Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning"

Transkript

1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Plats och tid Tisdag 23 maj 2006 kl Murgrönan, Salems centrum Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Christian Öhlin (m) och Olle Johansson (s) kl Paragrafer Kjell Sjundemark Olle Glimvik Justerande Christian Öhlin Olle Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslagets nedtagande Kommunstyrelsens stab Underskrift Anki Blademo

2 Kommunfullmäktige Kf 26 Policy för folkhälsan i Salems kommun FOLKHÄLSAN Ärendebeskrivning Hälsa och ohälsa är ett radarpar som påverkar människor i alla åldrar i Sverige och världen. Den positiva utvecklingen av folkhälsan som kan skönjas i Sverige är t.ex att tobaksbruket långsamt minskar, färre unga provar narkotika, hög vaccinationstäckning, aborter tidigare under graviditet, färre skador inom arbets- och trafikmiljöer, samt att svenskarna har blivit alltmer kulturaktiva. Den negativa utvecklingen kan exemplifieras med att allt fler blir långtidsarbetslösa, ensamstående föräldrar har fått en sämre ekonomisk situation, hiv och klamydia har ökat, övervikt och fetma ökar i alla befolkningsgrupper, samt att alkoholkonsumtionen har ökat med 30% på tio år, inte minst bland unga. Majoriteten av kommunens unga medborgare mår bra. De har en aktiv fritid och två tredjedelar av elever i år 7 är knutna till idrottsrörelsen. I år 9 och i gymnasieskolans år 2 är ungefär hälften av eleverna aktiva, men det finns tyvärr också de som befinner sig i en negativ spiral i livet och känner ett utanförskap i samhället. Det finns tecken på att antalet unga med psykisk ohälsa, framförallt unga flickor, ökar. Salems kommun ska tillsammans med Vårdcentralen, folkhälsogruppen, samordna folkhälsoarbetet i syfte att förbättra folkhälsan för kommuninvånare och kommunanställda. Arbetet ska fokusera på att stimulera till eget ansvar för sin hälsa. Ett nämndmål för kommunstyrelsen föreslås: Kommunen samverkar med landstinget för att ge individer och familjer i Salems kommun förutsättningar att ta ansvar för sin egen hälsa. Beredande organs förslag Se kommunstyrelsen 42/2006. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar att anta förslag till Policy för folkhälsa Salems kommun.

3 Kommunfullmäktige Kf 27 Kommunal folkomröstning om trängselskatten FOLKOMRÖSTNING Ärendebeskrivning I Stockholms stad pågår ett försök med beskattning av fordonstrafiken för att minska biltrafiken innanför stadens s k tullar. Försöket omfattar tiden fr o m den 3 januari t.o.m. den 31 juli Styrelsen för kommunförbundet för Stockholms län har den 4 april behandlat frågan om folkomröstning. Företrädare för av länets kommuner har indikerat att de avser föreslå sina beslutande församlingar att genomföra folkomröstning på valdagen med en gemensamt utformad valsedel. Beredande organs förslag Se kommunstyrelsen 43/2006. Yrkanden Lennart Kalderén (m): Bifall till kommunstyrelsens förslag. Lars Morberg (s): Tillägg under punkt 5 med ordet trängselavgift så att meningen i stället lyder Anser du att trängselskatt/trängselavgift ska införas permanent i Stockholm? Randal Piersons (mp): Avslag. Sanna Jansson Wiberg (v): Avslag. Propositionsordning Ordföranden ställer under proposition: Bifall till kommunstyrelsens förslag, bifall till ändringsyrkandet av Lars Morberg och bifall till Randal Piersons och Sanna Jansson Wibergs avslag. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

