INLEDNING AKTIVITETER OCH GEMENSKAP

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INLEDNING AKTIVITETER OCH GEMENSKAP"

Transkript

1

2 INLEDNING Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför allt till hyresgäster över 65 år, men även till andra hyresgäster som vill delta i aktiviteter eller som tillfälligt behöver vår hjälp. Vårt boende omfattar 392 hushåll och i ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par. Inom ramarna för trygghetsboendet arbetar vi med tre huvudområden; aktiviteter och gemenskap, omsorg och tjänster, samt trapphusstädning. AKTIVITETER OCH GEMENSKAP En av målsättningarna med trygghetsboendet är att bryta ensamhet och skapa en större gemenskap i bostadsområdet. Detta försöker vi åstadkomma genom att anordna aktiviteter och naturliga mötesplatser i området, exempelvis en fikastund i vårt café, inomhusgympa, gemensamma luncher med mera. Vi arbetar aktivt för att få med nyinflyttade hyresgäster i gemenskapen. Vi gör ett hembesök till alla nyinflyttade där vi presenterar verksamheten och bjuder in dem på aktiviteterna. Aktiviteter 2018 Tisdagscafé Varje tisdagseftermiddag har vi haft ett cafétillfälle på Café Koppen. Det har ofta varit olika teman under året, exempelvis spelcafé, bingo, musikunderhållning, tipspromenader, våfflor, afternoon tea, knytkalas och blomsterinspiration. Vi har även haft räddningstjänsten på besök som informerade om brandsäkert hem. I december gjorde vi en spontan julklappsutdelning, alla fick en nummerlapp som motsvarade ett numrerat paket. Vi uppmärksammar högtider så som påsk, jul och nyår för att ge alla möjlighet att känna delaktighet kring årets högtider.

3 Inomhusgympa Varje måndagsförmiddag under året har vi haft inomhusgympa. Vi har kört ett 30 minuter långt gympapass med lättare rörelser som är anpassade för seniorer. Inomhusboule Varje måndagsförmiddag har vi spelat inomhusboule som är ett spel med mjuka klot. Det har både varit träning och tävling, men framför allt väldigt mycket skratt! Öppet hus Varje fredagsförmiddag har vi haft öppet hus i cafélokalen. Då brukar gästerna fika, spela spel, läsa en tidning eller låna med sig en bok eller film. Under öppet hus är vi inte alltid på plats. En av anledningarna till det är att vi vill att gästerna ska känna att det är deras lokal. Förhoppningen är också att de med tiden vill låna lokalen till självgående aktiviteter som är öppna för alla i området. Musikunderhållning Vi har haft flera olika sorters musikunderhållning under året så som Stefan och Pernilla Möllberg, Norrstrands musikklasser, Jollybobs och Enduos. Vid två tillfällen under sommaren hade vi även besök av Kommunens kulturferiearbetande ungdomar.

4 Loppisrunda Vi gjorde en gemensam tur på områdets loppisar med hyresgäster. Frukost Det har serverats adventsfrukost på Café Koppen. Råtorps café Vi tog oss en gemensam tur med buss till Råtorps café och fikade. Film I februari visade vi Sound of Music som måndagsmatiné. Sillunch Ett mycket uppskattat inslag bland årets aktiviteter var den årliga sillunchen. I år stod Stefan och Pernilla Möllberg för underhållningen.

5 Försommarkalas I slutet av maj bjöd vi in till försommarkalas. Det är en av några aktiviteter under året då vi specifikt bjuder in barn att delta.

6 Kräftskiva För sjunde året i rad anordnade vi en kräftskiva med musikunderhållning och god kräfttallrik Grabbkvällar Vi har fortsatt med grabbkvällarna under året. På grabbkvällarna är en bit mat och samkväm runt bordet det som är det centrala. Tjejkvällar Vi har även tjejkvällar under året.

7 Seniorshop Under våren och hösten fick vi besök av Anna Lena som visade både vår- och höstkollektionen. Provrummen var fulla med damer och en herre. Det var många som shoppade. Karlstad runt En dag i september fick vi en guidad busstur med Lennart Fernqvist. Han visade och berättade om hur Karlstad med omnejd utvecklats. Dagen avslutades med en gemensam lunch. Sittdans Vi har även provat på sittdans vid flera tillfällen. Vi följer ett enklare program från dvd Visor från Sättragården där alla gör efter sin egen förmåga.

8 Klädbytardag Vi provade en ny aktivitet - rensa din garderob på kläder du inte använder längre och byt till något nytt. Man fick lämna in max sex plagg per hushåll och fick mot detta byta till sig sex nya plagg. Det var många som ville vara med och förnya sin garderob. På Ventilgatan I och med att 34 av våra hushåll ligger på Ventilgatan intill Våxnäs vårdboende, så var vi även där och arrangerade aktiviteter för våra hyresgäster. Under året har vi haft flera fikatillfällen innergården och även ett besök från glöggrundan i december.

9 Spontana aktiviteter Under året har vi passat på att göra spontana aktiviteter bland annat flera fikatillfällen i entrén på nya huset Pannan, samt spontan glassutdelning på bostadsområdet. Studiebesök på Löfbergs Lila kaffeskrapa I mars gjorde vi ett studiebesök till Löfbergs Lila kaffeskrapa och där fick vi en rundvandring i produktionen samt fick information om historiken. Brottsofferjouren Anette från brottsofferjouren besökte oss och informerade om äldres utsatthet för brott.

10 Åstorps handelsträdgård Malin från Åstorps Handelsträdgård visade oss lite inspiration inför jul. Att resa är att leva med Mats Grimfoot Vi fick besök av fotografen Mats Grimfoot som visade bilder och berättade om sin resa till Afrika. Luncher Under året har vi anordnat luncher för att skapa möjlighet för de boende att äta tillsammans. Handarbetsgrupp Gruppen träffades mer eller mindre regelbundet en dag i veckan under året för att handarbeta, fika och umgås. Detta är en helt självgående aktivitet.

11 Glöggrunda Den 12 december genomförde vi årets glöggrunda, det bjöds på varm glögg, pepparkakor och skumtomtar. Vi besökte först garaget på Ventilgatan, och därefter tio trapphus på Sixbacken och avslutade på Pannan. Lucia Norrstrands musikklasser kom och lussade för oss på Café Koppen. Övriga aktiviteter Vid ett tillfälle anordnade personal från Karlstads kommun Lilla Vasaloppet utan skidor i stadsträdgården för seniorer. Vi var delaktiga vid en station med tipspromenad, det bjöds på tilltugg och olika reklammaterial. AKTIVITETER OCH STATISTIK Varje månad fyller vi i en aktivitetsrapport för statistik över hembesök, tjänster och aktiviteter. Vi har med en sådan aktivitetsrapport som bilaga 1 i verksamhetsberättelsen, samt en sammanställning, bilaga 2, över antalet aktiviteter och deltagare under hela året. Varje månad gör vi en ny aktivitetsaffisch i A3-format. Den sätter vi upp på anslagstavlorna i våra trapphus och delar ut till hyresgäster som önskar ett eget exemplar. Den finns också tillgänglig på KBAB:s hemsida. Exempel på sådan affisch finns som bilaga 3. SAMARBETEN, STUDIEBESÖK, UTBILDNING OCH ÖVRIGT Samarbeten med andra områden Vi samarbetar med andra områden på KBAB kring våra aktiviteter. Med vårt närmsta grannområde, plusboendet på Hemvägen/Plintgatan har vi ett gott samarbete. Trots att vi inte arrangerar så många aktiviteter riktade till barn här på området, så finns ändå möjlighet för barnen att delta i sådana, då vi affischerar Hemvägens aktiviteter. Hemvägens hyresgäster är förstås också välkomna att delta på våra aktiviteter.

12 Aktivitetssamordnare på kommunen Vi samarbetar med kommunens aktivitetssamordnare genom att ibland vara behjälpliga vid vissa av deras aktiviteter på Träffpunkt Våxnäs i servicehuset, till exempel vid större evenemang som midsommar- och julcafé, samt vid julpyssel. Vi affischerar även deras aktiviteter på våra anslagstavlor.

13 Tryggsäcken Detta är ett EU-projekt med Monica Fredriksson, Karlstads Kommun, som startades i år. Tryggsäcken är en ryggsäck med hjälpmedel som det finns tillgång att låna. Monica kom till oss i januari och förevisade alla hjälpmedel vid ett cafétillfälle så de boende hade möjlighet att se vad som fanns. Tanken är att vi ska ha en egen monter i cafélokalen där vi förvarar hjälpmedel för visning. Övrigt Under 2018 har vi anlitat musikerna Stefan och Pernilla Möllberg och Enduos genom Studieförbundet Bilda. Vi affischerar Västerstrands församlings aktiviteter och Träffpunkt Våxnäs aktiviteter på våra anslagstavlor i cafélokalen. En städutbildning hölls 7 mars där vi pratade om miljö samt om att använda minimalt med rengöringsmedel. Birthe Kvorning höll i utbildningen. I februari var vi på GULDVARDAG i Kristinehamn. Det var en workshop med utbildaren Lisa Arenö som satte fokus på hur kultur kan användas som verktyg i vardagen. Under hösten har vi gjort första delen i demens-abc-utbildningen. Jenny Ileby från demensteamet i Karlstads kommun höll i utbildningen. Doris har varit på föreläsning om psykisk livräddning del ett, en baskurs i suicidprevention.

14 Vi var båda på föreläsning Mental vila med Igor Ardoris som var mental tränare. Två dagar i augusti anordnade Karlstad kommun ihop med flera aktörer Seniorfestivalen som i år var i Mariebergsskogen. Där hade trygghetsboenden en egen monter där det informerades om verksamheten, fokus var på rörelse, hälsa och aktivitet. Vi var även på föreläsning om Äldres psykisk hälsa i bibliotekshuset. OMSORG OCH TJÄNSTER Genom olika stödinsatser och hjälp vill vi ge hyresgästerna ett tryggare boende och möjligheten att bo kvar i sin lägenhet så länge de önskar. Vi erbjuder därför hjälp och stöd till de som tillfälligt behöver det. Det kan vara att handla, följa med till läkare och förmedla kontakter till en myndighet till exempel. Vi arbetar också fallförebyggande och kan då erbjuda tjänster så som att byta glödlampor, hänga gardiner och hämta saker från vinden. Vi fortsatte under 2018 med vår regelbundna kontakt med de som vi sedan tidigare gjort hembesök hos och som är i behov av extra stöd och tillsyn. Vi arbetar kontinuerligt för att få med nyinflyttade hyresgäster i gemenskapen. Vi gör ett hembesök till alla nyinflyttade där vi presenterar verksamheten och bjuder in dem på aktiviteterna. Vi har en låg omflyttning på området, så vissa månader har vi inga nyinflyttade. För att se hur en månads omsorg och tjänster kan se ut, se bilaga 1, samt en sammanställning över antalet hembesök och tjänster under hela året, se bilaga 2. TRAPPHUSSTÄDNING I vårt uppdrag ingår trapphusstädning. Vi har hand om städningen i 27 trapphus varav 9 är höghus på området. Kundmöten i samband med städ Många av våra möten med hyresgästerna sker i trapphusen medan vi städar. De kommer och går, eller öppnar dörren när de hör oss. Det blir ofta en liten pratstund, och många har även frågor och felanmälningar som vi försöker lösa. Många av våra hyresgäster, oavsett ålder, känner inte alltid att de ännu är redo för att komma på våra aktiviteter eller är i behov av våra tjänster. Men genom att vi regelbundet möter dem och växlar ett par ord i trapphusen eller på gårdarna, så känner de ju redan till oss den dag de kanske behöver ha hjälp eller vill komma på någon aktivitet.

15 BILAGA 1: AKTIVITETSRAPPORT MÅNAD OMRÅDE ANTAL november TELEFONSAMTAL HEMBESÖK Sixbacken Planerade eller spontana. 34 HEMBESÖK Första hembesöket hos en hyresgäst, nyinflyttad eller gammal. 8 FALLFÖREBYGGANDE TJÄNSTER - Ex. hämta eller bära tyngre saker till/från vind eller källare Plocka ner föremål från högt skåp. - Byta lampor eller säkringar. - Sätta upp tavelkrokar. - Bära in eller ut mattor. - Bära upp matvaror om hiss saknas. - Sätta upp brandvarnare och byta batteri. - Ta ned och sätta upp gardiner ANDRA TJÄNSTER - Ex. förmedla kontakter, ex. vårdcentral, CSK, 25 biståndsbedömare, KBAB. - Promenad med hyresgäst. - Följa med på ärenden, ex affären. - Boka tvättid. - Rensa avlopp. -

16 AKTIVITETER (Skriv vilken aktivitet) ANTAL BESÖKARE 1 november sittdans 5 3 november öppet hus 14 6 november gympa 8 6 november boule 9 7 november café med den sjungande polisen 36 9 november spontanfika på pannan november öppet hus november gympa 7 13 november boule 9 14 november café ostkakans dag november sittdans 3 17 november öppet hus november gympa 5 20 november boule 8 21 november café med wienerbröd november grabbkväll november öppet hus november gympa 7 27 november boule 8 27 november julbord på Ikea 4 28 november café med julklappsbingo Mats Grimfoot En reseskildring från Svalbard 26 summa 284

17 BILAGA 2: SAMMANSTÄLLNING AV 2018 Antal aktiviteter Antal deltagare Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Totalt: Hembesök Tjänster Jan Feb Mars April Maj Juni 6 11 Juli Aug Sept Okt Nov Dec Totalt:

18 BILAGA 3: EXEMPEL PÅ MÅNADSAFFISCH

19 Verksamhetsberättelsen är skriven av: Doris, Vård- och omsorgsförvaltningen, Karlstads kommun Therése, KBAB

20

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par.

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par. OM TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför allt

Läs mer

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET 1 MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför

Läs mer

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap 1 2 Verksamhetsberättelse 2015 Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende. På så vis kan de bo kvar i sina lägenheter längre och klara sig utan hemtjänst eller andra insatser från samhället.

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016 MÅL FÖR PLUSBOENDET KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära inpå knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken 1 Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun.

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik.

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik. Om området KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Intentionen med vårt arbete är att ge våra hyresgäster ett tryggt boende, fånga upp personer med hjälpbehov, stötta dem och förlänga tiden som de kan bo hemma utan behov av hemtjänst

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag.

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag. MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier.

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier. INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 574 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. Från och med september

Läs mer

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5. Oktober 2019

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5. Oktober 2019 AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 Oktober 2019 Vecka 40 (30/9-4/10) Balansera Mera vecka Vecka 41 (7/10-11/10) E-medborgarveckan - motverka digitalt

Läs mer

Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse.

Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse. OM OMRÅDET Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

INLEDNING CAFÉET HEMBESÖK OCH TJÄNSTER

INLEDNING CAFÉET HEMBESÖK OCH TJÄNSTER INLEDNING KBAB:S bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO

Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Frivilligcentralen: 0584 473398 Träffpunkt 14: 0584-128 70 Laxå- Röfors PRO: 0584 473398 Vecka 23: Måndag 1/6 9.30 11.00 Café på Frivilligcentralen.

Läs mer

Boule under maj-augusti Bokcirkelträffar var femte vecka. Lätt gympa med avslappning Café med olika teman och aktiviteter

Boule under maj-augusti Bokcirkelträffar var femte vecka. Lätt gympa med avslappning Café med olika teman och aktiviteter MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Sammanställning av aktiviteter under 2014

Sammanställning av aktiviteter under 2014 Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Vår målgrupp är i första hand seniorer men alla är välkomna.

Vår målgrupp är i första hand seniorer men alla är välkomna. 1 MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Intentionen med vårt arbete är att ge våra hyresgäster ett tryggt boende, fånga upp personer med hjälpbehov, stötta dem och förlänga tiden som de kan bo hemma utan behov av hemtjänst

Läs mer

ARBETSTERAPI/SJUKGYMNASTIK/ TRÄNING

ARBETSTERAPI/SJUKGYMNASTIK/ TRÄNING VITSIPPAN På Vitsippan finns 54 vårdbostäder och 12 korttidsplatser. Vi på Vitsippan arbetar utifrån att Varma vänliga Vitsippan värnar välbefinnande ska vara vägledande för vår verksamhet och hur vi bemöter

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Mötesplats Kristineberg Seniorverksamhet

Mötesplats Kristineberg Seniorverksamhet Mötesplats Kristineberg Seniorverksamhet Maj 2019 Kristinegränd 3 Välkommen in i vår nya seniorhörna på Mötesplatsen. Hit är du välkommen för att delta i aktiviteter, umgås eller ta en kopp kaffe i lugn

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida: V i samarbetar med

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida:   V i samarbetar med ÖSTRA BLEKINGE Program hösten 2018 Foto: KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar. Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! Tematräffar: SPF-lokalen,

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5. September 2019

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5. September 2019 , AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 Datum Tid 1/9 2/9 3/9 September 2019 Aktivitet 15:00-17:00 Seniorerna på trygghetsbostäderna har Spelträff

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år 216, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna 16-64 år Öppet arbetslösa i GR (16-64år) Göteborg Totalt Göteborg Totalt jan 328 514 13 351 418 743 372 351 169 762 422 31 155 93 17 988 jan 342

Läs mer

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT

AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT AKTIVITETSBLAD FÖR SENIORER 65+ MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 1/11 November 2019 Vecka 44 smys med inomhus-minigolf. Goda smörgåsar till fikat! Målarträff med Ulla Zimmerman.

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014 INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

Mötesplats för äldre. Nålmakaren

Mötesplats för äldre. Nålmakaren Vuxennämnden Vuxenförvaltningen Mötesplats för äldre Mötesplats för äldre Nålmakaren Höstens program 18/8-19/12 2014 Välkomna! Mötesplats Nålmakaren tel.710 27 38 Från och med hösten byter vi namn från

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

SERVICEGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL KARLSTADSBORNA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

SERVICEGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL KARLSTADSBORNA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN SERVICEGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL KARLSTADSBORNA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN VÅRA LÖFTEN TILL KARLSTADSBORNA! För att du som Karlstadsbo ska veta vad du kan förvänta dig av kommunen har vi servicegarantier

Läs mer

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga.

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga. 1 Förord Det här är Linköpings kommuns program för utveckling av det sociala innehållet i vardagen för personer som är äldre. Programmet beskriver hur Linköping ska arbeta för att möta äldres sociala behov.

Läs mer

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ 2018 VÄLKOMMEN TILL OSS! Du håller just nu Träffpunkten Lindomes utbud för våren i din hand. Vi hoppas att detta program väcker din nyfikenhet och får dig att vilja besöka

Läs mer

Seniorträffen i Masmo

Seniorträffen i Masmo Seniorträffen i Masmo Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med Expose dans och musik. Vi talar svenska

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Maj - juni 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl. 10.00

Läs mer

AKTIVITETSBLAD FÖR MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 SENIORER 65+

AKTIVITETSBLAD FÖR MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 SENIORER 65+ AKTIVITETSBLAD FÖR MÖTESPLATS NORRMALM OCH TRYGGHETSBOSTÄDERNA PÅ MARGARETAGAT 5 SENIORER 65+ Tänk va tiden går.vi firar redan 1 års Jubileum på mötesplats Norrmalm. Se nedan!! Datum Tid 2/5 3/5 5/5 6/5

Läs mer

JANUARI FEBRUARI MARS

JANUARI FEBRUARI MARS INLEDNING KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2018 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2018 1 Måndagen den 24 september invigs äldrekulturveckan på Vallgården

Läs mer

Hagalund. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål

Hagalund. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål Hagalund Hagalund Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål På Hagalund arbetar vi med

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 September 2019 Datum Tid Aktivitet V.36 Mån 2/9 10.00 12.00 Bakning Tis 3/9 14.00 Gemensam utflykt för mötesplatserna! Våffelcafé på Färgatorpet i Rångedala Våffla och kaffe

Läs mer

SERVICEGARANTIER & VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KARLSTADSBO OCH KUND

SERVICEGARANTIER & VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KARLSTADSBO OCH KUND SERVICEGARANTIER & VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KARLSTADSBO OCH KUND VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KARLSTADSBO OCH KUND! Vård- och omsorgsförvaltingen har infört fem servicegarantier och åtta

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Träffpunkter för seniorer

Träffpunkter för seniorer Östra Göteborg Träffpunkter för seniorer 23 september 21 december Program 2018 www.goteborg.se Välkommen in i gemenskapen! Seniorträffen Hundraårsgatan 32 B, Kortedala Öppet måndag fredag Måndagar 10 11

Läs mer

Planera för ditt boende som senior redan nu

Planera för ditt boende som senior redan nu Planera för ditt boende som senior redan nu 1 Hur vill du bo i framtiden? Har du tänkt på att du kan behöva byta bostad när du blir äldre? Det kan ta emot att flytta från ett hem där du kanske bott under

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

AKTIVITETER I AUGUSTI

AKTIVITETER I AUGUSTI AKTIVITETER I Välkommen till Brandbergens seniorcentrum Adress: jungfruns gata 419 Tel: 08-6069288 Öppet: mån-tors. kl.09.00-16.00 fre. 09.00-15.30 caféet öppet: 09.00-15.00 tel. 086068744 1 09.00 16.00

Läs mer

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2 Mötesplats Centrum Maj 2019 Engelbrektsgatan 2 Datum Tid Aktivitet V.18 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 V.19 Måndag 6 10.00-10.20 10.20 ca 11.30 10.00-11.00 10.30-11.30 Samling & ombyte i fritidslokalen Seniorgymnastik

Läs mer

Till dig som stödjer någon i din omgivning

Till dig som stödjer någon i din omgivning Till dig som stödjer någon i din omgivning En presentation av stödinsatser som kan underlätta både för dig som är anhörig och för den du stödjer Köpings kommun, Vård & Omsorg Vi ger stöd när det behövs

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad?

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? ANHÖRIGSTÖD INFORMATION OCH STÖD TILL DIG SOM VÅRDAR EN ANHÖRIG ANHÖRIGSTÖD 2 TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? Du

Läs mer

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Krabbängsgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. Vår målsättning är att alla som bor här skall få stöd och hjälp utifrån sina egna möjligheter och behov

Läs mer

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Vård- och äldreförvaltningen Borås Stad erbjuder många former av stöd till dig som är äldre

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Läsvecka Mål för veckan Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 31 aug 1 sep 2 sep 3 sep 4 sep 5 sep 6 sep

Läsvecka Mål för veckan Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 31 aug 1 sep 2 sep 3 sep 4 sep 5 sep 6 sep aug sep sep sep sep sep sep sep sep 9 sep 0 sep sep sep sep sep sep sep sep sep 9 sep 0 sep sep sep sep sep sep sep sep sep 9 sep 0 sep okt okt okt okt okt okt okt okt 9 okt 0 okt okt okt okt okt okt okt

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 Foto KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! TEMA-träffar:

Läs mer

Kvibergsgatan 17 Januari Sittjympa

Kvibergsgatan 17 Januari Sittjympa Kvibergsgatan 17 Januari 2019 Datum Tid V.1 31/12 2018 1/1 2019 Ons 2/1 13.00 Tors 3/1 10.30-11.00 13.00-15.00 Aktivitet Mötesplatsen har stängt under helgdagarna. Gott nytt år önskar Christina, Karin

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

Välkommen till Vårbys seniorträff!

Välkommen till Vårbys seniorträff! Välkommen till Vårbys seniorträff! Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med St Mikaels församling, Vårby

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

AKTIVITETER I JUNI. Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel: Öppet:

AKTIVITETER I JUNI. Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel: Öppet: AKTIVITETER I JUNI Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel:08-606 92 01 Öppet: 10.00-16.00 MÅN 3/6 09.30-10.00 Stationsträning: Föranmälan till personalen Max 10 /platser. Cirkelträning

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

SEPTEMBER VACKRA SEPTEMBER ÄR HÄR!

SEPTEMBER VACKRA SEPTEMBER ÄR HÄR! SEPTEMBER 2019 VACKRA SEPTEMBER ÄR HÄR! Cirklarna är i gång och alla är välkomna! Nybyggnationen för det nya köket, är i gång sen vecka 35 och vid förändringar angående lokaler, kommer information om cirklar

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer i hela Västerås stad

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer i hela Västerås stad Månadsblad okt 2019 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer i hela Västerås stad Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635

Läs mer

Evert, en av deltagarna i arrangörsgruppen med sin prunkande änglatrumpet.

Evert, en av deltagarna i arrangörsgruppen med sin prunkande änglatrumpet. MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området

Läs mer

Välkommen till Segeltorps seniorträff!

Välkommen till Segeltorps seniorträff! Välkommen till Segeltorps seniorträff! Seniorträffen är öppen för alla seniorer. Även anhöriga, närstående och seniorvolontärer är välkomna att delta i aktiviteter och evenemang. Vi delar lokal med Trygghetsringningen

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten Vi önskar dig och dina närstående välkomna till korttidsenheten på Lillgården. Här möter du personal som har

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Juli - Augusti 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl.

Läs mer

Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år

Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år Förebyggande enheten Västra Göteborg Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år Kalender januari juni 2015 goteborg.se/traffpunkterivaster Välkommen till våra mötesplatser! Du håller just nu vårens utbud

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Öppetider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN 2019

PROGRAM FÖR VÅREN 2019 PROGRAM FÖR VÅREN 2019 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ FRITIDSKNUTEN Fritidsknuten är en mötesplats inom Karlstad kommuns öppna fritidsverksamhet där verksamheten riktar sig till dig som har någon form

Läs mer

För dig med psykisk ohälsa Syssloporten

För dig med psykisk ohälsa Syssloporten För dig med psykisk ohälsa Syssloporten Enköpings kommun Enköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen. Foto omslag Angelica Runqvist Ge vardagen ett innehåll Välkommen till Syssloporten Syssloporten

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Äldreomsorg i Borås Stad Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Du som är äldre ska ha möjlighet att leva ett gott liv var dag.

Läs mer

Seniorträffen i Segeltorp

Seniorträffen i Segeltorp Seniorträffen i Segeltorp Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Du är varmt välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Då vi delar lokal med Trygghetsringningen

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SENIOR

TILL DIG SOM ÄR SENIOR TILL DIG SOM ÄR SENIOR SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2016 Östansjö Folkets hus 2016, Foto: Ove Andersson DAGCENTRAL Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser där man dagligen kan äta

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER

TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER AUGUSTI 2019 TRYGGHETSBOENDE HYRESRÄTT MED DET LILLA EXTRA En lägenhet i ett trygghetsboende passar dig som känner att du vill

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Vänner kan man bli hela livet!

Vänner kan man bli hela livet! Vänner kan man bli hela livet! Vänner kan man tydligen bli hela livet, men är man riktigt gammal och rätt så ensam behöver man ibland lite hjälp på traven (deltagaren Marianne 88 år med nya väninnan Ansa

Läs mer

UTVÄRDERING. Läsåret 2016/2017

UTVÄRDERING. Läsåret 2016/2017 UTVÄRDERING Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger i samma hus som förskolan mitt i

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM november Västerås stad Vård och Omsorg Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM november Västerås stad Vård och Omsorg Västerås MÅNADSPROGRAM november 2016 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM november 2016 Västerås stad Vård och Omsorg 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter november 2016 Varje vecka: Måndag: Tisdag:

Läs mer

Vår målgrupp är i första hand seniorer men alla är välkomna.

Vår målgrupp är i första hand seniorer men alla är välkomna. MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Intentionen med vårt arbete är att ge våra hyresgäster ett tryggt boende, fånga upp personer med hjälpbehov, stötta dem och förlänga tiden som de kan bo hemma utan behov av hemtjänst

Läs mer

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Hemtjänst Vem kan få hemtjänst? Funktionsnedsättning eller sjukdom kan göra att du behöver stöd och omsorg från andra för att leva ett bra liv i vardagen. Då kan du få

Läs mer

November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO

November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Frivilligcentralen: 0584 473398 Träffpunkt 14: 0584-128 70 Laxå- Röfors PRO: 0584 473398 Vecka 44: Söndag 1/11 Vecka 45: Måndag 2/11 10.00

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-12-11 Information till boende och närstående december 2017 Hej! Här är lite information för er som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Söndasgården om vad som händer hos oss

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer