Hyrlösningar gynnar tillverkningsindustrin i en ständigt föränderlig värld

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hyrlösningar gynnar tillverkningsindustrin i en ständigt föränderlig värld"

Transkript

1 Hyrlösningar gynnar tillverkningsindustrin i en ständigt föränderlig värld

2 Hyrlösningar gynnar tillverkningsindustrin i en ständigt föränderlig värld Den svenska tillverkningsindustrin håller en hög standard när det kommer till kvalitet och effektivitet. Samtidigt står många företag i dag inför stora utmaningar. Nya regleringar, teknisk utveckling, extrema väderförhållanden och höga krav kan samtliga bidra till att befintlig utrustning inte längre håller måttet. När sådana problem uppstår är tiden ofta knapp och företagen behöver någon som kan lösa deras problem snabbt och effektivt. Det är då hyrlösningar för kraftförsörjning och temperaturkontroll kan vara till hjälp.

3 På vilket sätt kan hyrutrustning vara lösningen? Få företag är så beroende av sin tekniska utrustning som de i mat- och dryckesindustrin. Driftstopp, vare sig de är kopplade till bristande kraftförsörjning eller temperaturkontroll, kan snabbt leda till stora intäktsförluster. Trots det är många företag skeptiska till att investera i backup-lösningar. Dessa kan uppfattas som dyra och riskabla investeringar med tanke på de snabba tekniska framsteg som görs i samband med Industry 4.0. Företag vill inte köpa dyra försäkringar i form av utrustning som mycket väl kan bli föråldrad kort efter att den tagits i bruk. Med tuff internationell konkurrens och Industry 4.0 eller smart industry under snabb utveckling behöver svenska tillverkare vara agila för att få ut det mesta möjliga av sina resurser och kunna fokusera på hållbar och effektiv produktion. Under högsäsong kan ström och temperaturkontroll leda till flaskhalsar men så behöver det inte vara. Genom att hyra utrustning kan företagen nå den extra kapacitet som krävs under de mer intensiva perioderna. Aggrekos hyrlösningar och expertis hjälper företag att lösa sina tillfälliga förändrade behov och få ut så mycket som möjligt av sin produktion. Det antas ofta att det är mer kostnadseffektivt att köpa än att hyra sin utrustning, men eftersom inköp ofta medför dolda kostnader är detta en missuppfattning. Genom att hyra utrustning istället för att köpa den förflyttas dessutom den osäkerhet och de risker som är förknippade med att äga egen utrustning till hyresleverantören, vilket gör det möjligt för kunder att fokusera på att använda utrustningen som en produktiv del av sin verksamhet. Tjänsteleverantören garanterar att den senaste utrustningen finns på plats och underhålls. Som många företag i branschen är medvetna om kan konsekvenserna av ett driftstopp bli allvarliga. Med backup-lösningar på plats är man försäkrad om att produktionen fortsätter att rulla på smidigt. Genom att hyra istället för att köpa sin backup-utrustning kan företag också välja ett prisvärt alternativ som gör att de kan fortsätta att vara agila under Industry 4.0, säger Jonas Eklund på Aggreko.

4 Skräddarsydda hyrlösningar som levererar optimala resultat Föreställ dig att ett kylaggregat i ett mejeri oväntat går sönder. Detta kan resultera i tusentals liter förstörd mjölk med stora intäkts- och produktionsförluster. När ett större mejeri kontaktade Aggreko och efterfrågade en backup-lösning för att undvika detta scenario, var det nödvändigt att hitta ett sätt att hålla isvattnet som användes i mejeriets processkylsystem vid en temperatur på stadiga 1 ⁰C. Detta skulle i sin tur säkerställa att mjölkens temperatur hölls mellan 3 och 4 ⁰C. Vid varmare temperatur skulle mjölken surna och vid en kallare skulle vattnet frysa. Aggreko utvecklade en plan för att länka ihop anläggningens vattenkylningsprocess genom en värmeväxlare. Denna tog emot isvatten från ena sidan, med en trevägsventil fäst vid den andra och kopplades ihop till ett 800 kw- kylaggregat som levererade vatten vid en konstant temperatur nivå på 1 ⁰C. Aggreko installerade en känslig temperaturmätare i trevägsventilen för att kunna övervaka temperaturen när vattnet lämnade värmeväxlaren. Ventilen öppnades och stängdes för att kyla ned och värma upp vattnet samtidigt som temperaturen steg och föll vilket bidrog till att hålla vattentemperaturen mellan +/- 0.3 ⁰C av 1 ⁰C. Till följd av detta kunde mjölken hållas i toppskick i samband med att den ordinarie kylaren gick sönder och behövde bytas ut. Genom att hyra sin backup-lösning fortsätter mejeriet att alltid ha den bäst anpassade lösningen på plats.

5 Hyrlösningar som smidig övergång från f-gaser En annan utmaning kopplad till företagens utrustning handlar om nya regleringskrav, exempelvis den nya F-gasförordningen. F-gaser, eller fluorerande växthusgaser, är gaser som innehåller fluor och i dag ofta används i kylsystem. På grund av gasernas miljöpåverkan som vanligen är mellan och gånger större än CO2 sett till GWP (Global Warming Potential) har EU beslutat att gradvis fasa ut dem.

6 Hyrlösningar fungerar inte endast som ett smart backup-alternativ utan kan också vara det rätta valet när företag är i behov av tillfälliga kylningslösningar, till exempel vid renovering av permanent kylning eller under tiden ett gammalt system ersätts med ett nyare. För företag i mat- och dryckesindustrin börjar tiden bli knapp för att tänka om kring sin kylningsstrategi. År 2020 inträder ett serviceförbud, vilket innebär att operatörer inte får använda många av f-gaserna för att fylla på befintliga kylsystem. Detta innebär att en enda stor läcka kan göra att utrustningen blir helt oanvändbar, medan en mer långsam läcka kan göra den oduglig på sikt. Dessutom lär priset på f-gaser höjas dramatiskt under de närmsta åren. Företag kommer så småningom att bli tvungna att investera i ny och modernare kylutrustning. Att ersätta gammal utrusning med nyare och renare lösningar är dock inget litet projekt och ett smart alternativ är att först förbereda sig för en övergångsperiod under vilken företaget hyr tillfällig kylutrustning. Det kan ta tid att arbeta fram den bästa långsiktiga planen för en anläggning, särskilt när det finns tvivel om dess framtid på grund av marknadsfluktuationer eller ny teknik. Samtidigt som planeringsarbetet utförs kan hyrd utrustning hålla anläggningen igång så länge som behövs, med full service-support och underhåll utfört av tjänsteleverantören, säger Jonas Eklund på Aggreko.

7 Sömlösa övergångar garanterar oavbruten produktion Aggreko erbjuder ett brett sortiment av produkter som kan bidra till en smidig omställning från f-gaser. Ett tillfälligt kylsystem kan ofta tas i bruk snabbt som när en stor matproducent kontaktade Aggreko i samband med renoveringen av sitt kylrum på kubikmeter. Aggrekos temporära kylsystem godkändes, installerades och togs i bruk på bara 72 timmar. Detta innebar att matproducenten kunde genomföra renoveringen försäkrad om att maten under tiden hölls vid en optimal temperatur. När den nyrenoverade kylanläggningen testats och satts i drift, kopplades den tillfälliga kylningslösningen bort en helt sömlös process. Ju tidigare företagen hanterar de utmaningar som dyker upp i samband med F-gasförordningen, desto bättre. Det är viktigt att veta att det lyckligtvis inte är en fråga om att ersätta all utrustning eller att hålla fast vid allt dyrare f-gaser. Genom att hyra sina lösningar kan företagen anpassa sig till förändringarna i sin egen takt, säger Jonas Eklund på Aggreko.

8 Rekordhög värme under sommarmånaderna en ny utmaning Förra året var den varmast uppmätta sommaren i Sverige på 260 år. Med rapporter om att S veriges temperaturnivåer höjs mer än två gånger så fort som det globala genomsnittet kan extremt varmt väder inte längre räknas som ett fenomen i centrala och södra Europa.

9 Detta innebär en särskilt stor utmaning för företag i mat- och dryckesindustrin som ofta är beroende av stabila temperaturnivåer för att lyckas hålla mat och dryck fräsch. Extremt varma sommarmånader sätter oerhört tryck på befintliga kylsystem, som kan bli otillräckliga för att hålla stabila temperaturnivåer. Än värre är att värmen kan orsaka att utrust ningen brister helt, med konsekvenser som minskad produktion och driftstopp. Detta kan i sin tur leda till stora intäktsförluster. Förra året var den varmast uppmätta sommaren i Sverige på 260 år.

10 Behåll kylan För att säkerställa att produktionen kan fortgå oavbrutet, även under de varmaste dagarna, behöver många företag komplettera med ytterligare kylning under sommaren. Aggreko erbjuder ett omfattande sortiment av lösningar, från komfortkylning i kontorslokaler till processkylning på tillverkningsanläggningar. Aggrekos skräddarsydda tillfälliga lösningar kan på så sätt gynna mat- och dryckesindustrin i synnerhet. Det kan vara riskabelt för många företag att förlita sig på sin befintliga kylutrustning under sommarmånaderna. Förra sommaren var ett bevis på att svenska företag i mat- och dryckesindustrin måste vara beredda på att temperaturer på över 30 grader kan hålla i sig i flera dagar eller till och med veckor. Det här kräver nog granna förberedelser, säger Jonas Eklund på Aggreko. Av en förpackningsanläggning för frukt och grönsaker ombads Aggreko tillhandahålla ytterligare kylning som kunde garantera konstanta 4 5 C, oavsett utomhustemperatur. Tre lågtemperaturlufthanterare installerades och monterades på ett ställsystem, så att de inte tog upp värdefullt golvutrymme. Lufthanterarna kopplades till en 400 kw-kylare, som drevs av en av Aggrekos generatorer. Denna installerades under våren, så att den kunde hålla producentens frukt och grönsaker kylda under sommarvärmen. Den fungerade sedan som en backup-lösning under vintern. Detta visade sig vara kostnadseffektivt eftersom producenten kunde slå på och av lösningen efter behov, vilket säkerställde att temperaturen inomhus hölls konstant trots skiftande temperaturer utomhus. Aggrekos kylpaket var på plats i ett år och gav producenten gott om tid att överväga alternativ för en ny permanent kylutrustning.

11 Vi är här för att hjälpa dig! De många utmaningar som företag inom matoch dryckesindustrin står inför i samband med Industry 4.0 kräver flexibla lösningar. Genom att hyra sin utrustning från en erfaren tjänsteleverantör kan företagen välja prisvärda och agila lösningar som låter dem fokusera på det som är viktigt sin produktion. Oavsett vilka utmaningar du står inför när det kommer till kraftförsörjning och temperaturkontroll, har Aggreko ett brett utbud av hyrutrustning och experter med bred erfarenhet som står redo att hjälpa till. Förutom den utrustning som finns i våra lokaler i Malmö kan vi vid behov enkelt komplettera med utrustning och expertis från vår europeiska organisation. Kontakta oss i dag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att optimera resultaten av din produktion.

12 Aggreko i siffror anställda 210 kontor världen över Närvaro i 53 länder generatorer i storlekar som varierar från 10 kw till 2 MW Total effektkapacitet: MW Total kylkapacitet: MW Jonas Eklund Sales Engineer T: M: +46 (0) E: jonas.eklund@aggreko.se

Allt om F-GAS. F gasförordningen en översikt

Allt om F-GAS. F gasförordningen en översikt Allt om F-GAS Köldmedier används bland annat i kyl och frysanläggningar, värmepumpar och klimatanläggningar. Det finns många olika köldmedier. Begreppet köldmedium är ett samlingsnamn för den gas eller

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING

AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING EHSAN B. HAGHIGHI Fil. dr., värmespecialist Dantherm Cooling AB CHRISTIAN SAKSTRUP SENIOR PROJEKTLEDARE,

Läs mer

Kärnkraft och värmeböljor

Kärnkraft och värmeböljor Kärnkraft och värmeböljor Det här är en rapport från augusti 2018. Den kan även laddas ned som pdf (0,5 MB) Kärnkraften är generellt okänslig för vädret, men det händer att elproduktionen behöver minskas

Läs mer

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Ett unikt sätt att enkelt och energieffektivt generera kyla till ett kylbaffelsystem. Combi Cooler är ett integrerat system som består av en

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

Malungs IF Skidor. En utredning av det mobila snökanonssystemet vid Malungs skidstadium. Tel.nr. 08-550 102 10 Tel.nr.

Malungs IF Skidor. En utredning av det mobila snökanonssystemet vid Malungs skidstadium. Tel.nr. 08-550 102 10 Tel.nr. Malungs IF Skidor En utredning av det mobila snökanonssystemet vid Malungs skidstadium Jörgen Rogstam Mattias Dahlberg jorgen.rogstam@ekanalys.se mattias.dahlberg@ekanalys.se Tel.nr. 08-550 102 10 Tel.nr.

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA DRIFTCENTRAL ENERGI INSPEKTION ISBANOR FÄRDIG KYLA KONSTRUKTION VÄLKOMMEN TILL HUURRE I Sverige har vi verkat sedan 70 år tillbaka och Huurre är Sveriges

Läs mer

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi OUR ENERGY YOUR SUCCESS Lösningar och utrustning för Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från

Läs mer

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor Serverrack med kyla Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop Racktech har ett heltäckande utbud för bästa möjliga kylning av serverrack med hjälp av kall korridor, EHDC Open Loop samt EHDC Closed

Läs mer

Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras

Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras FOTO: PETER CEDERLING Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras Detta är Proco Services unika tjänster som är smarta och ekonomiska samt utför rörarbeten

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Västra Götaland Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för

Läs mer

Transkritisk CO2 kylning med värmeåtervinning

Transkritisk CO2 kylning med värmeåtervinning Transkritisk CO2 kylning med värmeåtervinning Författare: Kenneth Bank Madsen, Danfoss A/S & Peter Bjerg, Danfoss A/S Transkritiska CO 2 system har erövrat stora marknadsandelar de senaste åren, och baserat

Läs mer

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast

Läs mer

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Vattenfall InHouse Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Hållbarhet är det viktigaste för framtiden Idag ställer era kunder krav. De förväntar sig att hotellrummets värme och livsmedelsaffärens

Läs mer

Checklista energitillsyn

Checklista energitillsyn Checklista energitillsyn A. Uppgifter om företaget Företagsnamn: Fastighetsbeteckning Organisationsnummer: Besöksadress: Postadress: Kontaktperson: Telefonnummer: Faktureringsadress: B. Allmänna uppgifter

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

Luft-till-vatten splitsystem

Luft-till-vatten splitsystem Luft-till-vatten splitsystem systemarkitektur Luft-tiLL-vatten splitsystem Carrier presenterar Xp energy den innovativa värmelösningen för bostadsapplikationer luft-till-vatten splitsystem. vi konstruerade

Läs mer

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om sårbarhet och systemfel med el för uppvärmning och tillkännager detta för regeringen.

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om sårbarhet och systemfel med el för uppvärmning och tillkännager detta för regeringen. Enskild motion Motion till riksdagen 2015/16:721 av Jan Lindholm (MP) El för uppvärmning Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om sårbarhet och systemfel

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA

PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA PRODUKTBROSCHYR M5 MÖT DEN NYA GENERATIONENS MOFFETT M5 NX Produkterna som visas i den här broschyren ingår i Hiabs globala produktsortiment. Avvikelser

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Danfoss komponenter för värmepumpar Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Upplev kraften hos 360 effektivitet med vår marknadsledande expertis och omfattande produktportfölj för värmepumpar

Läs mer

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från förnybara

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Effektiva och energisnåla!

Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare: Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare är det perfekta alternativet för dig som behöver kyla ner luften men som inte har lust eller möjlighet att göra hål i väggen för att

Läs mer

DesiCool OMVANDLAR VÄRME TILL KYLA.

DesiCool OMVANDLAR VÄRME TILL KYLA. DesiCool OMVANDLAR VÄRME TILL KYLA. Ibland får man leta både länge och väl för att hitta möjligheter att öka produktiviteten. Andra gånger ligger de bara och väntar. I många industrier och fastigheter

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

Bevara din mjölkkvalitet

Bevara din mjölkkvalitet Bevara din mjölkkvalitet Mjölkkylning för DeLaval VMS Din lösning varje dag Mjölkkylning för DeLaval VMS Mjölkkylning för DeLaval VMS Automatisk mjölkning ställer nya krav på kylningen av mjölken. DeLaval

Läs mer

Livsviktig kyla på ett nytt sätt

Livsviktig kyla på ett nytt sätt Livsviktig kyla på ett nytt sätt Hemköp på Masthuggstorget, Göteborg Hemköp på Masthuggstorget med handlare Samir Cherif och personal var trötta på en kylanläggning som ideligen krånglade och inte höll

Läs mer

VÄXTHUS Regler för minskad klimatpåverkan inom växthusproduktionen

VÄXTHUS Regler för minskad klimatpåverkan inom växthusproduktionen VÄXTHUS Regler för minskad klimatpåverkan inom växthusproduktionen Inledning Detta regelverk är utformat för växthusproduktion av grönsaker, krukväxter och blomsterlök. Livsmedelskedjan står för minst

Läs mer

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar BD 100-3000 100-3000 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten.

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning GUIDE 5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning När vår uppkoppling blir allt mer affärskritisk ökar också kraven på att den ska vara robust och säker. En butik som inte kan ta betalt och ett

Läs mer

Vattenfall InHouse. Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar

Vattenfall InHouse. Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar Vattenfall InHouse Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar En helhetslösning för hållbar el, värme och laddning Det unika med InHouse är enkelheten Solceller, värmepumpar och laddboxar till

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme När du behöver Flexibel, klimatsmart & problemfri värme LEVERANS kundanpassade värmeanläggningar En nyckelfärdig värmeanläggning anpassad efter din verksamhet, konstruerad med dina behov av värme, miljömål

Läs mer

Lycka till med dina förstudier!

Lycka till med dina förstudier! Testa dina förkunskaper genom att försöka lösa följande uppgifter. Ju mer förberedd du är inför kurs och examinering desto mer givande blir kursen och dina förutsättningar att klara examineringen ökar.

Läs mer

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5)

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5) Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Altona, Malmö Stena Fastighter Energy Concept in Sweden Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1967 Area: 9 500 m 2 A temp Verksamhet: Kontorsbyggnad,

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer

Valfrihet för förening och boende

Valfrihet för förening och boende Bostadsrättsföreningar och villasamfälligheter Valfrihet för förening och boende Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, digital-tv, telefoni, data, film, spel, nytta och nöje

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Fjärrkyla bättre inomhusklimat i din fastighet FJÄRR KYLA

Fjärrkyla bättre inomhusklimat i din fastighet FJÄRR KYLA Fjärrkyla bättre inomhusklimat i din fastighet FJÄRR KYLA FJÄRRKYLA BÄTTRE INOMHUSKLIMAT I DIN FASTIGHET Bättre inomhusklimat i din fastighet Fjärrkyla fungerar ungefär som fjärrvärme fast tvärtom. Kallt

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart.

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. Nu sänker vi temperaturen i göteborg Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. 1 Allt för Göteborg Vi på Göteborg Energi har bara en uppgift och det är att ge kraft åt Göteborg. För att uttrycka det lite

Läs mer

Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö.

Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö. Vad är bakgrunden till TINYHOUSESWEDEN? Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö. Sökte lösning på ställa om till ny livsstil. Ett svar på vanliga omställningsfrågor; hur

Läs mer

Linde Integrated Valve

Linde Integrated Valve LIV LIV Linde Integrated Valve Innovativ mobil gasterapi Linde: Living healthcare Linde: Living healthcare 03 Vi har skruvat upp både enkelheten och säkerheten Mobil gasterapi har aldrig varit enklare.

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Bättre inomhusklimat och nöjdare gäster. Att spara energi är att spara miljö och pengar

Bättre inomhusklimat och nöjdare gäster. Att spara energi är att spara miljö och pengar Att spara energi är att spara miljö och pengar Bättre inomhusklimat och nöjdare gäster Är du ansvarig för fastighetens uppvärmning, kyla och ventilation? Då är du även ansvarig för fastighetsgästernas

Läs mer

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas Halogeninfra ELIR För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas 3 1 modell 1200 W Elvärme Användningsområden ELIR:s intensiva värmeavgivning gör den lämplig för alla utomhusmiljöer och för tuff industrimiljö.

Läs mer

Driftmanual. ROTEX Värmepumpar. För användaren. Typer. ROTEX HPSU compact 4-8 kw. ROTEX HPSU compact Ultra 4-8 kw

Driftmanual. ROTEX Värmepumpar. För användaren. Typer. ROTEX HPSU compact 4-8 kw. ROTEX HPSU compact Ultra 4-8 kw För användaren Driftmanual ROTEX Värmepumpar Typer ROTEX HPSU compact Ultra 4-8 kw ROTEX HPSU compact 4-8 kw ROTEX HPSU compact 11-16 kw ROTEX HPSU Bi-Bloc 4-8 kw ROTEX HPSU Bi-Bloc 11-16 kw ROTEX HPSU

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

Temperaturen i din lägenhet

Temperaturen i din lägenhet Temperaturen i din lägenhet Vad säger lagen om temperaturen i lägenheter Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i din lägenhet bör vara mellan 20 C och 23 C. Temperaturen ska aldrig vara under

Läs mer

PM SYSTEMBESKRIVNING OCH LCC-BERÄKNING

PM SYSTEMBESKRIVNING OCH LCC-BERÄKNING 18 Blekinge Sjukhus byggnad 02-46, kyl- och värmeanläggning Alternativ och LCC-beräkning, sammanfattning Alternativ 0 Kylanläggning med 3 st kylmaskiner på plan 8. Kondensorvärme från kylproduktion via

Läs mer

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill.

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill. Terasspool skapa en egen oas Vill du ha en badpool hemlevererad, redo att byggas in på din uteplats eller terass? Då är en terasspool att rekommendera. Här får hela familjen och vännerna plats, för att

Läs mer

NYHET LUFT/LUFT-VÄRMEPUMPAR

NYHET LUFT/LUFT-VÄRMEPUMPAR NATURLIG KRAFT FRÅN PANASONIC Luftvärmepumpar för bättre miljö och ekonomi Värmepumpar av hög kvalitet 100% Panasonic Stora besparingar Upp till 80% av värmekostnaderna Pålitliga Levererar även vid -35

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life We Bring Air to Life Fläkt Woods Group kan erbjuda ett komplett sortiment av produkter och lösningar för ventilation, luftbehandling och industriell luftteknik Kylenhet Cooler Försäljningskontor Luleå

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL INSTALLATIONSGUIDE för montering av Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL Carat Opal 2000SL Emaljerad varmvattenberedare Carat Opal 2000SL passar för Fritidshuset Villan Det mindre boendet Carat Opal 2000SL

Läs mer

Kyl AMA PAK.5232. ...där den behövs!

Kyl AMA PAK.5232. ...där den behövs! Kyl AMA PAK.5232 PROCOOL GENERATION PunktKyla...där den behövs! PROCOOL med Många Möjligheter VAD ÄR PROCOOL? Ett portabelt luftkonditioneringssystem med ett specialkontruerat luftutblåsningsrör för att

Läs mer

KRAV PÅ KÖKSKYLA. Klimatpåverkan Köldmedier Energieffektivitet. Lennart Rolfsman RISE Research Institutes of Sweden

KRAV PÅ KÖKSKYLA. Klimatpåverkan Köldmedier Energieffektivitet. Lennart Rolfsman RISE Research Institutes of Sweden KRAV PÅ KÖKSKYLA Klimatpåverkan Köldmedier Energieffektivitet Lennart Rolfsman Lennart.rolfsman@ri.se RISE Research Institutes of Sweden En ny tid F-gas R 404 alternativ Brandfarliga köldmedier EcoDesign

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Industriellspillvärme

Industriellspillvärme Affärerien effektivareenergiframtid: Industriellspillvärme Matteo Morandin, PhD (VoM) Institutionen för Energi och Miljö Workshop inom samarbetet med Göteborg Energi CHALMERS, Göteborg - 6 nov 2012 6 nov

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS Varför slösa bort din egen värdefulla tid, - om du kan få andra att göra arbetet? Det är inte lätt att hitta den bästa lösningen för en termisk uppgift

Läs mer

Den kompletta lösningen för komfortabelt inneklimat. Bensinstationer

Den kompletta lösningen för komfortabelt inneklimat. Bensinstationer Den kompletta lösningen för komfortabelt inneklimat Bensinstationer Frico har den kompletta lösningen för komfortabelt inneklimat på bensinstationen, vilken omfattar såväl butiksytor och tvätthall som

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar BROSCHYR Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar Sjukhus Huvudkontor Fullständig tillgänglighet och kompetens 24/7 Kundtjänst 24/7 med incidenthanteringsteam Lokal

Läs mer

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB GAS I 100 ÅR Strandmöllens produktionsanläggning i Ljungby, invigd 2011. I snart hundra år har Strandmöllen producerat och sålt gas. Främst har vi verkat i Danmark, men

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME Individuella termiska lösningar - med framåtanda och varsamhet AB&CO TT BOILERS, AB&CO TEKNIK och AB&CO CONSULT är en dansk företagsgrupp,som levererar utrustning

Läs mer

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder.

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder. Genomtänkt. datatillbehör / kontorsmateriel / konferensutrustning & kontorsmaskiner / emballage & förpackningsmateriel engångsartiklar & servering / torkpapper / städ, kem, hygien / skola & förskola Marknadsledande.

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Undvik obehagliga överraskningar

Undvik obehagliga överraskningar LK VATTENFELSBRYTARE LK WATER SAFETY SYSTEM Undvik obehagliga överraskningar med LK Vattenfelsbrytare LK Vattenfelsbrytare går lätt att kombinera så att du får bästa lösningen för ditt hem LK Systems 1

Läs mer

Firefly BakeScan och OvenGuard Unika brandskyddslösningar för industribagerier

Firefly BakeScan och OvenGuard Unika brandskyddslösningar för industribagerier Firefly BakeScan och OvenGuard Unika brandskyddslösningar för industribagerier Varför behövs brandskydd? På ett industribageri är produkterna exponerade för väldigt höga temperaturer i bakugnarna. Dessutom

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Rittal Värmeelement för apparatskåp

Rittal Värmeelement för apparatskåp Rittal Värmeelement för apparatskåp Skönt klimat för din elektronik Effektivitet genom design Energieffektiv PTC-teknologi och optimerad design genom en Computational Fluid Dynamics (CFD)-baserad konstruktion

Läs mer

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Varför är det så viktigt med fiber? Det blir roligare med internet när det fungerar med full fart. Och så fort informationsöverföringen sker via fiber,

Läs mer

GLEMBRINGNYTT. Detta är information om nyheter i vår produktion Utökad data om löpande tillverkning Tips om ändringar och förbättringar

GLEMBRINGNYTT. Detta är information om nyheter i vår produktion Utökad data om löpande tillverkning Tips om ändringar och förbättringar GLEMBRINGNYTT Detta är information om nyheter i vår produktion Utökad data om löpande tillverkning Tips om ändringar och förbättringar Tält teknisk information samt aktuella priser Före utleverans av ett

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWS NEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

Chillquick Köldbärarstation Eco

Chillquick Köldbärarstation Eco Chillquick Köldbärarstation Eco Chillquick Köldbärarstation Eco Ett snabbt och miljövänligt sätt att kyla Köldbärarstationer med frikyla tillverkas i utförande från 10 till 350 kw, samtliga utrustade med

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Kyltekniska föreningen Malmö. Bo Westman

Kyltekniska föreningen Malmö. Bo Westman Kyltekniska föreningen Malmö Bo Westman 2017-04-19 Vad är en bransch? kyl-och värmepumpbranchen? Stationär Värmepumpar Transport AC i fordon Fartyg Flygplan Militären Vi styrs av många lagar och förordningar

Läs mer

Dags för nya lokaler?

Dags för nya lokaler? Dags för nya lokaler? Här har vi har samlat tips till dig som söker lokal. Framtidssäker arbetsplats Välja läge Modernt och flexibelt Framtidssäker arbetsplats Tänk långsiktigt och ha framtiden i åtanke

Läs mer

http://www.globalamalen.se/ Undertecknat av 193 världsledare 2015 2018-10-24 3 Historien som upprepar sig Dom första köldmedierna var naturliga Giftiga och brandfarliga gaser SO 2 Svaveloxid NH 3 ammoniak

Läs mer

Tunnelgatan 2, Stockholm

Tunnelgatan 2, Stockholm Tunnelgatan 2, Stockholm Bahnhof uppfyller era miljökrav med god marginal Störst i Stockholm City Djupt insprängt i Brunkebergsåsen ligger Stockholms största datacenter: Thule. Här kan du hyra en serverplats

Läs mer