Lita till livet. Är du redo att go with the flow? Då kanske du är den vi söker!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lita till livet. Är du redo att go with the flow? Då kanske du är den vi söker!"

Transkript

1

2 Lita till livet Det är ingen överdrift att säga att Naked Juicebar är en riktig solskenshistoria i franchisevärlden. Tvärtom. I själva verket föddes hela konceptet på en solig strand i Australien. Det var nämligen i Surfers Paradise som grundarna Steven Collyer och Maria Wirén började göra sina egna smoothies och juicer. Recepten var enkla. De blandade helt enkelt i vad de hade hemma; bananer, mango, citroner, ett äpple, yoghurt, kanske lite honung, några droppar färskpressad apelsinjuice - och naturligtvis en och annan papaya från det stora trädet på bakgården! Smakerna var förvisso exotiska men knappast banbrytande. I alla fall inte förrän Steve upptäckte Den Svenska Sommaren. Solvarma jordgubbar, nyplockade blåbär och vilda hallon hittade snart sin väg till blendern där de mixades med de exotiska frukterna. Maria och Steve drack och begrundade gav inte de krispigt fräscha bären en helt ny och unik twist åt deras smoothies? Paret var dock inte ensamt om att njuta även bland deras kompisar blev de nya recepten en stor hit. Efter en sällsynt läcker Raspberry Riot, ställde en av de entusiastiska vännerna därför den uppenbara frågan: - Varför öppnar ni inte en egen juicebar? Eftersom Maria och Steve inte hade något tillräckligt bra motargument, tyckte de att det var lika bra att lita till livet. Eller som man säger down under to go with the flow. Är du redo att go with the flow? Då kanske du är den vi söker!

3 Ett vinnande koncept Under de senaste åren har juicebarsindustrin tagit världen med storm. Och nu har möjligheten äntligen kommit till Sverige ett land där marknaden fortfarande ivrigt väntar på ett fräscht, gott och hälsosamt alternativ i grab & go-djungeln. Naked Juicebars koncept är genomarbetat in i minsta detalj. Vi kan därför erbjuda våra franchisetagare en lätthanterad verksamhet med ett spännande och mycket uppskattat utbud. Snabbt och fruktansvärt gott Naked Juicebar är ett grab & go-koncept där huvudsortimentet består av nypressade juicer, krämiga smoothies och färska grönsakssoppor. Som komplement erbjuds även en hälsosam lunchlinje och naturliga snacks. Endast naturliga råvaror används vid framställningen som för övrigt sker på direktbeställning inför kunden. Tack vare smarta arbetssystem underlättas serveringen, vilket gör att kunden får sin dryck i en take away-mugg inom loppet av en och en halv minut. Kunden kan även välja att lägga till olika typer av kosttillskott, så kallade kicks, till sin dryck eller soppa (till exempel Energy Kick eller Defence Kick).

4 Den nakna sanningen På en Naked Juicebar sker ingenting bakom lyckta dörrar. Tanken är tvärtom att kunden tack vare full insyn ska kunna följa sin beställning. Den öppna enheten är mellan 15 och 25 kvadratmeter stor och passar bäst i högtrafikerade köpcentra och reseterminaler. Juicebaren är en ö-enhet eller en butik i flödesläge och har ett tillhörande eller externt lager som bör vara mellan 10 och 15 kvadratmeter stort. En Naked Juicebar kräver el, vatten och avlopp. Däremot behövs vare sig fettavskiljning eller ventilation ett faktum som brukar underlätta betydligt vid etablering. Vår vision Naked Juicebar står för en naturlig, ärlig och hälsosam produkt som levereras i en spännande miljö med en lekfull känsla som återspeglas i namnen. Varumärket ska i första hand associeras med smak, upplevelse och kvalitet. Hälsoaspekten ser vi som en självklarhet. Naked Juicebar was born on a sundrenched beach in Australia det är ett av våra viktigaste budskap, och det är inte så konstigt. Det var ju så det började; en idé som steg för steg tog form under ljuvliga surf-morgnar i Australien. Vår vision är att denna grundkänsla av sol och njutning alltid ska återskapas och bli en självklar del av våra kunders upplevelse.

5 Mitt i vimlet Sedan den första Naked Juicebaren öppnade i köpcentret Nova Lund i juli 2007, har mycket hänt. Endast tre år senare hade vi till exempel 12 enheter i vår portfölj. Idag finns vi på en rad strategiska ställen såsom Sickla köpkvarter i södra Stockholm, Sturegallerian i Stockholm city, Täby centrum, Arlanda flygplats, Nian i centrala Gävle och A6 center som ligger precis intill E4: an i Jönköping. Naked Juicebar fortsätter att etablera sig över landet de senaste juicebarerna i vår kedja hittar du på Ett ömsesidigt förtroende Franchising innebär att någon som har ett framgångsrikt koncept för marknadsföring av varor och tjänster (franchisegivaren) låter andra få ta del av det vinnande konceptet. För att få använda konceptet i sin egen verksamhet, betalar franchisetagaren en avgift. Franchising är med andra ord en sorts säljrätt och den kan tillämpas inom praktiskt taget varje område av näringslivet där någon typ av försäljning av varor, tjänster eller service förekommer. Franchising innebär ett nära samarbete mellan två parter som har för avsikt att göra affärer och få en vinst. Därför är ett ömsesidigt förtroende nödvändigt. Franchisegivaren måste kunna lita på franchisetagaren och tvärtom. Om en franchisetagare inte sköter sin del av verksamheten är inte detta bara en dålig affär för franchisegivaren utan innebär även ett hot mot hela kedjan. Franchisetagaren måste i sin tur kunna lita på franchisegivaren. För utan tillit är det i det närmaste omöjligt att driva en rörelse med entusiasm och motivation.

6

7

8 Fördelen med franchising I en franchisekedja delar man på arbetsuppgifterna. Franchisegivaren gör saker centralt som resulterar i stordriftsfördelar. Marknadsföring, sortimentutveckling, inköp och datautveckling, är bra exempel på vad en skicklig franchisegivare bör sköta. Franchisetagaren kan då fokusera på sin primära uppgift som är försäljning. Resultatet av detta blir ofta lönsamma och välmående företag som tenderar att vinna viktiga konkurrensfördelar. En långsiktig satsning Många drömmer om att starta eget. Det är dock viktigt att du har realistiska förväntningar. I de flesta fall handlar nämligen inte företagande om att tjäna stora pengar snabbt. Om du däremot är beredd att jobba hårt och satsa på lite längre sikt, har du stora möjligheter att lyckas både när det gäller att säkerställa en god löpande ersättning och ett värdefullt företag. Fördelar: Du får möjlighet att arbeta med ett starkt och välbeprövat koncept med internationell känsla. Du kan fritt bestämma dina egna mål. Du får ett omväxlande arbete. Du har chans att tjäna mer pengar jämfört med om du är anställd. Du knyter många nya kontakter samt får ny kunskap och nya erfarenheter. Nackdelar: Du måste arbeta mycket hårt (åtminstone de första åren)! Du tar ekonomiska risker. Du binder eget och eventuellt lånat kapital i verksamheten. Du tar ett stort ansvar och får ofta fatta beslut som är viktiga för andra människor. Du kan få råd från en stor mängd personer men du måste alltid vara beredd att själv ta ansvar för de beslut som du fattar. Väg för- och nackdelar mot varandra. Det är bara du som vet vad som är rätt för dig!

9 Uppdrag: Företagare Som franchisetagare driver du din Naked Juicebar som ett eget företag. Därför krävs det att du inte bara har rätt kvalifikationer och personlighet för att arbeta i juicebaren. Du måste även ha ett gott affärssinne och gärna ha erfarenhet av att engagera medarbetare. Du bör ha ordnad ekonomi och för att lyckas måste du vara beredd att arbeta heltid i den dagliga verksamheten. Din vardag som franchisetagare kommer nämligen att kretsa kring den dagliga driften. Dina huvuduppgifter kommer att vara många och varierande. Du kommer bland annat att: Vara ekonomiskt ansvarig för din egen verksamhet. Säkra så att den dagliga driften och alla rutiner sköts. Sköta kundkontakter och försäljning. Behöva skapa en atmosfär som är gynnsam för försäljning. Behöva skapa en känsla av energi och positiv stämning kring din enhet. Anställa lämplig personal. Behöva leda verksamheten på ett effektivt sätt. Din största supporter Som franchisetagare till Naked Juicebar får du utöver varumärket även tillgång till all den kompetens och erfarenhet som vi har samlat på oss under resans gång. Vi hjälper dig inte bara från start till mål utan även i din kommande dagliga verksamhet. Hos oss får du utbildning såväl initialt som fortlöpande. Självklart erbjuder vi även projektledning och starthjälp under byggnationen och uppstarten av din enhet. Vår support omfattar allt från marknadsföring till rapportering och ekonomisk uppföljning av verksamheten. Utöver detta utvecklar vi dessutom ständigt vårt sortiment samt säkrar leverantörer av utvalda produkter. Davidshallsgatan 14, Malmö, Sweden,

10 Höga förväntningar Våra förväntningar på dig är höga! Innan du startar din butik vill vi därför diskutera igenom allt med dig. Vem är du? Vad är du beredd att satsa? Hur ser din budget ut? Du måste tro på vårt koncept och på oss som idag arbetar med Naked Juicebar. Du måste dessutom ha en stor önskan om att starta eget samt viljan och drivkraften att göra en verkligt helhjärtad insats. Är du: Ambitiös, engagerad och tror på dig själv? Utåtriktad och har lätt för att prata med andra människor? Beredd på att det blir mycket arbete i början? Har du: En stark vilja att bli egenföretagare, med de förväntningar och hänsynstaganden som detta medför inom ett franchisesystem? Affärsmässigt kunnande? En franchisetagare hos oss är en säljare. Lika nödvändigt som kvalifikationer är att du vågar bjuda på dig själv. Ett brinnande intresse när det gäller att hämta in kunskap? Branschkännedom kräver vi däremot inte den kan vi lära dig. Vad kostar det? Den största kostnaden är utan tvekan investering och iordningställande av lokalen. Här har du dock stor hjälp av oss. Vår erfarenhet av att starta och bygga barer är vid det här laget omfattande och vi finns med dig under hela processen. Vad just din bar kommer att kosta går inte med säkerhet att säga eftersom prislappen beror på en rad olika faktorer (storlek, läge, lager, hantverkare). Att starta en egen rörelse kräver dock alltid en ekonomisk insats. Barens iordningställande, inredning, maskiner och varulager ska finansieras. Det är därför viktigt att du som franchisetagare har en ordnad ekonomi och möjlighet att själv investera mellan och kr i ditt företag. Även när det gäller det finansiella har du dock stöd av oss. Med hjälp av våra kontakter och finansiella samarbetspartners, gör vi vårt bästa för att hitta den optimala lösningen för just dig. Förutom själva startkapitalet tillkommer även löpande kostnader. För att få vara med i vårt koncept och löpande ta del av vår support, framförhandlade inköpsrabatter och villkor, betalar du en franchiseavgift. Denna avgift baseras på din omsättning och betalas löpande.

11 Cornelia Bogdon eller genom att

12 Producent: Skyhatt AB I Tel: I

Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör

Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör Varför har vi skapat denna kurs? Vi tror att alla människor oavsett nuvarande situation (ålder, hälsa, gener) kan förändra och förbättra sin hälsa och

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Bread & Breakfast AB. Affärsplan Grupp 15 B&B

Bread & Breakfast AB. Affärsplan Grupp 15 B&B Bread & Breakfast AB Affärsplan Grupp 15 Vi ska erbjuda olika former av surdegsbröd och andra konditoriprodukter. Det ska finnas möjlighet att kunna köpa våra produkter i vårt konditori, och vårt bröd

Läs mer

Naked Juicebar - Konceptpresentation Etablering

Naked Juicebar - Konceptpresentation Etablering Naked Juicebar - Konceptpresentation Etablering NAKED JUICEBAR PRODUKTKONCEPT Naked Juicebar är ett grab & go koncept som erbjuder färska juicer och smoothies, samt färska soppor som alla görs direkt inför

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT

FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT Svensk Franchise SVENSKA FRANCHISEFÖRENINGEN FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT Svensk Franchise c/o Svenska Franchiseföreningen Mässans gata 18 402 24 Göteborg telefon 031-40

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

MANUAL. företags samverkan. Introduktion till företagssamverkan och hur ni kan skapa mervärden för er själva

MANUAL. företags samverkan. Introduktion till företagssamverkan och hur ni kan skapa mervärden för er själva MANUAL företags samverkan Introduktion till företagssamverkan och hur ni kan skapa mervärden för er själva Denna manual ger en grundläggande introduktion till småföretagssamverkan och hur ni kan skapa

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Du&Co franchisingspecial

Du&Co franchisingspecial Hyr Du&Co franchisingspecial Mäklarens klipp Egenföretagaren som blev franchisetagare SIDAN 9 10 kända kedjor Skor, snabbmat, barnkläder, dörrar, glass SIDAN 10 Snabbväxare Kahls Kaffe expanderar med franchising

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige?

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Den svenska nyhetssajten Realtid.se skrev i veckan att det råder stor internationell efterfrågan på svenska toppchefer. De vill visa att många svenska chefer

Läs mer

Uppslaget VINST & RISK VINST. DESSUTOM: VAD ÄR VINST? / VINSTEN SOM VÄGVISARE / / SYNEN PÅ VINST GENOM HISTORIEN / m.m.

Uppslaget VINST & RISK VINST. DESSUTOM: VAD ÄR VINST? / VINSTEN SOM VÄGVISARE / / SYNEN PÅ VINST GENOM HISTORIEN / m.m. VINST DEN GODA CIRKELN AV FÖRETAGANDE Uppslaget VINST & RISK Läs mer på sid. 10 HUR ANVÄNDS VINSTEN? FÖRETAG MÅSTE GÅ MED VINST FÖR ATT ÖVERLEVA. MEN HUR ANVÄNDS VINSTEN? FÖR ÄGARNA ÄR DET VIKTIGT ATT

Läs mer

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen The Black Dahlia Camilla Sjöberg och Ingrid Ludvigson BC2 Textilhögskolan i Borås 2008-06-02 Med handledning av Martin Behre 1 Sammanfattning Svenskorna är kända

Läs mer

Livet efter Expertkonkursen

Livet efter Expertkonkursen Nr 1 april 2014 Livet efter Expertkonkursen Tvistelösning Expertkonkursen Bluff-faktureombudsmannen FORTNOX SMÅFÖRETAGENS BÄSTA VÄN Inga startavgifter Inga installationer Fria uppdateringar Månadsavgift

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING NSP I KORTHET

INNEHÅLLSFÖRTECKNING NSP I KORTHET ÅRSREDOVISNING 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING NSP I KORTHET 3 VD HAR ORDET 4 AFFÄRSIDÉ, MÅL & STRATEGIER 6 AFFÄRSMODELL 7 MARKNAD 8 KUNDER & KONKURRENS 14 BURGER KING 16 TACO BAR 18 FOOD SOLUTIONS 20 ORGANISATION

Läs mer

DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ &

DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ & ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr.2 / November 2009 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus ANNONS DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ & FOTO: MIDDAGSFRID

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing Event Presentation Inledning Välkommen Företag Inget sälj Företaget Vemma Formulan Produkterna Verve Jämförelse - Kort jämförelse mot andra varumärken Arbetsmodellen mer ingående Word of mouth Network

Läs mer

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If?

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? - En artikel om klagomålshantering och beskrivning av If Skadeförsäkrings klagomålshantering. Johan Ohlsson - Klagomålsansvarig för

Läs mer