VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010"

Transkript

1 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år STYRELSEN Har under året haft följande sammansättning: Arne Wirén, ordförande Caj Rindmo, vice ordförande Kristian Ståhl, ledamot Nils-Otto Bernerup, ledamot Nils-Göran Nilsson, ledamot Per-Åke Nilsson, ledamot Jahn Ragnarsson, ledamot Göran Falk, suppleant Ulf Bergström, suppleant Under verksamhetsåret har våra medlemmar Gertie och Jan Folgård i Stall Dream Team haft fortsatta framgångar då deras Torvald Palema var tvåa i Elitloppet och segrade i L.C. Peterson-Broddas Minneslöpning, Forus Open och Svenskt Mästerskap. Torvald Palemas startprissumma ökade under året med 6,26 miljoner kronor! Bland Jägersotränarnas framgångar minns vi: Lutfi Kolgjini blev både tränar- och kuskchampion på Jägersro och tvåa i landet avseende träningsstallens inkörda pengar (33 miljoner) bakom Åke Svanstedt (39) men före Kari Lähdekorpi (29) och Stig H Johansson (28). Lutfi Kolgjini vann bl.a. Svenskt Travderby med Joke Face (körd av Erik Adielsson), Italienska derbyt med Nadir Kronos (körd av Andrea Guzzinati), Svenskt Travkriterium med Raja Mirchi, Hugo Åbergs Memorial med Lavec Kronos och Kungapokalen med Sebastian K (körd av Erik Adielsson). Joakim Lövgren var med Brioni 3:a i Elitloppet och segrade i Kymi Grand Prix. Conrad Lugauer vann överraskande Olympiatravets final på Åby med Copper Beech. Johnny Takter körde Johan Lejons Deuxieme Picsous till seger i korta E3- finalen. Thomas Uhrberg körde Rusty Dust tränad av Tomas Malmqvist till seger i Dansk Uppfödningslöpning. Johnny Takter körde Iceland till seger i Elitloppet och Global Noble till seger i Svensk Uppfödningslöpning. Styrelsemöten och arbetsgrupper Elva protokollförda styrelsemöten har avhållits och därutöver ett kortare möte angående andelshästen. Uppgifterna har fördelats på följande grupper: ekonomi, propositioner, näringslivaren, fester & möten & resor & klubbrum samt hemsidan.

2 Sida: 2(5) Årsmöte Årsmötet på Malmöhus slott den 19 mars samlade över 100 deltagare.omval skedde på samtliga poster där mandattiden gått ut förutom på posten som revisorssuppleant där Hans Mårtensson avsagt sig omval och ersattes av Nils Göransson. Claes Lundell, som den 12 april avgick som ordförande i Skånska Travsällskapet och i JTG, informerade om att rekordhöjningen av prispengarna med 5,8 miljoner ska läggas ut på vardagstravet och utan några snålskalor. Vårmöte Vårmötet den 6 maj samlade ca 40 deltagare. Kerstin Peterson-Brodda berättade bl.a. om Brodda auktionerna Hur hon blev av med lillebror Lennart på Jägersros lekplats. Att det 1972 blev tillåtet för damer att köra mer än i damlopp och att Kerstin var en av de första i landet att göra detta. Första segern togs med Flox tränad av Ebbe Jönsson. Jägersros Damklubb bildades 1982 och Kerstin blev ordförande och var det sedan fram till Slutligen vilka arbetsgrupper som finns i Skånska Travsällskapets styrelse & JTG och deras arbetsuppgifter: Bygg med Kristian Ståhl, Göran Falk och Bertil Nilsson. Propositioner med Claes Englund och Bertil Nilsson och Licens med Anders Lindfors och Björn Sederblad. Höstmöte Höstmötet den 20 oktober samlade 70 deltagare. Två av Jägersros nya tränare 2010 marknadsförde sig: Ola Karlsson och Niklas Lindblad. VD Lars-Åke Mårtensson informerade bl.a. om tävlingsprogrammet 2011, Travgalan på Jägersro 5/1, ombyggnad av cafeläktaren som ska starta efter V75 20/11 och vara klart till V75 19/ och att 2012 troligtvis kommer ett nytt passer-/hästägarkort med chip Julmöte Julmötet den 15 december samlade ca 90 deltagare. Ungdomsansvarig Anna Rogell gjorde en presentation av Ung Jägersro och visade även en film om Ung Jägersro. Kristian Ståhl informerade bl.a. om spelutveckling och publiksiffror för 2010 samt investeringar och prispengar för Även frågan om investering i belysning för HDTV togs upp. Beslut togs om att göra en insamling till barncancerfonden och en till en sulky för rörelsehindrade som Ung Jägersro har på sin önskelista. Efter mötet serverades en jultallrik. Team STHF Easy Dolomite Tooma har under året gjort 14 starter varar tre slutat med segrar och :- i prispengar och rekorden 15,3m och *13,8ak. Vid ett möte den 23 november togs med 99 röster av 100 beslut att fullfölja köpet och slutbetala Dolomite Tooma. RST:s Årsmöte På årsmötet i Stockholm representerades vi bara av Kristian Ståhl, detta på grund av askmolnet från Island som försvårade flygresor. Med nuvarande underskott så kommer RST:s kapital att vara förbrukat om 7 år. Vi hade då 387 st. medlemmar registrerade på RST, vilket innebär att vi har 5 st delegater. Årsavgiften är kr per delegat. I framtiden kommer större insatser att göras för att öka medlemsinformationen på RST:s hemsida.

3 Sida: 3(5) RST:s Sydträff Sydkamp I år stod Solvallas Travhästägareförening som arrangör för Sydträffen som hölls den oktober. Föreningen representerades av Arne och Kristian. Opal Egely representant oss i Sydkampens final men galopperade och slutade oplacerad. RST:s Höstmöte Föreningen var inte representerad vid RST:s Höstmöte den oktober med start i Hästsportens Hus samt båtfärd tur och retur Mariehamn på Åland. På dagordningen fanns diskussion om Svensk Travsport och hästägarnas situation. Ordförandemöte. Arne representerade föreningen vid Jägersros ordförandemöte den 19 januari, 20 april och 15 december. Storbanemöten Arne representerade föreningen vid Storbanemötet den 9 juli. Propositioner Styrelsens representant Nils-Göran har deltagit i fyra möten. Inriktningen att få möjlighet till fler startande i loppen är densamma. Något som har gått igenom är att istället för lopp för tex 3-4 åriga hästar, så formuleras det numera som företräde för 3-4 åriga och därefter 5,6,7-åriga o.s.v. Skånska Travsällskapet Styrelsen har deltagit i årsmöte och höstmöte. Näringslivaren Inföll den 13 april och var den 25:e i ordningen. Evenemanget lockade 130 representanter från 29 företag. Kvällens konferencier var Bengt Professorn Larsson. Hästägareföreningens Jubileumspokal vanns av Hell of a Kemp som körd av Peter Untersteiner gick till ledningen efter körda 600 m och vann med en längd före Zorro Photo på fina 1,13,7 över 2140 meter med autostart. Hell of a Kemp ägs av Sollunda Gård AB, Örnsköldsvik Tipstävlingen och en resecheck på :- vanns av Falkbolagen AB som hade två vinnare mer än närmaste företag. Falkbolagen vann även etappriset efter lopp 6. Pris för högsta odds vanns av Bergkvara Buss AB som hade bättre sammanlagt odds än Museirestaurang Wega. Vinnaren i dubbelsulkyloppet gjorde Anna Nord från Kvalitetsmålarna i Skåne AB som körde tillsammans med Joakim Lövgren. Våra pokallopp Förutom Hästägareföreningens Jubileumspokal som körs i samband med Näringslivaren så vanns en inteckning i: Hästägarkannan av Stall NIAN då deras Vanmaker Limburgia segrade körd av Kenneth Haugstad. Hästägareföreningens Styrkeprov av Johannes A. de Rijk då hans Yardley Rich segrade körd av Joakim Lövgren.

4 Sida: 4(5) Resor och studiebesök 50 medlemmar följde med på utflykten till Conrad Lugauer och Brodda Stuteri söndagen den 23 maj. Conrad visade först Vrångabäck med dess träningsmöjligheter med rakbana, rundbana och skogsvägar. På väg från Vrångabäck till Bellinga Gård stannade vi till och önskade Copper Beech lycka till i Elitloppet. På Brodda Stuteri välkomnades vi av Margaretha och Lennart. Där bjöds på välkomstdrink, lunch och kaffe och Lennart berättade om Broddas historia och om sin avelsfilosofi. "Vinnarinstinkten kommer från pappan, talangen från mamman och korsningen från morfar". Därefter följde en intressant rundvandring i de olika stallarna. På Brodda fanns bl.a. elitloppsdeltagaren Lucky Jims mamma. Bussen tog oss sedan runt på Broddas träningsbanor som bl.a. används av elitloppsdeltagaren Brioni. Vi såg även Broddas stora hagar i det böljande landskapet. Resan till Danskt Derby söndagen den 29 augusti blev övertecknad och 54 st åkte med och alla verkade nöjda. Resan till Åbys Stora Pris lördagen den 18 september samlade 38 deltagare som intog räkfrossa tillsammans med andra hästägareföreningar från hela Sverige. Med på resan fanns bl.a. glada ägare till Spring Erom Sten, Nils- Göran och Göran och även ägarna till Rusty Dusty med Richard i spetsen. Medlemsvärving Folder för medlemsansökan finns i informationen, på sekretariatet och hos tränarna. I Jägersroprogrammet har föreningen en annons nästan varje tävlingsdag och dessutom en helsida i samband med Näringslivaren, Hästägarkannan och Hästägareföreningens Styrkeprov. Medlemmar Under året har 18 st nya medlemmar invalts i föreningen och 35 års medlemskap och fyllda 70 år har under 2010 uppnåtts av Göran Bergman Malmö. Medlemsantalet uppgår härefter till 393 st, en minskning med 35 personer jämfört med föregående år. Minskningen 2010 beror till stor del på att i 2009 års ökning med 52 medlemmar hade vi inte tagit bort de medlemmar som inte betalt in medlemsavgiften. Fördelningen är 209 aktiva, 96 passiva, 41 familjemedlemmar 44 veteranmedlemmar och 3 hedersmedlemmar nämligen Rolf Dickman, Olle Engbe och Henry Nordin. Insamling På julmöte 2009 väcktes tanken att göra en insamling till Prostatacancerförbundet. En bra idé ansåg medlemmarna och många skänkte 50 kronor eller mer. Nu var det hela igång och vi hade fått ihop kronor. Men det skulle bli mer Gullvik, ett företag som hade personalfest på Jägersro spelade en gemensamv65:a och vann cirka kronor som man beslöt att skänka till vår insamling. Jägersros ledning fick höra talas om insamlingen och sköt till kronor. I samband med Näringslivaren då checken på skulle överlämnas till ProSyd för vidare befordran till Prostatacancerfonden spelades en gemensam V65:a. Vinsten blev kronor som skänktes till Pro Syd.

5 Sida: 5(5) Årets resultat Föreningsanslaget har uppgått till (förra året ) kronor Utdelningen från STA:s tombola (5.720) kronor. Årets resultat efter skatt blev en vinst på (förlust ) kronor. Föreningens egna kapital vid årets slut uppgår till ( ) kronor. Revisorer Har Roland Blåsten och Bengt Dahlbom varit med Sven-Erik Sjunnesson och Nils Göransson som suppleanter. Valberedning I valberedningen har ingått Göran Danielsson sammankallande samt Bror Nyberg och Göran Ohlsson. Malmö den 2 mars 2011 Styrelsen

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2011. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Sida: 1(6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2014. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida: 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen för Skånska Travhästägareföreningen u.p.a. får härmed avge följande redogörelse för föreningens verksamhet under år 2012. STYRELSEN Har under året haft följande

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa!

Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa! Vecka 3 2009 Sista chansen att rösta fram Årets Häst och tävla om en Niceresa! På fredag ska travåret 2008 summeras med fest och glamour vid Årets Häst-galan på Restaurang Rondo i Göteborg. Under kvällen

Läs mer

Elitloppet 2010 är fantastiskt!

Elitloppet 2010 är fantastiskt! Vecka 21-2010 Elitloppet 2010 är fantastiskt! Årets Elitlopp på Solvalla på söndag har alla förutsättningar att kunna bli en av de allra bästa upplagorna i loppets 58-åriga historia. Stjärnor från sex

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt:

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt: VentilationsFöreningen ByggnadsplåtFöreningen Stål & LättbyggnadsFöreningen Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm Gemensam Dagordning 2015-05-22 Följande punkter på respektive dagordning kommer att

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars 1 Mötets öppnande Ordförande Leif Dahlén hälsar alla närvarande välkomna

Läs mer

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar:

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Naturskyddsföreningen Jönköpings länsförbund ÅRSBERÄTTELSE för år 2005. Medlemsutveckling Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Krets Medlemsantal Medlemsantal Ordförande 2005

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet.

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. 1 Årsmötet öppnas: Årsmötet öppnas av Kretsordförande Veronica D Kl 19:10. Veronica hälsade alla välkomna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

2. Till justeringsperson att jämte ordföranden justera protokollet utses Ann-Christin Hedebrant.

2. Till justeringsperson att jämte ordföranden justera protokollet utses Ann-Christin Hedebrant. SVENSK HANDEL STIFTELSEN KÖPMANNAFÖRBUNDET PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE Den 6-7 november 2013 på Thorskogs slott, Västerlanda Närvarande styrelseledamöter: Hans Löwlund, ordförande Ulf Melin, vice ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna!

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna! Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Söndag 14 april 2013 kl. 10.00 Restaura ang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, a, Bryggavägen 133A, 1788 31Ekerö Kaffe med förmiddagsfika serveras

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Revisorer

Läs mer

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559 Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg Styrelsen för Marknadsföreningen i Helsingborg Org nr 843002-3559 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari -

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005

Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005 Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005 1 Styrelsen och övriga funktionärer Ordförande Vice Ordförande Anders Lindvall Sekreterare Tobias Ottosson Kassör Ann-Sofie Ohlsson Tävlingsledare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2011

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2011 Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Suppleanter Suppleanter Övriga funktionärer Revisorer Revisorsuppleanter Tävlingsledare Samordnare

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2016 Datum: 15 februari, 2016 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson Protokoll fört vid styrelsemöte med Skånska Sångarförbundet söndagen den 7 mars 2004 kl 9.30 på Örestrand Höganäs Närvarande: Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Utvecklingen av medlemsavgift

Utvecklingen av medlemsavgift Utvecklingen av medlemsavgift År medlemsavgift/år antal inköpta verk medelpris på verken 1985 120 kr /år 8 st 1752 kr 2012 150 kr /år 15 st 1361 kr Löneutveckling medlemsavgift i % av årsinkomsten Medellön

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för Norrköpings Fältrittklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31. Ridskolan har under hela året drivits i klubbens egen

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I DAL-VÄNERSBORG 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRT- LUNGSJUKAS FÖRENING DAL-VÄNERSBORG 1/1-31/12 2008. Medlemsantal: Den 1 jan 2008 hade

Läs mer

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013 Arådalsnytt Nummer 43, juli 2013 Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening Tidningen finns även på: www.aradalen.com Vi är inne i ett generationsskifte bland stugägarna. Det innebär att det är några

Läs mer

1. Maria O 631 p 2. Särla L 616 p 3. Sonny L 613 p 4. Annette B 597 p 5. Berit A 582 p. Piteås bästa damer. Gun-Britt B 644 p, Britta O 614 p,

1. Maria O 631 p 2. Särla L 616 p 3. Sonny L 613 p 4. Annette B 597 p 5. Berit A 582 p. Piteås bästa damer. Gun-Britt B 644 p, Britta O 614 p, Resultat Här ser du de bästa resultaten från matcherna. RESULTAT FRÅN PITEÅMATCHEN HEMMA ONSDAGEN 16 januari 2013 Alltid trevligt att möta Piteå, och vi försökte vinna, men Piteåspelarna var duktigare.

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat.

Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat. 1 Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat. Mötet inleddes med att föreningens ordförande Mats Dahlström hälsade de cirka 30 närvarande välkomna

Läs mer

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Årgång 1 utgåva 2 I detta nummer Protokoll från årsmötet Kallelse till kamratträff i Skansen Källforskning med Arne Berg Och mycket mera Sjöänd Skans

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Kriteriehelgen den stora hästfesten

Kriteriehelgen den stora hästfesten Vecka 40 Kriteriehelgen den stora hästfesten Äntligen är det dags för årets kanske mesta hästfest kriteriehelgen på Solvalla med hästar i mängder i dagarna fem. På onsdag kväll drar det igång med V64-tävlingar

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG

FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG 2-3 april 2005 KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera ii Innehåll 1. Verksamhetsberättelse 2. Resultaträkning, balansräkning, budget, och ekonomisk

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 och kallelse till årsmöte måndag 28 mars kl. 19.00-21.00 Sockenstugan Doktor Abrahams väg invid Prästgården. 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna. 1(6) Protokoll fört vid Linköpings Skidklubbs årsmöte den 10 juni 2009 i Skidgården Hackefors. Årsmötet föregicks denna gång av utdelande av vandringspriser till klubbens bästa Vasaloppsåkare 2009, Liselott

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Hög %d a( lägga i en högre växel och gasa på för fullt in i fram%den!

Hög %d a( lägga i en högre växel och gasa på för fullt in i fram%den! Hög %d a( lägga i en högre växel och gasa på för fullt in i fram%den! Under valrörelsen fick vi höra av Socialdemokraterna att Trelleborg gått på tomgång allt för länge. Det var hög tid att lägga i en

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av Håkan Sjunnesson som hälsade aktieägarna välkomna.

1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av Håkan Sjunnesson som hälsade aktieägarna välkomna. Protokoll fört vid bolagsstämma i Paradox Interactive AB ( Bolaget ), org. nr 556667-4759 den 22 mars 2016 i Stockholm 1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av Håkan Sjunnesson som hälsade aktieägarna

Läs mer

Stor, stark och omtyckt

Stor, stark och omtyckt Nyhetsbrev nr 33 Stor, stark sid 1/5 Bra stämning präglade årsstämman Den 30 och 31 maj genomfördes Svenska Jägareförbundets årsstämma på Öster Malma. Det som karaktäriserade årets stämma är den positiva

Läs mer

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31 Stockholm Speedskaters verksamhetsberättelse 2008 Klubben är inne på sitt fjärde år och fortsätter att växa. Jag tycker att detta är väldigt roligt och det har möjliggjort nya satsningar. Många av klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2003. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01

Verksamhetsberättelse 2003. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01 Verksamhetsberättelse 2003 Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01 Innehåll Inledning Verksamhet Medlemmar Hemsidan Styrelsen Inledning Föreningen bildades / konstituerades den 1 april 2000

Läs mer

Göteborgs Galoppsällskap Årsredovisning 2015

Göteborgs Galoppsällskap Årsredovisning 2015 Göteborgs Galoppsällskap Årsredovisning 2015 Verksamhetsberättelse Styrelsen för Göteborgs Galoppsällskap får härmed avge redovisning för sin förvaltning under räkenskapsåret 2015. Göteborgs Galoppsällskap

Läs mer

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Så började det Törnsfalls pensionärsförening bildades vid ett möte i National i Almvik den 9 maj 1954. Föreningen startade med 15 medlemmar. Ernst Renström valdes som ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

Styrelsen. Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00. Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg. Årsmötesförhandlingar

Styrelsen. Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00. Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg. Årsmötesförhandlingar KALLELSE TILL DANDERYDS VILLAÄGAREFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00 Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg Årsmötesförhandlingar Dagordning 1. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd 2009-05-05 Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd Närvarande: Annika Näckdal, Matti Pessa, Roland Fredriksson, Fredrik Gustavsson, Moa Hedstig, Kristina Karlsson, Anneli Öhman, Maybritt Eriksson, Kristina Axelsson,

Läs mer

PROPOSITIONER MARS 2015

PROPOSITIONER MARS 2015 PROPOSITIONER MARS 2015 FEBRUARI 20 fredag 21 lördag 22 söndag STARTANMÄLNINGAR 23 måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 27 fredag 28 lördag MARS 1 söndag 2 måndag 3 tisdag 4 onsdag 5 torsdag 6 fredag

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 11 februari 2010 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av årsmötesfunktionärer

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2016 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2015 Den 31 december 2015 hade föreningen 71 huvudmedlemmar och 30 familjemedlemmar/ stödjande = 101 Den 31 december 2014

Läs mer

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning ÖREBRO SPORTKLUBB Årsmöte / Föreningsstämma 2013 Dag Tisdag 16 april 2013 Kl 18.00 Plats ÖSK Ungdom, Klubbhuset, Ekäng, Landbotorpsallén 58, Örebro Förslag till dagordning 1. Upprop och fastställande av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Lördagen 24 oktober 2015 kl 10:00 i klubbhuset, hamnplanen. Därefter båtresa med Viking Line från Kapellskär tor Mariehamn. Även Du som av någon anledning inte

Läs mer

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - 11 Datum: 20 mars 2010 Plats: Hotell Laponia, Arvidsjaur PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2010 Beslutande: Anders Andersson, Piteå BK Jan Bergdahl, Piteå BK Per Berglund, Piteå BK Daniel Bergman, Piteå BK Hans Eriksson,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473 Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473 Närvarande: Statsrådet Morgan Johansson Expeditions- och rättschefen Erna Zelmin, Socialdepartementet

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.05 Stämman inleds med att en grupp från klass NV2, Östra Gymnasiet underhåller med bluesmusik.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014

Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014 Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014 Styrelsen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2014-01-01 2014-12-31. Styrelse Erling Buch, Hönö Marita Lithander, Strömsund

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg. 17 (2008) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Därefter

Läs mer

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag.

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag. Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag. 1. Årsmötets öppnande. Lennart Börjesson öppnade mötet som hyste 71 stycken medlemmar 2. Parentationer. inga 3. Fastställande om

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013

Verksamhetsberättelse för år 2013 1 Naturskyddsföreningen i Jönköpings län Verksamhetsberättelse för år 2013 Länsförbundets årsstämma 27 april vid Ädelfors folkhögskola Länsförbundets ordförande Henrik Svensson hälsade välkommen till den

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer