KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 8 februari 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 8 februari 2005"

Transkript

1 Socialnämnden 8 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 februari 2005 kl Genomgång av handlingar kl Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Ulla-Britt Ahlin, utredare Nina Thompson, förvaltningssekreterare Vallentuna den 31 januari 2005 Gunnel Orselius-Dahl Ordförande Nina Thompson Förvaltningssekreterare 1. Justerande:... 1 (17)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: TEMA: Redovisning brukarundersökning samt personalsocial enkät Socialnämndens verksamhetsbudget Jämställdhetsplan för socialförvaltningen Personligt ombud för psykiskt funktionshindrade Yttrande över revisionsrapport om lönehantering Billbag AB ansöker om att flytta verksamheten Källboda boende till Bäckebo Rapport från tillsynsbesök vid HVB-hemmet Granby Storgård Uppföljning av kvalitetsrevision på Väsbygården Etiska riktlinjer för socialtjänsten och vård- och omsorgsverksamheten i Vallentuna Kompetensutveckling på högskolenivå för socialkontorets handläggare av individärenden Upphandling av turbundna resor inom äldre- och handikappomsorg...17 Sid 2 (17)

3 2. TEMA: Redovisning brukarundersökning samt personalsocial enkät SN 3 (17)

4 3. Socialnämndens verksamhetsbudget 2005 AU 1 Dnr Socialnämnden beslutar anta förvaltningens förslag till verksamhetsbudget för Beslutet överlämnas till kommunstyrelsen för kännedom. Ärendet Socialnämndens budgetram uppgår till mkr. Fördelningen mellan nämndens olika ansvarsområden anges i bifogade tabell. Handlingar i ärendet Detaljbudget (17)

5 4. Jämställdhetsplan för socialförvaltningen 2005 AU 2 Dnr Socialnämnden föreslås fastställa planen för arbetet med jämställdhet inom socialförvaltningen. Ärende Jämställdhetslagen ställer krav på att arbetsgivaren ska upprätta en årlig jämställdhetsplan. Planen ska vara utgångspunkt för arbetsgivarens jämställdhetsarbete och omfatta aktiva åtgärder för jämställdhetsarbetet. För att kunna upprätta årliga mål och handlingsplaner krävs kartläggning och analys av: arbetsförhållanden för kvinnor och män vad gäller arbetsmiljö och ohälsa. Kombinationen föräldrarskap och arbete Sexuella trakasserier Ojämn könsfördelning mellan olika yrkesgrupper Utvecklingsmöjligheter / kompetensutveckling Rekryteringsprocessen Löneskillnader Mångfald Hänvisning till aktuella lagar: Jämställdhetslagen Lagen om etnisk diskriminering i arbetslivet Lagen om förbud mot diskriminering i arbetslivet på grund av funktionshinder Lagen om förbud mot diskriminering på grund av sexuell läggning 5 (17)

6 5. Personligt ombud för psykiskt funktionshindrade AU 3 Dnr Socialnämnden anställer i egen regi från ett personligt ombud för psykiskt funktionshindrade. Ansökan om fortsatt statsbidrag till lönekostnaden lämnas till Länsstyrelsen. Ärendet Ett personligt ombud arbetar på uppdrag av och som stöd till enskilda psykisktfunktionshindrade. Psykiskt funktionshindrade är en grupp i samhället som har svårt att tillvarata sina intressen och att upprätthålla kontakter med olika samhällsorgan. Finansiering Statsbidrag utgår sedan statsbidraget infördes för personliga ombudens lön med kronor per månad. Beloppet har varit oförändrat över åren. Kommunerna får svara för övriga kostnader såsom lokaler, arbetsledning, administration, resor mm. Statbidraget utbetalades första gången för Vallentunas del år Kommunens kostnad 2002 var ca kronor. Kommunens kostnad till Parasoll år 2004 uppgick till med oförändrat statsbidrag. Eftersom statsbidraget är oförändrat svarar kommunerna nu även för en viss del av lönen. Statsbidrag söks årligen hos Länsstyrelsen. Enligt Regeringsbeslutet om statsbidrag till kommunerna för personligt ombud skall statsbidraget löpa tills vidare. Enligt Margareta Addén-Mårtensson på Länsstyrelsen finns det inga planer att förändra statsbidraget till personliga ombud. Nuvarande organisation Vallentuna har tillsammans med fem kommuner i nordvästra Stockholms län (Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Upplands-Väsby och Sigtuna) anlitat stiftelsen Parasoll som ägs av de lokala intresseföreningarna IFS och RSMH (Intresseföreningen för schizofreni respektive Riksföreningen för social och mental hälsa). Samordnande kommun har varit Sollentuna som även administrerat statsbidragsansökan för samtliga kommuner. Nuvarande avtal med stiftelsen Parasoll löper ut Kommunerna måste fatta besluta om eventuell gemensam upphandling för fortsatt samverkan om personligt ombud. Stiftelsen Parasolls verksamhetsberättelse för 2003 bifogas. 6 (17)

