Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning för räkenskapsåret 2010"

Transkript

1 1(30) Sveriges Radio Förvaltnings AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 14 - balansräkning 15 - kassaflödesanalys 17 - noter 18 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i tusental kronor. Uppgifter inom parentes avser föregående år.

2 2(30) Förvaltningsberättelse Styrelsen och VD för Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF), organisationsnummer, avger härmed årsredovisning för SRF är en del av public service. Ett kunskaps- och serviceföretag inom den oberoende och avgiftsfinansierade radio- och TV-verksamheten i allmänhetens tjänst. SRF ägs av Sveriges Television AB (SVT), Sveriges Radio AB (SR) och Sveriges Utbildningsradio AB (UR). Nedan kallade programbolagen. SRF äger fastigheter i vilka SVT, SR och UR bedriver programverksamhet, i Stockholm och i ett antal andra större städer, samt svarar för drift, förvaltning och underhåll av fastigheterna. SRF tillhandahåller också gemensamma service- och stödfunktioner för programbolagen inom bland annat ekonomi- och personaladministration, arkiv, bibliotek, telefoni, distribution och företagshälsovård. Ägarförhållanden SVT, SR och UR äger gemensamt Radiotjänst i Kiruna AB och Sveriges Radio Förvaltnings AB. SRF ägs till 61,0 % av SVT, till 34,4 % av SR respektive till 4,6 % av UR. Programbolagen är från och med 1997 helägda dotterbolag till Förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR med säte i Stockholm. Förvaltningsstiftelsen är moderstiftelse i en koncern i vilken de nämnda tre programbolagen är dotterbolag. Mot bakgrund av ägarstrukturen sker 2010 års koncernkonsolidering i Förvaltningsstiftelsen.

3 3(30) Organisation och styrning SRF har en decentraliserad organisation som innebär att ansvariga chefer för de olika verksamheterna har ett delegerat ansvar för planering, utveckling, genomförande och uppföljning av den egna verksamheten i enlighet med av styrelsen och VD fastställda mål, riktlinjer och budgetramar. De övergripande staberna ansvarar för att såväl bistå företagets ledning som att på ett aktivt sätt vara samordnande, rådgivande och stödjande i förhållande till affärsområden och avdelningar. Företagets styrning baserar sig på företagsledningens bedömning av de olika verksamhetsområdenas utveckling i förhållande till programbolagens. SRF:s organisation framgår av nedanstående översiktsbild: VD Staber Ekonomi, P ersonal och Teknik Affärsområde Adm tjänster Affärsomr åde Programservice Affärsområde Facilities

4 4(30) Femårsöversikt Avgiftsmedel Skuldförda avgiftsmedel vid årets början Skuldförda avgiftsmedel vid årets slut Övriga intäkter Summa intäkter Övriga kostnader Personalkostnader Avskrivningar Övriga rörelsekostnader Summa rörelsens kostnader Finansiella poster Bokslutsdispositioner Årets skatt Årets reslutat Balansomslutning Medelantalet anställda Personalomsättning i %*) 22,3 5,2 7,9 6,9 5,7 *) Antalet slutade i relation till medelantalet anställda.

5 5(30) Planerade och delvis redan beslutade förändringar i verksamheten Avseende fastigheten i Falun har avtal om försäljning tecknats. Tillträde sker under Ett detaljerat och gemensamt Servicekoncept har arbetats fram som kommer att implementeras stegvis. Detta är helt i linje med SRF:s vision 100 % nöjda kunder. Arbetet fortsätter under 2011 och ska sedan vara en naturlig del av verksamhetsplaneringen. Ett arbete har också gjorts för att ta fram en Hälsostrategi och plan för hälsoarbetet inom företaget. Huvudpoängen är att det är många faktorer som påverkar hur man trivs på sitt arbete. Det har vi tagit fasta på och kommer att utveckla anställda och chefer inom en rad olika områden. Förslag om förändringar i verksamheten från och med år 2011 Ett arbete med att effektivisera processerna pågår inom SRF. Arbetsmetoden Lean används på flera avdelningar

