En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar:"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Bilaga 2 Visby, 23 november 2011 Drömbarometern 2011 Svenska folkets drömmar län för län Drömbarometern kartlägger inte bara svenska folkets livsdrömmar nationellt. Undersökningen bygger på 2100 intervjuer jämnt fördelade i alla 21 län, och visar därmed vilka de vanligaste drömmarna är i varje län. Och de skiljer sig åt både mellan länen och över år. I år presenteras Drömbarometern för tredje året i följd. En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar: Utmärkande skillnader mellan Sveriges län I Värmland drömmer man mer om ett långt friskt liv än i andra län. I Gotland och Blekinge drömmer man i större utsträckning om att bli ekonomiskt oberoende än i andra län. I Blekinge drömmer man dessutom mer än andra om att flytta utomlands. I Dalarna och Jämtland utmärker sig drömmen om ett långt friskt liv för nära kära. Att bilda familj är också extra viktigt för dessa län. I Halland håller trenden i sig från förra året, här är drömmen om att vinna pengar betydligt vanligare än i andra län. I Norrbotten drömmer man i större utsträckning om att resa. I Uppsala utmärker sig drömmen om att få jobb, hitta kärleken och bekämpa fattigdomen. I Södermanland är drömmen om att starta eget och ha bättre balans mellan jobb och fritid starkare än i andra län. Drömmar om bostad utmärker sig tydligt i Kalmar län och Västra Götaland. Kalmarborna drömmer mer om att bo i hus än andra och i Västra Götaland önskar man sig en större bostad. I Örebro är drömmen om att få en framgångsrik karriär och bli proffs inom idrotten större än i andra län. I Västerbotten drömmer man i större utsträckning än andra län om att få barn och att förändra världen, precis som förra året. Man drömmer också mer om att få en framgångsrik karriär, satsa på sin hobby och äga sitt hem. Om man drömmer om att bli popstjärna bor man troligtvis i Skåne eller Västmanland. Fyra län, Gävleborg, Stockholm, Skåne och Norrbotten, har ekonomiskt oberoende som nummer ett bland sina drömmar. I övriga landet är det ett långt friskt liv för nära och kära som är den starkaste drömmen.

2 Drömbarometerns topplista i varje län 2011 (se förändring från 2010 inom parentes) Topplistorna nedan beskriver de allra vanligaste drömmarna i varje län i år. Blekinge 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 51 % (+2 %) 2. Ekonomiskt oberoende 44 % (+21 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 37 % (+5 %) 4. Bilda familj 13 % (-1 %) 5. Vinna pengar 12 % (-4 %) Blekingeborna blir allt mindre optimistiska. Samtidigt drömmer de i större utsträckning än andra om ekonomiskt oberoende och att flytta utomlands. Ekonomiskt oberoende har stigit från 23 % till 44 % i år och har därmed puttat ner drömmen om familj och barn från andraplatsen i topplistan. Hitta kärleken är den drömmen som falnat mest i år, från 16 % ifjol till 6 % var blekingeborna de som var mest optimistiska till att drömmen skulle bli verklighet, 83%, men i år har andelen sjunkit till 64% och de ligger därmed på plats nummer 5 på optimistlistan. Dalarna 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 52 % (+10 %) 2. Ekonomiskt oberoende 40 % (+10 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 39 % (+4 %) 4. Bättre balans mellan jobb och fritid 8 % (+5 %) 5. Få barn 7 % (+6 %) I Dalarna drömmer man mer om ett långt, friskt liv för sina nära och kära än i något annat län. Tillsammans med ekonomiskt oberoende är det drömmarna som ökat mest i länet. Karriär (5 %) och resa (6 %) ryms inte längre på topp-5-listan när balans i livet och drömmen om familjen blir allt starkare. Gotland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 51 % (+4 %) 2. Ekonomiskt oberoende 44 % (+14 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 42 % (+3 %) 4. Vinna pengar 13 % (+3 %) 5. Resa 13 % (+8 %) I år ser topplistan på Gotland helt annorlunda ut än ifjol. Drömmen om att bli ekonomiskt oberoende ökar ordentligt, reslusten likaså. Att satsa på sin hobby (4 %) och få barn (2 %) är några drömmar som blir allt svagare och trillar ner från topplistan i år. Även drömmen om att bo i hus (4 %) minskar. Gotland står längst ned på optimistlistan och är det län där man tror minst på att drömmen kommer att gå i uppfyllelse. Andelen har sjunkit med 27 procentenheter till 47 % i år (jmf 59 % i riket).

3 Gävleborg 1. Ekonomiskt oberoende 39 % (+6 %) 2. Ett långt, friskt liv för nära och kära 37 % (-6 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 28 % (-5 %) 4. Vinna pengar 14 % (+6 %) 5. Hitta kärleken 12 % (+6 %) I Gävleborg blir pengar allt viktigare, här förstärks drömmarna om ekonomiskt oberoende och vinna pengar mest. Att hitta kärleken är också allt viktigare i år, till skillnad från drömmar om ett hälsosamt liv, balans i livet (4 %) och en framgångsrik karriär (4 %) som alla minskat betydligt. Halland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 39 % (-5 %) 2. Ekonomiskt oberoende 36 % (-14 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 36 % (0) 4. Vinna pengar 30 % (+3 %) 5. Resa 11 % (0) För andra året i rad är Halland det län där man drömmer mest om att vinna pengar jämfört med andra län. Efter drömmar som att bekämpa fattigdomen (8 %) och förändra världen (6 %) är vinna pengar också den dröm som ökar mest. Däremot är man betydligt mindre intresserad av att bli ekonomiskt oberoende jämfört med ifjol. Jämtland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 52 % (+4 %) 2. Ett långt, friskt liv för sig själv 40 % (-6 %) 3. Ekonomiskt oberoende 26 % (-10 %) 4. Vinna pengar 17 % (-4 %) 5. Bilda familj 15 % (+12 %) I Jämtland drömmer man i år mindre om materiella ting. Alla drömmar om pengar, ekonomiskt oberoende och att vinna pengar falnar till fördel för hälsa för sina nära och kära. Drömmar om att bilda familj och få bättre balans i livet (11 %) är i år starkare än någonsin, till och med mer populära än drömmen om att resa som i år har sjunkit med fem procentenheter till 10 %. Att äga sitt hem är en dröm som nästan utplånats efter att ha minskat med 11 procentenheter till 1 %. Jönköping 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 50 % (+1 %) 2. Ett långt, friskt liv för sig själv 47 % (+11 %) 3. Ekonomiskt oberoende 32 % (-3 %) 4. Vinna pengar 14 % (-3 %) 5. Resa 14 % (+6 %) I Jönköping ökar drömmarna om ett långt friskt liv och att resa mest. Främst är det ett hälsosamt liv för sig själv som ökar, men drömmen om hälsa för sina nära och kära är den absolut starkaste av alla. Drömmar om pengar minskar, både att vinna dem och att bli ekonomiskt obereoende. Samma sak gäller för en framgångsrik karriär (3 %), och drömmen om att bo i hus har utplånats i år (4 % ifjol).

4 Kalmar 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 41 % (-12 %), 2. Ekonomiskt oberoende 41 % (+1 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 36 % (-8 %) 4. Vinna pengar 16 % (-3 %) 5. Resa 11 % (-4 %) I Kalmar minskar i stort sett alla de vanligaste drömmarna i topplistan, men positionerna är fortsatt starka. Drömmar som ökar är istället att hitta kärleken (7 %), äga sitt eget hem (4 %) och få barn (4 %). Man drömmer också i större utsträckning om att bo i hus (6 %) i Kalmar jämfört med andra län. Kronoberg 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 48 % (0) 2. Ekonomiskt oberoende 39 % (+2 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 34 % (-7 %) 4. Vinna pengar 13 % (0) 5. Bilda familj 11 % (+5 %) I Kronobergs län stärker drömmen om ekonomiskt oberoende sin plats i drömtoppen i år när hälsodrömmen står still. Bilda familj ökar med 5 procentenheter och intar därmed femteplaceringen i toppen. Andra drömmar som blivit mer populära i Kronobergs län är att förändra världen (7 %) och resa (11 %). Istället utplånas så gott som drömmen om att äga sitt hem som sjunkit med tolv procentenheter till 1 % i år, samma sak gäller för drömmen att få jobb (2 %). Norrbotten 1. Ekonomiskt oberoende 41 % (+10 %) 2. Ett långt, friskt liv för sig själv 41 % (+15 %) 3. Ett långt, friskt liv för nära och kära 36 % (-16 %) 4. Resa 22 % (+14 %) 5. Hitta kärleken 14 % (-7 %) Ett hälsosamt liv och att resa är de drömmar som har ökat mest i Norrbotten sedan ifjol, och det visar sig att norrlänningarna drömmer om resor i större utsträckning än i andra län. Ekonomiskt oberoende stärker sin plats i toppen med ytterligare 10 procentenheter i år. Drömmar som minskar betydligt i år är hälsa för sina nära och kära samt att hitta kärleken. Skåne 1. Ekonomiskt oberoende 42 % (+6 %) 2. Ett långt, friskt liv för nära och kära 38 % (-12 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 35 % (-4 %) 4. Vinna pengar 15 % (+6 %) 5. Hitta kärleken 12 % (+9 %) Pengar och kärlek blir allt viktigare i Skåne. Drömmarna om ekonomiskt oberoende och att vinna pengar har blivit starkare i år, liksom att hitta kärleken. Istället sjunker intresset för drömmar om hälsa för nära och kära och att få resa (9 %). I Skåne (samt Västmanland) drömmer man i större utsträckning än andra län om att bli popstjärna (3 %).

5 Stockholm 1. Ekonomiskt oberoende 36 % (-10 %) 2. Ett långt, friskt liv för nära och kära 34 % (-16 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 32 % (-5 %) 4. Resa 15 % (0) 5. Vinna pengar 13 % (+6 %) Stockholm bryter trenden i svenska folkets drömmar. Man bryr sig mindre om ett hälsosamt liv och ett ekonomiskt oberoende till förmån för drömmen om att vinna pengar, vilket är den enda av de fem största drömmarna som ökar i länet. Man drömmer också mer om att äga sitt hem (4 %) i år, medan att bo i hus har minskat till 3 %. Flytta utomlands (5 %) och balans i livet (8 %) är andra drömmar som blivit allt starkare i Stockholm i år. Stockholm är det län där man är minst positiv efter Gotland till att drömmen kommer att gå i uppfyllelse, och andelen har sjunkit med 15 procentenheter till 49 % i år (jmf 59 % i riket). Södermanland 1. Ett långt, friskt liv för sig själv 38 % (+1 %) 2. Ett långt, friskt liv för nära och kära 36 % (-15 %) 3. Ekonomiskt oberoende 33 % (+5 %) 4. Bättre balans mellan jobb och fritid 19 % (+17 %) 5. Vinna pengar 18 % (+5 %) I Södermanland drömmer man i år betydligt mer om att finna en balans mellan jobb och fritid. Tillsammans med att starta eget (4 %) drömmer sörmlänningarna mer om detta än något annat län. Att få jobb är drömmen som har ökat mest, med 7 % till 8 %, medan en framgångsrik karriär minskar (3 %), liksom ett långt friskt liv för nära kära. Uppsala 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 35 % (-14 %) 2. Ekonomiskt oberoende 33 % (-12 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 27 % (-11 %) 4. Hitta kärleken 16 % (+6 %) 5. Få jobb 14 % (+13 %) I Uppsala är det mer fokus på att tjäna sina pengar än att vinna dem. Här drömmer man i större utsträckning om att få jobb (14 %), hitta kärleken (16 %) och bekämpa fattigdomen (14 %) än i något annat län. De drömmar som minskar i år är framför allt ett långt friskt liv för nära och kära samt att bli ekonomiskt oberoende, men de ligger fortfarande i topp. Vinna pengar (8 %) faller ur topplistan efter att ha tappat tre procentenheter.

6 Värmland 1. Ett långt, friskt liv för sig själv 56 % (+11 %) 2. Ett långt, friskt liv för nära och kära 51 % (+4%) 3. Ekonomiskt oberoende 42 % (+14 %) 4. Vinna pengar 15 % (+4 %) 5. Resa 10 % (+1 %) Värmlänningarna drömmer i större utsträckning än andra om ett långt och friskt liv, speciellt för sig själva. Hälsodrömmen har ökat betydligt i år, liksom ekonomiskt oberoende. Istället minskar drömmar om kärlek (6 %) och välgörenhet som att förändra världen (2 %). Västerbotten 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 41 % (-1 %) 2. Ekonomiskt oberoende 33 % (-8 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 32 % (-10 %) 4. Äga mitt eget hem 20 % (+19 %) 5. Satsa på min hobby 16 % (+10 %) Västerbottningarna toppar optimistlistan och är de som i störst utsträckning tror att drömmen kommer att bli verklighet (76 %). Här drömmer man också mer än i andra län om en rad olika drömmar, exempelvis en framgångsrik karriär (15 %), få barn (13 %), satsa på sin hobby, äga sitt eget hem och att förändra världen (15 %), vilket har påverkat topplistan i år. Men hälsa för nära och kära är fortfarande ohotad som nummer ett. Västernorrland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 42 % (-14 %) 2. Ekonomiskt oberoende 41 % (+2 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 32 % (-14 %) 4. Vinna pengar 14 % (0) 5. Bilda familj 8 % (+4 %) I Västernorrland toppar drömmar om hälsa och pengar. Att få satsa på sin hobby och bo i hus är drömmar som var nästan obefintliga ifjol, men i år representeras de av 6 % repsektive 5 % av Västernorrlands invånare. En framgångsrik karriär (5 %) och ekonomiskt oberoende är också drömmar som ökar, till skillnad från drömmarna om hälsa och ett långt liv både för sig själv och för sina nära och kära som minskar betydligt i år,. Västmanland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 47 % (-1 %) 2. Ett långt, friskt liv för sig själv 44 % (+10 %) 3. Ekonomiskt oberoende 40 % (+5 %) 4. Resa 11 % (+5 %) 5. Bättre balans mellan jobb och fritid 10 % (+5 %) I Västmanlands län drömmer man främst om hälsa, både för sina nära och kära och sig själv. Den senare ökar betydligt i år liksom ekonomiskt oberoende och resedrömmen. Istället minskar drömmarna om att bilda familj (5 %, jfr 16 % 2010) och bekämpa fattigdomen (2 %, jfr 11 % 2010) kraftigt och lämnar plats för bättre balans i livet i drömtoppen. De som bor i Västmanland (samt Skåne) drömmer i störst utsträckning om att bli popstjärnor jämfört med andra län.

7 Västra Götaland 1. Ett långt friskt liv för nära och kära 47 % (+3 %) 2. Ett långt friskt liv för sig själv 47 % (+18 %) 3. Ekonomiskt oberoende 38 % (-3 %) 4. Vinna pengar 19 % (+2 %) 5. Äga mitt eget hem 15 % (+10 %) I Västra Götaland är bostadsdrömmen påtaglig. Fler personer än i något av de andra länen drömmer om en större bostad (4 %), och att äga sitt eget hem ökar med 10 procentenheter i år. Intresset för jobb och karriär är lågt, nära på obefintligt. Ingen drömmer om att få jobb, och en framgångsrik karriär har dalat från 14 % till knappt 1 %. Utöver det blir drömmen om ett långt friskt liv allt starkare i länet, liksom att hitta kärleken (13 %). Örebro 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 35 % (-9 %) 2. Ekonomiskt oberoende 29 % (-4 %) 3. Ett långt, friskt liv för sig själv 27 % (+2 %) 4. Framgångsrik karriär 15 % (+11 %) 5. Bilda familj 13 % (+8 %) Drömmen om pengar och hälsa för nära kära går tillbaka i Örebro i år. Vinna pengar (8 %) finns inte ens med på topplistan längre och resedrömmen har också falnat. De drömmar som kommit starkt i år är en framgångsrik karriär, att bilda familj och balans i livet (10 %). Jämfört med andra län drömmer man mer om ekonomiskt oberoende och att bli proffs inom idrotten (11 %) i Örebro län. Östergötland 1. Ett långt, friskt liv för nära och kära 44 % (+10 %) 2. Ett långt, friskt liv för sig själv 35 % (+3 %) 3. Ekonomiskt oberoende 33 % (-2 %) 4. Hitta kärleken 11 % (-7 %) 5. Vinna pengar 9 % (-2 %) Hälsan är i fokus i Östergötland då drömmen om ett friskt långt liv, både för sig själv och sina nära, blir allt starkare. Man vill också bilda familj i större utsträckning (7 %), liksom att äga sitt hem (6 %) och ha balans i livet (5 %). Däremot bryr man sig väsentligt mindre i år om att hitta kärleken (11 %), resor (7 %), och bli proffs inom idrotten (2 %). Vill du se undersökningen i sin helhet eller få mer information, kontakta: Birgitta Bosell-Biström, varumärkeschef Lotto, eller Theres Lakso, PR-ansvarig Lotto, eller Om undersökningen Drömbarometern är en rikstäckande undersökning med 2100 respondenter jämnt fördelade på 21 län, i åldrarna 15 år och uppåt. Den är genomförd under oktober månad varje år sedan starten 2009, med hjälp av TNS SIFOs webbpanel bestående av drygt personer personer.

De ekonomiska effekterna av kvinnors företag i Sverige

De ekonomiska effekterna av kvinnors företag i Sverige De ekonomiska effekterna av kvinnors i Sverige Statistik från SCB:S RAMS-databas (2006 och 2008) och Tillväxtverkets rapport Det bortglömda andet. 1 Sverige 2006 120 938 262 244 549 317 534 56 584 686

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 2014-03-10 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 Under februari månad fortsatte arbetslösheten i Stockolms län att minska. Nyinskrivna och varsel minskade

Läs mer

PRESSINFORMATION. En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader (över-, underrepresentationer) för följande län och drömmar:

PRESSINFORMATION. En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader (över-, underrepresentationer) för följande län och drömmar: PRESSINFORMATION Bilaga 1 Visby, 22 november Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar - per län Utmärkande skillnader mellan Sveriges län Svenska folkets livsdrömmar skiljer sig mellan länen. Topplistorna

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 oförändrad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten har varit oförändrad

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 2013-09-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 Under augusti månad fortsatte antalet inskrivna arbetslösa i Stockholms län att öka något, både som antal och

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 Fått arbete I maj fick 1 580 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I maj för ett

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Agneta Tjernström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 Fått arbete I september påbörjade 1 391 arbetssökande någon form

Läs mer

Söktryck i folkhögskolan. Höstterminen 2009

Söktryck i folkhögskolan. Höstterminen 2009 Söktryck i folkhögskolan Höstterminen 2009 Innehåll Sökande höstterminen 2009 3 Exempel på inriktningar som ökat/minskat 3 Deltagargrupper 4 Verksamhet med deltagare med funktionsnedsättning, invandrade

Läs mer

Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll. Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009

Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll. Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009 Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009 1 Sammanfattning 35 procent av de som är sambor har pratat igenom hur de vill att ekonomin ska bli om de skulle

Läs mer

FASTIGHETSFAKTA. Kvartalsrapport

FASTIGHETSFAKTA. Kvartalsrapport FASTIGHETSFAKTA Lantmäteriet ger regelbundet ut sammanställningar med fakta och grafik om hur ägandet och användandet av Sverige ser ut och har förändrats över tid. Kvartalsrapport O1:2015 SVERIGES SMÅHUS:

Läs mer

Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län

Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län Örebro län Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län Undersökningen genomfördes mellan den 30 november och 13 december 2015. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 934 fastighetsmäklare.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Erik Huldt Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 Trenden med en sjunkande arbetslöshet i Stockholms län höll i sig under februari

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Rapport från Soliditet. Allt fler villaägare fast hos kronofogden September 2009

Rapport från Soliditet. Allt fler villaägare fast hos kronofogden September 2009 Rapport från Soliditet Allt fler villaägare fast hos kronofogden September 2009 Rapport från Soliditet: Svenskarnas skulder hos Kronofogden september 2009 Studien i sammandrag 363 515 svenskar över 16

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad 11 februari 2014 Ann Mannerstedt Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Värmlands län januari 2014 13 042 (10,0 %) 5 586 kvinnor (8,9 %) 7 456 män

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Kalmar, 14 februari 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Ökning av antalet anmälda ferieplatser i januari månad I januari 2012 uppgick antalet nyanmälda

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av mars månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av mars månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 april 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län mars 2012 8 896 (9,4 %) 3 854 kvinnor (8,8 %) 5 042 män (10,0 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget januari 2014

Arbetsmarknadsläget januari 2014 INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Arbetsmarknadsläget januari 2014 47 000 fick arbete Av samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen påbörjade 47 000 personer någon form av arbete under januari. Det är drygt

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Stockholm 11 oktober 2013 Marcus Löwing Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Västmanlands län september 2013 12 937 (10,3 %) 6 305 kvinnor (10,6 %) 6 632 män

Läs mer

Fyra år med kapitalflytt

Fyra år med kapitalflytt Fyra år med kapitalflytt En rapport från tjänstepensionsföretaget Collectum som visar resultatet av fyra år med kapitalflytt till upphandlade försäkringsbolag inom tjänstepensionen ITP. Rapporten avser

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) 6 120 kvinnor (7,6%) 7 470 män (8,1%) 3 900 unga 18-24 år

Läs mer

Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa!

Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa! Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa! Befolkningsutvecklingen i Stockholms län och riket år 1800 2010, index: 1800=100 1400 Stockholms andel av rikets befolkning: 1880: 7 % 2010: 22 % 1200

Läs mer

Riv 65-årsgränsen och rädda liv

Riv 65-årsgränsen och rädda liv och rädda liv Susanne Rolfner Suvanto Omvårdnadsinstitutet i Sverige AB Ni har hört det förut! Äldres psykiska hälsa och ohälsa är ett eftersatt område När jag trodde att vi tagit ett sjumilasteg så. Jag

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 Fler övergångar till arbete i juli 2016 jämfört med juli 2015 Under juli påbörjade 498

Läs mer

Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län

Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län Östergötlands län Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län Undersökningen genomfördes mellan den 9 och 29 september 2014. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 1074 fastighetsmäklare.

Läs mer

Företagsamheten 2014 Örebro län

Företagsamheten 2014 Örebro län Företagsamheten 2014 Örebro län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Örebro län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Örebro län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet...

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016 Allt fler personer går till arbete Antalet personer som gått

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012 2012-04-16 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012 Arbetsmarknadens läge Antalet nyanmälda platser är fortsatt högt i Stockholms län. Totalt anmäldes under mars månad

Läs mer

Kvartalsstatistik från Strama. kvartal 3, 2008

Kvartalsstatistik från Strama. kvartal 3, 2008 Kvartalsstatistik från Strama Antibiotika som förskrivs på recept: kvartal 3, 2008 Antibiotika (J01 exkl. metenamin), per månad, DDD/1000 invånare och dag, inkl. glidande medelvärde för 12 månader. Antibiotika

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) 5 940 kvinnor (7,4 %) 6 620 män (7,4 %) 3 710 unga 18-24 år

Läs mer

Företagsamheten 2014 Västerbottens län

Företagsamheten 2014 Västerbottens län Företagsamheten 2014 Västerbottens län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Västerbottens län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Västerbottens län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-04-15 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län augusti 2016: 9 511 (6,2%) 5 194 män (6,6%) 4 317 kvinnor (5,8%) 1 678 unga 18-24 år (9,3%)

Läs mer

Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010

Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010 Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010 Bilder 2-10 redovisar statistik för antibiotika förskrivet på recept: 2. Antibiotika (J01 exkl. metenamin), per månad, DDD/1000 invånare och dag, samt glidande

Läs mer

11 september. Andreas Mångs, Analysavdelningen. 612 fler än för 24. samma period ökat med 18,4. Arbetsförmedlingen

11 september. Andreas Mångs, Analysavdelningen. 612 fler än för 24. samma period ökat med 18,4. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 11 september 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, augusti 2013 12 624 (7,3 %) 5 948 kvinnor (7,4

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013 Blekinge, april 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013 Kraftig ökning av antalet varsel på en fortsatt svag arbetsmarknad Det går fortsatt trögt för svensk ekonomi.

Läs mer

Nystartade företag första kvartalet 2010

Nystartade företag första kvartalet 2010 Nystartade företag första kvartalet 2010 Innehållsförteckning Ökning i antal nystartade företag första kvartalet 2010 2 Tabell 1 Antal nystartade företag kvartal 1 2009 kvartal 1 2010 efter branschgrupp

Läs mer

MSB 18-årsundersökning 120815

MSB 18-årsundersökning 120815 MSB 18-årsundersökning 120815 Disposition 1. Syfte och mål med undersökningen 2. Om undersökningen 3. Fördelning av svar i riket 4. Resultat 5. Jämförelser mellan län 6. Resultat per län Syfte och mål

Läs mer

PRESSINFORMATION. En sammanfattning av Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar Bilaga 1 Visby, 23 november 2011

PRESSINFORMATION. En sammanfattning av Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar Bilaga 1 Visby, 23 november 2011 PRESSINFORMATION Bilaga 1 Visby, 23 november 2011 En sammanfattning av Drömbarometern 2011 Drömbarometern är en undersökning som årligen kartlägger svenska folkets livsdrömmar och görs av Tns-Sifo på uppdrag

Läs mer

Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter

Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter Solna 2010-01-26 Ungdomsindikator: Avgångna ledamöter Uppdrag Valmyndigheten skall årligen redovisa antalet avgångna ledamöter i riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige samt särskilt kommentera hur

Läs mer

Konjunkturen i Östra Mellansverige i regionalt perspektiv

Konjunkturen i Östra Mellansverige i regionalt perspektiv Konjunkturen i Östra i regionalt perspektiv Privata näringslivet, fjärde kvartalet 212-2 -4-6 -8-1 -12-14 -16-18 -2 Stockholm Östra Småland med öarna Hela landet Sydsverige Västsverige Norra Mellersta

Läs mer

INTERNATIONELLA VÄSTMANLAND EXPORT & IMPORT 2015

INTERNATIONELLA VÄSTMANLAND EXPORT & IMPORT 2015 INTERNATIONELLA VÄSTMANLAND EXPORT & IMPORT 2015 MARIE GIDLUND Rådgivare internationella affärer, Västmanland Mars 2016 PHOTO CREDIT: SARA INGMAN/IMAGEBANK.SWEDEN.SE Materialet är baserat på Statistiska

Läs mer

Special. Allt fler säljer innan de köper. Mäklarna om vad som styr flytten. Unga vuxna dominerar marknaden för ettor

Special. Allt fler säljer innan de köper. Mäklarna om vad som styr flytten. Unga vuxna dominerar marknaden för ettor Sveriges största undersökning om bostadsmarknaden från Mäklarsamfundet Nr 1 2013 Allt fler säljer innan de köper Mäklarna om vad som styr flytten Unga vuxna dominerar marknaden för ettor Mäklarsamfundet

Läs mer

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016 Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016 Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial till självkostnadspris,

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 15 maj 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län april 2012 8 588 (9,1 %) 3 743 kvinnor (8,5 %) 4 845 män (9,7 %) 2

Läs mer

Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv

Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv Privata näringslivet, fjärde kvartalet 212-2 -4-6 -8-1 -12-14 -16-18 -2 Stockholm Östra Småland med öarna Hela landet Sydsverige Västsverige Norra

Läs mer

Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009

Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009 Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009 Samhälle Opinion Massmedia (SOM) är en frågeundersökning som

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016 Färre övergångar till arbete I mars 2016 påbörjade 1 062 personer av samtliga som var inskrivna

Läs mer

Lägesbild EU, asylsökande 2008-2013

Lägesbild EU, asylsökande 2008-2013 Kv 1-2008 Kv 2-2008 Kv 3-2008 Kv 4-2008 Kv 1-2009 Kv 2-2009 Kv 3-2009 Kv 4-2009 Kv 1-2010 Kv 2-2010 Kv 3-2010 Kv 4-2010 Kv 1-2011 Kv 2-2011 Kv 3-2011 Kv 4-2011 Kv 1-2012 Kv 2-2012 Kv 3-2012 Kv 4-2012 Kv

Läs mer

Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer

Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer En uthållig innovationsmiljö: En region eller plats där företagen visar god konkurrenskraft och gör upprepade FoU-satsningar, vilket bidrar till

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jens Lotterberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015 Färre fick arbete 1 900 personer fick arbete under januari och det var 230

Läs mer

Rapport 2013. Undersökning -chefer för ambulansstationer. Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 2013-02-06

Rapport 2013. Undersökning -chefer för ambulansstationer. Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 2013-02-06 Rapport 213 Undersökning -chefer för ambulansstationer Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 213-2-6 Bakgrund och syfte Hjärt- och Lungsjukas riksförbund vill göra allmänheten uppmärksam på hur ambulansvården

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016 Den starka konjunkturen fortsätter att gynna många på Stockholms läns arbetsmarknad.

Läs mer

Nationell utveckling. Sammanfattning i korthet

Nationell utveckling. Sammanfattning i korthet Innehållsförteckning... 1 Nationell utveckling... 2 Sammanfattning i korthet... 2 Länsutveckling... 4 Karlskrona kommun... 5 Sölvesborg kommun... 6 Övriga kommuner... 7 Om Årets Företagarkommun...8 Så

Läs mer

Finansiering andra miljösamverkan

Finansiering andra miljösamverkan Finansiering andra miljösamverkan Sammanfattning Miljösamverkan Västerbotten har under den första projektperioden på tre år finansierats genom att kommunerna har betalat ungefär 15 000 kr per år och kommun

Läs mer

Influensarapport för vecka 9, 2014

Influensarapport för vecka 9, 2014 rapport för 9, 2014 Denna rapport publicerades den 6 mars 2014 och redovisar influensaläget 9 (24/2 2/3). Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Vad visar övervakningssystemen?... 2 Lägesbeskrivning...

Läs mer

Arbetskraftsinvandring. Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna

Arbetskraftsinvandring. Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna Arbetskraftsinvandring Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna Rekryteringsförsök senaste 6 månaderna. F1. Har ni försökt att rekrytera medarbetare till ditt företag under de senaste 6 månaderna?

Läs mer

Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund.

Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund. Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund. Jimmy Nilsson, miljömålssamordnare, Länsstyrelsen Jämtlands län, jimmy.nilsson@lansstyrelsen.se Miljömålen 1 generationsmål 16 nationella

Läs mer

I texten är siffrorna (absoluta tal) avrundade till närmaste hundratal resp. tiotal.

I texten är siffrorna (absoluta tal) avrundade till närmaste hundratal resp. tiotal. INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 10 maj 2016 Anna Hansen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget april 2016 Skåne län Statistiska centralbyråns senast publicerade statistik visar att det går fortsatt

Läs mer

Studieomdöme, behörighet och avbrott. i folkhögskolan 2008-2009

Studieomdöme, behörighet och avbrott. i folkhögskolan 2008-2009 Studieomdöme, behörighet och avbrott i folkhögskolan 2008-2009 Folkhögskolorna utfärdar grundläggande behörighet för högskolestudier efter bedömning av dels antalet studieår, dels kunskaper i kärnämnen.

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013 Blekinge, 8 januari 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013 Kraftig ökning av antalet varsel på en fortsatt svag arbetsmarknad Arbetsmarknaden i Blekingen påverkas

Läs mer

Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014

Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014 Regeringsbeslut III:6 2015-03-05 S2013/8788/FS Socialdepartementet Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014 1 bilaga

Läs mer

Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Kronobergs län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

APRIL 2012. Fakta om VD-löner. avseende september 2011

APRIL 2012. Fakta om VD-löner. avseende september 2011 APRIL 2012 Fakta om VD-löner avseende september 2011 Stor spridning av VD-lönerna Svenskt Näringsliv har cirka 60 000 medlemsföretag. Omkring 40 000 företag är mindre, ägarledda företag med färre än 10

Läs mer

Vaccinationsstatistik från barnavårdscentralerna. Rapporter insända januari 2002 och januari 2003. gällande barn födda 1999 och år 2000

Vaccinationsstatistik från barnavårdscentralerna. Rapporter insända januari 2002 och januari 2003. gällande barn födda 1999 och år 2000 Vaccinationsstatistik från barnavårdscentralerna Rapporter insända januari 2002 och januari 2003 gällande barn födda 1999 och år 2000 Sammanställning i juni 2003 Marianne Bergström och Victoria Romanus

Läs mer

Förutsättningar och utmaningar för tillväxt. Arbetsmarknaden Skåne efter krisen Företagande Ekonomisk tillväxt

Förutsättningar och utmaningar för tillväxt. Arbetsmarknaden Skåne efter krisen Företagande Ekonomisk tillväxt Förutsättningar och utmaningar för tillväxt Arbetsmarknaden Skåne efter krisen Företagande Ekonomisk tillväxt jan-10 jan-11 Finanskrisen Varsel januari 1992 till mars 2011 för Skåne och riket. Säsongsjusterade

Läs mer

Johan Strandroth Trafikverket Karolinska Institutet, Institutionen för folkhälsovetenskap

Johan Strandroth Trafikverket Karolinska Institutet, Institutionen för folkhälsovetenskap Effekten av dubbdäck i olyckor med dödlig utgång samt nyttan av antisladdsystem (ESP) Johan Strandroth Trafikverket Karolinska Institutet, Institutionen för folkhälsovetenskap Matteo Rizzi Vectura Monash

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

Samtliga svaranden 76 st 1. Hur länge har du varit medlem i Föreningen för Kommunal statistik och planering, ksp? Mindre än ett år 18.

Samtliga svaranden 76 st 1. Hur länge har du varit medlem i Föreningen för Kommunal statistik och planering, ksp? Mindre än ett år 18. Samtliga svaranden 76 st 1. Hur länge har du varit medlem i Föreningen för Kommunal statistik och planering, ksp? Mindre än ett år 18.4% (14) 1-5 år 17.1% (13) 6-10 år 9.2% (7) Mer än 10 år 38.2% (29)

Läs mer

Småföretagsrapport 2016

Småföretagsrapport 2016 EKN:S Småföretagsrapport 2016 Positiv trend för små och medelstora företags export till tillväxtmarknader Asien - hetaste tillväxtregionen för företagen. Positiv trend för småföretagens export till tillväxtmarknader

Läs mer

Strama Västmanland. Antibiotikagrupper Slutenvård Västmanland DDD/100 vårddagar Källa: Xplain Apoteket AB. www.ltv.se 1

Strama Västmanland. Antibiotikagrupper Slutenvård Västmanland DDD/100 vårddagar Källa: Xplain Apoteket AB. www.ltv.se 1 Antibiotikagrupper Slutenvård Västmanland DDD/ vårddagar 50,0 45,0 40,0 DDD per vårddagar 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 sulfa & trim makrolider, linkosamider övriga antibiotika kinolonderivat tetracykliner

Läs mer

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Del 1. Grundfakta Halland En rapport från Regionkontoret 2015 Inledning Region Halland har ansvar för att leda det regionala utvecklingsarbetet. För att säkerställa

Läs mer

Kvalitetsregister ECT

Kvalitetsregister ECT Kvalitetsregister ECT Kvalitetsregisterkonferens Skånsk kvalitetskraft Kristianstad 2016-05-11 Martin Hultén Chefläkare Psykiatri Skåne Elektrokonvulsiv behandling (ECT) Används vid svåra psykiska sjukdomar,

Läs mer

Konkurrensutsättning. -Var god dröj...

Konkurrensutsättning. -Var god dröj... Konkurrensutsättning -Var god dröj... Innehåll Sammanfattning 2 Inledning 3 Konkurrensen i kommunerna 3 Konkurrensen i landstingen 8 1 Konkurrensutsättning var god dröj Sammanfattning I denna rapport görs

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av juli 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av juli 2014 2014-08-08 Jens Lotterberg Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Södermanlands län juli 2014 13 458 (10,2 %) 6 170 kvinnor (9,7 %) 7 288 män (10,6 %) 3 095 unga 18-24 år (19,5 %) (Andel av registerbaserade

Läs mer

-2-4 0 år 1-10 år 21-30 år 41-50 år 61-70 år 81-90 år

-2-4 0 år 1-10 år 21-30 år 41-50 år 61-70 år 81-90 år 10000000 Folkmängd i Sverige 1749-2003 9000000 8000000 7000000 6000000 5000000 4000000 3000000 2000000 1000000 0 1749 1769 1789 1809 1829 1849 1869 1889 1909 1929 1949 1969 1989 1759 1779 1799 1819 1839

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Victor Tanaka Analysavdelningen Antalet som fått arbete minskar igen Under mars påbörjade 810 1 av alla som var inskrivna hos Arbetsförmedlingen i Blekinge någon

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

13 Folkhögskolan. Innehåll

13 Folkhögskolan. Innehåll Utbildningsstatistisk årsbok 2007 Folkhögskolan 13 Folkhögskolan Innehåll Fakta om statistiken...178 13.1 i folkhögskole hösten 1998 2005 efter kurstyp... 181 13.2 i folkhögskole hösten 1998 2005 efter

Läs mer

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren?

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren? Blekinge Dalarna Östergötland Örebro Västra Götaland Västmanland Västernorrland Västerbotten Värmland Uppsala Södermanland Stockholm Skåne Norrbotten Kronoberg Kalmar Jönköping Jämtland Halland Gävleborg

Läs mer

STATISTIK FRÅN JORDBRUKSVERKET

STATISTIK FRÅN JORDBRUKSVERKET STATISTIK FRÅN JORDBRUKSVERKET Statistikrapport 2015:03 Jordbruksmarkens ägarstruktur i Sverige Ownership structure of agricultural land in Sweden Sammanfattning Enskilda äger 91 % av jordbruksmarken Den

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %)

Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, januari månad 2014 Vera Opacic Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %) 3 736 kvinnor (10,7 %) 4 879 män (12,5

Läs mer

BEFOLKNINGSUNDERSÖKNING 2015. Vårdbarometern BEFOLKNINGENS ATTITYDER TILL, KUNSKAPER OM OCH FÖRVÄNTNINGAR PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN

BEFOLKNINGSUNDERSÖKNING 2015. Vårdbarometern BEFOLKNINGENS ATTITYDER TILL, KUNSKAPER OM OCH FÖRVÄNTNINGAR PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN BEFOLKNINGSUNDERSÖKNING 2015 Vårdbarometern BEFOLKNINGENS ATTITYDER TILL, KUNSKAPER OM OCH FÖRVÄNTNINGAR PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN Vårdbarometern BEFOLKNINGENS ATTITYDER TILL, KUNSKAPER OM OCH FÖRVÄNTNINGAR

Läs mer

Tandhälsan Barn och Ungdomar i Gävleborgs län 2010

Tandhälsan Barn och Ungdomar i Gävleborgs län 2010 1 Tandhälsan Barn och Ungdomar i Gävleborgs län 2010 Samtliga barn och ungdomar i åldrarna 3-19 år har en ansvarig tandläkare som kontinuerligt rapporterar tandhälsodata in i landstingets tandvårdssystem.

Läs mer

Antibiotikaförbrukning i Stockholms län (SLL) Årsrapport 2015 Öppenvård och sjukhus

Antibiotikaförbrukning i Stockholms län (SLL) Årsrapport 2015 Öppenvård och sjukhus Antibiotikaförbrukning i Stockholms län (SLL) Årsrapport 215 Öppenvård och sjukhus 4 35 Uthämtade antibiotikarecept* per 1 invånare och län 213 215 Källa: Concise, e Hälsomyndigheten Linjen indikerar det

Läs mer

Årsredovisningen exkluderar de personer som omkom under katastrofen i Sydostasien i december 2004. 119 människor drunknade 350 - 300 - 250 - 200 -

Årsredovisningen exkluderar de personer som omkom under katastrofen i Sydostasien i december 2004. 119 människor drunknade 350 - 300 - 250 - 200 - Drunkningsolyckor Årsredovisningen exkluderar de personer som omkom under katastrofen i Sydostasien i december 1 människor drunknade Enligt Svenska Livräddningssällskapets statistik har 1 personer omkommit

Läs mer

Offer för vålds- och egendomsbrott 1978-2002

Offer för vålds- och egendomsbrott 1978-2002 Kapitel 4: Brottsförebyggande åtgärder och försäkringsskydd 1 Offer för vålds- och egendomsbrott 1978-2002 Utdrag från rapport nr 104 i serien Levnadsförhållanden (SCB, 2004) Tabellunderlag till kapitel

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad, 17 januari 2011 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010 Antalet lediga platser fler än för ett år sedan Efterfrågan på arbetskraft

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. oktober 2015 1

Mäklarstatistik - t.o.m. oktober 2015 1 Mäklarstatistik - t.o.m. oktober 2015 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik till och med oktober månad år 2015. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform:

Läs mer

Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län

Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 11 februari 2015 Anna Arwidsson Hansen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län Arbetsmarknadsläget i Skåne har förbättrats under januari,

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 juni 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län maj 2012 8 246 (8,8 %) 3 631 kvinnor (8,3 %) 4 615 män (9,3 %) 2

Läs mer

1. Skulle du vilja att dina barn åt mer frukt- och grönsaker än vad de gör idag?

1. Skulle du vilja att dina barn åt mer frukt- och grönsaker än vad de gör idag? Faktablad frukt och grönt undersökning 2012 TNS SIFO har på uppdrag av ICA genomfört en undersökning bland 3819 föräldrar med barn under 18 år i samtliga 21 län. Respondenterna var mellan 18 och 65 år

Läs mer

Kännedomsundersökning 2015

Kännedomsundersökning 2015 1 Om undersökningen Genomförande Bakgrund TNS Sifo har i flera år genomfört en kännedomsundersökning på uppdrag av KRAV. Undersökningen genomfördes i år på samma sätt som 11-14, förutom att några extra

Läs mer

Mars. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 643 691 (+0,41%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89

Mars. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 643 691 (+0,41%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 Månadens statistik från AEA Medlemmar: 643 691 (+0,41%) Ersättningstagare: 9 254 (1,44%) Deltagare i program: 4 875 (0,76%) Antal arbetslösa: 14 129 (2,19%) AEA kommenterar: Antalet arbetslösa ökade i

Läs mer

En tredjedel av medborgarna i norra Sverige vill ha nya regioner men många är skeptiska

En tredjedel av medborgarna i norra Sverige vill ha nya regioner men många är skeptiska En tredjedel av medborgarna i norra Sverige vill ha nya regioner men många är skeptiska Ungefär en tredjedel av de som bor i de fyra nordligaste länen (34 procent) vill ha någon form av nya regioner (figur

Läs mer

Jönköpings län Rapport från Företagarna oktober 2013

Jönköpings län Rapport från Företagarna oktober 2013 Jönköpings län Rapport från Företagarna oktober 2013 Innehåll Inledning... 3 Sammanfattning i korthet... 3 Så är Årets Företagarkommun uppbyggd... 4 Så gjordes undersökningen... 5 Nationell utveckling...

Läs mer

Drunkningsolyckor. 134 människor drunknade

Drunkningsolyckor. 134 människor drunknade Drunkningsolyckor 4 människor drunknade Enligt Svenska Livräddningssällskapets statistik har 4 svenska medborgare omkommit i vatten- och isolyckor under. Det är åtta fler än under 2001 då 12 personer omkom.

Läs mer