Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011"

Transkript

1 Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober 2011

2 Efter Ohly kommer väljarna Vänsterpartiet är det parti som går mest framåt i YouGov/Metros mätning i oktober och ligger för första gången över valresultatet i mätningen. Reaktionen på Lars Ohlys avgångsbesked är alltså positivt från väljare de gillar att han lämnar och tanken på något nytt. Generellt förlorar de två stora partierna i denna mätning till förmån för de små, främst Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Vilket förmodligen är en reaktion på att de stora känns oengagerade medan de små nu gör mycket för att positionera sig och ovanligt många har eller ska byta ledning. Men man bör minnas att nytt blir med tiden gammalt och det krävs mer än nya ansikten i politiken för att vinna fler väljare och till och med behålla de man har. Just nu finns det stora orosmoln på den politiska himlen. Vi står inför en förmodad ny finanskris och lågkonjunktur. Det gör att regeringens tal om ansvar fungerar väl men de måste i förlängningen passa sig så att de inte oppositionen är beredd när det blir ljusare tider och erbjuder väljarna mer och bättre reformer. Regeringen har tappat reformivern, vilket inte är konstigt med tanke på rådande omständigheter men bör fundera på vad som händer när ekonomin ser bättre ut. Just nu diskuteras Göran Hägglund tid som partiledare och ska man följa medielogik kommer han inom kort att avgå. Dock bör man minnas att även Lars Leijonborg var utsatt för motsvarande intern kritikstorm 2001, men blev valvinnare och Lejonkung valet Men det är svårt att i dag se vilken fråga eller vilken omständighet som skulle göra Hägglund till comeback-partiledare I denna mätning tappar ekonomin igen som viktigaste fråga för väljaren och även detta förlorar sittande regering på, då Socialdemokraterna toppar i nästan alla andra stora frågor i förtroende, förutom skola (Folkpartiet) och miljö (Miljöpartiet.). Stina Morian analyschef YouGov Opinion Oktober

3 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Bas: ,8% 32,7% 30,1% 31,1% 10,1% 4,0% 4,0% 6,4% 6,4% 4,1% 3,6% 9,5% 5,8% 4,5% 7,0% 7,5% 0,8% 0,8% M C FP KD MP S V SD ÖVR Oktober September Augusti 2011 Juli 2011 Juni 2011 Maj 2011 Riksdagsval 2010 Moderaterna 31,8% 32,7% 31,5% 32,1% 31,7% 35,1% 30,0% Centerpartiet 4,0% 4,0% 3,4% 4,7% 4,5% 3,7% 6,6% Folkpartiet 6,4% 6,4% 7,1% 5,9% 7,2% 5,9% 7,1% Kristdemokraterna 4,1% 3,6% 3,7% 3,1% 4,1% 3,6% 5,6% Miljöpartiet 10,1% 9,5% 10,6% 10,4% 9,3% 9,9% 7,3% Socialdemokraterna 30,1% 31,1% 30,6% 30,6% 30,1% 30,3% 30,7% Vänsterpartiet 5,8% 4,5% 4,3% 4,9% 5,2% 4,4% 5,6% Sverigedemokraterna 7,0% 7,5% 7,7% 7,2% 7,1% 6,6% 5,7% Annat parti 0,8% 0,8% 1,1% 1,2% 0,9% 0,8% 1,4% Kön Ålder Region Alla Kvinna Man Storstad Övriga Moderaterna 31,8% 26,5% 37,3% 28,1% 34,9% 29,6% 36,1% 29,1% Centerpartiet 4,0% 5,0% 3,0% 4,5% 3,2% 5,1% 3,8% 4,1% Folkpartiet 6,4% 6,7% 6,0% 7,0% 4,1% 10,3% 9,4% 4,5% Kristdemokraterna 4,1% 4,6% 3,5% 3,9% 3,1% 5,9% 3,3% 4,5% Miljöpartiet 10,1% 11,8% 8,2% 16,7% 8,6% 6,3% 11,4% 9,2% Socialdemokraterna 30,1% 33,9% 26,3% 26,0% 31,3% 31,9% 24,5% 33,7% Vänsterpartiet 5,8% 6,5% 5,1% 6,4% 6,7% 3,4% 5,1% 6,3% Sverigedemokraterna 7,0% 3,9% 10,1% 6,5% 7,3% 6,9% 5,4% 8,0% Annat parti 0,8% 1,0% 0,6% 0,9% 0,9% 0,6% 1,1% 0,6% Oktober

4 Vilket annat parti ligger närmast dina värderingar? Bas: ,6% 14,9% 13,4% 10,8% 10,8% 9,8% 6,8% 4,9% 5,0% 3,2% 1,2% 1,1% 0,0% 1,5% M C FP KD MP S V SD Annat parti Skulle inte rösta Skulle rösta blankt Har ej rösträtt Vill ej uppge Oktober

5 Oavsett vad du svarade i föregående fråga, vilken av nedan angivna politiska frågor tycker du är viktigast just nu? Bas: 1404 Arbetslöshet Ekonomi Sjukvård Skola Flykting- och invandringspolitik Äldreomsorg Miljö Skatt Kriminalitet Barnomsorg EU EMU Utrikespolitik Annan fråga, nämligen: 8,1% 7,0% 5,8% 5,7% 5,1% 2,6% 1,5% 0,8% 0,5% 0,2% 3,7% 2,7% 12,7% 22,0% 21,8% Kön Ålder Region September 2011 Kvinna Man Storstad Övriga Sverige Arbetslöshet 22,0% 21,1% 23,0% 23,3% 23,0% 18,5% 19,5% 23,5% Ekonomi 21,8% 17,0% 27,1% 21,0% 22,5% 21,3% 24,6% 20,1% Sjukvård 12,7% 15,2% 9,9% 9,7% 14,0% 13,1% 11,4% 13,5% Skola 8,1% 10,4% 5,6% 8,5% 9,5% 4,7% 7,0% 8,7% Flykting- och invandringspolitik 7,0% 5,5% 8,6% 8,7% 6,5% 6,3% 7,7% 6,6% Äldreomsorg 5,8% 7,0% 4,5% 1,5% 4,0% 14,5% 5,2% 6,2% Miljö 5,7% 6,1% 5,2% 7,4% 5,4% 4,5% 6,1% 5,5% Skatt 5,1% 4,5% 5,7% 4,4% 3,9% 8,2% 5,7% 4,7% Kriminalitet 2,6% 3,1% 2,1% 2,8% 2,7% 2,3% 2,9% 2,5% Barnomsorg 1,5% 2,2% 0,7% 2,1% 1,4% 1,0% 1,1% 1,7% EU 0,8% 0,6% 1,0% 1,3% 0,6% 0,7% 1,3% 0,5% EMU 0,5% 0,3% 0,7% 0,3% 0,4% 0,9% 0,3% 0,5% Utrikespolitik 0,2% 0,3% 0,2% 0,6% 0,2% - - 0,4% Annan fråga, nämligen: 3,7% 3,9% 3,4% 3,9% 3,4% 4,0% 4,6% 3,1% 2,7% 2,9% 2,4% 4,7% 2,7% 0,3% 2,8% 2,6% Oktober

6 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu? Arbetslöshet Bas: 309 M 20,1% C FP KD MP 3,2% 2,2% 1,2% 1,8% S 26,0% V SD Annat parti 3,9% 1,4% 0,0% Inget av partierna 18,9% 21,4% Ekonomi Bas: 306 M 64,6% C FP KD MP S V SD Annat parti Inget av partierna 2,2% 1,2% 1,1% 1,1% 7,7% 0,9% 0,3% 0,0% 9,9% 11,0% Oktober

7 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu? Sjukvård Bas: 178 M 9,0% C FP KD MP 1,0% 1,7% 3,5% 2,9% S 27,2% V SD Annat parti 2,1% 0,0% 6,5% Inget av partierna 15,7% 30,5% Skola Bas: 113 M C 2,7% 6,8% FP 34,4% KD MP 1,9% 2,2% S 12,5% V SD Annat parti 1,1% 0,0% 0,3% Inget av partierna 11,6% 26,4% Oktober

8 Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du gör bäst ifrån sig just nu? Bas: ,7% 32,6% 17,0% 18,4% 16,5% 16,6% 14,7% 15,8% 8,3% 3,3% 2,5% 0,9% 6,6% 1,7% 3,2% 1,8% 2,5% 3,6% 0,2% 0,6% 1,6% 0,1% M C FP KD MP S V SD Annat parti Inget av partierna Oktober

9 Bortsett från vad du röstar på, vilken partiledare tycker du gör bäst ifrån sig? Bas: 1404 Fredrik Reinfeldt (M) 41% Håkan Juholt (S) 15% Gustav Fridolin (MP) 7% Jimmie Åkesson (SD) Jan Björklund (FP) Lars Ohly (V) Göran Hägglund (KD) Åsa Romson (MP) Annie Lööf (C)* Annan partiledare, nämligen: Ingen 3% 2% 2% 1% 1% 1% 0% 10% 13% *Annie Lööf har endast mätts från 23 september 2011, det vill säga under 10 av totalt 28 dagar i mätperioden. Oktober

10 Bortsett från vad du röstar på, vilken partiledare har du störst förtroende för? Bas: 1404 Fredrik Reinfeldt (M) 39% Håkan Juholt (S) 16% Gustav Fridolin (MP) Lars Ohly (V) Jimmie Åkesson (SD) Göran Hägglund (KD) Jan Björklund (FP) Åsa Romson (MP) Annie Lööf (C)* Annan partiledare, nämligen: Ingen 5% 4% 3% 2% 2% 2% 0% 0% 15% 10% *Annie Lööf har endast mätts från 23 september 2011, det vill säga under 10 av totalt 28 dagar i mätperioden. Oktober

11 Vilket politiskt parti tycker du syns mest just nu? Bas: ,6% 25,8% 26,7% 25,7% 11,3% 7,5% 11,5% 4,4% 4,5% 1,9% 2,4% 4,6% 1,8% 6,1% 4,9% 8,5% 1,1% 0,3% M C FP KD MP S V SD Inget av partierna 9,8% 11,6% Oktober

12 Information om undersökningen Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 5 september. 2 oktober personer har genomfört undersökningen med en jämn spridning över perioden, det vill säga 350 per vecka i fyra veckor. Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval. YouGovs onlinepanel i Sverige best ående av förrekryterade kvinnor och män i åldrarna 18+ som vill delta i undersökningar. Panelen är en så kallad accesspanel. Oktober

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro April 2011 Spännande mellan valen i Sverige Denna månad har varit speciell i svensk politik. Mona Sahlin har avgått och Håkan Juholt har tagit över rollen som oppositionsledare.

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2011! Ohly näste till rakning Opinionen har ännu inte påverkats av de fruktansvärda händelserna i Norge denna mätperiod är dock bara en femtedel genomförd efter

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Mars 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Mars 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro SD och FP framåt Det är tydligt att denna mandatperiods mest framgångsrika parti är SD. Partiet har mer än fördubblats sedan valet 2010 och vinner mer än förlorar på

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Oktober 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. Oktober 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro Oktober Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. April 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. April 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med mars 23, 24, 23, 23, 24,9% 21,9% 0% 7,8% 6, 5, 7, 5, 3, 5,0% 3, 2, 3, 2,1% 2, 1,0% M C L KD MP S V

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med november 26,9% 26, 21,0% 20, 22, 21, 0% 6,8% 7, 7, 4,9% 6, 4, 5,1% 5, 2,8% 3, 2, 2, 1, M C L

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Maj 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Maj 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med april 22,1% 23, 22, 23, 22,9% 23, 0% 7,9% 7, 7,8% 6, 5, 4, 5, 2,8% 2,8% 3, 2, 2,1% 1, M C L KD MP S

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro September 2011 Ekonomi viktigast Den ekonomiska situationen i världen har gjort att folket rankar ekonomi som den viktigaste politiska frågan just nu. Tidigare har arbetslöshet

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro April 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro April Löfven går hem, men inte Lööf Socialdemokraterna kan andas ut opinionen går åt deras håll igen. Dock ska man minnas att nu, så här i halvtid i en mandatperiod,

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro December 2011 Moderat dominans I skuggan av S-krisen så dominerar Moderaterna decembermätningen med 34,3 procent. Socialdemokraterna sjunker något till 24,1 procent,

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro November 2011 Socialdemokraternas tullar på trogna Det är den lägsta noteringen någonsin för Socialdemokraterna. De har tappat var sjätte väljare på en månad maken till

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2013 Sverige är på väg åt fel håll För första gången menar fler att Sverige är på väg åt fel håll än de som menar att landet är på rätt väg. Detta samtidigt

Läs mer

Skåneopinion. Mars 2012

Skåneopinion. Mars 2012 Skåneopinion Mars 2012 Det går bra i Skåne för S och Stefan Löfven Stefan Löfven har raskt marscherat upp till den partiledare som har näst mest förtroende efter Fredrik Reinfeldt i Skåneopinionen, liksom

Läs mer

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Miljöpartiet dubblat på ett år Det är tufft för Socialdemokraterna i hela landet och Skåne är inget undantag. Både riksdagsvalet och regionvalet sjunker

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro Juni Statsman och förtroende För första gången är det fler som vill ta en öl, eller motsvarande, med Stefan Löfven än Fredrik Reinfeldt. Det är förstås ingen viktig

Läs mer

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar in även på det parti som gör bäst jobb. Fredrik

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Arbetslösheten Moderaternas rysare För första gången har Socialdemokraterna högre förtroende än Moderaterna i den för folket viktigaste frågan nämligen arbetslösheten.

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro Moderaternas lägsta stöd Kampen om tredje platsen i svensk politik är viktig, inte minst för MP och SD men också för vilken regering vi kommer att ha 2014. Miljöpartiet

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. November 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. November 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro November Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med oktober 26, 20, 21,8% 21, 23,2% 24,8% 10% 0% 7, 6, 5,1% 5, 7,0% 6,2% 4, 3, 4,9% 3,9% 2, 2,

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor

Ipsos opinionsmonitor Ipsos Ipsos opinionsmonitor september 2013 David Ahlin, opinionschef Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker 2013 Ipsos. All rights reserved Opinionsläget september 2013 Den rödgröna oppositionen har

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Januari 2016 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med december 28,8% 26,9% 21, 21,0% 21, 22, 0% 7, 6,8% 6,8% 7, 4,0% 4,2% 4,9% 3,1% 4, 2,0%

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2012

Väljaropinion i samarbete med Metro December 2012 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Vem kan man lita på? SD ökar i alla opinionsinstituts mätningar, men hamnar på olika nivåer. Vilket inte alls är konstigt, det beror på vilken metod som används.

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro usti Stiltje hos Socialdemokraterna DetärlitedrygtettårkvartillvaletochSocialdemokraternaliggernästanprecispå förravalresultatet vilketvarpartietssämstanågonsin.denrödgrönaoppositionenhar

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Augusti 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. Augusti 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro Augusti Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015. Kontakt:

DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015. Kontakt: DN/Ipsos väljarbarometer januari 2015 Stockholm, 28 januari 2015 Kontakt: david.ahlin@ipsos.com Ipsos. Ipsos. All rights All rights reserved. DN/Ipsos väljarbarometer januari: Rödgröna övertaget ökar DN/Ipsos

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015 Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 05 Ipsos: David Ahlin, Nicklas Källebring, Gustav Gidenstam Ipsos. 0 Ipsos. All rights All rights reserved.

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer augusti 2015 Stockholm, 25 augusti 2015. Kontakt: David Ahlin,

DN/Ipsos väljarbarometer augusti 2015 Stockholm, 25 augusti 2015. Kontakt: David Ahlin, DN/Ipsos väljarbarometer augusti Stockholm, 25 augusti Kontakt: David Ahlin, david.ahlin@ipsos.com Ipsos. 2014 Ipsos. All rights All rights reserved. DN/Ipsos väljarbarometer augusti: SDs starka trend

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. December 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro ember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med november 24, 24, 24, 19,0% 22, 21, 10% 0% 8, 7, 7, 8,0% 4,9% 5,9% 4, 3, 3, 3, 2, 2, 1,1% M C

Läs mer

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson Väljarkontraktet 2014-06-29 Karin Nelsson Mätning om partisympati? Sverige Tycker har genomfört en undersökning om svenska folkets relation till sitt parti med avseende på olika parametrar. Undersökningen

Läs mer

Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever. Juli 2012

Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever. Juli 2012 ! Rödgrön röra eller glasklar opposition? - seminarium i Almedalen i samarbete med Retriever Juli 2012 Vad tycker väljarna? Varje månad frågar vi de som deltar i någon av YouGovs undersökningar vad de

Läs mer

Rapport till Scantech om politikers makt år 2013

Rapport till Scantech om politikers makt år 2013 -research Scantech om politikers makt SKOP gör regelbundna undersökningar bland personer bosatta i hela Sverige (tele-skop Riks). Mellan den 26 mars och 8 april 2013 intervjuades drygt 1.000 personer på

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2015

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2015 Väljaropinion i samarbete med Metro September Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2. Om undersökningen o Metod o Bakgrundsvariabler 3. Resultat 4. Slutsatser och rekommendationer 5. Att läsa rapporten

Läs mer

Kännedomsundersökning 2015

Kännedomsundersökning 2015 1 Om undersökningen Genomförande Bakgrund TNS Sifo har i flera år genomfört en kännedomsundersökning på uppdrag av KRAV. Undersökningen genomfördes i år på samma sätt som 11-14, förutom att några extra

Läs mer

Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid

Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid Pressmeddelande den 8 december 2011 Åtta av tio riksdagsledamöter säger ja till blodgivning på betald arbetstid Åtta av tio riksdagsledamöter, 82 procent, tycker att offentliganställda ska få ge blod på

Läs mer

PARTIDEBATT. Material:

PARTIDEBATT. Material: PARTIDEBATT Ni kommer att delta i skolvalet 2014 och era röster kommer att räknas och skickas in centralt. Detta betyder att alla skolor och elever i Sverige som deltar i skolvalet 2014 kommer få sina

Läs mer

Skolan avgörande valfråga del II

Skolan avgörande valfråga del II Skolan avgörande valfråga del II rörelser i opinionen i skolfrågan inför valet 2010 Rapport från Lärarförbundet 2010-08-26 Väljarna har bestämt sig skolfrågan är viktigast! Under sommaren har en allt tydligare

Läs mer

Partiledare,Expr Internetundersökning med allmänheten 9-12 aug 2012 Copyright (c) 2012 Demoskop AB ----Kön Ålder -----

Partiledare,Expr Internetundersökning med allmänheten 9-12 aug 2012 Copyright (c) 2012 Demoskop AB ----Kön Ålder ----- Partiledare,Expr0104 1 ----Kön---- ----- Ålder ----- -------Utbildning-------- Alla 18-40- Folk/ Gymn Högsk/ % Man Kvinna 39år 64år 65-år Grund Univ/Forsk Antal intervjuer (1316) (751) (559) (206) (672)

Läs mer

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2015

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2015 UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2015 Kund: Unionen Kontakt: Åsa Märs 28 maj 2015 Kontakt på Novus: Freja Blomdahl +46 76 262 04 53 freja.blomdahl@novus.se Om undersökningen Metod: Webbaserade

Läs mer

Statistiska centralbyrån Statistics Sweden. Partisympati- undersökningen (PSU)

Statistiska centralbyrån Statistics Sweden. Partisympati- undersökningen (PSU) Statistiska centralbyrån Statistics Sweden Partisympati- undersökningen (PSU) November 2012 Partisympatiundersökningen (PSU) november 2012 Statistiska centralbyrån 2012 The Party Preference Survey in

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. September 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro tember Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med augusti 25, 23,0% 23,6% 23, 22,9% 24, 10% 0% 7,1% 8,0% 6, 6, 4,9% 3,9% 4,0% 2,9% % 3, 3,1% %

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2017

Väljaropinion i samarbete med Metro. Januari 2017 Väljaropinion i samarbete med Metro uari 2017 Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med december 30% 24, 24, 24,2% 21, 21, 19,0% 10% 8,9% 8, 4, 4,9% 2, 4,2% 3,9% 3,2% 8,1% 7,2%

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet Manpower Work Life: 2014:1 Manpower Work Life Rapport 2014 Mångfald på jobbet MÅNGFALD PÅ JOBBET Mångfald diskuteras ständigt i media, men hur ser det egentligen ut på Sveriges arbetsplatser? Hur ser svenska

Läs mer

Riksdagsvalet 2014 på karta

Riksdagsvalet 2014 på karta Riksdagsvalet 2014 på karta Valdeltagande i procent av röstberättigade 88,0-92,9 86,3-88,0 84,7-86,3 82,2-84,7 70,3-82,2 Nu följer bilder över valresultatet för samtliga riksdagspartier och FI redovisade

Läs mer

Rapport: EU-undersökning april 2014

Rapport: EU-undersökning april 2014 Rapport: EU-undersökning april 2014 Undersökningen genomfördes i Novus sverigepanel med 1000 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 under perioden 16-23 april 2014. Nedan följer en

Läs mer

DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 2014

DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 2014 DN/Ipsos Betyget på regeringen och oppositionen 27 oktober 14 Kontakt: David.Ahlin@ipsos.com, Henrik.Karlsson@ipsos.com 14 Ipsos. All rights reserved Regeringen Löfven tillträder med negativ förtroendebalans

Läs mer

En förskola med barnen i centrum

En förskola med barnen i centrum Örebro Örebro 2011-05-04 En förskola med barnen i centrum Fler platser, mindre grupper och ökad flexibilitet 2 (8) Innehållsförteckning 1000 nya förskoleplatser.... 3 Flexibla tider på förskolan... 4 Investera

Läs mer

Är det partiledarna som avgör valet?

Är det partiledarna som avgör valet? Är det partiledarna som avgör valet? 2013-07-02 Väljarnas drivkrafter 2 En av de mest seglivade myterna inom väljarforskningen är föreställningarna om stora och växande effekter av partiledare. Moderna

Läs mer

Eftervalsundersökning Byggnads Byggnads medlemspanel eftervalsundersökning

Eftervalsundersökning Byggnads Byggnads medlemspanel eftervalsundersökning Eftervalsundersökning Byggnads 2010 Byggnads medlemspanel Ca 2000 medlemmar ingår i panelen. 954 medlemmar har svarat på denna enkät. Fältperioden var 23/9-20/10 2010 Resultatet är viktat så att resultatet

Läs mer

Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620

Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620 Omega - 3 En undersökning bland allmänheten Projektnummer 3806620 Om undersökningen Ämne: Omega - 3 Projektnummer: 3806620 Uppdragsgivare: Pronova healthcare AS Kontaktperson: Ingrid Lindmark Tid för fältarbete:

Läs mer

Tycker du att Sverige utvecklas åt rätt eller fel håll? Apr 2014 Jun 2014 Nov 2014 Feb mar 2015. Rätt håll Fel håll Nettotal

Tycker du att Sverige utvecklas åt rätt eller fel håll? Apr 2014 Jun 2014 Nov 2014 Feb mar 2015. Rätt håll Fel håll Nettotal Ekonomi-SKOP? - kommentar av SKOP:s Birgitta Hultåker - En majoritet (64 procent) anser att Sverige utvecklas åt fel håll - Starkaste pessimismen sedan riksdagsvalet - Minskad framtidstro bland rödgröna

Läs mer

SE2009-056 Kännedom om ITP. Kännedom om ITP Collectum AB Februari 2009

SE2009-056 Kännedom om ITP. Kännedom om ITP Collectum AB Februari 2009 Kännedom om ITP Februari 009 Stockholm februari 009 1 1 Information om undersökningen 1 Information om undersökningen Metod Metod Urvalsram Urval Målgrupp (efter screening) Onlineintervju YouGov Internetpanel

Läs mer

Få jobb förmedlas av Arbetsförmedlingen MALIN SAHLÉN OCH MARIA EKLÖF JANUARI 2013

Få jobb förmedlas av Arbetsförmedlingen MALIN SAHLÉN OCH MARIA EKLÖF JANUARI 2013 Få jobb förmedlas av Arbetsförmedlingen MALIN SAHLÉN OCH MARIA EKLÖF JANUARI 2013 Sammanfattning 2 1. Sammanfattning Den här rapporten har undersökt hur pass väl Arbetsförmedlingen har lyckats med att

Läs mer

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014

UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014 UNIONEN - TILLGÄNGLIGHET UNDER SEMESTERN 2014 Kund: Unionen Kontakt: Åsa Märs 26 maj 2014 Kontakt på Novus: Jenny Andersson, +46 720 700 410 jenny.andersson@novus.se Om undersökningen Metod: Webbaserade

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor

Ipsos opinionsmonitor Ipsos opinionsmonitor Almedalen, 5 juli 20 Ipsos: David Ahlin, Johanna Laurin Gulled, Nicklas Källebring, Henrik Karlsson 20 Ipsos. All rights reserved Innehållsförteckning Opinionsläget juni 20 3 Valvinden

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014 Resultat Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna Oktober Om undersökningen Undersökningens genomfördes i Demoskops slumpmässigt rekryterade och riksrepresentativa internetpanel, OnlinePanelen.

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

Väljarkontraktet Karin Nelsson

Väljarkontraktet Karin Nelsson Väljarkontraktet 2014-06-29 Karin Nelsson Mätning om partisympati? Sverige Tycker har genomfört en undersökning om svenska folkets relation till sitt parti med avseende på olika parametrar. Undersökningen

Läs mer

Demokrati. Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Sveriges Riksdag

Demokrati. Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Sveriges Riksdag Demokrati Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och betyder folkstyre. All makt utgår ifrån folket. Gustav Vasa kallade till två riksmöten 1527 och 1544 där präster, adel, borgare och bönder samlades

Läs mer

Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den 2 oktober

Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den 2 oktober Riksdagens protokoll 2014/15:5 Torsdagen den Kl. 14.00 14.31 1 Prövning av förslaget om statsminister Anf. 1 TALMANNEN: Förslag om statsminister ska enligt 11 kap. 3 riksdagsordningen och 6 kap. 4 andra

Läs mer

Väljarbarometrar och valresultatet 2006. Nicklas Källebring 2006-10-23

Väljarbarometrar och valresultatet 2006. Nicklas Källebring 2006-10-23 Väljarbarometrar och valresultatet 2006 Nicklas Källebring 2006-10-23 2 Svenska väljarbarometrar - en översikt Svenska väljarbarometrar Period Intervjuantal Uppdragsgivare Temo månadsvis 1750-2750 DN/Sydsvenskan

Läs mer

UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN

UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN UNDERSÖKNING OM ALLMÄNHETENS SYN PÅ ARBETE EFTER 65 OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN Kund: AMF Kontakt: Ulrika Sundbom Datum: 4 oktober, 2013 Anna Ragnarsson Mobil: 0720 700 432 anna.ragnarsson@novus.se Målgrupp

Läs mer

KÄNSLA AV SAMMANHANG. Uppskattad dygnsdos i gr. och preparat (de sista 30 dagarna):

KÄNSLA AV SAMMANHANG. Uppskattad dygnsdos i gr. och preparat (de sista 30 dagarna): KÄNSLA AV SAMMANHANG Datum för ifyllandet: Intervjutillfälle nr: Intervjuare: Individens namn: Kön: Födelse år: Antal år i missbruk (med uppehåll): Drogfri dagar (nu): Initiativtagare till kontakt med

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro. Mars 2016

Väljaropinion i samarbete med Metro. Mars 2016 Väljaropinion i samarbete med Metro Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag? Jämförelse med februari 24, 21,9% 24,9% 25, 21, 21, 0% 7, 8,1% 5, 5,0% 5, 3, 5, 3, 4,8% 3, 2, 3, 1, M C L KD MP S

Läs mer

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Utbildningsstatistik 1 (8) Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning i de årskurser där betyg

Läs mer

Valturnén. Motivera varför du valde de rader du har valt. Finns det någonting av partiets politik som saknas i sångtexten?

Valturnén. Motivera varför du valde de rader du har valt. Finns det någonting av partiets politik som saknas i sångtexten? Valturnén Uppgift 1: Partipolitik i text och musik Syfte: Syftet med övningen är att eleven med hjälp av mallen jämför de olika partiernas politik som de kommer till uttryck i sångtexterna. Eleven utvecklar

Läs mer

Statistiska synpunkter på politiska opinionsundersökningar

Statistiska synpunkter på politiska opinionsundersökningar Demokratidagen, SCB, 2012-09-27 Statistiska synpunkter på politiska opinionsundersökningar Jan Wretman 1 Bakgrund Allmänheten har inflytande genom allmänna val vart fjärde år. Vad anser allmänheten för

Läs mer

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3 Bråktal Uppgift nr En limpa delas i 4 lika stora delar. Hur stor del av limpan blir varje del? Uppgift nr 2 Hur många tiondelar behövs för att det skall räcka till en hel? Uppgift nr Hur läser man ut bråket

Läs mer

Presidentval i USA. Mars 2012

Presidentval i USA. Mars 2012 ! Presidentval i USA Mars 2012 Obama vinner i Europa Föga förvånande skulle Barack Obama vinna i de fyra länder vi undersökt. Dock skiljer sig Storbritannien åt en hel del då de i högre utsträckning skulle

Läs mer

De viktigaste valen 2010

De viktigaste valen 2010 SKTF undersöker De viktigaste valen 21 - Medborgarnas röstbeteende och åsikter om den lokala demokratin i Göteborg Maj 21 Inledning I september i år är det val. Välfärden och dess finansiering, innehåll

Läs mer

Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning

Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning En undersökning av Studentum om val till högskola och Yrkeshögskola Studentum AB Hovslagargatan 3 SE 103 88 STOCKHOLM 08-50 91 06 00 1 1 Bakgrund och metod

Läs mer

Inställningen till kärnkraft

Inställningen till kärnkraft Inställningen till kärnkraft Undersökning: Inställningen till kärnkraft Projektnummer: 3242470 Uppdragsgivare: Kärnkraftssäkerhet och utbildning AB Tid för fältarbete: 16 november - 6 december 1994 Antal

Läs mer

Så går det i riksdagsvalet!

Så går det i riksdagsvalet! Så går det i riksdagsvalet! 25 mars 2010 Arne Modig David Ahlin Hur har väljaropinionen utvecklats sedan valet 2006? Sida 3 Hur ser styrkeförhållandet ut mellan Moderaterna och Socialdemokraterna? Sida

Läs mer

Det viktigaste valet (Del 1 av 3)

Det viktigaste valet (Del 1 av 3) Det viktigaste valet (Del 1 av 3) SKTF undersöker medborgarnas syn på den kommunala demokratin i Sveriges 15 största kommuner. April 26 2 Det viktigaste valet SKTF undersöker medborgarnas syn på den kommunala

Läs mer

Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning Kronobergs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Kronobergs län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden

Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden Sifo Research & Consulting Sid Säkert att förvara kärnavfall i berggrunden Det är ungefär lika många som tror att det är säkert att förvara avfall i berggrunden som tror att det inte är säkert. Skillnaderna

Läs mer

chefen och konjunkturen

chefen och konjunkturen chefen och konjunkturen Ledarnas Chefsbarometer 2013 Chefen och konjunkturen Innehållsförteckning Rapporten i korthet... 2 Hur mår konjunkturen?... 3 Rekryteringar och anställningar... 5 Kompetensförsörjning...

Läs mer

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 FEBRUARI 2002 T-22588 1 (7) BAKGRUND/SYFTE Post- och Telestyrelsen genomför inom ramen för sin tillsynsverksamhet undersökningar om inverkan på

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi förväntade

Läs mer

Lättläst svenska. Så styrs Västerås

Lättläst svenska. Så styrs Västerås Lättläst svenska Så styrs Västerås mars 2015 Det kommunala uppdraget Kommuner styrs enligt lokalt självstyre. Det betyder att kommunen bestämmer över sådant som finns nära de som bor i kommunen. Det är

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

DEMOKRATISTATISTIK PSU NOVEMBER 2015. Partisympatiundersökningen

DEMOKRATISTATISTIK PSU NOVEMBER 2015. Partisympatiundersökningen DEMOKRATISTATISTIK PSU NOVEMBER 2015 Partisympatiundersökningen november 2015 Partisympatiundersökningen (PSU) november 2015 Statistiska centralbyrån 2015 The Party Preference Survey in November 2015

Läs mer

Lastbilsförares bältesanvändning. - en undersökning genomförd av NTF Väst Sammanställd mars 2013

Lastbilsförares bältesanvändning. - en undersökning genomförd av NTF Väst Sammanställd mars 2013 Lastbilsförares bältesanvändning - en undersökning genomförd av NTF Väst Sammanställd mars 2013 Innehåll Bakgrund och syfte... 3 Metod... 3 Resultat av intervjuer med lastbilsförare... 4 Resultat av bältesobservationer...

Läs mer

Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet

Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet 14 Kohortfruktsamhetens utveckling Första barnet Det har skett stora förändringar, särskilt i 25-åringarnas förstabarnsfruktsamhet. För kvinnor och män födda från mitten av 19-talet till början av 19-talet

Läs mer

Trygg på arbetsmarknaden?

Trygg på arbetsmarknaden? Trygg på arbetsmarknaden? En jämförelse av svenska och danska ungdomars syn på arbetsmarknaden och framtiden Stefan Persson September 2009 Rapport framtagen av: RHETIKFABRIKEN Stefan Persson Verksamhetsansvarig

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

Delrapport 1 Om diskrimineringens omfattning och karaktär

Delrapport 1 Om diskrimineringens omfattning och karaktär Stockholm 7 maj 2004 Delrapport 1 Om diskrimineringens omfattning och karaktär 1 Syftet med undersökning Syftet med att påbörja enkätundersökningen var att undersöka diskrimineringens omfattning och karaktär.

Läs mer

Ipsos Sakfrågeägarskap i politiken

Ipsos Sakfrågeägarskap i politiken Ipsos Sakfrågeägarskap i politiken Augusti 04 Ipsos: Johanna Laurin Gulled, Henrik Karlsson 04 Ipsos. All rights reserved Syfte och metod Undersökningens syfte: Att undersöka vilket parti väljarna tycker

Läs mer

DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna

DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna DN/Ipsos: Förtroendet för partiledarna Juni 217 Kontakt: david.ahlin@ipsos.com 217 Ipsos. All rights reserved Partiledarförtroende juni 217 Annie Lööf, Centerpartiet 41 procent har förtroende för Annie

Läs mer

Kärnkraftsopinionen 25 år efter folkomröstningen

Kärnkraftsopinionen 25 år efter folkomröstningen Kärnkraftsäkerhet och utbildning AB (KSU) Kärnkraftsopinionen 25 år efter folkomröstningen 2005-03 - T - 111342 Kontaktpersoner: TEMO: Arne Modig 073 950 3005, David Ahlin 073 950 3016 TEMO AB, P.O. BOX

Läs mer

På jobbet är vi ansvarstagande, hjälpsamma och ambitiösa

På jobbet är vi ansvarstagande, hjälpsamma och ambitiösa Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Vilka egenskaper förknippar vi oss med professionellt och vilka egenskaper tror vi efterfrågas på arbetsplatsen? Manpower Work Life har i

Läs mer

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Att köpa HUND Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Funderar du på att köpa valp? En hund är en ny vän och familjemedlem som kommer att finnas vid din sida i många år. Tänk på att det är stor

Läs mer

FOOD & FRIENDS MATRAPPORT 2016

FOOD & FRIENDS MATRAPPORT 2016 FOOD & FRIENDS MATRAPPORT Vad vi äter i Sverige? Allt förändras med tiden. Håret skulle vara kortare i luggen och på sidorna, och längre bak i nacken. Utan att ha några exakta data, så vågar vi som minns

Läs mer

Befolkningsuppföljning

Befolkningsuppföljning RAPPORT Stadskontoret Befolkningsuppföljning 30 juni 2014 Malmö stadskontor Avdelningen för samhällsplanering Arbetsgrupp: Maria Kronogård Linda Herkel, Layout Fredrik Johansson, Fotograf 8 september 2014

Läs mer

Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011

Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011 Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011 Under 2011 har en undersökning genomförts hos personer med inom Alingsås kommun. Sammantaget har 526 enkäter skickats ut och totalt har 337 äldre personer med svarat på

Läs mer

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Del 1. Grundfakta Halland En rapport från Regionkontoret 2015 Inledning Region Halland har ansvar för att leda det regionala utvecklingsarbetet. För att säkerställa

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor

Läs mer