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE Svensk

Läs mer

Remissyttrande. Betänkandet En svensk flygskatt (SOU 2016:83)

Remissyttrande. Betänkandet En svensk flygskatt (SOU 2016:83) Finansdepartementet Vår referens: Skatte- och tullavdelningen 256/2016 Er referens: 103 33 Stockholm Fi2016/04305/S2 Stockholm, 2017-02-24 Remissyttrande Betänkandet En svensk flygskatt (SOU 2016:83) Utredningen

Läs mer

En svensk flygskatt (SOU 2016:83)

En svensk flygskatt (SOU 2016:83) YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-03-10 Sektionen för infrastruktur och fastigheter Peter Haglund Finansdepartementet 10333 STOCKHOLM En svensk flygskatt (SOU 2016:83) Sammanfattning (SKL) ser positivt på utredningens

Läs mer

Stockholm Arlanda Airport

Stockholm Arlanda Airport Stockholm Arlanda Airport Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Anette Näs, projektledare Swedavias roll och uppdrag Med affärsmässighet aktivt medverka till att utveckla transportsektorn och bidra till

Läs mer

Arlandarådet Arlandas framtida utveckling Anders Svensson, Näringsdepartementet

Arlandarådet Arlandas framtida utveckling Anders Svensson, Näringsdepartementet Arlandarådet Arlandas framtida utveckling Anders Svensson, Näringsdepartementet En svensk flygstrategi Strategin ger en vision för flygets roll i transportsystemet. I strategin lyfter regeringen fram sju

Läs mer

Trafikverket, Borlänge

Trafikverket, Borlänge Västsvenska Handelskammaren Stefan Gustavsson Stefan.gustavsson@handelskammaren.net 031-825233, 0734-282134 Datum: 2012-03-30 Ärende: Remissvar TRV2012/17304 Trafikverket, Borlänge Yttrande över Transportsystemets

Läs mer

DEN BOTNISKA KORRIDOREN

DEN BOTNISKA KORRIDOREN Remissvar, diarienummer: N2015/4305/TIF Till: Näringsdepartementet Från: Samarbetet Bakom samarbetet står Länsstyrelsen Norrbotten, Region Västerbotten, Länsstyrelsen Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen,

Läs mer

Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter.

Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter. Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter. Havet är vår landsväg! Gotlands läge gör kommunikationerna med omvärlden till en nyckelfråga och förbindelserna med fastlandet är avgörande för Gotlands

Läs mer

Yttrande En svensk flygskatt SOU 2016:83

Yttrande En svensk flygskatt SOU 2016:83 2017-02-02 Dnr 2016/583-533 Styrelsen Yttrande En svensk flygskatt SOU 2016:83 Förslag till beslut Styrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag godkänna yttrandet. Bakgrund Bakgrund samt

Läs mer

Flerregional systemanalys för Ostlänken. Mars 2009

Flerregional systemanalys för Ostlänken. Mars 2009 Flerregional systemanalys för Ostlänken Mars 2009 1 Nyköping- Östgötalänken AB, ägare och adjungerade 2008 Ägare Kommunerna Mjölby, Linköping, Norrköping, Nyköping, Oxelösund, Trosa, Botkyrka + Regionförbundet

Läs mer

Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125)

Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125) 1 (5) YTTRANDE 2017-11-30 17RV343-2 Trafikverket Bosse Andersson bosse.andersson@trafikverket.se Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125) har beretts möjlighet att lämna yttrande ovan rubricerade

Läs mer

Ledningsstaben 2015-03-24 Dnr: TS 2015-112 Stefan Dahlskog

Ledningsstaben 2015-03-24 Dnr: TS 2015-112 Stefan Dahlskog BESLUTSUNDERLAG Ledningsstaben 2015-03-24 Dnr: TS 2015-112 Trafik- och samhällsplaneringsnämden Remissvar förslag till Funktionellt prioriterat vägnät Region Östergötland har, har i egenskap av länsplaneupprättare,

Läs mer

Varför bildas Trafikverket?

Varför bildas Trafikverket? Varför bildas Trafikverket? Ett trafikslagsövergripande synsätt Ett tydligare kundperspektiv Stärkt regional förankring En effektivare organisation Stödja innovation och produktivitetsförbättring i anläggningsbranschen

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum C:\Users\PKO0107\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\TU2K05FY\N2016-00179-TIF Nybro kommun.doc Sammanträdesdatum 98 59 Dnr KSF 2015-97 Yttrande över

Läs mer

n KOMMUNSTYRELSENS KONTOR 2007-11-23

n KOMMUNSTYRELSENS KONTOR 2007-11-23 n KOMMUNSTYRELSENS KONTOR 2007-11-23 U Kommunstyrelsens kontor SÖDERTÄLJE KOMMUN Tjänsteskrivelse Cecilia Mårtensson Näringslivs- och infrastrukturstrateg 08-550213 05. SÖDERTÄLJE KOMMUN. Ko_n:r:'~_nstYlelsen

Läs mer

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad REMISSYTTRANDE 1 Datum 2014 02 26 Vår beteckning LTV 131122 Västerås stad Yttrande över remiss Trafikplan 2026 strategidel Västerås stad har överlämnat remissen Trafikplan 2026 strategidel till Landstinget

Läs mer

SYSTEMANALYS Stockholm-Mälarregionen och Gotland

SYSTEMANALYS Stockholm-Mälarregionen och Gotland SYSTEMANALYS Stockholm-Mälarregionen och Gotland Ett samarbete Regionförbundet Uppsala län Regionförbundet Sörmland Regionförbundet Örebro Länsstyrelsen i Stockholms län Länsstyrelsen i Västmanlands län

Läs mer

Kommittédirektiv. Höghastighetsbanor. Dir. 2008:156. Beslut vid regeringssammanträde den 18 december 2008.

Kommittédirektiv. Höghastighetsbanor. Dir. 2008:156. Beslut vid regeringssammanträde den 18 december 2008. Kommittédirektiv Höghastighetsbanor Dir. 2008:156 Beslut vid regeringssammanträde den 18 december 2008. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska utreda förutsättningarna för en utbyggnad av

Läs mer

Bifogar LFV:s remiss avseende Förslag till klimatfärdplan (Skickas även med post).

Bifogar LFV:s remiss avseende Förslag till klimatfärdplan (Skickas även med post). TRN 2016-0082-99 Från: Ann-Louise Ornerud Till: TRF Funk Registrator Ärende: VB: remiss klimatfärdplan 2050 Datum: den 2 oktober 2017 11:41:35 Bilagor: image001.png D-2017-108257 Remiss - Förslag till

Läs mer

SWEDAVIAS LÅNGSIKTIGA TRAFIKPROGNOS. Dokumentnummer D 2017-

SWEDAVIAS LÅNGSIKTIGA TRAFIKPROGNOS. Dokumentnummer D 2017- SWEDAVIAS LÅNGSIKTIGA TRAFIKPROGNOS Dokumentnummer D 2017- RAPPORT 2017-06-12 00.01 D 2017-2(30) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehåll 1 BAKGRUND... 3 2 SAMMANFATTNING... 4 3 PROGNOSMETODIK OCH PROGNOSANTAGANDEN...

Läs mer

Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-09-17 Tekniska nämnden Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden 1. Tekniska

Läs mer

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE POSITIONSPAPPER INFRASTRUKTUR & TRANSPORT 2016 1 ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE Vi sex regioner i Sydsverige; Jönköping, Kronoberg, Kalmar,

Läs mer

- En angelägenhet av stor regionalekonomisk betydelse -

- En angelägenhet av stor regionalekonomisk betydelse - - En angelägenhet av stor regionalekonomisk betydelse - Vår uppgift Ägardirektiv Tillsammans med ägaren, regionen och näringslivet utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Kalmar Airport skall utveckla

Läs mer

Yttrande. Yttrande över Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar

Yttrande. Yttrande över Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Yttrande 2016-03-29 l} 1 (5) -4 G3 VARBERGs KOMMUN Näringsdepartementet Dnr N2016/00179/TIF H!:GERIN-GSi

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 september 2009 kl. 09.00-11.20 Plats Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Inger Högström-Westerling (M) Staffan Werme (FP) Rasmus Persson (C) Gabriella

Läs mer

KOMMUNALFÖRBUNDET GR. GR prioriterar

KOMMUNALFÖRBUNDET GR. GR prioriterar Dnr: 09-154.20 Tjänsteutlåtande 2009-09-14 Georgia Larsson Förslag till yttrande över Nationell plan för transportsystemet 2010-2021 Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har i skrivelse från Västra

Läs mer

Kommittédirektiv. Förberedelser för organisering av kvarvarande delar av Luftfartsverket efter bolagisering av flygplatsverksamheten. Dir.

Kommittédirektiv. Förberedelser för organisering av kvarvarande delar av Luftfartsverket efter bolagisering av flygplatsverksamheten. Dir. Kommittédirektiv Förberedelser för organisering av kvarvarande delar av Luftfartsverket efter bolagisering av flygplatsverksamheten Dir. 2009:95 Beslut vid regeringssammanträde den 22 oktober 2009 Sammanfattning

Läs mer

Regionala flygplatser en förutsättning för Sverige! Ulrika Appelberg Sektionen för infrastruktur och fastigheter SKL

Regionala flygplatser en förutsättning för Sverige! Ulrika Appelberg Sektionen för infrastruktur och fastigheter SKL Regionala flygplatser en förutsättning för Sverige! Ulrika Appelberg Sektionen för infrastruktur och fastigheter SKL Hemavan-Tärnaby Vilhelmina Lycksele Arvidsjaur Gällivare Kramfors-Sollefteå Karlstad

Läs mer

Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: En svensk flygskatt. Remiss från kommunstyrelsen, KS /2016

Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: En svensk flygskatt. Remiss från kommunstyrelsen, KS /2016 Miljöförvaltningen Plan och miljö Tjänsteutlåtande Dnr 2016-18484 Sida 1 (5) 2017-01-19 Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: 08-508 28 934 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2017-01-31 p.18 En svensk

Läs mer

Höghastighetsbanor en samhällsbygge för stärkt utveckling och konkurrenskraft (SOU 2009:74). Svar på remiss, kontorsyttrande.

Höghastighetsbanor en samhällsbygge för stärkt utveckling och konkurrenskraft (SOU 2009:74). Svar på remiss, kontorsyttrande. STADSLEDNINGSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET TRAFIKKONTORET MILJÖFÖRVALTNINGEN Bilaga 1 2009-10-29 DNR 314-2120/2009 DNR E2009-000-01681 DNR T2009-000-03390 DNR 2009-011868-217 Kontaktperson stadsledningskontoret

Läs mer

FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER

FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER FÖRENINGEN Svenskt Flyg Nr 1 2012 Svenskt Flyg FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER Föreningen Svenskt Flyg är en intresseorganisation som kommunicerar idéer, åsikter och kunskap om det kommersiella

Läs mer

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län 1(4) Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2017-11-21, punkt 9 Ärende Infosäkerhetsklass Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur

Läs mer

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder Datum Diarienummer 2012-03-21 RS120115 Regionkontoret Josefin Selander Avdelningschef, infrastruktur 035-17 98 25 Trafikverket Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande

Läs mer

YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET EN SVENSK FLYGSKATT, SOU 2016:83

YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET EN SVENSK FLYGSKATT, SOU 2016:83 1(5) Anders Byström 2017-02-03 Regional Utveckling RUN/687/2016 Förvaltningschef 063 14 66 00 Anders.byström@regionjh.se YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET EN SVENSK FLYGSKATT, SOU 2016:83 Sammanfattande synpunkter

Läs mer

Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg på det allmänna vägnätet

Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg på det allmänna vägnätet YTTRANDE Vårt dnr: 2014-10-17 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Ulrika Appelberg Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Tyngre fordon på det allmänna vägnätet samt Tyngre och längre fordonståg

Läs mer

Gemensamma prioriteringar för Västra Götaland en region och 49 kommuner

Gemensamma prioriteringar för Västra Götaland en region och 49 kommuner Gemensamma prioriteringar för Västra Götaland en region och 49 kommuner Vi bidrar till svensk tillväxt. Samtidigt som klimatmålen nås. Västra Götaland är Sveriges industriella och logistiska nav och står

Läs mer

En ny regional planering ökad samordning och bättre bostadsförsörjning (SOU 2015:59) Regeringskansliets dnr N2015/5036/PUB

En ny regional planering ökad samordning och bättre bostadsförsörjning (SOU 2015:59) Regeringskansliets dnr N2015/5036/PUB Datum Beteckning 2015-10-07 Dnr 15-2-8 Yttrande Dnr N2015/5036/PUB Näringsdepartementet 103 33 Stockholm En ny regional planering ökad samordning och bättre bostadsförsörjning (SOU 2015:59) Regeringskansliets

Läs mer

Näringsdepartementet Box STOCKHOLM Stockholm

Näringsdepartementet Box STOCKHOLM Stockholm REMISSYTTRANDE Föreningen Svensk Flyg Näringsdepartementet Box 55977 103 33 STOCKHOLM 102 16 Stockholm Anna.wilson@svensktflyg.se Stockholm 26 feb 2016 Ref N2015/4305/TIF Trafikverkets inriktningsunderlag

Läs mer

Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg

Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg 55 miljarder till Ostlänken, Göteborg-Borås samt investeringar i drift och underhåll som del i investeringssatsning för jobb och tillväxt Regeringen

Läs mer

SverigeFÖRHANDLINGEN Vad bör uppmärksammas? Cecilia Mårtensson

SverigeFÖRHANDLINGEN Vad bör uppmärksammas? Cecilia Mårtensson SverigeFÖRHANDLINGEN Vad bör uppmärksammas? Cecilia Mårtensson SKL tycker om Sverigeförhandlingen Höghastighetsbanor är positivt och ska finansieras med statliga medel. Det är ny infrastruktur av stort

Läs mer

Yttrande till länsstyrelsen gällande Handlingsplan för minskade utsläpp till luft, Stockholm Arlanda Airport,

Yttrande till länsstyrelsen gällande Handlingsplan för minskade utsläpp till luft, Stockholm Arlanda Airport, Datum 2016-11-15 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen Johan Stock Kommunstyrelsen Yttrande till länsstyrelsen gällande Handlingsplan för minskade utsläpp till luft, Stockholm Arlanda

Läs mer

Besöksnäringen i Kapacitetsutredningen. Hearing Alvesta 12 mars 2012 Tommy Gustavsson Turistchef Region Blekinge

Besöksnäringen i Kapacitetsutredningen. Hearing Alvesta 12 mars 2012 Tommy Gustavsson Turistchef Region Blekinge Besöksnäringen i Kapacitetsutredningen Hearing Alvesta 12 mars Tommy Gustavsson Turistchef Region Blekinge 13.7 Region Syd brister 2025 sid 197 remissversion huvudrapport Bristerna för persontrafik mellan

Läs mer

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken,

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, fibernätet och ett förbättrat vägnät. Järnvägen behöver bli

Läs mer

Utmaningar: Utmaningar: Höjda standarden på E4 genom Härnösand. Öka bärigheten av lågtrafikerade inlandsvägar för skogsindustrins transporter

Utmaningar: Utmaningar: Höjda standarden på E4 genom Härnösand. Öka bärigheten av lågtrafikerade inlandsvägar för skogsindustrins transporter till de större städerna Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. har också två betydande flaskhalsar, genom Härnösand samt genom Örnsköldsvik. åda projekten bedöms samhällsekonomiskt lönsamma att åtgärda

Läs mer

Yttrande över betänkandet (SOU 2009:74) Höghastighetsbanor ett samhällsbygge för stärkt utveckling och konkurrenskraft

Yttrande över betänkandet (SOU 2009:74) Höghastighetsbanor ett samhällsbygge för stärkt utveckling och konkurrenskraft Datum Beteckning 2009-11-11 Dnr 09-1-11 Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Yttrande över betänkandet (SOU 2009:74) Höghastighetsbanor ett samhällsbygge för stärkt utveckling och konkurrenskraft Skånsk

Läs mer

Flygplatserna i Västernorrland betydelse för regionen

Flygplatserna i Västernorrland betydelse för regionen Flygplatserna i Västernorrland betydelse för regionen Flygplatserna i Västernorrland betydelse för regionen Flygplatsernas betydelse för regionens funktion och utveckling Styrkor, svagheter, möjligheter,

Läs mer

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58)

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58) Promemoria 1(5) 2018-08-31 KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Utredning och tillsyn Marie Björkman Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad

Läs mer

Flygplatsens komplexitet. Marcus Öberg, Göteborg Landvetter Airport Sebastian Zaar, Swedavia Konsult

Flygplatsens komplexitet. Marcus Öberg, Göteborg Landvetter Airport Sebastian Zaar, Swedavia Konsult Flygplatsens komplexitet Marcus Öberg, Göteborg Landvetter Airport Sebastian Zaar, Swedavia Konsult Marcus Öberg Examen från KTS 2006 Projektingenjör, LFV Teknik 2006-2010 Uppdragsledare, Swedavia Konsult

Läs mer

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM 1 (4) Mål nr 12-037 PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM meddelad i Stockholm den 26 augusti 2013 Klagande Swedavia AB, 556797-0818 190 45 Stockholm-Arlanda Ombud: Ehrner & Delmar Patentbyrå AB Box 10316, 100 55 Stockholm

Läs mer

Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801) Svar på remiss

Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801) Svar på remiss Dnr Sida 1 (6) 2019-03-22 Handläggare Niklas Karlsson 08-508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2019-04-25 Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801)

Läs mer

Yttrande över Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för perioden 2018-2029 ((N2015/4305/TIF).

Yttrande över Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för perioden 2018-2029 ((N2015/4305/TIF). 2016-01-30 Till Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för perioden 2018-2029 ((N2015/4305/TIF). Tillväxtberedningen är ett gemensamt

Läs mer

Dalum. Godkänd. Johan Lindsten, REMISSVAR ÖMS SAMVERKAN OCH PLANERII^Gl ÖSTRA MELLANSVERIGE

Dalum. Godkänd. Johan Lindsten, REMISSVAR ÖMS SAMVERKAN OCH PLANERII^Gl ÖSTRA MELLANSVERIGE Swedavia Airports Dokumentlyp Dalum Ver, rev 00.01 Dokumentnummer D 2016-1(5) Johan Lindsten, 010-1091530 TRN 2016-0047 VAR ÖMS 2050 - SAMVERKAN OCH PLANERII^Gl ÖSTRA MELLANSVERIGE Ankom Stockholms läns

Läs mer

Ärende 18. Motion om kommunens andelar i Örebro läns flygplats AB

Ärende 18. Motion om kommunens andelar i Örebro läns flygplats AB Ärende 18 Motion om kommunens andelar i Örebro läns flygplats AB Tjänsteskrivelse 1 (4) Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar på motion om att sälja Karlskoga kommuns andelar

Läs mer

Handlingsprogram för infrastruktur Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör Regionstyrelsen 18 juni 2019

Handlingsprogram för infrastruktur Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör Regionstyrelsen 18 juni 2019 Handlingsprogram för infrastruktur Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör Regionstyrelsen 18 juni 2019 Hållbar samhällsplanering Korta restider med hög punktlighet för personer och gods Minska klimatpåverkan

Läs mer

Yttrande över remiss om regional indelning - tre nya län. SOU 2016:48 Fi 2016/02568/K

Yttrande över remiss om regional indelning - tre nya län. SOU 2016:48 Fi 2016/02568/K Kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2016-10-03 KS 0339/16 Finansdepartementet Yttrande över remiss om regional indelning - tre nya län. SOU 2016:48 Fi 2016/02568/K Allmänt Ljusdals

Läs mer

Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017

Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017 Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017 Kerstin Åklundh, Infrastrukturstrateg, Region Skåne Region Skånes RTI-plan 2018-2029 Regional medfinansiering av infrastruktur 4,3 mdr. Budget

Läs mer

Cykel i nationella och regionala planer samt allmänt om turistcykelleder 2014-11-04. Peter von Heidenstam

Cykel i nationella och regionala planer samt allmänt om turistcykelleder 2014-11-04. Peter von Heidenstam Cykel i nationella och regionala planer samt allmänt om turistcykelleder 2014-11-04 Peter von Heidenstam 2 2014-11-05 Förslaget omfattar åren 2014 2025 och är gemensamt för alla trafikslag, vägtrafik,

Läs mer

En Bättre Sits-samarbetet De funktionella sambanden definierar vår region

En Bättre Sits-samarbetet De funktionella sambanden definierar vår region Om Mälardalsrådet Samverkansorganisation och mötesplats för storregionala utvecklingsfrågor Politiskt styrd organisation Medlemmar: 57 kommuner, 5 landsting, 5 associerade Fokusområden Infrastruktur och

Läs mer

Enheten för transportpolitik 226/2004 Kersti Karlsson Er referens: 103 33 Stockholm N2004/5404/TP. Remissyttrande

Enheten för transportpolitik 226/2004 Kersti Karlsson Er referens: 103 33 Stockholm N2004/5404/TP. Remissyttrande Näringsdepartementet Vår referens: Enheten för transportpolitik 226/2004 Kersti Karlsson Er referens: 103 33 Stockholm N2004/5404/TP 2004-10-19 Remissyttrande SOU 2003:39, Godstransporter i samverkan -

Läs mer

UTSKOTTSFÖRSLAG. Utskottsförslag om gränskryssande järnvägsförbindelser för tillväxt och bättre klimat. Nordiska rådet. 1. Utskottets förslag

UTSKOTTSFÖRSLAG. Utskottsförslag om gränskryssande järnvägsförbindelser för tillväxt och bättre klimat. Nordiska rådet. 1. Utskottets förslag UTSKOTTSFÖRSLAG Utskottsförslag om gränskryssande järnvägsförbindelser för tillväxt och bättre klimat 1. Utskottets förslag och miljö- och naturresursutskottet föreslår att rekommenderar de norska, svenska

Läs mer

Storregional godsstrategi för Stockholm-Mälarregionen

Storregional godsstrategi för Stockholm-Mälarregionen Storregional godsstrategi för Stockholm-Mälarregionen Godstransporter en bärande del av samhället Transporter = grunden för en fungerande handel/varuförsörjning Kapacitet Kvalitet Regelbundenhet Förutsägbarhet

Läs mer

Remissyttrande över förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025

Remissyttrande över förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025 1(8) Till Diarienr: N2013/2942/TE Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Förslag: Remissyttrande över förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025 Regionförbundet och Landstinget i Jönköpings

Läs mer

Trafikverkets remiss: Funktionellt prioriterat vägnät

Trafikverkets remiss: Funktionellt prioriterat vägnät SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Ola Kahlström Datum 2015-01-08 Diarienummer KSN-2014-1355 Kommunstyrelsen Trafikverkets remiss: Funktionellt prioriterat vägnät Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Remissvar på nationell plan för transportsystemet 2014-2025 KS-2013/634

Remissvar på nationell plan för transportsystemet 2014-2025 KS-2013/634 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2013/634 2013-09-13 Kommunstyrelsen Remissvar på nationell plan för transportsystemet 2014-2025 KS-2013/634 Förslag

Läs mer

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 2016-02-2323 Er ref: N2015/4305/TIF Vår ref: 2014/606-544 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 Regionförbundet

Läs mer

S15041 Enskild motion

S15041 Enskild motion Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:892 av Berit Högman m.fl. (S) Infrastruktur Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att i infrastrukturplaneringen

Läs mer

BILAGA 3-8 TILLHÖRANDE REGIONAL TRANSPORTPLAN FÖR VÄRMLANDS LÄN

BILAGA 3-8 TILLHÖRANDE REGIONAL TRANSPORTPLAN FÖR VÄRMLANDS LÄN BILAGA 3-8 TILLHÖRANDE REGIONAL TRANSPORTPLAN FÖR VÄRMLANDS LÄN 2018-2029 Remissversion juni 2017 Bilaga 3. Inriktning för cykelåtgärder Nedan följer de prioriterings-, fördelnings- och finansieringsprinciper

Läs mer

Remiss - Förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025

Remiss - Förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025 Dnr KS-2013-328 Dpl 05 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Remissvar 2013-08-14 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Remiss - Förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025 Dnr KS-2013-328 Dpl

Läs mer

YTTRANDE. Datum 2016-04-07 Dnr 1600335

YTTRANDE. Datum 2016-04-07 Dnr 1600335 Regionstyrelsen YTTRANDE Datum 2016-04-07 Dnr 1600335 1 (7) Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se Remiss. Delrapport från Sverigeförhandlingen: Höghastighetsjärnvägens finansiering och

Läs mer

BILAGA 4 SAMMANSTÄLLNING VIKTIGASTE PRIORITERADE FUNKTIONER EFTER MÅLOMRÅDE

BILAGA 4 SAMMANSTÄLLNING VIKTIGASTE PRIORITERADE FUNKTIONER EFTER MÅLOMRÅDE BILAGA 4 SAMMANSTÄLLNING VIKTIGASTE PRIORITERADE FUNKTIONER EFTER MÅLOMRÅDE Deltagarna fick gruppvis ta fram de funktioner de ansåg viktiga inom regionen på ett 00, 040 och 050 års perspektiv. Efter varje

Läs mer

Dnr Ju2017/05764/BIRS HK dnr Justitiedepartementet Stockholm. Stockholm den 29 september

Dnr Ju2017/05764/BIRS HK dnr Justitiedepartementet Stockholm. Stockholm den 29 september Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Dnr Ju2017/05764/BIRS HK dnr 2017-0059 Stockholm den 29 september Remissyttrande avseende betänkandet Amerikansk inresekontroll vid utresa från Sverige så kan avtalen

Läs mer

Tillgänglighet och åtkomlighet med flyg

Tillgänglighet och åtkomlighet med flyg Tillgänglighet och åtkomlighet med flyg En jämförelse mellan 2013 och 2014 1 (9) Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

Yttrande - Remiss - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden

Yttrande - Remiss - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden Mall-ID 111216 Datum 2016-02-16 Dnr 34, RS 2016/181 Infrastruktur och samhällsplanering Upprättare Christoffer von Bothmer Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Diarienummer: N2015/4305/TIF Yttrande -

Läs mer

DEN FLERKÄRNIGA MILJONSTADEN SKÅNE

DEN FLERKÄRNIGA MILJONSTADEN SKÅNE DEN FLERKÄRNIGA MILJONSTADEN SKÅNE MANIFEST FÖR ETT SAMVERKANDE SKÅNE Skåne är år 2030 en attraktiv och livskraftig region med flera starka tillväxtmotorer och en mångfald av livsmiljöer. Skåne har dragit

Läs mer

Marknadsinformation från Luftfartsavdelningen Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012

Marknadsinformation från Luftfartsavdelningen Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012 Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012 Sammanfattning Passagerare Antalet passagerare på de svenska flygplatserna uppgick till 7,3 miljoner under det fjärde kvartalet 2012. Jämfört med föregående års

Läs mer

Kommittédirektiv. Utredning om styrmedel för att främja användning av biobränsle för flyget. Dir. 2018:10

Kommittédirektiv. Utredning om styrmedel för att främja användning av biobränsle för flyget. Dir. 2018:10 Kommittédirektiv Utredning om styrmedel för att främja användning av biobränsle för flyget Dir. 2018:10 Beslut vid regeringssammanträde den 22 februari 2018 Sammanfattning En särskild utredare ska analysera

Läs mer

Godstransportstrategi. Västra Götaland

Godstransportstrategi. Västra Götaland Godstransportstrategi Västra Götaland 2015-06-12 Vårt uppdrag Underlag till en godsstrategi Ett arbete i flera steg Sammanställa och konkretisera befintliga mål och visioner inom godstransprotområdet i

Läs mer

Verksamhetsområde Samhälles roll i Trafikverket. Einar Schuch Regionchef Region Öst. Trafikverket startade den 1 april 2010

Verksamhetsområde Samhälles roll i Trafikverket. Einar Schuch Regionchef Region Öst. Trafikverket startade den 1 april 2010 Verksamhetsområde Samhälles roll i Trafikverket Einar Schuch Regionchef Region Öst Varför bildades Trafikverket? Framtidens samhällsutvecklare Ett trafikslagsövergripande synsätt planerar för alla trafikslag

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard svar på remiss från kommunstyrelsen

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard svar på remiss från kommunstyrelsen Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (7) 2016-03-22 Handläggare Sofia Regnell Telefon: 08-508 09 021 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2016-04-14 Åtgärder för

Läs mer

Trendrapport affärsresande på tåg

Trendrapport affärsresande på tåg Trendrapport affärsresande på tåg Trendrapport affärsresande på tåg Affärsresandet med tåg skjuter i höjden Affärsresenärerna reser allt mer med tåg på sina affärsresor. SJs affärsresebokningar har i vinter

Läs mer

Fyra kommuner i ett unikt samarbete!

Fyra kommuner i ett unikt samarbete! Fyra kommuner i ett unikt samarbete! Ett bra logistiskt läge! Ett unikt samarbete pågår mellan kommunerna Örebro, Hallsberg, Kumla och Arboga för att skapa ett av Skandinaviens starkaste logistiklägen.

Läs mer

Satsa på kollektivtrafiken

Satsa på kollektivtrafiken Satsa på kollektivtrafiken Grön strategi för att stärka kollektivtrafiksystemen i Östergötland Miljöpartiet de gröna i Östergötland 1 Inledning Stora nationella trafikstråk passerar genom och fångar upp

Läs mer

Remissvar avseende Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet

Remissvar avseende Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet Yttrande Dnr KK17/609 Samhällsbyggnad, Strategienheten Datum Er beteckning N2017/05430/TIF Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se n.nationellplan@regeringskansliet.se Remissvar avseende

Läs mer

Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur. Länsstyrelsen upprättar planen om inte annat följer av 17 i

Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur. Länsstyrelsen upprättar planen om inte annat följer av 17 i SFS nr: 1997:263 Departement/ myndighet: Näringsdepartementet Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur Utfärdad: 1997-05-15 Ändring införd: t.o.m. SFS 2009:239 1

Läs mer

Nytt program för energi och klimat i Örebro län

Nytt program för energi och klimat i Örebro län Nytt program för energi och klimat i Örebro län Arbetsgruppen Transporter Anna Åhlgren, Energikontoret Regionförbundet Örebro Nanny Andersson Sahlin, Länsstyrelsen i Örebro Dagordning Allmänt om mål Mål

Läs mer

100 % Fossilbränslefritt Skåne 2020 2014-11-07

100 % Fossilbränslefritt Skåne 2020 2014-11-07 Företaget Malmö Airport Kund Social utveckling Miljö 100 % Fossilbränslefritt Skåne 2020 2014-11-07 Maria Bengtsson Chef Miljö och Infrastruktur Swedavia Malmö Airport Vår uppgift I korthet Våra tjänster

Läs mer

Kalmar län 2030. Hur reser vi 2030? Vad löser vi med infrastrukturplanerna 2010-2021? Helena Ervenius 2008-10-03

Kalmar län 2030. Hur reser vi 2030? Vad löser vi med infrastrukturplanerna 2010-2021? Helena Ervenius 2008-10-03 Kalmar län 2030 Hur reser vi 2030? Vad löser vi med infrastrukturplanerna 2010-2021? Helena Ervenius 2008-10-03 Fosilbränslefri regionförstoring 2030 Tågpendling Cykelparkering Pendlarparkering Attityder

Läs mer