4 Kommunfullmäktige Forts Kf 27 Kommunfullmäktiges beslut 1 Kommunfullmäktige beslutar att kommunen i ett yttrande skall tillkännage riksdag och regering sin uppfattning om trängselskatten. 2 Som ett led i beredningen av detta yttrande skall det i kommunen genomföras en folkomröstning den 17 september 2006 i anslutning till de allmänna valen. 3 Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att anta och inge kommunens yttrande, som skall följa den mening som biträtts av flest röstande i folkomröstningen. 4 Röstlängd och röstkort samordnas med röstlängden och röstkorten för det allmänna valet. 5 Frågan som skall ställas vid folkomröstningen är denna: Trängselskatt för biltrafiken har prövats i Stockholms stad under tiden 3 januari till 31 juli Anser du att trängselskatt ska införas permanent i Stockholm? 6 Svarsalternativen skall vara ja respektive nej på varsin röstsedel. Det skall dessutom finnas en blank röstsedel med texten blank röstsedel. 7 Det ska framställas röstsedlar med ett Ja-alternativ, röstsedlar med ett Nej-alternativ samt blanka röstsedlar. Röstsedeln skall vara rosa med tre streck på varje långsida, i format A6. Röstsedeln ska ha rubriken Lokal folkomröstning om min kommuns syn på trängselskatt i Stockholms stad. 8 Eftersom folkomröstningen äger rum samma dag som det är allmänna val sammanfaller omröstningsdistrikten med valdistrikten i det allmänna valet.

5 Kommunfullmäktige Forts Kf 27 9 Röstning skall, förutom genom personlig inställelse i omröstningslokalen, kunna ske på det sätt som gäller för allmänna val, dock med det undantag att underlag för brevröstning från utlandet inte kommer att distribueras. Institutionsröstning sker ej, i enlighet med vad valnämnden tidigare beslutat 3, Röstsammanräkning skall ske i röstningslokalen på folkomröstningsdagen efter att sammanräkningen av det allmänna valet har avslutats. Sammanräkningen skall i sin helhet vara avslutad senast torsdagen den 21 september Kommunfullmäktige fastställer i övrigt de föreslagna förekrifterna för folkomröstningen. 12 Kommunfullmäktige beviljar valnämnden ett tilläggsanslag om 125 tkr för genomförandet av folkomröstningen. 13 Kommunfullmäktige finansierar anslaget genom ianspråktagande av medel ur kommunfullmäktiges anslag till förfogande.

6 Kommunfullmäktige Kf 28 Förstudier över detaljplaneområdena Heliodal och Solliden i sydvästra Rönninge HELIODAL OCH SOLLIDEN ÄRENDET UTGÅR.

7 Kommunfullmäktige Kf 29 Förslag till beslut om avloppsinventering i Salems kommun Ärendebeskrivning AVLOPPS- INVENTERING Riksdagen har som miljökvalitetsmål nummer 7 antagit Ingen övergödning. Målet Ingen övergödning innebär, enligt regeringens bedömning i ett generationsperspektiv, bland annat att Belastningen av näringsämnen får inte ha någon negativ inverkan på människors hälsa eller försämra förutsättningarna för biologisk mångfald. Ett av kommunens övergripande mål är: Förbättra vattenkvaliteten i Uttran och Flaten Mål inom utveckling, miljö och planering: År 2002 skall kommunala planer finnas antagna av fullmäktige för att huvuddelen av hushållsavloppen till Uttran skall kunna åtgärdas. Fysiska åtgärder för rening av dagvatten till Flaten påbörjas. Resultatet av uppföljningen av målen är: Så snart översiktsplanen är antagen (i sommar) kan utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp söder om järnvägen fortsätta. Dagvattendammen vid Herrängen kunde inte börja byggas under 2005 p g a överklaganden. Dammen kommer att byggas i höst eftersom beslutet nu vunnit laga kraft. Övergödning är ett problem som orsakas av jordbruket, enskilda avlopp, samt dagvatten. Framför allt är det utsläppen vintertid, då växtligheten inte kan bidra till att överskottet på näringsämnen tas upp direkt utan följer med ytvattnet till recipienten, som bidrar. Jordbruken i kommunen har ett nära samarbete med markägaren Stockholm Vatten AB och har skötselplaner för att minska näringsläckaget ur marken. Investeringar i dagvattendammar för att komma tillrätta med dagvattenproblematiken i kommunen har genomförts. Bygg- och miljöenheten vill nu även lyfta fram problemet med otillräckligt renat avloppsvatten från enskilda avlopp. Trots en fortsatt utbyggnad av det kommunala avloppsledningsnätet kommer otillräckligt renat avloppsvatten att öka näringstillförseln i de båda sjöarna Flaten och Uttran under många år framöver om inga åtgärder vidtas.

8 Kommunfullmäktige Forts Kf 29 En avloppsinventering i kommunen skulle klargöra hur många enskilda avlopp som inte klarar de krav som finns i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Som tillsynsmyndighet har kommunen en skyldighet att veta vilka enskilda avloppslösningar som finns i kommunen och även att förelägga de fastighetsägare som saknar godkända avloppsanläggningar att vidta åtgärder. Framför allt måste de fastighetsägare som har enskilda avloppsanläggningar uppmärksammas om vilka skyldigheter de har att vidta åtgärder för att deras fastigheter inte ska släppa ut avloppsvatten som är dåligt renat eller i vissa fall till och med orenat. Beredande organs förslag Se kommunstyrelsen 38/2006. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar att godkänna att en avloppsinventering genomförs enligt bygg- och miljönämndens hemställan.

9 Kommunfullmäktige Kf 30 Svar på motion I samband med budgetberedningen bör samhällsekonomiska kalkyler utföras SVAR PÅ MOTION Ärendebeskrivning Miljöpartiet de Gröna i Salem tycker i korthet att tagna budgetbeslut i kommunen har varit övervägande kortsiktiga, och att kommunen har underlåtit att räkna på framtida samhällskostnader som uppstår vid besparingar mm. Miljöpartiet de Gröna i Salem framställer följande motion: I samband med budgetberedning skall, på försök, en samhällsekonomisk kalkyl utföras med sikte på att permanentas efter utvärdering av utfallet. Ekonomikontoret har i yttrande föreslagit att motionen ska avslås. Beredande organs förslag Se kommunstyrelsens protokoll 50/2006. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen.

10 Kommunfullmäktige Kf 31 Södertörns Brandförsvarsförbund - årsredovisning 2005 och revisionsberättelse SÖDERTÖRNS BRAND- FÖRSVARSFÖRBUND Ärendebeskrivning Varje medlemskommun i Södertörns Brandförsvarsförbund ska enligt förbundsordningen besluta om ansvarsfrihet för direktionen i dess helhet, viket innefattar förbundsdirektionen och de enskilda förtroendevalda. Det är kommunfullmäktige i resp. medlemskommun som beslutar om ansvarsfrihet. Södertörns Brandförsvarsförbunds revisorer har avgivit revisionsberättelse daterad Beredande organs förslag Se kommunstyrelsens protkoll 51/2006. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar bevilja ansvarsfrihet för förbundsdirektion och de enskilda förtroendevalda i Södertörns Brandförsvarsförbund. Jäv Björn Möllersten (fp) deltar ej i beslutet p g a jäv.

11 Kommunfullmäktige Kf 32 Avsägelser och fyllnadsval I ärendet föreligger Memorial 6. AVSÄGELSER OCH FYLLNADSVAL Kommunfullmäktige beslutar 1 Fullmäktige beslutar bifalla Bengt Andersson (mp) avsägelse som ledamot i barn- och utbildningsnämnden, samt Tina Kangasniemi (s) avsägelse som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. 2 Fullmäktige beslutar förrätta följande fyllnadsval: BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN INTILL 2006 ÅRS UTGÅNG Ledamot efter Bengt Andersson (mp) (mp) Nina Stenbjörn Bergsvägen 2A Rönninge 3 Fullmäktige beslutar bordlägga följande fyllnadsval: BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN INTILL 2006 ÅRS UTGÅNG Ersättare efter Tina Kangasniemi (s).

12 Kommunfullmäktige Kf 33 Anmälan av nya motioner NYA MOTIONER I ärendet föreligger Memorial 7. Följande motioner har väckts: Ankie Bosander (c) Fritidspeng, bilaga 6. Sanna Jansson Wiberg (v) Pia Ortiz-Venegas (v) Salems kommun bör ansluta sig till UNESCOs upprop för Europeiska koalitionen av städer mot rasism, bilaga 7. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige beslutar att remittera motionerna till kommunstyrelsen för beredning.

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1. Enligt bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1. Enligt bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1 Plats och tid Torsdag 29 september 2005 kl 19.00-21.35 Beslutande Enligt bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Onsdag 9 augusti 2017, kl. 13:00-14:00, i Höga rummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Margareta Ivarsson (C) Bosse Henriksson (M) Barbro Thelaus (KD) Louise Tikkanen (S)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-10-23 1 Plats och tid Torsdag 23 oktober 2008 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1 Plats och tid Torsdag 18 december 2008 kl 19.00-20.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2006-09-28 1 Plats och tid Torsdag 28 september 2006 kl 19.00-20.07 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-06-04 1 Plats och tid Måndag 4 juni 2007 kl 19.30-20.05 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sevederummet, Stadshuset, Vimmerby Torsdag 1 oktober 2015 Klockan

Sevederummet, Stadshuset, Vimmerby Torsdag 1 oktober 2015 Klockan Sammanträdesdatum 1(10) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Tjänstgörande ersättare Sevederummet, Stadshuset, Vimmerby Torsdag 1 oktober 2015 Klockan 13.15-14.35. Annika Högberg (S), ordförande

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1 Plats och tid Torsdag 23 april 2009 19.00-20.55 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Se bifogad upprops- och voteringslista

Se bifogad upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-12-17 1 Plats och tid Torsdag 17 december 2009 kl 19.00-20.40 Beslutande Se bifogad upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1 Plats och tid Torsdag 22 februari 2007 kl 19.00-20.25 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd voteringslista

Se bilagd voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-04-24 1 Plats och tid Torsdag 24 april 2008 kl 19.00-21.20 Beslutande Se bilagd voteringslista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Carl Widercrantz, politisk sekreterare (TUP) Ulf Hjalmarsson (M)

Carl Widercrantz, politisk sekreterare (TUP) Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset, rum 1:1, kl 18:00 19:30 ande Lars Nyberg (S), ordförande Ulf Hjalmarsson (M) Kurt Trogen (S), tjg ersättare för Barbro Hillblom (S) Leif Glad Saga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(8) Plats och tid Bysjön, kommunhuset, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), Ordförande Carl Donnér (M), 1:e vice ordförande Kenneth Hallberg (S) Lotta

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-09-25 1 Plats och tid Torsdag 25 september 2008 kl 19.00-19.40 Murgrönan, Salems centrum Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-01-08 1 Plats och tid Måndag 8 januari 2007 kl 18.00-18.20 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-06-12 1 Plats och tid Torsdag 12 juni 2008 kl 19.00-21.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

i i,tdru6sbesl.kamle EKERÖ KOMMUN Valnämnden Ks au 100 Dnr 06/KS Folkomröstning om trängselskatt Folkomröstning och yttrande om trängselskatt

i i,tdru6sbesl.kamle EKERÖ KOMMUN Valnämnden Ks au 100 Dnr 06/KS Folkomröstning om trängselskatt Folkomröstning och yttrande om trängselskatt EKERÖ KOMMUN KALLELSE Kommunstyrelsen 2006-04-25 Organ Extra Kommunstyrelsen Plats och tid Tisdag den 9 maj 2006 kl 18.00, kommunhusets annex Ärende 1. Folkomröstning och yttrande över trängselskatten

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 31 januari 2012, kl. 18.00-18.30 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-05-24 1 Plats och tid Torsdag 24 maj 2007 kl 19.00-22.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: ,

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: , PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-08-22 Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön 2017-08-22 kl. 10:00-12.00, 13.00-13.55 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Fredag 22 september 2017, kl. 13:00-14:00 i Nämndrummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Karin Bäckman (S) Margareta Ivarsson (C) Michael Hamberg (L) ersätter Bosse Henriksson

Läs mer

Hans-Åke Byström (S) Jan Bergqvist (S) Stellan Andersson (C) Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare

Hans-Åke Byström (S) Jan Bergqvist (S) Stellan Andersson (C) Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 17:00 18:30 Beslutande Övriga Jan Bohlin (S) Magnus Hynell (L) Ingegärd Olsson (S) Leif Andersson (S) Lisen

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2010-04-22 1. Se bilagd närvaro- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2010-04-22 1. Se bilagd närvaro- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2010-04-22 1 Plats och tid Torsdag 22 april 2010 kl 19.30-20.25, 20.30-20.55, 21.25-21.45 Beslutande Se bilagd närvaro- och voteringslista Övriga

Läs mer

Se bilagd närvaro- och voteringslista

Se bilagd närvaro- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2010-04-12 1 Plats och tid Måndag 12 april 2010 kl 19.00-19.20 Beslutande Se bilagd närvaro- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C), 105, kl 08:30-09:30. Gunilla Ingemyr. Tobias Eriksson

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C), 105, kl 08:30-09:30. Gunilla Ingemyr. Tobias Eriksson 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, kl 08:30-09:30 och 10:00-11:30 Paragrafer Beslutande Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C), 105, kl 08:30-09:30 Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Henrik

Läs mer

Nils Matsson (M), adjungerad Sandra Bombas, kommunjurist Estefanía Luna Delgado, sekreterare Sara Wiik, kommunstyrelsekontoret

Nils Matsson (M), adjungerad Sandra Bombas, kommunjurist Estefanía Luna Delgado, sekreterare Sara Wiik, kommunstyrelsekontoret 1(7) Plats och tid Konferensrummet Rimbo, torsdagen den 11 maj 2017 kl 09.00-9.20 Beslutande Ledamöter Ingrid Landin (MP) ordförande 13-15 Hanna Stymne Bratt (S) ordförande 12 Conny Andersson (S) Anders

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2017-04-19 2 av 2 Innehåll 22 Sammanträdet öppnas, upprop och val av justerare samt tid och plats för justeringen, fastställande av föredragningslistan 23 Rådgivande folkomröstning 2017 - genomförande

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2006-03-23 1 Plats och tid Torsdag 23 mars 2006 kl. 19.00-20.25 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-02-26 1 Plats och tid Torsdag 26 februari 2009 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1 Plats och tid Torsdag 14 juni 2007 kl 19.00-21.00 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-12-21 1. Enligt bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-12-21 1. Enligt bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-12-21 1 Plats och tid Onsdag 21 december 2005 kl 19.00-20.02 Beslutande Enligt bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats.

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats. 2 Kf 34 Dnr 03/KS 79 109 Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Krister Skånberg (mp) har 2003-04-29 lämnat en enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Är det bara kommunfullmäktige som får

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-10-22 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-10-22 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-10-22 1 Plats och tid Torsdag 22 oktober 2009 kl 19.00-20.15 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

i Stockholm samt tilläggsanslag för merkostnader i samband med folkomröstningen

i Stockholm samt tilläggsanslag för merkostnader i samband med folkomröstningen Utlåtande 2006: RI (Dnr 011-2267/2006) Föreskrifter för folkomröstningen om miljöavgifter/trängselskatt i Stockholm samt tilläggsanslag för merkostnader i samband med folkomröstningen Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 23 oktober 2017, kl. 10:30-11:10 Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Karin Bäckman (S) Margareta Ivarsson (C) Bosse Henriksson (M) Jens Meyer (MP) ersätter Barbro Thelaus (KD) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Sammanträdesprotokoll 2013-10-14 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Erkki Visti (C) Övriga deltagande

Läs mer

Folkinitiativ till folkomröstning gällande ny skolstruktur

Folkinitiativ till folkomröstning gällande ny skolstruktur TJÄNSTEUTLÅTANDE 3:1 Stabsavdelningen Dnr VN/2018:1-108 2018-01-15 1/5 Handläggare Ulf Broström 0152-29106 Valnämnden Folkinitiativ till folkomröstning gällande ny skolstruktur Förslag till beslut Valnämnden

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl Valnämnden 2014-05-09 1-7 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl. 8.30 10.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Ulf Prahl, (C) Lennart Andrén, (M) Karl-Johan Wiktorp, (FP) Bengt

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Genomförande av folkomröstning 2018 om skolstruktur i Strängnäs kommun

Genomförande av folkomröstning 2018 om skolstruktur i Strängnäs kommun Kommunstyrelsen 2018-05-30 26/63 14:1 KS 122 Genomförande av folkomröstning 2018 om skolstruktur i Strängnäs kommun Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. datum för folkomröstning

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Lennart Johansson Thim Borg. Kommunkontoret kl Paragrafer 66-74

Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Lennart Johansson Thim Borg. Kommunkontoret kl Paragrafer 66-74 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00-18.35, 18.50-18.57, 18.58-19.02, 19.15-19.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2014-08-15 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Kjell Norén (S) Gun Sundberg

Läs mer

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process Valnämnd 2013-03-26 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Tisdagen den 26 mars 2013, klockan 19:00-20:20 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Föreskrifter för folkomröstning i frågan om etablering av en kriminalvårdsanläggning i Svedala kommun

Föreskrifter för folkomröstning i frågan om etablering av en kriminalvårdsanläggning i Svedala kommun 1(6) Föreskrifter för folkomröstning i frågan om etablering av en kriminalvårdsanläggning i Svedala kommun Antagna av valnämnden den 12 mars 2019, 11 Efter inkommit folkinitiativ i frågan om etablering

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare Nr 2 Kommunfullmäktige 2005-02-23 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 23 februari 2005, klockan 19.00 20.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Ingmar Johansson, kommunchef

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 14 augusti 2017, kl. 15:00-17:00 Ajournering kl 15:48-15:58 121 Ajournering kl 16:03-16:04 122 Ajournering kl 16:31-16:33 128 Beslutande Per Aspengren (S), ordförande Solweig Gard

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Bengt Grönwall Håkan Engström

Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Bengt Grönwall Håkan Engström Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.35 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare Utses justera Bengt

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S)

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Flygeln, Kl. 14.00-15.05 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) Ersättare

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Lars-Åke Svensson, stk, sekreterare Ulla Freijd, stk Maria Borgström, stk. Lars-Åke Svensson. Veronica Eisfeld. Dag Thulin

Lars-Åke Svensson, stk, sekreterare Ulla Freijd, stk Maria Borgström, stk. Lars-Åke Svensson. Veronica Eisfeld. Dag Thulin JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-01 1(8) Plats och tid Tvetasalen, Rådhuset, Jönköping, kl 14:00-15:40 Beslutande Veronica Eisfeld (M), ordförande Tommy Bernevång-Forsberg (KD)

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s)

Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s) Plats och tid: 1(5) Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 18.00 19.30 Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s) Helena Haapaniemi (t) Kurt Lampinen (s) Stig Lampinen (t) Hans

Läs mer

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl. 19.00-21.35 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista Utses att

Läs mer

Kommunfullmäktige (14)

Kommunfullmäktige (14) Kommunfullmäktige 2016-01-25 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18:30-19:00 Beslutande Se bifogad närvarolista (bilaga 1) Övriga närvarande Marie Johansson, sekreterare Caroline

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Kommunal folkomröstning om miljöavgifter/trängselskatt i Stockholms stad Minoritetsåterremiss från kommunfullmäktige den 3 april 2006

Kommunal folkomröstning om miljöavgifter/trängselskatt i Stockholms stad Minoritetsåterremiss från kommunfullmäktige den 3 april 2006 Utlåtande 2006:94 RI (Dnr 314-4168/2005) Kommunal folkomröstning om miljöavgifter/trängselskatt i Stockholms stad Minoritetsåterremiss från kommunfullmäktige den 3 april 2006 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 upe,n113, 1(10) Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) Karolina Larfors

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer