Verksamhetsplan Soppero Byars Samfällighetsförening. Antagen av stämman Inledning. Ekonomi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2010. Soppero Byars Samfällighetsförening. Antagen av stämman 2010-03-27. Inledning. Ekonomi"

Transkript

1 Soppero Byars Samfällighetsförening Verksamhetsplan 2010 Antagen av stämman Inledning Styrelsens uppgift är dels att sköta och ansvara för den löpande förvaltningen av samfällighetsföreningen och dels att föreslå stämman framåtsyftande åtgärder som stärker föreningens fortlevnad ekonomiskt och på annat sätt. Det är sedan stämman som beslutar om och när de av styrelsen i verksamhetsplanen föreslagna åtgärderna skall genomföras. Ekonomi Kontanta medel Samfällighetsföreningen har ingen kontantkassa. Alla medel finns på bankkonton. Ett mindre rörelsekapital finns på ett vanligt företagskonto. Medel som inte förväntas behövas inom snar framtid finns på fasträntekonton, som alltid har högre ränta. Bindningstiden på fasträntekonton har varierat från tre månader upp till ett år. Bindningstiden bestäms från fall till fall, med hänsyn tagen till ränteläget och det förväntade behovet av medel i verksamheten. Aktier I samband med att Föreningsbanken (numera Swedbank) blev aktiebolag i början av 90-talet tilldelades Samfällighetsföreningen aktier motsvarande medlemsinsatsen i banken. Dessa aktier har över åren dels gett bra utdelning och dels stigit kraftigt i värde. Vid Swedbanks nyemission under september 2009 tilldelades Samfällighetsföreningen teckningsrätter, motsvarande 331 A-aktier, till en teckningskurs om 39:-. Vid nyemissionstillfället stod aktien i drygt 60:-. Samfällighetsföreningen har nyttjat detta erbjudande. Samfällighetsföreningen skall inte driva verksamhet som är främmande för det ändamål som föreningen skall tillgodose förvalta ägor, jakt- och fiskerätter med mera som, vid laga skifte, avsattes samfällda för Soppero bys skifteslag och som fortfarande är samfällda eller vilka senare införlivats i skifteslagets samfälligheter samt anläggningar/byggnader och övriga tillgångar som ägs av skifteslaget.

2 2 Främmande verksamhet är t ex aktiv värdepappersförvaltning, det vill säga att spekulera i aktier och därmed riskera föreningens medel. Ett passivt aktieinnehav betraktas dock inte som en främmande verksamhet. styrelsen får fortsatt mandat att förvalta de kontanta medlen så att de ger bästa möjliga förräntning, dock med begränsningen att enbart bankkonton får nyttjas styrelsen omedelbart efter att årsstämmoprotokollet är justerat avvecklar föreningens hela aktieinnehav Skogen Skogsvårdsåtgärderna föreslås fortsätta enligt den plan som gjorts utifrån analysen av skogsbruksplanen. Aktuella åtgärder under 2010 är följande: Röjning av ca 230 ha. Styrelsens bedömning är att vi efter årets röjningar har arbetat bort det upparbetade röjningsbehovet och kommande år därför kan tona ner den årliga röjningsvolymen till normala nivåer. Markberedning av 8 ha som, på grund av väderleksförhållanden, inte kunde brännas av det totalt 97 ha som var avtalat Den befintliga skogsbruksplanen är i pappersform. Det gör att alla förändringar, planeringar av åtgärder med mera blir krångliga och kostsamma. Hela skogsbruksplanen måste digitaliseras. Att digitalisera hela planen kostar relativt stora pengar, tusen, men måste ändå göras förr eller senare. styrelsen får mandat att fortsatt vidta skogsvårdsåtgärder enligt plan styrelsen får mandat att upphandla digitalisering av skogsbruksplanen Skogsbilvägarna Samfällighetsföreningen förvaltar följande skogsbilvägar Kivivaaravägen (ca 2 km), Palovaaravägen (ca 4,5 km) och Sattajärvivägen (ca 6 km). Vägarna, förutom Sattajärvivägen, är i gott skick. Dessutom är föreningen 41 % ägare av Maltosrovavägen (22 km), som förvaltas av en särskild vägförening. ordentlig besiktning genomförs av Sattajärvivägen som grund för en genomgripande upprustning. Vägen är i dåligt skick, bland annat på grund av tung trafik utifrån besiktningen upphandla upprustningen undersöka om det går att fastställa vem som svarat för den tunga trafiken och då eventuellt kunna utverka ersättning för det onormala vägslitaget.

3 3 Grustäkten Entreprenör är Patrik Fjällborg. Avtalet, som senast har omtecknats 2005, gäller tillsvidare. Avtalet innebär att Samfällighetsföreningen har upplåtit rätten att sälja naturgrus från grustaget till entreprenören. Försäljning får endast ske till delägare och enbart för husbehov. Delägare har dock rätt att för eget bruk själv hämta mindre mängd grus på anvisat område. Priset för gruset bestäms av Samfällighetsföreningen. Priset är för närvarande tio (10) kr per kubikmeter plus moms. avtalet får fortsätta att löpa med oförändrat gruspris Jakten Älgjakt De gällande reglerna för älgjakten innebär följande: Jakträtten är förbehållen delägarna och deras familjer. Som familj räknas delägare, delägares make/maka/sambo, delägares barn och delägares föräldrar. Jaktavgiften är 300:-/ år och deltagare. Efter de under 2009 genomförda ändrade administrativa rutinerna kring älgjakten fungerar det väl. De administrativa rutinerna innebär följande: Anmälan till jakten görs på särskild blankett, som tillhandahålls av styrelsen. Anmälan till jakt och inbetalning av jaktavgiften skall ha inkommit senast 15 augusti. Inga efteranmälningar godkänns. oförändrade regler skall gälla för älgjakten Småviltjakt Småviltjakten har hittills varit kostnadsfri och helt förbehållen delägarna. Småviltjakten bör även fortsatt vara kostnadsfri för delägarna, men jakten bör även göras tillgänglig och avgiftsbeläggas för andra. Styrelsen föreslår att följande regler skall gälla för småviltjakt inom marker tillhörande Soppero Byars Samfällighetsförening: Delägare Delägare och delägares familj (samma familjebegrepp som för älgjakten) äger rätt att kostnadsfritt jaga så kallat småvilt. Behörighet som delägare/familj skall kunna styrkas i samband med jakt.

4 4 Mantalsskrivna men ej delägare Mantalsskrivna i någon av byarna, som ingår i Samfällighetsföreningen, men som inte är delägare får köpa årskort för småviltjakt för 300:- Kortet är ett familjekort (samma familjebegrepp som för delägare) och gäller för alla i familjen som är skrivna på samma adress. Stugägare, men inte mantalsskrivna, i byarna Stugägare, men inte mantalsskrivna, i byarna som ingår i Samfällighetsföreningen får köpa årskort för småviltjakt för 300:-. Kortet är ett familjekort (samma familjebegrepp som för delägare) och gäller för alla i familjen som är skrivna på samma adress som stugägaren. Övriga Övriga enskilda jägare får köpa jaktkort för småviltjakt enligt följande: 1 dygn: 200:- 3 dygn: 300:- 1 vecka (7 dagar): 500:- Försäljning av jaktkort föreslås ske på lämpliga orter och säljställen inom Kiruna kommun. För all jakt skall gälla de regler som finns i jaktlagen och jaktförordningen. införa småviltjakt på samfälligheten enligt styrelsens förslag ovan styrelsen får mandat att utforma detaljerade jaktregler för småviltjakt, förutom de som finns i jaktlagen och jaktförordningen styrelsen får mandat att kontraktera lämpliga säljställen Fisket Allt fiske i Samfällighetsföreningens vatten är förbehållet delägarna och deras familjer. Intresset för fisket i Samfällighetsföreningens vatten har tilltagit kraftigt de senaste åren, mycket tack vare den ökade tillgången på bl a lax. Även det olovliga fisket har ökat. Årsstämman 2009 gav styrelsen i uppdrag att utreda försäljning av fiskerätter. Styrelsen föreslår att följande regler skall gälla för fiske i Samfällighetsföreningens vatten: Delägare Delägare och delägares familj (samma familjebegrepp som för jakten) äger rätt att kostnadsfritt fiska med spö och max 5 nät i vatten tillhöriga Soppero Byars Samfällighetsförening. Behörighet som delägare/familj skall kunna styrkas i samband med fiske. Mantalsskrivna men ej delägare Mantalsskrivna i någon av byarna, som ingår i Samfällighetsföreningen, men som inte är delägare får köpa årskort för sportfiske (ej nät) för 300:-. Kortet är ett familjekort (samma familjebegrepp som för delägare) och gäller för alla i familjen som är skrivna på samma adress. Stugägare, men inte mantalsskrivna, i byarna

5 5 Stugägare, men inte mantalsskrivna, i byarna som ingår i Samfällighetsföreningen får köpa årskort för sportfiske (ej nät) för 300:-. Kortet är ett familjekort (samma familjbegrepp som för delägare) och gäller för alla i familjen som är skrivna på samma adress som stugägaren. Övriga Övriga enskilda fiskare får köpa fiskekort för sportfiske (ej nät) enligt följande: 1 dygn: 200:- 3 dygn: 300:- 1 vecka (7 dagar): Försäljning av fiskekort föreslås ske på lämpliga orter och säljställen inom Kiruna kommun. För allt fiske skall gälla de regler som Länsstyrelsen tillämpar för fiske i fjällen. Fisketillstånd enligt ovan gäller inte i sjön Sopperojärvi, som är utarrenderad. införa försäljning av fiskerätter på samfällighetens vatten enligt styrelsens förslag med tillägget att för stugägare och mantalsskrivna men ej delägare ingår rätt att fiska med 5 nät. styrelsen får mandat att utforma detaljerade regler för fisket styrelsen får mandat att kontraktera lämpliga säljställen delägare, efter särskild anmälan, skall ha rätt att fiska med not samma regler som under 2009 skall gälla för notfisket Esrangearrendet Esrangearrendet är fortsatt en mycket viktig inkomstkälla för Samfällighetsföreningen. Det löpande avtalet med Esrange gäller t o m Därest Rymdbolagets verksamhet fortsätter efter periodens utgång, skall avtalet på begäran av Rymdbolaget förlängas med samma tidsperiod som företagets internationella avtal om raketuppskjutningar förlängs. Parterna äger dock rätt att vid varje förlängningstillfälle påkalla förhandlingar om storleken av den i avtalet stadgade ersättningen. Anmälan om sådant påkallande skall göras senast tre månader före periodens utgång, d v s senast under september månad. styrelsen får mandat att påkalla förhandlingar om den i avtalet stadgade ersättningen Fritidsstugor Reglerna för fritidsstugor och stugregistret fungerar väl. Antalet registrerade stugor är 51 st. Årsstämman 2009 höjde arrendeavgiften till 100:- /stuga fr o m oförändrade regler skall gälla för fritidsstugor Markupplåtelse för uppförande av stuga kan bara beviljas till delägare och deras familjer

6 6 (samma familjebegrepp som för jakten och fisket). För att stugregistret skall kunna hållas aktuellt är det viktigt att alla förändringar meddelas till Samfällighetsföreningen. Brännved Reglerna för uttag av brännved är följande: Delägare får för eget bruk göra uttag av så kallat brännved från Samfällighetsföreningens marker. Anmälan om uttag skall göras till styrelsen innan uttaget sker. Ersättning skall, efter uttaget och utan anmodan, erläggas med 50:- per kubikmeter. oförändrade regler för uttag av brännved skall gälla Bidrag till olika verksamheter Reglerna för styrelsens mandat att bevilja bidrag är följande: Bidrag bör uteslutande ges till specifika åtgärder eller utvecklande verksamheter, ej till att täcka normala driftskostnader. Till ansökan om bidrag skall, om möjligt, senaste årsbokslut och verksamhetsberättelse bifogas. Styrelsen har mandat att bevilja bidrag till ett totalbelopp om max :- per år. styrelsen har fortsatt mandat att bevilja bidrag med oförändrade regler Övrigt Rågångsröjning Under 2009 har Länsstyrelsen lämnat besked om att de är beredda att delfinansiera röjning av rågångarna mellan Samfällighetsföreningens marker och Statens marker. behovet av röjning inventeras i fält ansökan om delfinansiering inlämnas till Länsstyrelsen med behovsinventeringen som grund Stipendium till elever i högskoleutbildningen i Ädelstensteknik i Lannavaara Stipendiet delades ut första gången våren Stipendiet är på :- och kan delas av högst två elever (5 000:- vardera). Stipendiet är årligt. oförändrade regler skall gälla för stipendiet Broschyr/Hemsida

7 7 Stämman 2009 beslöt att en broschyr med fakta om Samfällighetsföreningen skulle tas fram. Under arbetet med att ta fram broschyren har det kommit upp förslag om att komplettera broschyren med att öppna en hemsida för Samfällighetsföreningen. Hemsidan har många fördelar jämfört med en broschyr. En broschyr har begränsad livslängd. En hemsida kan alltid hållas aktuell. Utrymmet i en hemsida är i stort sett obegränsat. En hemsida är lätt att nå av alla intresserade, såväl delägare som övriga. En första version av hemsidan finns framtagen. en hemsida öppnas för Samfällighetsföreningen beslutet om att ta fram en allmän broschyr om Samfällighetsföreningen ändras till att speciella broschyrer om jakt och fiske skall tas fram Fiskeområde Tornedalen Haparanda skärgård (Fiskeprojektet Torneälven med dess biflöden) Samfällighetsföreningen har tagit aktiv del i utarbetandet av en ansökan om ett gemensamt fiskeutvecklingsprojekt för Torneälven med dess biflöden. Under förutsättning att Fiskeriverket godkänner ansökan och därmed beviljar projektmedel, har styrelsen lämnat en avsiktsförklaring om att Samfällighetsförening blir medlem i den förening som skall bildas för projektet. Medlemsavgiften för hela projekttiden, är 1 000:- Samfällighetsföreningen skall bli medlem i föreningen Fiskeområde Tornedalen Haparanda skärgård Ärenden upptagna under övriga frågor på stämman Sjön Vuoksujärvi vid Silkkimuotka Sjön Vuoksujärvi har under åren markant börjat växa igen. Orsaken är att genomströmningen till/från strypts efter att en vägtrumma begränsat vattenflödet. Enligt uppgift skall det finnas naturvårdsmedel att söka för att undersöka hur igenväxningen skulle kunna begränsas/åtgärdas. Styrelsen får i uppdrag att utreda om samfälligheten kan bidra på något sätt och rapportera resultatet vid årsstämman 2011 Röjningsbidrag Jukkasjärvi Sockens Skogsallmänning utger bidrag/premier för röjning (ungskogsröjning) av privata skogar. Det föreslogs att Samfällighetsföreningen borde göra likadant. Styrelsen får i uppdrag att utreda möjligheterna för samfälligheten att utdela röjningsbidrag till delägare och rapportera resultatet vid årsstämman 2011.

Soppero Byars Samfällighetsförening

Soppero Byars Samfällighetsförening Soppero Byars Samfällighetsförening Förslag till verksamhetsplan 2017 Inledning Styrelsens uppgift är dels att förvalta och driva verksamheten enligt det ändamål som föreningen skall tillgodose - förvalta

Läs mer

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening Årsredovisning för Soppero Byars Samfällighetsförening 716465-5255 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 2 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 3-9 Styrelse 10 Resultaträkning 11 Balansräkning 12 Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening Årsredovisning för Soppero Byars Samfällighetsförening 716465-5255 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 2 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 3-9 Styrelse 10 Resultaträkning 11 Balansräkning 12 Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening

Årsredovisning. Soppero Byars Samfällighetsförening Årsredovisning för Soppero Byars Samfällighetsförening 716465-5255 Räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12-31 2 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 3-9 Styrelse 10 Resultaträkning 11 Balansräkning 12 Revisionsberättelse

Läs mer

Stämmohandlingar. 14 december 2017, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare

Stämmohandlingar. 14 december 2017, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare Stämmohandlingar 14 december 2017, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare 1 DAGORDNING Ordinarie höststämma med delägarna i Gällivare allmänningsskog hålles i Västlaestadianska Bönhuset i Gällivare

Läs mer

Stämmohandlingar. 15 december 2016, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare

Stämmohandlingar. 15 december 2016, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare Stämmohandlingar 15 december 2016, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare 1 DAGORDNING Ordinarie höststämma med delägarna i Gällivare allmänningsskog hålles i Västlaestadianska Bönhuset i Gällivare

Läs mer

Gemensamt fiskekort. Storuman

Gemensamt fiskekort. Storuman Gemensamt fiskekort Storuman Bakgrund O Började med ett medborgarförslag 2008 om att bättre utnyttja Uman som resurs. O 2009 togs en enkät fram med en intresseförfrågan och kontakter togs först med de

Läs mer

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT Riktlinjer för Glöte VVOF Version 1.2 Ansvarig: Styrelsen för Glöte VVOF Innehåll 1 SYFTE...3 1.1 Omfattning...3 1.2 Ansvar...3 1.3 Allmänt...3 2 ORGANISATION...3 3 ARBETSPRINCIPER...3

Läs mer

2012-07-29. Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK

2012-07-29. Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK Spelrättsbevis i När GK (nedan kallad klubben) kan förvärvas av fysisk person som beviljats sådant aktivt seniormedlemskap som förutsätter krav på

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2014 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs höststämma

PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs höststämma PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs höststämma Sammanträdesdatum: 2015-12-10 Plats: Västlaestadianska Bönhuset i Gällivare 34 Sammanträdets öppnande Stämmans ordförande Eilert Apelqvist hälsade

Läs mer

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år)

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) Bilaga 4 Gallring av skog Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) 1. Småskalig röjning i område efter område. Varje område får komma överens om att man vill få

Läs mer

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb När: Onsdagen den 23 oktober Kl: 18.30 Plats:Folkan i Borås Föredragningslista: 1. Mötets öppnande

Läs mer

Fiskekort A Gäller för fiske med handredskap (spöfiske, mete, pimpel etc. ) Max 2 st spön efter motordriven farkost.

Fiskekort A Gäller för fiske med handredskap (spöfiske, mete, pimpel etc. ) Max 2 st spön efter motordriven farkost. Page 1 of 4 Distribueras till fiskekortsförsäljare, tillsyningsmän Prislista från 2013 Fiskekort A Gäller för fiske med handredskap (spöfiske, mete, pimpel etc. ) Max 2 st spön efter motordriven farkost.

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT Fastighetsägare: (nedan kallad namn namn Fastighetsägaren)...... Nyttjanderättshavare: (nedan kallad Nyttjande- namn namn rättshavaren)...... Är nyttjanderättshavaren förening,

Läs mer

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening.

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1 NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. OMFATTNING 2 Föreningen förvaltar fisket i Munksjön-Rocksjöns

Läs mer

Skogsmark-Exploateringsmark-Jakt

Skogsmark-Exploateringsmark-Jakt Skogsmark-Exploateringsmark-Jakt MALUNG-SÄLEN RÖRBÄCKSNÄS 15:5 Attraktivt läge nära Transtrand och Sälen. Fastigheten kan används som såväl skogsmarksom blivande exploateringsmark. Fastigheten ingår i

Läs mer

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006 Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Närvarande: Ulf Hertin ordf., Owe Eriksson v ordf., Bo Andersson kassör, Jan Holmgren UC-ansvarig, Susanne Härfstrand suppl., Kenneth Mölleborn suppl.,

Läs mer

STADGAR FÖR SPORTFISKEKLUBBEN STEK EN

STADGAR FÖR SPORTFISKEKLUBBEN STEK EN STADGAR FÖR SPORTFISKEKLUBBEN STEK EN 1 Ändamål och säte Sportfiskeklubben är en ideell förening som har till ändamål: genom arrende av fiskeven, vård och bevakning av fiske i dessa ven samt genom utsättning

Läs mer

Stämmohandlingar. 10 december 2015, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare

Stämmohandlingar. 10 december 2015, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare Stämmohandlingar 10 december 2015, kl 18.00, Västlaestadianska Bönhuset, Gällivare 1 DAGORDNING Ordinarie höststämma med delägarna i Gällivare allmänningsskog hålles i Västlaestadianska Bönhuset i Gällivare

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011 Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa fr o m 8 juni 2011 1 Kassan skall i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring utge ersättning till medlemmarna vid

Läs mer

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT Riktlinjer för Glöte VVOF Version 1.4 Ansvarig: Styrelsen för Glöte VVOF 2018-01-28 Innehåll 1 SYFTE... 3 1.1 Omfattning... 3 1.2 Ansvar... 3 1.3 Allmänt... 3 2 ORGANISATION...

Läs mer

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens förslag och beslut innefattar följande: A Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag

Läs mer

Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr , förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017

Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr , förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017 Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr. 556069-0751, förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017 1. Val av ordförande vid stämman 2. Upprättande och godkännande av röstlängd 3.

Läs mer

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING 1 Föreningens namn Föreningens namn är Perstorps koloniförening. Nedan kallad föreningen. 2 Föreningens säte Föreningen med sin styrelse ska ha sitt säte i Perstorp.

Läs mer

SPORTFISKET OCH FISKETURISMEN

SPORTFISKET OCH FISKETURISMEN SPORTFISKET OCH FISKETURISMEN Historik En del äldre uppgifter från bildandet av Furusjön, Kiasjön och Badebodaåns gemensamhetsfiske från början av 1940-talet visar att ett visst sportfiske förekom redan

Läs mer

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde Stadgar Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2013-11-05. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bredbandsfiber i Odensåker,

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i CybAero AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i CybAero AB (publ) Pressmeddelande 2015-07- 08 Kallelse till extra bolagsstämma i CybAero AB (publ) Aktieägarna i CybAero AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 22 juli 2015 klockan 15.00 i företagets

Läs mer

1 Öppnades stämman av styrelsens ordförande Per-Olof Mårtensson. Antecknades att ordföranden uppdrog åt Thomas Wallinder att föra protokollet.

1 Öppnades stämman av styrelsens ordförande Per-Olof Mårtensson. Antecknades att ordföranden uppdrog åt Thomas Wallinder att föra protokollet. Protokoll fört vid extra bolagsstämma i Karo Bio AB (publ), org nr 556309-3359, den 14 oktober 2005 i Stockholm 1 Öppnades stämman av styrelsens ordförande Per-Olof Mårtensson. Antecknades att ordföranden

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT 2013 AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT Fastighetsägare: (nedan kallad Fastighetsägaren) Jakträttshavare: (nedan kallad Jakträttshavaren) Är Jakträttshavaren förening eller annan juridisk person skall detta anges.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I PAYNOVA AB (publ)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I PAYNOVA AB (publ) KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I PAYNOVA AB (publ) Aktieägarna i Paynova AB (publ), org. nr 556584-5889, kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 13 oktober 2015 klockan 16.00 i bolagets lokaler,

Läs mer

VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN

VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN BYGDEPENG VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN Glötesvålens Vindpark TILLKOMST REGLER & FÖRVALTNING Glöte Byalag Version 2.4 INNEHÅLL Glötesvålens Vindkraftspark - Bakgrund... 3 Bygdepengens tillkomst... 3 Förvaltning

Läs mer

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11 Föreningsstämma Sanne Fiber Ekonomisk Förening Version 1.0 2011-05-11 AGENDA 1. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 2. Godkännande av röstlängden 3. Val av två justeringspersoner 4. Fråga om

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Ärlafiber Ekonomiska Förening

Ärlafiber Ekonomiska Förening Ärla Byaråd inbjuder till Medlemskap i Ärlafiber Ekonomiska Förening Hej kära Ärlabo! Exempeldokument Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort

Läs mer

Belöningar och bidrag ur Atmen-fonden

Belöningar och bidrag ur Atmen-fonden Grupp Atmen är en ideell och obunden organisation som samlar, sammanställer och sprider kunskap om byggande och byggnadskonst i Sverige. Grupp Atmen verkar för hus och byggande av god kvalitet i ett helhetsperspektiv.

Läs mer

Diarienummer KS2014.0296

Diarienummer KS2014.0296 Diarienummer KS2014.0296 Bolagsordning för Skövde Flygplats AB, 556297-7339 Nedanstående bolagsordning har godkänts av Skövde kommunfullmäktige den 27 oktober 2014 och fastställts vid bolagets ordinarie

Läs mer

Stadgar för Vrångabäckens Markägare ekonomisk förening

Stadgar för Vrångabäckens Markägare ekonomisk förening Stadgar för Vrångabäckens Markägare ekonomisk förening Föreningens firma 1 Föreningens firma är Vrångabäckens Markägare ekonomisk förening. Styrelsens säte 2 Styrelsen skall ha sitt säte i Varbergs kommun,

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden tidigare föreningarna FMOF och FAV (Utg. 1 Antagna vid konstituerande möte) (Utg. 2 Preliminärt godkänd vid föreningsmöte) (Utg. 2 Formellt fastställd vid föreningsmöte

Läs mer

Lärbro Fleringe Fiber. Årsmöte 2016

Lärbro Fleringe Fiber. Årsmöte 2016 Lärbro Fleringe Fiber Årsmöte 2016 Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare vid stämman. 2. Godkännande av röstlängden. 3. Val av två justeringspersoner. 4. Fråga om stämman blivit utlyst i behörig

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA Aktieägarna i Thenberg & Kinde Fondkommission AB (publ), kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 19 februari 2013 kl. 15.00 i bolagets lokaler på Krokslätts

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning

Jord- och skogsbruksministeriets förordning Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgifter för vissa prestationer som hänför sig till Forststyrelsens offentliga förvaltningsuppgifter I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Mora jordägares samfällighetsförening ordinarie stämma. Samt Bälter Sven Erssons jordbruksfonds ordinarie stämma.

Årsmöteshandlingar. Mora jordägares samfällighetsförening ordinarie stämma. Samt Bälter Sven Erssons jordbruksfonds ordinarie stämma. Årsmöteshandlingar Mora jordägares samfällighetsförening ordinarie stämma Samt Bälter Sven Erssons jordbruksfonds ordinarie stämma Datum 2011-05-23 Plats Mora Parken kl: 19.00 Kallelse Mora jordägares

Läs mer

Catella AB (publ) kallar till extra bolagsstämma

Catella AB (publ) kallar till extra bolagsstämma Catella AB (publ) kallar till extra bolagsstämma Styrelsen föreslår att Catella AB (publ) förlänger 9.900.000 teckningsoptioner med inlösendag under våren 2013 mot bakgrund av att Bolagets aktiekurs för

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. Stadgar Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Micropos Medical AB (publ) - rättad version

Kallelse till extra bolagsstämma i Micropos Medical AB (publ) - rättad version Kallelse till extra bolagsstämma i - rättad version Aktieägarna i ( Bolaget ), 556648-2310, kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 20 december 2012 kl. 17.00, D, konferensrum Kyrkan, i Göteborg.

Läs mer

Förslag till dagordning

Förslag till dagordning Aktieägarna i VMSPlay AB kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 28 november 2014 kl. 10.00 i Bolagets lokaler på Karlavägen 60 i Stockholm. Aktieägare som vill delta i stämman ska dels vara

Läs mer

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa Stadgar för Svensk Handels Arbetslöshetskassa gällande från den 23 juli 2013 Innehållsförteckning Kassans ändamål och firma 1 3 Kassans verksamhetsområde 2 3 Kassans säte 3 3 Anmälan om arbetslöshet, ansökan

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ)

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) 559111-0787 Aktieägarna i InfraCom Group AB (publ), 559111-0787, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 25 oktober 2018, kl. 17.00, i bolagets lokaler

Läs mer

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet (III) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut

Läs mer

INFORMATION OM BOENDEPARKERING I NORA CENTRUM

INFORMATION OM BOENDEPARKERING I NORA CENTRUM INFORMATION OM BOENDEPARKERING I NORA CENTRUM I centrala Nora tillåts parkering på gatumark normalt i högst 2 tim under dagtid vardagar. För boende inom området kan i vissa fall behov uppstå att kunna

Läs mer

STADGAR FÖR LOFSDALEN GLÖTE FISKEVÅRDSOMRÅDESFÖRENING I LINSELLS SOCKEN, HÄRJEDALENS KOMMUN

STADGAR FÖR LOFSDALEN GLÖTE FISKEVÅRDSOMRÅDESFÖRENING I LINSELLS SOCKEN, HÄRJEDALENS KOMMUN 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Lofsdalen - Glöte Fiskevårdsområdesförening, vilket namn utgör föreningens firma, organisationsnummer 893201-4213. 2 OMFATTNING Fiskevårdsområdesföreningen förvaltar

Läs mer

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening den 26 april 2015 i Torsö Bygdegård. 1 Stämmans öppnande Ingemar Carlström hälsade de närvarande välkomna till stämman

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Deltagande. Om Mavshack AB (publ) Stockholm 2015-07-02

Deltagande. Om Mavshack AB (publ) Stockholm 2015-07-02 Stockholm 2015-07-02 Aktieägarna i Mavshack AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 16 juli 2015 kl. 10.00 på bolagets lokaler på Karlavägen 58 i Stockholm. Deltagande Aktieägare

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I IMAGE SYSTEMS AKTIEBOLAG (PUBL)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I IMAGE SYSTEMS AKTIEBOLAG (PUBL) KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I IMAGE SYSTEMS AKTIEBOLAG (PUBL) Aktieägarna i Image Systems Aktiebolag, org.nr 556319-4041, ( Bolaget ), kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 17 februari

Läs mer

Stadgar Visit Värmland Ekonomisk Förening

Stadgar Visit Värmland Ekonomisk Förening Stadgar Visit Värmland Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens firma är Visit Värmland ekonomisk förening. 2 Föreningens syfte Föreningen har som syfte att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Övermalax jaktklubb r.f.

Övermalax jaktklubb r.f. Övermalax jaktklubb r.f. Höstmöte söndag 5.8. 2018 kl.17:00 i Jaktstugan Närvarande enligt separat lista. 74. Mötets öppnande. Mötet öpnades av ordförande Ola Sandqvist kl.17:00 75. Tyst minut Tyst minut

Läs mer

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Antagna av föreningens årsstämma 2017-06-18 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Hogdals Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 87 Den 2015-06-22 Kommunfullmäktige 2015-06-22 8 Kommunstyrelsen 2015-05-12 15 Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 9 Kf 87 Ks

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Flik 4. Förvaltningsformer av fiske. Eget fiskevatten

Flik 4. Förvaltningsformer av fiske. Eget fiskevatten Flik 4 Förvaltningsformer av fiske Alla naturresurser måste förvaltas på ett eller annat sätt för att de ska kunna bestå och ge nyttigheter över tid. För fiskets del handlar det om att ge de fiskande den

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan- budget-avgifter. Storhogna Vägförening Klövsjö GA:38 September 2018 augusti 2019

Förslag till Verksamhetsplan- budget-avgifter. Storhogna Vägförening Klövsjö GA:38 September 2018 augusti 2019 Förslag till Verksamhetsplan- budget-avgifter Storhogna Vägförening Klövsjö GA:38 September 2018 augusti 2019 Information om Storhogna Vägförening Samfälligheten som bildades 1972 förvaltar ca 27 km lokalvägar

Läs mer

VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN

VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN BYGDEPENG VÄXTKRAFT FRÅN VINDEN Glötesvålens Vindkraftspark TILLKOMST REGLER & FÖRVALTNING Glöte Byalag Version 2.3 INNEHÅLL Glötesvålens Vindkraftspark - Bakgrund... 3 Bygdepengens tillkomst... 3 Förvaltning

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M.

STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M. STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M. I. Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Läs mer

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme.

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Kommunens mål har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Ett led för att detta skall kunna genomföras, så skall arrende avses för två personer per sjöbod.

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

REGLEMENTE. för Gällivare allmänningsskog

REGLEMENTE. för Gällivare allmänningsskog REGLEMENTE för Gällivare allmänningsskog ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 1 ÄGANDERÄTT... 2 2 DELÄGARFASTIGHET OCH DESS FÖRETRÄDARE... 2 3 FÖRVALTNING... 2 4 VÅRD AV ALLMÄNNINGSSKOGEN... 2 5 AVYTTRING AV MARK...

Läs mer

Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5

Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5 Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5 På årsstämman presenterades de två offerter som styrelsen tagit in. Dessa presenterades muntligt. Namnen på företagen, hur mycket toppning som blivit offererat

Läs mer

6. Beslut om antal styrelseledamöter och val av nya styrelseledamöter

6. Beslut om antal styrelseledamöter och val av nya styrelseledamöter 1 KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I REALTID MEDIA AB (PUBL) Aktieägarna i Realtid Media AB (publ), org.nr 556872-9916 ( Bolaget ) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 17 maj 2017 kl. 14

Läs mer

Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015

Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015 Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015 Sida 1 av 4 Bilaga 3, Allmänna bestämmelser och villkor för medlemskap i Frösåker golfklubb, gäller f o m 2015 Från 22 års ålder ska medlemmar

Läs mer

Avtal om upplåtelse av jakt

Avtal om upplåtelse av jakt Avtal om upplåtelse av jakt Fastighetsägare: (nedan kallad namn namn Fastighetsägaren)...... Nyttjanderättshavare: (nedan kallad Nyttjande- namn namn rättshavaren)...... Är nyttjanderättshavaren förening,

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. Stadgar Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG 1 Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Fastställda av kommunfullmäktige 2000-12-20 SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening STADGAR FÖR BY-HORNDAL LANDSBYGDSFIBER EKONOMISK FÖRENING Org.nr. 769625 7596 fr.o.m. den 22 maj 2016 1 FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) är en ideell förening som har till ändamål : att vara branschorganisation för

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 18 juni 2008 klockan 18:30 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening.

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening Firma 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Föreningens ändamål och verksamhetens art 2. Ändamålet med föreningens verksamhet

Läs mer

Årsmöte Sikfors VVO. Jens Renberg. Oskar Ögren. Erik Lundström, Staffan Renberg. Ja. Se bilaga. a/ Styrelsens verksamhetsberättelse.

Årsmöte Sikfors VVO. Jens Renberg. Oskar Ögren. Erik Lundström, Staffan Renberg. Ja. Se bilaga. a/ Styrelsens verksamhetsberättelse. 2011-05-24 Årsmöte Sikfors VVO 1. Val av ordförande för stämman. Jens Renberg 2. Anmälan om protokollförare. Oskar Ögren 3. Val av 2 justeringsmän, jämte rösträknare. Erik Lundström, Staffan Renberg 4.

Läs mer

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017 2014-08-26 Stadgar för Studentbostadsmässan 2017 1 Föreningens namn Föreningens namn är Studentbostadsmässan 2017. 2 Ändamål Föreningens övergripande syfte och ändamål är att öka attraktionen för Stockholms

Läs mer

SAMLICENSAVTAL FÖR JAKT PÅ HJORTDJUR FÖR JAKTSÄSONGEN /

SAMLICENSAVTAL FÖR JAKT PÅ HJORTDJUR FÖR JAKTSÄSONGEN / SAMLICENSAVTAL FÖR JAKT PÅ HJORTDJUR FÖR JAKTSÄSONGEN / 1. AVTALETS SYFTE Detta avtal är ett privaträttsligt avtal mellan avtalsparterna, i vilket avtalas om ansökan om jaktlicens för hjortdjur, fördelningen

Läs mer

3 GRUNDERNA FÖR Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid FÖRVALTNINGEN bildandet bestäms om dess ändamål.

3 GRUNDERNA FÖR Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid FÖRVALTNINGEN bildandet bestäms om dess ändamål. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 1978-04-06 (1990-11-20; 11a) (1991-11-19; 11, 12) (1992-05-19; 14) (2004-05-27; 2,3,6) (2012-03-07; 12) Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om

Läs mer

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg Ort och datum Den pedagogiska omsorgens namn Underskrift av firmatecknare/behörig företrädare för sökande Namnförtydligande Ort

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är en

Läs mer

Värnamo Fryele-Ingabo 1:3

Värnamo Fryele-Ingabo 1:3 Värnamo Fryele-Ingabo 1:3 Skogsfastighet 99 ha En skogsfastighet i två skiften utan byggnader belägen 5 km nordväst om Os och 18 km öster om Värnamo. Välskött skogsmark om 60 ha med ett virkesförråd om

Läs mer