Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse."

Transkript

1

2 OM OMRÅDET Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns en övernattningslägenhet samt en fritidslokal att hyra för en liten peng. MÅL FÖR PLUSBOENDET Plusboendet startades hösten Vi upplever detta som ett positivt och bra boende som skapar trygghet då det i uppdraget ingår social omsorg. Det kan vara tillfällig hjälp vid behov, som att gå till apoteket eller affären eller bara en liten pratstund. Fallförebyggande åtgärder är också en del vi ser till, det kan vara att hjälpa till att ta ner eller sätta upp saker/gardiner t.ex. På området finns det även en gemensam cafélokal: Kaffekällar n. Där anordnar vi en rad olika aktiviteter för hyresgästerna, stora som små. Pysselcaféer, vanligt café, frukost med mera. Det skapar bra relationer mellan grannar när man kan ses över en fika. Vi kommer att presentera våra aktiviteter i denna verksamhetsberättelse. HEMBESÖK, TJÄNSTER OCH KONTAKTER Antal besökare under året på våra totalt 110 aktiviteter var st. Hembesök, planerade eller spontana, under året var 47 st. Antal tjänster av olika slag under året var 235 st (inköp, apotek, gardinhjälp, sopor med mera). SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2017: Caféer och frukost Tisdags och onsdagscaféer, kvällscafé och frukost en gång i månaden är de aktiviteter som är stående över året med vissa undantag. Vid några av våra aktiviteter har vi med en skrivtolk. JANUARI Jullovscafé Vi startade året med jullovscafé i dagarna två. Hyresgäster i blandade åldrar träffas, fikar och en del pysslar. I år erbjöd vi våra gäster att kunna skapa en almanacka för det nya året, mycket uppskattat. Stora som små var med och skapade för att hålla ordning på årets alla dagar i en personlig almanacka. Vi avslutade jullovet med en mysig filmstund, vi tittade på Milo mot mars. Vi bjöd på popcorn och saft.

3 7-årskalas 26 januari firade Kaffekällar n 7 år. Det bjöds på kaffe, saft och tårta. Många fikasugna barn och vuxna fyllde lokalen som ville vara med och fira. FEBRUARI Fettisdagen Vi tar alla chanser att få njuta av godsaker, så på fettisdagen så var det ju naturligtvis semlor.

4 Konstutställning på sportlovsveckan Vi har en hyresgäst på området som gjort debut som barnboksförfattare. Hon fick låna en lokal av oss där hon kunde ha en konstutställning. Lokalens väggar kläddes med härliga bilder från hennes bok. Ett litet smakprov ser ni här. Elever i åk 2 från Fredricelundsskolan hade gjort teckningar som hängde på plats, de hade fått i uppgift att rita sig själva som gamla. Vid 5 tillfällen hade hon öppet och några av tillfällena var på samma tider som Kaffekällar n så vi kunde samarbeta lite. Barnen som var på caféet sprang över då de fick reda på att det bjöds på chips och dricka. Tjoho! Sportlovsfilm Att få komma och se på film och äta popcorn är en uppskattad aktivitet bland barnen och denna gång var det de lite äldre barnen som hade önskemål om filmvisning. Så, så fick det såklart bli. Man får ju lov att lyssna på önskemålen som kommer in. Kul när de vill komma. Bron till Terabita fick det bli då. MARS Historiestund med Evert På ett cafétillfälle i mars fick vi besök av vår egen Evert, han bjöd på en historiestund där jössehäringar stod i fokus. Han bjöd på sig själv kan man säga. Här gestaltar Evert en argsint fru som läxar upp sin make som tänkte dra på feske. Våffelcafé Marie bebådelsedag firades såklart med våfflor i två dagar, både på tisdags- och onsdagscaféet.

5 Café med nageltema Vi hade ett kvällscafé med nageltema. Lindas nageldesign kom och målade naglar och gav tips och råd mm. Det var både stora och små naglar som målades. Även ett gäng grabbar i 10- årsåldern skulle ha färg på fingrarna. Olika färger på varje nagel, guldigt och glittrigt med mera. Sedan kom en kille på att han skulle till skolan i morgon, hur får jag bort detta? Påskbrevstävling I år har det också anordnats en påskbrevstävling och detta är över hela KBAB. Vinnare utsågs efter en utställning i Valvet i centrum. Skiddag Återigen tänkte vi ha en skiddag i samarbete med Grava skidklubb, men som ni vet så är det en vinteraktivitet som kräver snö och det var det dåligt med tyvärr. APRIL Påsk Påsken står för dörren och det ska vi ju fira. Caféet påskpyntas, vi spelar påskbingo med extra goa priser. Onsdag har vi pysselcafé, kreativ eftermiddag med mycket påskpynt som resultat. Gofika så klart. Påsklovet bjöd på två cafétillfällen. Vårlunch En ny tradition har införts, för andra året i rad så anordnades en vårlunch. Att äta tillsammans är uppskattat. Det serverades sill och potatis, korv och köttbullar, ägghalvor, paj, sallader och mycket annat gott. Våxnäsduon Vi fick även Våxnäsduon på besök vid ett cafétillfälle. Sång och musik och våfflor.

6 MAJ Inspiration från Åstorps handelsträdgård Våren är äntligen här och det bjuder in till nya möjligheter. Även i år var Malin från Åstorps handelsträdgård hos oss och visade växter. Hon inspirerade många med nya tips och idéer. Det blev en kväll med trevliga tips inför odlingssäsongen. Detta är en aktivitet där det fanns önskemål om att ha skrivtolk. Det är många som har svårt att höra och då kan man läsa det som sägs istället. Uppskattat bland de som behöver. Dansbandspärlor På ett tisdagscafé så fick vi njuta av dansbandspärlor med Lasse Jansson. Grillkväll Detta är en återkommande aktivitet. Vi tänder grillen och fixar en enklare grillafton med karré/hamburgare och potatissallad, kaffe och efterrätt. Ett härligt gäng hungriga hyresgäster pratade, skrattade och njöt av maten och sällskapet. Att få möjlighet att äta grillat och mysa med sina grannar är uppskattat.

7 JUNI, JULI, AUGUSTI Under sommaren kunde man ta del av frukostar, sillunch, sommarskoj, sommarfest, med mera. KBAB-glassbilen kom på besök. På caféerna kunde man bland annat njuta av räksmörgås, glass, våfflor och annat gott. Under juli månad drog vi ned lite på aktiviteterna, bland annat stängde vi onsdagscaféerna. Tisdagscaféerna körde vi som vanligt. Sommarskoj Vid två tillfällen under sommaren plockade vi ut lite leksaker och fika. I år hade vi otur med vädret så det var glest med besökare på ett av tillfällena. Cykelmek med grill, i samarbete med NTF Vi tände grillen och bjöd på korv. NTF var här med tips och råd för din cykel. Det var även en liten hinderbana med trafikregler i fokus. Mycket folk trots småregnande. Filmtajm Tanken vara att visa film med det blev inställt på grund av sjukdom. Sillunch Det är en återkommande aktivitet där vi bjuder alla som vill vara med på lunch, detta görs på alla plus- och trygghetsboenden inom KBAB. Vi bjuder på sill, köttbullar, ägghalvor, potatis och lite tillbehör och även underhållning. I år hade vi tur med vädret så i år kunde vi vara ute vilket är trevligt. Bengt Ingvars med Anders var på plats även i år, de bjöd på sång och musik och skratt. God mat och trevlig stämning.

8 KBAB-glassbilen Det har blivit en återkommande favoritaktivitet! Vi stannade till på tre hållplatser på området. Barnen jublade och jagade oss, vuxna fick lite kaffe till glassen och alla var glada. Och inte minst vi, det gläder att få glädja! SEPTEMBER Denna månad inleddes med att uppmärksamma Pride. Caféet fick lite färgglada flaggor mm. Amerikansk bingo Bingo är en uppskattad aktivitet och nu provade vi en ny variant. Amerikansk bingo, man använder sig av kortlekar som blir brickor, drar ett kort ur en lek och har man det kortet så vänder man på det och så vidare. Kul med något nytt. Detta har vi kört flera gånger. Kräftskivelunch I år igen! Det bjöds på kräftor, räkor, paj, sallad, bröd och dryck med mera. Lokalen och borden pimpades för skivan. Gästerna njöt i fulla drag. Uppskattat!

9 OKTOBER Kanelbullens dag Vi firade kanelbullens dag med nybakade bullar på ett onsdagscafé. Mats Grimfoot Mats, som är en professionell fotograf och biolog, kom till oss på ett kvällscafé. Han bjöd på fantastiska bilder och berättelser från sitt besök på Svalbard. Spännande och intressant att få ta del av denna upplevelse. Han har många resor att berätta om så vi hoppas kunna få ta del av fler framöver. Hemlig resa I oktober gjorde vi återigen en gemensam resa för våra hyresgäster ihop med Sixbacken. Denna gång begav vi oss till Kristinehamn och besökte konstmuseet. Därefter blev det lunch på Träslottet. Turen gick sedan vidare till Greeks handelsträdgård där det bjöds på eftermiddagskaffe på en kylslagen altan. Det fanns även möjlighet till shopping i deras gårdsbutik om man ville.

10 Några passade på att ta en fikastund på museet. Halloween-café Då Halloween står för dörren så pimpades lokalen med spindlar, spöken och pumpor. Oktober månad avslutade vi med halloweencafé. NOVEMBER Höstlovskul med pärlplattekonst Under höstlovet ordnades lite olika aktiviteter för barn. Vi hade pärlplattekonst och det var tredje året som Martin Hagegård, vår pärlplattekonstnär, kom och instruerade och inspirerade. Lokalen fylldes med barn och vuxna. Martin hade med allt som behövdes för att skapa. Även de vuxna blev sugna på att skapa med pärlor.

11 DECEMBER En härlig månad med många trevliga stunder. Cafélokalen julpyntades, glitter, tomtar med mer. Små julklappar till alla barn I år så gjorde vi ingen adventskalender utan alla barn fick en varsin julklapp när de besökte caféet under december. De stammisar som inte dök upp fick naturligtvis ett paket i efterhand. Detta var uppskattat. Julfrukost Två dagar före julafton hade vi julfrukost med tomtegröt och skinka med mera. December i år bjöd på två frukosttillfällen, advents- och julfrukost. Mysigt. Glöggkväll med luciatåg Denna kväll har nu blivit en tradition. Vi samlades även i år utanför bovärdskontoret med öppen eld, glögg, pepparkakor, skumtomtar och fiskedamm, mycket uppskattat av barnen. I år fick vi även njuta av ett luciatåg av elever från Norrstrandsskolan. Fint och uppskattat.

12 En liten jullunchbuffé En årlig tradition är Kaffekällarens julbord. Mycket mat med god julstämning. Även i år blev delar av jullunchen levererad av Mor Emilias kök på Alsters herrgård (catering). Julklappsbytarcafé De som ville tog med sig en julklapp för ca 30 kr som vi sedan lottade ut, en uppskattad och glädjefylld stund för de som deltog i julklappsbytet och även för de som bara fikade.

13 Med denna lilla sammanställning så tackar vi för ett härligt år med många nya ansikten, möten och händelser och ser fram emot ett lika fantastiskt 2018! Carola & Felicia

14

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier.

INLEDNING JANUARI. Våxnäsduon kom på ett café och bjöd på operett och musikalmelodier. INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 574 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. Från och med september

Läs mer

Evert, en av deltagarna i arrangörsgruppen med sin prunkande änglatrumpet.

Evert, en av deltagarna i arrangörsgruppen med sin prunkande änglatrumpet. MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014 INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

Tisdagscaféer, Öppet hus på torsdagar, kvällscafé och frukost en gång i månaden är de aktiviteter som är stående över året med vissa undantag.

Tisdagscaféer, Öppet hus på torsdagar, kvällscafé och frukost en gång i månaden är de aktiviteter som är stående över året med vissa undantag. INLEDNING Området Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare i etage och vi har även ett antal studentlägenheter. På området finns

Läs mer

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik.

Vi startade inomhusboule och sitt-dans. Inte så många som vågar komma på sitt-dansen men det är riktigt roligt och bra musik. Om området KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016 MÅL FÖR PLUSBOENDET KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära inpå knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som

Läs mer

Inledning. Café. Januari. 3-årskalas

Inledning. Café. Januari. 3-årskalas Inledning Hemvägen/Plintgatan är ett naturnära bostadsområde med 534 lägenheter. Här finns allt från 1:or till 5 rummare i etage, vi har även ett antal studentlägenheter. Plusboendet startades hösten 2009,

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG OCH STÖD

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG OCH STÖD MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa

Läs mer

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par.

Vårt boende omfattar 392 hushåll. I ungefär hälften av lägenheterna bor hyresgäster över 65 år, vilket även kan omfatta par. OM TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför allt

Läs mer

JANUARI FEBRUARI MARS

JANUARI FEBRUARI MARS INLEDNING KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

INLEDNING CAFÉET HEMBESÖK OCH TJÄNSTER

INLEDNING CAFÉET HEMBESÖK OCH TJÄNSTER INLEDNING KBAB:S bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära in på knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som dessutom

Läs mer

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap

Verksamhetsberättelse Aktiviteter och gemenskap 1 2 Verksamhetsberättelse 2015 Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag.

Vi hjälper de boende att bygga ut sina nätverk och skapa nya kontakter som de kan ha glädje och nytta av i sin vardag. MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET

MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET 1 MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2014: Lätt gympa Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende. På så vis kan de bo kvar i sina lägenheter längre och klara sig utan hemtjänst eller andra insatser från samhället.

Läs mer

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

INLEDNING AKTIVITETER OCH GEMENSKAP

INLEDNING AKTIVITETER OCH GEMENSKAP INLEDNING Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun. Trygghetsboendet vänder sig framför allt till hyresgäster

Läs mer

Sammanställning av aktiviteter under 2014

Sammanställning av aktiviteter under 2014 Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 16 2018 Vilka fantastiska dagar! Nu kanske vi kan hänga in vinterkappor och vinterrockar? Och snart kommer rapporter om höga flöden och översvämningar, aldrig kan man vara riktigt glad.

Läs mer

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen Balkongprojektet, sommaren 2011 Balkongprojektet är en ungdomssatsning från Kultur och Fritid där ungdomar ordnar event för andra ungdomar som inte har något att göra. Det kan innefatta volleybollturneringar,

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2015

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2015 MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Jul jul, strålande jul

Jul jul, strålande jul Jul jul, strålande jul Sfi En julhälsning från rektor Nu är det december och det är snart jul. Det är inte många dagar kvar innan skolan stänger för jul och nyår. 2017 ska bli intressant. Vi ska anställa

Läs mer

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Måndagar: Sittgympa med rytmisk

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD MÅL FÖR PLUSBOENDET Området Rud är ett naturnära bostadsområde med cirka 860 lägenheter. Här finns allt från ettor till femrummare och alla kategorier av hyresgäster. Syftet med plusboendet är att skapa

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

SPORTLOVS PROGRAM. Sportlovsaktiviteter i Säffle kommun

SPORTLOVS PROGRAM. Sportlovsaktiviteter i Säffle kommun SPORTLOVS PROGRAM 2018 Sportlovsaktiviteter i Säffle kommun TEGNÉR SIM OCH SPORTHALL INOMHUSFOTBOLL Inomhusfotboll för alla, tjej som kille. BASKET Basket för alla, tjej som kille. Tisdag 27/2 och torsdag

Läs mer

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Kultur och alkohol Så startade Systembolaget Systembolaget

Läs mer

21/11 2015 Kl. 11-15

21/11 2015 Kl. 11-15 21/11 2015 Kl. 11-15 BASARHÄFTE Waldorfbasar Lördag den 21 november 2015 kl. 11 15. Basaren är en fest för att sprida glädje och gemenskap. Välkommen med ditt bidrag! SYFTE Huvudsyftet med basaren är

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Sverige förr i tiden. Så föddes Systembolaget. Systembolaget

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden Äldrekulturveckan 22-26 september 2014 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2014 invigs äldrekulturveckan på Lövåsgården i caféet klockan 10, alla

Läs mer

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken VÅREN 2019 Utställningar våren 2019 på biblioteken i Lomma & Bjärred SAGOSKOJ! Bygg din egen magiska trädkoja Lennart Hellsing 100 år! Bokklubbar RETOY Lilla Läs Carmen Pyssla till påsk! Sommarboken Filmtajm!

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Humlans månadsbrev maj 2014

Humlans månadsbrev maj 2014 Humlans månadsbrev maj 2014 Maj månad har som vanligt bjudit på en hel del! Vi har träffat alla er förälder i enskilda avslutningssamtal. Det känns lite vemodigt att tänka på att släppa iväg våra barn

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Verksamhetsberättelse 2018 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen BOWLING 25/2 Ungdomarna bjöd in till bowling i Åstorp. Sammanlagt kom det 40 personer och deltog i aktiviteten. Vi var representerade

Läs mer

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSKNUTEN Fritidsknuten är en mötesplats inom Karlstad kommuns öppna fritidsverksamhet där verksamheten riktar sig till dig som har

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

GETSKÄRS WÄRDSHUS S T O R A H Ö G A 0303-77 77 02

GETSKÄRS WÄRDSHUS S T O R A H Ö G A 0303-77 77 02 Det första huset byggdes på två veckor. Ett märkligt hus, byggt mellan två kullar med en portal under - en öppning mot det som man kallade festplatsen. 1930 startades här i Stora Höga en barnkoloni, kallad

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

JulbordsMäklarna genom bolaget Selected EMC AB (orgnr: 556660-7817) offererar följande förslag till beställaren

JulbordsMäklarna genom bolaget Selected EMC AB (orgnr: 556660-7817) offererar följande förslag till beställaren JulbordsMäklarna genom bolaget Selected EMC AB (orgnr: 556660-7817) offererar följande förslag till beställaren JulbordsMäklarna är ett bokningsbolag som specialiserar sig på julbord. Det unika med JulbordsMäklarna

Läs mer

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

sportlov 2019 Här hittar du information om det som händer i Ljusnarsbergs kommun under sportlovsveckan 2019.

sportlov 2019 Här hittar du information om det som händer i Ljusnarsbergs kommun under sportlovsveckan 2019. sportlov 2019 Här hittar du information om det som händer i kommun under sportlovsveckan 2019. Fredag 15/2 Sportlovskickoff Bångbro Folkets Hus 18.00-20.00 Stor familjefest, kostnadsfritt. Alla är välkomna,

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör Efter ett litet juluppehåll startade kören igen den 21/1 i Linderås. Helgen efter var det dags för Sångartinget, som den här gången hölls i Gripenbergs

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 1 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 NY ORDFÖRANDE i järvstabyförening Det var med viss tveksamhet medlemmarna

Läs mer

Evenemangskalendern. För dig med en funktionsnedsättning. Klippans kommun IFO/LSS

Evenemangskalendern. För dig med en funktionsnedsättning. Klippans kommun IFO/LSS Evenemangskalendern För dig med en funktionsnedsättning Klippans kommun IFO/LSS Höst/Vinter 2016/2017 Fritiden IFO/LSS Att ha något meningsfullt att göra på sin fritid, att vara aktiv och ingå i ett socialt

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Nallemajas månadsbrev oktober 2015

Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Månaden startades upp med ett välbesökt föräldramöte, tack för det! Första timmen hade vi besök av Familjecentrum som berättade om sin verksamhet och utbildningar som

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal.08.00 16.30...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra tider,

Läs mer

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P 2016 och 2017 www.torpasensbygdegard.se Program för 2016 160114 Styrelsemöte 18.00 160121 Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta 19.00 160211 Styrelsemöte 18.00 160319 Räkfrossa med bar 18.00 Pris 120 kr.

Läs mer

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se Sommarens resor 2016 Semester! Koppla av och njut av er ledighet. Vi hoppas att det finns något som skall passa just Dig i årets reseprogram. Som vanligt samordnar Fritid LSS resan i era respektive kommuner.

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Solkosternytt juli 2016

Solkosternytt juli 2016 Försommar Solkosternytt juli 2016 Början av maj var kall och uthyrningen gick trögt men i vecka 22 kom värmen och folk strömmade till Solkoster för att njuta av det ljuvliga försommarvädret. Det vackra

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul.

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. V 48 Planeringsdag Tor 15/1 januari Då är förskolan stängd! Tänk på kläder efter väder!

Läs mer

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika!

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Tid: 15.30-20.00 Plats: Gummifabrikens Allaktivitetshus Övrigt: Ingen föranmälan

Läs mer

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Välkomna! Veckoprogram Restaurangens priser gäller för förmiddags och eftermiddagsfika även här inne på vår Mötesplats. Måndag 8.30 Morgonträffen med spel Vi träffas

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

SAMMANSTÄLLNING AV OLIKA AKTIVITETER SOM VARIT IGÅNG UNDER 2016: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor MÅL FÖR TRYGGHETSBOENDET Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Bilder från tidigare event och arrangemang som vi skapat. Mer info om oss på www.aventyrsservice.se

Bilder från tidigare event och arrangemang som vi skapat. Mer info om oss på www.aventyrsservice.se Bilder från tidigare event och arrangemang som vi skapat. Mer info om oss på www.aventyrsservice.se För oss är julen en mycket speciell högtid där mysfaktorn får allra största utrymmet i vårt miljöskapande.

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

MARIA FOTBOLL. MiniNYTT. Femkamp! (Tisdag) 10-13 april (påsklov)

MARIA FOTBOLL. MiniNYTT. Femkamp! (Tisdag) 10-13 april (påsklov) MARIA MiniNYTT 10-13 april (påsklov) ( FREDAG) SKATTJAKT (torsdag) FOTBOLL Mot personalen (onsdag) Femkamp! (Tisdag) 10-13 APRIL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter 5-kamp Bakning (förmiddag)

Läs mer