BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Dnr Ärende 10 Information från politiska grupper 11 Presentation av ny rektor vid Lärcentrum 2011/ Bun 12 Ansökan om bidrag till ombyggnad av Stensalen, KKV 2012/ Bun 13 Byte av namn på kulturberedningsgruppen 2007/ Bun 14 Investering på Sparvallen (Hedevallen) 2012/ Bun 15 Tillämpning av Skollagens behörighetskrav 2012/ Bun 16 Uppföljningsansvar 2010/ Bun 17 Begäran om yttrande från Skolinspektionen 2012/ Bun 18 Bokslut / Bun 19 Anmälan om delegationsbeslut 20 Anmälan om representation 21 Anmälan om beslut i arbetsutskottet Justering(sign)

2 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 2(17) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede 08:30 ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Embla Götberg, rektor Lärcentrum 11 Öyvind Höiberg, ekonom 18 Lennart Christensson, förvaltningschef 15, 16, 17 Malin Norrman, sekreterare Underskrifter Sekreterare /Malin Norrman/ Ordförande /Bengt Mattsson/ Justeringsman... /Marie Wighed/ BEVIS OM ANSLAG Barn- och utbildningsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på barn- och utbildningsförvaltningen, Tanumshede Underskrift. /Malin Norrman/

3 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 3(17) Bun 10 Information från politiska grupper Liselotte Broberg (m) informerade om möten med Folkhälsorådet, beredningsgruppen för kultur och fritid och ungdomsrådet. Liselotte Broberg (m) har även delat ut priser på Tanum hyllar. Folkhälsorådet har diskuterat kostinspiratör Sara Olovssons arbete med kostpolicyn. De gick även igenom bokslutet för år Diskussion kring bibliotekens utlåning och bibliotekstjänst om 25 % har förts i beredningsgruppen för kultur och fritid. Ungdomsrådet har bland annat diskuterat handlingsplanen för ungdomsteamet.

4 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 4(17) Bun 11 Presentation av ny rektor vid Lärcentrum Embla Götberg, ny rektor vid Lärcentrum, presenterade sig.

5 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 5(17) Bun / Bun Ansökan om bidrag till ombyggnad av Stensalen, KKV G 2:1 är en ekonomisk förening som har hand om byggnaderna och den affärsmässiga delen kring verksamheten på Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV). G2:1 ansöker nu om medel från Boverket för att bygga om Stensalen. För att få ansökan godkänd krävs det att kommunen bidrar med en summa motsvarande en tredjedel av ansökta medel. Yrkanden Gerd Johansson (c), Paul Carlsson (fp) och Liselotte Broberg (m) yrkar avslag på ansökan om bidrag. Roz Lind (s) och Louise Thunström (mvt) yrkar godkännande av ansökan om bidrag. Proposition Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att ansökan skall avslås. Beredande organs förslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 1 Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att avslå ansökan om bidrag till satsningen eftersom det inte ingår i nämndens reglemente att lämna bidrag till ekonomiska föreningar. Roz Lind (s) och Louise Thunström (mvt) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

6 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 6(17) Bun / Bun Byte av namn på kulturberedningsgruppen I samband med att barn- och utbildning övertog ansvaret för kultur och fritidsfrågor 2007, inrättades kulturberedningsgruppen som ett led i att bevaka och bereda kultur- och fritidsfrågor i nämndarbetet. Eftersom namnet kulturberedningsgrupp kan ge vid handen att gruppen endast bereder kulturfrågor har tankar förts fram om att ändra namnet till beredningsgruppen för kultur och fritid. Beredningsförslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 2. Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att kulturberedningsgruppen fortsättningsvis ska benämnas beredningsgruppen för kultur och fritid (bkf).

7 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 7(17) Bun / Bun Investering på Sparvallen (Hedevallen) Kalkylen för investeringen på Sparvallen presenterades och diskuterades. Beredande organs förslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 4 Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag med förändringarna att fotbollsklubbarna i andra och tredje att-satserna ersätts med föreningarna samt att tredje att-satsen kompletteras med skrivningen efter ekonomisk redovisning av projektledningen. att komplettera tidigare beställning hos fastighetsförvaltningen beträffande Sparvallen med: ytterligare två löparbanor från sex till åtta på upploppsrakan (110 m), kr Belysning, kr Plintar, kr och att uppdra åt föreningarna att tillsammans med entreprenören diskutera den i upphandlingen ingående kvaliteten på konstgräset och meddela barn- och utbildningsnämnden om man anser den uppfyller de önskemål som spelare och ledare har och att inte medge föreningarna delegation att beställa tillkommande utrustning för friidrott och fotboll utan att alla tillkommande beställningar beslutas av barn- och utbildningsnämnden efter ekonomisk redovisning av projektledningen.

8 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 8(17) Bun / Bun Tillämpning av Skollagens behörighetskrav Förvaltningschef Lennart Christensson presenterade bakgrund och förslag till tillämpning av Skollagens regler kring behörighet och legitimation för lärare och förskollärare. Den nya Skollagen, SFS 2010:800, skärper kraven på behörighet för undervisande personal, bland annat genom skrivningarna i kapitel 2: Vilka som får undervisa i skolväsendet 13 Endast den som har legitimation som lärare eller förskollärare och är behörig för viss undervisning får bedriva undervisningen. Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter om vilken utbildning som krävs för att vara behörig att bedriva viss undervisning i skolväsendet. Lag (2011:189). 14 Utöver lärare eller förskollärare som avses i 13 får det i undervisningen i fritidshemmet och förskolan finnas annan personal med sådan utbildning eller erfarenhet att elevernas eller barnens utveckling och lärande främjas. 15 En legitimerad lärare eller förskollärare har ansvar för den undervisning som han eller hon bedriver. Dessutom finns i lagen skrivningar som innebär att endast legitimerade lärare får sätta betyg. Fullt ut kommer dessa bestämmelser att tillämpas från och med För att det skall bli tydligt för all personal i Tanums förskolor och skolor hur kommunen kommer att tillämpa dessa nya regler, bör nämnden fatta beslut om detta i god tid. Det ger även personal som behöver skaffa sig grundutbildning för att bli behörig och/eller legitimerad rimligare förutsättningar att göra detta. Ett tillämpningsbeslut underlättar även förvaltningens personalstrategiska arbete. Forts.

9 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 9(17) Bun / Bun Om obehörig personal inte får undervisa eller sätta betyg, kommer det att uppstå arbetsbrist för dessa personalkategorier samtidigt som det kommer att uppstå behov av att rekrytera behörig personal. För de obehöriga som är tillsvidareanställda måste då en omplaceringsutredning göras som undersöker möjligheten att bereda dem andra arbetsuppgifter som inte är förknippade med behörighetskrav. Förvaltningen kan inte utesluta att uppsägningar ändå kan bli aktuella. De statliga medel som är möjliga att söka för kompetensutveckling av lärare (Lärarlyftet) får användas endast för utbildning av redan behöriga lärare. Detta innebär att vi får anse att grundutbildning är den enskildes ansvar och inte arbetsgivarens. De medel som avsatts i budget 2012 för kompetensutveckling av pedagoger, motsvarande kommunens tidigare egenfinansiering av Lärarlyftet, skall med detta synsätt användas endast till delfinansiering av behörighetsbreddande utbildningar av legitimerade lärare/förskollärare. En breddning av behörigheten hos lärare kommer att bli nödvändig för att i möjligaste mån undvika att behöriga lärare måste resa mellan skolor för att undervisa och sätta betyg, något som skulle leda till att eleverna mötte ett stort antal olika lärare samt att arbetsmiljön för lärarna kraftigt försämrades. Detta problem kommer ändå i viss omfattning att uppstå, eftersom de små skolenheterna inte kan ha behörig personal i samtliga ämnen. Forts.

10 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 10(17) Bun / Bun Beredningsförslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 6 Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att behörighet och legitimation skall vara överordnade kriterier vid tjänstefördelning och rekrytering och att ersättning för studier skall utgå från kommunen endast för behörighetsbreddande utbildning av redan behöriga lärare och att reglerna skall börja tillämpas inför läsåret 2012/2013.

11 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 11(17) Bun / Bun Uppföljningsansvar Kommunen har ansvaret för att följa upp de ungdomar mellan 16 och 20 år som inte studerar på gymnasiet. Förvaltningschef Lennart Christensson presenterade förslag till ny organisation av uppföljningsansvaret. Beredande organs förslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 7 Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att uppföljningsansvaret för ungdomar mellan 16 och 20 år flyttas över från Lärcentrum till Arbetsmarknadsenheten och att ställa sig bakom handlingsplanen för uppföljningsansvaret.

12 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 12(17) Bun / Bun Begäran om yttrande från Skolinspektionen Tanums kommun har av Skolinspektionen ombetts att inkomma med kompletterande uppgifter i ärendet angående skolsituationen för en elev. Komplettering ska senast den 16 februari 2012 inkomma till Skolinspektionen. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att uppdra åt ordförande Bengt Mattsson att besvara skrivelsen till Skolinspektionen.

13 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 13(17) Bun / Bun Bokslut 2011 Ekonom Öyvind Höiberg informerade om bokslut Beredande organs förslag Arbetsutskottets förslag den 31 januari 2012, 8 Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att rutinerna för bevakningen av statsbidrag skärps för att undvika att tillgängliga statsbidrag ej erhålles och att godkänna bokslutet för år 2011 och översända det till kommunstyrelsen.

14 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 14(17) Bun / Bun Anmälan om delegationsbeslut Löpnr Ärendenr DiarienrBun Respektive delegat beslutar sdatum 12:04 Fc 3:8 2012/ Läsårstider 2012/ Beredningsförslag Barn- och utbildningsnämnden beslutar att förklara presenterade delegationsbeslut för anmälda.

15 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 15(17) Bun 20 Anmälan om representation Verifikationsnr Belopp ,62 kr ,57 kr ,10 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr Underlag presenterades i särskild mapp vid sammanträdet. Beredningsförslag Barn- och utbildningsnämnden beslutar att förklara presenterade verifikationer för anmälda.

16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 16(17) Bun 21 Anmälan om beslut i arbetsutskottet Beredningsförslag Barn- och utbildningsnämnden beslutar att från arbetsutskottets sammanträde den 31 januari 2012 förklara 3, 5, 9, 10 för anmälda.

17 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 17(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENs sammanträde den 14 februari 2012 Namn Närvaro Omröstningar Ordinarie J a Ne j Av s J a Ne j Av s Ja Ne j Av s Bengt Mattsson (Fp) Liselotte Broberg (M) Eva-Lena Sundås (M) Agne Andrésen (M) Gerd Johansson (C) Roger Jodensvi (C) Kajsa Mattsson (C) Paul Carlsson (Fp) Roz Lind (S) ( 12-21) Christian Wiklund (S) Louise Thunström (MVT) Ersättare Tjg Ej tjg Ja Nej Avs Ja Nej Avs Ja Nej Avs Ann-Marie Olofsson (C) Peder Johansson (C) Lena Johansson (C) Marie Wighed (M) Theresia Nilsson (M) Lars Larsson (M) Lotta Toreld (Fp) Anne-Helen Danielsson (Fp) Ingela Andersson (S) Magnus Roessner (S) ( 10-11) Hanna Macke (MVT) Summa

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-05-31 Dnr Ärende 2007.185-376 Bun 46 Information Hedevallen 2010.006-364 Bun 47 Ansökan från Grebbestad Bowls Club och Svenska Bowlsförbundet

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-26 Dnr Ärende 34 Information från Folkhälsorådet 2010.201-606 Bun 35 Digitala läromedel 2011.086-600 Bun 36 Nämndspecifik politikerutbildning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-03-05 Dnr Ärende 2013/0053-606 Bun 11 Bokslut 2012 2013/0062-601 Bun 12 Klassorganisation Hamburgsunds rektorsområde 2013/0049-606 Bun 13

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-15 Dnr Ärende 2010.057-606 Bun 12 Bokslut 2010 2011.035-373 Bun 13 Ungdomsteamet 2011.036-373 Bun 14 Genomförande av övergripande ungdomsenkät

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-29 Dnr Ärende 2008.081-784 33Ansökan om lönebidrag KKV-B 2008.081-784 34Ansökan om lönebidrag Hamburgsunds IF 2008.053-376 35Ansökan om

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-10-09 Dnr Ärende 79 Information från politiska grupper 2012/0091-606 Bun 80 Delårsbokslut per den 31 augusti 2012/0201-606 Bun 81 Internkontroll

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Barn- och utbildningsnämnden 2010-01-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-16 Dnr Ärende 9 Information från Folkhälsorådet 10 Arbetsmarknadssituationen bland ungdomar 11

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-02-05 Dnr Ärende 2012/0204-600 Bun 1 Medborgarförslag om simskolebussar från fritids till simskolorna 2012/0123-606 Bun 2 Benchmarking 2012/0158-352

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-03-26 Dnr Ärende 2013/0069-606 Bun 20 Delårsbokslut per den 28 februari 2013 2012/0185-606 Bun 21 Disposition av det balanserade resultatet

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-11-13 Dnr Ärende 2012/0184-601 Bun 90 Verksamhetsplan Arbetsmarknadsenheten 2012/0091-606 Bun 91 Delårsbokslut per den 31 oktober 2012/0201-606

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-09-06 Dnr Ärende 2011/0072-606 Bun 67 Delårsbokslut per den 30 juni 2011/0211-606 Bun 68 Budget 2012 2011/0212-607 Bun 69 Utbud Tanums Gymnasieskola

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-06-02 Dnr Ärende 44 Information från Folkhälsorådet 2009.056-606 Bun 45 Skydds/arbetskläder 2009.110-600 Bun 46 Snabbstöd till föreningar

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 Dnr Ärende 79 Information från Folkhälsorådet 2009.094-606 Bun 80 Delårsbokslut 2009.215-607 Bun 81 Utbud Tanums gymnasieskola 2007.200-623

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-03-22 Dnr Ärende 23 Information 2011.071-606 Bun 24 Disposition av barn- och utbildningsnämndens balanserade resultat för 2010 2011.072-606

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-03-23 Dnr Ärende 21 Information från Folkhälsorådet 2010.007-609 Bun 22 Matlust i Tanum 2010.008-373 Bun 23 Ungdomsfrågor 2010.043-606 Bun

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-04-28 Dnr Ärende 26 Information 2009.108-606 Bun 27 Kvalitetsredovisning 2008 2009.124-600 Bun 28 Familjecentralen namnförslag 29 Anmälan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-12-14 Dnr Ärende 89 Information från Folkhälsorådet 2010.201-606 Bun 90 Konteringsbudget 2011 2010.319-680 Bun 91 Pristagare 2010 2010.289-666

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-17 Dnr Ärende 95 Information från Folkhälsorådet 96 Delårsbokslut 2009.220-955 Bun 97 Kulturpriser och kulturstipendium 2009.243-380 Bun

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-10-03 Dnr Ärende 2006.125-603 Bun 68 Uppsägning av lokala avtal för dagbarnvårdare 2006.055-606 Bun 69 Delårsredovisning Tertial 2 2006.038-262

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-10-13 Dnr Ärende 2008.208-374 Bun 72 Ungdomsmässa 2007.185-376 Bun 73 Ansökan om investeringsbidrag på Hedevallen 2008.147-606 Bun 74 Utbud

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-03-25 Dnr Ärende 20 Information personalchef Olle Tillqvist informerar 21 Information fritidsledare Jonas Nilsson informerar 22 Ny personalsekreterare

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-12-11 Dnr Ärende 2012/0185-606 Bun 102 Budget 2013 2012/0126-375 Bun 103 Övrigt föreningsbidrag 104 Pristagare 2012 2012/0121-375 Bun 105

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-03-24 Dnr Ärende 12 Rundvandring i musikskolans nya lokaler samt repetition med Bun-kören inför invigningen av musikskolan. 2009.094-606

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-11-15 Dnr Ärende 93 Information Folkhälsorådet/skolskjutsgrupp 2011/0260-380 Bun 94 Avyttring av brandbil 2011/0259-601 Bun 95 Revidering

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-09-10 Dnr Ärende 2013/0129-600 Bun 50 Kvalitetsuppföljning 2012 2013/0069-606 Bun 51 Tertialuppföljning 2013/0149-606 Bun 52 Budget 2014

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-12-15 Dnr Ärende 103 Information om Världsarvsförskolan och Västarvets organisation 2008.190-606 Bun 104 Budget 2009, budgetramar 2008.190-606

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-02-20 Dnr Ärende 13 Presentation av nya medarbetare 2007.056-611 Bun 14 SKA-rådet 2007 2006.213-194 Bun 15 Remiss Överenskommelse om introduktionsplatser

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-13 Dnr Ärende 108 Information från politiska grupper 2011/0158-606 Bun 109 Prestationsanslagsutvärdering 2011/0306-607 Bun 110 IT-strategi

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-01 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-01 Dnr Ärende 2010.131-380 Bun 39 Tanums kommuns behov av tillgång till digital utrustning för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-20 Dnr Ärende 2007.068-194 Bun 29 Introduktionsprogram Tanums kommun för nyanlända flyktingar 2007.069-194 Bun 30 Loka överenskommelse

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-12-18 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 113 Delårsredovisning oktober 2007 2007.173-606 Bun 114 Internbudget 2008 2007.012-601 Bun 115 Återkallande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-06-03 Dnr Ärende 46 Delårsredovisning per 2008-04-30 2008.136-374 Bun 47 Ansökan om bidrag till landskampsmatch 2008.094-606 Bun 48 Budget

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-12-18 Dnr Ärende 2006.197-130 Bun 96 Verksamhetsplan 2007 - Arbetsmarknadsenheten 2006.155-607 Bun 97 Samverkan för ungdomar med behov av

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-11-18 Dnr Ärende 2008.237-681 Bun 89 Inköp av skulptur 2008.210-606 Bun 90 Intern kontrollplan 2008 91 Presentation av ny rektor för Barnkullen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2011-01-20 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2010.0363-563 Tn 1. Renhållningstaxa för bostäder och verksamheter med hushållsliknande avfall från och med 1 januari 2011 och taxa för

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 202 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/0060

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/0060 Protokoll 1 (19) Diarienummer BUN 2018/0060 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Ledamöter Sammanträdeslokal Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Öyvind

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 241 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: Tanums-Röd 1:2

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6)

Miljö- och byggnadsnämnden (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-10-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 279 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring Tillkommande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-11-14

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-11-14 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-11-14 Dnr Ärende 84 Information 2005.177-610 Bun 85 Ledningsorganisation från 2006 2006.055-606 Bun 86 Delårsredovisning per den 31 oktober

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (13) Ärendenummer BUN 2018/0345-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl. 08.00 12.55 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Höiberg, Öyvind,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-10-21, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 225 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE

KOMMUNFULLMÄKTIGE TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) KOMMUFULLMÄKTIGE 2012-03-19 23 Laga ordning 24 Information om folkhögskolornas roll inom Kompetensplattform Västra Götaland 25 Finansrapport för perioden 1 september - 31 december

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 268 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 2012.0128-339 269

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-11-13 Dnr Ärende 2007.168-920 Bun 94 Granskning av rutiner och intern kontroll vid kontantuppbörd 2007.074-606 Bun 95 Delårsredovisning oktober

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2016-01-19, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-09-16, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 191 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-03-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 54 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Budget och verksamhetsstyrning

Budget och verksamhetsstyrning ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2016-02-23, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 21 Godkännande av föredragningslistan att godkänna de utsända

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(7) KOMMUSTYRELSE 2011-12-14 2011/0440-212 Ks 341 Yttrande över besvär för kommunstyrelsens beslut den 5 oktober 2011, 279 Detaljplan Tanums-Rörvik 1:141 m.fl. 2011/0515-521 Ks 342

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (12) Ärendenummer BUN 2018/0280-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Helen Larsholt,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-02-19 Dnr Ärende 2008.042-130 Bun 1 Verksamhetsplan 2008 Arbetsmarknadsenheten 2 Information 2008.029-945 Bun 3 Genomgång av material från

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (5) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Justeringens plats och tid Paragrafer 64 Sammanträdeslokal Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Se

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2010-08-25 1 (14) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-07 Dnr Ärende 52 Information från Folkhälsorådet 2010.057-606 Bun 53 Delårsbokslut per den 30 juni 2010 2010.201-606 Bun 54 Budget 2011

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2013.0308-339 27 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 228 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 127 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Förhandsbesked för bostadshus, Richard

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 135 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-02-17, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 33 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer