ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Roger Nilsson, ersättare för Marita Dahlgren Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson Peder Griph Elisabeth Edlund Magnus Hesse, ersättare för Claes Drougge Lars-Erik Nilsson Anna-Carin Ekdahl Nils Holmberg Sören Söderström Lars Rasch Anders Byström, ersättare för Tommy Risarp Lennart Pettersson Ej tjänstgörande Yvonne Wretman Anne-Louise Aspanius Maria Lind Ylva Engström Ulf Dahl Per Johansson Leif Leman Övriga deltagande Björn Clasinder, kommunchef Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Utses att justera Kerstin Gustavsson och Lennart Pettersson Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Anita Sjösvärd Lennart Haraldsson Kerstin Gustavsson Lennart Pettersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Åtvidabergs kommunstyrelse Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagning Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskrift

2 Ks 129 Tertialrapport Från ekonomiavdelningen föreligger upprättad tertialrapport och helårsprognos för år 2008 för respektive styrelse/nämnd/förvaltning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning och förslag Ekonomichefen lämnade vid planerings- och ekonomiutskottets sammanträde den 18 juni 2008 en redovisning av föreliggande rapport. Planerings- och ekonomiutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att godkänna tertialrapporten för perioden samt överlämna densamma till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna tertialrapporten för perioden samt överlämna densamma till kommunfullmäktige.

3 Ks 130 Dnr Treårsplan för Regionförbundet ÖSTSAM Från Regionförbundet ÖSTSAM föreligger förslag till treårsplan med beskrivning av verksamhet och ekonomi. Beloppen i treårsplanen med förslag till budgetram för 2009 är upprättade i 2008 års prisläge. Medlemmarna och Regionförbundet har tidigare kommit överens om hur Regionförbundets budget skall kompenseras för pris- och löneökningar. Enligt överenskommelsen skall indexuppräkningen mellan åren ske efter hur Regionförbundets ekonomi fördelas på personalkostnader respektive övriga omkostnader. Fördelningen görs dels för den egna verksamheten, dels för den överförda verksamheten, där fördelningen sker efter hur dessa kostnader fördelas hos kulturinstitutionerna. Detta innebär att en fördelning av personalkostnader och övriga omkostnader baserat på föregående års bokslut görs inför varje nytt budgetår. Index för personalkostnader fastställs av landstinget i mars/april året före det aktuella budgetåret. Index för övriga kostnader inhämtas från Sveriges kommuner och landsting. Indexet för övriga kostnader är SKLs prognos för nettoprisindex (NPI) som tas fram i april och revideras i september för det aktuella budgetåret. Slutligen vägs de ovan beskrivna pris- och löneindex samman till ett index/en procentsats. Det sammanvägda indexet för år 2009, som beloppen i föreliggande förslag till budgetram för 2009 i 2008 prisnivå skall räknas upp med, är 3,2 procent. Förbundsfullmäktige har den 17 april 2008 fastställt Treårsplanen och därvid beslutat tillställa den förbundets medlemmar för beslut om medlemsbidrag 2009 samt ge möjlighet för medlemmarna att lämna synpunkter på Regionförbundets verksamhet som underlag för kommande treårsplaner. Åtvidabergs kommuns ställningstagande och beslut om medlemsbidrag för 2009 skall vara Regionförbundet ÖSTSAM tillhanda senast den 1 september 2008.

4 forts Ks 130 Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Regionförbundet ÖSTSAMs plan för verksamhet och ekonomi har underställts samtliga förvaltningar och kommunstyrelsens planerings- och ekonomiutskott under beredningen. Kommunstyrelsens handläggning Till kommunstyrelsens sammanträde föreligger av kommunchefen utarbetat förslag till yttrande över Regionförbundet ÖSTSAMs treårsplan. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar avge yttrande över Regionförbundet ÖSTSAMs treårsplan i enlighet med upprättat förslag. Kommunfullmäktige beslutar tillstyrka förslag till medlemsbidrag för 2009.