7 Organisation från 2006 Vallentuna kan antingen fortsätta samarbetet med de nordvästra kommunerna och delta i en ny gemensam upphandling för att teckna avtal med en utförare eller anställa ett personligt ombud som utvecklar nätverksarbete framförallt med Täby som har två kommunalt anställda personliga ombud. Även flera andra nordostkommuner har kommunalt anställda personliga ombud. Täby och Vallentuna har lång erfarenhet av samarbete. Det behöver ske en gemensam kommunal utveckling av samarbetet med Täby- Vallentuna psykiatriska öppenvårdssektor. Det finns även önskemål från båda kommunerna att tillsammans med landstinget planera vård och stöd kopplat till korttidsboende ( sviktplatser ) under perioder då mera omfattande stöd krävs för de psykiskt långtidssjuka utan att akutsjukhusets insatser är nödvändiga. Ett personliga ombudet för psykiskt långtidssjuka måste kunna ha ett bra kontaktnät inom såväl kommunen, landstingets psykiatriska verksamhet, Försäkringskassan, arbetsförmedlingen m fl. Stiftelsen Parasoll anlitas inte av någon av Vallentuna kommuns grannkommuner i nordostsektorn. Vallentunas PO kan därför inte utveckla nätverk tillsammans med övriga åtta PO inom Stiftelsen Parasoll eftersom de nordvästra kommunerna har andra samarbetspartners än de i nordost. Ett samarbete i form av nätverk för personliga ombud i nordostkommunerna är att föredra ut utvecklingssynpunkt. De nordostkommuner som idag har personligt ombud har anställt dem i egen regi. I Vallentuna kan ett ombud förslagsvis vara anställd tillsammans med anhörig- och frivilligsamordnaren i socialförvaltningens stab. IFS lokalförening i Vallentuna har inget att invända mot att det persoliga ombudet anställs i kommunens regi. Om Vallentuna beslutar att anställa ett personligt ombud i egen regi ryms kostnaden inom nuvarande budgetram för uppdraget förutsatt att statsbidraget inte tas bort. Administrativa kostnader blir lägre än de nu aktuella. Tidigare beslut i ärendet SN 36 Dnr Handlingar i ärendet Stiftelsen Parasolls verksamhetsberättelse (17)

8 6. Yttrande över revisionsrapport om lönehantering AU 4 Dnr Socialnämnden godkänner yttrande daterat och överlämnar det som sitt till kommunens revisorer. Ärendet Revision har genomförts av kommunens lönehantering. Revisorerna önskar förklaring till vilka grunder beslut om en temporär anhöriganställning fattats. Omfattningen var 24 timmar per dygn. Handlingar i ärendet Revisionsrapport samt begäran om yttrande daterade (17)

9 7. Billbag AB ansöker om att flytta verksamheten Källboda boende till Bäckebo AU 5 Dnr Socialnämnden godkänner socialförvaltningens förslag till yttrande daterat och överlämnar det Länsstyrelsen i Stockholms län. Ärendet Billbag AB har ansökt hos Länsstyrelsen i Stockholms län om att få flytta verksamheten vid Källboda boende till ett samlat gruppboende för fem personer vid Bäckebo. Kommunen har av Länsstyrelsen i Stockholms län beretts tillfälle att yttra sig och ska svara senast 15 februari Förslag till yttrande Billbag AB har tidigare informerat socialförvaltningen om planerna på att flytta verksamheten vilket socialförvaltningen också ställt sig positiv till. En sammanslagning av de båda boendeenheterna bör öka möjligheten att samordna verksamheten och minska verksamhetens sårbarhet både personellt och ekonomiskt. Socialförvaltningen ser inga nackdelar med en flytt av verksamheten från Källboda till Bäckebo. Handlingar i ärendet Remiss från Länsstyrelsen i Stockholms län; ärendebeteckning (17)

10 8. Rapport från tillsynsbesök vid HVB-hemmet Granby Storgård AU 6 Dnr Rapporten från tillsynsbesök daterad godkännes och översändes till Länsstyrelsen för kännedom. Ärendet Tillsynsbesöket på Granby Storgård har genomförts enligt tillsynsplan som upprättats av socialnämnden för tillsyn av HVB-hem för barn och unga inom Vallentuna kommun. Tillsynsbesök skall dokumenteras och redovisas till Länsstyrelsen. Handlingar i ärendet Rapport från tillsynsbesök daterad (17)

11 9. Uppföljning av kvalitetsrevision på Väsbygården AU 7 Dnr Rapporten daterad godkännes och läggs till handlingarna. Ärendet Socialnämnden beslutade i samband med presentation av kvalitetsrevision av verksamheten vid Väsbygårdens servicehus att följande punkter skulle följas upp och återrapporteras till socialnämnden: Resultat av genomförd omstrukturering Bemanningsproblematik som följd av bl a indragna tjänster Utveckling av samordnarfunktionen Delegation av läkemedelshantering Frivilligverksamhet Utveckling av dokumentation Måltidsordning (samtliga vårdbostäder). En uppföljning har genomförts under december månad där det framgår att samtliga punkter har lett till åtgärder av ledning och personal i Väsbygården. Tidigare beslut i ärendet Socialnämnden SN 53. Dnr Handlingar i ärendet Rapport från uppföljning av kvalitetsrevision daterad (17)

12 10. Etiska riktlinjer för socialtjänsten och vård- och omsorgsverksamheten i Vallentuna AU 8 Dnr Socialnämnden beslutar anta socialförvaltningens förslag till etiska riktlinjer för socialtjänsten och vård- och omsorgsverksamheten i Vallentuna kommun (tjänsteskrivelse ). Ärende I Socialnämndens verksamhetsprogram för 2005 framgår att ett av socialnämndens åtaganden är att utforma en etisk plattform för verksamheten som utgår från de generella social- och handikappolitiska målen, där människovärdesprincipen utgör en tydlig grund för förhållningssätt och prioriteringar. Socialförvaltningen har utarbetat ett förslag i tjänsteskrivelse Specialisterna i socialchefens stab har arbetat fram förslaget som bl a bygger på yrkesetiska riktlinjer för socionomer m fl yrkesgrupper. De etiska riktlinjerna/värdegrunden skall prägla socialnämndens och förvaltningens förhållningssätt i mötet med människor som behöver socialnämndens insatser. Inom förvaltningens verksamhetsområden skall enligt VP 2005 hållas regelbundna strukturerande etiska diskussioner i syfte att upprätthålla och bekräfta förhållningssättet i organisationen. Handlingar i ärendet Bilaga 1- Etiska riktlinjer för socialtjänsten i Vallentuna Bilaga 2 Förslag till etiska riktlinjer 12 (17)

13 11. Kompetensutveckling på högskolenivå för socialkontorets handläggare av individärenden AU 9 Dnr Socialnämnden förslås besluta att Uppdra åt förvaltningen att genomföra en analys av förbättringsbehov och kompetensutveckling i syfte att ansöka om EU-medel från Vätkraft 3. Uppdra åt socialförvaltningen att utifrån analysresultatet planera en kompetensutvecklingsinsats Ansöka om EU - bidrag för anlitande av extern konsult vid genomförandet av kompetensutveckling av socialkontorets personal, med huvudsaklig inriktning på handläggargruppen Uppdra åt socialchef Bo Weiåker att med analys- och kompetensutvecklingsplanen som grund upphandla kompetensutveckling riktad till handläggare och övrig personal inom socialkontoret under en tvåårsperiod, med möjlighet för behörig personal att få högskolepoäng. Ärendet Som ett led i arbetet att fördjupa kompetensen hos socialförvaltningens personal att möta ökade krav och nya uppgifter, föreligger ett förslag till satsning på kompetensutveckling för handläggare av individärenden vid socialkontoret. Bakgrund Samhällets förändringstakt är hög. Det ställer stora krav på socialnämndens personal att vara flexibel och redo att inhämta kunskaper för att kunna möta nya frågeställningar och behov hos Vallentunas invånare. Genom att kommunerna under och 2000-talet fått ansvar för att möta allt fler av kommuninvånarnas behov ställs krav på samarbete över enhetsgränser inom socialförvaltningen, med andra kommunala förvaltningar och huvudmän i en allt högre omfattning. Nya målgrupper och ansvarsområden ställer krav på utökade och fördjupade kunskaper. I de kundenkäter som socialnämnden genomför har kommuninvånarna uttryckt förtroende för verksamheten men också gett uttryck för att det finns förbättringsområden inom kompetens och bemötande. Personalen har i en årlig psykosocial arbetsmiljöenkät gett uttryckt för önskemål om av kompetensutveckling i arbetet. Socialstyrelsen betonar i information om En kunskapsbaserad socialtjänst att: En förstärkt kunskapsutveckling behövs för att ge socialtjänsten bättre möjligheter att erbjuda medborgare det stöd och den hjälp de 13 (17)

14 behöver. Det ökar utsikterna för rättvisa och rättssäkerhet och insatserna kan koncentreras på den enskildes behov. Det ökar också möjligheterna till professionalism och skapar attraktiva arbeten och bättre arbetsvillkor. Det kan locka nyutbildade att börja arbeta inom socialtjänsten och ge fortsatta utvecklingsmöjligheter för de mer erfarna. (Socialstyrelsen 2003). Attraktiv arbetsgivare Att arbeta med handläggning är ett komplicerat arbete som kräver goda kunskaper i utredningsmetodik och social juridik men också inom övriga delar av socialt arbete, bland annat en god kännedom om vilka insatser och resurser som kan användas i olika situationer för att ge människor möjligheter att ta ansvar för sina liv. Handläggare är en rörlig grupp, under många år har personalomsättningen av olika skäl varit relativt hög. Ett sätt att ge handläggarna stöd i sitt arbete och för att kommunen även fortsättningsvis ska vara en attraktiv kommun att arbeta i, är att kommunen som arbetsgivare erbjuder en långsiktig kompetensutveckling med möjlighet att ta högskolepoäng. Liknande fortbildningar har erbjudits i flera av kommunerna i Nordost och även i andra delar av landet. Nuläge I verksamhetsplanen för beskrivs arbetet med den interna kompetensutvecklingen. Ett led i denna är den s k Kib-en som innebär en inventering av varje medarbetares kompetens inom de olika moment som ingår i respektive arbete. Inventeringen görs årligen och då flera nya handläggare börjat på myndighetsfunktionen under 2004, kommer en ny kartläggning att göras i början av 2005 som en del av underlaget för den fortsatta planeringen. Utbildningen syftar till Att vallentunaborna ska mötas av personal vid socialkontoret i Vallentuna som har en god kunskap om socialtjänstens olika verksamheter och ansvarsområden och handläggare med en professionell kompetens som gör en rättssäker och rättvis bedömning utifrån den enskilde individens behov. Mål med kompetensutvecklingsinsatsen Att nå ett gemensamt synsätt inom personalgruppen vid socialkontoret baserad på en helhetssyn på människan utifrån socialtjänstlagens värdegrund. Kompetensutvecklingen förväntas fördjupa personalens kompetens i bemötande av människor i olika situationer och ge en god kunskap om socialtjänstens olika resurser och möjligheter. Den ska också ge fördjupad kompetens i att möta människor i kris och erbjuda hjälp och stöd på ett sätt som ökar de sökandes möjligheter att ta ansvar för sina liv. 14 (17)

15 Kompetensutveckling på högskolenivå är ett led i arbetet att bevara och utveckla Vallentuna som en attraktiv arbetsgivare för nyutbildad personal och ge möjligheter till utveckling för personer med lång erfarenhet. Antal deltagare Handläggaregruppen på socialkontoret omfattar ett 40-tal handläggare. I de moment som riktar sig till all personal på socialkontoret omfattar gruppen ca 50 personer. Uppläggning och tidsperiod Utbildningen är beräknad att pågå i alternativ 1: ett år och ge motsvarande 10 högskolepoäng eller alternativ 2: pågå under en tvåårsperiod och ge 15 högskolepoäng. Omfattningen beräknas bli ett två undervisningstillfällen per månad och litteraturstudier emellan föreläsningstillfällena, totalt ca tillfällen under två år. EU-bidrag Som ett led i att hålla kostnaderna nere för kommunen kommer socialförvaltningen att ansöka om EU bidrag i form av Växtkraft mål 3. Pengar finns avsatta bland annat till offentliga arbetsgivare. Prioriterade områden är generationsskiftesfrågor och ohälsa. En ansökan om medel görs i två steg: Steg ett innebär en kompetensutvecklingsanalys. Den innebär i korthet att all personal ska involveras i en analys av styrkor och svagheter vilken ska utmynna i en handlingsplan för förbättringsområden och områden där man enats om behov av kompetensutveckling. Denna analys måste göras innan en ansökan om medel kan lämnas in. Vanligt är att anlita en konsult som hjälp i arbetet med att ta fram analysen och biträda i diskussionerna i personalgrupperna. Det går att ansöka om EU-medel för att täcka kostnaderna för konsultarvode. Tidsåtgång för analysen uppskattas till ca två arbetsdagar för all personal och till fyra dagar för berörda chefer och samordnare. Steg två innebär att man med analysen som grund kan gå vidare och ansöka om kompetensutvecklingspengar. Till ansökan ska bifogas dokument som beskriver organisation, individuella kompetensutvecklingsplaner, beräknad utbildningskostnad, beskrivning av genomgående teman och hur projektet är kopplat till något av målen; jämställdhet, särskild satsning på IT, hållbar utveckling samt regionala behov. I ansökan om medel till kompetensutveckling kan man ansöka om bidrag till kostnader för att anlita extern konsult, maximalt bidrag är kr. 15 (17)

16 Vid samtal med tjänsteman på ESF-rådet i Stockholms län, som är Stockholms läns myndighet för genomförandet av socialfondens program Växtkraft Mål 3, framhölls att offentliga sektorn redan fått mycket pengar och att de räknar med att det kommer att bli stor konkurrens om de 2,5 miljoner som är avsatta för ansökningsperioden 15/1-15/ Nästa ansökningsperiod är 15/5-15/ Pris Förslaget till kompetensutvecklingsplanering presenteras i två alternativ. Moment 1 avser en gemensam del för en utökad grupp av personal vid socialkontoret och moment 2 och 3 är fördjupningsdelar som enbart riktar sig till handläggarna: Alt 1 omfattar all personal i moment 1 och för personal med handläggningsansvar moment 1 och 2. Kostnaden beräknas bli ca kr för moment 1 och 2 inklusive litteratur och leda till 10 poängs högskoleutbildning under en period av 1,5 år vilket motsvarar ca kr fösta året och kr resterande halvår. Alt 2 omfattar samma delar som alt 1 men därutöver ytterligare fem poängs fortbildning. Den består av moment 1-3 och motsvarar 15 poängs högskolestudier under en period av två år beräknas kostnaden bli ca kr eller ca kr/år. Arbetet med kompetensutveckling har pågått i ett par år inom förvaltningen. Delar av den planerade kompetensutvecklingsstrategin har redan genomförts och fortsättning planeras. Stora satsningar har gjorts på ledarna i organisationen och under denna tid har socialkontorets personal fått stå tillbaka. Hos personal inom myndighetsfunktionen och övrig personal inom socialkontoret finns en förväntan och ett behov av kompetensutveckling. För att inte försena det angelägna arbetet med kompetensutveckling för denna grupp föreslås att socialchefen får i uppdrag att upphandla kompetensutveckling för handläggare och övrig personal inom socialkontoret. 16 (17)

17 12. Upphandling av turbundna resor inom äldre- och handikappomsorg AU 10 Dnr Socialnämnden genomför tillsammans med barn- och ungdomsnämnden en upphandling av turbundna resor inom äldre och handikappområdet. Det delegeras till socialchefen att teckna avtal. Ärendet Socialnämnden svarar för s k turbundna resor till och från dagvård enligt Sol inom äldreomsorgen och daglig verksamhet och korttidsvård inom LSS-området. Nuvarande avtal med Taxi 020 löper ut varför ny upphandling måste genomföras. Den nya upphandlingen omfattar både socialnämndens och barn- och ungdomsnämndens turbundna resor. Anbudsgivare får möjlighet att lämna anbud på hela eller delar av uppdraget. Upphandlingen samordnas av kommunens jurist och upphandlingsansvariga, Lill Sandberg. Varje nämnd tecknar eget ramavtal. I likhet med vad som var fallet vid den förra upphandlingen föreslås socialchefen få delegation att teckna avtalet om turbundna resor för socialnämndens räkning. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse (17)

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 8 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 februari 2005 kl 18.30-20.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 mars 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 Kallade tjänstemän

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18. Socialnämnden 2004-02-03 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.30, Genomgång av handlingar kl 17.30 Kallade tjänstemän

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Karin Peters och Monika Fernlund, avdelningschefer

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002 Socialnämnden 11 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 11 juni 2002 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1999-03-09 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag 9 mars 1999 kl 18 30-20

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna, klockan 16.00 17.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande Socialnämndens arbetsutskott 2008-09-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 september 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning sociala avdelningen Sida 1 (5) 2014-01-02 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Genomlysning av verksamhet Personligt

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Barbro Schött SN 2016/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Barbro Schött SN 2016/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Barbro Schött 2016-01-08 SN 2016/0022.01.01 0480-45 09 31 Socialnämnden Jämställdhetsplan Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att godkänna Jämställdhetsplan.

Läs mer

Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning

Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (5) Åsa Linge Utredare Dnr 2011/SN 0184 011 Socialnämnden Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse Vallentuna kommun Socialnämnden FÖREDRAGNINGSLISTA. INFORMATION 3. Information om Demensdagvården på Östanbo

Kallelse Vallentuna kommun Socialnämnden FÖREDRAGNINGSLISTA. INFORMATION 3. Information om Demensdagvården på Östanbo Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 februari 2008 kl 18.30. (Kaffe serveras från kl 17.30, gruppmöten kl 18.00) Kallade tjänstemän

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004 Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 januari 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 2004-08-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18 Socialnämnden 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 18 augusti 2009 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTEN SID 1 (7) 2008-07-23 Handläggare: Solveig Blid Telefon: 08-508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-11-19 DNR SN 2014.187 VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VILDANA.ZORLAK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/ 2017-08-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/135-701 Bakgrund I december 2016 beslutade Socialnämnden

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Jämställdhetspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2007-10-15, 95 Rev. 2008-04-17, 24

Jämställdhetspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2007-10-15, 95 Rev. 2008-04-17, 24 Antagen av kommunfullmäktige 2007-10-15, 95 Rev. 2008-04-17, 24 Inledning Jämställdhetslagen 1991:433 har till ändamål att främja kvinnors och mäns lika rätt i arbetslivet. Jämställdhet i arbetslivet innebär

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2017-01-10 SN 2017/0005.03.02 0480-450950 Socialnämnden Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2015-09-17, 90, Dnr 2014/0523 KS Innehållsförteckning Inledning... 2 Definitioner... 2 Ett område i kommunens personalpolicy...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-08-22, kl. 1300-1515 ande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-24 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Lagrådsremiss: Värdigt liv i äldreomsorgen

Lagrådsremiss: Värdigt liv i äldreomsorgen Sida 1 av 5 PRESSMEDDELANDE 21 januari 2010 Socialdepartementet Lagrådsremiss: Värdigt liv i äldreomsorgen med mera. - Regeringen har idag beslutat om en lagrådsremiss - Värdigt liv i äldreomsorgen. En

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan

Jämställdhets- och mångfaldsplan BILAGA 5 SERVICEFÖRVALTNINGEN Jämställdhets- och mångfaldsplan 2010-2012 Inledning I enlighet med gällande lagstiftning, kommunfullmäktiges beslut och stadens riktlinjer ska ett aktivt jämställdhets- och

Läs mer

Statsbidrag för kompetensutveckling

Statsbidrag för kompetensutveckling SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR Sida 1 (5) 2013-10-09 Handläggare Helena Petersson Telefon: 08-508 25 443 Statsbidrag för kompetensutveckling Förvaltningens förslag

Läs mer

Bilaga: Utdrag ur tjänsteutlåtande till Landstingsstyrelsen, Dnr LS-LED15-0577-2 Långsiktigt hållbar finansiering av regionalt stöd inom socialtjänst och vård Sammanfattning Sörmland behöver en långsiktigt

Läs mer

Tjänsteutlåtande 2010-08-17. DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth. Svar på motion angående värdighetsgaranti i äldreomsorgen

Tjänsteutlåtande 2010-08-17. DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth. Svar på motion angående värdighetsgaranti i äldreomsorgen DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth Tjänsteutlåtande 2010-08-17 1(5) Socialnämnden 2010-08-23 SN 2010/0068 Svar på motion angående värdighetsgaranti i äldreomsorgen Förslag till

Läs mer

Jämställdhetsplan 2005-2007

Jämställdhetsplan 2005-2007 Jämställdhetsplan 2005-2007 Socialförvaltningen Falköpings kommun Antagen av socialnämnden 2005-06-12, 81 Socialförvaltningens jämställdhetsplan 2005 2007 Vad säger lagen? Den nuvarande lagen trädde i

Läs mer

Samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagare

Samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagare S MARIA - GAMLA STANS STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA VERKSAMHETSPLAN 2007 DNR 102-719/2006 SID 1 (5) LIKABEHANDLINGSPLAN 2007 Utgångspunkter Målet med jämställdhets- integrations och mångfaldsarbetet är att

Läs mer

Jämställdhetsplan för Värmdö kommun

Jämställdhetsplan för Värmdö kommun Jämställdhetsplan för Värmdö kommun 1 Inledning Värmdö kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare med jämställda arbetsplatser och gott medarbetarskap där vi möter varandra med respekt och öppenhet. Ett

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg ÄLDREFÖRVALTNINGEN STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-03-30 Handläggare: Staffan Halleskog Telefon: 08-508 36 203 Till Äldrenämnden den 21 april 2009 Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads

Läs mer

Får personer med psykiska funktionshinder ett bra stöd? LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR

Får personer med psykiska funktionshinder ett bra stöd? LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR Får personer med psykiska funktionshinder ett bra stöd? Kartläggning och granskning av kommunernas verksamhet för personer med psykiska funktionshinder i Kalmar län

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-05-24 Socialnämnden Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialförvaltningens

Läs mer

Redovisning av verksamhet med personliga ombud verksamhetsår 2015

Redovisning av verksamhet med personliga ombud verksamhetsår 2015 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-01-07 SN-2016/192.181 1 (3) HANDLÄGGARE Titti Frisk Hagström titti.frisk-hagstrom@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av

Läs mer

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00 Socialnämnden 2011-06-29 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 juni 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 B-lista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

Jämställdhetsplan 2010 för

Jämställdhetsplan 2010 för SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN Datum 2009-08-24 1 (2) Jämställdhetsplan 2010 för Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning Jämställdhetsplan 2010 3 Inledning 3 Service- och Teknikförvaltningens

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20februari 2007 kl 14.00-15.30.

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna. Kl 18.30-20.00 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande,

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SOCIALFÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare: Pia Modin tfn 08-508 25 618 Lotta Burenius tfn 08-508 36 202 Till Socialnämnden Äldrenämnden GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE SON DNR 3.1-098/2012 ÄN DNR 070303-159/2012

Läs mer

Värdegrund för Huddinge kommun remissvar

Värdegrund för Huddinge kommun remissvar SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-16 SN-2014/1118.119 1 (2) HANDLÄGGARE Erika Svärdh 08-535 312 05 erika.svardh@huddinge.se Socialnämnden Värdegrund för Huddinge kommun remissvar

Läs mer

Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län

Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län Anna Nerelius Ärendegång: Styrelsen 2017-12-14 Remissvar angående överenskommelse om flyttning till särskilda boenden för äldre mellan kommunerna i Stockholms län Förslag till beslut Styrelsen ger kansliet

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Riktlinje för jämställdhet & mångfald 2012-2015

Riktlinje för jämställdhet & mångfald 2012-2015 STYRDOKUMENT Sida 1(9) Riktlinje för jämställdhet & mångfald 2012-2015 Område Styrning och ledning Fastställd KSAU 2012-08-28 118 Program Personalpolitiskt program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-10-22 DNR SN 2014.187 MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF MONIKA.FERNLUND@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Länets kommuner och Region Kronobergs Psykiatri Centrum ingår i nedanstående överenskommelse avseende

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Kompetensfonden ansökningar 2016 Dnr Kst 2016/59 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 7 februari Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 7 februari Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 7 februari 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

Nämndens insyn och kontroll av vårdentreprenad i Brålanda. Vänersborgs kommun. Revisionsrapport. Datum 2011-01-27. Författare Hans-Lennart Stenqvist

Nämndens insyn och kontroll av vårdentreprenad i Brålanda. Vänersborgs kommun. Revisionsrapport. Datum 2011-01-27. Författare Hans-Lennart Stenqvist Nämndens insyn och kontroll av vårdentreprenad i Brålanda Vänersborgs kommun Revisionsrapport Datum 2011-01-27 Författare Hans-Lennart Stenqvist Innehållsförteckning Uppdraget... 3 Bakgrund och revisionsfråga...

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS!

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS! K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-12-13 OBSERVERA TID OCH PLATS! Socialnämnden kommer även att få en rundtur på Väsbygården i anslutning till sammanträdet och julbordet (separat inbjudan till julbordet har

Läs mer

Jämställdhetsplan. för anställda 2008-2009. Personalavdelningen, Bengt Wirbäck 2008-12-22 Dnr 10-1900/08

Jämställdhetsplan. för anställda 2008-2009. Personalavdelningen, Bengt Wirbäck 2008-12-22 Dnr 10-1900/08 Jämställdhetsplan för anställda 2008-2009 Personalavdelningen, Bengt Wirbäck 2008-12-22 Dnr 10-1900/08 1(4) 2008-12-22 JÄMSTÄLLDHETSPLAN för anställda 2008-2009 INLEDNING Högskolan i Gävle ser jämställdhet

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 8 juni 1999 kl 18 30 19 20. Leif Öhman (m),

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer