LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida"

Transkript

1 LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF Allmänt Kontaktpersoner Ungdomsansvarig är Andreas Ahlgren. Andreas nås på: andreasahlgren@telia.com Medlemsavgifter/Träningsavgifter Fotbollsskolan kostar 400 kr/barn och då ingår medlemskap, fotboll, t-shirt och vattenflaska Kommande år är medlemsavgift 200 kr/medlem för barn, 350 kr/medlem för vuxna eller 600 kr/familj Träningsavgift som ökar ju äldre barnen blir (7-9 år: 400 kr, år: 800 kr, år: kr och 18 år och äldre: kr) För fotbollsskolan gäller att man betalar in på bankgiro och märker med Fotbollsskola, namn och födelsedata Kommande år skickar TIF ut inbetalningskort för både medlemsavgift och träningsavgift Hemsida Varje lag får tillgång till en hemsida på Laget.se. Det är ungdomsansvarig som skapar upp nya lagsidor. Som ledare får man administratörsrättigheter för att underhålla sidan. Det finns även en gemensam hemsida för ledare inom ungdomsfotbollen: Där hittar man framförallt olika dokument som t.ex. denna lathund, övningstips, träningstider, domarlista m.m. Sidan används även för utskick av sms och epost till ledare. Ungdomsfotbollen har även ett där nyheter, resultat och andra händelser redovisas. Kontot administreras av ungdomsansvarig, kom gärna med input som vi kan förmedla via den här kanalen. Det är bra att så fort som möjligt få upp en hemsida för sitt lag och försöka styra föräldrarna att söka information därifrån i första hand. På hemsidan finns en hel del matnyttiga funktioner:

2 Lägga upp alla spelare och lägga in e-postadresser till föräldrarna Lägga upp nyheter (där det automatiskt går ett mail till föräldrarna om de är upplagda enligt ovan) Skicka kostnadsfria sms-meddelanden till föräldrarna om man lägger in deras mobilnummer Lägga in träningstider och andra aktiviteter i en kalender. Kalendern kan man som förälder gå in och prenumerera på till sitt eget mailprogram eller mobil Lägga in bilder och dokument Lägga in matchschema, tabeller och statistik Tränarutbildning Varje år budgeteras det för utbildningar för ungdomsledare. Vill du gå en utbildning så är det bara att anmäla sig. På finns olika utbildningar. Träningar Inomhus På vinterhalvåret (november till mars) har alla lag tillgång till en tid i Tenhults sporthall för inneträning. När det gäller nycklar och passerkort så är det Jonas Tegvall (ungdomsansvarig innebandy) som hjälper till. Tider skickas ut några veckor innan inomhussäsongen börjar och fördelningen samordnas av ungdomsansvarig. Konstgräs Från P/F12 och uppåt försöker vi fixa träningstider på konstgräs under vinterhalvåret och antalet träningspass ökar successivt ju äldre man är. Oftast delar man plan med ett eller två lag från TIF. Förfrågan om tider skickas ut någon gång runt december och fördelningen samordnas av ungdomsansvarig. Grus På Kabevallen finns möjlighet till träning på grus (parkeringen) där det finns mål och belysning. Denna plan brukar utnyttjas i glappet mellan inomhusträningen till dess att vi får gå på gräs, dvs mars-april. Förfrågan om tider skickas ut någon gång i mars och fördelningen samordnas av ungdomsansvarig. Gräs Träning för ungdomslagen sker på Kabevallens B-plan. Fotbollsskolan brukar hålla till på den lilla 5- mannaplanen bakom A-planens ena mål. Tider skickas ut några veckor innan utomhussäsongen börjar. Fotbollsskolan och 7-årslag tränar en gång i veckan (1 timme), 8-10-årslag tränar två gånger i veckan (totalt 2-2,5 timmar), årslag tränar två gånger i veckan (totalt 3 timmar) och äldre lag tränar tre gånger i veckan (total 3,5 4,5 timmar). Observera att detta bara är riktvärden, vill man träna mer eller mindre så försöker vi lösa det. Utrustning Bollar finns i bollförrådet i anslutning till 5-mannaplanen. Fotbollsskolans spelare tar med sina egna bollar (som de får som del av anmälningsavgiften), men för övriga lag ska det finnas bollar.

3 För alla lag upp t.o.m. 9 år är det 3:or som gäller. Dessa finns i bollnät. För F år ska 4:or användas, för F16 och äldre ska 5:or användas, för P10-12 år ska 4:or användas och för P13 och äldre ska 5:or användas. 4:or och 5:or finns i tunnor i bollförrådet märkta med 4 eller 5. Det ska finnas en uppsättning sjukvårdsväska, västar och koner till varje lag som man själva ansvarar för att ha med till träningar och tvättar. Självklart gäller att hålla ordning och reda i bollförrådet. De lag som tränar sista passet för dagen ansvarar för att inga bollar finns kvar ute och ser till att låsa bollförrådet. Övningar Tips på övningar finns på Där kan hitta olika övningar som man kan köra rakt av eller anpassa lite efter sina egna behov. Ett annat tips är att kolla lite när de andra lagen tränar för att få lite idéer. Framförallt för de yngsta är det viktigt att blanda med lite lekar som t.ex. Datten och Svarte man. Nycklar Nycklar till klubbstuga och bollförråd kan ni vända er till ungdomsansvarig om. Målet är att två ledare i varje lag ska tillgång till nyckel. Praktiskt Lagkonto Varje lag har ett eget lagkonto i föreningen. På lagkontot förs bl.a. intäkter från ICA-lotteriet in. Om laget har egna aktiviteter för att samla in pengar ska intäkterna därifrån också sättas in på lagkontot. Lagkontot kan användas för gemensamma aktiviteter inom laget såsom deltagande i cuper, trivselkvällar samt för inköp till laget. För att få tillgång till pengarna på kontot så kontaktar man Annie Ahlgren på ahlgrenannie@mail.com eller på telefon När det gäller inbetalningar till cuper så mailar ni BG eller PG-nummer, belopp, betaldatum och referens till Annie, så fixar hon resten. Pengar sätts in på bankgiro med vilket lag det gäller som referens. Entrékort Alla ledare får ett entrékort till TIF:s A-lags hemmamatcher. Korten delas ut någon gång inför säsongen. Närvarorapportering Alla lag (förutom Fotbollsskolan) ska rapportera in närvaro för alla saker ni gör tillsammans; matcher, träningar, möten m.m. Fr.o.m ska detta göras elektroniskt i IdrottOnline. För att det ska gå att göra måste alla spelare finnas i medlemsregistret och ett intyg ska ha lämnats in från föräldrar att det är ok att detta görs elektroniskt. Enklast är att lägga in alla tider i IdrottOnline från början. Då får man ett sms med en länk för närvaroregistrering en halvtimme innan aktiviteten. För frågor kring detta, kontakta XX. Kontaktlista ledare På finns kontaktuppgifter till alla ledare. Om ni inte finns med där eller om någon uppgift inte stämmer, maila detta till ungdomsansvarig.

4 Det finns också två sms-grupper till ledare som administreras av ungdomsansvarig via den gemensamma hemsidan för ungdomsledare. Det finns en grupp som går till alla ledare och grupp som går till en kontaktperson för varje lag. För att detta ska fungera är det viktigt att ni meddelar ungdomsansvarig om det sker förändring på era kontaktuppgifter eller tränaruppsättning. Specifikt 6-9 årslagen Matcher/poolspel/cuper Allmänt matcher För åldern 6-9 år gäller oftast 5-mannafotboll (1 målvakt och fyra utespelare). Oftast följer man Smålands fotbollsförbunds regler som bl.a. innebär att inga utsparkar är tillåtna och att man får sätta in en spelare extra om man ligger under med ett visst antal mål. Matcherna spelas på lite mindre planer med 5-mannamål och inga resultat eller tabeller redovisas. Tänk på att alla ska få spela lika mycket och att alla får testa på olika positioner (målvakt, back och anfall). Seriespel blir aktuellt först det år barnen blir 10 år. Matchtröjor Det finns tre nyare uppsättningar att använda. Dessa är fördelade till de tre äldsta lagen. Utöver dessa finns några ytterligare äldre extraställ som kan användas om det krisar. Men det går också bra att låna dräkterna från de tre äldsta lagen. Poolspel/cuper I och med att ni står med som ledare på Tenhults hemsida så kommer ni att få inbjudningar till poolspel och cuper. Passa på att anmäl er till så många ni mäktar med (och har råd med i de fall det kostar pengar), det brukar vara väldigt uppskattat av barnen att få spela matcher och är dessutom väldigt utvecklande för dem. När det gäller att själva arrangera match eller poolspel så gäller det att stämma av att det finns planer tillgängliga innan ni bokar upp något. Andra saker att tänka på är t.ex. domare, kiosk, omklädningsrum och iordningställande av planer. Funderar ni på att arrangera match eller poolspel så kontakta ungdomsansvarig så får vi tillsammans lösa det hela. Lite tips på poolspel och cuper som man kan anmäla sig till är: G-mans minne, J-Södra. Brukar vara i mars i Elmiahallen för 8 och 9-åringar GIFF-cupen i Tidaholm. Brukar vara i slutet av april för 8 och 9-åringar Eko-cup på Ekhagen. Brukar vara i början av juni för 8 och 9-åringar Hagadagen. Brukar vara i slutet av augusti för 6, 7, 8 och 9-åringar Spinkens minne, Värnamo Södra. Brukar vara i september för 8 och 9-åringar Poolspel via Smålands fotbollsförbund. Ett antal poolspelstillfällen arrangerade i samarbete med SmFF för 9-åringar. Inbjudan skickas till ungdomsansvarig som lämnar vidare till aktuell ledare

5 Surfa runt lite på nätet kring ovanstående så hittar ni mer information. TIF går från och med 2015 in och betalar anmälningsavgiften för ett poolspel eller cup för 7-åringar (första året efter fotbollsskolan), dock max 1000 kr per lag. I övrigt gäller att laget själva får samla in pengar på olika sätt eller att varje barn får betala en peng själva. I ovanstående exempel handlar det om en anmälningsavgift för laget på mellan 200 och 800 kr. Specifikt årslagen Matcher/cuper Allmänt matcher För åldern år gäller 7-mannafotboll (1 målvakt och sex utespelare). För åldern 13 år gäller 9-mannafotboll (1 målvakt och åtta utespelare) och för äldre gäller 11- mannafotboll. Våra hemmamatcher spelas på B-plan som kritas upp för matcher av våra anläggningsansvariga. Seriespel Från 10 år börjar man med seriespel. Intresseanmälan till seriespel skickas in av ungdomsansvarig någon gång i december. Där anger man om man vill spela i en bra eller mindre bra serie. Här finns inga riktlinjer för hur man får välja, men ett tips är att börja i en mindre bra serie. SmFF tar sedan hänsyn till placering när man gör indelning kommande år. I februari kommer sedan en preliminär serieindelning som man kan komma in med synpunkter på. I mitten av mars fastställs sedan indelningen och preliminära matchdatum sätts. Varje förening lägger sedan in exakta matchtider. För vår räkning är det ungdomsansvarig som fördelar tiderna för alla hemmamatcher och meddelar de olika lagen. Oftast spelas matcherna på söndagar. Vid seriespel är det ett par saker som är viktigt att tänka på: Kontakt med motståndare Det är bra om man några dagar innan match kontaktar motståndarlagets ledare och bjuder in dem till match. Där kan man berätta när det kommer att finnas folk på plats, att det finns omklädningsrum och att det finns kiosk. Kontaktuppgifter till motståndare brukar finnas för aktuell serie på SmFF:s hemsida. Matchrapporter Innan match ska matchrapport fyllas i av båda lagen. Där anges vilka spelare som är med och nummer och personnummer för dessa. Efter matchen skriver hemmalaget i resultatet och hemmalag, bortalag och domare ska skriva på rapporten och ett exemplar till varje delas ut (brukar vara lite olika från match till match hur detta efterlevs). Matchrapporter att fylla finns i de blåa postskåpen i klubbstugan. Resultatrapportering Som hemmalag ansvarar man för att skicka in resultatet till Smålands fotbollsförbund direkt efter match. Detta görs genom att skicka ett sms till med matchnummer mellanslag antal

6 hemmamål mellanslag antal bortamål. Matchnummer finns för aktuell serie på SmFF:s hemsida och ska även skrivas in på matchrapporten. Domare När det gäller våra hemmamatcher så döms dessa framförallt av ungdomsspelare från P17. Lagledare för P17 ansvarar för att ta fram ett schema över vilka som dömer vilka matcher och lista med telefonnummer till domarna. Några dagar innan match ansvarar ledare för respektive lag för att stämma av med domare att han/hon kommer. Efter match ska domare ha betalt från kioskkassan enligt rutiner för kiosken. Tänk på att det är våra egna ungdomar som dömer matcherna och att de ibland inte är särskilt mycket äldre än spelarna själva. Stötta domarna och ge beröm och positiv feedback och absolut inget gnäll från varken ledare, spelare eller föräldrar. Här har vi ett gemensamt ansvar! Förändring av matchtid Om ni har behov av att ändra en matchtid så kontakta ungdomsansvarig. Förändringen måste läggas in i SmFF:s system FOGIS och behöver synkas med övriga aktiviteter på Kabevallen och även stämmas av med motståndarna. Matchtröjor m.m. De lag som spelar serie har en egen uppsättning matchställ som man ansvarar för själva. Inför varje säsong görs en kartläggning av vilka lag som behöver nya ställ och omfördelning/nyinköp görs. Varje säsong brukar vi köpa in ett eller två nya ställ (som sponsras av Adria), men i första hand försöker vi byta mellan lagen så att yngre lag tar över de äldre lagens ställ om de inte är för slitna. I klubbstugan finns det skåp för att lägga matchställ och vattenflaskor (flera lag delar oftast på ett skåp). Som lag väljer man själv om man vill ha tvättschema och samla in ställen efter varje match eller om varje spelare får ansvara för sina egna grejer. Viktigt dock att ni som ledare har koll på vilka som har matchställ så att det inte helt plötsligt saknas massa grejer! Cuper Lite tips på cuper som man kan anmäla sig till är: Solbergapokalen, Annebergs sporthall. Brukar vara i februari för 10 till 13-åringar G-mans cup, J-Södra. Brukar vara i mars i Elmiahallen för 10 och 11-åringar GIFF-cupen i Tidaholm. Brukar vara i slutet av april för 10 till 14-åringar Bullerby cup i Vimmerby. Brukar vara sista helgen i juli för 10 och 12-åringar Habo Honda cup. Brukar vara i slutet av juni för 10 till 13-åringar De cuper som TIF hjälper till att betala en del av är följande: 10-åringar Bullerby cup i Vimmerby (eller motsvarande). Föreningen betalar anmälningsavgiften samt halva deltagaravgiften för 10 deltagare samt hela deltagaravgiften för 2 ledare.

7 12-åringar Bullerby cup i Vimmerby (eller motsvarande). Föreningen betalar anmälningsavgiften samt halva deltagaravgiften för 10 deltagare samt hela deltagaravgiften för 2 ledare. 14-åringar Gothia cup (eller motsvarande). Föreningen betalar anmälningsavgiften samt halva deltagaravgiften för 10 deltagare samt hela deltagaravgiften för 2 ledare. Utöver det betalar föreningen deltagaravgiften för 2 ledare vid ett cuptillfälle per år. Arrangemang Arrangemangsansvarig Från 8-årslaget och framåt ska det finnas en arrangemangsansvarig i varje lag. Försök få någon annan förälder att ta detta! Det som ingår i detta ansvar är att sätta upp ett schema för lagets föräldrar över arrangemang som de ska ställa upp på under året och bevaka och påminna dem lite. ICA-lotteriet Ett arrangemang som varje lag har från 8-årslagen till 12-årslagen är att sälja lotter på ICA. Det brukar vara en 5-6 helger per år med två tvåtimmarspass per helg. 45 % av det som man får in här går direkt till det egna lagets kassa. Kabevallen 2-3 veckor per år ska varje lag i seriespel ansvara för städning av klubbstugan. När det gäller kiosken på TIF vid matcher så ansvarar det lag som spelar matchen för det.