5 Ks 131 Dnr Frivillig resursgrupp (FRG) Från Civilförsvarsförbundet föreligger förfrågan om att i Åtvidaberg etablera en frivillig resursgrupp (FRG) som efter utbildning ställs till Åtvidabergs kommuns förfogande. En frivillig resursgrupp är en form för samarbete mellan en kommun och frivilliga. Syftet med FRG är att på ett smidigt sätt ge kommunen tillgång till extra personalresurser vid svåra påfrestningar. FRG kan även göra insatser vid andra former av extraordinära händelser. Civilförsvarsförbundet har på Krisberedskapsmyndighetens uppdrag utvecklat detta koncept och tagit fram utbildningsplaner dels för ansvariga, dels för medlemmarna i en resursgrupp. För att kunna bilda en FRG-grupp krävs att kommunen är avtalspart. Således är det kommunen själv som avgör om detta är ändamålsenligt. Motpart till kommunen utgör Civilförsvarsföreningen.. Kommunstyrelsen har tidigare diskuterat det kommunala behovet av frivilliga förstärkningsresurser. I Åtvidaberg finns för närvarande sju personer som genomgått den utbildning som ingår i FRG. Dessa är idag kontrakterade av Linköpings kommun. Kommunledningsförvaltningens handläggning Civilförsvarsförbundets förfrågan om frivilliga förstärkningsresurser har internremitterats till räddningschefen för synpunkter. Kommunstyrelsen beslutar hänskjuta frågan om bildande av frivillig resursgrupp till pågående utredning avseende räddningstjänstverksamheten i Åtvidabergs, Valdemarsviks och Kinda kommuner.

6 Ks 132 Dnr Väg 680 delen Dockekulla Ramshult Från Vägverket föreligger upprättad förstudie för förbättring och beläggning av väg 680 mellan Dockekulla och Ramshult. Den aktuella sträckan är knappt 5 km lång och belagd med grus. Den är belägen väster om Åtvidaberg i Östergötlands län inom Åtvidabergs och Kinda kommuner. Målet med förstudien är att redogöra för värdefulla, skyddsvärda eller på annat sätt bevaransvärda miljöer i vägens omgivning och översiktligt bedöma om de påverkas av eventuella åtgärder. Inför förstudiens påbörjande har samråd avseende projektet ägt rum med byalaget. Enligt miljöbalkens krav på samråd anhåller Vägverket om Åtvidabergs kommuns synpunkter avseende upprättad förstudie. Kommunledningsförvaltningens handläggning Ärendet har internremitterats till miljökontoret för yttrande. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde den 18 juni 2008 behandlat ärendet. Då överenskommelse tidigare skett att även Kinda och Åtvidabergs kommuner skall bidra till vägprojektet föreslår Vägverket i sin kostnadskalkyl att Kinda kommun bidrar med 10 procent och Åtvidabergs kommun med 5 procent av den beräknade kostnaden. Detta motsvarar en kostnad för Åtvidabergs kommun på kronor. Vid utskottets sammanträde föreligger utlåtande från kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen där det framgår att ur naturvårdssynpunkt finns inga synpunkter på förbättringen av vägen så länge som åtgärderna kommer att ske inom befintligt vägområde

7 forts Ks 132 Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att anvisa kronor för förbättring och beläggning av väg 680 Dockekulla Ramshult. Medel för ändamålet anvisas från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Ur naturvårdssynpunkt finns inga synpunkter på förbättringen av vägen så länge som åtgärderna kommer att ske inom befintligt vägområde. Kommunstyrelsens handläggning Inför kommunstyrelsens sammanträde föreligger även utlåtande från bygg- och miljökontoret gällande redovisad förstudie. Bygg- och miljökontoret konstaterar därvid att i det fall åtgärder vidtas enligt upprättad förstudie kommer inte påverkan på mark och vatten att ske i sådan omfattning att kontoret föreslår ytterligare skyddsåtgärder. Kommunstyrelsen beslutar att anvisa kronor för förbättring och beläggning av väg 680 Dockekulla Ramshult. Medel för ändamålet anvisas från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Ur naturvårdssynpunkt finns inga synpunkter på förbättringen av vägen så länge som åtgärderna kommer att ske inom befintligt vägområde. I det fall åtgärder vidtas enligt upprättad förstudie kommer heller inte påverkan på mark och vatten att ske i sådan omfattning att ytterligare skyddsåtgärder behöver föreslås.

8 Ks 133 Konsumentvägledning Åtvidabergs kommun hade fram till den 15 juni 2008 ett avtal med Söderköpings kommun och dess konsumentrådgivning om att även boende i Åtvidabergs kommun hade möjlighet till denna tjänst via telefonoch mailrådgivning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Kommunledningsförvaltningen har fått uppdraget att undersöka förutsättningarna för samverkan med annan kommun för att tillhandahålla konsumentvägledning för boende i Åtvidabergs kommun. Kommunstyrelsens handläggning Ordföranden informerar vid dagens sammanträde att förhandlingar pågår för närvarande med Linköpings respektive Norrköpings kommuner om möjligheterna till gemensam konsumentrådgivning. Ärendet tas upp på nytt vid planerings- och ekonomiutskottets sammanträde i augusti 2008.

9 Ks 134 Åtvidabergs Industribyggen AB försäljning - information Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen lämnar Sverre Moum en information gällande försäljningen av Åtvidabergs Industribyggen och pågående förhandlingar med två intressenter, varav en med exklusiv rätt i fyra veckor (till den 18 augusti 2008).

10 Ks 135 Dnr Demokratidag 2008 i Östergötland finansiering Östergötlands kommuner och landstinget har ett nätverk för demokratifrågor som gemensamt arrangerar en demokratidag i Östergötland den 20 oktober 2008 med temat Framtidens politikerroll. Syftet är att uppmärksamma förtroendemannarollen och vad som kan göras för att öka intresset för deltagande i kommun- och landstingspolitiken. Från Arbetsgruppen för demokratidag i Östergötland föreligger förfrågan om finansiering av demokratidagen 2008 i Östergötland enligt ett upprättat förslag. För Åtvidabergs kommuns del uppgår medfinansieringen till kronor. Inga deltagaravgifter kommer att tas ut. Kommunstyrelsen beslutar att Åtvidabergs kommun bidrar till finansieringen av demokratidag i Östergötland med kronor. Medel för ändamålet anvisas från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter.

11 Ks 136 Dnr Regional samverkan för kulturhuvudstad 2014 Med anledning av att Norrköping kommer att kandidera till europeisk kulturhuvudstad 2014 föreligger förfrågan huruvida Åtvidabergs kommun ställer sig till en medverkan i projektet. Evenemanget europeisk kulturhuvudstad är till sin storlek och dignitet så stort och viktigt projekt för hela regionens utveckling att det bör drivas och ägas av flera parter. Norrköping är den stad som kandiderar, men en nära samverkan med Linköping och övriga regionen ger kandidaturen större tyngd, en starkare finansiering, ett bättre och bredare program och ger projektet en nyckelroll i samverkan Norrköping- Linköping i fjärde storstadsregionen. Ett samarbetsavtal som reglerar delaktighet och finansiering i projektet bör därför upprättas med Linköpings kommun och Regionförbundet ÖSTSAM alternativt länets övriga kommuner. Linköpings kommun och ÖSTSAM är till viss del redan medverkande då frågan har behandlats på gemensamt kommunstyrelsemöte mellan Linköping och Norrköping samt att ÖSTSAM redan bidrar i finansieringen av själva ansökan. Åtvidabergs kommun beslutar meddela att kommunen i nuläget inte har för avsikt att deltaga i projektet Kulturhuvudstad 2014.

12 Ks 137 Dnr Förvärv av fastigheten Vrånghult 2:8 Åtvidabergs kommun avser att göra en detaljplan som möjliggör etablering av företag med verksamheter av lite tyngre slag med möjlig påverkan mot omgivningen i form av buller m m. Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 5 september 2007 efter framställan från kultur- och samhällsbyggnadsutskottet beslutat uppdra till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att genomföra planarbete och förbereda fastighetsförvärv enligt av förvaltningen utarbetat förslag. Förvaltningens förslag innebär att kommunen utarbetar detaljplan alternativt områdesbestämmelser över ett område norr om Fågelsångens Industriområde. Detta medför bland annat att en bostadsfastighet i anslutning till Vrånghults ridanläggning bör lösas in på kort sikt. Fastighetsägaren har redan i dagsläget synpunkter på buller från det företag i träbränslebranschen som har sin verksamhet norr om ridanläggningen. På längre sikt, när och om etablering sker i områdets östra och sydliga delar kan det bli aktuellt att lösa in ännu en bostadsfastighet. Ursprungsförslaget för det nya industriområdets utbredning har under förarbetet till planarbetet ändrats något, dels har utbredningen söderut minskats av olika skäl, den delen kan utgöra en framtida nästa etapp, dels har utbredningen österut justerats något så att en skyddande kulle blir kvar mellan industriområdet och den bostadsfastighet som ligger öster om området. Därmed skulle inte den andra fastighetsinlösen som redovisas i förslaget bli aktuell i framtiden. Förhandlingar har nu förts med fastighetsägarna till Vrånghult 2:8, som är en bostadsfastighet belägen i anslutning till industriområdet, om förvärv av fastigheten. Därvid föreligger en avsiktsförklaring mellan parterna om villkoren för överlåtelse, hyresvillkor m m. Avtal i enlighet med avsiktsförklaringen kommer att föreläggas kommunstyrelsen vid dess sammanträde i augusti.

13 forts Ks 137 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att förvärva fastigheten Vrånghult 2:8, Åtvidabergs kommun för en köpeskilling på kronor och i övrigt enligt de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt. Kommunfullmäktige beslutar godkänna förslag till hyresavtal avseende fastigheten Vrånghult 2:8, Åtvidabergs kommun.

14 Ks 138 Dnr Del av fastigheterna Stora Örsätter 3:1, Åtvidaberg 3:1 och Vrånghult 2:4 försäljning Föreligger av kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen upprättat förslag till köpekontrakt avseende försäljning av del av fastigheterna Stora Örsätter 3:1, Åtvidaberg 3:1 och Vrånghult 2:4. utgörande industrimark inom Fågelsångens industriområde enligt fastställd detaljplan. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att försälja del av fastigheterna Stora Örsätter 3:1, Åtvidaberg 3:1 och Vrånghult 2:4 inom Fågelsångens industriområde till Sports cars i Åtvidaberg AB i enlighet med de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt.

15 Ks 139 Dnr Förvärv av fastigheten Åtvidaberg 3:14 - förfrågan Kommunens behov av att utöka förskoleverksamheten i tätorten medförde att i anslutning till Nygårds daghem uppfördes en förskola med två avdelningar. Kommunen sålde tomten till Modulhus i Åtvidaberg AB som uppförde en byggnad i sitt modulsystem. Kommunen hyr dessa lokaler genom ett tioårigt hyresavtal. I avtalet ingår att kommunen skall ha möjlighet att förvärva fastigheten till bokfört värde. Förfrågan har inkommit från Modulhus i Åtvidabergs AB om kommunen har intresse av att förvärva fastigheten med beteckning Åtvidaberg 3:14. Anledningen till kommunens beslut att förhyra byggnaden för verksamheten är att invänta planeringsunderlag för en långsiktig lokalförsörjning avseende förskoleverksamheten i kommunen. Åtvidabergs kommun meddelar Modulhus i Åtvidaberg AB att kommunen för närvarande inte är intresserad av att förvärva fastigheten Åtvidaberg 3:14. Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att upprätta en plan för en långsiktig lokalförsörjning gällande förskoleverksamheten i centralorten. Planen skall vara färdigställd innan budgetprocessen inför 2010.

16 Ks 140 Dnr Verksamhetsbidrag till föreningen BRIS region Öst inför år 2009 ansökan Föreningen BRIS (barnens rätt i samhället) ansöker om bidrag till sin stödverksamhet bland barn och ungdomar upp till 18 år med minst 4 kronor per barn vilket innebär för Åtvidabergs kommun barn x 4 kronor = kronor. Åtvidabergs kommun har under de senaste åren anslagit medel till BRIS i enlighet med redovisad ansökan då BRIS stödjande verksamhet är ett viktigt komplement till de insatser som görs av kommunen. Vård- och omsorgsutskottets handläggning Vård- och omsorgsutskottet har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 10 juni Vård- och omsorgsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar bevilja verksamhetsbidrag till föreningen BRIS region Öst inför år 2009 med kronor vilket motsvarar 4 kronor per barn. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med vård- och omsorgsutskottets förslag.

17 Ks 141 Dnr Ett höjt förbehållsbelopp vid fastställande av avgift enligt socialtjänstlagen remiss Från Socialdepartementet föreligger förslag avseende Ett höjt förbehållsbelopp vid fastställande av avgift enligt socialtjänstlagen. Förslagen remitteras på grund av tidsbrist i form av en promemoria. Åtvidabergs kommun har beretts möjlighet att lämna synpunkter på förslagen eller materialet i promemorian. Eventuella remissvar skall vara Socialdepartementet tillhanda senast den 18 augusti Kommunledningsförvaltningens handläggning Promemorian har internremitterats till vård- och omsorgsutskottet för synpunkter. Vård- och omsorgsutskottets handläggning Vård- och omsorgsutskottet har vid sitt sammanträde den 12 augusti 2008 behandlat ett av förvaltningen upprättat förslag till yttrande i ärendet. Vård- och omsorgsutskottets beslut Vård- och omsorgsutskottet tar förvaltningens yttrande som sitt att överlämnas till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutar avge yttrande över PM Ett höjt förbehållsbelopp vid fastställande av avgift enligt socialtjänstlagen enligt följande: Det är angeläget med översyn och höjning av aktuellt förbehållsbelopp. Åtvidabergs kommun förutsätter emellertid att kommunen kompenseras fullt ut för det inkomstbortfall som kommunen kan komma att åsamkas vid en höjning.

18 Ks 142 Dnr Översiktsplan för staden Linköping förslag remiss Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har i april 2008 upprättat ett förslag till översiktsplan för staden Linköping. Till planförslaget tillhör även en konsekvensbeskrivning. Åtvidabergs kommun har beretts möjlighet att inkomma med synpunkter på planförslaget sam tillhörande konsekvensbeskrivning. Kommunstyrelsens handläggning Till kommunstyrelsens sammanträde föreligger av kommunchefen utarbetat förslag till yttrande i ärendet. Kommunstyrelsen beslutar avge yttrande över Linköpings kommuns förslag till översiktsplan för staden Linköping i enlighet med upprättat förslag.

19 Ks 143 Dnr Trafikreglering på Adelsnäsvägen Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Alléskolan har inkommit med önskemål om åtgärder för att höja trafiksäkerheten på Adelsnäsvägen då den upplevs som otrygg. Då skolan till hösten även kommer att ha årskurs 6 befarar man att situationen kommer att förvärras. Alléskolan kommer till hösten att förlägga delar av sin gymnastikundervisning i Tennishallen. Önskemål finns också om att ha tillgång till de grönytor som finns på andra sidan vägen (fotbollsplan och skateboardsramp) då andra krav ställs på utemiljön för eleverna än tidigare Grundförutsättningar för sträckan Disponentens Allé Bygdevägen: Bilparkering för personalen finns idag på Disponentens.Allé i anslutning till skolans huvudentré vid Adelsnäsvägen, parkeringen är även till för cyklister och mopedister. Elevparkering finns även på Adelsnäsvägen i höjd med Tennishallen. På sträckan har skolfastigheten ytterligare två anslutningar till Adelsnäsvägen, en entré anpassad för funktionshindrade och en för skolans materialleveranser. Det finns även en infart till Tennishallens parkering. Adelsnäsvägen har idag skyltad hastighet 30km/h. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet har att ta ställning till de yrkanden som framställts i den bifogade skrivelsen, samt de remissinlagor och synpunkter som inkommit från berörda parter, se bilaga 1 Förslag till lösning, med ovan beskrivna förutsättningar, är att Adelsnäsvägen, för sträckan mellan Disponentens allé och Bygdevägen, stängs av för motortrafik under dagtid , dock ej för fordon med tillstånd, dvs varuleveranser till Alléskolan och de som har behov av kunna köra till den anpassade entrén på sträckan. För att lösa tillfarten till Tennishallen på ett bra sätt bör en ny anslutningsväg byggas från korsningen Bygdevägen samtidigt som den befintliga infartsvägen till Tennishallen görs om till gång- och cykelväg. Tillfarten till Tennishallens parkering kan i ett övergångsskede hanteras också enligt fordon med tillstånd. Utförandet skulle i och med detta förslag utföras som en fysisk avsmalning med skyltning och refuger med en

20 forts Ks 143 öppning motsvarande en körfältbredd. Inga andra åtgärder bedöms nödvändiga. Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att Adelsnäsvägen, delen Disponentens allé Bygdevägen, stängs av för motortrafik under dagtid med undantag av fordon med tillstånd. Ny anslutning till Tennishallen utförs senast till höstterminsstart Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar enligt förvaltningens förslag. Kommunstyrelsen beslutar att Adelsnäsvägen, delen Disponentens allé Bygdevägen, stängs av för motortrafik under dagtid med undantag av fordon med tillstånd. Ny anslutning till Tennishallen utförs senast till höstterminsstart Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

21 Ks 144 Adressändring för kommunhusen Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Louisevägens sträckning från Stenhusgatan till Adelswärdgatan är sedan länge avskuren för biltrafik med endast en gång- och cykelöverfart till Adelswärdsgatan. Avskärningen har ytterligare accentuerats sedan gångbron mellan de båda kommunhusen färdigställdes. I och med att GPSnavigatorer används i allt större utsträckning, där måladressen är utgångspunkten, kommer många leveransbilar fram till kommunhusen från fel håll. Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår därför att kommunhusens adress ändras från Louisevägen till Adelswärdsgatan. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar enligt förvaltningens förslag. Kommunstyrelsen beslutar att kommunhusens adress ändras från Louisevägen till Adelswärdsgatan.

22 Ks 145 Dnr Vänortsverksamhet i Åtvidabergs kommun Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i januari 2007 beslutat uppdra till kommunledningsförvaltningen att se över kommunens vänortsarbete. Frågan om en översyn av kommunens vänortsarbete aktualiserades i samband med val av ledamöter till Nuckö-kommittén som organiserar utbytet med Nuckö. Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 9 maj 2007 behandlat ett av kommunchefen utarbetat förslag till former för fortsatt vänortsverksamhet, innebärande att ett fortsatt kommunalt engagemang med vänorter fortsättningsvis bör baseras på en efterfrågan som styrs utifrån skolans behov av internationellt utbyte och som inte kan tillfredsställas genom projekt på andra håll. Kommunstyrelsen har vid nämnda sammanträde beslutat att budgetbeloppet för vänortsutbyte kvarstår oförändrat för år 2008, att disponeras av barn- och utbildningsförvaltningen för internationella kontakter. Vidare beslutades att vänortskommittén i sin nuvarande form med ledamöter utsedda av Åtvidabergs kommun upphör samt att utsedda ledamöter entledigas. Kommunfullmäktiges handläggning Vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni 2008 ställdes en fråga till kommunfullmäktiges ordförande angående vänortsverksamheten med Nuckö. I samband med ordförandens svar på frågan uppdrogs till kommunstyrelsen att omarbeta nuvarande avtal från år 1990 mellan Nuckö och Åtvidaberg så att det stämmer med hur vänortsarbetet bedrivs idag. Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kommunledningsförvaltningen att se över nuvarande avtal mellan Nuckö och Åtvidaberg med anledning av kommunstyrelsens tidigare beslut om ändrade former för vänortsverksamhet.

23 Ks 146 Kulturberedningens rapport till kommunfullmäktige förslag Vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni 2008 lämnar kulturberedningens ordförande en rapport från beredningens verksamhet. I samband med redovisningen lämnar beredningen två förslag enligt följande. Kulturberedningen föreslår att Östergårdens aula, som ligger väl avskild från de boendes lägenheter och rum, skall till en rimlig kostnad ställas till förfogande för enskilda bildkonstnärers utställningar, författaruppläsningar, sångares och musikers konserter m fl samt som repetitionslokal för Åtvidabergs teaterföreningar. Ett rörligare folkliv kring och i Östergården borde vara till gagn för våra äldsta och sköraste invånare likaväl som för alla andra, och inte minst för kulturarbetarna själva att bli en möjlighet att nå ut till sin publik. Ansträngningar skall göras för att de boende skall kunna besöka kulturevenemang o dyl ute på samhället. Frivilliggrupperna är ovärderliga och deras insatser bör tacksamt uppmärksammas. Någon form av kampanj bör genomföras för att få flera att ställa upp. Kulturberedningen föreslår att det traditionella evenemanget Musik i Bruksbygd, som under många år anordnats under vecka 42, under år 2008 blir det vi i fortsättningen skulle kunna kalla Kulturdagarna att kommunen tar på sig organisationsansvaret av evenemanget med egen personal eller via professionell konsult (helst lokal sådan med erfarenhet av kommunen) att kommunen ställer ut en kreditgaranti på kronor för tryckning av programblad, affischer, övrig marknadsföring, hyra och eventuella resekostnader samt att kommunen ställer sina egna lokaler (Mässen, Sporthallen, Facetten m fl) till förfogande utan kostnad.

24 forts Ks 146 Efter detta första försök med flera kulturdagar i följd skall det hela utvärderas både vad gäller innehåll och förläggning i tid. Kommunstyrelsen beslutar överlämna kulturberedningens förslag enligt ovan till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen för handläggning och beredning.

25 Ks 147 Dnr Naturvårdsprogram för Söderköpings kommun Från Söderköpings kommun föreligger förslag till naturvårdsprogram. Åtvidabergs kommun har beretts möjlighet att lämna synpunkter på remissförslaget. Kommunledningsförvaltningens handläggning Ärendet har internremitterats till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen för yttrande. Kommunstyrelsens handläggning Inför kommunstyrelsens handläggning av ärendet föreligger av kommunekologen utarbetat förslag till yttrande över förslaget till naturvårdsprogram för Söderköping. Kommunstyrelsen beslutar avge yttrande över Söderköpings kommuns naturvårdsprogram i enlighet med upprättat förslag.

26 Ks 148 Förköpsärende yttrande Förfrågan har inkommit huruvida Åtvidabergs kommun ämnar utöva sin förköpsrätt till fastigheten Åtvidaberg Torestorp 1:48 och 1:49, Åtvidabergs kommun. (Bankhuset Falerum) Fastighetens totala areal är kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Fångeshandling: Transportköp Säljare Köpare Areal Svenska Lantbruksgruppen AB Bankhuset, Falerum ÅTVIDABERG Rude Håkansson Kristin Håkansson Uknavägen 14 A ÅTVIDABERG Då det är fråga om hyresfastighet hemställes även att kommunstyrelsen tar ställning till om kommunen ämnar påkalla prövning av förvärvet enligt lagen om förvärv av hyresfastighet m m. Hyresgästföreningen, som beretts tillfälle inkomma med yttrande i ärendet, har inget att erinra. Kommunstyrelsen beslutar att ej utöva förköpsrätten till angiven fastighet eller påkalla prövning enligt lagen om förvärv av hyresfastighet m m,

27 Ks 149 Rapporter Ordföranden informerar om nytt möte som äger rum den 16 september 2008 gällande pågående diskussioner om nytt forum för arbetsmarknadspolitiska frågor och dess arbetsformer. Ordföranden informerar vidare om planerat besök av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i Östergötland. Hon avser att besöka Åtvidaberg den 24 september på eftermiddagen. Programmet för besöket börjar med lunch samt därefter en information och diskussion om kultur och idrott i Åtvidaberg på temat Så fungerar det i en liten kommun med elitlag och intressant kulturarv i form av bruksmiljö. Lars-Erik Nilsson, ÅBRÅ/hälsorådets ordförande lämnar en rapport från en konferens i Norrköping den 22 maj 2008 angående tobaksförebyggande arbete. Deltagare vid konferens var förutom Lars-Erik Nilsson även Anna Södergren, samordnare för det drogförebyggande arbetet.

28 Ks 150 Delegationsbeslut redovisning Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegationsordning. Dessa beslut redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegation. Kommunstyrelsen beslutar godkänna redovisningen av delegationsbeslut samt foga dem till dagens protokoll.

29 Ks 151 Dnr Delegationsordning för kommunstyrelsen revidering Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 29 november 2006 beslutat anta delegationsordning för kommunstyrelsen att gälla från och med 1 januari Vård och omsorgsutskottets handläggning Vård- och omsorgsutskottet har vid sammanträde den 12 augusti 2008 aktualiserat följande punkter i delegationsordningen där behov av revidering föreligger: Ärende Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.2 Ekonomiskt bistånd 4 kap 1 i övrigt enligt riktlinjer SoL a. upp till kr/beslut a.enhetschef Soc.sekr.handlägg b. upp till kr/beslut b.förvaltn ch b. Enhetschef c. över kr/beslut c. Utskott Förslag till ändring Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.2 Ekonomiskt bistånd 4 kap 1 i övrigt enligt riktlinjer SoL a. upp till kr/beslut a.områdesch Soc.sekr.handlägg b. upp till kr/beslut b.förvaltn ch b. Områdeschef c. över kr/beslut c. Utskott c. Ordförande Ärende Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.4 Hyresskuld 4 kap 1 a. mindre än 3 mån SoL a. Förvaltn ch a. Enhetschef b. mer än 3 mån b. Utskott Förslag till ändring Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.4 Hyresskuld 4 kap 1 a. mindre än 3 mån SoL a. Förvaltn ch a.områdeschef b. mer än 3 mån b. Utskott b.ordförande

30 forts Ks 151 Ärende Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.5 Elskuld 4 kap 1 a. mindre än kr SoL a. Förvaltn ch a. Enhetschef b kr eller mer b. Utskott Förslag till ändring Lagrum Delegat Vidaredelegation D.3.5 Elskuld 4 kap 1 a. mindre än kr SoL a. Förvaltn ch a. Områdeschef b kr eller mer b. Utskott b. Ordförande Vård- och omsorgsutskottets förslag till beslut Vård- och omsorgsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta enligt förslag till ändring avseende ärendena D.3.2, D.3.4 och D.3.5 i kommunstyrelsens delegationsordning. Kommunstyrelsen beslutar anta delegationsordning för kommunstyrelsen med ovan redovisade ändringar.

31 Ks 152 Valärende kommunstyrelsen Harald Magnusson har begärt entledigande från sitt uppdrag som ledamot i barn- och utbildningsutskottet. Kommunstyrelsen beslutar bifalla anhållan om entledigande. Till ny ledamot i barn- och utbildningsutskottet utses Anders Byström. Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad.

32

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 17.30 18.45 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Mira Wedenberg (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Peder Griph

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.40 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Mira Wedenberg (M) Sören Söderström (C)

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.15 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Siw Gustavsson Sirvan Mostafaey

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ks 21 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde en information om kommunens ekonomi och med olika scenarier redovisar kommunens möjligheter att halvera koncernens långfristiga

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP)

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP) 1(14) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-04-11 81 (92) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 11 april 2011, kl 14.00 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 44-50. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Björn Hoflund

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 44-50. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Björn Hoflund Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-09 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.00 13.15-16.00 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Charlotte Storkenfeldt (m), för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(22)

Sammanträdesprotokoll 1(22) Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 28 november 2012, 9.00-11.40 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S),

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) 51-61

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-10.50 Beslutande Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2016-01-27 1. 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2016-01-27 1. 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2016-01-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Omstrukturering

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare 1(18) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00-21.00 Paragrafer 44-54 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

AME "Torpet", Vänersborg

AME Torpet, Vänersborg Gymnasienämnden 2009-06-16 1 (15) Plats AME "Torpet", Vänersborg Tid Tisdagen den 16 juni 2009, kl 13.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Miljönämnden Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jonas Palmqvist, (M), ordförande, Ulf Dahl, (S), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 23 november 2011, 09.00 11.45 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S), Kjell Karlsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-17 00 Studiebesök på gymnasiesärskolan, Taserudsgymnasiet Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 17.30 1 (27) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande (kl. 13.54-17.30, 244, 247-266) Arnold

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2014-06-16, kl 1000-1430 ande Harry Rantakyrö, S Vesa Hiltunen, S Holger Videkull, NS Kurt Wennberg, S Gotthard Patomella, S

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 21 augusti 2014 kl 16:00. Helena Henriksson 137-150 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 21 augusti 2014 kl 16:00. Helena Henriksson 137-150 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 10:00-11:50 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M) Emilie Jansson (S) Anders Pettersson (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1 Socialnämnden 2015-05-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 63 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 64 Tertialrapport jan-april 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16) 2012-10-22 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 oktober kl. 8.30 11.40 Beslutande Vidar Lundbäck, ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Viktor Emilsson (M) Josefin Grenander (C) Elisabeth

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Thomas Calissendorff.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDENS ARBETSUTSKOTT

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Thomas Calissendorff.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDENS ARBETSUTSKOTT SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-16.15 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 09.00 12.15 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 15 september 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragraf 160-171 ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 15 september 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragraf 160-171 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-11.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Susanne

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19) Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa sammanträdesrum Ängen klockan 10.00 12.00 Beslutande: Hans Måhagen (S), ordförande Conny Forsberg (S) Sari Kunnari (S) Björn Hoflund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-05-20 1(8) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 8.30 9.40 Närvarande Beslutande Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S) Lennart Norman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor, Norrtäljesalen Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-16.00 Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef Agneta Brus,

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer