Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011"

Transkript

1 Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011

2 Spännande mellan valen i Sverige Denna månad har varit speciell i svensk politik. Mona Sahlin har avgått och Håkan Juholt har tagit över rollen som oppositionsledare. Efterträdarna till Miljöpartiets Maria Wetterstrand och Peter Eriksson har nominerats av partiets valberedning, Åsa Romson och Gustav Fridolin är föreslagna. MP:s ekonomiska talesperson Mikaela Valtersson har dock meddelat hon ämnar vara motkandidat till kvinnligt språkrör ovisst och spännande ändå in i maj alltså. Nu klunkas det i Centerpartiet också. Kanske har YouGovs marsmätning spelat en roll då partiet där låg under riksdagsspärren. I april har C klarat sig något bättre och ligger på 4,5 procent en bit ovan fyraprocentsspärren alltså. Kristdemokraterna däremot klarar med nöd och näppe fyraprocentsspärren denna gång, en liten ökning sedan marsopinionen. Kristdemokraterna däremot sjunker ytterligare en procentenhet och ligger numer stadigt under spärren. Göran Hägglund har redan varit ifrågasatt inom partiet, och ligger nog inte bättre till med dessa siffror. Dessutom riskeras hela regeringsbygget när de små är så små. Alliansen bygger på att alla ska komma in i riksdagen och om ett eller fler ligger utanför under lång tid under mandatperioden kommer lojaliteten i dessa partier så småningom bli starkare gentemot egna partiet och svagare mot regeringsalliansen. Vilket förstås kan leda till att en av nuvarande regerings styrkor, nämligen regeringsdugligheten, eroderas. Socialdemokraterna stärks i denna mätning, om än mindre än förväntat. YouGov har kunnat visa att de socialdemokratiska väljarna som lämnat sedan valet främst satt sig på soffan och väntat in en stabilare partiledning. När en ny ledning är vald borde de resa sig och åter få förtroende. Dock är det i nuläget svårt att avgöra om det handlar om att folket inte har förtroende för Juholt och hans nya lag eller om det handlar om att de ännu inte vet tillräckligt mycket om honom. För Socialdemokraterna är ett resultat under trettio procent i nästa val liktydigt med katastrof, och återigen historiskt lågt. Sverigedemokraterna ökar i denna mätning. Vilket kan ha flera förklaringar, en är att under perioden slöts en migrationspolitisk överenskommelse. Och SD, likt alla andra partier, ökar när deras huvudfråga diskuteras. En annan förklaring kan vara S-väljarna som tidigare satt på soffan kan nu har rest sig och gått till SD, som en form av protest på de många turerna i partiledarbytet hos S. Stina Morian analyschef YouGov opinion April

3 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Bas: ,8% 33,9% 29,2% 28,6% 4,5% 3,2% 7,1% 7,8% 2,9% 3,9% 9,6% 10,1% 5,3% 5,3% 8,2% 6,4% 0,5% 0,9% M C FP KD MP S V SD ÖVR April 2011 Mars 2011 Januari 2011 Riksdagsval 2010 Moderaterna 32,8% 33,9% 32,2% 30,0% Centerpartiet 4,5% 3,2% 5,4% 6,6% Folkpartiet 7,1% 7,8% 6,4% 7,1% Kristdemokraterna 2,9% 3,9% 4,6% 5,6% Miljöpartiet 9,6% 10,1% 9,7% 7,3% Socialdemokraterna 29,2% 28,6% 25,2% 30,7% Vänsterpartiet 5,3% 5,3% 5,7% 5,6% Sverigedemokraterna 8,2% 6,4% 7,9% 5,7% Annat parti 0,5% 0,9% 2,8% 1,4% Kön Ålder Region Alla Kvinna Man Storsta Övriga Moderaterna 32,8% 29,6% 35,7% 28,2% 34,3% 34,2% 38,1% 29,3% Centerpartiet 4,5% 4,7% 4,3% 5,2% 3,5% 5,8% 4,1% 4,7% Folkpartiet 7,1% 7,0% 7,1% 10,6% 4,4% 9,1% 9,2% 5,7% Kristdemokraterna 2,9% 2,6% 3,1% 3,3% 2,3% 3,4% 2,7% 3,0% Miljöpartiet 9,6% 11,6% 7,7% 16,3% 8,4% 5,4% 12,9% 7,4% Socialdemokraterna 29,2% 30,4% 28,2% 18,9% 33,1% 31,7% 20,3% 35,2% Vänsterpartiet 5,3% 6,4% 4,2% 7,5% 5,4% 2,9% 5,3% 5,3% Sverigedemokraterna 8,2% 7,2% 9,2% 9,2% 8,3% 7,2% 6,8% 9,2% Annat parti 0,5% 0,5% 0,5% 0,9% 0,5% 0,1% 0,6% 0,4% April

4 Vilket annat parti ligger närmast dina värderingar? Bas: ,5% 14,4% 13,2% 9,8% 11,0% 10,0% 5,6% 5,8% 4,4% 2,7% 1,2% 1,5% 0,2% 0,7% M C FP KD MP S V SD Annat parti Skulle inte rösta Skulle rösta blankt Har ej rösträtt Vill ej uppge April

5 Oavsett vad du svarade i föregående fråga, vilken av nedan angivna politiska frågor tycker du är viktigast just nu? Kön Ålder Region April '11 Kvinna Man Storsta Övriga Arbetslöshet 25,3% 22,9% 27,7% 28,4% 27,0% 18,3% 21,5% 27,8% Ekonomi 12,7% 9,6% 15,8% 17,0% 10,8% 11,8% 15,4% 10,9% Sjukvård 12,1% 13,5% 10,6% 8,4% 14,4% 11,1% 8,3% 14,5% Flykting- och invandringspolitik 8,1% 7,6% 8,6% 8,0% 8,2% 8,0% 8,4% 7,9% Äldreomsorg 7,5% 9,9% 5,1% 0,7% 5,0% 20,1% 6,8% 7,9% Miljö 7,2% 8,6% 5,9% 9,6% 6,5% 6,2% 7,7% 6,9% Skola 7,1% 7,3% 6,9% 7,5% 7,6% 5,7% 8,1% 6,4% Skatt 5,1% 4,9% 5,2% 4,1% 5,0% 6,2% 7,5% 3,5% Kriminalitet 3,0% 2,6% 3,4% 3,3% 2,5% 3,8% 4,0% 2,4% Barnomsorg 1,8% 2,5% 1,1% 2,5% 2,1% 0,5% 2,2% 1,6% Utrikespolitik 1,2% 1,1% 1,4% 0,8% 1,3% 1,6% 0,8% 1,6% EU 0,2% 0,1% 0,3% 0,2% 0,3% - - 0,3% EMU 0,2% - 0,3% 0,3% 0,2% - 0,4% - Annan fråga 5,3% 5,7% 4,8% 4,9% 5,6% 5,0% 6,1% 4,7% 3,3% 3,7% 3,0% 4,4% 3,6% 1,7% 2,9% 3,6% April

6 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu? Arbetslöshet Bas: 354 M 27,3% C FP KD MP 1,6% 3,4% 0,5% 0,7% S 27,0% V SD 1,1% 4,0% Annat parti Inget av partierna 15,9% 18,5% Ekonomi Bas: 177 M 55,5% C FP KD MP 0,5% 2,9% 0,7% 2,4% S 11,6% V SD 1,9% 0,4% Annat parti Inget av partierna 10,0% 14,3% April

7 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu? Sjukvård Bas: 169 M C FP KD MP 4,6% 1,2% 2,0% 2,0% 3,4% S 23,1% V 8,7% SD 0,9% Annat parti Inget av partierna 21,5% 32,6% Flykting- och invandringspolitik Bas: 114 M 7,7% C FP KD MP S V 1,0% 2,7% 0,7% 6,2% 1,6% SD 57,8% Annat parti Inget av partierna 9,0% 13,5% April

8 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du gör bäst ifrån sig just nu? Bas: ,7% 39,7% 18,6% 15,8% 16,8% 1,0% 2,6% 0,8% 1,6% 2,4% 1,4% 8,4% 10,7% 10,6% 5,3% 1,9% 1,9% 4,2% 4,5% 0,1% M C FP KD MP S V SD Annat parti Inget av partierna 0,2% 13,9% April

9 Bortsett från vad du röstar på, vilken partiledare tycker du gör bäst ifrån sig? Bas: 1401 Fredrik Reinfeldt (M) 41,2% Jan Björklund (FP) Maud Olofsson (C) Göran Hägglund (KD) Peter Eriksson (MP) 2,9% 1,5% 1,0% 0,8% Maria Wetterstrand (MP) 16,1% Lars Ohly (V) Jimmie Åkesson (SD) Annan partiledare Mona Sahlin (S) 3,1% 4,0% 0,1% 2,7% Ingen 9,1% 12,8% Vill ej uppge 2,1% April

10 Bortsett från vad du röstar på, vilken partiledare har du störst förtroende för? Bas: 1401 Fredrik Reinfeldt (M) 39,0% Jan Björklund (FP) Maud Olofsson (C) Göran Hägglund (KD) Peter Eriksson (MP) 2,1% 1,8% 1,6% 1,4% Maria Wetterstrand (MP) 15,4% Lars Ohly (V) Jimmie Åkesson (SD) Annan partiledare Mona Sahlin (S) 4,3% 3,2% 0,4% 5,9% Ingen 14,3% 9,2% Vill ej uppge 1,6% April

11 Vilket politiskt parti tycker du syns mest just nu? Bas: ,4% 38,9% 18,9% 27,6% 1,1% 0,9% 0,0% 1,5% 0,3% 4,0% 0,0% 4,0% 2,0% 1,4% 1,3% 1,6% 0,1% 0,5% M C FP KD MP S V SD Annat parti Inget av partierna 8,5% 7,3% 8,0% 11,1% April

12 Information om undersökningen Undersökningen är genomför i YouGovs onlinepanel under perioden 7 mars till 4 april personer har genomför undersökningen med en jämn spridning över perioden, det vill säga 350 per vecka. Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval. YouGovs onlinepanel i Sverige bestående av förrekryterade kvinnor och män i åldrarna 18+ som vill delta i undersökningar. Panelen är en så kallad accesspanel. April

Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011 Efter Ohly kommer väljarna Vänsterpartiet är det parti som går mest framåt i YouGov/Metros mätning i oktober och ligger för första gången över valresultatet

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011! Ohly näste till rakning Opinionen har ännu inte påverkats av de fruktansvärda händelserna i Norge denna mätperiod är dock bara en femtedel genomförd efter

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Mars 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Mars 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro SD och FP framåt Det är tydligt att denna mandatperiods mest framgångsrika parti är SD. Partiet har mer än fördubblats sedan valet 2010 och vinner mer än förlorar på

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011 Ekonomi viktigast Den ekonomiska situationen i världen har gjort att folket rankar ekonomi som den viktigaste politiska frågan just nu. Tidigare har arbetslöshet

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011 Moderat dominans I skuggan av S-krisen så dominerar Moderaterna decembermätningen med 34,3 procent. Socialdemokraterna sjunker något till 24,1 procent,

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. April 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. April 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med mars 23, 24, 23, 23, 24,9% 21,9% 0% 7,8% 6, 5, 7, 5, 3, 5,0% 3, 2, 3, 2,1% 2, 1,0% M C L KD MP S V

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Oktober 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. Oktober 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med november 26,9% 26, 21,0% 20, 22, 21, 0% 6,8% 7, 7, 4,9% 6, 4, 5,1% 5, 2,8% 3, 2, 2, 1, M C L

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Maj 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Maj 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med april 22,1% 23, 22, 23, 22,9% 23, 0% 7,9% 7, 7,8% 6, 5, 4, 5, 2,8% 2,8% 3, 2, 2,1% 1, M C L KD MP S

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011 Socialdemokraternas tullar på trogna Det är den lägsta noteringen någonsin för Socialdemokraterna. De har tappat var sjätte väljare på en månad maken till

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013 Sverige är på väg åt fel håll För första gången menar fler att Sverige är på väg åt fel håll än de som menar att landet är på rätt väg. Detta samtidigt

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro April Löfven går hem, men inte Lööf Socialdemokraterna kan andas ut opinionen går åt deras håll igen. Dock ska man minnas att nu, så här i halvtid i en mandatperiod,

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro Juni Statsman och förtroende För första gången är det fler som vill ta en öl, eller motsvarande, med Stefan Löfven än Fredrik Reinfeldt. Det är förstås ingen viktig

Läs mer

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Miljöpartiet dubblat på ett år Det är tufft för Socialdemokraterna i hela landet och Skåne är inget undantag. Både riksdagsvalet och regionvalet sjunker

Läs mer

Skåneopinion. Mars 2012

Skåneopinion. Mars 2012 Skåneopinion Mars 2012 Det går bra i Skåne för S och Stefan Löfven Stefan Löfven har raskt marscherat upp till den partiledare som har näst mest förtroende efter Fredrik Reinfeldt i Skåneopinionen, liksom

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Arbetslösheten Moderaternas rysare För första gången har Socialdemokraterna högre förtroende än Moderaterna i den för folket viktigaste frågan nämligen arbetslösheten.

Läs mer

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar in även på det parti som gör bäst jobb. Fredrik

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro Moderaternas lägsta stöd Kampen om tredje platsen i svensk politik är viktig, inte minst för MP och SD men också för vilken regering vi kommer att ha 2014. Miljöpartiet

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. November 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. November 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro November Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med oktober 26, 20, 21,8% 21, 23,2% 24,8% 10% 0% 7, 6, 5,1% 5, 7,0% 6,2% 4, 3, 4,9% 3,9% 2, 2,

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2016 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med december 28,8% 26,9% 21, 21,0% 21, 22, 0% 7, 6,8% 6,8% 7, 4,0% 4,2% 4,9% 3,1% 4, 2,0%

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Vem kan man lita på? SD ökar i alla opinionsinstituts mätningar, men hamnar på olika nivåer. Vilket inte alls är konstigt, det beror på vilken metod som används.

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor

Ipsos opinionsmonitor Ipsos Ipsos opinionsmonitor september 2013 David Ahlin, opinionschef Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker 2013 Ipsos. All rights reserved Opinionsläget september 2013 Den rödgröna oppositionen har

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro usti Stiltje hos Socialdemokraterna DetärlitedrygtettårkvartillvaletochSocialdemokraternaliggernästanprecispå förravalresultatet vilketvarpartietssämstanågonsin.denrödgrönaoppositionenhar

Läs mer

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson Väljarkontraktet 2014-06-29 Karin Nelsson Mätning om partisympati? Sverige Tycker har genomfört en undersökning om svenska folkets relation till sitt parti med avseende på olika parametrar. Undersökningen

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015. Kontakt:

DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015. Kontakt: DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015 Kontakt: david.ahlin@ipsos.com Ipsos. Ipsos. All rights All rights reserved. DN/Ipsos väljarbarometer januari: Rödgröna övertaget ökar DN/Ipsos

Läs mer

Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever. Juli 2012

Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever. Juli 2012 ! Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever Juli 2012 Vad tycker väljarna? Varje månad frågar vi de som deltar i någon av YouGovs undersökningar vad de

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Augusti 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. Augusti 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer augusti 2015 Stockholm, 25 augusti 2015. Kontakt: David Ahlin,

DN/Ipsos väljarbarometer augusti 2015 Stockholm, 25 augusti 2015. Kontakt: David Ahlin, DN/Ipsos väljarbarometer augusti Stockholm, 25 augusti Kontakt: David Ahlin, david.ahlin@ipsos.com Ipsos. 2014 Ipsos. All rights All rights reserved. DN/Ipsos väljarbarometer augusti: SDs starka trend

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015 Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 05 Ipsos: David Ahlin, Nicklas Källebring, Gustav Gidenstam Ipsos. 0 Ipsos. All rights All rights reserved.

Läs mer

Rapport till Scantech om politikers makt år 2013

Rapport till Scantech om politikers makt år 2013 -research Scantech om politikers makt SKOP gör regelbundna undersökningar bland personer bosatta i hela Sverige (tele-skop Riks). Mellan den 26 mars och 8 april 2013 intervjuades drygt 1.000 personer på

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med november 24, 24, 24, 19,0% 22, 21, 10% 0% 8, 7, 7, 8,0% 4,9% 5,9% 4, 3, 3, 3, 2, 2, 1,1% M C

Läs mer

Skolan avgörande valfråga del II

Skolan avgörande valfråga del II Skolan avgörande valfråga del II rörelser i opinionen i skolfrågan inför valet 2010 Rapport från Lärarförbundet 2010-08-26 Väljarna har bestämt sig skolfrågan är viktigast! Under sommaren har en allt tydligare

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro September Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

SE2009-056 Kännedom om ITP. Kännedom om ITP Collectum AB Februari 2009

SE2009-056 Kännedom om ITP. Kännedom om ITP Collectum AB Februari 2009 Kännedom om ITP Februari 009 Stockholm februari 009 1 1 Information om undersökningen 1 Information om undersökningen Metod Metod Urvalsram Urval Målgrupp (efter screening) Onlineintervju YouGov Internetpanel

Läs mer

DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 2014

DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 2014 DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 14 Kontakt: David.Ahlin@ipsos.com, Henrik.Karlsson@ipsos.com 14 Ipsos. All rights reserved Regeringen Löfven tillträder med negativ förtroendebalans

Läs mer

DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna

DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna Juni 217 Kontakt: david.ahlin@ipsos.com 217 Ipsos. All rights reserved Partiledarförtroende juni 217 Annie Lööf, Centerpartiet 41 procent har förtroende för Annie

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro tember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med augusti 25, 23,0% 23,6% 23, 22,9% 24, 10% 0% 7,1% 8,0% 6, 6, 4,9% 3,9% 4,0% 2,9% % 3, 3,1% %

Läs mer

Är det partiledarna som avgör valet?

Är det partiledarna som avgör valet? Är det partiledarna som avgör valet? 2013-07-02 Väljarnas drivkrafter 2 En av de mest seglivade myterna inom väljarforskningen är föreställningarna om stora och växande effekter av partiledare. Moderna

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2017

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2017 Väljaropinion i samarbete med Metro uari 2017 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med december 30% 24, 24, 24,2% 21, 21, 19,0% 10% 8,9% 8, 4, 4,9% 2, 4,2% 3,9% 3,2% 8,1% 7,2%

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor

Ipsos opinionsmonitor Ipsos opinionsmonitor Almedalen, 5 juli 20 Ipsos: David Ahlin, Johanna Laurin Gulled, Nicklas Källebring, Henrik Karlsson 20 Ipsos. All rights reserved Innehållsförteckning Opinionsläget juni 20 3 Valvinden

Läs mer

DN/IPSOS PARTILEDARFÖRTROENDE

DN/IPSOS PARTILEDARFÖRTROENDE OKTOBER DN/IPSOS PARTILEDARFÖRTROENDE JANUARI 17 DECEMBER Oktober 17 Ipsos: David Ahlin, Björn Benzler 1 DN/IPSOS PARTILEDARFÖRTROENDE OKTOBER 17 Partiledar oktober 17 DN/Ipsos första mätning av t för

Läs mer

Eftervalsundersökning Byggnads Byggnads medlemspanel eftervalsundersökning

Eftervalsundersökning Byggnads Byggnads medlemspanel eftervalsundersökning Eftervalsundersökning Byggnads 2010 Byggnads medlemspanel Ca 2000 medlemmar ingår i panelen. 954 medlemmar har svarat på denna enkät. Fältperioden var 23/9-20/10 2010 Resultatet är viktat så att resultatet

Läs mer

Mona Sahlin. Sören Holmberg. En inte särskilt populär tättrio

Mona Sahlin. Sören Holmberg. En inte särskilt populär tättrio Mona Sahlin The Comeback Woman Mona Sahlin The Comeback Woman Sören Holmberg Mona Sahlin(s) har inte bara återkommit på toppnivå i svensk politik. Hon har också återkommit i SOM-institutets popularitetsmätningar.

Läs mer

Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid

Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid Pressmeddelande den 8 december 2011 Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid Åtta av tio riksdagsledamöter, 82 procent, tycker att offentliganställda ska få ge blod på

Läs mer

Tycker du att Sverige utvecklas åt rätt eller fel håll? Apr 2014 Jun 2014 Nov 2014 Feb mar 2015. Rätt håll Fel håll Nettotal

Tycker du att Sverige utvecklas åt rätt eller fel håll? Apr 2014 Jun 2014 Nov 2014 Feb mar 2015. Rätt håll Fel håll Nettotal Ekonomi-SKOP? - kommentar av SKOP:s Birgitta Hultåker - En majoritet (64 procent) anser att Sverige utvecklas åt fel håll - Starkaste pessimismen sedan riksdagsvalet - Minskad framtidstro bland rödgröna

Läs mer

PARTIDEBATT. Material:

PARTIDEBATT. Material: PARTIDEBATT Ni kommer att delta i skolvalet 2014 och era röster kommer att räknas och skickas in centralt. Detta betyder att alla skolor och elever i Sverige som deltar i skolvalet 2014 kommer få sina

Läs mer

Investera i förskolan

Investera i förskolan Örebro 2010-09-07 Investera i förskolan 163 fler i förskolan med socialdemokratisk satsning på personal, lokaler och kvalitet 2010-09-06 Färre barn per anställd, 300 miljoner investeras för att rusta upp

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den 2 oktober

Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den 2 oktober Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den Kl. 14.00 14.31 1 Prövning av förslaget om statsminister Anf. 1 TALMANNEN: Förslag om statsminister ska enligt 11 kap. 3 riksdagsordningen och 6 kap. 4 andra

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

Väljarkontraktet Karin Nelsson

Väljarkontraktet Karin Nelsson Väljarkontraktet 2014-06-29 Karin Nelsson Mätning om partisympati? Sverige Tycker har genomfört en undersökning om svenska folkets relation till sitt parti med avseende på olika parametrar. Undersökningen

Läs mer

Demokrati. Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Sveriges Riksdag

Demokrati. Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Sveriges Riksdag Demokrati Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Gustav Vasa kallade till två riksmöten 1527 och 1544 där präster, adel, borgare och bönder samlades

Läs mer

Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män

Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män Pressmeddelande 7 september 2016 Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män Kvinnor som driver företag pensionssparar inte i lika hög utsträckning som män som driver företag, 56 respektive

Läs mer

Kännedomsundersökning 2015

Kännedomsundersökning 2015 1 Om undersökningen Genomförande Bakgrund TNS Sifo har i flera år genomfört en kännedomsundersökning på uppdrag av KRAV. Undersökningen genomfördes i år på samma sätt som 11-14, förutom att några extra

Läs mer

Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620

Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620 Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620 Om undersökningen Ämne: Omega - 3 Projektnummer: 3806620 Uppdragsgivare: Pronova healthcare AS Kontaktperson: Ingrid Lindmark Tid för fältarbete:

Läs mer

Lättläst svenska. Så styrs Västerås

Lättläst svenska. Så styrs Västerås Lättläst svenska Så styrs Västerås mars 2015 Det kommunala uppdraget Kommuner styrs enligt lokalt självstyre. Det betyder att kommunen bestämmer över sådant som finns nära de som bor i kommunen. Det är

Läs mer

Så går det i riksdagsvalet!

Så går det i riksdagsvalet! Så går det i riksdagsvalet! 25 mars 2010 Arne Modig David Ahlin Hur har väljaropinionen utvecklats sedan valet 2006? Sida 3 Hur ser styrkeförhållandet ut mellan Moderaterna och Socialdemokraterna? Sida

Läs mer

Väljarbarometrar och valresultatet 2006. Nicklas Källebring 2006-10-23

Väljarbarometrar och valresultatet 2006. Nicklas Källebring 2006-10-23 Väljarbarometrar och valresultatet 2006 Nicklas Källebring 2006-10-23 2 Svenska väljarbarometrar - en översikt Svenska väljarbarometrar Period Intervjuantal Uppdragsgivare Temo månadsvis 1750-2750 DN/Sydsvenskan

Läs mer

Partiledare,Expr Internetundersökning med allmänheten 9-12 aug 2012 Copyright (c) 2012 Demoskop AB ----Kön Ålder -----

Partiledare,Expr Internetundersökning med allmänheten 9-12 aug 2012 Copyright (c) 2012 Demoskop AB ----Kön Ålder ----- Partiledare,Expr0104 1 ----Kön---- ----- Ålder ----- -------Utbildning-------- Alla 18-40- Folk/ Gymn Högsk/ % Man Kvinna 39år 64år 65-år Grund Univ/Forsk Antal intervjuer (1316) (751) (559) (206) (672)

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

Europavalet 2009: Ett genombrott för nya kampanjmetoder?

Europavalet 2009: Ett genombrott för nya kampanjmetoder? Europavalet 2009: Ett genombrott för nya kampanjmetoder? Europaval är inte som andra val Betydligt lägre valdeltagande än i riksdagsval 45,5 % valdeltagande mot 37,9 % EUP 2004 Viss ökning i Sverige, trots

Läs mer

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014 Resultat Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna Oktober Om undersökningen Undersökningens genomfördes i Demoskops slumpmässigt rekryterade och riksrepresentativa internetpanel, OnlinePanelen.

Läs mer

Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet

Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet 14 Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet Det har skett stora förändringar, särskilt i 25-åringarnas förstabarnsfruktsamhet. För kvinnor och män födda från mitten av 19-talet till början av 19-talet

Läs mer

Lågt socialt deltagande 70-74 75-79 65-69. Ålder

Lågt socialt deltagande 70-74 75-79 65-69. Ålder Sociala relationer Personer med täta sociala relationer, eller starka band till familj eller omgivning lever längre och har bättre hälsa samt en ökad förmåga att återhämta sig från sjukdom än socialt isolerade

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Mars 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Mars 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med februari 24, 21,9% 24,9% 25, 21, 21, 0% 7, 8,1% 5, 5,0% 5, 3, 5, 3, 4,8% 3, 2, 3, 1, M C L KD MP S

Läs mer

Rapport: EU-undersökning april 2014

Rapport: EU-undersökning april 2014 Rapport: EU-undersökning april 2014 Undersökningen genomfördes i Novus sverigepanel med 1000 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 under perioden 16-23 april 2014. Nedan följer en

Läs mer

Mot ett mer jämställt arbetsliv och privatliv?

Mot ett mer jämställt arbetsliv och privatliv? Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Vad tror svenskarna kommer att definiera framtidens arbete och liv? Hur kommer arbetslivet och privatlivet förändras de kommande 15 åren?

Läs mer

UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN

UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN Kund: AMF Kontakt: Ulrika Sundbom Datum: 4 oktober, 2013 Anna Ragnarsson Mobil: 0720 700 432 anna.ragnarsson@novus.se Målgrupp

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

De viktigaste valen 2010

De viktigaste valen 2010 SKTF undersöker De viktigaste valen 21 - Medborgarnas röstbeteende och åsikter om den lokala demokratin i Göteborg Maj 21 Inledning I september i år är det val. Välfärden och dess finansiering, innehåll

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet Manpower Work Life: 2014:1 Manpower Work Life Rapport 2014 Mångfald på jobbet MÅNGFALD PÅ JOBBET Mångfald diskuteras ständigt i media, men hur ser det egentligen ut på Sveriges arbetsplatser? Hur ser svenska

Läs mer

Befolkningsuppföljning

Befolkningsuppföljning RAPPORT Stadskontoret Befolkningsuppföljning 30 juni 2014 Malmö stadskontor Avdelningen för samhällsplanering Arbetsgrupp: Maria Kronogård Linda Herkel, Layout Fredrik Johansson, Fotograf 8 september 2014

Läs mer

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Utbildningsstatistik 1 (8) Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning i de årskurser där betyg

Läs mer

Valturnén. Motivera varför du valde de rader du har valt. Finns det någonting av partiets politik som saknas i sångtexten?

Valturnén. Motivera varför du valde de rader du har valt. Finns det någonting av partiets politik som saknas i sångtexten? Valturnén Uppgift 1: Partipolitik i text och musik Syfte: Syftet med övningen är att eleven med hjälp av mallen jämför de olika partiernas politik som de kommer till uttryck i sångtexterna. Eleven utvecklar

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Statistiska centralbyrån Statistics Sweden. Partisympati- undersökningen (PSU)

Statistiska centralbyrån Statistics Sweden. Partisympati- undersökningen (PSU) Statistiska centralbyrån Statistics Sweden Partisympati- undersökningen (PSU) November 2012 Partisympatiundersökningen (PSU) november 2012 Statistiska centralbyrån 2012 The Party Preference Survey in

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti 2014

DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti 2014 DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti Dagens Nyheter Ipsos: David Ahlin Datum: -08-19 Ipsos Sweden AB Box 12236 102 26 STOCKHOLM Besöksadress: S:t Göransgatan 63 Telefon: 08-598 998 00 Fax: 08-598 998

Läs mer

Riksdagsvalet 2014 på karta

Riksdagsvalet 2014 på karta Riksdagsvalet 2014 på karta Valdeltagande i procent av röstberättigade 88,0-92,9 86,3-88,0 84,7-86,3 82,2-84,7 70,3-82,2 Nu följer bilder över valresultatet för samtliga riksdagspartier och FI redovisade

Läs mer

Lärarbarometern. Eftervalsenkät

Lärarbarometern. Eftervalsenkät Lärarbarometern Eftervalsenkät 18 september 2014 Lärarbarometern som drivs av Lektion.se har genomfört en undersökning om vad lärare tycker ska ske med utbildningspolitiken efter valet. Enkäten har skickats

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi förväntade

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015 Antalet arbetslösa ökar för första gången på 20 månader om än

Läs mer

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014 UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014 Kund: Unionen Kontakt: Åsa Märs 26 maj 2014 Kontakt på Novus: Jenny Andersson, +46 720 700 410 jenny.andersson@novus.se Om undersökningen Metod: Webbaserade

Läs mer

Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden

Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden Sifo Research & Consulting Sid Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden Det är ungefär lika många som tror att det är säkert att förvara avfall i berggrunden som tror att det inte är säkert. Skillnaderna

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2008

FINLAND I EUROPA 2008 Intervju- och undersökningstjänster A FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV Intervju- och undersökningstjänster B FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV GS1. Här beskrivs kortfattat

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län augusti 2016: 9 511 (6,2%) 5 194 män (6,6%) 4 317 kvinnor (5,8%) 1 678 unga 18-24 år (9,3%)

Läs mer

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar:

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar: PRESSINFORMATION Bilaga 2 Visby, 23 november 2011 Drömbarometern 2011 Svenska folkets drömmar län för län Drömbarometern kartlägger inte bara svenska folkets livsdrömmar nationellt. Undersökningen bygger

Läs mer

Befolkningsprognos för Norrköping 2013-2022

Befolkningsprognos för Norrköping 2013-2022 FS 2013:3 2013-04-08 FOKUS: STATISTIK Befolkningsprognos för Norrköping 2013-2022 Förväntad fortsatt folkmängdsökning under kommande tioårsperiod Antal födda barn förväntas öka under kommande år, främst

Läs mer

En förskola med barnen i centrum

En förskola med barnen i centrum Örebro Örebro 2011-05-04 En förskola med barnen i centrum Fler platser, mindre grupper och ökad flexibilitet 2 (8) Innehållsförteckning 1000 nya förskoleplatser.... 3 Flexibla tider på förskolan... 4 Investera

Läs mer

DN/IPSOS VÄLJARBAROMETER

DN/IPSOS VÄLJARBAROMETER oktober DN/IPSOS VÄLJARBAROMETER JANUARI 2017 DECEMBER Stockholm 24 oktober David Ahlin, Ipsos 1 DN/IPSOS VÄLJARBAROMETER OKTOBER 2017 Moderaterna vinner tillbaka väljare DN/Ipsos väljarbarometer med intervjuer

Läs mer

Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter

Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter Solna 2010-01-26 Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter Uppdrag Valmyndigheten skall årligen redovisa antalet avgångna ledamöter i riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige samt särskilt kommentera hur

Läs mer

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 2015-10-14 1 (6) Utbildning och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 Sommaren 2015 erbjöd landets kommuner och landsting/regioner 84 000 unga en

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 2014

DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 2014 DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 Dagens Nyheter Ipsos: David Ahlin Datum: -09-02 Ipsos Sweden AB Box 12236 102 26 STOCKHOLM Besöksadress: S:t Göransgatan 63 Telefon: 08-598 998 00 Fax: 08-598 998 05 Väljaropinionen

Läs mer

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 FEBRUARI 2002 T-22588 1 (7) BAKGRUND/SYFTE Post- och Telestyrelsen genomför inom ramen för sin tillsynsverksamhet undersökningar om inverkan på

Läs mer

Hallands arbetsmarknad. Källa: SCB

Hallands arbetsmarknad. Källa: SCB Hallands arbetsmarknad Källa: SCB Interaktiv statistik Innehållsförteckning Flera diagram i rapporten kan filtreras efter kommun, Halland och Sverige. Uppe i vänstra hörnet på sidan visas vilket val som

Läs mer

Inställningen till kärnkraft

Inställningen till kärnkraft Inställningen till kärnkraft Undersökning: Inställningen till kärnkraft Projektnummer: 3242470 Uppdragsgivare: Kärnkraftssäkerhet och utbildning AB Tid för fältarbete: 16 november - 6 december 1994 Antal

Läs mer