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF Allmänt Kontaktpersoner Ungdomsansvarig är Andreas Ahlgren. Andreas nås på: 036-71 58 78 073-776 43 25 andreasahlgren@telia.com Medlemsavgifter/Träningsavgifter Fotbollsskolan

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll 2016. Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll 2016. Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2016 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Välkomna!! Tölö IF P -06

Välkomna!! Tölö IF P -06 Välkomna!! Tölö IF P -06 Föräldramöte P06 AGENDA den 22 mars Vilka är vi som tränar vilka är Ni föräldrar. Tölö IF:s fotbollsfilosofi. Tölö IF P -06 egna regler. Tölö IF P -06 regler Träningstider utomhus

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2016 utgåva 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR 2015 9-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR Målsättning föreningen Riktlinjer 9-manna Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt

Läs mer

LATHUND FÖR LAGLEDARE

LATHUND FÖR LAGLEDARE Sigtuna IF är en ideell förening där varje sektion och lag i princip skall bära sig själv, ledningsmässigt såväl som kostnadsmässigt. Som lagledare är det en hel del att känna till och tänka på utöver

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Föräldramöte 2016-04-19 Lars, Zoran, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 Uppstart 3 april 2016 Fotbollssäsong Träningar Seriespel & Lagsammansättning Utrustning och

Läs mer

Täby FK Manual för lagadministration 2015

Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 1 Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Lagledare och administratör 2.1 Säsongsplanering 2.2 Föräldramöte 2.3 Närvarokort 2.4 Hantering av nya spelare

Läs mer

Ungdomsfotboll i Gästrikland

Ungdomsfotboll i Gästrikland Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2013-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING 4 3 DM-TÄVLINGAR

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

GUIF Tomtebo/Innertavle F07

GUIF Tomtebo/Innertavle F07 GUIF Tomtebo/Innertavle F07 Föräldramöte 11/5 2016 Säsong 2016 Organisation Spelare Ca 20 tjejer från 2A-2D och Innertavle Tränare Linda Pommer (mamma till Alva i 2C) Anna Theorin (mamma till Maja i 2A)

Läs mer

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN SAMARBETE MELLAN KAREBY IS & KODE IF Kareby IS (KIS) och Kode IF (KIF) har ett nära samarbete avseende fotbollsverksamhet för barn och ungdomar. Målet med samarbetet är att både flickor och pojkar i båda

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning..1 Fördelar Struktur. Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig

Innehållsförteckning. Inledning..1 Fördelar Struktur. Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig Innehållsförteckning Inledning..1 Fördelar Struktur Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig Anmäla lag till serier...3 Registrering Anmälan Att bli tillagd som lagledare

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Mjölby AI:s Ledarinformation 2015

Mjölby AI:s Ledarinformation 2015 1 Mjölby AI:s Ledarinformation 2015 Känn dig hemma i MAI 2 Innehåll 1. Allmän information... 4 1.1 Syfte... 4 1.2 MAI s värdegrund... 4 1.3 Kontaktuppgifter... 5 1.4 Avgifter... 5 1.5 Aktivitetsbidrag...

Läs mer

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012 Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet 5-mannalag 2012 I. Organisation Tränare, lagledare och kassör. o Tränare, två eller flera o Lagledare, t.ex. registrera *närvaro i MyClub o Kassör, hantera

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland Barn- och Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2016 Version 1-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING

Läs mer

Upplands Fotbollförbund

Upplands Fotbollförbund Uppsala 2008-04-14 Till föreningarna i Uppland och på Åland. Inför seriestarten 2008 Vi vill börja med att erinra om att det är föreningens, ledarens, spelarens och funktionärens skyldighet att förvissa

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll. i Hälsingland. Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll. i Hälsingland. Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 9-mannafotboll 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och lär, är mottot för all barn- och ungdomsfotboll.

Läs mer

- Checklista för Gula huset -

- Checklista för Gula huset - - Checklista för Gula huset - Gula huset ligger intill Wartagården och används av gästande lag vid matcher på de angränsande Sälöfjordplanerna. När du har ansvar för Gula huset ska du vara på plats och

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar

Läs mer

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Pojkar Säsongen 2014 2015 U16 A1-1999 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division 2 och 3. U15 A2-2000 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening Vilka mål har du för ditt barns idrottande? Bli en duktig idrottare Lära sig att samarbeta, få lagkänsla Vinna Få ökat självförtroende Lära sig hantera motgångar

Läs mer

AGENDA. 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Gäst. Juniorverksamheten Statusläge respektive representationslag Tränare

AGENDA. 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Gäst. Juniorverksamheten Statusläge respektive representationslag Tränare Lerkils IFs 2015 AGENDA 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Alla Gäst Ekonomi Robert J Material Peter W Kansliet Håkan Å Juniorverksamheten Robert B Statusläge respektive representationslag

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Nr 1 2015 c 1 d Innehållsförteckning Sida 3 Ordföranden har ordet Sida 4 Klubboveraller Sida 5 Rapport från årsmötet Sida 6 Facebook Sida 7 Fotkomfort, Arbetsdag

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Träningar Träningstider Följande fasta träningstid har vi fått säsongen 2015-2016 Måndagar 18:30-19:30 Björklunda A-hall (ombytta 18:15 i omklädningsrum)

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel

Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Syftet med 9-manna är att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll på ett utvecklande sätt

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2016 utgåva 1 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och

Läs mer

Kils AIK Fotboll. Säsongen 2016

Kils AIK Fotboll. Säsongen 2016 Kils AIK Fotboll Säsongen 2016 Välkommen till en ny säsong med Kils AIK Fotboll! I din hand har du den första utgåvan av Kils AIK-bladet. Inför säsongen 2016 har vi försökt samla relevant information på

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2016 utgåva 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela,

Läs mer

Spelplanen. Spelregler

Spelplanen. Spelregler Ungdomsdomare sjumannafotboll 2016 Innehåll: Spelplanen Spelregler Rekommendationer 5-manna fotboll Speltider Påminnelser inför 2016 Matchvärdar Spelarförteckning Praktiska moment Frågor att diskutera

Läs mer

Medlemsrättigheter & skyldigheter

Medlemsrättigheter & skyldigheter Medlemsrättigheter & skyldigheter Spelare & Ledare Som spelare eller ledare i Skogås Trångsund Innebandy strävar jag efter ödmjukhet inför uppgiften på innebandyplanen, ödmjukhet mot alla både på och utanför

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2014

Så spelar vi 3-mannafotboll 2014 Så spelar vi 3-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK Den Gula Tråden F8 F10 F12 F14 F16 Dam Föreningspolicy för Billesholms IK Förord Dokumentet ni håller i er hand är levande vilket gör att det kan komma att ändras under årens gång dock inte under det gällande

Läs mer

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 111 2010-04-12 1 LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 1. Presentation av JSK 2. Användnings område av klubbloggan, typsnitt m.m 3. Kommunikation inom Järna Sportklubb 4. Närvarokort aktivitetsbidrag 5. Medlemskap

Läs mer

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år INLEDNING Sidan 1 (5) NIBFs ungdomsserier i åldersgrupperna 7-16 år är inriktad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SIU baseras på utvecklingsfaser

Läs mer

Syftet med kvällen: Blå tråden. Hur vi tillsammans når den

Syftet med kvällen: Blå tråden. Hur vi tillsammans når den Välkomna Syftet med kvällen: Är att ge er ledare och deltagare i föräldragrupper information om vart ÅBY IF är på väg (uppföljning till verksamhetsplanen 2012) för att kunna förenkla vardagen och göra

Läs mer

Kioskansvar Norrstrands IF 2013

Kioskansvar Norrstrands IF 2013 Kioskansvar Norrstrands IF 2013 F - 05 F - 04 Ulrika Kraft 0702-394280 ulrika.kraft@karlstad.se Catharina Elfing 0703-306727 catharina.elfing@skatteverket.se F - 03 F - 02 Janne Götlin Svärd 0706-183558

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner gäller följande datum

För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner gäller följande datum Till Tävlingsarrangörer för Svensk Tennis SANKTIONSANSÖKAN För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: http://sanktion.tennis.se/ För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner

Läs mer

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Solberga Bollklubb din lokala fotbollsförening

Solberga Bollklubb din lokala fotbollsförening Välkommen till SOLBERGA BOLLKLUBB och Knatteboll 2015/2016 Hej! Vi vill med denna korta information hälsa dig välkommen till SOLBERGA BOLLKLUBB och vår Knattebollsverksamhet 2015/2016. Syftet med detta

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening. SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening. SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning I SOLBERGA BOLLKLUBB värnar vi om att alla ska känna gemenskap och sammanhållning. Vi vill att alla upplever en god kamratanda och

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Välkomna! Dagens Agenda/dagordning

Välkomna! Dagens Agenda/dagordning Välkomna Dagens Agenda/dagordning 1. Vilka är vi tränare? 2. IFK Aspuddens-Tellus - klubben 3. Träningar upplägg och teman 4. Serier och cuper 5. Sportnik 6. Föräldrar och föräldrastöd ni är viktiga 7.

Läs mer

Saltsjöbadens IF Fotboll

Saltsjöbadens IF Fotboll Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte April 2010 VÄLKOMMEN Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte April 2010 Oscar Bjers Styrelseordförande, SIF Fotboll AGENDA Välkommen, introduktion, mål med detta mötet --Oscar

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Funktionärshandboken 2011-09-01

Funktionärshandboken 2011-09-01 Funktionärshandboken 2011-09-01 Höstpokalen Stocholms stora cup för breddlag. Varför Höstpokalen? Ger barn och ungdom i Stockholmstrakten en fin fotbollsupplevelse. Stärker det sociala nätverket i Barkarby

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012:

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: VÅREN: MATCH: PLATS: 2012-04-22 kl.11:00 Fårösund IFK Visby Fårösund Samling IFK:s klubbstuga 09:15 2012-04-29 kl.11:00 IFK Visby Gotlands Bro Västerhejde 2012-05-06

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI Senast reviderad januari 2016 ÖSTERSUNDS FK AKADEMI VERSION 2 Innehåll 4 2 Förord 4 3 Målsättning på planen... 4 4...och utanför planen 4 5 Värdegrund & Vision 4 7 Träningsavgift & Innehåll 4 9 Förväntningar

Läs mer

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll FCD-MODELLEN för 5-7 manna fotboll Sportslig organisation 2011, gäller fr o m 1 november Kontaktvägar FC Djursholm FC Djursholm kansli 08-753 15 22 Sportchef Pär Mille Millqvist 0705-88612 mille@fcdjursholm.se

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2016 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Ledarpärm för Danmarks IF

Ledarpärm för Danmarks IF Ledarpärm för Danmarks IF För detaljerad information finns ledarpärmar för respektive verksamhet t.ex. Ledarpärm för Danmarks IF:s Ungdomsfotboll Inledning Danmarks IF:s verksamhet syftar till största

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Handboken ska uppdateras kontinuerligt och alla synpunkter och förslag är mycket välkomna.

Handboken ska uppdateras kontinuerligt och alla synpunkter och förslag är mycket välkomna. Handbok Hagby IK Syfte med handboken I en förening är det viktigt att styrelse, ledare, spelare, föräldrar och ansvariga i olika sektioner mfl åt samma håll. Det är anledningen till att Hagby IK har en

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK 1 6 7 år Riktlinjer för träning, match och deltagande i cuper, 6 9 år Träningsinnehållet i denna åldersgrupp tar vid där fotbollsskolan slutat. Betoningen

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp.

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp. Lagledarhandbok Lagledarhandbok Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare eller coach för ett ungdomslag i basket. Texten är förenklade utdrag ur tävlingsbestämmelser, representationsbestämmelser

Läs mer

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Vår policy beskriver vad vi vill med vår förening och vår verksamhet. Policyn utgör grunden för hur vi alla sedan ska agera i olika sammanhang. Malmköpings IBF

Läs mer

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10 1 Stockholms Ishockeyförbund ansvarar för ishockeyns organisation och tävlingsregler i Stockholm. Huvudregeln är att alla matcher ska spelas enligt Svenska Ishockeyförbundets och Stockholms Ishockeyförbunds

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Tävlings- och representationsbestämmelser för tävlingar riktade till rekommenderade åldrar 7-14 år

Tävlings- och representationsbestämmelser för tävlingar riktade till rekommenderade åldrar 7-14 år Tävlings- och representationsbestämmelser för tävlingar riktade till rekommenderade åldrar 7-14 år Svenska Fotbollförbundets samt distriktets bestämmelser gäller med följande undantag/tillägg. Speltid

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Anmälningsavgifter för S:t Erikscupen och seniorserier betalas direkt av klubben. Övriga anmälningsavgifter betalar lagen själva.

Anmälningsavgifter för S:t Erikscupen och seniorserier betalas direkt av klubben. Övriga anmälningsavgifter betalar lagen själva. Regler och beslut A Ö Lathund för lagledare och tränare Version 1, 2010 , Regler och beslut A Ö, version 1, 2010 2 (9) Aktivitetskorten Alla lag fyller i närvarokort, detta är underlaget till bidragen

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer