2. CV Annika Vilhelmson. Filipstadsbacken Farsta Tel:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. CV Annika Vilhelmson. Filipstadsbacken 24 123 43 Farsta Tel: 0739-45 13 78 E-mail: mail@annikavilhelmson.se www.annikavilhelmson."

Transkript

1 2. CV Annika Vilhelmson Filipstadsbacken Farsta Tel: Född 1979 Bor och arbetar i Stockholm Utbildning vt 2012 Going Public - om konst och design i offentlig miljö, Konstfack, Stockholm Magisterprogram Fri Konst, Kungl.Konsthögskolan, Stockholm Göteborgs Konstskola KV Konstskola, Göteborg Separatutställningar 2014 famnad:fjärmad:förändrad, del III, Toppen, Stockholm 2013 Läge (Kontinuerlig förhandling), Galleri Blunk, Trondheim 2010 Utanför, strax intill, Galleri Mors Mössa, Göteborg 2007 A room of its own, Galleri Mejan, Stockholm Grupputställningar 2013 Inverted Space, Galleri 54, Göteborg 2008 Kungliga Konsthögskolans Vårutställning, Konstakademien, Stockholm 2007 Stipendiatutställning Eric Ericsons stiftelse, Konsthallen Mimers hus, Kungälv 2006 Horror Vacui, Höglagret, Stockholm Ytspänning, en utställning i Vallgraven, Göteborg Uppdrag 2013 Parallellt skissuppdrag Andaktsrum, Nya Karolinska Solna Stockholms Läns Landsting/Skanska Stipendier 2011 Sveriges Bildkonstnärsfonds arbetsstipendium 2008 Ernst, Julius och Adine Ekelins fond Fam Gustaf Tobisons stipendiefond Seth Linnés fond 2007 Sigrid Fridmans fond 2006 Stellan, Sten och Märta Hähnels minnesfond 2002 Eric Ericsons Stiftelse

2 3.1 Om mitt arbete Jag arbetar i första hand med installationer i det större formatet, där jag genom att skapa rum-jag-kropp. Resultatet är verk präglade av en ständig växelverkan mellan helhet och detalj, tanke och sinnesintryck, skörhet och brutalitet. Rum för betraktaren att kliva in i och ta del av med hela sin varelse. Rörelse är en viktig komponent i mina verk. Det kan tyckas märkligt vid en första anblick, då verken i hög grad präglas av det stillsamma, eftertänksamma, men det är just genom denna stillhet rörelsen ger sig till känna och kan ta sin verkan. Det handlar om en rörelse strax under ytan, som fortplantas genom rummet och sätter något i rörelse även inom betraktaren, ger åtkomst till de impulser som fritt men inte utan ett visst motstånd rör sig fram och tillbaka mellan rum, jag och kropp. I mötet med denna innersta rörelse ställs betraktaren inför sin egen närvaro, på gott och ont. Hittills har jag företrädesvis arbetat med verk avsedda för gallerirum, vilket återspeglas i materialval och gestaltning. Jag arbetar mycket med papper och vit väggfärg, och återkommer ofta till en arbetsmetod där jag för hand omvandlar ett ursprungsmaterial till något nytt, som i sin tur blir del av det färdiga verket. Genom denna tids- och arbetskrävande process byggs en stor På senare tid har jag börjat söka mig mot att arbeta med konst i det offentliga rummet, som ett sätt att vidga mitt eget tänkande, både vad det gäller min egen konst och kring de större sammanhangen. Ett offentligt verk möter helt annorlunda förutsättningar gällande såväl publik som rummets/platsens arkitektur och användning än ett verk som visas i en renodlad konstkontext. Detta gäller inte minst ett verk för en utomhusmiljö. Härigenom får jag utforska nya vägar för att låta mina idéer ta form, både vad det gäller gestaltning och material. Arbetet med verk i för mig nya material kommer i många fall innebära nära kontakter med fackkunniga för att säkerställa verkens genomförbarhet, samt att jag lämnar i från mig en stor del av utförandet av själva verket. Ett parallellt skissuppdrag för andaktsrummet på Nya Karolinska i Solna i vilket jag presenterade förslag på två verk, i metall respektive textil, gav positiv erfarenhet av hur en sådan arbetsfördelning kan komma att fungera för mig, och mersmak för att fortsätta på den inslagna vägen. 3.2 Utförande material/teknik Jag avser att ta hjälp av fackkunnig för praktisk rådgivning kring verket (hållbarhet, materialval etc), samt för själva utförandet (metallarbete, lackering). Val av samarbetspartner sker efter konsultation och offertinlämning.

