Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor"

Transkript

1

2 Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan hemtjänst eller andra insatser från samhället. Vi jobbar för att bryta ensamheten, skapa gemenskap i bostadsområdet och att man ska lära känna sina grannar. Vi arbetar också för att förebygga fallolyckor genom att hjälpa till med sådana sysslor där man behöver klättra på stol eller liknande. Presentation Vi som jobbar här på Trygghetsboendet Järpen i Viken heter Maria Myringby som är anställd av KBAB och Margaretha Nilsson som är anställd av vård och omsorg. Maria har jobbat på trygghetsboendet i 4 år och Margaretha i drygt 8 år. Hembesök, hjälp och kontakter Som ny hyresgäst får man ett hembesök där vi presenterar oss, hur vi jobbar och vad man kan få hjälp med. Man kan få hjälp med att hänga gardiner, ta ner saker från vind och höga skåp, hämta medicin, sällskap på läkarbesök, pratstund, stöd i kontakter med olika myndigheter, skriva räkningar, få handlat och annat smått och gott, så länge det inte blir ett regelbundet behov. Ibland ringer vi upp hyresgäster och kollar hur de mår om vi inte sett dem på länge eller att vi fått veta att de kommit hem efter en sjukhusvistelse. Städning I vårt uppdrag ingår även trapphusstädning. Genom att vistas i trapphusen och runt i området lär många känna igen oss. Många öppnar sin lägenhetsdörr när vi städar och säger hej eller för att kanske göra en felanmälan. På området har vi 19 st trapphus med 268 lägenheter, där ca hälften av dem har hyresgäster som är 65 år eller äldre. Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Måndagar: Tisdagar: Onsdagar: Torsdagar: Fredagar: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Boule under maj-aug, Handarbetsträff 1 g/mån Lätt gympa Café med olika teman och aktiviteter Underhållning på Resurscentrum Rosenbad Öppet hus

3 Beskrivning av dessa aktiviteter kommer nedan tillsammans med övriga aktiviteter som genomförts under Kvinnogruppen: Detta är en grupp där damerna på området träffas måndagar på udda veckor. Under året har vi spelat kort, fikat, gjort smycken, haft högläsning, påskpysslat, ätit våfflor, fikat på Carli, besökt galleri Linderholm, lyssnat på trubadurer, haft picknick i stadsträdgården, utflykt till Åstorp handelsträdgård, fotovisning, överraskning, mini spa & julpyssel. Mansgruppen: De kallar sig för Vikengõbbarna och är ca 14 st herrar som träffas varannan vecka för att hitta på något kul. De lånar gärna vår lokal Vikenhörnan för att t ex lyssna på någon trubadur, föreläsningar, fika eller laga mat tillsammans. Promenadgrupp: Denna grupp håller hyresgästerna själva i, de samlas utanför Vikenhörnan för att ta en promenad tillsammans på måndagsförmiddagar med sina grannar. Boule Varje tisdag, maj-aug samlades mellan st i ur och skur i stadsträdgården för att spela boule, ett samarbete med kommunens aktivitetssamordnare. På avslutningen grillades korv och det var prisutdelning! Lätt gympa En lättare gympa till musik som utförs mestadels sittande på stolar för att stärka upp benen, förbättra balansen och öka rörligheten i kroppen. När vädret tillåter vistas vi utomhus.

4 Onsdagscaféer Varje onsdag kommer mellan st och en gång i månaden har vi bingo. Under året har vi löst korsord, lyssnat på trubadurer, haft prickigt café, ätit semlor, haft besök från Seniorshop, sjungit allsång, det lilla extra, tårtbuffé, klurigheter, paj-partaj, sudoku, Elvis-tema, miniatyr-café samt gott & blandat. Sommarcafé med bingo utomhus Resurscentrum 3-4 torsdagar i månaden är det underhållning på Resurscentrum Rosenbad som kommunens aktivitetssamordnare ordnar med. Då hjälper vi hyresgäster som inte kan ta sig iväg själva att komma dit eller ordnar med att hemtjänsten kör dit dem. Öppet hus Varje fredag förmiddag har vi öppet hus, då kommer mellan 5-10 st hyresgäster och fikar, lägger pussel, lånar böcker och spelar spel. Inomhusboule Fettisdagen Trubadurer Det har ordnats med inomhusboule en gång i januari och en gång i februari. Under april spelades det varje fredag! På självaste fettisdagen serverades självklart semlor i Vikenhörnan som 32 st hyresgäster mumsade i sig! Under året har vi haft besök av olika trubadurer som har underhållit t ex Vikenpojkarna, Rune Blidh, Tore Fromén och vår hyresgäst Stig har tagit fram dragspelet.

5 Våffeldagen Våffeldagen inföll i år på en måndag när det var kvinnogruppen och var välbesökt. Det gräddades våfflor för glatta livet! Frukostklubb En morgon i april samlades några grannar för att äta en gemensam frukostbuffé. Vacker balkong Malin från Åstorps Handelsträdgård kom till cafélokalen och berättade om hur man får blommorna att frodas hela säsongen och vilken jord man ska använda. Nävgrötsfest Ett samarbete med kommunens aktivitetssamordnare, där hyresgäster fick äta nävgröt med tillbehör, kaffe med kaka till underhållning. Påsklunch Våra hyresgäster fick för 50 kr en påskbuffé. Några frivilliga var med och hjälpte till att laga i ordning maten och vi i personalen klädde ut oss till påskkärringar. Sopplunch Under året har det ordnats med 3 st soppluncher en i januari, en i augusti och en i november. Hyresgästerna har fått äta soppa, smörgås, dryck och kaffe med kaka. Luncher En gång i månaden ordnar vi på Trygghetsboendet gemensamma luncher där man får möjlighet att äta tillsammans med sina grannar. Under 2013 har vi ordnat med bl. a soppluncher, sillunch, påsklunch, grillunch, sommarlunch, beställt mat till lokalen och ätit på Värmlands muséet. Vårstädning Ca 40 st hyresgäster var med och planterade, rensade och krattade i rabatterna. Efteråt blev det belöning i form av korv med bröd.

6 10-årsjubileum Trygghetsboendet Järpen startades för 10 år sedan och det var vi tvungna att fira! Tipspromenad, underhållning av Vikenpojkarna och kaffe med bakelse till alla. 10-årsjubileum firades i maj 2013 Loppis Loppis blev poppis även detta år. I år hade vi hjälp av klass 5D på Hammarlunden, som ordnade med fikaserveringen. Loppis utanför cafélokalen Vikenhörnan.

7 Glass-elbilen Vår elbil pyntades även i år och vi åkte runt till olika hållplatser nära våra hyresgäster för att bjuda på glasstrutar! Glass-elbils-hållplatsen utanför annexet. Sillunch KBAB bjuder sina hyresgäster på en silltallrik, boende hjälper till att koka potatis och ägg samt hjälper till med andra bestyr. Vård och omsorg ordnade med underhållning av Vikenpojkarna. Sillunch utomhus smakar alltid gott!

8 Agora Dans i Värmland bjöd på en dansuppvisning med 20 st dansare ute på gårdsplanen på Konduktörsgatan. Tårtbuffé Sommarens höjdpunkt och en favorit i repris. För fjärde året i rad dukas det upp en gedigen tårtbuffé med 8 st olika hembakta tårtor som ca 50 pers. mumsade i sig! 2013 års tårtbuffé, med 8 st olika hembakta tårtor för alla smaker! Tipspromenad Vi har åkt med aktivitetssamordnarnas buss till Skutberget för att gå tipspromenad, tillsammans med hyresgäster. På avslutningen kunde man köpa grillad korv och det var prisutdelning. Svamputflykt Även i år har vi tagit en tur till Kilene för att leta svamp och äta matsäck. Allsångscafé Vår egen lilla trubadur Maggan har tagit med sig sin gitarr och det har sjungits allsång på några av våra caféer.

9 Spontana aktiviter Ibland hittar vi på lite spontana aktiviteter, så under året har det bl.a. delats ut rosor till förbipasserande för att önska trevlig helg, bjudits på amerikanska muffins på USAs nationaldag och målats bouleklot med spontan fika för att nämna några. Kanelbullens dag Seniordagen Seniormode: Mini spa: Handarbete Vi firade kanelbullens dag genom att komma till ett trapphus nära hyresgästerna. I utvalda trapphus dukades upp bord i entrén med kaffe och nybakade kanelbullar. Ett samarbete med aktivitetssamordnarna, vi håller till i stadsträdgården där alla seniorer i kommunen är välkomna. Kaffeservering, underhållning och tipspromenad mm. Seniorshopen har kommit hit till caféet 2 gånger (vår/höst). I år fick vi inga frivilliga som ville ställa upp som mannekänger utan det bjöds på lite galg-visning och galg-humor! En härlig kväll i november bjöds kvinnogruppen in till lite extra mys. Det blev rygg-, axel-, huvud-, fotmassage, lättare manikyr, varma vetekuddar, plockmat, dryck, lugn musik och många levande ljus. Har blivit ett populärt inslag! Under året har ett gäng glada damer samlats med eller utan sina handarbeten en gång i månaden på kvällen. Mycket skratt och roliga historier har berättats här!

10 Grabbkväll Under året har Maria ordnat med 2 st grabbkvällar. Kvällar som riktas bara till herrarna och det lagas god mat och serveras något gott till kaffet! Lars Lerin Under hösten har vi besökt Lars Lerins museum. Glöggkväll Vi hade öppet hus mellan , och serverade varm glögg och pepparkaka utanför Vikenhörnan. Adventskalender För andra året kunde hyresgästerna få ta del av en levande adventskalender varje dag veckan innan jul. I år var det på eftermiddagen som en lucka öppnades någonstans. Det bjöds på dikter, sång, fina dekorationer och pepparkakor! Lucia I år fick vi själva gå lucior och Maggan plockade fram gitarren så att vi kunde sjunga vi allsång tillsammans. Vovven Trixie fick också hänga med i luciatåget.

11 Gemenskap Genom våra aktiviteter har hyresgästerna lärt känna och visar stor omsorg för varandra. Många av dem träffas och umgås även utan vår medverkan. De fikar, äter mat, bjuder in varandra till storhelger och handlar åt varandra. Om man inte sett till varandra på ett tag blir de oroliga att det hänt något och kontaktar oss. Några damer som har fönster mittemot varandra har ett kodsystem med sina fönsterlampor och talar på så vis om att de är ok varje morgon. Andra damer delar morgontidning med varandra och har inte den ena hängt ut tidningen kollas det upp om hon är ok, eller har inte den andra damen hämtat tidningen kollas det om det har hänt henne någonting. Statistik Sammanställning av 2013: Antal Antal/år Snitt/mån Aktiviteter Deltagare Nybesök 32 3 Hembesök Fallförebyggande tjänster 90 8 Tjänster Verksamhetsberättelsen är skriven av Maria Myringby, KBAB Margaretha Nilsson, Vård och Omsorg

12

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Boule under maj-augusti Bokcirkelträffar var femte vecka. Lätt gympa med avslappning Café med olika teman och aktiviteter

Boule under maj-augusti Bokcirkelträffar var femte vecka. Lätt gympa med avslappning Café med olika teman och aktiviteter MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Maj-Britt är 57 år och kommer från Brinken. Hon bor med sin familj i ett hus i Kvammarnäs. Hon

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS 1 (7) TYP AV DOKUMENT: BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL OCH LSS BESLUTAD AV: UPPDRAGSCHEF ANTAGEN: 19 JANUARI 2016 ANSVARIG: KVALITETSSAMORDNARE REVIDERAS: ÅRLIGEN SENAST REVIDERAD: 18 MAJ 2016 BILAGA

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16. Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016 MÅL FÖR PLUSBOENDET KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära inpå knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende. På så vis kan de bo kvar i sina lägenheter längre och klara sig utan hemtjänst eller andra insatser från samhället.

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8.

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. 1 10.00 Trivselträff Alla är välkomna 12.30 Stadsbesök 5 Gympa för dig som orkar lite mer. Vi jobbar med styrka och balans samt

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel: 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Monica Hirn: 050 463 4746 Telefon till kansliet: 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Träffpunkter för seniorer

Träffpunkter för seniorer Örgryte-Härlanda Träffpunkter för seniorer Program januari mars 2016 www.goteborg.se/orgryteharlanda Välkommen till ett gott liv i gemenskap med andra Välkommen till våra träffpunkter för seniorer i Örgryte-Härlanda!

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken 1 Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun.

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nr.3 Juli 2014 En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nu har redan maj och junimånad passerat och vi är mitt inne i den härliga sommaren. Vädret har varit varierande med

Läs mer

Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010

Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010 Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010 Genomgång av 2009 års Brukarenkät Analys: Vi delades in i grupper ( blandat brukare o personal) och gick igenom enkäten och

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Januari 2016 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 Januari Förvaltning. 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00 Lördag 2 januari

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad Fakta ruta: Vad? Dans för 65 plus Var? Brunnsgatan 26, Stockholm. När? 13-16 måndagar. Arrangör: Trivselklubben Kvarnen. Syfte: Att vara ett andra hem, utbyta erfarenheter, umgänge och friskvård. Dansrus

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.

Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16. Program på Äldrecentrum september oktober 2010 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet Information

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN Foto: Anders Ebefeldt PROGRAM SENIOR I FOKUS 2016 PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS T E M A - H Ä L S A O C H L I V S K V A L I T E T Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Lasse Haag. Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014. av yngre medlemmar. De är mer insatta och på hugget.

Lasse Haag. Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014. av yngre medlemmar. De är mer insatta och på hugget. 1 Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014 ORDFÖRANDE HAR ORDET Jag får tacka så mycket! Tänk att få en sådan post som ordförande i PRO Sigtuna utan att behöva sända in något CV. Inte heller någon intervju blev

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2015

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2015 Halloweendisco 0 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kultur- och fritidsförvaltningen, Ludvika kommun Fritidsförvaltningen, Smedjebackens kommun Välkommen

Läs mer

Anhörigstöd. Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

Anhörigstöd. Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Anhörigstöd Till dig som vårdar eller stödjer en anhörig MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ 2 Innehållsförteckning Stöd för dig som stödjer 3 Olika former av socialt stöd 3 Enskilda

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Täby gymnasiesärskola. Möjligheternas skola

Täby gymnasiesärskola. Möjligheternas skola Täby gymnasiesärskola Möjligheternas skola Liten skola. Stora möjligheter. Vi som arbetar på skolan har en bred kompetens och erfarenhet. I små undervisningsgrupper får Du kunskap om sådant som är bra

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Mötesplats Ängholmen. Juli & Augusti. Telefonnummer

Mötesplats Ängholmen. Juli & Augusti. Telefonnummer Telefonnummer Vid fel eller frågor som gäller själva fastigheten, kontaktar ni Riksbyggen på telefon 0771-860 860. Samma nummer går att ringa hela dygnet; de har jour för akuta fel. Mötesplats Ängholmen

Läs mer

PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014

PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014 PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014 Jubileumsåret 2014 I detta nummer: Kommunfesten blev en succé och vi gör en tillbakablick på den lyckade kvällen i text och bild. ULLARED ÅRSMÖTE FRIGÖRANDE DANS 1 KOMMUNFEST

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

MUSIKALEN: VI HÖR IHOP

MUSIKALEN: VI HÖR IHOP MUSIKALEN: VI HÖR IHOP Handlar om att vad spridande av glädje, omtänksamhet och värme kan ge. En amma är ledsen. Hennes son gör henne glad. De går till affären där affärsbiträdet är nedstämd. Mamman gör

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

Goda exempel Växt och naturmaterial från naturen under alla årstider. - talkoarbete, gåvor. Vid utfärder och läger; deltagaravgift.

Goda exempel Växt och naturmaterial från naturen under alla årstider. - talkoarbete, gåvor. Vid utfärder och läger; deltagaravgift. Lappfjärd - Kristinestads församling www.kyrktorget.se/lappfjard-kristinestad PB 59, Rådhusgatan 11 64101 Kristinestad, Finland Barbro Berg +358 40 740 2600 diakonissa.krs@evl.fi Organisation: Lappfjärd

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer

Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD. Åsgårdens konvalescenthem

Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD. Åsgårdens konvalescenthem Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD Åsgårdens konvalescenthem Kolbäcksberättelse del 24. Åsgården sidan 2 Åsgårdens konvalescenthem. En oas Jag (Ann-Marie Wiklund) arbetade natt på Åsgården mellan åren 1973

Läs mer

Kost & restaurang seniorenkät 2015

Kost & restaurang seniorenkät 2015 Jag är A kvinna 113 46,3% B man 126 51,6% C vill inte uppge 5 2,0% Respondenter 244 Vilken restaurang äter du på? A Björngården 21 8,6% B Karl-Johangårdarna 37 15,2% C Leopold 28 11,5% D Porfyren 39 16,0%

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

MÅNADSBLAD. Juni - Juli - Augusti 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN

MÅNADSBLAD. Juni - Juli - Augusti 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN MÅNADSBLAD Juni - Juli - Augusti 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN Mötesplats Kristallen Torget 1 A, Klippan Tisdagsfika Varje tisdag under juni, juli och augusti finns tisdagsfika till självkostnadspris mellan

Läs mer

INFOBLADET. Information från Tallkrogens Trädgårdsstadsförening

INFOBLADET. Information från Tallkrogens Trädgårdsstadsförening December/Januari 2015/16 INFOBLADET Information från Tallkrogens Trädgårdsstadsförening Tallkrogens Trädgårdsstadsförening Ansluten till Villaägarnas Riksförbund c/o Erika Bellander Amatörvägen 19, 122

Läs mer

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Välkomna! Veckoprogram Restaurangens priser gäller för förmiddags och eftermiddagsfika även här inne på vår Mötesplats. Måndag 8.30 Morgonträffen med spel Vi träffas

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj Äntligen, äntligen, äntligen är de tillbaks. Lusten att skriva veckobrev försvann med barnen om vi ska vara ärliga men nu har barnen och med andra ord

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer. Vi har ett varierat utbud

Läs mer

Ängsgårdens Januari blogg 2013. Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla.

Ängsgårdens Januari blogg 2013. Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla. Ängsgårdens Januari blogg 2013 Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla. Här är en lite försenad fin tomte, som hälsade på Lily

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Hej alla glada föräldrar!

Hej alla glada föräldrar! Hej alla glada föräldrar! Vintern både kom och gick på en och samma vecka! Från djup snö och pulkaåkning till regn, is och gummistövlar. Nu är den första veckan på vårterminen i årskurs 1 avklarad, det

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016 Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016 FRITIDEN Hej! Här kommer Vår - programmet 2016. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Lars Hammerin Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Dennis Strid. Han är en kille som bor ensam i en lägenhet tillsammans med sin pitbull, Blixt. Dennis är arbetslös och fyller sina

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni Sex veckor sedan sist. Sex långa veckor pga att vi ofrivilligt har tvingats vara borta en hel del från barnhemmet under denna period. En helt oplanerad

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2011

Kvalitetsredovisning 2011 Kvalitetsredovisning 2011 Solglimtens Förskola Adress: Vetevägen 4 243 95 Höör Hemsida: www.solglimten.se Telefon: Solglimten 0413-33382 Lillglimten 0413-33429 E-post: marie@solglimten.se Studiedagar Förskolan

Läs mer

Solkullen. Meny & aktiviteter April

Solkullen. Meny & aktiviteter April Solkullen Meny & aktiviteter April Välkommen till Solkullens aktiviteter Vad skulle just du vilja göra för att din dag skulle kännas meningsfull? Vi lyssnar gärna! Förslag på aktiviteter, utfärdsmål och

Läs mer

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1 Byablad Nr 1 2011 Lannavaara minneskyrka Torsdagen den 2/6 kl. 12.00 samt 17.00 är det Laestadianska samlingar i Lannavaara kyrka. Söndagen den 12/6 kl. 11.00 är det söndagsmässa i Lannavaara kyrka. Aktiviteter

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer