HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 100 Information om företagsfrågor 101 Ekonomisk debatt 102 Allmänhetens frågestund 103 Nytt medborgarförslag om att kommunen anlägger en ny bouleplan i Sveg 104 Nytt medborgarförslag om att utöka uppdraget att se över kommunens översiktsplan för vindkraftbehovet 105 Nytt medborgarförslag om att kommunen söker påverka landstinget i Jämtlands län att se över telefonrutinerna 106 Medborgarförslag om att låta konkurrensutsätta ett servicehus i kommunen 107 Nytt medborgarförslag om att kommunen inhägnar ett område i Sveg för rastning och lek av hundar 108 Nytt medborgarförslag om en ny detaljplan för ett Turiststopp E45 Sveg 109 Medborgarförslag om ny detaljplan för området runt stora korsningen i Sveg 110 Motion om återvinning av komposterbart avfall 111 Motion om att erbjuda kommunal förskoleverksamhet på kvällar och helger 112 Motion om att inrätta en Äldreplan 113 Motion om utbyggnad av äldreboende i Sveg 114 Motion om säkerställa att beslutade insatser inom kommunens äldreomsorg verkställs och debiteras rätt 115 Motion om åtgärder för att komplettera vägskyltar för orter med det härjedalska namnet på dialekt 116 Motion om att uppvakta berörda instanser för att rennäringsdelegationen blir demokratisk alternativt avskaffas 117 Motion om att införa årliga medborgarundersökningar i kommunen 118 Delårsrapport första halvåret 2009

2 Kommunfullmäktige Snöröjning för pensionärer och fastboende med utfartsväg längre än 100 meter 120 Försäljning av Ängersjö 14:6 121 Nytt avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande 122 Utsmyckning vid nybyggnation 123 Bildande av driftbolag för Fjällmuseet 124 Sammanträdesdagar Avsägelse av uppdrag, Stig Holm 126 Avsägelse av uppdrag, Lisa Gillstedt 127 Avsägelse av uppdrag, Pia Hagström 128 Avsägelse av uppdrag, Lars Bygdén 129 Avsägelse av uppdrag, Ann-Louice Wikström 130 Avsägelse av uppdrag, Hans E Bergström 131 Avsägelse av uppdrag, Solveig Haugen 132 Avsägelse av uppdrag, Maj-Lis Larsson 133 Avsägelse av uppdrag, Gunilla Hedin 134 Avsägelse av uppdrag, Margareta Gladh 135 Avsägelse av uppdrag, Michael Bellmann 136 Avsägelse av uppdrag, Karin Holmin 137 Avsägelse av uppdrag, Gunnar Hedin 138 Avsägelse av uppdrag, Siv Eriksson 139 Avsägelse av uppdrag, Gertrudh Carlström 140 Fyllnadsval av ledamot och ordförande i socialnämnden (S) 141 Fyllnadsval av ledamot och 1:e vice ordförande i socialnämnden (C) 142 Fyllnadsval av ledamot och 2:e vice ordförande i socialnämnden (S) 143 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (S)

3 Kommunfullmäktige Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (C) 145 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (FP) 146 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (VH) 147 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (S) 148 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (S) 149 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (C) 150 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (C) 151 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (FP) 152 Fyllnadsval av ledamot i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (S) 153 Fyllnadsval av ersättare i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (S) 154 Fyllnadsval av ledamot i Gemensam nämnd för upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsmaterial

4 Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Hus, Sveg, klockan Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagare Tomas Skog, föredragande och sekreterare (ej 109) Åsa Bergström-Schahine, Företagarna 100 Anette Busk, Företagarna 100 Benny Larsson, Företagarna 100 Ulf Sperring, Företagarna 100 Björn Ljungqvist, näringslivssekreterare 100 Ola Regnander, ekonomichef 101 Utses att justera Karin Holmin och Jonny Springe Tidpunkt Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Paragrafer Tomas Skog... Billy Andersson Karin Holmin Jonny Springe BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ansl uppsättning Ansl nedtagande Förvaringsplats Underskrift Kommunkansliet, Sveg... Ann-Christin Eriksson

5 Kommunfullmäktige Kf 100 Information om företagsfrågor Åsa Bergström-Schahine, Anette Busk, Benny Larsson och Ulf Sperring informerar om företagsfrågor. - Informationen förklaras delgiven.

6 Kommunfullmäktige Kf 101 Ekonomisk debatt Kommunfullmäktige ska enligt arbetsordningen hålla en ekonomisk debatt vid sammanträdet i september. - Den ekonomiska debatten hålls i samband med fullmäktiges behandling av budget för 2010 den 18 november 2009.

7 Kommunfullmäktige Kf 102 Allmänhetens frågestund Allmänheten ges tillfälle att ställa frågor. En skrivelse från anhöriga till vårdtagare vid avdelningen Björken, sjukhemmet Svegsmon, läses upp. - Frågestunden förklaras avslutad.

8 Kommunfullmäktige Kf 103 Nytt medborgarförslag om att kommunen anlägger en ny bouleplan i Sveg Dnr Ks Glenn Hallgren, Sveg föreslår att kommunen anlägger en ny bouleplan i Sveg för att komplettera den nuvarande planen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

9 Kommunfullmäktige Kf 104 Nytt medborgarförslag om att utöka uppdraget att se över kommunens översiktsplan för vindkraftbehovet Dnr Ks Bertil Nilsson, Billy Anklew och Lars Busk, Lillhärdal, föreslår att kommunfullmäktige beslutar att nuvarande inriktning av uppdraget, att se över kommunens översiktsplan utifrån behovet av områden för vindkraftsutbyggnad, kompletteras med ett uppdrag att ta tillvara möjligheterna till ett attraktivt strandnära byggande för både permanentboende och fritidsboende för att skapa en positiv utveckling i kommunen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

10 Kommunfullmäktige Kf 105 Nytt medborgarförslag om att kommunen söker påverka landstinget i Jämtlands län att se över telefonrutinerna Dnr Ks Ingegärd Fjällgärde, Sveg, vill att Härjedalens kommun söker påverka landstinget i Jämtlands län att se över telefonrutinerna för att få en bättre kvalitet på telefonmottagningen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige Kf 106 Nytt medborgarförslag om att låta konkurrensutsätta ett servicehus i kommunen Dnr Ks Leif Eriksson, Sveg, föreslår att kommunen under en försöksperiod, t.ex. en mandatperiod, låter konkurrensutsätta verksamheten i ett servicehus i kommunen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

12 Kommunfullmäktige Kf 107 Nytt medborgarförslag om att kommunen inhägnar ett område i Sveg för rastning och lek av hundar Dnr Ks Carina Larsson, Överberg, Sveg, vill att kommunen inhägnar ett område i Sveg för rastning och lek av hundar. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

13 Kommunfullmäktige Kf 108 Nytt medborgarförslag om en ny detaljplan för ett Turiststopp E45 Sveg Dnr Ks Kerstin Ericsson och Henrik Ingvarsson, Sveg, föreslår att kommunen i en ny detaljplan utreder förutsättningarna för planläggning, finansiering och byggande av ett Turiststopp E45 Sveg. Till förslaget finns en idéskiss bifogad. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

14 Kommunfullmäktige Kf 109 Medborgarförslag om ny detaljplan för området runt stora korsningen i Sveg Dnr Ks Tomas Skog och Henry (Hempa) Jonasson, Sveg, föreslår att kommunen tar fram en ny detaljplan för att åtgärda trafik- och parkeringsproblemen runt stora korsningen i Sveg. Miljö- och byggnämnden har lämnat yttrande där nämnden ställer sig positiv till ändring av detaljplanen, som får ske inom ramen för tillgängliga medel. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller medborgarförslaget. - Enligt kommunstyrelsen förslag. JÄV På grund av jäv deltar Tomas Skog inte i handläggningen av ärendet.

15 Kommunfullmäktige Kf 110 Motion om återvinning av komposterbart avfall Dnr Ks Mattias Molin (v) föreslår i motion att Härjedalens kommun tar ansvar för det komposterbara avfallet och ger invånarna och företag möjlighet att lämna sina komposterbara sopor till kompostering genom kommunens försorg. Eko-renhållningsingenjören vid tekniska kontoret har avgett yttrande. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till tekniska kontorets yttrande. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

16 Kommunfullmäktige Kf 111 Motion om att erbjuda kommunal förskoleverksamhet på kvällar och helger Dnr Ks Kicki Jonasson och Pelle Persson (VH) föreslår att öppettiderna inom den kommunala förskoleverksamheten skall utökas till att omfatta även kvällar och helger i den omfattning som behövs med hänsyn till föräldrarnas arbeten, studier eller barnens egna behov. Den kvalitetsmätning i förskolan som nämnden för barn, utbildning och fritid genomförde hösten 2003 visade att de gällande öppettiderna passade de flesta föräldrarna och att det inte var någon prioriterad fråga varför någon utökning inte anses angelägen. Nämnden för barn, utbildning och fritid beslutade, , 64, föreslå avslag på motionen med hänvisning till att en ny kvalitetsmätning med samma frågeställning skulle genomföras under hösten 2007 varvid resultatet utifrån gällande behovssituation bättre skulle kunna besvaras. Kommunledningsutskottet återremitterade motionen till nämnden för barn, utbildning och fritid , 165. Nämnden för barn, utbildning och fritid beslutade , 9, föreslå avslag på motionen med hänvisning till att ny kvalitetsmätning har genomförts hösten 2007 och resultatet visar att gällande öppettider passar de flesta föräldrar varför någon utökning av öppettiderna till att omfatta även kvällar och helger inte anses angelägen. Kommunstyrelsen beslutade , 89, att återremittera ärendet till nämnden för barn, utbildning och fritid för undersökning om försöksverksamhet enligt motionärens syfte kan anordnas inom någon del av kommunen. Nämnden för barn, utbildning och fritid beslutade , 74, att via annonsering i lokala media undersöka om och var i så fall behovet finns. Resultatet av undersökningen redovisas. Nämnden för barn, utbildning och fritid föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen då intresset för förskoleverksamhet på kvällar och helger inte är tillräckligt stort för att kommunen ska kunna bedriva sådan verksamhet. Förnyad undersökning om behovet bör göras om ett år.

17 Kommunfullmäktige Kf 111 forts Nämnden för barn, utbildning och fritid har beslutat att genomföra en ny undersökning om behovet av förskoleplats kvällar och helger. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till nämndens för barn, utbildning och fritid beslut och att nämnden har ett ansvar för att kontinuerligt följa upp om föräldrar har behov av förskoleplats kvällar och helger. Eventuell förskoleplats kvällar och helger finansieras inom nämndens budgetram. YRKANDE Karin Holmin yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

18 Kommunfullmäktige Kf 112 Motion om att inrätta en Äldreplan Dnr Ks Jonny Springe (s) föreslår i motion att Härjedalens kommunfullmäktige beslutar att upprätta en Äldreplan, som samlat utgår från äldres behov vad gäller boende, hälsa, säkerhet, service, aktiviteter, trivsel och livskvalitet i övrigt. Inom socialförvaltningen pågår arbetet med en plan för äldreomsorgen. Planen beräknas vara klar våren Socialnämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete inom socialförvaltningen. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

19 Kommunfullmäktige Kf 113 Motion om utbyggnad av äldreboende i Sveg Dnr Ks Lars Gunnar Nordlander (s) föreslår i motion att Härjedalens kommunfullmäktige beslutar att utreda förutsättningarna och planera för byggandet av ytterligare ett servicehus/ålderdomshem i Sveg. Inom socialförvaltningen pågår arbetet med en plan för äldreomsorgen. Planen beräknas vara klar våren Socialnämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete inom socialförvaltningen. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete inom socialförvaltningen. YRKANDE Benny Tronsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

20 Kommunfullmäktige Kf 114 Motion om säkerställa att beslutade insatser inom kommunens äldreomsorg verkställs och debiteras rätt Dnr Ks Karin Holmin (vh) föreslår i motion att Härjedalens kommun omgående undersöker vilket system som är lämpligt att köpa in för att säkerställa att beslutade insatser inom kommunens äldreomsorg verkställs och debiteras rätt. Inom socialförvaltningen har arbetet med en förstudie för anskaffande av ett verksamhets/planeringssystem för äldreomsorgen påbörjats. Beroende på utfall och slutligt val av system kan hela eller delar av motionens intentioner besvaras/uppfyllas. Finansiering av ett sådant system finns upptaget i ekonomisk flerårsplan får Socialnämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete inom socialförvaltningen. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen - Enligt kommunstyrelsens förslag.

21 Kommunfullmäktige Kf 115 Motion om åtgärder för att komplettera vägskyltar för orter med det härjedalska namnet på dialekt Dnr Ks Olle Larsson (SD) föreslår i en motion att åtgärder vidtas för att komplettera vägskyltar för orter med det härjedalska namnet på dialekt. Vägskyltars utseende regleras i vägtrafikförordningen. Det finns enligt reglerna inte möjlighet att ha ortsnamn på dialekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att motionen avslås. YRKANDE Olle Larsson yrkar bifall till motionen. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Olle Larssons förslag och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. - Motionen avslås. RESERVATION Olle Larsson Bertil Jäderberg

22 Kommunfullmäktige Kf 116 Motion om att uppvakta berörda instanser för att rennäringsdelegationen blir demokratisk alternativt avskaffas Dnr Ks Olle Larsson (SD) föreslår i en motion att kommunen uppvaktar berörda instanser för att rennäringsdelegationen blir demokratisk alternativt avskaffas. Konkret ska det göras genom 1. att rennäringsdelegationen byter namn till fjälldelegationen 2. att den nya fjälldelegationen blir demokratisk; alla som bor inom området ska vara representerade på lika villkor 3. att, om punkt 2 inte kan uppfyllas, fjälldelegationens/rennäringsdelegationens uppgifter överförs till myndigheter som tar tillvara alla medborgares och näringars intressen FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att motionen avslås. YRKANDE Olle Larsson yrkar bifall till motionen. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Olle Larssons förslag och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. Votering begärs. OMRÖSTNING Ja-röst för kommunstyrelsens förslag och nej-röst för Olle Larssons förslag. Med 39 ja-röster mot 2 nej-röster och 2 som avstår finner ordförande att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag.

23 Kommunfullmäktige Kf 116 forts - Motionen avslås.

24 Kommunfullmäktige Kf 117 Motion om att införa årliga medborgarundersökningar i kommunen Dnr Ks Karin Holmin (vh) föreslår i motion att Härjedalens kommunfullmäktige beslutar att införa årliga medborgarundersökningar i kommunen med start Vid handläggningen av ärendet beslutade kommunledningsutskottet att ge kommunkansliet i uppdrag att arbeta fram en modell för hur medborgarundersökningar i kommunen kan genomföras FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Motionen avslås. YRKANDE Lennart Olsson föreslår att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen. - Ärendet återremitteras till kommunstyrelsen.

25 Kommunfullmäktige Kf 118 Delårsrapport första halvåret 2009 Dnr Ks Nämnderna skall till kommunfullmäktige lämna delårsrapport bestående av halvårsbokslut med resultaträkning och finansieringsanalys, balansräkning samt verksamhetsrapport för första halvåret Delårsrapport per den 30 juni 2009 föreligger. Revisorernas skriftliga bedömning biläggs delårsrapporten. Kommunstyrelsen har beslutat att överlämna delårsrapporten till kommunfullmäktige för godkännande. - Delårsrapporten godkänns.

26 Kommunfullmäktige Kf 119 Snöröjning för pensionärer och fastboende med utfartsväg längre än 100 meter Dnr Tn I den av kommunfullmäktige fastställda ekonomiska flerårsplanen förutsätts att kostnaden för snöröjningen för pensionärer och för fast boende med utfartsväg längre än 100 meter skall minska för vintern och upphöra från och med vintern , då en ny upphandling av snöröjningsentreprenörer kommer att göras. Förslag till avgifter för pensionärssnöröjning och för snöröjning av 100- metersvägar för vintern har tagits fram av en av kommunstyrelsen utsedd arbetsgrupp för vägfrågor. Likaså har arbetsgruppen lämnat förslag till reducering av bidraget för dem som har 100-metersvägar utanför de områden där kommunen upphandlar snöröjning. ARBETSGRUPPENS FÖRSLAG Vintern 2009/2010 Pensionärer Avgiften höjs till kronor. För pensionärer som har mer än 100 meter till gårdsplan: =2000 kronor 100-metersvägar Avgift kronor (ger besparing på ca kronor) För de som har bidrag för snöröjning av 100-metersvägar Bidraget sänks till maximalt kronor per år. Vintern 2010/2011 Pensionärer Snöröjning för pensionärer ingår inte längre i kommunens service. För pensionärer som fortsättningsvis måste köpa tjänsten gäller följande: Försörjningsstöd till pensionärer som inte har ekonomiska medel för att få snöröjning utförd, tillhandahålls av individ- och familjeomsorgen efter prövning. 100-metersvägar Snöröjning av 100-metersvägar ingår inte i kommunens service. (ger besparing på ca kronor jämfört med idag)

27 Kommunfullmäktige Kf 119 forts För de som har bidrag för snöröjning av 100-metersvägar Bidraget för snöröjning av infartsväg längre än 100 meter upphör. Tekniska nämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar - fastställa avgiften för snöröjning av 100-metersvägar och det maximala bidraget till snöröjning enligt arbetsgruppens förslag. - upphöra med snöröjning av 100-metersvägarna och avskaffa bidraget till dem som har bidrag till 100-metersvägar utanför områden där kommunen upphandlar snöröjning från och med vintern FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar enligt arbetsgruppens förslag. YRKANDE Lars Bygdén yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

28 Kommunfullmäktige Kf 120 Försäljning av Ängersjö 14:6 Dnr Ks Kommunledningsutskottet behandlade / 85 en förfrågan från Mathias Ullgren om köp av Ängersjö 14:4-14:6. Han erbjöd sig att betala kronor för alla tre fastigheterna. Kommunledningsutskottet gav teknisk chef i uppdrag att förhandla om innehållet i köpeavtalet. Mathias Ullgren uppger att det i första hand är Ängersjö 14:6 han är intresserad av och erbjuder sig att betala kronor för fastigheten. Han återkommer eventuellt om de andra tomterna. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att fastigheten Ängersjö 14:6 säljs till Mathias Ullgren för kronor. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

29 Kommunfullmäktige Kf 121 Nytt avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande Dnr Ks Integrationsenheten har aktualiserat frågan om en förlängning av nuvarande avtal med Migrationsverket om mottagande av 20 flyktingar per år. Avtalet går efter Ett avtal för 2010 fram till 1 december är aktuellt eftersom kommunernas roll i flyktingmottagandet kan komma att ändras vid den tidpunkten. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att nuvarande avtal om flyktingmottagande förlängs till och med Enligt kommunstyrelsens förslag. RESERVATION Bertil Jäderberg

30 Kommunfullmäktige Kf 122 Utsmyckning vid nybyggnation Dnr Kn På initiativ av Gunhild Åkerblom på Konstverk.info har frågan om utsmyckning av offentliga lokaler diskuterats vid ett möte i Sveg med kommunens representanter Ulf Hansson och Gunilla Feldt. Konstverk.info erbjuder sina tjänster vid nybyggnation med förstudie, rådgivning, förhandling och konsultskrivning. Härjedalens kommun har aldrig beslutat att en viss del av byggkostnaden ska avse utsmyckning. Att ingen fastställd procentsats av byggkostnaderna finns som ska avse utsmyckning blev uppenbart vid bygget av simhallen. Kulturnämnden fick då avsätta medel från konstanslaget för utsmyckningen. Det skulle underlätta för alla parter om ett beslut fanns i kommunen hur stor del av nybyggnationskostnaden som ska gå till utsmyckning. Kulturnämnden föreslår kommunfullmäktige att fatta beslut om att en fastställd del av kostnaden vid nybyggnation ska avse utsmyckning. Kulturnämnden föreslår kommunfullmäktige att 1,5 % av nybyggnationskostnaden ska avse utsmyckning. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige beslutar att vid varje nybyggnation ska ett visst belopp avsättas för utsmyckning. YRKANDE Lars Bygdén föreslår att kommunfullmäktige beslutar enligt kulturnämndens förslag. Stig Holm, Karin Holmin och Gunilla Zetterstöm-Bäcke yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Lars Bygdéns förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

31 Kommunfullmäktige Kf 122 forts - Kommunfullmäktige beslutar att vid varje nybyggnation ska ett visst belopp avsättas för utsmyckning.

32 Kommunfullmäktige Kf 123 Bildande av driftbolag för Fjällmuseet Dnr Ks Från och med kommer Härjedalens Fornminnesförening att upphöra som arbetsgivare för den personal som arbetar på Fjällmuseet. Härjedalens Kommun har därför för avsikt att tillsammans med Jämtlands läns museum och Härjedalens Fornminnesförening bilda ett driftbolag som kan ta över museets personal och drift. Driftbolaget bildas genom att Stiftelsen Tännäs fritidsanläggningar säljer sitt vilande dotterbolag Fjällporten AB till ovanstående tre parter. Ägarförhållandet i driftbolaget skall vara: Jämtlands läns museum 55% Härjedalens kommun 40% Härjedalens Fornminnesförening 5% FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Godkänna att Stiftelsen Tännäs fritidsanläggningar säljer sitt vilande dotterbolag Fjällporten AB till ovan nämnda parter. - Godkänna förslaget att bilda ett driftbolag som from tar över driften av Härjedalens Fjällmuseum. - Anvisa kr ur eget kapital för köp av kommunens andel av aktier i Fjällporten AB. - Uppdra åt kommunstyrelsen att godkänna driftbolagets aktieägaravtal och bolagsordning. YRKANDE Gottfrid Jonsson och Rolf-Arne Ullaeus yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

33 Kommunfullmäktige Kf 123 forts - Enligt kommunstyrelsens förslag.

34 Kommunfullmäktige Kf 124 Sammanträdesdagar 2010 Dnr Ks Kommunstyrelsen har fastställt följande sammanträdesdagar för kommunfullmäktige: 10/2, 14/4, 9/6, 29/9, 2/11, 24/11 - Informationen förklaras delgiven.

35 Kommunfullmäktige Kf 125 Avsägelse av uppdrag, Stig Holm Dnr Ks Stig Holm (C), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. - Stig Holms framställan beviljas.

36 Kommunfullmäktige Kf 126 Avsägelse av uppdrag, Lisa Gillstedt Dnr Ks Lisa Gillstedt (S), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. - Lisa Gillstedts framställan beviljas.

37 Kommunfullmäktige Kf 127 Avsägelse av uppdrag, Pia Hagström Dnr Ks Pia Hagström (S), Ytterhogdal, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. - Pia Hagströms framställan beviljas.

38 Kommunfullmäktige Kf 128 Avsägelse av uppdrag, Lars Bygdén Dnr Ks Lars Bygdén (FP), Hede, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. - Lars Bygdéns framställan beviljas.

39 Kommunfullmäktige Kf 129 Avsägelse av uppdrag, Ann-Louice Wikström Dnr Ks Ann-Louice Wikström (FP), Funäsdalen, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. - Ann-Louice Wikströms framställan beviljas.

40 Kommunfullmäktige Kf 130 Avsägelse av uppdrag, Hans E Bergström Dnr Ks Hans E Bergström (V), Vemhån, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. Valberedningen föreslår att Bergströms begäran inte ska beviljas. - Hans E Bergströms framställan beviljas inte.

41 Kommunfullmäktige Kf 131 Avsägelse av uppdrag, Solveig Haugen Dnr Ks Solveig Haugen (S), Ytterhogdal, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. - Solveig Haugens framställan beviljas.

42 Kommunfullmäktige Kf 132 Avsägelse av uppdrag, Maj-Lis Larsson Dnr Ks Maj-Lis Larsson (S), Hede, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. - Maj-Lis Larssons framställan beviljas.

43 Kommunfullmäktige Kf 133 Avsägelse av uppdrag, Gunilla Hedin Dnr Ks Gunilla Hedin (S), Lillhärdal, begär att få bli entledigad från sina uppdrag som ledamot och ordförande i socialnämnden och som ledamot i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län respektive Gemensam nämnd för upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsmaterial. - Gunilla Hedins framställan beviljas.

44 Kommunfullmäktige Kf 134 Avsägelse av uppdrag, Margareta Gladh Dnr Ks Margareta Gladh (M), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. Valberedningen föreslår att Gladhs begäran inte ska beviljas. - Margareta Gladhs framställan beviljas inte.

45 Kommunfullmäktige Kf 135 Avsägelse av uppdrag, Michael Bellmann Dnr Ks Michael Bellmann (VH), Älvrosremmen, Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. - Michael Bellmanns framställan beviljas.

46 Kommunfullmäktige Kf 136 Avsägelse av uppdrag, Karin Holmin Dnr Ks Karin Holmin (VH), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. Valberedningen föreslår att Holmins begäran inte ska beviljas. - Karin Holmins framställan beviljas inte.

47 Kommunfullmäktige Kf 137 Avsägelse av uppdrag, Gunnar Hedin Dnr Ks Gunnar Hedin (C), Överberg, Sveg, begär att få bli entledigad från sina uppdrag som ledamot och 1:e vice ordförande i socialnämnden och som ersättare i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län. - Gunnar Hedins framställan beviljas.

48 Kommunfullmäktige Kf 138 Avsägelse av uppdrag, Siv Eriksson Dnr Ks Siv Eriksson (C), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. - Siv Eriksssons framställan beviljas.

49 Kommunfullmäktige Kf 139 Avsägelse av uppdrag, Gertrudh Carlström Dnr Ks Gertrudh Carlström (V), Sveg, begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. Valberedningen föreslår att Carlströms begäran inte ska beviljas. - Gertrudh Carlströms framställan beviljas inte.

50 Kommunfullmäktige Kf 140 Fyllnadsval av ledamot och ordförande i socialnämnden (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot och ordförande i socialnämnden efter Gunilla Hedin (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Gunilla Zetterström-Bäcke (S), Farmen Västmovägen 25, Lillhärdal, väljs som ny ledamot och ordförande i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

51 Kommunfullmäktige Kf 141 Fyllnadsval av ledamot och 1:e vice ordförande i socialnämnden (C) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot och 1:e vice ordförande i socialnämnden efter Gunnar Hedin (C). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Anna Ekroth (C), Movägen 6, Vemdalen, väljs som ny ledamot och 1:e vice ordförande i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

52 Kommunfullmäktige Kf 142 Fyllnadsval av ledamot och 2:e vice ordförande i socialnämnden (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot och 2:e vice ordförande i socialnämnden efter Maj-Lis Larsson (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Anna-Lena Andersson (S), Hoavägen 13, Ytterhogdal, väljs som ny ledamot och 2:e vice ordförande i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

53 Kommunfullmäktige Kf 143 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i socialnämnden efter Solveig Haugen (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Elving Forsström (S), Fjätgatan 30, Sveg, väljs som ny ledamot i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

54 Kommunfullmäktige Kf 144 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (C) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i socialnämnden efter Stig Holm (C). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Birgitta Sundeberg-Bäck (C), Bastugatan 18 G, Hede, väljs som ny ledamot i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

55 Kommunfullmäktige Kf 145 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (FP) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i socialnämnden efter Lars Bygdén (FP). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Ann-Louice Södergren (FP), Sjöängsvägen 8 J, Funäsdalen, väljs som ny ledamot i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

56 Kommunfullmäktige Kf 146 Fyllnadsval av ledamot i socialnämnden (VH) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i socialnämnden efter Michael Bellmann (VH). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Pelle Persson, Fogdegatan 1 B, Sveg, väljs som ny ledamot i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

57 Kommunfullmäktige Kf 147 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i socialnämnden efter Elisabeth Gillstedt (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Göran Påhlson (S), Fjätgatan 9, Sveg, väljs som ny ersättare i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

58 Kommunfullmäktige Kf 148 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i socialnämnden efter Pia Hagström (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Jonny Springe (S), Egnahemsgatan 15, Sveg, väljs som ny ersättare i socialnämnden.

59 Kommunfullmäktige Kf 149 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (C) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i socialnämnden efter Birgitta Sundeberg-Bäck (C). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Inger Nordlinder (C), Svallbäcken 122, Funäsdalen, väljs som ny ersättare i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

60 Kommunfullmäktige Kf 150 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (C) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i socialnämnden efter Siv Eriksson (C). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Torbjörn Andersson (C), V. Fågelvägen 3, Sveg, väljs som ny ersättare i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

61 Kommunfullmäktige Kf 151 Fyllnadsval av ersättare i socialnämnden (FP) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i socialnämnden efter Ann-Louice Wikström (FP). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Eva-Britt Boij (FP), Färjegatan 3, Sveg, väljs som ny ersättare i socialnämnden. - Enligt valberedningens förslag.

62 Kommunfullmäktige Kf 152 Fyllnadsval av ledamot i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län efter Gunilla Hedin (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Gunilla Zetterström-Bäcke (S), Farmen Västmovägen 25, Lillhärdal, väljs som ny ledamot i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län. - Enligt valberedningens förslag.

63 Kommunfullmäktige Kf 153 Fyllnadsval av ersättare i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (S) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län efter Gunnar Hedin (C). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Anna Ekroth (C), Movägen 6, Vemdalen, väljs som ny ersättare i Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län. - Enligt valberedningens förslag.

64 Kommunfullmäktige Kf 154 Fyllnadsval av ledamot i Gemensam nämnd för upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsmaterial Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i Gemensam nämnd för upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsmaterial efter Gunilla Hedin (S). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Gunilla Zetterström-Bäcke (S), Farmen Västmovägen 25, Lillhärdal väljs som ny ledamot i Gemensam nämnd för upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsmaterial.

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-04-08 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Studiebesök vid Härjedalens gymnasieskola 31 Allmänhetens frågestund 32 Prisutdelning Kommunduellen 2009 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Allmänhetens frågestund 2 Information om regionfrågan 3 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 106 Förstudie av turism i östra Härjedalen 107 Program för utredning om skoterled (transitled)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2012-11-28 1. 157 Framgångsrika skolkommuner. Information

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2012-11-28 1. 157 Framgångsrika skolkommuner. Information Kommunfullmäktige 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 155 Utdelning av minnesgåvor till anställda 156 Kulturskolan. Information. 157 Framgångsrika skolkommuner. Information

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Socialnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg, kl 09.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Hedin (s), ordf Gunnar Hedin (c) Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-05-25 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-05-25 1 Socialnämnden 2010-05-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 75 Arbetsutskottets protokoll 76 Tillfälligt serveringstillstånd, Storöns Folkpark 77 Delegationsbeslut 78 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 211 Anställande av avdelningschef för miljö- och byggavdelningen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 211 Anställande av avdelningschef för miljö- och byggavdelningen Kommunstyrelsen 2009-12-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 210 Anställande av kommunchef 211 Anställande av avdelningschef för miljö- och byggavdelningen 212 Förstudie VA,

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Samhällsbyggnadsnämnden 2012-03-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Samhällsbyggnadsnämnden 2012-03-29 1 Samhällsbyggnadsnämnden 2012-03-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 15 Sotningsavtal med Härjedalssotarn AB 16 Handlingsprogram enligt Lagen om skydd mot olyckor 17 Namnsättning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2016-01-27 1. 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2016-01-27 1. 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2016-01-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Omstrukturering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

144 Val av kommunfullmäktiges presidium

144 Val av kommunfullmäktiges presidium HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-11-05 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 143 Val av valberedning 2014-10-15-2018-10-14 144 Val av kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1 Socialnämnden 2015-05-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 63 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 64 Tertialrapport jan-april 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 64 Rapport från lokalsamrådsgrupp 65 Elever som inte fullgör skolplikt 66 Bidrag till fristående

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2013-06-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 109 Förvärv av aktier i Härjeåns Kraft AB 110 Direktiv till ombud i Härjeåns Kraft AB 111 Avdelning Arbete och Aktivitet,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1 2011-09-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Samhällsbetalda resor, information 14 Folkhälsa i Härjedalen 15 Mentor Sverige 16 Information om elöverkänslighet och boende 17

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Protokoll 2012-05-21

Protokoll 2012-05-21 2012-05-21 Plats och tid Filmstudion Hällabrottet, 2012-05-21, klockan 18:30 19:15 Beslutande Roger Arvidsson (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Karl-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C)

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C) Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset i Ljusdal 13:00-15:45 Beslutande Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C)

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-03-12 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-03-12 1 Kommunstyrelsen 2008-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 23 Årsredovisning 2007 24 Upplåtelse av nyttjanderätt för jakt i Mammerdalen, Hede 25 Förslag till byte av område

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 för utveckling och beredning 2007-05-23 1 (25) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Ingela Bröndel (kd)

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (6) Plats och tid Takåsrummet, Onsdagen den 28 januari 2009, klockan 16.30 18.40 ande Görel Nilsson (s) Lennart Pettersson (s) Elisabet Persson (s) Börje Andersson (c), ordförande Lars

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Anslag/bevis. Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel Lago, kommunsekreterare, sekreterare Marie Holstensson, ekonomichef, 86

Anslag/bevis. Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel Lago, kommunsekreterare, sekreterare Marie Holstensson, ekonomichef, 86 2010-10-25 Plats och tid Riddarsalen, Centrumhuset, Ödeshög, måndag 25 oktober 2010 klockan 19:00-22:05 Beslutande Se särskild närvaroförteckning, sid 2 Övriga deltagande Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1 Socialnämnden 2010-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 192 Arbetsutskottets protokoll 193 Delegationsbeslut 194 Information 195 Budgetuppföljning 2010 196 Platssituation

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-11-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 246 Reglemente för revisionen 247 Prästgården Vemdalen 248 Motion om ledsagning och avlösning 249 Socialnämndens

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 132 Motion om allmänpolitisk debatt 133 Motion om krav på upphandling av livsmedel 134 Skaftåsens vindkraftsanläggning

Läs mer