6 6(30) Övriga upplysningar av icke-finansiell information Medarbetare 2010 Den 31 december 2010 hade SRF 216 (261) tillsvidareanställda, varav 121 (149) kvinnor motsvarande 56 (57) procent och 95 (112) män motsvarande 44 (43) procent. Under verksamhetsåret 2010 tillsvidareanställdes 7 (9) personer och 50 (14) slutade sin anställning vid SRF. Medelanställningstiden för tillsvidareanställda är 15 år (14) Alla medarbetare finns i Stockholm Medelåldern för tillsvidareanställda är 49 år (46) Årsarbetare Antalet årsarbetare definieras som den arbetstid som nedlagts av de anställda. Vid beräkningen av arbetstiden har hänsyn tagits till övertidsarbete och frånvaro. Antalet årsarbetare har uppgått till 211,25 (256,6). Mångfald Med ett aktivt arbete kring jämställdhet och mångfaldsfrågor ska vi skapa en bra arbetsmiljö inom SRF, där det är naturligt att medarbetarna bedöms efter var och ens unika och individuella kompetens. Det ger möjlighet för varje individ att utvecklas och därmed bli en viktig del av företagets framtid och utveckling. Inom SRF ska samtliga anställda medvetet arbeta för att åstadkomma jämställdhet på arbetsplatsen, och ett antal övergripande mål summeras i företagets jämställdhetspolicy. SRF:s chefer ska verka för de övergripande målen i det dagliga arbetet och vid rekrytering, lönesättning samt planering av kompetens- och verksamhetsutveckling. Vid de årliga personalutvecklingssamtalen ska jämställdhetsaspekten beaktas. Arbetsmiljöronder ska också utgöra ett stöd för att säkerställa att kvinnor och män bereds lika förutsättningar för sina arbetsuppgifter inom SRF. SRF är projektägare för ett mångfaldsarbete inom public service, Zebraprojektet, ett kompetensutvecklingsprojekt inom Europeiska Socialfonden om likabehandling i radio och television. Under 2010 har ett antal chefer och medarbetare inom SRF deltagit vid projektets utbildningar, seminarier och föreläsningar. Av det totala antalet anställda var 2010 andelen kvinnor 56 procent, vilket är en siffra som är en procentenhet lägre än förra året. I ett tidsperspektiv på tre år är andelen kvinnor anställda inom SRF oförändrad.

7 7(30) Inom de olika yrkesgrupperna har det skett en utveckling mot mer jämställt sammansatta grupper, en successiv förändring vad gäller tidigare mer traditionellt mans- respektive kvinnodominerade yrkesgrupper. Dock finns områden där arbetet mot mer jämställda grupper ska drivas vidare, tydligast bör antalet män öka som arbetar med administration. Där är andelen män 13 procent medan kvinnorna utgör 87 procent. Andelen kvinnliga chefer har minskat med 14 procent under treårsperioden och 2010 var siffran 50 procent för kvinnor och 50 procent för män.

8 8(30) Fastigheter SRF:s fastigheter finns på 3 orter i landet och beståndet omfattar totalt cirka m ² BTA. Fastigheterna är huvudsakligen byggda under 60- och 70-talen och har successivt genomgått om- och tillbyggnader för att anpassas och utvecklas med hänsyn till programproduktionens förändrade behov genom åren. Fastigheterna utgörs till största delen av kontor, studior och teknikutrymmen. Fördelning uthyrda areor SRF 9,3% UR 4,4% SVT 53,7% SR 32,6% Fakta om fastigheter Ort Stockholm Ort Umeå Fastighet Förrådsbacken 1 Fastighet Laven 1 Byggår 1961 Byggår 1978 Adress Oxenstiernsgatan Adress Formvägen 14 BTA m BTA m Tomtareal m Tomtareal m Upplåtelseform Tomträtt Upplåtelseform Tomträtt Ort Umeå Ort Falun Fastighet Etern 1 Fastighet Lugnet 2:3 Byggår 1970 Byggår 1982 Adress Mariehemsvägen 4 Adress Lugnetvägen 1 BTA m BTA m Tomtareal m Tomtareal m Upplåtelseform Tomträtt Upplåtelseform Äganderätt

9 9(30) Miljöarbete SRF bedriver ett aktivt miljöarbete som är en självklar del av verksamheten och miljöhänsyn tas i det dagliga arbetet. Företagets miljöarbete fokuseras på att spara energi, minska koldioxidutsläppen och sortera restprodukter. SRF köper ursprungsmärkt el och väljer material för bygg- och installationsändamål för att uppnå minsta möjliga påverkan på miljö och hälsa. En koncerngemensam resepolicy är formulerad med syfte att minska det interna resandet. De resor som görs ska i möjligaste mån vara miljövänliga.

10 10(30) Ekonomi och finansiering SRF:s verksamhet finansieras huvudsakligen genom den särskilda avgift som uttas för innehav av TV-mottagare. Storleken av denna avgift bestäms av riksdagen. Radio- och tv-avgifterna inkasseras och förvaltas av Radiotjänst i Kiruna AB. Verksamheten drivs utan vinstintresse och avgiftsmedel som erhållits under verksamhetsåret ska täcka kostnaderna för verksamheten. Verksamheten ska drivas rationellt och utvecklingen av verksamheten ska bland annat syfta till ökad effektivitet och förbättrad produktivitet. SRF rekvirerar varje månad en tolftedel av tilldelade medel. Erhållna avgiftsmedel om tkr, är avsedda att täcka såväl drifts- som investeringsutgifter. Bolaget har balanserat avgiftsmedel till kommande år med tkr. Årets intäktsförda avgiftsmedel uppgår därmed till tkr (se not 2). Bolaget har även externa intäkter uppgående till tkr, se not 3. En ökning med tkr från föregående år. Detta beror främst på försäljningen av fastighet i Malmö samt EU bidrag för mångfaldsprojektet Zebra. Bolagets totala intäkter uppgår därmed till tkr, vilket är en sänkning med tkr jämfört med Främsta orsaken är en sänkning av medelsavstående från programbolagen samt överföring av balanserade avgiftsmedel till nästkommande år. Rörelsens kostnader uppgick till tkr, vilket är en sänkning med tkr jämfört med Detta beror främst på lägre personalkostnader. Balansomslutningen har ökat från tkr till tkr främst beroende på att ombyggnaden av Kunskapshuset har aktiverats på fastigheten Förrådsbacken 1 samt ökning av kassa och bank. SRF har i december 2010 gjort om krediten för ombyggnaden av Sveriges Utbildningsradio AB:s lokaler till ett lån i Nordea. Skuldebrevet är på tkr och amorteras på 20 år. SRF har i december 2010 tecknat avtal med Nordea om en checkräkningskredit på tkr. Krediten ska finansiera påbyggnaden av befintliga lokaler på uppdrag av Sveriges Utbildningsradio AB. Krediten har inte utnyttjats under året. I slutet av 2011 ska checkräkningskrediten göras om till ett lån i Nordea.

11 11(30) Risker i verksamheten Affärsrisken i att tappa förtroendet hos kunderna minimeras genom företagets organisation, hög kompetens hos medarbetarna samt en väl förankrad avtals- och prismodell inom SRF. Förtroendet skapas dels genom kvalitet i leveransen av tjänsterna, men också genom att SRF och dess ledning och medarbetare alltid har kunden i centrum och att bolaget sköts effektivt. Beslutet att avtala med Nordea och programbolagen att inrätta ett centralkontosystem för gemensam likviditetshantering innebär en ökad riskhantering inom SRF. Risken begränsas genom hög kompetens hos medarbetare, kännedom om policies och manualer samt försäkringar. De finansiella riskerna inom SRF är begränsade genom att finansieringen tryggas av en lagstadgad skyldighet för svenska hushåll att betala radio- och tv-avgift. Den risk som finns hanteras genom en väl fungerande kunddialog samt en tydlig och transparant prismodell. Sveriges Radio Förvaltnings interna kontroll baseras på fastställda principer och rutiner. Någon internrevisionsavdelning har inte bolaget. Verksamheten granskas av en revisor utsedd av regeringen och en revisor utsedd av Bolagsstämman.

12 12(30) Styrelsens arbete Styrelsens arbete regleras genom styrelsens arbetsordning. Den reglerar också ansvarsfördelningen mellan styrelsen och VD i enlighet med bolagets arbetsordning. Enligt den senare fattar styrelsen beslut om bland annat tillsättning av VD, huvudorganisation, ekonomisk planering på lång sikt, större investeringar, årsredovisning samt bolagets arbetsordning. VD har ansvar för planering och genomförande av SRF:s utveckling enligt styrelsens beslut och för företagets löpande förvaltning. Styrelsen har haft 7 sammanträden under det gångna året. Styrelsens ordförande Ordinarie ledamöter Styrelsesuppleanter Revisorer Mats Svegfors Susanne Ekblom Cecilia Benkö Lamborn Anna Hesselman Verkställande direktör Ekonomidirektör Vice Verksällande direktör Öhrlings Sveriges Radio AB Sveriges Television AB Sveriges Radio AB PricewaterhouseCoopers AB Född Invald 2009 Född Invald 2007 Född Invald 2007 Invald 2008 Jyrki Elo Henrik Jansson Nicklas Kullberg Administrativ & teknisk direktör Arbetstagarrepresentant SJF Utsedd av Sveriges Radio AB Född Invald 2010 regeringen 2010 Född Invald 2007 Erik Fichtelius Lotta Rosell Revisorer Verkställande direktör Arbetstagarrepresentant Unionen suppleanter Sveriges Utbildningsradio AB Född Invald 2010 Född Invald 2009 Eva Hamilton Lena Lundkvist Verkställande direktör Stabschef Sveriges Television AB Sveriges Television AB Född Invald 2007 Född Invald 2007 Anders Lundbeck Mary Omming Ekonomichef Fastighets- och säkerhetschef Sveriges Utbildningsradio AB Sveriges Utbildningsradio AB Född Invald 2001 Född Invald 2009 Daniel Lööf Arbetstagarrepresentant Unionen Född Invald 2007 Christer Rosang Verkställande direktör Sveriges Radio Förvaltnings AB Född Invald 2008 Börje Sjöman Arbetstagarrepresentant SACO Född Invald 1998 Camilla Samuelsson Utsedd av regeringen

13 13(30) Förslag till vinstdisposition Till årsstämmans förfogande står följande vinstmedel: Balanserat resultat kr Årets resultat 0 kr kr Styrelsen föreslår att vinstmedel disponeras så att i ny räkning överförs kronor.

14 14(30) Resultaträkning Not Avgiftsmedel Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Av- och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar Summa rörelsens kostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader och liknande resultatposter Summa resultat från finansiella poster Resultat efter finansiella poster Bokslutsdispositioner Skatt på årets resultat Årets resultat 0 0

15 15(30) Balansräkning Not Tillgångar Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Mark Byggnader Inventarier, verktyg och installationer Pågående nyanläggningar och förskott avseende materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Aktier i dotterbolag Andra långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Aktuella skattefordringar Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar

16 16(30) Balansräkning Not Eget kapital och skulder Eget kapital 16 Bundet eget kapital Aktiekapital Reservfond Fritt eget kapital Balanserad vinst eller förlust Årets resultat 0 0 Summa eget kapital Obeskattade reserver Avsättningar Avsättning för pensioner och liknande förpliktelser Summa avsättningar Långfristiga skulder Checkräkningskredit Skulder till koncernföretag Övriga långfristiga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Skulder till koncernföretag Kortfristig koncernkontoskuld Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Ansvarsförbindelser

17 17(30) Kassaflödesanalys Den löpande verksamheten Rörelseresultat före finansiella poster Avskrivningar Justering för poster som inte ingår i kassaflödet, mm*) Erhållen ränta Erlagd ränta Ökning/minskning kundfordringar Ökning/minskning övriga kortfristiga fordringar Ökning/minskning leverantörsskulder Ökning/minskning övriga kortfristiga rörelseskulder Ökning skuld till koncernföretag, centralkonto Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Investeringar i materiella anläggningstillgångar Sålda materiella anläggningstillgångar Avyttring av övriga finansiella anläggningstillgångar Avyttring/amortering av övr finansiella anläggningstillg Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Upptagna lån Amortering av skuld Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Likvida medel inkl kortfristiag placeringar vid årets början Likvida medel inkl kortfristiga placeringar vid årets slut *) Varav reavinst vid försäljning av fastigheter 2010 med tkr.

18 18(30) Noter Not 1 Redovisningsprinciper- och värdeprinciper Årsredovisningen är upprättad i enlighet med Årsredovisningslagens och Bokföringsnämndens allmänna råd. Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper är oförändrade i jämförelse med föregående år. Avgiftsmedel och särskilda skatteförhållanden Sveriges Radio Förvaltnings AB finansieras huvudsaklligen med avgiftsmedel (radio- och tv-avgifter), vilka genom avstående från de tre programbolagen anvisas från ett särskilt konto hos Riksgäldskontoret, det sk Rundradiokontot. Avgiftsmedlen är avsedda att täcka såväl drift som investeringar. Avgiftsmedel som erhållits under räkenskapsåret och utnyttjats under året för att täcka kostnader i verksamheten redovisas i resultaträkningen som intäkter. Avgiftsmedel som erhållits under räkenskapsåret och som ska utnyttjas för att täcka kostnader för åtaganden under kommande år redovisas i balansräkningen som förutbetalda intäkter och i resultaträkningen som reduktion av avgiftsmedel. Dessa avgiftsmedel redovisas som intäkter det år kostnader uppstår. Erhållna avgiftsmedel jämställs skattemässigt med statliga näringsbidrag. Den skattemässiga behandlingen påverkar resultat- och balansräkningen på följande sätt: Investeringar finansierade med avgiftsmedel avskrivs skattemässigt i sin helhet under anskaffningsåret mot erhållna avgiftsmedel. Skillnaden mellan avskrivning enligt plan och den i sin helhet gjorda avskrivningen redovisas i resultaträkningen som en bokslutsdisposition och i balansräkningen som en obeskattad reserv. Investeringar som inte finansieras via avgiftsmedel skrivs av enligt plan. Kassa och bank Sveriges Radio Förvaltnings AB innehar toppkontot i centralkontosystemet som redovisas i sin helhet på balansposten kassa och bank. Respektive programbolags innehav redovisas som en skuld på balansposten skuld till koncernföretag, centralkontot. Fordringar Fordringar är upptagna till belopp varmed de beräknas inflyta. Fordringar och skulder i utländsk valuta Fordringar och skulder i utländsk valuta värderas till balansdagens kurs. Materiella anläggningstillgångar Inventarier redovisas till anskaffningsvärde efter avdrag för planenliga avskrivningar.

19 19(30) Avskrivningar enligt plan Årets investeringar i maskiner och inventarier skrivs skattemässigt av i sin helhet enligt reglerna för näringsbidrag. Avskrivningar enligt plan baseras på tillgångarnas anskaffningsvärde och bedömda livslängd. För olika tillgångsslag har avskrivningar enligt plan gjorts med följande procenttal på anskaffningsvärdet: Datorutrusning och fordon 33,3% Kontorsinventarier 20-33,3% Tekniks utrustning 12,5% Medicinsk utrustning 12,5% Byggnader 3-5% Pågående nyanläggningar En pågående större ombyggnad redovisas löpande under anläggningstillgångar på balansposten pågående nyanläggningar. När anläggningen är färdigställd, d v s slutbesiktigad och godkänd, aktiveras kostnaden under anläggningstillgångar på balansposten byggnader. Avskrivning sker då anläggningen tas i bruk.

20 20(30) Not 2 Avgiftsmedel Erhållna avgiftsmedel genom avstående från anskaffningsvärden Sveriges Television AB Sveriges Radio AB Sveriges Utbildningsradio AB Totalt erhållna avgiftsmedel Balanserade avgiftsmedel från föregående år Skuldförda avgiftsmedel till kommande år Intäktsförda avgiftsmedel Not 3 Intäkter I övriga intäkter ingår intäkter från: Fastighetsintäkter Företagshälsovård Externa hyresintäkter Samarbetsavtal, IFPI Övriga ersättningar och intäkter Övriga bidrag från EU/ Länsstyrelsen Vinst vid avyttring av fastigheter och inventarier Summa övriga rörelseintäkter

21 21(30) Not 4 Övriga externa kostnader Lokalkostnader Fastighetsdrift och planerat underhåll Tomträttsavgäld Externa tjänster Leasingavgifter Övriga rörelsekostnader Summa övriga externa kostnader Öhrlings PricewaterhouseCoopers revisionsuppdrag

22 22(30) Not 5 Personal Medelantalet anställda Kvinnor Män Totalt Löner och ersättningar Löner och ersättningar till VD Löner och ersättningar till övriga anställda Summa löner och ersättningar Sociala kostnader Pensionskostnader till VD Pensionskostnader till övriga anställda Varav avtalspensioner Övriga personalrelaterade kostnader Totalt Summa löner och ersättningar samt sociala kostnader uppgår till tkr ( ), övriga personalrelaterade kostnader tillkommer med tkr (3 906 ), totalt tkr ( ). I sociala kostnader ingår pensionskostnader för VD med 905 tkr (661) och övriga anställda med tkr (8 285) samt avtalspensioner med 0 (3 335). Ersättningar till ledande befattningshavare Inget arvode har utgått till styrelsen under året. Inga andra ersättningar eller förmåner har utgått till styrelse. Arvode till personalrepresentanter i styrelsen har utgått med 24 tkr (0). Pensioner och avgångsvederlag Inga avtal av framtida pensioner eller avgångsvederlag finns avseende styrelse och verkställande direktör. Verkställande direktör omfattas av lagen om anställningsskydd. För verkställande direktören finns sedvanliga pensionsutfästelser inom ramen för allmän pensionsplan.

23 23(30) Styrelseledamöter och ledande befattningshavare Antal styrelseledamöter på balansdagen Kvinnor 2 3 Män 6 5 Totalt 8 8 Antal verkställande direktörer och andra ledande befattningshavare Kvinnor 0 0 Män 1 1 Totalt 9 9 Sjukfrånvaro Total sjukfrånvaro % 4,1 4,3 - långtidssjukfrånvaro * % 40,1 48,6 - sjukfrånvaro för män % 3,0 2,1 - sjukfrånvaro för kvinnor % 5,0 2,3 - anställda - 29 år % 2,1 1,8 - anställda år % 3,5 4,2 - anställda 50 år - % 5,0 4,7 * Med långtidssjuk avses sjukfrånvaro under en sammanhängande tid av 60 dagar eller mer. Av total sjukfrånvaro på 4,1% 2010 (4,3) avser 40,1% (48,6) frånvaro under sammanhängande period av 60 dagar eller mer. Not 6 Bokslutsdispositioner Skillnad mellan bokförda avskrivningar och avskrivningar enligt plan Summa bokslutsdispositioner

24 24(30) Not 7 Skatt på årets resultat Uppskjuten skatt Summa årets skatt Not 8 Mark Ingående anskaffningsvärden Planenligt restvärde Ackumulerade avskrivningar utöver plan Bokfört värde 0 0 Taxeringsvärde (kommunikationsfastigheter) 0 0

25 25(30) Not 9 Byggnader Ingående anskaffningsvärden Försäljningar och utrangeringar Aktivering av fastigheter Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Försäljningar och utrangeringar Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde enligt plan Ackumulerade avskrivningar utöver plan Bokfört värde Anskaffningsvärde Byggnader Malmö Rosengård Falun Lugnet 2: Norrköping Orkestern Stockholm Förrådsbacken Umeå Etern Umeå Etern 1 tillbyggnad Umeå Laven Umeå Laven 1 tillbyggnad Summa anskaffningsvärde

26 26(30) Not 10 Inventarier Ingående anskaffningsvärden Årets förändringar -Inköp Försäljningar och utrangeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående ackumulerade avskrivningar enl plan Årets avskrivning enligt plan Avyttringar och utrangeringar Utgående ackumulerade avskrivningar enl plan Utgående planenligt restvärde Ackumulerade avskrivningar utöver plan Bokfört värde Not 11 Pågående nyanläggningar Under året nedlagda kostnader Summa pågående nyanläggningar Not 12 Aktier i dotterbolag Linmen Fastighets AB Org nr Summa aktier i dotterbolag

27 27(30) Not 13 Långfristiga fordringar Värde av kapitalförsäkringar Summa långfristiga fordringar Not 14 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Tomträttsavgäld Övriga förutbetalda kostnader Upplupna arrende intäkter Summa förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Not 15 Skuld till koncernföretag, centralkonto Sveriges Television AB Sveriges Radio AB Utbildningsradion AB Linmen Fastighets AB Kassa och bank Summa centralkonto, kassa och bank Not 16 Förändring av eget kapital Aktiekapital Reservfond Balanserad vinst Belopp vid årets ingång Belopp vid årets utgång

28 28(30) Not 17 Obeskattade reserver Ackumulerade avskrivningar utöver plan Summa obeskattade reserver Not 18 Ställda säkerheter För egen avsättning avseende pensionsutfästelse Kapitalförsäkringar Summa ställda säkerheter Not 19 Checkräkningskredit Checkräkningskredit Outnyttjad checkräkningskredit Summa utnyttjad checkräkningskredit Not 20 Långfristig skuld koncernföretag Sveriges Radio AB Summa långfristig skuld koncernföretag

29 29(30) Not 21 Långfristiga skulder Skulder kreditinstitut Summa långfristiga skulder Bolaget har tecknat en ränteswap för kassaflödessäkring av räntan i ett långfristigt lån. Nominellt belopp uppgår till 40 msek och marknadsvärdet per är -122 tkr. Not 22 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Personalrelaterade kostnader Skuldförda avgiftsmedel Övriga upplupna kostnader Summa upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Not 23 Ansvarsförbindelser Borgensåtagande dotterbolag Summa ansvarsförbindelser

30 30(30) Stockholm den 24 februari 2011 Mats Svegfors Ordförande Erik Fichtelius Eva Hamilton Jyrki Elo Anders Lundbeck Susanne Ekblom Börje Sjöman Arbetstagarrepresentant Daniel Lööf Arbetstagarrepresentant Christer Rosang Verkställande direktör Vår revisionsberättelse har lämnats den februari 2011 Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB Anna Hesselman Auktoriserad revisor Nicklas Kullberg Auktoriserad revisor Utsedd av regeringen

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(29) Sveriges Radio Förvaltnings AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 Årsredovisning 2013/2014 Nätraälven högst i Sverige! (Sommarjobbaren Veronica Norberg på Kebnekaises topp sommaren 2014) Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 1 (12) Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729 ÅRSREDOVISNING för Storuman Energi AB Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för Storuman Energi AB för perioden 1 januari 2015-31 december 2015. Styrelsen och

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge Årsredovsning och koncernredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2014 Innehåll:

Läs mer

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Innehåll Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154 Årsredovisning för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB Styrelsen och verkställande direktören för N.P. Nilssons Trävaru AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet

Läs mer

Västerviks Kraft Elnät AB. Årsredovisning 2012

Västerviks Kraft Elnät AB. Årsredovisning 2012 Västerviks Kraft Elnät AB Årsredovisning 2012 Förvaltningsberättelse 2012 Västerviks Kraft Elnät Västerviks Kommun Förvaltnings AB, org nr 556528-1416, är moderbolag och upprättar koncernredovisningen.

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Slite Utveckling AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Bolaget ska hyra eller förvärva fast egendom eller aktier

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning

Årsredovisning och koncernredovisning Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Styrelsen för Dataföreningen i Sverige avger härmed följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse Föreningen s Servicebolag Aktiebolag Org nr 556507-5487 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB Eskilstuna Ölkultur AB 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(30) Sveriges Radio Förvaltnings AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Båstadtennis & Hotell AB

Årsredovisning. Båstadtennis & Hotell AB Årsredovisning för Båstadtennis & Hotell AB 556594-3288 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Kassaflödesanalys 7 Tilläggsupplysningar 8 Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2. - Resultaträkning 4. - Balansräkning 5. - Redovisningsprinciper och Noter 7. - Underskrifter 13

Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2. - Resultaträkning 4. - Balansräkning 5. - Redovisningsprinciper och Noter 7. - Underskrifter 13 ÅRSREDOVISNING FÖR INDUSTRIBYGGNADER I BORÅS 2 AB ORGANISATIONSNUMMER 556737-5026 RÄKENSKAPSÅRET 2014 Redovisningen omfattar Sid - Förvaltningsberättelse 2 - Resultaträkning 4 - Balansräkning 5 - Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(11) Fastigheter i Nybro AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Fastigheter i Nybro AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ingår i koncernen Active Invest Sweden AB, org nr: 556624-3886 med säte i Stockholm. Bolaget bedriver tillverkning av limfog, möbelkomponenter

Läs mer

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR 1 RESULTATRÄKNINGAR Resultaträkning Not 150101 140101 150101 140101-151231 -141231-151231 -141231 Rörelsens intäkter 1 6 896 134 6 581 120 1 259 709 1 147 810 Summa intäkter 6 896 134 6 581 120 1 259 709

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747 ÅRSREDOVISNING för SingöAffären AB (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för SingöAffären AB för perioden 1 maj 2011-30 april 2012. 1 av 8 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för

Läs mer

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480)

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480) ÅRSREDOVISNING IT-Total Sweden AB (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2008-09-01 2009-08-31 BYGG

ÅRSREDOVISNING 2008-09-01 2009-08-31 BYGG ÅRSREDOVISNING 2008-09-01 2009-08-31 BYGG BYGG INNEHÅLL Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Akademigården

Bostadsrättsföreningen Akademigården Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Akademigården Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Bostadsrättsföreningen Akademigården 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Akademigården,

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org Nr: 556530-4523 Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org.nr: 556530-4523 får härmed avge årsredovisning för bolagets verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Styrelsen

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 1(6) Nordanstigs Bostäder Aktiebolag Org nr 556410-7745 Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB 02whoigy Årsredovisning för Kopparhästen Fastigheter AB 556762-2195 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för. Ågesta Golfklubb 814000-0392. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för. Ågesta Golfklubb 814000-0392. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för Ågesta Golfklubb Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Technology Nexus AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för Kvismardalens Vind ek för 769610-7247 Räkenskapsåret 2013 1 ( 9) Styrelsen för Kvismardalens Vind ek för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2010

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2010 BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901 Årsredovisning för 2010 INNEHÅLL: VD har ordet 2 Förvaltningsberättelse 3 Styrelse, ledning och revisorer 4 Resultaträkning 5 Balansräkning 7 Kassaflödesanalys

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G och K O N C E R N R E D O V I S N I N G för Easyfill AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-juni 2015

Delårsrapport. för. januari-juni 2015 Delårsrapport för januari-juni 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-06-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

årsredovisning Radiotjänst i Kiruna AB

årsredovisning Radiotjänst i Kiruna AB 2012 årsredovisning Radiotjänst i Kiruna AB 2012 201220121 2 Innehåll 4 6 9 11 14 16 17 18 20 21 22 Vd har ordet Om Radiotjänst Förvaltningsberättelse - Verksamhet - Rundradiorörelsen - Ekonomi - Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret 1 Årsredovisning För BRF Vinkremlan. Räkenskapsåret 2005 2 Styrelsen för BRF Vinkremlan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning för. Spaljisten AB 556190-7709. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för. Spaljisten AB 556190-7709. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för Spaljisten AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633 Arkiv Digital AD AB Delårsrapport januari mars 2015 Arkiv Digital AD AB Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Arkiv Digital AD AB, 556688-7633, får härmed avge en delårsrapport

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Röstånga Utvecklings AB (SVB) avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Stenkyrkafiber ekonomisk förening intygar, dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att resultaträkningen och balansräkningen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FYRISÄNG Org. nr. ÅR 2012 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRS- REDOVISNING 2011

ÅRS- REDOVISNING 2011 ÅRS- REDOVISNING 2011 Styrelsen och verkställande direktören för EnergiFöretagens Arbetsgivareförening får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01 -- 2011-12-31.

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén Bokslutsdokument RR KF BR 2016-04-14 13:35 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1603 1503 Verksamhetens intäkter 1 0 258 Verksamhetens kostnader 2,3-7 874-8 305 Avskrivningar och nedskrivningar 4-1 -1 Verksamhetens

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Equity Dynamics AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2007 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(23) Tjörns Bostads AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4

Läs mer

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb Björklidens Golfklubb Årsredovisning och Koncernårsredovisning för Björklidens Golfklubb 897300-3844 Räkenskapsåret 2014 Björklidens Golfklubb 1(21) Styrelsen för ideella föreningen Björklidens Golfklubb

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Räkenskapsåret 2005 Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård 1(11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRS- REDOVISNING 2009

ÅRS- REDOVISNING 2009 ÅRS- REDOVISNING 2009 Styrelsen och verkställande direktören för EnergiFöretagens Arbetsgivareförening får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31.

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB Årsredovisning för Inspiration Gotland AB 556306-3733 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Inspiration Gotland AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

HAMMARÖ ENERGI AB Org nr 556245-1947 ÅRSREDOVISNING

HAMMARÖ ENERGI AB Org nr 556245-1947 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören för HAMMARÖ ENERGI AB Org nr 556245-1947 får härmed avge ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2012 Innehåll: Sida Förvatningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Göteborg Energi Gasnät AB

Göteborg Energi Gasnät AB Göteborg Energi Gasnät AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 7 Kassaflödesanalyser

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj.

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj. 1 /15 ÅRSREDOVISNING 2010 FÖR SVENSKA STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören i Svenska Stöldskyddsföreningen får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF TROLLSKOGEN MARIEHÄLL Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) Årsredovisning för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) 556559-1210 Räkenskapsåret 2010 Org.nr 556559-1210 2 (12) Styrelsen och verkställande direktören för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Läs mer

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB Årsredovisning för Lekebergs Kommunala Holding AB Räkenskapsåret 2010 1 (8) Lekebergs Kommunala Holding AB Styrelsen och verkställande direktören för Lekebergs Kommunala Holding AB får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Moretime Professional Services AB (publ) 556654-5835

Moretime Professional Services AB (publ) 556654-5835 Moretime Professional Services AB (publ) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Moretime Professional Services AB (publ) 1 (9) Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Redovisningskommentarer

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2012

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2012 BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901 Årsredovisning för 2012 INNEHÅLL: VD har ordet 2 Förvaltningsberättelse 3 Styrelse, ledning och revisorer 4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Kassaflödesanalys

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 12 31 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2010-07-01-2011-12-31. Svensk Förening För

Läs mer

8GÖTEBORG ENERGI GASNÄT AB ÅRSREDOVISNING 2015

8GÖTEBORG ENERGI GASNÄT AB ÅRSREDOVISNING 2015 8 ÅRSREDOVISNING 2015 Göteborg Energi Gasnät AB Årsredovisning 2015 Förvaltningsberättelse Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 5 Resultaträkningar 5 Balansräkningar 6 Rapport över förändring

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31 Brf Tallbacken Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31 Styrelsen för Bostadsrättföreningen Tallbacken i Vallentuna lämnar härmed årsredovisningen för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31.

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning

Årsredovisning och koncernredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Södermanlands Nyheter AB Org nr får härmed avge Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31. för. GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612. Årsredovisningen omfattar

ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31. för. GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612. Årsredovisningen omfattar ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31 för GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612 Årsredovisningen omfattar Sid - förvaltningsberättelse 1-2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4-6 - finansieringsanalys

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix

Årsbokslut. Föreningen Fenix Årsbokslut för Föreningen Fenix 802406-1239 Räkenskapsåret 2014 Föreningen Fenix 1 (7) Styrelsen för Föreningen Fenix får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31 QBank Årsredovisning 2014 QBNK Holding AB (publ) 556958-2439 För räkenskapsåret 2014-01-13 - QBNK Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset

Läs mer

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Fastighetskostnader Drift 1, 5-6 720 466-6 802 262 Reparationer och underhåll -6 135 182-1 638

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Ledarna. Org nr 802000-1833. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Ledarna. Org nr 802000-1833. får härmed avge. Årsredovisning årsredovisning 2012 Styrelsen och verkställande direktören för Ledarna får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Innehåll: sida Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014

Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014 Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

Innehåll. Om inte särskilt anges, redovisas alla belopp i tusentals kronor (tkr). Uppgifter inom parentes avser föregående år. 2 SKÖVDE BIOGAS AB

Innehåll. Om inte särskilt anges, redovisas alla belopp i tusentals kronor (tkr). Uppgifter inom parentes avser föregående år. 2 SKÖVDE BIOGAS AB Skövde Biogas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Björkliden Bodaholm Golf AB

Björkliden Bodaholm Golf AB Årsredovisning för Björkliden Bodaholm Golf AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning 2014/2015

Årsredovisning 2014/2015 Årsredovisning 2014/2015 Utsynade stamblock av tall i Skorped Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 Vid vårt styrelsemöte i mitten av december 2015 beviljades 36 stycken nya medlemmar

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31.

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Årsredovisning för CWS Comfort Window System AB (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Innehållsförteckning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Tegeliften AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 07 01 2013 08 31. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Bolaget skall bedriva turistfrämjande

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer