Vossloh Nordic Switch Systems AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vossloh Nordic Switch Systems AB"

Transkript

1

2 Vossloh Nordic Switch Systems AB Vossloh Nordic Switch Systems Nordens ledande leverantör inom spårteknik Vossloh är ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik. Vi erbjuder heltäckande kompetens och resurser inom allt som rör modern spårteknik från prefabricerade höghastighetsväxlar och skräddarsydda spårsystem till ett fullständigt tillbehörs- och underhållsprogram. Tack vare vår långa erfarenhet kan vi erbjuda en mycket hög kompetens och ett unikt anpassat kunnande för era behov. Med de högre miljömässiga kraven som ställs på transporter i framtiden uppfyller järnvägen flertalet. Dessutom är järnvägen sedan länge både driftsäker och kostnadseffektiv. Järnvägsutbyggnaden kommer de närmsta decennierna att öka kraftigt. Samtidigt kommer kraven på minskade driftstopp att öka. Vossloh Nordic har lång erfarenhet av de nordiska järnvägarna och har ett heltäckande produktsortiment. Exempel på detta är när vårt moderbolag Vossloh Cogifer S.A., som med hjälp av VNSS slog världsrekord med en toppfart på 574,8 km/h i april Oavsett vilka krav ni ställer på oss vad det gäller snabbhet eller tyngd så har vi spårväxeln och spårkomponenterna som optimerar trafiken för er.

3 Vossloh Nordic Switch Systems, en del av en världsomspännande koncern Vossloh koncernen är en av världens mest respekterade aktörer inom järnvägsbranschen. Koncernen består av två huvuddivisioner: Rail Infrastructure och Transportation. Infrastrukturdivisionen består i sin tur av tre enheter: Vossloh Fastening Systems, Vossloh Cogifer SA och Rail Services. I Transportdivisionen ingår Transportation Systems och Electrical Systems (Vossloh Kiepe)

4 Vossloh Cogifer Vossloh Nordic Switch Systems är en del av Vossloh Cogifer (Switch Systems). Vossloh Cogifer är världens ledande leverantör av spårväxlar. De har marknadens bredaste växelsortiment till konventionella banor, tung trafik och höghastighetsbanor. Dessutom ingår företag som tillhandahåller signaltekniska produkter, växeldriv och övervakningssystem inom gruppen.

5 Vossloh Nordic Switch Systems, Vossloh Cogifers förlängda arm i Norra Europa Vossloh Nordic Switch Systems har stark lokal förankring i Norden: Huvudkontoret och den största verkstaden är belägen i södra Sverige, i Ystad, 50 km till Malmö och 90 km till Köpenhamn. Vår monteringsenhet och vårt logistikcenter är beläget i Örebro, 200km från Stockholm och 260 km från Göteborg. Vårt dotterbolag Vossloh Cogifer Finland OY i Tejio, Finland. Ystad Örebro

6 Värdgrunder Kundorienterade verksamhet Genom att leverera rätt produkt i rätt tid till ett attraktivt pris, liksom att alltid vara tillgänglig när kunden behöver oss. Säkerhet och ansvar Arbetet med att säkerhet och ansvar i verksamheten sätter vi högst på vår dagordning. En hållbar utveckling och personalens trivsel går hand i hand i bolaget. Framgångsrika tillsammans Vårt bolag är framgångsrikt när vi arbetar tillsammans med ständiga förbättringar. Detta uppnår vi genom att ta till vara alla möjligheter till detta så snart det erbjuds. Respekt Vi visar respekt genom att hjälpa, visa hänsyn och lyssna noga på alla, både kunder och anställda Vision Med unik kompetens leder vi den hållbara utvecklingen av spårsystem för ett mobilt samhälle i världsklass. Affärsidé Vi ska vara den givna samarbetspartnern för den nordiska marknaden av järnvägsmaterial och utveckla kostnadseffektiva helhetslösningar. Med ökad förädlingsgrad skapar vi mervärde för kunden, utvecklar våra medarbetares kompetens och kreativitet samt tar ansvar för säkerhet och miljö under produktens hela livscykel.

7 Policy Kvalitetspolicy Vossloh Nordic Switch Systems AB utvecklar och producerar effektiva helhetslösningar med järnvägsväxlar och spårsystem som bas. Vi kan växlar för alla applikationer, för såväl dagens och som morgondagens spårbundna trafik. Vi ska ha en ständig förbättring i all vår verksamhet genom att skapa; En utveckling av produkter och tjänster som utgår från kunden i fokus. Samarbetsformer som bygger på förtroende och respekt för varandras kompetenser och åsikter. Ansvarskänsla hos varje medarbetare för att leverera kompletta och felfria produkter. Miljöpolicy Vossloh Nordic Switch Systems AB utvecklar och producerar effektiva helhetslösningar med järnvägsväxlar och spårsystem som bas. Vi kan växlar för alla applikationer, för dagens och morgondagens spårbundna trafik. Det systematiska miljöarbetet stöds av företagets vision, affärsidé och mål. Vår LEAN-filosofi, som vi internt kallar ABC möjliggör att verksamheten ständigt förbättras på ett långsiktigt hållbart sätt. Det innebär att: Vi ständigt utvecklar hållbara funktionslösningar för att uppnå mindre miljöpåverkan vid byggnation, transport, driftsättning och återvinning av växlar, Fokus ligger på hushållning av transport, energi, material och ökad källsortering i alla våra anläggningar, Genom engagemang och kompetens hos alla medarbetare säkerställs efterlevnad av lagar och förordningar.

8 Policy hälsa och säkerhet

9 Vossloh Nordic Switch Systems - Organisation Vossloh Nordic Switch Systems - Organisation Hur många är vi?

10 VNSS - Historik 1844 De Dietrich-familjen börjar producera järnvägshjul och axlar i Mertzwiller, i närheten av Strasbourg i Frankrike De Dietrich öppnar en ny fabrik i Reichshoffen för tillverkning av lokomotiv och vagnar. Vid samma tidpunkt startar tillverkningen av spårväxlar. Reichshoffen är idag en av världens största anläggning för tillverkning av spårväxlar Företaget Vossloh grundas av Eduard Vossloh ( ) Han startar tillverkning av befästningar för järnväg Carl Persson startade en lump- och skrotaffär i Ystad Svenska Statens Järnvägar startar en fabrik för spårväxeltillverkning i Örebro. Produktionen som tidigare skedde i Bollnäs flyttas dit Carl Persson börjar sälja begagnad räl samtidigt byter företaget namn till Carl Persson & Söner Carl Persson & Söner tar över Påhlmans Mekaniska Verkstad och inleder växeltillverkning SRS, Swedish Rail System grundas Carl Persson & Söner ändrar namn till Persöner Spårteknik Persöner Spårteknik blev SAB NIFE svenska AB, avd Spårteknik Spårväxeltillverkningen inom De Dietrich får en ny start under namnet Cogifer. Snart blir Cogifer ledande inom områden som höghastighetsväxlar och spårsystem för stadsmiljöer Bildas GIA Industri AB genom fusion av SAB NIFE svenska AB avd Spårteknik och Grängesbergs Industrivaru AB. Samma år såldes ÅSSA:s spårtekniska avdelning till GIA Industri AB.

11 1990 GIA Industri AB delas upp och GIA Spårteknik AB bildas SRS fusioneras med GIA Spårteknik AB Det franska Cogifer tar över tillverkningen av spårväxlar från SJ och bildar Cogifer Nordic med säte och fabrik i Örebro Cogifer Nordic utvecklas och börjar prefabricera spårväxlar i en toppmodern monteringsanläggning i Örebro. Succén blir omedelbar och överträffar allas förväntningar Det tyska Vossloh, vid denna tidpunkt delägare av det österrikiske växeltillverkaren VAE säljer sina andelar och förvärvar 100 % av Cogifer, VAE:s största konkurrent VNSS förvärvar SRS, Sveriges andra spårväxeltillverkare och genomför en sammanslagning av enheterna. Huvudkontoret flyttas till Ystad Den svenska säljorganisationen förstärks och övertar försäljningen gentemot våra norska kunder Vossloh Nordic Switch Systems inleder en omfattande förändringsprocess inspirerat av Lean-konceptet. Konceptet innefattar både produktion och administration och kallas internt för A Better Company eller ABC. Målen med ABC: Att kunna möta ökade volymer Stärkt konkurrenskraft, ökat kundfokus Effektivare i allt, vilket leder till kortare ledtider Eviga förbättringar Fokusering på värdeskapande processer Ändra attityder och skapa nytänkande Ökad flexibilitet och kvalitetssäkring 2008 VNSS förvärvar danska Sportek Maskinfabrik A/S, Danmarks enda spårväxeltillverkare. Närheten till Ystads omfattande leder till att

12 produktion flyttas till Sverige och att bolagets aktivitet upphör Ett försäljningskontor öppnas i danska Århus VNSS investerar i en ny fräsmaskin för att fördubbla bearbetningskapaciteten på den Nordiska marknaden. Investeringen är den största någonsin i företagets historia VNSS förnyar alla större kontrakt genom att vinna Jernbaneverkets (-2021), Trafikverkets (-2019 och -2024), SL:s (-2016), Köpenhamns Metros (-2017) och Banedanmarks (-2022) upphandlingar.

13 Våra största Kunder Trafikverket Genom långtidsavtal är vi Trafikverkets huvudleverantör av spårväxlar, spårväxelkomponenter, dilatationsanordningar, passräler och övergångsräler. Vi levererar BV50- och UIC60-växlar, numera prefabricerade som standard. Vi levererar även en mängd reservdelar till framför allt SJ50- och UIC60-växlar. Vi administrerar Trafikverkets lager av spårväxelkomponenter. SL Infrateknik Vossloh Nordic Switch Systems har varit leverantör av spårväxlar, dilatationsanordningar, spårmateriel till Storstockholms Lokaltrafik, SL i många år. Vi levererar växlar av såväl gaturäl som vignol räl till snabbspårvägen, tunnelbanan och pendeltåget. Jernbaneverket Vi är huvudleverantör av spårväxlar till den norska marknaden. Jernbaneverket har tecknat avtal för leverans av komplett färdigbyggda växlar och reservdelar till spårväxlar. Vi administrerar även Jernbaneverkets lager av växelmaterial i Örebro. Banförvaltningscentralen, Finland I Finland levererar vi spårväxlar med reservdelar till både VR och Banförvaltningscentralen genom vårt dotterbolag Vossloh Cogifer Finland med fabrik i finska Teijo. Botniabanan Vi har levererat spårväxlar, dilatationsanordningar, växelsliprar, växeldriv, stoppbockar till Botniabanan sedan 2004 och har ramavtal för leveranser till Botniabanans entreprenörer t.o.m. år Växlarna i huvudspår monteras på betongslipers och förses med korsningar med rörlig spets.

14 Enklare växlar läggs på hårdträslipers, vilket minskar miljöbelastningen. Vi har även ansvarat för konstruktion och framtagning av projekteringshandlingar till spårväxlar. Köpenhamns Metro Vossloh Nordic Switch Systems har levererat samtliga spårväxlar till Köpenhamns nya tunnelbana. Helautomatiskt och med hjälp av förarlösa tåg förbinder Metron Köpenhamns centrum med bl.a. Köpenhamns stadsdel Örestad, Vanlöse och Kastrups flygplats. Banedanmark Genom vårt danska dotterbolag Sportek har vi i åratal levererat växlar och spårkomponenter till den danska järnvägen. Vi levererar även växlar och komponenter till Arlandabanan, MTAS, LKAB, SSAB, flera entreprenörer, kommuner och ägare av industrispår.

15 Konstruktionskompetens Vossloh Nordic Switch Systems AB:s tillgängliga konstruktionskompetens finns representerad i Sverige, Frankrike och Luxemburg. Då vår koncern är internationell sker all utländsk kommunikation på engelska som är vårt koncernspråk. I Sverige arbetar våra konstruktörer vid våra två fabriker i Ystad och i Örebro i nära anslutning till såväl våra kunder som den egna tillverkningen. Konstruktionsarbetet sker huvudsakligen i Ystad under ledningen av vår konstruktionschef Anders Ahlqvist. I Örebro arbetar en av våra konstruktörer med att ta fram utläggningsritningar, montageritningar och leveransspecifikationer vid leverans av prefabricerade växlar. Detta ger utomordentligt goda möjligheter att kontinuerligt följa montage av standardväxlar, specialväxlar eller provmontage av prototyper. Följande lista beskriver den samlade konstruktionskompetensen: Antal Placering Beskrivning Språk CAD-utrustning 9 Vossloh Konstruktörer med Svensk Solid Works Nordic väldigt stor a, (3D) Switch erfarenhet av engels Mr CAD (2D) Systems, Ystad, nordiska förhållanden, här ka, (tyska AutoCAD (2D) Örebro finns även kompetens ) inom områden kvalitet, miljö, produktion och 35 Vossloh Cogifer SA i Reichshoffe n Frankrike (vignoloch gatuväxlar, dilatations anordningar logistik Tekniker med väldigt stora konstruktionserfaren heter för såväl den nordiska marknaden som internationellt. Engels ka, fransk a, tyska Pro-Engineer (3D) samt ME10 (2D).

16 ) KIHN i Rumlange Luxemburg (gatuväxlar ) Ett stort arbete har påbörjats inom koncernen med att konstruera i 3D. Avancerad programvara används både inom vårt moderbolag (Pro Engineer) som inom den svenska enheten (Solid Works). Valet av programvara görs alltid på kundens villkor, dvs. att våra konstruktörer alltid använder den programvaran som gör det lättast att kommunicera och dela filer med de nära kunderna. Våra tekniska underlag tas fram i nära samarbete med spårprojektörer, varför vi också använder kompatibel programvara för lättare kommunikation. Mot vissa kunder utför vi även delar av detaljprojekteringen eftersom detta ofta är en snabbare, säkrare och billigare lösning. Den möjliggör även att förkorta vissa ledtider då projekterings- och konstruktionsarbetet till större delar sker parallelt med en påörjad tillverkning. Fördelarna med att konstruera i 3D är många, bl.a. möjligheten att redan i konstruktionsfasen se att ihopmonterade eller intilliggande komponenter inte kolliderar samt möjligheten att enklare framställa ett mer lättöverskådligt ritningsunderlag. Konstruktionsavdelningen i Ystad I den nyrenoverade lokalen sitter 9 st maskiningenjörer tillsammans med konstruktionschefen Jerker Grahm och konstruerar för nordens alla banverk. Konstruktionsuppgifter kan vara följande: ändra rälprofil och/eller slipers i växlar anpassa växlar, dilatationsanordningar för t.ex. broar uppgradera växlar t.ex. anpassa växels elasticitet modernisera befintliga växelkonstruktioner genom att införa nya komponenter. ta fram helt nya växeltyper och växelstandarder för att möta nya krav (högre hastigheter, högre axellaster, ökad driftkompatibilitet, standardisering).

17 ERROR: undefined OFFENDING COMMAND: f ~ STACK:

Light Rail. Spårsystem för spårvägar och tunnelbanor

Light Rail. Spårsystem för spårvägar och tunnelbanor Light Rail Spårsystem för spårvägar och tunnelbanor Light Rail Att kollektivtrafiken kommer att utvecklas i en sällan skådad takt sedan början på 1900-talet är vi på Vossloh Nordic Switch Systems helt

Läs mer

Riggade för att ta Railcare till nya nivåer

Riggade för att ta Railcare till nya nivåer Bokslutskommuniké 2015 Riggade för att ta Railcare till nya nivåer Full fart i Storbritannien Ökat underhållstryck i Sverige Årets intäkter uppgick till 294,7 (309,2) MSEK Årets resultat efter finansiella

Läs mer

En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning

En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning Målet Vad är målet i dagsläget? Att en begäran om offentligt stöd beviljas så att industrialiseringen

Läs mer

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet!

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! BIGAB 7 10 Lätt och smidig, men ändå stark och stadig är orden som bäst beskriver den minsta modellen i BIGAB sortimentet.

Läs mer

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet 2011.03.24 Våra fördelar Möjlighet att tillverka stora enheter Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet Stort antal kompetenta svetsare inom metoderna MIG/MAG, hård och rörtrådssvetsning (FCAW),

Läs mer

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Bästa stämmodeltagare! 2009 var ett år då våra kunder var mer nöjda än någonsin det vet vi genom våra mätningar. Det var

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT RESUMÉ RESUMÉ ROAD elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad Återigen bekräftade vi vår position som NORDENS STÖRSTA MÖTESPLATS för samtliga transportslag. Årets upplaga av Future

Läs mer

Citytunneln tilldelar Balfour Beatty Rail AB ett stort järnvägskontrakt i Malmö

Citytunneln tilldelar Balfour Beatty Rail AB ett stort järnvägskontrakt i Malmö Pressmeddelande 2009-06-11 Citytunneln tilldelar ett stort järnvägskontrakt i Malmö, verksamt inom järnvägsinfrastrukturområdet meddelar idag den 11 juni att företaget får ytterligare en beställning av

Läs mer

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy Vi jobbar tillsammans Ledar- och medarbetarpolicy Respekt, utveckling och professionalism Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism. Värdegrunden visar tydligt vad vi tillsammans

Läs mer

Pressmeddelande 2009-11-10

Pressmeddelande 2009-11-10 Balfour Beatty Rail AB Pressmeddelande 2009-11-10 Balfour Beatty Rail tar hem tre underhållskontrakt till ett rekordstort ordervärde (ca 970 MSEK) Balfour Beatty Rail AB, verksamt inom järnvägsinfrastrukturområdet

Läs mer

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA Allmänna fraser Inledning Om kunden är hos dig: Välkomna (hit) till XXY (företagets/avdelningens/enhetens namn). Jag önskar er välkomna hit till XXY. Ni är hjärtligt

Läs mer

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Västerås 201 4-10- 2 2 AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Tredje kvartalet, juli - september 2014, i sammandrag Nettoomsättning 605 MSEK (614) Rörelseresultat 44 MSEK (57) Resultat

Läs mer

Vi bygger ut fjärrvärmen i Täby

Vi bygger ut fjärrvärmen i Täby E.ON Värme Vi bygger ut fjärrvärmen i Täby Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige och står för drygt hälften av all uppvärmning. Det är inte svårt att förstå. Fjärrvärme är bekvämt,

Läs mer

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Tänk dig att du tar ett morgondopp i en klar sjö, hör fåglarna kvittra på skogspromenaden eller blickar upp mot en klarblå himmel. Vi vill att den natur som vi har idag

Läs mer

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN NORDSJÖ IDÉ & DESIGN Vad är Nordsjö Ide och design? Nordsjös ekonomi Konkurrenterna Lägesanalys - är det läge att investera? BUTIKER Bolaget bedriver inköp och försäljning av produkter inom färg-, vägg-,

Läs mer

Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990

Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990 Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990 Vår omvärld och de förutsättningar vi verkar inom Kollektivtrafik I dag lever merparten av alla bolag med ständiga effektiviseringsbehov. En förutsättning

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Välkomna till Merx Ett bolag, tre resurser...

Välkomna till Merx Ett bolag, tre resurser... Välkomna till Merx Ett bolag, tre resurser... Agenda Historik Våra enheter Kapacitet Samarbeta med Merx Kundfördelning Referenser Mål &Visioner Strategi Historik 1989 NILAB Norrköpings Industri Lego AB

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

Företagspresentation. All in motion technology

Företagspresentation. All in motion technology Företagspresentation All in motion technology FAKTA OEM MOTOR Anställda Omsättning Tillverkare Huvudkontor Säljkontor ISO 28 st 120 MSEK 36 st Tranås Stockholm Malmö Hultsfred 9001:2008 14001:2004 Vi står

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Nettoomsättningen ökade till 1.851 mkr (1.068). Rörelseresultatet ökade till 62,1 mkr (2,0). Resultatet efter finansnetto uppgick till 40,6 mkr (-35,8). Återbäring från SPP ingår

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Corporate Habasit AB Media No. 1038. Habasit. Ett unikt helhetskoncept: Fullständigt sortiment Konsultation Service. Habasit Solutions in motion

Corporate Habasit AB Media No. 1038. Habasit. Ett unikt helhetskoncept: Fullständigt sortiment Konsultation Service. Habasit Solutions in motion Corporate Media No. 1038 Habasit Ett unikt helhetskoncept: Fullständigt sortiment Konsultation Service Habasit Solutions in motion Ett unikt helhetskoncept: Fullständigt sortiment Konsultation Service

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

Vossloh Nordic Switch Systems

Vossloh Nordic Switch Systems Vossloh Nordic Switch Systems Nordens ledande leverantör inom spårteknik Vossloh är ett av världens ledande företag inom järnvägsindustrin. I Norden erbjuder Vossloh Nordic Switch Systems heltäckande kompetens

Läs mer

Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion

Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion Delårsrapport Q2, januari-juni 2014 Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion Nettoomsättning för perioden uppgick till 132,7 (79,0) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till 19,4

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990

Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990 Företagspresentation 2016 KTI Sverige AB 556593-3990 Vår omvärld och de förutsättningar vi verkar inom Kemtvätt och klädvård Att bedriva ett trovärdigt och kvalitativt företag inom kem- och vittvättsbranschen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2004

Bokslutskommuniké 2004 Bokslutskommuniké 2004 Nettoomsättningen ökade med 29% till 953,2 Mkr (738,7) Resultatet efter skatt ökade med 45% till 33,6 Mkr (23,2) Vinst per aktie efter full skatt uppgick till 5,02 kr (3,46) Resultatet

Läs mer

MILJÖPOLICY. Fastställd av styrelsen den 6 december 2013

MILJÖPOLICY. Fastställd av styrelsen den 6 december 2013 MILJÖPOLICY Fastställd av styrelsen den 6 december 2013 Inledning I Förbos affärsplan anges bolagets affärsidé, mål och strategier för att nå visionen om att Förbo ska uppfattas som en av Sveriges bästa

Läs mer

Stora Åkeripriset 2009

Stora Åkeripriset 2009 Stora Åkeripriset 2009 De nominerade företagen Stora Åkeripriset instiftades 2008 för att lyfta fram, synliggöra och stimulera en positiv utveckling av åkerinäringen. Stora Åkeripriset delas ut till ett

Läs mer

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB 1(12) Inledning... 3 Företagspresentation... 3 Affärsidè... 3 Verksamhetssystemets omfattning... 3 Organisation... 4 Ledningsforum... 4 Ledningsfunktionen, VD... 5 Försäljning... 5 Produktenheten... 5

Läs mer

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility Addtechkoncernens CSR-arbete Corporate Social Responsibility Kort om Addtechkoncernen Teknikhandel under många varumärken Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde

Läs mer

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT WRC System 3 SLÄT YTA FÖR MINIMALT SLITAGE WRC-skruven med sitt koniska huvud skapar en slät, närmast homogen yta med slitplåten, vilket ger ett jämnt slitage av plåten,

Läs mer

spännteknik En säker förbindelse

spännteknik En säker förbindelse Spännteknik Spännsystem Lagersystem Fogsystem Offshore Specialtjänster spännteknik En säker förbindelse En säker förbindelse Spännteknik AB är ett dotterbolag till det norska KB Spennteknikk AS. Montering,

Läs mer

ERTMS för en konkurrenskraftig järnväg

ERTMS för en konkurrenskraftig järnväg ERTMS för en konkurrenskraftig järnväg Ett gränsöverskridande, gemensamt trafikstyrningssystem för järnvägen och Europa behöver en konkurrenskraftig järnväg. Med detta i fokus beslutade EU 1996 att ett

Läs mer

Därför behöver vården. Kasewa Dabagh Celepli/ AIS / SoL

Därför behöver vården. Kasewa Dabagh Celepli/ AIS / SoL Därför behöver vården servicetjänster Avdelningen för Servicetjänster och Logistik, SoL Varumottagning Karolinskas varumottagningar hanterar nästan allt gods som levereras till sjukhuset. Det finns en

Läs mer

Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling

Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling Kunskapsföretaget Mattsson Metal är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller varmpressade metalldetaljer av högsta kvalitet. Våra produkter finns i

Läs mer

YTTRANDE. Datum 2016-04-07 Dnr 1600335

YTTRANDE. Datum 2016-04-07 Dnr 1600335 Regionstyrelsen YTTRANDE Datum 2016-04-07 Dnr 1600335 1 (7) Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se Remiss. Delrapport från Sverigeförhandlingen: Höghastighetsjärnvägens finansiering och

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

Vägverket, Samhälle Region Sydöst. Vägverket, Utvecklingsenheten. Riksförbundet Enskilda Vägar. Stockholms stad, Trafikkontoret

Vägverket, Samhälle Region Sydöst. Vägverket, Utvecklingsenheten. Riksförbundet Enskilda Vägar. Stockholms stad, Trafikkontoret Organisering och marknad, Sverige PROTOKOLL 1 (5) Utskottsmöte, Skanska, Solna Närvarande: Gunnar Tunkrans, ordf Stefan Rydberg Göran Svensson Rolf Johansson Magnus Lundberg Ingemar Wiborgh Lars Jacobsson

Läs mer

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB VEISTO GROUP Veisto Sverige AB VEISTO SVERIGE AB INNEHÅLL Optimera din produktion med våra helhetslösningar 3 Ett gott samarbete ger goda framtidsutsikter 4 5 När dina behov förändras utvecklar vi nya

Läs mer

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem.

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Ett av Sveriges största etikettryckerier med över 2.5 miljarder producerade etiketter/år. Din förpackning vår passion 2012 bildades

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Fordonsvåg 6800 Nordic Line

Fordonsvåg 6800 Nordic Line Fordonsvåg 6800 Nordic Line Modern, robust och miljömärkt Fördelar: Robust design för nordiskt klimat Original Schenck RTN-Lastceller Variabel bygghöjd Enkel att flytta Finns som delad våg (2x12m) Minimalt

Läs mer

Kari Lehtonen: Fordonsmått i Finland före och efter 1.10.2013

Kari Lehtonen: Fordonsmått i Finland före och efter 1.10.2013 Kari Lehtonen: Fordonsmått i Finland före och efter 1.10.2013 21.1.2016 Sammanfattning av förändringar i statsrådets förordning 407/2013 http://www.finlex.fi/sv/laki/alkup/2013/20130407 Bil + släpvagn

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE ZERO LEAKAGE HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE Vi på Hydroscand erbjuder dig hög service, från beställning till leverans. Vårt produktsortiment är brett och håller hög kvalitet. Dessutom är många

Läs mer

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP X-News Nr 2 2009 Nyheter & Notiser från Axelent AB www.axelent.se Problemlösare med unikt erbjudande» Läs mer på sid 4 NYTT SAMARBETS- AVTAL MED ASEAN Nu finns vi i 38 länder.» Läs mer på sid 3 EUROPAS

Läs mer

MAXIMA. för de stora uppgifterna

MAXIMA. för de stora uppgifterna MAXIMA för de stora uppgifterna tel 011-36 87 00 www.hymo.se Hymo lyftbord i Maxima-serien är utvecklade och konstruerade för kvalificerade uppgifter där kapacitet och precision förenas. Lyftkraft upp

Läs mer

1 januari 30 juni 2010

1 januari 30 juni 2010 1 januari 30 juni 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Serviceförvaltningen Sida 1 (9) Verksamhetsområde upphandling 2015-03-09 Verksamhetschef: Liselothe Engelgren Verksamhetsplan 2015 Serviceförvaltningen upphandling Sida 2 (9) Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsområde

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ

ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ Detta avtal har denna dag träffats mellan (A) (B) Öresundståg AB, org. nr 556794-3492, med adress Stortorget

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS SEPTEMBER Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt Rörelseresultatet under årets första kvartal är negativt, men som en effekt av genomförda strukturåtgärder väsentligt

Läs mer

Sjösatt! Så tänker en modern hamn. HallandsHamnar går från en vision till verklighet. Stort medialt intresse Här tänker vi satsa! HALLANDSHAMNAR.

Sjösatt! Så tänker en modern hamn. HallandsHamnar går från en vision till verklighet. Stort medialt intresse Här tänker vi satsa! HALLANDSHAMNAR. INFORMATION OCH NYHETER FRÅN HALLANDSHAMNAR AB NR 1 2013 Sjösatt! HallandsHamnar går från en vision till verklighet Så tänker en modern hamn Stort medialt intresse Här tänker vi satsa! HALLANDSHAMNAR.SE

Läs mer

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET)

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Klassificering Sida Publik 1/8 Skandias Bolagsmanual Regelverkstyp Policy Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt Nr 1.02 SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Beslutad av Styrelsen

Läs mer

Förklaringstexter till SKL:s uppföljningsformulär

Förklaringstexter till SKL:s uppföljningsformulär BILAGA 2 TILL CIRKULÄR 09:86 1 (5) Förklaringstexter till SKL:s uppföljningsformulär Fråga 1 Vilken typ av företag är ni? Olika typer av företag har olika förutsättningar att arbeta med leverantörsansvar

Läs mer

Gränslös data. Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@Vianova.fi. Infrastructure Life Cycle Management

Gränslös data. Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@Vianova.fi. Infrastructure Life Cycle Management Gränslös data Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@Vianova.fi Kostnader för dataöverföring 30% av projekttiden går till dataöverföringsproblem Huvudorsak är föråldrad dataöverföringsteknologi

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se YTTRANDE Datum 2016-03-18 Dnr 1600335 1 (7) Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se Remiss.

Läs mer

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem.

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem. Miljön i fokus. Energi- och klimatfrågan. Berendsen har arbetat med miljö- och kvalitetsfrågor under många år. Det är numera en integrerad del i vårt dagliga arbete. Tillsammans strävar vi efter ständiga

Läs mer

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande.

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Hög kapacitet och nyskapande lösningar. För våra kunders behov Visionen för Martinsons Trä är att med engagerade medarbetare

Läs mer

Det började med en järnhandel i Hjo 1841...

Det började med en järnhandel i Hjo 1841... Det började med en järnhandel i Hjo 1841... Tomt 55 vid Sandtorget där rådman Synnergren år 1841 startade sin järnhandel. Den låg på samma plats där tvåvåningsbyggnaden till vänster på fotot ligger. År

Läs mer

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM.

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Välkommen till Bluegarden HR-plus. Vad behöver du för att jobba smartare med HR och lön? Arbetar du på en stor offentlig eller privat verksamhet med höga krav

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN BERGMAN & BEVING-KONCERNEN Delårsrapport 1 april 3 september (6 månader)! Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med 25% till 69 (55).! Nettoomsättningen ökade med 4% till 1 89 (1

Läs mer

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Test & demo ett sätt att stärka konkurrenskraften för Sverige Filip Kjellgren Agenda 1)Sveriges innovationssystem och utmaningar 2)Testverksamhet

Läs mer

Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör... 1 1 Avsnitt 5.2 beskrivningen av respektive företag... 2 1.1 Hi3G...

Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör... 1 1 Avsnitt 5.2 beskrivningen av respektive företag... 2 1.1 Hi3G... PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2010-06-23 Dnr: 10-1282 1(9) Konkurrensavdelningen Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör Innehållsförteckning Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet

Läs mer

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassett Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassetter Dags för stambyte? Att riva gamla schakt är både dyrt och tidskrävande. Med

Läs mer

Kvalitetsberättelse för

Kvalitetsberättelse för Kvalitetsberättelse för Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015 03 28 Jennie Fogelquist, Verksamhetschef Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård www.vardstyrkan.se Datum:

Läs mer

Stockholms stad, Bromma stadsdelsförvaltning Helalivet Omsorg AB. Johan Rasmusson Magnus Källander Teodora Heim Malin Lundberg

Stockholms stad, Bromma stadsdelsförvaltning Helalivet Omsorg AB. Johan Rasmusson Magnus Källander Teodora Heim Malin Lundberg Stockholms stad, Bromma stadsdelsförvaltning Helalivet Omsorg AB Johan Rasmusson Magnus Källander Teodora Heim Malin Lundberg 18 december 2014 Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 3. Bakgrund...

Läs mer

HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR

HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR 2 HEDIN BIL TRANSPORT- OCH LASTBILCENTER HELSINGBORG JÖRGEN BENGTSSON FAKTA Hedin Bil

Läs mer

Svenska Bågskytteförbundet

Svenska Bågskytteförbundet Svenska Bågskytteförbundet Noteringar förda vid möte med den Nordiska Bågskytteunionen (NBU) Mötesplats: Göteborg i Sverige Datum: Lördag - Söndag den 12-13 april 2003 Deltagare: Danmark: Rolf Lind och

Läs mer

VALEO S KRAV GENTEMOT SINA LEVERANTÖRER

VALEO S KRAV GENTEMOT SINA LEVERANTÖRER VALEO S KRAV GENTEMOT SINA LEVERANTÖRER Valeo har under många år tagit sitt övergripande ansvar för miljön och har levt upp till nationella, internationella lagar, samt fördrag och avtal. Valeo Gruppen

Läs mer

Målinrikta Marknadsföring och Produktutveckling Hur kan Du som entreprenör finslipa ditt Säljbudskap och din Sportfiskeprodukt?

Målinrikta Marknadsföring och Produktutveckling Hur kan Du som entreprenör finslipa ditt Säljbudskap och din Sportfiskeprodukt? Målinrikta Marknadsföring och Produktutveckling Hur kan Du som entreprenör finslipa ditt Säljbudskap och din Sportfiskeprodukt? Vilka är Din anläggnings styrkor för en internationell Sportfiskekund? Exempel

Läs mer

00' 1""0"""'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016

00' 10'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 00' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) _. KOMMUNSTRVRaSENS AU 181 Dnr 543/14 Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för

Läs mer

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 1/6 Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 Bakgrund Sverige har fungerande persontågstrafik till och från Norge och Danmark men ingen trafik till eller från Finland

Läs mer

Invandrarföretagare i Sverige och Europa. Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009

Invandrarföretagare i Sverige och Europa. Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009 Invandrarföretagare i Sverige och Europa Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009 Sammanfattning 1 Sammanfattning I denna rapport har möjligheter och hinder för företagandet i Sverige jämförts med motsvarande

Läs mer

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt.

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Ordföranden, aktieägare, gäster, Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Jag vill ta detta tillfälle i akt att

Läs mer

Stålbyggnader sedan 1975

Stålbyggnader sedan 1975 Stålbyggnader sedan 1975 Tectum är ett av de äldsta företagen i stålbyggnadsbranschen och grundades redan 1975. Inledningsvis såldes stallbyggnader men snart föddes idén att ta fram en byggnad för lantbruksmaskiner,

Läs mer

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Vinnare av historiens första Beautiful Business Award blev Marie Höckerman och Britt Hörding som driver företaget Lingon & Blåbär. Företaget erbjuder

Läs mer

Industrin är grunden f

Industrin är grunden f Industrin är grunden f En livskraftig industri är en förutsättning för sysselsättningen, tillväxten och välståndet i landet. Exportintäkterna ger ett mycket stort bidrag till vår handelsbalans. All industriverksamhet

Läs mer

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25 AFFÄRSPLANEN 2014-2018 Våra kunder och andra intressenter förväntar sig att Ahlsell upprätthåller högsta etiska standard. Vi fullgör våra åtaganden och agerar med full integritet inom dimensionerna ekonomiskt,

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2015

Delårsrapport januari juni 2015 Delårsrapport januari juni 215 Positivt resultat på dämpad marknad Nettoomsättningen i andra kvartalet 215 uppgick till 112 (113) och rörelseresultatet uppgick till 3 (-6). Orderingången under andra kvartalet

Läs mer

Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar. siemens.se/elvagar

Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar. siemens.se/elvagar Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar siemens.se/elvagar Utmaningen klimatutsläppen måste minska snabbt I denna broschyr beskrivs kortfattat förutsättningarna och möjligheterna för

Läs mer

Strategisk plan 2012-2015

Strategisk plan 2012-2015 Strategisk plan 2012-2015 1 Version Datum Ändrad av Utförda ändringar 1.0 2008-05-16 Henrik Stenwall Upprättat utkast till styrelsekonferensen på Ulvön. 1.1 2008-06-21 Henrik Stenwall Ändringar utförda

Läs mer

en nytänkare i byggbranschen

en nytänkare i byggbranschen en nytänkare i byggbranschen FOTOGRAF ANDREAS LARSSON BM Impex levererade betongelement till Vasakronans byggnation av Sony Ericssons kontor i Lund. Inbjudan till teckning av aktier i B & M Impex AB (publ)

Läs mer

Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen

Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum Ann-Christin Östbergh, Hans Juhlin 0455-303611, 303267 DIA 2012.3907 2012-11-19 Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB

Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB Uppgifter TN:s org.nr: 212100-0016 SL:s org. nr: 556013-0683, ägare: Stockholms läns landsting WÅAB:s org.nr:

Läs mer

Remissvar Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar

Remissvar Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Näringsdepartementet Branschföreningen Tågoperatörerna 103 33 Stockholm Box 555 45 n.registrator@regeringskansliet.se 102 04 Stockholm peter.kalliopuro@regeringskansliet.se SWEDTRAIN Diarienummer N2016-00179-TIF

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Koncernchef/VD

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Koncernchef/VD Uppdragsbeskrivning för rollen som Koncernchef/VD Styrelseordföranden har ordet Karlskoga Energi & Miljö AB står inför flera spännande utmaningar där du som blivande VD för koncernen får en nyckelroll

Läs mer

Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi

Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi 2005-12-07 Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi Fjärrvärmeleverantören Verksamhetsbeskrivning Sundsvall Energi AB är ett kommunalägt bolag som är ett dotterbolag till Stadsbacken AB. Bolaget bedriver

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004 Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? All data avser år 2004 Innehållsförteckning Sid 2 - Grundkurs Sid 3 - Fördelning medborgare Sid 4 - Fördelning företag Sid 5 - Fördelning anställda Hur ser

Läs mer

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess Kundcase Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess professionell rekrytering Överblick av utmaningar, fördelarna och resultatet. Om Statoil Statoil är ett integrerat olje- och gasföretag med

Läs mer

Centralisering av Borgå stads bostadsegendom och en ny, effektivare förvaltningsmodell. Slutrapport

Centralisering av Borgå stads bostadsegendom och en ny, effektivare förvaltningsmodell. Slutrapport Centralisering av Borgå stads bostadsegendom och en ny, effektivare förvaltningsmodell Slutrapport 19.9.2011 Sida 2 1. Sammanfattning Bakgrund och utredningens mål Borgå stads ledning har på basis av anbuden

Läs mer