LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland"

Transkript

1 LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl Plats Närvarande Förhinder Ellagården, Borås Sofia Karlsson Ronny Johansson Stefan Brunander Svante Kaijser Ingrid Pettersson Monica Didriksson Elin Johansson Katarina Johnsson Carl-Fredrik Svederberg Ruben Enochsson Robert Larsson, regionchef Anna-Lena Holm, sekreterare Peter Tagesson 29 Välkommen, öppnande Ordförande Sofia Karlsson hälsar välkommen till första styrelsesammanträdet efter regionstämman. Vi tillsammans i styrelsen ska göra ett bra arbete för våra medlemmar. Ett särskilt välkommen till Elin Johansson och Svante Kaijser. Ordföranden förklarade sammanträdet för öppnat. 30 Föredragningslistan Föredragningslistan gicks igenom och kompletterades. 31 Föregående protokoll Protokollet från föregående sammanträde 22 februari (2/2016) gicks igenom. 26 Övriga frågor Ombud till Studieförbundet Vuxenskolan, SV Medlems- och kommunikationsutskottet får i uppdrag ta fram en modell för hur LRFs ombud till SVs fem avdelningsstämmor i länet skall ta fram. 26 Övriga frågor Älgförvaltningsgrupp Henrik Torstensson föreslås som namn för LRF/markägarsidan i älgförvaltningsgrupp 1 efter Per Forsman, Bergvik skog/markägarsidan. Styrelsen accepterar nomineringen och ger i uppdrag till presidiet fullfölja frågan. 25 Träff med större medlemmar hösten 2016 Nytt beslut om bara bjuda in stora produktionsjordbrukare och skogsbrukare till ett dialogmöte i höst. Anna-Lena Holm H:\dokument\Västra Götaland\pr160331_styrelse_VG.docx

2 PROTOKOLL 2(18) Protokollet godkändes och lades till handlingarna. 32 Uppföljning av stämman sammanfning av Facebooktråd Positivt: - Maten, lokalen och stämningen. Förändringsbehov: - Presentation av styrelsen samt föreslagna. - Stämmoskola för förbereda fullmäktige bättre hur motionshantering går till och hur man yrkar för få fram det man vill åstadkomma. - Mer kvantifierade data om t ex politikerträffar, medlemsträffar osv och effekten av dem. - Rutiner vid utdelning av utmärkelser. - Styrelsen måste kunna se yrkanden, måste åtgärdas inför nästa år. - Styrelsens filmer når inte fram fundera till nästa år. - Fullmäktige bör stå upp när man talar. Önskemål: - Bord för alla ha papper på. - Rösträknarnas placering. - Hur får vi diskussionen handla om rätt saker? - Externa inspelet. - Verksamhetsberättelsen. Ytterligare idéer: - Aktiva möten t ex via SVs modell Sverige distans i bygdegårdarna, med lokalavdelningarna i bygdegården och personal från riks för få fler ha en dialog med LRFs experter. - Möte dagen innan stämman mellan motionärer och riks ämnesexperter. - Berätta för fullmäktige vilka som kommer från riks. - Kanske stor knapp på bröstet vad man jobbar med. medlems- och kommunikationsutskottet tillsammans med presidiet tar frågan vidare. 33 Fördelning årsarvode Regionstämman 2016 beslutade fördela, enligt riksförbundsstyrelsens beslut om maximalt belopp, summan kr i fasta arvoden till regionstyrelsens ledamöter enligt följande; ordförande med kr och kr fördelas inom övriga styrelsen enligt arbetsfördelning.

3 PROTOKOLL 3(18) vice ordförande tilldelas kr övriga ledamöter tilldelas kr vardera ersättning utgår för sammanträden med regionstyrelsen ersättning utgår för sammanträden med av styrelsen utsedda utskott ersättning utgår för deltagande i sammanträden och samrådsgrupper med myndigheter, organisationer och företag och som finns med i regionens verksamhetsplan och budget, eller enligt särskilt beslut av presidiet/styrelsen ersättning utgår för fullgörandet av uppdrag som regionstyrelsen eller regionordförande beslutat om, t ex styrgrupper för projekt, politikeruppvaktningar, kommungrupps- och lokalavdelningsmöten där ledamot blivit ombedd deltaga ersättning utgår för representera regionen, dels i kontakten med riksförbundet och med andra regioner/regionförbund, dels med omvärlden i övrigt inom ramen för tilldelat ansvarsområde. 34 Val av vice ordförande omvälja Ronny Johansson till vice ordförande för LRF Västra Götaland. 35 Firmatecknare ordförande och regionchef var och en äger firmateckningsrätt för belopp upp till kr per transaktion. För belopp därutöver tillkommer firmateckningsrätt för var och en av dessa i förening med LRFs medlemschef. 36 Val av kassör och sekreterare utse Robert Larsson till regionförbundets kassör och Anna-Lena Holm till sekreterare. 37 Arbetsordning Styrelsen diskuterade arbetsordning för LRF Västra Götaland. fastställa nedanstående arbetsordning.

4 PROTOKOLL 4(18) LRF Västra Götaland Organisation och ledning I denna PM redovisas de riktlinjer styrelsen fastställer för LRF Västra Götalands arbete. Riktlinjerna tar fasta på vad som allmänt råder inom LRF liksom är vedertaget för organisationer som LRF. Riktlinjerna tar sin grund i den betydande förändring av LRFs arbete, som skett under senare tid. Företagande och företagsutveckling har allt mer kommit i fokus, vid sidan om LRFs bas i näringspolitiskt opinionsbildande arbete. LRFs näringspolitiska bevakning handlar idag inte heller bara om äganderätt och jordbrukspolitik på nationell nivå, utan i hög grad om en kraftfull näringspolitisk bevakning på regional och kommunal nivå. Det gäller inte minst i frågor som infrastruktur, miljö, intrång och djuromsorg. Vi behöver vidare åtgärder för en, i ett nationellt perspektiv, stark kraftsamling för de gröna näringarna i Västra Götaland. Föreningsföretagens roll i det medlemsnära arbetet har i grunden förändrats. LRFs nationella organisation med branschavdelningar ställer krav på förändrat arbetssätt regionalt. Detta ökar kraven på LRF Västra Götalands engagemang för stödja de lokalt förtroendevalda i deras medlemsnära arbete. Sammantaget har LRF Västra Götaland därmed fått allt viktigare roll i arbetet för företag med jord, skog och tillhörande ven i Västra Götaland. Den operativa personalen är gemensam för två regionförbund i Västra Sverige, Värmland och Västra Götaland. LRF Västra Götalands verksamhet ställer tydligare krav på ledning, delegering, liksom uppföljning av denna verksamhet. Detta kräver i sin tur tydliga mål och tydliga roller samt en tydlig arbetsorganisation. Ett led för nå detta är styrelsens beslut inrätta utskott i styrelsearbetet med koppling till LRF Västra Götalands prioriterade områden. Arbetsordning Regionstyrelsen Styrelsen fastställer och är inför stämman ansvarig för verksamhetsplan för LRF Västra Götaland med mål och budget samt följer upp och kontrollerar genomförandet av planen. Styrelsen har till uppgift påverka LRF riks, myndigheter, m fl i frågor som berör den gröna näringen i Västra Götaland. Man far policybeslut i näringspolitiska frågor samt representerar i olika grupperingar. Styrelsen skall ha god kontakt med och vara en resurs för de lokalt förtroendevalda. Styrelsen är ansvarig för en fungerande organisation för Västra Götalands medlemmar. Ordförande Ordföranden leder arbetet och fördelar arbetsuppgifter. Ansvarar för kallelse, dagordning och protokoll.

5 PROTOKOLL 5(18) Regionchefen Har ansvaret för genomförandet av LRF Västra Götalands verksamhet. Projektgrupper, och grupper med projektliknade inriktning, leds av regionchefen eller den han utser i sitt ställe. Styrelsens ledamöter deltar efter intresse och möjlighet, och på regionchefens uppdrag, i genomförandet av LRF Västra Götalands verksamhet och projekt. Styrelsens ledamöter är resurspersoner i det operativa arbetet. Konkret kan arbetet t ex innebära medverkan i eller ansvar för nätverks- och policykontakter samt som ledamöter delta i projektgrupper för tyngre projekt. Styrelseledamot Enskild ledamot är ansvarig för beslut tagna i styrelsen där ledamot ej har reserverat sig. Styrelseledamot ska vårda uppdraget, d v s man prioriterar gemensamt fastlagda styrelsemöten. Styrelseledamot ska ha god kontakt och inblick i LRFs lokala verksamhet samt skapa förtroende för LRF Västra Götaland och den gröna näringen i Västra Götaland. Styrelseledamot skall kommunicera sina engagemang i LRF till medlemmarna. Styrelsens ansvarsområden Styrelsens ledamöter delas, efter LRF Västra Götalands prioriterade verksamhetsområden, in i utskott. Beslut om indelning av styrelsen i utskott tas årligen av styrelsen efter årets verksamhetsplan fastställts. Utskottens uppgift är fördjupa kommunikationen i styrelsens arbete med omvärldsanalys, strategi och målformulering, fungera som bollplank/referens i genomförandet av verksamheten och bereda frågor till styrelsen. Utskottet är också ansvarigt för verkställighet sker i samråd med regionchefen eller med den medarbetare som av regionchefen utsetts ansvara för området/frågan. Utskotten ansvarar vidare för rapportering till hela styrelsen. Ledamot och personal ansvarar gemensamt för en god samverkan så den ena handen vet vad den andra gör. Ordförande utses i varje utskott. Presidiet Består av ordförande, vice ordförande och regionchef. Presidiets uppgift är fördela uppkomna frågor samt vara den löpande länken i verksamheten. Presidiet är en stödfunktion i det dagliga arbetet och inget forum för beslut med egen agenda. Överlämning mellan gamla och nya presidiet och från presidiet till ny ledamot.

6 PROTOKOLL 6(18) Styrelsemöten Styrelsemöten skall läggas på en plan för året och detta görs på konstituerande möte. Kallelse/dagordning samt material inför styrelsemöte enligt plan skall vara ledamot tillhanda per post en vecka innan mötet. Dagordning bör indelas i beslutsfrågor och rapporter. Viktigt det finns enkla underlag till beslutspunkter. Rapporter bör i möjligaste mån rapporteras löpande och inte på styrelsemöten. 38 Arbetsmodell och ansvarsområden arbeta efter nedanstående arbetsmodell. Sakfrågor bereds i utskott. Utskottens roll är ha ansvar för strategiska frågor inom respektive område diskuteras och förbereds på ett sådant sätt det finns tydliga förslag till beslut inför styrelsemötena. Frågor av strategisk betydelse skall behandlas i hela styrelsen men utskotten skall förbereda på ett sådant sätt hela styrelsen ser vilka alternativa vägval som kan göras. Den andra viktiga uppgiften utskotten har är vara bollplank till personalen inom utskottets område. I detta ingår även vara förstahandsvalet när det gäller hjälpa till när personalen behöver förtroendevaldas stöd vid exempelvis uppvaktningar och politikerkontakter. Utskotten bör adjungera till sig relevanta personer när så krävs för ha tillräcklig sakkunskap vid diskussion av viktiga frågor. Det finns ett antal frågor som inte direkt är destinerade till utskotten exempelvis LRFs företagarutvecklingsarbete, FoU-frågor, Livsmedel i Väst med dotterbolag, LRF Ungdomen, samhällets utbildning, upphandlingsfrågor och märkningsfrågor. Dessa frågor bereds av presidiet inför strategiska beslut i styrelsen om inte andra beslut tas. Ordförande har ansvar för inga frågor ramlar mellan stolarna. Utskott 1: Näringspolitik & villkor för företagandet Jordbrukspolitik - CAP - LBP Infrastruktur - Vägar - Bredband - Telefoni

7 PROTOKOLL 7(18) - Post Energipolitik - Vindkraft - Biogas - Bioenergi Skepolitik Utskott 2: Äganderätt Viltförvaltning Inskränkningar i förfoganderätten - Intrång, vägar, järnvägar och ledningar - Avsättning av mark för miljöändamål - Venpolitik och venskydd - Generella biotopskyddet i odlingslandskapet - Övriga inskränkningar i medlemmarnas dispositionsrätt till sina fastigheter Miljölagstiftningen i övrigt - Regionala miljömålsarbetet - Venfrågor - Allemansrätten - Landskapskonventionen - Slam - GMO Tillstånds-, anmälnings- och tillsynsfrågor Plan- och byggfrågor Arrendefrågor Utskott 3: Medlem & kommunikation Intern förtroendevaldskommunikation i de tre delregionerna. Det ansvar som ligger på denna person är se till så mötesplatserna med de lokalt förtroendevalda blir bra; lokaler, mötesformer, program, variation mm. Normalt är det också den ansvariga som håller ihop själva mötena och blir också en kontaktperson i området. Ta fram strategier och riktlinjer för LRF Västra Götalands kommunikation Planera och samordna övergripande intern och extern kommunikation Bevaka kommunikationsaspekter beaktas i verksamheten Konsumentkommunikation De gröna näringarnas och landsbygdens kulturfrågor

8 PROTOKOLL 8(18) Förtroendevaldas utbildning Huvudansvar för strategisk planering av medlemsrekrytering Bereda frågan runt avdelningarnas aktivitetsersättningar Strategiskt ansvar för omsorgsfrågor Djurskydd Smittskydd Bemanning: Näringspolitik och villkor Ronny Johansson, sammankallande Elin Johansson Ruben Enochsson Äganderätt Monica Didriksson Carl-Fredrik Svederberg Stefan Brunander Katarina Johnsson Medlem och kommunikation Peter Tagesson Svante Kaijser Ingrid Pettersson Bondeomsorgsansvarig Stefan Brunander Sammankallande i utskotten meddelas till övriga styrelsen. 39 Delregioner delregionerna ingår i utskottet medlem och kommunikations uppdrag. 40 Administrativa rutiner Rutiner kring reseräkning, arvoden, faktureringsadress, biljettbokning, styrelseledamots veckoplanering, hur man stämmer av sin e-post, när använder vi e- post respektive Facebook samt mailsändlistor.

9 PROTOKOLL 9(18) styrelsens ledamöter, revisorerna Morgan Svensson och Knut Indebetou med byte varannan månad samt personalen i LRF Västra Sverige skall ingå på sändlistan regstyrelse.vastragotaland@lrf.se samt denna lista i sin tur skall ligga på sändlistor till lokalavdelningsordföranden och kommungruppsordföranden i Västra Götaland samt sändlistan regstyrelserna.vastrasverige@lrf.se används när båda styrelserna i Västra Sverige, LRF Västra Götaland och LRF Värmland, ska nås med information (ej beslutsdiskussioner) nedanstående ekonomirutiner gäller för LRF Västra Götaland: Ekonomirutiner Fakturaadress: Lantbrukarnas Ekonomi AB, FE 312, Frösön Referens: Kst 040 (Västra Götaland) Organisationsnummer: Fakturaadressen kan användas för t ex lokal, förtäring och föreläsare. Aktiviteter Vid alla former av aktiviteter skicka inbjudan/kallelse samt deltagarförteckning till Sigrid Sissi Fredberger så hon har dessa underlag när det dyker upp fakturor. Om namn saknas så räknas maten/fikat som icke avdragsgill och det blir högre kostnader (28 %) för regionerna. Kvitton Kvitton sänds till Sigrid Sissi Fredberger. Gäller det t ex restaurangbesök behövs dessutom namnen på dem som ätit. Kvitton för parkering och andra utlägg ska häftas på reseräkningen. Resor Alla resor för förtroendevalda bokas hos Ticket Affärsresor eller teamlrf@ticketbiz.se. Viktigt namn, region och kostnadsställe uppges. Om resa bokas skicka en kortfad e-post till Sigrid Sissi Fredberger om vad resan gäller för så resorna bokförs rätt. Meddela också om det är riks som ska stå för någon kostnad så inte regionen felaktigt belastas kostnaden. Styrelseledamöterna uppmanas följa bokningsreglerna för resor och hotell. Arvoden/resor förtroendevalda Reseräkningar skickas till Sigrid Sissi Fredberger via e-post, brev eller fax. Kvitton skickas separat per brev om reseräkningarna mailas in. Skickas senast 4:e i varje månad för få ersättning samma månad. Om reseräkningen inkommer mer än tre månader efter genomförd aktivitet utgår ingen ersättning. Ekonomiansvarig LRF Västra Sverige Sigrid Sissi Fredberger, Box 114, Skara, , sigrid.fredberger@lrf.se eller fax samt styrelseledamot skall senast måndagar kl rapportera kommande veckas LRF-engagemang för införande i styrelsekalendern

10 PROTOKOLL 10(18) en Att-göra lista innehållande skrivelselogg läggs till styrelsekalendern veckoschemat skickas till regionstyrelsen, personalen och LRF Ungdomens tre ordföranden veckoschemat läggs i nyhetsbrevet medlem och kommunikationsutskottet får i uppdrag till nästa styrelsesammanträde ta fram ett förslag angående bl a hur styrelsen läser e-post och hur Facebooks används i styrelsens arbete. 41 Regionala samverkansuppgifter och ansvarsområden för LRF i Västra Götaland föreslå/konfirmera nedanstående i externa organ vid kommande sammanträde fastställa namnen då oklarheter kan råda, eventuella ändringar i Hålla koll på-listan meddelas till Anna-Lena Holm. Livsmedel i Väst id för moderbolag Robert Larsson, LRF-mandat, arvoderat (lön) AgroVäst ABs styrelse dotterbolag till Livsmedel i Väst Paul Christensson, ordförande, LRF-mandat, arvoderat Svante Kaijser, vice ordförande, ej arvoderat Lokalproducerat i Väst ABs styrelse - dotterbolag till Livsmedel i Väst Monica Didriksson, LRF-mandat, arvoderat Länsstyrelsens partnerskap Landsbygdsprogrammet Västra Götaland Jan Landström, LRF-mandat, arvoderat (lön) Biogas Väst Jan Landström, LRF-mandat, arvoderat (lön) Viltförvaltningsdelegationen Västra Götaland Ronny Johansson, arvoderat Vendelegationen Västerhavet Monica Didriksson, egna meriter, nomineras av LRF, arvoderat av Länsstyrelsen Greppa Näringen, Länsstyrelsegrupp Monica Didriksson, ordförande, LRF-mandat, arvoderat av LRF Försök i Väst Johan Rydberg, LRF Värmland, ordförande, LRF-mandat, arvoderat av LRF Regionala partnerskapet strukturfond Mål 2 Jan Landström, ledamot, arvoderat (lön)

11 PROTOKOLL 11(18) Västra Sveriges flyghavrefond Carl-Fredrik Svederberg, ordförande, LRF-mandat, arvoderat av LRF Åtgärdsgruppen Levande skogar Sjuhärad: Stefan Brunander Komets marknadsföringsgrupper för frivilligt formellt skydd av skog Monica Didriksson och Janne Landström, arvoderat av LRF Gåsgrupperna Katarina Johansson Håkan HåPe Persson Studieförbundet Vuxenskolan i Västra Götalands valberedning (nominering) Monica Didriksson, LRF-mandat, arvoderas av SV Stefan Brunander, LRF-mandat (suppleant), arvoderas av SV Lokala SV-valberedningar (nominering) Gunnar Arneson, Väst, LRF-mandat, arvoderas av SV Henrik Gustafsson, Göteborg, LRF-mandat, arvoderas av SV Lasse Påfvelsson, GR Sydost, LRF-mandat, arvoderas av SV Pernilla Nordberg, Skaraborg, LRF-mandat, arvoderas av SV Kjell-Göran Svensson, Sjuhärad, LRF-mandat, arvoderas av SV Ny nominering hänskjuts till utskottet medlem och kommunikation till kommande sammanträde. Styrgrupper Biologiska yrkeshögskolan Ledningsgruppen: Monica Didriksson och Ingrid Pettersson, LRF-mandat, LRF arvoderar Examinering agrotekniker: Ingrid Pettersson, LRF arvoderar Examinering energitekniker: Jan Landström, LRF arvoderar (lön) Regionalt programråd Monica Didriksson, LRF-mandat, VG-regionen arvoderar Yrkesråden vid naturbruksgymnasierna Sötåsens programråd: Monica Didriksson Uddetorp: Carl-Fredrik Svederberg Om vi får förfrågan från övriga skolor så tar vi upp frågan för beslut. Trafikverkets bärighetsgrupper Skaraborg: Jenny Nilsson, LRF-mandat, LRF arvoderar Göteborg/Sjuhärad: Jenny Nilsson, LRF-mandat, LRF arvoderar FyrBoDal: Jenny Nilsson, LRF-mandat, LRF arvoderar Kulturkommitté i Västra Götaland/Per Lindekrantz fond Lasse Påfvelsson, arvoderat

12 PROTOKOLL 12(18) Vänerns venvårdsförbund Erik Hallerfors, ordinarie LRF-mandat, arvoderat LRFs representanter i venråden (samtliga är LRF-mandat och arvoderas av LRF information/nominering) Viskan Anders Andersson Rolfsån Ulf Ohlsson Dalbergså-Holmsån Bengt Fröjd Suppleant Anders Grane Kungsbackaån Elisabet Porse Peter Johansson Göta älv + Götaälvs mynning i havet Åke Niklasson Säveån Lennart Larsson Suppleant Morgan Svensson Mölndalsån Roger Persson Suppleant Anders Olsson Bäveån Annika Brohammer Lönngren Nils Mellin, suppleant Örekilsälven (Gullmaren) Christer Jansson Tidan Monica Didriksson Ätran Gustav Skyggesson Bohuskusten Ej representerade Upperudsälven Henrik Torstensson Gullspångsälven Lars Rosén

13 PROTOKOLL 13(18) Strömsån Mikael Fransson Enningdalsälven Alla kommungruppsordföranden är ordinarie Vänern Erik Hallerfors Vänerns sydöstra tillflöden Erik Hallerfors Sigrid Sissi Fredberger Vättern (venvårdsförbund) Åsa Wolgast Broberg, LRF Östergötland Anders Råsberg, LRF Jönköping Salmenii Donationsfond Åke Karlsson, HS Sjuhärad förvaltar denna, skall enligt stiftelseurkunden ha LRF-representation, HS betalar arvode Regiongrupp/samrådsgrupp Länsförsäkringar Robert Larsson, LRF-mandat, arvoderat av LRF (lön) We Effect, kontaktperson Ingrid Pettersson, LRF-uppdrag, arvoderat Skaraborgs läns Nötkreatursförsäkringsbolags Stiftelse ( ) (LRFs styrelse förvaltar stiftelsen, arvode tas ur stiftelsen) Monica Didriksson kollar upp var förvaltningsberättelsen finns och återkommer. Nytt beslut tas vid kommande sammanträde. Nationell samverkan med LRF Regionala rådet Sofia Karlsson Riksförbundets valberedning (riksförbundsstämman utser) Monica Didriksson Tina Dahl LRF Ungdomens riksstyrelse Susan Larsson LRF Ungdomens riksvalberedning Sara Wallemyr Chefsforum Robert Larsson

14 PROTOKOLL 14(18) Nationella gruppen för djurskyddsfrågor Stefan Brunander Hålla koll på-lista Sänds ut till styrelsen för kontroll. 42 Uppföljning medlemsantal och ekonomi Utfall per den 30 mars 2016 är kr, budget kr, budget helår kr i linjeanslag från riksförbundet. Tillkommer gör överskottet från 2015 på kr. Jämförelse första kvartalet 2015: Utfall kr mot i periodiserad budget. Skillnaden i utfall hänförs helt till personalkostnader. Medlemssiffran i Västra Götaland 30 mars är mot vid årsskiftet (- 5,83 %), rikstapp helheten sedan årsskiftet -5,76 %. Medlemssiffran för ett år sedan var Diskuterades medlemstappet och vad som kan göras. 43 Facebookgruppen LRF Västra Götaland Facebookgruppen för medlemmar LRF Västra Götaland diskuterades. Sofia Karlsson för frågan vidare. 44 Mötesalmanacka Sofia Karlsson informerar LRF Värmland önskar vara med på LRF Västra Götalands stämmogenomgång. Efter diskussion beslutade styrelsen inte bjuda in LRF Värmland till gemensam motionsgenomgång i Skara kontakt tas med LRF Värmland för meddela beslutet. fastställa nedanstående mötesalmanacka för enligt förslag från presidiet april Styrelseresa till Bryssel 9-11 maj Ordförandekonferenser 17 maj Styrelsesammanträde förmiddag i Skara därefter motionsgenomgång med övriga fullmäktige 20 juni Styrelsesammanträde (dag), Läckö 22 augusti Styrelsesammanträde (telefon kl ) 4 oktober Styrelsesammanträde (dag) 14 december Styrelsesammanträde (dag)

15 PROTOKOLL 15(18) januari Styrelsesammanträde (dag) 20 februari Skrivarstuga Nuntorp tillsammans med Värmland 27 februari Styrelsesammanträde (dag) 27 mars Stämma, Vara 45 Motioner till riksförbundsstämman Styrelsen diskuterade utkast och fastställde nio motioner till riksförbundsstämman (bilaga 1). 46 Brysselresa Styrelsen diskuterade kommande Brysselresa den april avseende innehåll och ansvarsområden. Det som är klart är vi ska få träffa några på EU-kommissionen, bland annat Carl-Johan Lindén som jobbar på direktoratet för jordbruk. Diskutera kommissionens roll men även diskutera lite prognoser för framtiden. Få till ett möte med direktoratet för miljö för prata ven. Vi ska även få träffa en av Frederick Federleys politiska sakkunniga, representanter från några av våra systerorganisationer, förhoppningsvis Holland. Vi ska få en genomgång av Copa och Cogeca och Thomas Magnussons roll där. Emma Berglund på CEPF har tyvärr förhinder, hoppas kunna prata skog med någon annan. - Antibiotikafrågan; vad händer? - Vendirektivet; hur ser det ut hos andra? - Europeiska familjeskogsbrukets konfederation; deras arbete - Äganderätt i EU och lagstiftning kopplat till det samt hur det påverkar den svenska äganderätten - Stödutbetalningar i andra länder och hur tänker man i EU kring detta - TTIP - COGECA - Hur beslutsvägar ser ut i EU, samt LRFs syfte med finnas på plats - Art- och habitatdirektivet 47 Ordförandeträffar/Kommungruppslyft Ordförandeträffar för alla lokalavdelnings- och kommungruppsordförande under vecka 19/2016. Träffar på tre olika platser i Västra Götaland. Måndag 9/5 Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Tisdag 10/5 Nuntorp Naturbruksgymnasium, Brålanda Onsdag 11/5 Vara Folkhögskola, Vara Genomgång inför ordförandeträffarna i maj.

16 PROTOKOLL 16(18) Den här gången ser våra ordförandeträffar lite annorlunda ut. Istället för kvällstid så ligger de lunch - kväll. Detta pga vi, utöver de vanliga frågeställningarna, ska processa Tillsammansaktiviteten som ska göras vecka 39/2016. Inbjudan till lokalavdelningsordföranden och tre ledamöter från varje kommungrupp. Riksförbundet bidrar med kr till träffarna. 500 kr i arvode per deltagare. Önskemål om styrelseledamöterna finns med på samtliga tre träffar. Preliminärt program: Kl Lunch Kl Info från regionstyrelsen, motionsgenomgång inför riksförbundsstämman, övriga frågor mm Kl Process Tillsammansaktivitet Kl Kvällsmat Kl Process Tillsammansaktivitet 48 Övriga frågor Utomhusmässa Alingsås Ruben Enochsson meddelar Alingsås kommungrupp önskar medverkan från styrelsen vid en utomhusmässa med tema skog den 7 april. Peter Tagesson föreslås delta. Universeum, Göteborg Ruben Enochsson meddelande han varit i kontakt med ansvariga för bonden i skolan angående Universeums kommande skogstema under fem år. Dialog förs. Forskning och utvecklingscenter i Västra Götaland Presidiet har gett personalen i uppdrag utreda vad som görs i Sverige och andra länder. Skrivelse för hästföretagare Styrelsen godkände följande förslag till skrivelse: Skrivelse om LRF ska medverka i dialogen för ett ökat samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och företagsdrivna ridskolor. Sverige är ett av Europas mest hästtäta länder, det finns i dag t o m fler hästar än mjölkkor. Ridsporten räknas som en svensk folksport och totalt omsätter hästnäringen ca 48 miljarder kronor och sysselsätter ca personer. Många, både pojkar och flickor, börjar sin bana på ridskolan och drömmer om en framtid med hästar. Det finns i dag både företag och ideella föreningar som driver ridskolor.

17 PROTOKOLL 17(18) LRF är en företagarorganisation som skall verka för skapa möjligheter för driva företag på landsbygden. LRF har ca hästföretagare som medlemmar och några av dessa bedriver ridskola eller annan utbildningsverksamhet med koppling till häst. Som ridskole-företagare i icke föreningsdriven regi, kan man idag inte ansluta sig till Svenska Ridsportförbundets (SvRF) system för tävlingar eller kompetensutveckling. SvRFs system är endast öppet för ideella föreningar. De företag som driver ridskola kan inte anordna tävlingar i samarbete med SvRF då man saknar tillgång till tävlingsdatabasen (TDB) där detta organiseras. LRF Västra Götalands regionstyrelse föreslår LRF via samarbetet i hästdelegationen agerar för skapa en dialog mellan Svenska Ridsportförbundet och hästföretagare i LRF när det kommer till oavsett organisationsform kunna delta och få möjlighet till Svenska Ridsportförbundets fortbildningssystem för ridinstruktörer, ridlärare och tränare samt få anordna tävlingar med Svenska Ridsportförbundets utbildade och godkända domare. Tiopunktslistan till Länsstyrelsen Sofia Karlsson redovisade hur listan kommit till. Vi har nu fått svar från Länsstyrelsen på vår tiopunktslista med regelförenklingar som mest är ett jaså. Ambitionen är bjuda in länsledningen till ett möte. Presidiet ansvarar. Politikerträff Politikerträff den 18 april om venverksamhetsutredningen hos Erik Hallerfors, Grästorp. Monica Didriksson och Christer Jansson ansvarar. Kommungruppsordförandekontakter i styrelsen Styrelsens kontakter med kommungruppsordförandena 2015 var uppskade. Liknande kontakter föreslås under Robert Larsson ordnar ny fördelning med styrelseledamot/kommungrupp kontakterna skall vara genomförda före styrelsesammanträdet den 20 juni. LRF VG 2.0 Vart vill vi på fem års sikt? Vi behöver starta en strategidiskussion. Arbetet påbörjas under Brysselresan. Presidiet tar ansvar för processen förs framåt i hela styrelsen.

18 PROTOKOLL 18(18) Svar Öppet brev från regionstämman Noterades Herman Sundqvist, Skogsstyrelsen, har svarat på LRF Västra Götalands öppna brev från regionstämman i positiv anda för forts dialog på Skogsstyrelsens Facebooksida. Regionala rådet Sofia Karlsson uttryckte förväntningar om få inspel på handlingarna till regionala rådet 5-6 april, särskilt när det gäller regionstyrelsernas involvering och stödmedlemskap. 49 Avslutning Sofia Karlsson förklarade sammanträdet för avslutat kl Bra diskussion med aktivt deltagande för sedan enas. Vid protokollet Anna-Lena Holm Justerat Sofia Karlsson Ordförande

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 7/2015 Telefonsammanträde Tid Kl 09.00 11.00 Hur Närvarande Telefonsammanträde Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland PROTOKOLL Nr 3/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 16.30 18.00 Plats Närvarande Övriga Dömle Herrgård, Deje Patrik Ohlsson, ordförande Karl-Axel Ström Kikki Ahlstedt

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland PROTOKOLL Nr 1/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.00 Plats Närvarande Länsförsäkringar, Karlstad Dag Rogne, ordförande Karl-Axel Ström, vice ordförande Britt

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.00 16.00 Plats Närvarande Ods Sockengård Paul Christensson, ordförande Monica Didriksson, vice ordförande Peter Tagesson

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 15.30 Plats Närvarande LRF, Skansgatan 3, Uddevalla Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson Stefan Brunander

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 8/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30-16.45 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Paul Christensson, ordförande Monica Didriksson,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 5/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 08.45 16.00 Plats Närvarande Signal & Andersson, Hulda Mellgrens gata 4, Västra Frölunda Paul Christensson,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 2/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30-16.45 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Paul Christensson, ordförande Clara Holm Carl-Fredrik

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.30 17.00 Plats Närvarande Övriga Förhinder Sparbanken Skaraborg, Samlingssalen, Skara Sofia Karlsson,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 12.00 Plats Närvarande Sparbanken Skaraborg, Skara Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 12.00-13.20 Plats Närvarande Vann Konferens, Lingatan, Brastad Sofia Karlsson, ordförande Hans-Ola Olsson, vice ordförande

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 14.30 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Sofia Karlsson, ordförande Hans-Ola Olsson, vice ordförande Håkan

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013 Stadgar Svenska Blå Stjärnan 2013 STADGAR SVENSKA BLÅ STJÄRNAN SBS 2013 STADGAR FÖR SVENSKA BLÅ STJÄRNANS SBS RIKSFÖRBUND INLEDNING Svenska Blå Stjärnan (SBS) är det centrala organet för SBS föreningar

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 1 juni 2012 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.00-16.30 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Ruben

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-04-21 4/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering... 2 41 Godkännande av dagordning... 2 42 Föregående

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 13.00 15.20 Plats Närvarande LRF, Franzéngatan 6, Stockholm Sofia Karlsson, ordförande Björn Larsson Hans Gradén Helena

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 4/2018 Styrelsesammanträde Tid Kl 13.00 15.45 Plats Närvarande LRF, Franzéngatan 6, Stockholm Sofia Karlsson, ordförande Stefan Brunander

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 17.30 Plats Närvarande Läckö Kungsgård Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan Brunander

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18)

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgar Stadgar för Djursholms Ridklubb (Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgarna fastställda av årsmöte 20140216. Godkända av Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02 VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02 INNEHÅLL 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...3 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4 2.1 Övriga aktörer...5 3. Organisation...5

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00-17.00 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Sofia Karlsson, ordförande Hans-Ola Olsson, vice ordförande Håkan

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30-15.00 Plats Närvarande Alberts Kök, hotell & restaurang, Trollhättan Paul Christensson, ordförande Monica

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd Stadgar Stadgarna antogs av Akademikerförbundet SSRs kongress 8-10 maj 2015 1 Förbundets ändamål Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund som ska tillvarata medlemmarnas ekonomiska, sociala

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD. För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD. För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13 VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13 INNEHÅLL 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...3 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 1/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.30 Plats Närvarande SV Sjuhärads kontor, Druveforsvägen 8, Borås Paul Christensson, ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE Sida 1 av 6 STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE 1. Föreningens firma Den ideella föreningens firma är Energiföretagen Sverige. 2. Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning av företag inom den

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30

Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30 Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...2 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4 2.1 Övriga

Läs mer

Länsförsäkringar Skåne

Länsförsäkringar Skåne Länsförsäkringar Skåne Bolagsstyrningsrapport för år 2015 Inledning Länsförsäkringar Skåne är ett ömsesidigt försäkringsbolag. Bolagsformen innebär att bolaget till sin helhet ägs av försäkringstagarna

Läs mer

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849)

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) 1 Firma Föreningens firma är Leader Gränslandet, ideell förening. 2 Ändamål Föreningen ska verka inom ramen för Landsbygdsprogrammet 2007 2013. Föreningen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30-17.00 Plats Närvarande Övriga LRF-huset, Kämpagatan 1, Skara Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 4/2014 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.30 12.00 Styrelsesammanträde Kl 13.00 17.00 Motionsgenomgång Plats Närvarande

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH 1 Ändamål och organisation Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) är en riksorganisation med ändamål att främja kvalitativ

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 13.00 14.50 Plats Närvarande Telefonsammanträde Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan Brunander

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Fastställda av Svenska Terrierklubbens styrelse 2009-12-16 att gälla fr.o.m. 2010-01-01 Redaktionellt justerat 2012-03-31 i 7 avseende numrering av moment

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING 1 Firma Föreningens namn är Vätgas Sverige Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Vätgas Sveriges ändamål skall vara att: 1 Främja vätgas som energibärare

Läs mer

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Närvarande: Dan Ericsson, Katarina Ramberg, Monica Damell Modin, Ninni Ericsson, Susanne Rehlin,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.10 Plats Närvarande Övriga AgroVäst, Green Tech Park, Skara LRF, Kämpagatan 1, Skara Sofia Karlsson, ordförande

Läs mer

Proposition 1 Stadgarna

Proposition 1 Stadgarna Proposition 1 Stadgarna Förslag till förändringar i stadgarna för PeaceWorks Sweden. PeaceWorks styrelse har under året som gått genomfört en översyn av föreningens stadgar i syfte att förtydliga utveckla

Läs mer

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker (FHP) 1 Firma Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. 2 Ändamål

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF).

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). STADGAR 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). 2 Förbundets ändamål och verksamhet Motorhistoriska Riksförbundet är en politiskt obunden ideell sammanslutning

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

Arbetsgivaralliansens. stadgar

Arbetsgivaralliansens. stadgar Arbetsgivaralliansens stadgar Stadgar för Arbetsgivaralliansen Innehåll 1 Organisationsform och firma 4 2 Föreningens uppgift 4 3 Medlemskap 4 4 Utträde och uteslutning 5 5 Avgifter 5 6 Organisation 5

Läs mer

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG Fastställd av kommunfullmäktige 2008-04-08 49 FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG 1. Bakgrund Kommunallagen ställer krav på uppsikt och kontroll över all kommunal verksamhet,

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening 1(7) Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening Antagna vid konstituerande möte den 11 juni 2013. Föreningen är en ideell förening, som har tillkommit på initiativ av Karlskrona kommun, Landstinget

Läs mer

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 1 Antagna av kommunfullmäktige den 16 februari.2009 och gäller från och med den 1 mars 2009 till och med 2012 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR För dig som bor eller arbetar, är registrerad medlem, i Unionen Östra Sörmland/Gotland. Vilket bland annat omfattar kommunerna: Botkyrka

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box 12851,

Läs mer

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 1 Namn Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime 2 Form och säte

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar;

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar; ABF Stadgar ABF Sjuhärad 1 GRUNDSATSER Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad på jämlikhetens, solidaritetens och demokratins principer: - främja,

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 kl. 09.30-12.30 Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18 Närvarande: Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig, Rasmus Palm och Robert Tiinus 1. Mötet öppnas Robert Tiinus öppnar mötet 18.13. 2. Mötets beslutsmässighet Mötet anser att mötet är behörigt utlyst. 3. Val

Läs mer

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stockholms läns civilförsvarsförbund P R O T O K O L L Förbundsstämma Verksamhetsåret 2009 01 01 2010 12 31 Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407

Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407 15.45 CET / 2013-05-02 / AllTele (STO:ATEL) Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407 kallas härmed till årsstämma fredagen den 31 maj 2013 kl. 14.00 på Telefonvägen

Läs mer