3 4.1 Ytorna, dimmorna - skissförslag för andaktsrum, Nya Karolinska Solna 2014 Förslaget består av två verk, ett för själva andaktsrummet och ett för väntrummet. Verken är fristående, men anknyter tematiskt till varandra i sitt ömsesidiga intresse för det på en gång sammanlänkade och åtskilda. plats för många starka, och i bland kanske motstridiga, känslor. Verken jag föreslår speglar denna komplexitet. Dels genom att de bjuder in till eftertanke för den som söker en stunds stillhet, samtidigt som de utan att förlora sin kraft och identitet kan lämna plats för andra händelser i rummet Väntrum Verket består av två likformiga väggfasta delar, 160 x 560 cm resp. 160 x 660 cm. Den första delen sträcker sig från hörnet invid träspaljén mellan entré och väntrum fram till glaspartiet intill dörren till andaktsrummet. Den andra delen sitter på den motsatta väggen, mittemot med oregelbundna mellanrum. Undantaget är den del av verket som sitter mittemot glaspartiet, där snitten helt upphör på det avsnitt som motsvarar dörren in till andaktsrummet på andra motstående sida av rummet. där de anas genom den transparenta textilen, vilken i sin tur sitter spänd och stram. Som en skyddande hud över en sjungande puls, eller en beslöjad blick som låter ana ett inre samtal. En sekunds tvekan innan tanken blir en viskning. T v: Modell, verk för väntrum Nedan t v: Modell, översikt. Andaktsrummet med det svängda verket längst ner i bild. Ena delen av det textila verket synligt på bortre väntrumsväggen överst i bilden.

4 4.1.2 Andaktsrum Detta verk består av två svängda ytor av lackerad perforerad plåt (270x 450 cm resp 260x450 cm), monterade framför varandra med ca 25 cm mellanrum. Den yttre plåten är lackerad i en matt, mörkt gråblå ton. Perforeringen täcker här ett område på ca 230 x 385 cm. Den inre plåten är vitlackerad och har en perforerad yta om ca 135 x 330 cm. På väggen bakom verket bildar en 160 x 350 cm stor yta målad med svart färg en fond till perforeringens mönster. Perforeringen i den bakomliggande plåten avtecknar sig genom den främre som ett svävande fält mitt i verket. Detta intryck av tyngdlöshet går igen i YHUNHW VRP KHOKHW Gn YHUNHWV XQGHUNDQW EH QQHU VLJ FP RYDQI U JROYHW 2FNVn L GHWWD YHUN QQV I UVNMXWQLQJDU L PDWHULDOHWV NDUDNWlU L GHW DWW GHQ hårda stålplåten valsats till en mjuk rundning och dess stumma, massiva yta gjorts transparent av tusentals små hål och fått liv av oregelbundenheter i perforeringens handritade mönster. Mönstrets rytm förstärks, förvrängs och förtydligas i ett ständigt spel mellan ljus och mörker, yta och djup. Ovan t v: Modell, verk för andaktsrummet Ovan t h: Materialprov för verk till andaktsrummet. 2 mm stålplåt, perforerad och lackerad. Längst t v: Modell, verk för andaktsrummet T v: Detalj av materialprov. Perforeringen bygger på ett handritat mönster.

5 4.2 Förslag till konstnärlig gestaltning av Rågsvedsslingans västra del Annika Vilhelmson, Going Public 2012 Mitt förslag till konstnärlig gestaltning för Rågsved gäller området mellan centrumhuset (Bygeln 3) och intilliggande fastigheter (Bygeln 4 och 5, skolområdet resp. äldrecentrum/bvc) samt gångvägarna som leder till/från centrum. Trots det centrala läget i stadsdelen ger platsen idag intryck av att ha blivit över och glömts bort. En orsak till att det blivit så kan vara platsens karaktär av passage: det här är inte en plats man uppehåller sig på, bara ett ställe man går förbi på väg någon annanstans. Även om detta konstaterande i sak är riktigt upptäcker man vid närmare betraktande att det inte motiverar att behandla platsen som en anonym bakgård. I själva verket är det här en plats som spelar en påtaglig roll i vardagen för de människor som rör sig i området, och som förtjänar att värderas i relation till detta. Här passerar varje dag människor som bor och arbetar i Rågsved och det är skolväg för många DY 5nJVYHGVVNRODQV HOHYHU byhq RP GHW U U VLJ RP HQ SODWV VRP GH ÀHVWD LQWH IlVWHU QnJRQ större uppmärksamhet vid, återverkar dess utseende och underhåll på bilden av hur samhället uppfattar området och i förlängningen på hur invånarna själva ser på sitt område. På så vis blir den relativt enkla gesten att lyfta en till synes oviktig plats ett sätt att synliggöra inte bara platsen i sig utan också Rågsvedsbornas vardag. Vikten av att uppmärksamma det icke omedelbara, utan att för den sakens skull beröva det dess karaktär av ickeframträdande, är ett återkommande tema i mitt konstnärliga arbete. I mitt projekt för Rågsved återspeglas detta både i val av och förhållningssätt till platsen, och i verkets utformning och materialval. Konkret utgörs mitt förslag en markbeläggning bestående av betongplattor (80 x 80 cm), med ingjutna prickar av transparent glas (diameter 4 cm). Prickarna sprids radiellt ut från ett centrum och bildar ett mönster. Mönstret knyter an till den rörelse som uppstår run ett stadsdelscentrum, där människors vägar strålar samman vid knutpunkter som NROOHNWLYWUD N EXWLNHU RFK VNROD RFK RPYlQW VNLOMV nw RFK VSULGV QlU YDU RFK HQ JnU KHP till sitt. *ODVHW L SULFNDUQD UHÀHNWHUDU OMXV RFK VNDSDU HWW VSHO PHOODQ \WD RFK GMXS 9DUH VLJ PDQ KDVWLJW VN\QGDU I UEL Sn YlJ WLOO WXQQHOEDQDQ RFK EDUD UHJLVWUHUDU HQ UHÀH[ L JRQYUnQ HOOHU låter fantasin leta sig ner i den värld som anas alldeles under markytan, uppstår en skiftning i medvetandet. En liten förskjutning som kanhända rymmer ett frö till något mycket större. Överst: Bild från platsen med det föreslagna verket inritat. T h på bilden centrumhuset, längst ner Äldrecentrum/BVC. Längst t v: Detalj av fullskaleprov på betongplatta med ingjutna glasprickar. T v: Modell av det föreslagna verket.

6 4.3 Läge (Kontinuerlig förhandling) 2013 Väggfärg, tejp häftklammer Läge (Kontinuerlig förhandling) är det andra av hittills tre verk inom projektet famnad:fjärmad:förändrad. begreppen sensualitet och ett milt vansinne som förtecken växer verken fram i utforskandet av vad som händer när ett av de element som utgör rummet lösgörs och intar en helt ny relation till såväl rum som betraktare. Läge (Kontinuerlig förhandling) visades på Galleri Blunk i Trondheim i november Installationen sträcker sig genom hela gallerilokalen och spelar med gallerirummens inbördes olikheter i en rumslig balansakt där lager av associationer och begrepp ömsom binds samman, ömsom bryts upp. I det yttre rummet bildar färgvåderna en sammanhängande klädsel som löper tätt intill väggen fram till dörröppningen, där den viker av in mot det inre rummet. Där inne släpper färgvåden väggen för att istället välla ut över golvet.

7 4.4 Utanför, strax intill Papper, textil. Ca 3 x 3 x 0,9 m Två pappersytor monterade med 45 cm mellanrum i djupled. Där bakom en svart väggyta ytterligare 45 cm in. Med hjälp av ett nålliknande verktyg har jag perforerat delar av pappersytorna. På det främre pappret har jag bearbetat ett område om ca 140 x 210 cm, genom vilket det bakre (ca 75 x 170 cm) kan anas. Ett verk i gränslandet mellan installation och teckning, präglat av en kombination av transparens och stark materialitet.

8 4.5 Alltjämt tveklösheten 2010 Papper. Totalt mått ca 3 x 3,5 m, vådernas mått ca 1/1,05/1,1 m x 3 m Tre pappersvåder av varierande bredd. Två av ytorna har bearbetats, medan den tredje lämnats orörd. Med ljusets hjälp bildas en ständigt skiftande teckning.

Söka och undersöka - rum

Söka och undersöka - rum Rapport Kandidatarbete Söka och undersöka - rum Linnea Nordin Inredningsarkitektur & Möbeldesign DKK Konstfack 2013-05-28 Professor: Jonas Osslund Kursledare: Karin Tyrefors Handledare: Åsa Conradsson

Läs mer

NACKASALEN Konst i Nacka stadshus

NACKASALEN Konst i Nacka stadshus NACKASALEN Konst i Nacka stadshus Nackasalen ritades främst av arkitektfirman Aperto AB. Den rymmer 58 sittande personer vid bord, och 100 ej bord. Nackasalen har en hög genomströmning av människor och

Läs mer

INTRODUKTION OCH ANVISNING FÖR UPPBYGGNAD AV RAMPER

INTRODUKTION OCH ANVISNING FÖR UPPBYGGNAD AV RAMPER INTRODUKTION OCH ANVISNING FÖR UPPBYGGNAD AV RAMPER Med Excellent Systems ramper finns det så många kombinationsmöjligheter att det nästan bara är fantasin som sätter gränserna. Traditionella raka ramper

Läs mer

ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15

ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15 ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15 Översikt: Den första uppgiften är en undersökning av linje, kant och yta. I den skall du försöka skapa något intressant

Läs mer

Det handlar om ljus. Hur ser man erfarenhet?

Det handlar om ljus. Hur ser man erfarenhet? 10 11 Det handlar om ljus T. v. Ett ansikte, torrnålsgravyr T. h. Alltså avgjort?, torrnålsgravyr Torrnål. Tonerna och övergångarna längs graderna som färgen ger när plåten pressas mot pappret. Bilderna

Läs mer

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning enit - kulturtidningen i väst av 6 2012-11-27 15:22 Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning Galleri Imma, Mariestad - pågår till

Läs mer

,QI UDQGHW DY HXURQ NRPPLVVLRQHQ UHGRJ U LQJnHQGH I U I UEHUHGHOVHUQD RFK I UHVOnU WMXJR

,QI UDQGHW DY HXURQ NRPPLVVLRQHQ UHGRJ U LQJnHQGH I U I UEHUHGHOVHUQD RFK I UHVOnU WMXJR ,3 Bryssel den 3 april 2001,QI UDQGHW DY HXURQ NRPPLVVLRQHQ UHGRJ U LQJnHQGH I U I UEHUHGHOVHUQD RFK I UHVOnU WMXJR OlPSOLJDnWJlUGHU GDJDU I UH HXURGDJHQ ODGH NRPPLVVLRQHQ IUDP HWW PHGGHODQGH RP I UEHUHGHOVHUQDI

Läs mer

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekberg Keramik, måleri och skulptur Göteborgs Konstförening 10/5-1/6 INRE FÖRFLYTTNINGAR Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekbergs skapande ger en förnimmelse

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009.

Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009. Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009. Projektledare: Marianne Jonsson/Statens konstråd En liten berättelse

Läs mer

Optiska ytor Vad händer med ljusstrålarna när de träffar en gränsyta mellan två olika material?

Optiska ytor Vad händer med ljusstrålarna när de träffar en gränsyta mellan två olika material? 1 Föreläsning 2 Optiska ytor Vad händer med ljusstrålarna när de träffar en gränsyta mellan två olika material? Strålen in mot ytan kallas infallande ljus och den andra strålen på samma sida är reflekterat

Läs mer

GÖR DET OSYNLIGA SYNLIGT MED HJÄLP AV LJUSET

GÖR DET OSYNLIGA SYNLIGT MED HJÄLP AV LJUSET GÖR DET OSYNLIGA SYNLIGT MED HJÄLP AV LJUSET Bild av 8 klassare från skola i Östra Göinge Kommun. - En fotografisk workshop Bildkonstnär SOFIA ÄNGHEDE Ankargatan 4a 414 61 Göteborg Tfn 0704 01 31 26 Email:

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Jenny Nolstam www.jennynolstam.se tel: 070 818 44 21 adress: Rorgängargatan 11, 120 70 Stockholm e-mail: jenny@jennynolstam.se

Jenny Nolstam www.jennynolstam.se tel: 070 818 44 21 adress: Rorgängargatan 11, 120 70 Stockholm e-mail: jenny@jennynolstam.se Jenny Nolstam www.jennynolstam.se tel: 070 818 44 21 adress: Rorgängargatan 11, 120 70 Stockholm e-mail: jenny@jennynolstam.se Jag arbetar som konstnär, formgivare och projektledare med egen verksamhet

Läs mer

STADSATELJÉ MÄRSTA - EN DOKUMENTATION

STADSATELJÉ MÄRSTA - EN DOKUMENTATION STADSATELJÉ MÄRSTA - EN DOKUMENTATION Stadsateljé Märsta - en undersökning av möjligheten att bredda verksamheten på Konsthall Märsta genom att söka upp nya platser och skapa förutsättningar för nya samarbeten.

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

Tyrolerfesten har äntligen fått en konsertarena i de österrikiska Alperna. Byggnaden i dekonstruktivistisk stil följer landskapets omgivningar.

Tyrolerfesten har äntligen fått en konsertarena i de österrikiska Alperna. Byggnaden i dekonstruktivistisk stil följer landskapets omgivningar. Festival Hall / Delugan Meissl Associated Architects En exponerad juvel Tyrolerfesten har äntligen fått en konsertarena i de österrikiska Alperna. Byggnaden i dekonstruktivistisk stil följer landskapets

Läs mer

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs.

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs. FÖRSLAG I gestaltningen av det nya området utgår jag från mina associationer till Hammarbyhöjdens karaktär. Jag nytolkar begreppen och gestaltar dem så de nya tolkningarna påminner om eller kontrasterar

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

TUNING. Skydd, dekoration och design. Liquid Gum. Sprayfolie

TUNING. Skydd, dekoration och design. Liquid Gum. Sprayfolie TUNING Skydd, dekoration och design Liquid Gum Sprayfolie Nyhet! Tuning & Design med Liquid Gum Den avdragbara sprayfolien med Grepp-effekt* Liquid Gum hjälper dig att skapa en högkvalitativ beläggning

Läs mer

2012 w w w. s c h e r l i n. s e

2012 w w w. s c h e r l i n. s e 2012 www.scherlin.se Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat-

Läs mer

Online reträtt Vägledning vecka 26

Online reträtt Vägledning vecka 26 Online reträtt Vägledning vecka 26 Jesus helar sina lärjungars blindhet Vägledning: "Jag vill se" Vi kommer till den punkt i Jesu liv, där hans eget val blir klart. Han kommer att gå till Jerusalem. Han

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om anpassning av passagerarfartyg med hänsyn till personer med funktionshinder; beslutade den 12 november 2004. SJÖFS 2004:25

Läs mer

Policy för papperskorgar & askkoppar

Policy för papperskorgar & askkoppar Policy för papperskorgar & askkoppar Rapport 03-3 m. tillägg 05-7 Förord Materialet till denna rapport har tagits fram av Charlotte Horgby och bearbetats och slutförts av Anna Olsson, Parkoch naturförvaltningen.

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

http://www.leidenhed.se Senaste revideringen av kapitlet gjordes 2014-05-08, efter att ett fel upptäckts.

http://www.leidenhed.se Senaste revideringen av kapitlet gjordes 2014-05-08, efter att ett fel upptäckts. Dokumentet är från sajtsidan Matematik: som ingår i min sajt: http://www.leidenhed.se/matte.html http://www.leidenhed.se Minst och störst Senaste revideringen av kapitlet gjordes 2014-05-08, efter att

Läs mer

Det skandinaviska kynnet vill ha enkelhet och rena former utan krusiduller. Ungefär som Ifö Space med andra ord.

Det skandinaviska kynnet vill ha enkelhet och rena former utan krusiduller. Ungefär som Ifö Space med andra ord. Det skandinaviska kynnet vill ha enkelhet och rena former utan krusiduller. Ungefär som Ifö Space med andra ord. FORMAD AV SKANDINAVERNAS SÄRSKILDA KRAV. INTE MINST PÅ DESIGN. Vi började tillverka våra

Läs mer

Göingegården. kv. Aroma

Göingegården. kv. Aroma Göingegården kv. Aroma VILLOR Välkommen till Göingegården! Precis invid en genuin gammal äppelodling växer en helt ny stadsdel fram, centralt belägen nära stan och med utmärkta förbindelser till både Halmstad

Läs mer

NORRA TYRESÖ CENTRUM MARKANVISNINGSTÄVLING OKTOBER 2014

NORRA TYRESÖ CENTRUM MARKANVISNINGSTÄVLING OKTOBER 2014 NORR TYRESÖ ENTRUM MRKNVISNINSTÄVLIN OKTOER 24 Inledning Planeringen av den hållbara stadsdelen Norra Tyresö centrum är i full gång. tt skapa en stadsdel som erbjuder naturliga och trygga mötesplatser

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se KLINKER båda golv och vägg Alla mörka EGEUM 10DG GRÅ Art. nr. KK20IM47 Egeum 9,5x9,5 (0,68) cm Mörk grå, matt och strukturerad. 335 kr Egeum 10DG Grå är en färdigpatinerad klinker med en yta som passar

Läs mer

En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer.

En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer. En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer. Text Kajsa Ihre foto devis bionaz 086 [xxxxx xxxxxx xxxxx]

Läs mer

GAFE Google Apps For Education. Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson

GAFE Google Apps For Education. Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson GAFE Google Apps For Education Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson LATHUND GAFE = Google Apps For Education www.google.se är startsidan där man kan hitta alla sidor i GAFE. Om man inte vill skriva

Läs mer

Magbild gravid 19 veckor

Magbild gravid 19 veckor Magbild gravid 19 veckor Idag har det gått 19 veckor av graviditeten och jag går in i vecka 20, nästan hälften! Det här går i ett rasande tempo. Enligt gravidappen börjar nu kosten jag äter påverka barnets

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER 1999 Utgiven i Helsingfors den 22 september 1999 Nr 99 101 INNEHÅLL Nr Sidan 99 Lag om godkännande av vissa bestämmelser

Läs mer

HARDI KURDA. Diagnosmaskinen. The Diagnosis Machine

HARDI KURDA. Diagnosmaskinen. The Diagnosis Machine HARDI KURDA Diagnosmaskinen The Diagnosis Machine FÖRORD Konstenheten i Västra Götalandsregionen har initierat projektet Diagnosmaskinen, en konstnärlig gestaltning som önskar skapa interaktion med patient,

Läs mer

Livets pärlor. Vi lever i en tid då andlighet tryckts undan. En liten krans med 18 pärlor - hur kan den rymma livets alla nyanser?

Livets pärlor. Vi lever i en tid då andlighet tryckts undan. En liten krans med 18 pärlor - hur kan den rymma livets alla nyanser? Livets pärlor. En liten krans med 18 pärlor - hur kan den rymma livets alla nyanser? Allt fler söker välbefinnande och ro Tempot har blivit allt hetsigare, många arbetar för mycket både mätt i tid och

Läs mer

Nya Karolinska huvudentré Skuggskissförslag som en del av kursen Going public, Konstfack 2015

Nya Karolinska huvudentré Skuggskissförslag som en del av kursen Going public, Konstfack 2015 Nya Karolinska huvudentré Uppdragsbeskrivning Platsen för gestaltningen är tre av de fyra väggar som innesluter entréhallens stora luftschakt. Den främre väggen är en central plats i det stora entrérummet

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET 1) Allmänt Uniclic X-systemet: Klicksystemet som innebär att du kan ersätta en skadad bräda i mitten av rummet snabbt,kvickt och lätt, utan

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012. Badrum med känsla

DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012. Badrum med känsla DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012 Badrum med känsla BADRUM MED KÄNSLA 2 Med inspiration av den karga, svenska naturen med friskt, rent vatten har vi designat en modern badrumsserie med lugn, närvaro och oändlighet

Läs mer

Avfallsutrymmen. Råd och anvisningar för. samt transportvägar

Avfallsutrymmen. Råd och anvisningar för. samt transportvägar Råd och anvisningar för Avfallsutrymmen samt transportvägar www.vafabmiljo.se kundservice@vafabmiljo.se Tel: 020-120 22 20 www.facebook.com/vafabmiljo Dessa råd och anvisningar gäller inom hela Västerås

Läs mer

Om du mår bra så mår jag bra! Kan en relation hålla hela livet?

Om du mår bra så mår jag bra! Kan en relation hålla hela livet? Om du mår bra så mår jag bra! Kan en relation hålla hela livet? Parterapi med ungavuxna.. Jag kommer att berätta om mitt arbete med unga par, närheten till den egna ursprungsfamiljen finns mer närvarande,

Läs mer

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY Monterings och bruksanvisning Art # 74103 Specifikationer Art # 180-0305 Kapacitet Stål 1.6/16 (mm/gauge) Alluminium 1.8/15 Öppning(mm//in) 120//4-3/4 Nettovikt/Bruttovikt

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

Så Gör Prinsessor efter

Så Gör Prinsessor efter Så Gör Prinsessor efter Per Gustavssons bok 4-8 år Foto: Anna Lindkvist Aja Rodas Ulf Montan Handledarmaterial till pjäsen av Lena Yxner Regi och dramatisering: Ika Nord Scenografi/kostym: Benita Bergfeldt-Löfgren

Läs mer

Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga

Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga Rolf Thelander EMALJ Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga ROLF THELANDER 14 Man skulle kunna kalla honom streckets mästare. Men själv tycker Rolf Thelander att han har mycket kvar att utforska

Läs mer

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 www.teatertre.se / 08-669 00 60 Peka Trumma Dansa är en rytmisk, rörlig och rolig föreställning för de yngsta, fritt efter

Läs mer

3Cu. En studie av kopparvävens egenskaper i kombination med ljus.

3Cu. En studie av kopparvävens egenskaper i kombination med ljus. 3Cu En studie av kopparvävens egenskaper i kombination med ljus. Ingrid Bergh Textilhögskolan, Högskolan i Borås 2012 Konstnärlig kandidatexamen i textildesign Intern Handledare: Linnea Nilsson Extern

Läs mer

Nyhet 2016 Svenska kvalitetsmöbler med smart design. Sail klädhängare

Nyhet 2016 Svenska kvalitetsmöbler med smart design. Sail klädhängare Nyheter 2016 Kvalitet som håller i längden TreCe designar, tillverkar och säljer svenska kvalitetsmöbler för kontor och offentliga miljöer. Vårt breda produktsortiment produceras på ett Svenska kvalitetsmöbler

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

Kapitlen ANROP, JAG. och INÅTRIKTNING. ur boken LIVETS ORD BÔ YIN RÂ

Kapitlen ANROP, JAG. och INÅTRIKTNING. ur boken LIVETS ORD BÔ YIN RÂ Kapitlen ANROP, JAG och INÅTRIKTNING ur boken LIVETS ORD av BÔ YIN RÂ Mer information om boken finns på: http://www.boyinra-stiftelsen.se A A BO YIN RA LIVETS ORD ÖVERSÄTTNING FRÅN TYSKA ORIGINALSPRÅKET

Läs mer

UPPGIFT 1 Drake. Åskad kom ett papper som är långsmalt genom att tejpa ihop kortsidorna av två A3-ark. Måla drakarna med vattenfärger på arket.

UPPGIFT 1 Drake. Åskad kom ett papper som är långsmalt genom att tejpa ihop kortsidorna av två A3-ark. Måla drakarna med vattenfärger på arket. PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 UPPGIFT 1 Drake Använd vattenfärger och måla en drake som är väldig, som sprudlar av

Läs mer

VACKRA SMYCKEN AV LIM

VACKRA SMYCKEN AV LIM VACKRA SMYCKEN AV LIM Magisterexamen Rapport av Klara Schmidt Ädellab/Metallformgivning, Konstfack 2005 Handledare: Aurél Schiller 1 Den här rapporten visar mitt sätt att arbeta när jag undersöker materialet

Läs mer

Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten.

Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten. Till läraren om kopieringsunderlag: Ledtrådar och bevis Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten. 1. De börjar med att titta på rubriker och bilder.

Läs mer

,QI U 6WRFNKROP DWW EHIlVWD (XURSDV NRQNXUUHQVNUDIW RFK YlUQD RP VRFLDO LQWHJUDWLRQ

,QI U 6WRFNKROP DWW EHIlVWD (XURSDV NRQNXUUHQVNUDIW RFK YlUQD RP VRFLDO LQWHJUDWLRQ 63((&+ Tal av Romano Prodi Europeiska kommissionens ordförande,qi U 6WRFNKROP DWW EHIlVWD (XURSDV NRQNXUUHQVNUDIW RFK YlUQD RP VRFLDO LQWHJUDWLRQ Europaparlamentet 6WUDVERXUJGHQPDUV Fru ordförande, ärade

Läs mer

Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana

Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana PM Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana Jonas Stenström Naturcentrum AB 2014-06-23 1 (5) Ängar Allmän bedömning Visserligen kan man konstatera att det verkar som att

Läs mer

Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 2015-06-08

Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 2015-06-08 BILDPROTOKOLL Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 Workshop 2 fokuserade på strukturer, rumslig gestaltning och framtida innehåll på Tullkammarkajen. Kunskap och idéer från workshop 1 har i mellantiden

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

2013 v ä g g / g o lv

2013 v ä g g / g o lv 2013 vägg/golv VÄGG/GOLV Med vägg- eller golvarmaturer kan du enkelt och snabbt låta rummet skifta i karaktär och känsla. Vi har armaturer för både inom- och utomhusbruk, och beroende av vilken färgtemperatur

Läs mer

Känslor. Litteraturtips: Levande färger, Karl Ryberg

Känslor. Litteraturtips: Levande färger, Karl Ryberg Känslor är väl lämpade att uttrycka inom de konstnärliga ämnena redan med mycket unga elever. Små barn - och ibland även äldre - målar ut sina känslor, oavsett vad de blir ombedda att göra. Alla lägger

Läs mer

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Arkitektens bästa tips inför HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Tony Sundberg, arkitekt SAR/MSA på Sävsjö Trähus, om hans bästa

Läs mer

Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?)

Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?) BILAGA 1 INTERVJUGUIDE Vad är jämställdhet? Hur viktigt är det med jämställdhet? Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?)

Läs mer

Av: Kalle och Victoria

Av: Kalle och Victoria åra sinnen Av: Kalle och Victoria Hörseln Vi hör ljud genom ljudvågor. I en radio, tv, mobiler eller t.ex. Stereo är det högtalaren som gör ljudvågorna. Hos oss människor är det stämbanden som gör ljudvågorna.

Läs mer

Pdf- filer kräver et t hjälpprogram som het er Adobe Acrobat Reader. Acrobat Reader är en grat is programvara som du kan hämt a på den här sidan.

Pdf- filer kräver et t hjälpprogram som het er Adobe Acrobat Reader. Acrobat Reader är en grat is programvara som du kan hämt a på den här sidan. 1(5/$''1,1* 2&+,167$//$7,21 $9 $&52%$7 5($'(5 3GIGRNXPHQW Pdf- filer kräver et t hjälpprogram som het er Adobe Acrobat Reader. Acrobat Reader är en grat is programvara som du kan hämt a på den här sidan.

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

NÄR TIDEN STÅR STILL. Masterarbete Av Lisa Andersson Andersson. Keramikkonst Högskolan för design och konsthantverk Göteborgs universitet

NÄR TIDEN STÅR STILL. Masterarbete Av Lisa Andersson Andersson. Keramikkonst Högskolan för design och konsthantverk Göteborgs universitet NÄR TIDEN STÅR STILL Masterarbete Av Lisa Andersson Andersson Keramikkonst Högskolan för design och konsthantverk Göteborgs universitet 2015 Professor: Mia E Göransson Handledare: Berit Lindfelt Till E

Läs mer

TRAFIKPLATSER. De höga bergskärningarna mellan trafikplatserna Akalla och Häggvik gestaltas med stor omsorg och med arkitektonisk

TRAFIKPLATSER. De höga bergskärningarna mellan trafikplatserna Akalla och Häggvik gestaltas med stor omsorg och med arkitektonisk att klätterväxter, träd och buskar ska klara av att växa och trivas i en tuff vägmiljö är det helt avgörande att de får goda förutsättningar i form av bra tillgång till näring, vatten och syre. Både i

Läs mer

TELLUS TOWER. Sammansatt illustrationsbilaga SSM BYGG & FASTIGHETS AB WINGÅRDHS 2014-09-16

TELLUS TOWER. Sammansatt illustrationsbilaga SSM BYGG & FASTIGHETS AB WINGÅRDHS 2014-09-16 TELLUS TOWER Sammansatt illustrationsbilaga SSM BYGG & FASTIGHETS AB WINGÅRDHS 2014-09-16 Tellus Tower Godkänt dokument - Susanne Werlinder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2014-10-27, Dnr 2013-12715

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per

Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per k ULLA FRIES g 90 Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per Anders Pettersson. 91 Scener för livet

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

Nina Jansdotter. tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI. vinn över rädslan att lyckas

Nina Jansdotter. tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI. vinn över rädslan att lyckas Nina Jansdotter tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI vinn över rädslan att lyckas Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag och Nina Jansdotter

Läs mer

SvFFs Arbetsmodell. Vad? Öva passningsspel, orientera sig, rättvänd/felvänd spelare, spel på rättvänd (med fart)

SvFFs Arbetsmodell. Vad? Öva passningsspel, orientera sig, rättvänd/felvänd spelare, spel på rättvänd (med fart) Öva passningsspel, orientera sig, rättvänd/felvänd spelare, spel på rättvänd (med fart) Utveckla lagets och individens passningsspel och speluppfattning Hur? Insuktionsmetod V F V / V P F # Huvudvridning

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

Musklernas uppbyggnad

Musklernas uppbyggnad Musklernas uppbyggnad Muskler och senor bildar tillsammans med skelett, leder och fogar det som brukar kallas för rörelseapparaten. Genom att musklerna som är fästa vid skelettet kan dra ihop sig skapas

Läs mer

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel. GRANITKERAMIK båda golv och vägg, ute som inne Alla färgade KLINKER MISTRAL VERDE 10 Art. nr. 20657 Mistral 9,7x9,7 (1) cm Grön, blank och livfull i ytan. 100 st 495 kr m2/kartong: 0,76 m2 Mistral Verde

Läs mer

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman Prisad färg 2014 tävlingsbidrag av Eva Sundman Inspiration från 5 olika decennier: Jag använde mig av internet, olika köksböcker och vänner som har bra minne för vad som har varit modernt genom åren. 60-tal:

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Kerstin Dahl Norén Medverkar med konstverket Vintergatan har sin gång i diabas Jag är skulptör och konstnär från Borås och mina

Läs mer

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL Kappa Original 5 Kappa Klassisk 9 Kappa Bas 13 Upphängning 17 Färger 18 1 2 KAPPA Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

Munktell Science Park

Munktell Science Park Munktell Science Park Så hittar du: I utkanten av Eskilstunas stadshjärta hittar du Munktellstaden. Stadsdelen är välkänd och är en plats stadens invånare normalt rör sig mot när de vill uppleva stadens

Läs mer

Ljuddämpande golvskärmar

Ljuddämpande golvskärmar Ljuddämpande golvskärmar StandUp! Zipper Stjärnljus Skapa rum i rummet med golvskärmar i massiv filt. Dessa filtskärmar är mycket enkla att flytta, ändra och ställa undan. Zipper: 1650x2400x17mm Stand-up!:

Läs mer

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kapprumsinredning Kappa Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

FIXA FÖRVARING YTTERMÅTT INNERMÅTT

FIXA FÖRVARING YTTERMÅTT INNERMÅTT FÖRVARING NÄR SAKERNA ÄR LÄTTILLGÄNGLIGA OCH MAN INTE BEHÖVER LETA ELLER FRÅGA OM HJÄLP ÖKAR NYFIKENHETEN OCH LUSTEN ATT LÄRA. DESSUTOM SKAPAR GENOMTÄNKT, ANPASSAD FÖRVARING MER GOLVUTRYMME FÖR OLIKA AKTIVITETER.

Läs mer

Kärleken till ett golv

Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Visst kan man bli förälskad i vackra ting. I synnerhet om de består i all oändlighet och bara blir vackrare med åren. Ett trägolv är ett levande material som

Läs mer

Bevarat boende, Skapat boende. Kept Dwelling, Created Dwelling A Transformation in Tyresö, Stockholm. Sebastian Ailert. Transformation Tyresö

Bevarat boende, Skapat boende. Kept Dwelling, Created Dwelling A Transformation in Tyresö, Stockholm. Sebastian Ailert. Transformation Tyresö evarat boende, Skapat boende Transformation Tyresö ept Dwelling, Created Dwelling A Transformation in Tyresö, Stockholm Sebastian Ailert Handledare/ Supervisor Examinator/ Examiner Ebba Hallin och Anders

Läs mer

Ett nattligt Los Angeles

Ett nattligt Los Angeles Ett nattligt Los Angeles 1 Föreställ dig att du går på natten på den lägsta nivån på bildens trafikkorsning i Los Angeles. Rita vad du ser när du tittar snett uppåt. En färgteckning eller målning på ett

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Produkt och ljuskatalog

Produkt och ljuskatalog Produkt och ljuskatalog Doftbeskrivningar Vanilj Äpple Den söta och varma doften av vanilj lugnar, balanserar, förhindrar trötthet och därmed förbättrar den fysiska och psykiska aktiviteten. Inre spänningar

Läs mer

i Lysekil Kommun Onsdagen den 11 april kl. 23:57:01 Får SOS in ett larm om brand i

i Lysekil Kommun Onsdagen den 11 april kl. 23:57:01 Får SOS in ett larm om brand i Lysekil 2012-03-07 Brandutredning 2012-04-11. i Lysekil Kommun Onsdagen den 11 april kl. 23:57:01 Får SOS in ett larm om brand i byggnad på adressen. Räddningstjänsten i Lysekil larmas till branden. Larm

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

anniversary 1994-2014

anniversary 1994-2014 anniversary 2014 i 20years 1994-2014 Nu har det gått 20 år. Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar,

Läs mer