Tack för ditt val av Bea-fon C350

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tack för ditt val av Bea-fon C350"

Transkript

1 Bruksanvisning SV Tack för ditt val av Bea-fon C350 Den här bruksanvisningen innehåller allmän information och funktionsbeskrivningar.

2 Allmän information Den här telefonen med färgskärm är utformad för en nätverksmiljö av typen 2G GSM. Njut av god samtalskvalitet och hög dataöverföringshastighet i nätverket. Paketet innehåller ett laddningsbart batteri, laddare och andra tillbehör. Se avsnittet Tillbehör för mer information. Obs! För att garantera säkerheten, använd endast tillbehör som godkänts av telefontillverkaren. Om detta inte efterföljs innebär det en överträdelse av reglerna och villkoren för garantin. Om innehållet och skärmbilderna som beskrivs i den här bruksanvisningen inte överensstämmer med funktionen hos din telefon ska du följa skärmbilderna på telefonen. Vi förbehåller oss rätten att ändra bland telefonfunktionerna utan föregående meddelande. Den här bruksanvisningen kan ändras utan föregående meddelande. Säkerhet Nödsamtal Oavsett vilket land du befinner dig i kan du ringa 112 (eller andra nödsamtalsnummer) för att få akut hjälp. Obs! På grund av hur mobiltelefonitekniken fungerar kan vi inte garantera att det går att ringa nödsamtal.

3 För din säkerhet Stäng av telefonen på sjukhus och i flygplan. Följ alla restriktioner. Trådlösa enheter kan påverka medicinsk behandling och orsaka störningar i flygplan. Vissa medicintekniska enheter, såsom hörapparater och pacemaker kan vara känsliga för externa radiofrekvensvågor. Kontakta tillverkaren av enheten eller din läkare innan du använder telefonen i närheten av medicintekniska enheter. Var speciellt noggrann med inställningarna av ringsignalsvolym och vibration om du har hjärtproblem. Följ alla skyltar och instruktioner i områden med potentiellt explosiv miljö, exempelvis bensinstationer och förvarings- och transportanläggningar för bränsle och kemiska ämnen. Din telefon sänder ut radiovågor även i standbyläge. Stäng av telefonen när du får instruktioner om att göra det. Följ alltid gällande regler och bestämmelser i ditt område. Använd inte telefonen när du kör bil. Använd handsfree-funktionen, om den finns tillgänglig, och håll uppmärksamheten fullt riktad på körningen och vägen. Sväng av vägen och parkera innan du ringer någon eller besvarar ett samtal om körförhållandena kräver det. Om du tappar bort telefonen eller om den blir stulen ska du omedelbart informera din operatör för att hindra att SIM-kortet används. När du kontaktar din operatör behöver du uppge ditt IMEI-nummer. Detta är tryckt på telefonens

4 baksida (du ser det när du tar ut batteriet), alternativt kan du slå numret *#06# för att söka ditt IMEI-nummer. Kopiera det här numret och spara det för framtida behov. För att förhindra att telefonen används om den kommer i orätta händer kan du låsa SIM-kortet eller telefonen och ändra lösenord vid behov. Ta inte ut batteriet utan att stänga av telefonen. Underlåtelse att följa de här instruktionerna kan resultera i dataförlust. När du kliver ur bilen ska du ta med dig telefonen eller lägga den i handskfacket för att undvika stöld. Förvara telefonen, batteriet och laddaren utom räckhåll för barn. Information kring din användning av telefonen Förvara inte telefonen nära magnetiska kort och andra föremål med magnetiska egenskaper. Telefonens magnetiska funktion kan rensa information som finns lagrad på diskett, förbetalda telefonkort och kreditkort. Användning av telefonen nära analog telefon, tv, radio och automatiska kontorsenheter kan orsaka störningar och påverka mobiltelefonens funktion. Håll telefonen torr. Alla typer av vätskor kan angripa de elektroniska kretsarna. Förvara inte telefonen i extrema temperaturer. Håll telefonen borta från varma platser där temperaturen kan överskrida 60 C, exempelvis instrumentbrädan i en bil, fönsterbrädan, nära eld eller vid en tänd cigarett. Måla inte telefonen.

5 Undvik att tappa telefonen och slå mot eller skaka telefonen. Du får inte plocka isär eller modifiera telefonen. Detta kan skada telefonen, orsaka läckage och förstöra den invändiga kretsen. Använd bara en fuktig trasa eller en torr trasa utan statisk elektricitet för att rengöra telefonen. Använd inte alkohol, thinner, bensen eller andra kemikalier eller rengöringsmedel med slipeffekt för att rengöra telefonen. Telefonen blir varm under normal användning och när batteriet laddas. Lämna inte telefonen utan batteri under en längre tid. Detta kan leda till dataförlust. Metalldelarna i telefonen kan komma att irritera känslig hud. Stoppa inte telefonen i bakfickan. Om du sätter dig på telefonen kan det skada den. Lägg inte telefonen längst ned i en väska. Du kan krossa den. När vibrationsläget är aktiverat ska du vara försiktig när du lägger ned telefonen, så att den inte faller från hög höjd eller flyttas närmare en värmekälla på grund av vibrationerna. Att observera kring batterianvändning Du får inte plocka isär eller modifiera dina batterier, eftersom det kan orsaka läckage, överhettning, brand eller explosion. Om du kastar batteriet i en eld kan detta orsaka brand eller explosion. Gamla batterier ska lämnas in till din återförsäljare eller kastas i enlighet med lokala föreskrifter. Kasta inte batteriet i hushållsavfallet.

6 Kortslut inte batteriet med kablar, nålar eller andra metallföremål, och förvara inte batterierna nära halsband eller andra metallföremål, eftersom det kan orsaka läckage, överhettning, brand och explosion. Det finns risk att du blir blind om batterivätska tränger in i ögonen. Om detta händer får du inte gnugga dig i ögonen, utan du ska skölja dem ordentligt direkt med kranvatten och omedelbart kontakta sjukhuset. Om utläckt batterivätska kommer i kontakt med huden kan det uppstå brännskador på huden. Tvätta huden med rikligt med vatten och kontakta omedelbart sjukhuset. Stoppa aldrig batteriet i munnen. Batterivätskan kan vara toxisk. Sluta använda batteriet om du märker att det blir varmare, och ändrar färg och form på ett onormalt sätt under användning, laddning eller förvaring. Håll batterierna torra. Använd inte och förvara inte batterierna nära eld, element eller andra platser med hög temperatur, eftersom det annars kan resultera i läckage, överhettning, brand eller explosion. Förvara batteriet på en sval och väl ventilerad plats utan direkt solljus. Ladda inte batteriet i mer än 24 timmar. Batteriet kan laddas och laddas ur hundratals gånger, men blir i slutändan förbrukat. Batteriets livslängd förkortas för varje laddning. Vid byte av batteriet får du bara byta batterier som godkänts av telefontillverkaren. Skada som uppkommer till följd av användning av ej godkända batteriet täcks inte av garantin.

7 Trafiksäkerhet Använd inte telefonen när du kör bil. Håll full uppmärksamhet på körningen på vägen. Om det sker en olycka ska du stanna bilen på en säker plats och sedan använda telefonen. Följ alla lokala trafikregler och föreskrifter. Normala elektroniska system i bilen ska inte påverkas av RF-signaler (Radio Frequency) från din trådlösa telefon. Om du däremot misstänker att det uppstår någon skada till följd av RF-signaler på telefonen, ska du kontakta bilåterförsäljaren. Sluta använda telefonen i bilen tills en behörig tekniker har åtgärdat problemet. Stäng av telefonen om du befinner dig på en bensinstation eller annan plats där användning av trådlös utrustning är förbjuden. Placera och transportera inte telefonen tillsammans med antändbara eller explosiva ämnen, eftersom den inbyggda gnistbildaren kan avfyras, vilket kan orsaka brand. Instruktionerna ovan gäller för telefonen, batteriet, laddaren och andra tillbehör. Om någon av dem inte fungerar som den ska, skickar du in den till den auktoriserade servicerådvigaren.

8 Certifieringsinformation (SAR) Bea-fon Mobile GmbH deklarerar härmed att den här telefonmodellen uppfyller kraven enligt EU kring exponering av elektromagnetiska fält. SAR (specifik absorptionshastighet) reglerar ett standardvärde på 2,0 W/kg som ett medelvärde per 10 gram kroppsvävnad. Den här mobilen har ett testvärde på W/kg vilket överensstämmer med det europeiska radioutrustningsdirektivet (2014/53/EU). SAR-värden kan variera med nationella föreskrifter och nätverksband. Det går att ladda ner en kopia av "Försäkran om överensstämmelse" från Beafons webbplats:

9 Min telefon

10 1 Vänster menyknapp Utför åtgärder som anges längst ned - till vänster på skärmen, lås upp knappsatsen 2 Uppringningsknapp (grön knapp) Ring eller besvara ett samtal; I standby-läge hämtar du nyligen uppringda, missade eller mottagna samtal. 3 *-knapp Tryck på den här knappen på startskärmen för att ange följande symboler: */+/P/W. 4 4-vägs navigationsknapp I standby-läge kan du öppna användardefinierade menyer; I menyläge bläddrar du igenom menyalternativen. 5 Höger menyknapp: Utför åtgärder som anges längst ned till höger på skärmen. 6 Ström/slutknapp (röd knapp) Slå på och av telefonen (tryck och håll in), avsluta ett samtal, i menyläge, avbryt inmatning och återgå till vänteläge, aktivera knappsatslåset. 7 OK-knapp I standby-läge öppnar du menyläget; I menyläget väljer du det markerade menyalternativet eller bekräftar en inmatning. 8 #-knapp/knapp för tyst profil I standby, aktiverar eller inaktiverar du tyst profil (håll intryckt); I redigeringsläge ändrar du inmatningsmetod.

11 Ikon Beskrivning Signalstyrka De vertikala staplarna visar styrkan på nätverksanslutningen. SIM1- eller SIM2-kort har signaler. Nya meddelanden Den här ikonen visar när du får ett nytt meddelande. SIM-kortet innehåller ett oläst meddelande Inkorgen är full. Den här ikonen blinkar när inkorgen är full och du behöver radera meddelanden för att kunna ta emot nya meddelanden. Hörlurar Den här ikonen visar när du kopplar in hörlurar. Röst hörs från hörlurarna. Missade samtal Den här ikonen visas när du visar det missade samtalet. SIM-kortet innehåller ett missat samtal. Larmtyp Ringsignal Tyst Endast tyst läge och vibration på Vibrera och ringsignal Vidarekoppling av samtal Den här ikonen visas när du vidarekopplar alla samtal. SIM-kortet har ställts in till vidarekoppling av samtal.

12 GPRS Den här ikonen visas när GPRSanslutningen är tillgänglig eller aktiv. Starta alarm Den här ikonen visas när du startar alarmet. Roaming Den här ikonen visas när telefonen är i roaming-läge. SIM-kortet använder roaming. Bluetooth Den här ikonen visas när Bluetooth är aktiverat. Batteristyrka Status för batterikapacitet:,,, Installera SIM-korten Telefonen måste stängas av och kopplas från laddaren. Ta av batteriluckan på telefonens baksida genom att sätta din fingernagel i skåran på vänster sida av telefonens batterilucka och dra loss den (bild. 1). Ta ur batteriet om det sitter i enheten. Tre kortplatser är tillgängliga: 2 SIM-kort på höger sida (bild). 2 1 microsd-kort på vänster sida. (Upp till 16 GB). bild. 3

13 Bild. 1 Bild. 2 Installera minneskortet Skjut försiktigt minneskortet i facket med de guldpläterade anslutningarna vända nedåt. Din telefon godkänner microsd och microsdhc -minneskort upp till 16 GB Bild. 3

14 Ladda batteriet 1. Anslut laddningskontakten till telefonen. 2. Anslut laddaren till ett vägguttag. 3. Det kan ta flera timmar att ladda batteriet. Om telefonen laddas när den är avstängd dröjer det några sekunder innan laddningsindikatorn visas på skärmen. 4. Om telefonen laddas när den är påslagen börjar batteriindikatorn öka. Batteriet är fulladdat när batteriindikatorn inte längre ökar. 5. Koppla ur laddaren när laddningen är slutförd. Slå på eller stäng av telefonen 1. Se till att SIM-kortet är i telefonen och att batteriet laddas. 2. Håll in den röda knappen i 2-3 sekunder för att slå på telefonen. 3. Om PIN-koden är aktiverad ber telefonen dig om din PIN-kod; ange den och bekräfta inmatningen med OK (vänster menyknapp). 4. Välj språk och bekräfta ditt val med knappen OK (vänster menyknapp). 5. Håll in den röda knappen i 2-3 sekunder för att slå av telefonen.

15 Obs! Om batteriet laddas ur eller tas ur enheten återställs tid och datum. Enhetskod: Användning av den här koden kan förhindra obehöriga personer från att använda den här telefonen. Förinställd kod är: 0000 PIN-kod Pinkoden levereras till dig av din operatör tillsammans med SIM-kortet och/eller regleras eller inrättas av dig. Låsskärm För att undvika oavsiktlig intryckning av knaparna trycker du på den röda knappen och aktiverar knapplåset. För att avsluta låsskärmsläget väljer du lås upp (vänster menyknapp) och trycker på den röda knappen inom 2 sekunder. För att besvara ett samtal när knapparna är låsta trycker du på samtalsknappen. Om du avslutar eller avvisar ett samtal låses knappsatsen automatiskt igen. 1. Ytterligare funktioner: Automatiskt knapplås Se menyalternativet Inställningar Säkerhetsinställningar. Ficklampa I viloläge, tryck och håll in OK-knappen för att slå på/av ficklampan.

16 Bakgrundsbild Du kan ändra skrivbordsunderlägget med följande menyalternativ: I menyläget väljer du Inställningar Telefoninställningar Bildskärm Skrivbordsunderlägg. Navigera i menyerna I standby-läge trycker du på Meny (vänster menyknapp) eller på knappen OK för att öppna menyläget. Avsluta den aktuella menynivån; välj Bakåt (höger menyknapp). Återgå till startskärmen; tryck på knappen Avsluta. Funktionsknappar Genom personliga genvägar kan du snabbt få åtkomst till ofta använda telefonfunktioner. 1. Välj menyn Inställningar Telefoninställningar Funktionsknappar. Tildela telefonfunktioner till väljarknapparna. Välj höger, vänster, upp eller ned och välj en funktion i listan. Enhetsfunktionerna är sorterade i menyer. Det är inte alla menyfunktioner eller alternativ som beskrivs här. Ringa ett samtal 1. I standby-läge anger du riktnummer och telefonnummer. 2. Tryck på den gröna samtalsknappen för att ringa numret.

17 OBS! Om du använder två SIM-kort ska du välja det SIM-kort som du vill använda. 3. För att avsluta samtalet trycker du på den röda avslutningsknappen. Besvara ett samtal 1. Tryck på den gröna samtalsknappen för att besvara samtalet. 2. För att avsluta samtalet trycker du på den röda avslutningsknappen. Ringa upp uppringda nummer I standby-läge trycker du på den gröna knappen för att visa en lista över missade, mottagna och uppringda samtal. Bläddra uppåt eller nedåt för att välja ett nummer eller namn. Tryck på knappen OK för att visa detaljer för samtalaet eller den gröna knappen för att slå numret Snabbuppringning 1. Välj Meny, Telefonbok och tryck på OK. 2. Tryck på Alternativ 3. Välj telefonboksinställningar och tryck på OK. 4. Välj Snabbuppringning och tryck på OK. Du kan växla Snabbuppringning (status) mellan alternativen på eller av. Ange nummer: Upp till 8 nummer kan sparas som snabbuppringningsnummer (2-9).

18 1. Välj Ange nummer och tryck på OK. 2. Välj önskat nummer (2-9) och tryck på Redigera. 3. Välj önskat namn i telefonboken och tryck på OK (det önskade namnet måste vara sparat under Kontakter). På standardskärmen, håll inne önskat nummer (2-9) i 2-3 sekunder och önskat nummer rings upp. Headset/Bluetooth-läge Om ett headset ansluts till USB-uttaget (eller ett Bluetooth-headset), kan du besvara samtalet med knappen på headsetet. Bluetooth 1. Välj Meny, Inställningar och tryck på OK. 2. Välj Anslutningar och tryck på OK. 3. Välj Bluetooth och tryck på OK. Med Bluetooth kan du ansluta telefonen till en kompatibel Bluetooth-enhet. Sök efter Bluetooth-ljudenhet 1. Välj Min enhet och tryck på OK. 2. Välj Sök ny enhet och tryck på OK. 3. Välj önskad enhet och tryck på Para ihop. 4. Om en anslutning till en annan Bluetooth-enhet upprättas behöver du uppge ett Lösenord. 5. Bekräfta lösenordet med OK. Justera volymen. Tryck på pilknappen upp eller ned för att ändra volym under ett samtal eller när du lyssnar på radio.

19 Ändra ringsignaler 1. I menyläge, välj Inställningar - Profiler. 2. Bläddra till den profil du använder. 3. Välj anpassa och redigera ringsignaler. Välj en annan profil från listanom du vill växla till den. Öppna/stäng dubbelt SIM-kort 1. I menyläge väljer du Inställningar. 2. Välj Dubbla SIM-inställningar. Om du använder två SIM-kort kan du aktivera eller inaktivera SIM-kortet. Röstbrevlådeserver Röstbrevlådan är en nätverksfunktion. Om ett röstmeddelande har tagits emot visas mottagningskvittot för det nya meddelandet på telefonens display. 1. I menyläget väljer du Meddelanden och trycker på OK. 2. Välj Röstmeddelandeserver och tryck på OK. 3. Välj 1. <Tom> och tryck på Alternativ. 4. Välj Redigera och tryck på OK. 5. Ange namn och nummer till din röstbrevlåda. 6. I standby-läge: Håll in siffran 1 så ringer telefonen upp motsvarande nummer som sparats på Röstmeddelandeservern. Obs! Den här tjänsten måste stödjas av nätverksoperatören.

20 HUVUDMENY Telefonbok Lägg till ny kontakt 1. I Standby-läge trycker du på den högra menyknappen. 2. Välj "Lägg till i kontakter - Välj" 3. Välj önskad lagringsplats. 4. Ange kontaktinformationen. 5. Tryck på Alternativ välj Spara för att lägga till kontakten i minnet. Meddelanden Skriv meddelande 1. I menyläge, välj Meddelanden - Skriv 2. Meddelande SMS eller MMS. 3. Ange meddelandetexten. 4. Tryck på alternativ Skicka till och lägg till en mottagare. 5. Tryck på knappen OK för att skicka meddelandet. OBS! Om du använder två SIM-kort ska du välja det SIM-kort som du vill använda. Inmatningssätt: I handskriftsläge trycker du på knappen # för att växla mellan inmatningsmetoderna: ABC, abc, 123. ssv står för automatiskt förutsägande text. Infoga symbol: Tryck på knappen * och använd navigeringsknapparna för att flytta symbolen du vill flytta på och tryck sedan på knappen OK.

21 Skicka och ta emot MMS Med MMS-funktionen kan du skicka textmeddelanden och multimedieinnehåll, såsom bild- eller ljudfiler. Innan du kan skicka eller ta emot MMS behöver du justera MMS-inställningarna. 1. I menyläget väljer du Inställningar Anslutning Datakonton. 2. Välj nätverksoperatör och ställ in den som standard. Om din nätverksoperatör inte finnsns i den förinstallerade listan skapar du ett nytt datakonto. För information om MMS-inställnignar kontaktar du nätverksoperatören. Obs! Om du skriver ett MMS kan du skicka multimediefiler (upp till 300kb) och telefonen behöver ett minneskort. Kundcenter I menyläget väljer du Kundcenter. Telefonen registrerar missade, mottagna och uppringda samtalsnummer. Kalender I menyläge, välj Aktivera kalender i kalendergränssnittet, tryck på navigeringsknapparna för att bläddra igenom olika dagar. Du kan ange händelsen (påminnelse) i kalendern.

22 Kamera I menyläget väljer du kameran för att slå på kameran. Rotera telefonen till liggande vy. Rikta kameraobjektivet mot en plats eller ett föremål och tryck på knappen OK för att ta en bild. Viktigt: Innan du tar en bild ska du se till att du har matat in ett minneskort (Micro SD-kort upp till 16 GB). Bildvisare: Visa sparade bilder (i.jpg-format). Du kan även skicka och ta emot bilder via Bluetooth: 1. Välj bildvisaren i menyläget. 2. Tryck på Alternativ och välj Visa. Sorteringsverktyg Alarm 1. I menyläge väljer du Tillbehör. 2. Välj Alarm och tryck på OK Upp till maximalt 5 alarm kan ställas in. Uppgifter 1. I menyläge väljer du Tillbehör. 2. Välj Uppgifter och tryck på OK. Här kan du ange uppgifter. Lägg till uppgifter: Tryck på Alternativ och välj Lägg till. Ange önskade detaljer. För att spara händelsen trycker du på Alternativ och Spara.

23 Miniräknare 1. I menyläge väljer du Tillbehör. 2. Välj Kalkylator och tryck på OK Med den här funktionen kan du använda mobiltelefonen som miniräknare. Miniräknaren kan utföra grundläggande räkneuppgifter. FM-radio 1. Koppla in ett mikro-usb-headset i telefonen. 2. I menyläge, välj Extra - FM-radio. 3. Tryck på OK-knappen för att starta FM-radio. 4. Tryck för att starta automatisk inställning. Radion söker och sparar tillgängliga kanaler automatiskt. Obs! Tryck på "*" eller "#" för att justera ljudvolymen Ficklampa Denna funktionen tillåter dig att slå på/av ficklampan Världsklocka 1. I huvudmenyn väljer du Tillbehör och trycker på OK 2. Välj Världsklocka och tryck på OK Här kan du visa huvudstäder med respektive tider. Filhanterare I menyläge, välj Filhanterare, använd filhanteraren för att hantera filerna och mapparna på minneskortet.

24 Inställningar 1. I menyläge väljer du Inställningar. I den här menyn kan du justera olika inställningar för telefonen. Följande inställningar är möjliga: Profiler (Ringsignalsinställning) Telefoninställningar (Tid, Språk, Bildskärm etc.) Säkerhetsinställningar (PIN/riktnummer) Nätverksinställningar (välj nätverk) Dubbla SIM-inställningar Anslutning (Bluetooth/MMS) Samtalsinställningar Återställ inställningar Kopiera bilder till datorn Fortsätt enligt följande för att kopiera bilder du har tagit med C350-kameran till datorn: Anslut telefonen till datorn med den medföljande micro USB-kabeln. Sedan visas en meny på telefonen, där du väljer Masslagring och bekräftar med OK. Datorn identifierar telefonen som löstagbar media. Genom att använda Windows Utforskaren kan du nu behandla data som vanligt eller kopiera dem till datorn. Obs! Bilder finns på telefonen i mappen Bilder.

25 Menystruktur 1. Telefonbok 1. Lägg till ny kontakt 2. Meddelanden 1. Skriv meddelande 2. Inkorg 3. Utkast 4. Utkorg 5. Skickade meddelanden 6. Meddelandesän dning 7. Röstbrevlådeser ver 8. Inställningar 3. Samtalshistorik 1. Missade samtal 2. Uppringda samtal 3. Mottagna samtal 4. Samtalslogg 5. Samtalets längd 4. Kalender 5. Kamera 6. Bildvisare 7. Övrigt 1. Alarm 2. Uppgifter 3. Kalkylatorn 4. FM-radio 5. Ficklampa 6. Världsklocka 7. SIM-Tjänster 8. Filhanterare 9. Inställningar 1. Profiler 2. Telefoninställningar 3. Säkerhetsinställningar 4. Dubbla SIMinställningar 5. Anslutning 6. Samtalsinställningar 7. Nätverksinställningar 8. Återställ inställningar

26 Specifikationer: Dual Band-nätverk: GSM 900/1800 Batteri: Li-jon 3,7 V mah Mått: 134x57x8,75 Standby-tid: < 120 timmar* Samtalstid: < 350 minuter* * Funktionslivslängden för batteriet beror på SIM-kortet, nätverket, de inställningar som används och användning, samt omgivningen. Vanliga frågor och svar Telefonen kan inte sättas på Det går inte att sätta på telefonen om batterinivån är mycket låg. Ladda batteriet. Kan inte ringa vissa samtal Kontrollera om samtalsspärr är inställt. Om det är inställt kan du inte ringa några samtal, eller också tillåts bara vissa samtal. Mina samtal tas av en annan telefon Kontrollera om vidarekoppling av samtal har ställts in. Om alternativet är inställt kan dina inkommande samtal omdirigeras till andra nummer eller enheter.

27 Hur kan jag använda minneskortet Om du vill använda ett minneskort, observera att C350 stöder SD micro-kort på upp till 16GB. För att använda det installerade minneskortet ska du göra följande: 1. Tryck på kameraknappen på startskärmen och sedan på vänster menyknapp för Alternativ. 2. Gå till menypunktn 6.Minne och tryck på vänster menyknapp OK. 3. Välj Minneskort och tryck på vänster menyknapp OK. 4. Från och med nu sparas alla bilder på minneskortet i mappen Bilder. Felmeddelande Mata in SIM-kortet Se till att du har matat in SIM-kortet. Om du har installerat det, men det inte identifieras, ska du prova att rengöra de guldpläterade kontakterna på SIMkortet med en torr trasa. Om det fortfarande inte fungerar ska du kontakta din nätverksoperatör. Ingen service Om du befinner dig i ett område där det inte finns nätverkstäckning, eller om det finns ett fysiskt hinder, exempelvis ett inhägnat område, visas meddelandet Ingen täckning! på standby-skärmen och du kan inte ringa eller ta emot samtal. Du kan prova att ställa dig närmare ett fönster för bättre mottagning.

28 Endast för nödsituationer När du befinner dig utanför nätverket, men inom ett annat nätverk kan du bara ringa nödsamtal. Inget giltigt SIM-kort Ditt SIM-kort är låst eller har ett fel. För in rätt SIM-kort eller kontakta din operatör. Ange PUK-koden Efter tre felaktiga PIN-kodsinmatningsförsök spärras koden och du måste ange PUK-koden för att avblockera den. Kontakta operatören. Om fel PUK-kod anges sju gånger i följd kan SIM-kortet inte användas längre. Kontakta operatören för att köpa ett nytt SIM-kort. SMS-sändning misslyckades Kontrollera SMSC-adressen och gå till menypunkten: Meddelanden - Meddelandeinställningar Textmeddelande SIM Profilinställningar Profil1 Profilinställningar Redigera - SMSC-Adress. Obs! Kontakta nätverksoperatören för information om SMSC-adress MMS-sändning misslyckades Kontrollera MMS-datakontot och gå till menypunkten: "Inställningar - Anslutbarhet - Datakonton". Obs! Kontakta nätverksoperatören för information om MM-konfigurationen.

29 Skärmen är mörk Kontrollera om batteriets batteristyrka är låg. Ladda eller byt batteriet. Överstruken hjulsoptunna-symbol Den överstrukna hjulsoptunna-symbolen på produkten, batteriet, bruksanvisningen eller förpackningen påminner dig om att alla elektriska och elektroniska produkter samt batterier måste kastas separat när de har nått slutet av sin livslängd. Kasta inte dessa produkter med vanligt hushållsavfall.

30 Friskrivningsklausul Bea-fon Mobile GmbH ska inte ha något ansvar för några relevanta, indirekta, speciella, slumpmässiga eller oundvikliga skador som orsakas av användning av den här produkten, inklusive skador som har bedömts som troliga eller otroliga att uppstå. När det gäller förlust orsakad av naturkatastrofer (såsom jordbävning, översvämning etc.) eller några åtgärder eller olyckor (inklusive avsiktlig eller oavsiktlig felaktig användning av användaren vid dessa olyckor eller ovanliga omständigheter) som ligger bortom vårt ansvarsområde, ska inget ansvar tas av oss. Information C350 distribuerad av Beafon För mer Information, besök hemsidan för Bea-fon: eller kontakta oss: Adress BEAFON MOBILE GmbH 4722 Peuerbach Enzing 4 Österrike

Bruksanvisning. Bästa användare! Tack för ditt val av Bea-fon C240. Den här bruksanvisningen erbjuder allmän information och driftsanvisningar.

Bruksanvisning. Bästa användare! Tack för ditt val av Bea-fon C240. Den här bruksanvisningen erbjuder allmän information och driftsanvisningar. Bruksanvisning SV Bästa användare! Tack för ditt val av Bea-fon C240. Den här bruksanvisningen erbjuder allmän information och driftsanvisningar. Obs! För att garantera säkerheten, använd endast tillbehör

Läs mer

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för

Läs mer

Mobiltelefon FAS-18100M

Mobiltelefon FAS-18100M Mobiltelefon FAS-18100M www.facebook.com/denverelectronics Användarhandbok SWE-1 Svenska Börja använda Sätt in/ta ur batteri Sätt in batteri 1. Öppna batteriluckan. 2. Sätt batteriet i batterifacket. Håll

Läs mer

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IP Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag

Läs mer

Mobiltelefon med stor skärm

Mobiltelefon med stor skärm DCP32 Deltaco TALA Stor Mobiltelefon med stor skärm SE Användarmanual Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att vara lättanvänd med rejäla knappar och

Läs mer

Bruksanvisning Svenska. Bea-fon SL560/SL450

Bruksanvisning Svenska. Bea-fon SL560/SL450 Bruksanvisning Svenska Bea-fon SL560/SL450 Allmän information Gratulerar till köpet av din Bea-fon SL560/SL450! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon

Läs mer

Bruksanvisning SL320

Bruksanvisning SL320 Bruksanvisning SL320 Allmän information Grattis till ditt val av köp av Bea-fon SL320! Läs den här informationen för bättre hantering av telefonen. Vi tar inget ansvar för några problem till följd av felaktig

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för laddare 4.

Läs mer

Bruksanvisning SL160

Bruksanvisning SL160 Bruksanvisning SL160 Allmän information Vi gratulerar till ditt köp av Bea-fon SL160! Läs den här informationen för bättre hantering av telefonen. Vi tar inget ansvar för några problem till följd av felaktig

Läs mer

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide Ascom d43 DECT-handset 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d43 är ett extremt användarvänligt handset som utformats för att underlätta en effektiv och pålitlig kommunikation.

Läs mer

Bruksanvisning SL470

Bruksanvisning SL470 Bruksanvisning SV SL470 Allmän information Vi gratulerar till ditt köp av Bea-fon SL470! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon fungerar. Vi är inte

Läs mer

LÄR KÄNNA DIN TELEFON

LÄR KÄNNA DIN TELEFON SNABBGUIDE LÄR KÄNNA DIN TELEFON Ström PÅ: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder. Ström Av: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder, och välj stäng av. ÖVERBLICK 1, Volymknappar 2, Strömknappen

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

Smartphone Quick Start Guide

Smartphone Quick Start Guide Smartphone Quick Start Guide 2 1. Innehåll i kartongen Batteri AC Adapter Kom-i-gång CD USB Kabel Telefon Användarmanual och snabbstart guide Headset 2. Telefonen 3 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 4 1. Indikator

Läs mer

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet HUAWEI F688 KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet O50943_Kom-igång-guide TSP-4385 och 4386.indd 1 2017-02-01 13:06 INNEHÅLL Lär känna din Huawei F688...sid. 4 Snabbstart Huawei F688...sid. 6 1 Sätt i simkortet...sid.

Läs mer

Snabbguide Konftel 300M

Snabbguide Konftel 300M Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300M SVENSKA Beskrivning Konftel 300M är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till mobilnät (GSM/3G) eller dator (USB). På www.konftel.com/300m

Läs mer

SL650 Bruksanvisning 1

SL650 Bruksanvisning 1 SL650 Bruksanvisning 1 Bästa kund Tack för ditt val av Bea-fon SL650 Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant innan du använder telefonen. Tillverkaren förbehåller sig rätten till tolkningsföreträde

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

Nokia Bluetooth Headset BH-112 Användarhandbok

Nokia Bluetooth Headset BH-112 Användarhandbok Nokia Bluetooth Headset BH-112 Användarhandbok Utgåva 1.1 2 Inledning Om ditt headset Med Nokias Bluetooth-headset BH-112 kan du ringa och besvara samtal och hålla händerna fria, även när du använder två

Läs mer

Bruksanvisning SL590

Bruksanvisning SL590 Bruksanvisning SV SL590 Allmän information Grattis till ditt inköp av Bea-fon SL590! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon fungerar. Vi är inte ansvariga

Läs mer

Lättanvänd mobiltelefon

Lättanvänd mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Lättanvänd mobiltelefon SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den är gjord för att vara lätt att använda men

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

myphone 1055 Retto Bruksanvisning

myphone 1055 Retto Bruksanvisning myphone 1055 Retto Bruksanvisning Tack för att du valt vår telefon. För att bättre förstå funktionerna i telefonen, läs igenom bruksanvisningen noga. Innehåll Första stegen... 6 SIM kort och batteri installation...

Läs mer

PRIMO 305 Användarmanual

PRIMO 305 Användarmanual PRIMO 305 Användarmanual U2 1. Högtalare Ring med mobiltelefonen vid örat. 2. Navigeringsknappar För att navigera i menyer och textinmatning. Förutom standard snabbåtkomst ( se även sidan 58 ): Upp ( ):

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

Din manual NOKIA HS-3W http://sv.yourpdfguides.com/dref/824927

Din manual NOKIA HS-3W http://sv.yourpdfguides.com/dref/824927 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA HS-3W. Du hittar svar på alla dina frågor i NOKIA HS-3W instruktionsbok (information,

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri

Läs mer

PRESENTATION AV DIN MOBILTELEFON. Lär dig mer om din mobiltelefons layout, tangenter, display och ikoner. Tangenter

PRESENTATION AV DIN MOBILTELEFON. Lär dig mer om din mobiltelefons layout, tangenter, display och ikoner. Tangenter 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PRESENTATION AV DIN MOBILTELEFON Lär dig mer om din mobiltelefons layout, tangenter, display och ikoner. Tangenter Följande tabell ger dig en snabb beskrivning av telefonens

Läs mer

Innehållsförteckning. SMS - Meddelanden 23 Ytterligare funktioner 24 Alarm 24 Kalkylator 25. Allmänna Anvisningar 25

Innehållsförteckning. SMS - Meddelanden 23 Ytterligare funktioner 24 Alarm 24 Kalkylator 25. Allmänna Anvisningar 25 Innehållsförteckning Komma igång 5 SIM kort och Batteri 5 Ladda Batteri 6 Laddnings indikator 7 På och Avstängning av Mobiltelefonen 7 Telefonöversikt 9 Tangenter och Knappar 10 Ficklampa 11 Knapplås 11

Läs mer

Användarhandbok för Nokia Display Headset HS Utgåva 1

Användarhandbok för Nokia Display Headset HS Utgåva 1 Användarhandbok för Nokia Display Headset HS-6 9232425 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-6 uppfyller villkoren i följande EU-direktiv:

Läs mer

Snabbguide Konftel 300W

Snabbguide Konftel 300W Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300W SVENSKA Beskrivning Konftel 300W är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till DECT-system, mobiltelefon eller dator. Den

Läs mer

Bruksanvisning SL660

Bruksanvisning SL660 Bruksanvisning SV SL660 Allmän information Grattis till ditt inköp av Bea-fon SL660! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon fungerar. Vi är inte ansvariga

Läs mer

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G Bruksanvisning Handi Telefon För Handi med telefonfunktion Programversion 3.10.12 eller senare Abilia AB, Kung Hans väg 3, Sollentuna, Box 92, 191 22 Sollentuna, Sweden Phone +46 (0)8-594 694 00 Fax +46

Läs mer

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01 Utseende 3 2 1 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp SWE 01 13 4.Micro-USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Batteriströmknapp 6.Sida upp-knapp 7.Strömknapp 8.OK-knapp 9.Sida ner-knapp 10.LCD 11.Ljus

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

Nokia Bluetooth-headset BH /2

Nokia Bluetooth-headset BH /2 Nokia Bluetooth-headset BH-212 1 2 3 5 4 6 7 8 119 9209767/2 ÖVERENSSTÄMMELSE MED KRAV OCH BESTÄMMELSER Härmed intygar NOKIA CORPORATION att produkten HS-112W följer de väsentliga egenskapskrav och övriga

Läs mer

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet.

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Grattis till ett riktigt smart val! Hemtelefoni via mobilnätet är en smart och prisvärd tjänst, där du ringer precis som vanligt fast till ett lägre pris. Den enda skillnaden

Läs mer

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok 9250694 Utgåva 1 SV KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna HS-69 står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga

Läs mer

Bruksanvisningar svenska. Bea-fon S33

Bruksanvisningar svenska. Bea-fon S33 Bruksanvisningar svenska Bea-fon S33 1 Allmänt Bea-fon S33 förpackningen innehåller: 1 mobiltelefon (S33) 1 bordsladdare(s33) 1 reseladdare (S33) 1 batteri (S33) Bruksanvisningar (S33) Ifall bruksanvisningarnas

Läs mer

RACE BLUETOOTH-HÖRLURAR BRUKSANVISNING

RACE BLUETOOTH-HÖRLURAR BRUKSANVISNING VARNING: För att förhindra risk för hörselskada får du inte lyssna på för höga volymnivåer under längre perioder. För din säkerhet är det viktigt att du är uppmärksam på omgivningen vid användning av dessa

Läs mer

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB MANUAL CHRONO COMAI 1 Innehållsförteckning 1 Tekniskbeskrivning...3 1.1 Funktionsbeskrivning...3 2 Installation...3 2.1 Installera Chrono Comai via länk...3 2.2 Installera Chrono Comai via minneskort...3

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

NOVA TRÅDLÖSA HÖRLURAR

NOVA TRÅDLÖSA HÖRLURAR Varning: För att förhindra risk för hörselskada får du inte lyssna på för höga volymnivåer under längre perioder. För din säkerhet är det viktigt att du är uppmärksam på omgivningen vid användning av dessa

Läs mer

Seniortelefon GSP-110. Användarhandbok

Seniortelefon GSP-110. Användarhandbok Seniortelefon GSP-110 www.facebook.com/denverelectronics Användarhandbok Swedish 85 Börja använda------------------------------------------87 Sätt in/ta ur batteri----------------------------------87 Sätt

Läs mer

Kom igång. Nokia N95-1. 9205547, Utgåva 1 SV

Kom igång. Nokia N95-1. 9205547, Utgåva 1 SV Kom igång Nokia N95-1 9205547, Utgåva 1 SV Knappar och delar (arbetsläge) Modellnummer: Nokia N95-1. Nedan kallad Nokia N95. 1 Strömbrytare 2 Väljarknappar och väljer kommandon och öppnar Val Tips! Du

Läs mer

Bruksanvisning SL140

Bruksanvisning SL140 Bruksanvisning SE SL140 Allmän information Vi gratulerar till ditt köp av Bea-fon SL140! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon fungerar. Vi är inte

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BIG EASY 2 Innehållsförteckning 1 Snabbreferens...1 2 Mobiltelefonen och dess beståndsdelar...2 2.1. Yttre hölje...2 2.2. Elektroniskt knapplås...2 2.3. Skärmen...3 2.4. Batterilucka och SIM-kortsfack...4

Läs mer

SPORTGO. Trådlösa Sporthörlurar. Bruksanvisning

SPORTGO. Trådlösa Sporthörlurar. Bruksanvisning SE - Manual SPORTGO Trådlösa Sporthörlurar Bruksanvisning Säkerhetsåtgärder För att kunna använda produkten rätt och säkert, vänligen läs igenom den här bruksanvisningen i detalj och spara den. Säker

Läs mer

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 Maxi Pro 13. Nätadapter 1. Laddningsuttag 2. Mikrofonlampa 3. På/Av 4. Mikrofonknapp 5. Volym/tonindikator 9. Mikrofon 10. Bluetoothlampa 11. Bluetoothknapp 12.

Läs mer

Kom igång Nokia N72-5

Kom igång Nokia N72-5 Kom igång Nokia N72-5 2007 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Nokia, Nokia Connecting People och Pop-Port är registrerade varumärken som tillhör Nokia Corporation. Andra produkt- och företagsnamn som

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL

SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL 1 2 1. EN ÖVERSIKT ÖVER ENHETEN Knapparnas placering 1. Strömbrytare 2. VOL+ 3. VOL- 4. Hörlursuttag 5. USB kontaktdon 3 2. KOMMA IGÅNG 2.1 INSTALLATION AV KORT Stäng av enheten

Läs mer

Iris Hjälpmedel September 2018

Iris Hjälpmedel September 2018 Iris Hjälpmedel September 2018 Snabbguide - MiniVision Ver:2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förpackningens innehåll 3. Fysisk beskrivning 4. Sätta i batteri och SIM-kort 5. Ladda batteriet 6. Slå

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X Bruksanvisning för RX900B KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 = 302 41 Halmstad =Mail: knop@knop.se=web: www.knop.se=tel: 020-12 12 34 Innehåll Introduktion...

Läs mer

Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1

Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1 Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-11W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket M-710 BT / M-710 BTW Användarmanual STÄNKSÄKER PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE Vänligen läs instruktionerna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. NFC-märke 2. LED-indikator (blått för

Läs mer

SLAMMERS TRÅDLÖSA HÖRLURAR BRUKSANVISNING

SLAMMERS TRÅDLÖSA HÖRLURAR BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Varning: För att förhindra risk

Läs mer

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-201 1 3 7 9 2 5 4 6 8 12 13 10 11 9200042/1 KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar NOKIA CORPORATION att produkten HS-52W följer de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta

Läs mer

Din manual NOKIA HDW-2 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824735

Din manual NOKIA HDW-2 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824735 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA HDW-2. Du hittar svar på alla dina frågor i NOKIA HDW-2 instruktionsbok (information,

Läs mer

Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok

Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-53W uppfyller villkoren i följande EU-direktiv: 1999/5/EG.

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

Smart Phone Quick Start Guide. www.htc.com

Smart Phone Quick Start Guide. www.htc.com Smart Phone Quick Start Guide www.htc.com 2 1. Vad innehåller kartongen? Bärväska AC Adapter Batteri Kom-i-gång CD USB Kabel Headset Telefon Användarmanual och snabbstart guide 2. Din telefon 3 1 2 3 4

Läs mer

Doro PhoneEasy. 338gsm

Doro PhoneEasy. 338gsm Doro PhoneEasy 338gsm 20. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. På/av Sidoknapp (volym) Menyknapp Display Snabbval Samtalsknapp/OK Numerisk knappsats * / Knapplås # / Byt profil Avsluta samtal/radera/bakåt Pilknappar

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

Din manual NOKIA BH-601

Din manual NOKIA BH-601 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA BH-601. Du hittar svar på alla dina frågor i NOKIA BH-601 instruktionsbok (information,

Läs mer

Användarhandbok för trådlöst headset med klämma (HS-21W) Utgåva 1

Användarhandbok för trådlöst headset med klämma (HS-21W) Utgåva 1 Användarhandbok för trådlöst headset med klämma (HS-21W) 9236277 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-21W uppfyller villkoren

Läs mer

Mobiltelefon. Bruksanvisning. PowerTel M6000

Mobiltelefon. Bruksanvisning. PowerTel M6000 Mobiltelefon Bruksanvisning PowerTel M6000 Hörapparatkompatibel M4/T4 Power Tel M6000 mobiltelefon har en inbyggd telespole och är kompatibel för hörapparatsbrukare. För att garantera optimal funktion

Läs mer

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 9212427/2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 9212427/2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212427/2 2008-2010 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Inledning Med Nokia Extra Power DC-11/DC-11K (hädanefter DC-11) kan du ladda upp batterierna i två kompatibla

Läs mer

Användarhandbok för trådlöst Clip-on-headset (HS-3W) 9356693 Utgåva 2

Användarhandbok för trådlöst Clip-on-headset (HS-3W) 9356693 Utgåva 2 Användarhandbok för trådlöst Clip-on-headset (HS-3W) 9356693 Utgåva 2 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-3W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

Lathund Milestone 112

Lathund Milestone 112 Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant 4 Allmänt 4 Ladda batteriet 4 Knapplås på/av 4 Väcka/Slå på fickminnet 4 Höj

Läs mer

Manual Individ rörlig Siemens Gigaset SL3 Professional

Manual Individ rörlig Siemens Gigaset SL3 Professional Manual Individ rörlig Siemens Gigaset SL3 Professional Version 1 1 1 ÖVERSIKT AV TJÄNSTEPAKETET INDIVID RÖRLIG...3 2 DE OLIKA TELEFONMODELLERNA FÖR TJÄNSTEN INDIVID RÖRLIG...3 3 ÖVERSIKT AV TELEFONEN SIEMENS

Läs mer

DENVER HSM Naturbildskamera. Snabbstartsguide

DENVER HSM Naturbildskamera. Snabbstartsguide DENVER HSM-3004 Naturbildskamera Snabbstartsguide Översikt 1)Nedre lucka 2) Plats för microsd-kort 3)USB-anslutning 4)TV ut-anslutning 5)PIR 6)Infraröd blixt 7)Lins 8) GSM-antenna 9)2 tums LCD-skärm i

Läs mer

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Användarinstruktion HE8D Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Specifikation HE8 Bluetooth version: V4.0+EDR Frekvens område: 2.4 ~ 2.4835GHz Bluetooth Chipset: CSR 8645+ANC Support: HSP, HEP,

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

TD 93159SV. Snabbguide. Ascom d63 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93159SV. Snabbguide. Ascom d63 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d63 är ett robust DECT-handset utformat för medelkrävande till mycket krävande miljöer som sjukhus, ålderdomshem, butiker och företag.

Läs mer

Jabra. Elite 25e. Bruksanvisning

Jabra. Elite 25e. Bruksanvisning Jabra Elite 25e Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

Copyright myphone 2011. All rights reserved. myphone 5300 SWE. myphone 5300 Forte

Copyright myphone 2011. All rights reserved. myphone 5300 SWE. myphone 5300 Forte Bruksanvisning myphone 5300 Forte Tack för att du valt vår telefon. För att bättre förstå funktionerna i telefonen, läs bruksanvisningen noga. myphone 5300 Forte är avsedd att användas i 900/1800 MHz GSM-nätet.

Läs mer

Seniortelefon BAS Användarhandbok Swedish

Seniortelefon BAS Användarhandbok Swedish Seniortelefon BAS-24100 www.facebook.com/denverelectronics Användarhandbok Swedish SWE-1 Sätt i SIM-kortet: SIM-kortet innehåller ditt telefonnummer, PIN-kod och länkar till telefontjänster, kontakter

Läs mer

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20 Cisco 6961 Bruksanvisning Telefonbeskrivning 1. Telefonlur med lampa Den röda lampan på telefonluren blinkar när telefonen ringer. Lampan lyser med fast sken när det finns nya röstmeddelanden. 2. Display

Läs mer

T10K. Användarmanual. Svenska

T10K. Användarmanual. Svenska T10K Användarmanual Svenska EGENSKAPER PMR 446 MHz (licensfritt inom de flesta europeiska länder) 8 kanaler 38 CTCSS underkoder VOX Roger Beep On / Off Automatisk avstängning (APO) 10 anropssignaler SCAN

Läs mer

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 TYPGODKÄNNANDE NOKIA CORPORATION tar fullt ansvar för att produkten CK-1W uppfyller föreskrifterna i följande direktiv: 1999/5/EC. Typgodkännandet

Läs mer

Bruksanvisning. Mobiltelefon

Bruksanvisning. Mobiltelefon SE Bruksanvisning Mobiltelefon Hörapparatkompatibel (Hörapparat kompatibel M3/T4) Vegas har en inbyggd telespole och är kompatibel för hörapparatsbrukare. För att garantera optimal funktion kan hörapparatsanvänderaren

Läs mer

Mobilt Bredband Turbo 3G Manual

Mobilt Bredband Turbo 3G Manual Mobilt Bredband Turbo 3G Manual Bruksanvisning ny 3aug09.indd 1 09-08-03 16.39.44 Välkommen! Vårt Mobila Bredband Turbo 3G erbjuder det enklaste sättet att ansluta till Internet någonsin. Sätt in ditt

Läs mer

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1 Komma igång 9247672, Utgåva 2 SV Nokia N73-1 Knappar och delar (framsida och sida) Modellnummer: Nokia N73-1. Nedan kallad Nokia N73. 1 Ljussensor 2 Sekundär kamera med lägre upplösning 3 Väljarknappar

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som

Läs mer

Lathund Milestone 112 Ace Color

Lathund Milestone 112 Ace Color Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Lathund Milestone 112 Ace Color Knappbeskrivning 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant under högtalaren 3 Allmänt 3 Ladda batteriet 3 Knapplås på/av 3 Väcka/Slå

Läs mer

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Den här snabbguiden ger kortfattade beskrivningar över hur du använder basfunktionerna Fler funktioner och tekniska data beskrivs i användarhandboken Den fullständiga

Läs mer

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok 1 9246086 Utgåva 2 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-58W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

Nokia Stereoheadset WH /1

Nokia Stereoheadset WH /1 Nokia Stereoheadset WH-700 7 9206935/1 2007 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Nokia och Nokia Connecting People är registrerade varumärken som tillhör Nokia Corporation. Andra produkt- och företagsnamn

Läs mer

E5 TJÄNSTEBESKRIVNING

E5 TJÄNSTEBESKRIVNING 1 2. Produktintroduktion... 4 2 1 Innehåll Basic och GSM... 4 2 2 Tillbehör... 4 3. Installation... 5 3 1. AA batteri installation (BASIC MODEL)... 5 3 2. SIM korts installation (GSM MODEL)... 5 3 3. Installation

Läs mer

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Rev B Innehållsförteckning INSTALLATIONSANVISNING: GSM-LARMMODUL TILL IVT VÄRMEPUMP...2 ALLMÄNT...2

Läs mer

Tack för att du har köpt Pocket WiFi. Med Pocket WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Pocket WiFi. Med Pocket WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Pocket WiFi. Med Pocket WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Pocket WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

Nokia Bluetooth-headset BH-218 Användarhandbok

Nokia Bluetooth-headset BH-218 Användarhandbok Nokia Bluetooth-headset BH-218 Användarhandbok Utgåva 1.0 2 Om ditt headset Med Nokia Bluetooth Mono Headset BH 218 kan du nu hantera samtal ännu enklare. För att besvara ett samtal plockar du bara upp

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer