Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-04-19 43. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.20"

Transkript

1 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl Beslutande Tom Ström (M) ordförande Axel Paulsson (C) 1:e vice ordförande Jill Andersson (S) 2:e vice ordförande Benny Sklander (S) Mikael Sparrhult (FP) Anne Garin (SD) ej 47 Simon Stevens (M) Katarina Dyrssen (M) Henrik Mårtensson (MP) tjg ersättare Övriga närvarande Olle Iding (M) ersättare, tjg 47 Lena Frykman (M) ersättare Teo Törnkvist (S) ersättare Lisa Petersson (V) ersättare Freddy Friberg, kultur- och fritidschef Birgitta Nilsson, sekreterare Utses att justera Anne Garin Justeringens plats Kultur- och fritidskontoret och tid kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslagets Datum för anslagets uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, Södergatan 28, Höör Underskrift... Tom Ström

2 KFN 37 KFN 33 KFN 14 Dnr 14/ Anläggande av skateanläggning vid biblioteket Fritidsnämnden har tidigare ställt sig positiv till att anlägga en skateanläggning vid biblioteket. Tekniska sektorn och planenheten har inget att erinra mot förslaget. Kommunstyrelsens arbetsutskott har återremitterat ärendet till dåvarande fritidsnämnden för ytterligare beredning av kostnader, lokalisering mm. 1. Kultur- och fritidsnämnden ser positivt på att en anläggning byggs och ger kultur- och fritidschefen i uppdrag att arbeta vidare och undersöka kostnader för byggandet, var anläggningen ska placeras och hur mycket sponsorbidrag projektgruppen kan få in. KFN 33 Projektgruppen kommer att ha sitt nästa möte den 16 mars. Förslag finns om att kultur- och fritidsnämnden står för kronor för markberedning och belysning till anläggningen. Resterande kostnader måste gruppen få in i sponsorbidrag. 1. Projektgruppens representanter Robert Olsson och Bengt Nordén inbjuds att närvara vid kulturoch fritidsnämndens arbetsutskott den 5 april för att redogöra för projektet. 2. Nämnden beviljar projektet kronor till markberedning och ev belysning till anläggningen under förutsättning att projektgruppen får täckning av övriga kostnader via sponsorbidrag. KFN 37 Bengt Nordén och Robert Olsson från projektgruppen har informerat presidiet om det aktuella läget. Man jobbar med att få in sponsorbidrag, hur man bildar en förening som ska ta hand om skötsel av anläggningen, mm. Gruppen vill gärna att anläggningen läggs i närheten av Älvkullen och på en öppen plats.

3 forts. 37 Biblioteket har meddelat att man är positiva till att en skateanläggning anläggs men är lite tveksamma till förslaget att lägga den utanför biblioteket. Man är oroliga för att de som använder anläggningen kommer att störa bibliotekets verksamhet. Projektgruppen vill gärna vara färdig med anläggningen under Informationen läggs till handlingarna.

4 KFN 38 Aktuell information Följande punkter redovisas på sammanträdet. Älvkullen håller på att arbeta med program för sommarens verksamheter och även göra ett program för påsklovet. Representanter från Höörs kommun har varit och tittat på nya möbler till Älvkullens stora sal. Musikskolan har haft sina vårföreställningar Biblioteket har börjat byta ut golvmattan i kontorsdelen. Själva biblioteksgolvet kommer att bytas under maj månad. Information om hur långt man har kommit med avtal mm i kulturhuset Anders Program håller på att tas fram för invigningen av Frostavallen-Dagstorpsområdet den 28 maj Vid Sätofta båtplats är 36 avtal påskrivna. Möte med båtplatsförhyrarna den 11 april Ombyggnad av Älvkullen. Redovisning av nya siffror sker på sammanträdet Justering av delegationsförteckning ska arbetas fram i höst. Revisorerna vill ha några förtydligande av den nuvarande Under september månad kommer ett möte med BUN och Socialnämnden och KFN att ske. Datum meddelas senare Samarbetsprojektet ang tjejidrotten i Skåne nordost redovisning av dagsläget Ridstig vid Fogdaröd. Information om möte med markägare Budgetberedningen ska träffa presidiet den 28 april kl Nämnden anslår kronor till kostnader i samband med invigning av Frostavallen- Dagstorpsområdet. 2. Övrig information läggs till handlingarna.

5 KFN 39 Ekonomisk uppföljning Enligt mars månads uppföljning ligger budgeten för 2011 stort sett i balans. Den visar ett underskott om ca kronor. Av dessa är kronor medel som nämnden ska få täckt av ekonomikontoret för kapitalkostnader för konstverket Skånes Mitt. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 1. Informationen läggs till handlingarna.

6 KFN 40 Budgetskrivelse för 2012 Kultur- och fritidschefen redogör för förslag till budgetskrivelse. Skrivelsen har lämnats in till budgetberedningen som ville ha in samtliga nämnders skrivelse senast den 14 april. Budgetskrivelsen avser hela nämndens verksamhet dvs även Musikskolan och Biblioteket. 1. Nämnden godkänner förslaget till budgetskrivelse med tillägg att under rubriken övergripande mål (vision och inriktningsmål) skriva in ytterligare en punkt: Nämnden ska stödja dokumentation av kulturella och historiska miljöer. Axel Paulsson (C) reserverar sig mot beslutet att göra tillägget i budgetskrivelsen.

7 KFN 41 Övertagande av fritidsledartjänst från socialnämnden Socialförvaltningen har tagit kontakt med kultur- och fritidschefen för att diskutera ett eventuellt överlämnade av fritidsledartjänsten inom omsorgen till kultur- och fritidsnämnden. I dag finns en halvtidstjänst inom sociala sektorn för att aktivera personer inom omsorgen. Tjänsten är tänkt att placeras på Älvkullen där omsorgen idag använder en kväll i veckan för sin verksamhet. Det är också meningen att verksamhet för barn och ungdomar ska starta upp på Älvkullen. Verksamheten är tänkt att börja i september månad och pågå under 2012, därefter ska en utvärdering göras. I budget för 2012 kommer äskande att läggas om att få en heltidstjänst för att få full täckning för den utökade verksamheten samt medel till själva verksamheten. 1. Under perioden september 2011 augusti 2012 ska fritidsledartjänsten och arbetsuppgifterna överföras till Älvkullen på försök. Efter augusti månad ska en utvärdering göras innan man fortsätter verksamheten.

8 KFN 42 KFN 13 Dnr 13/ Inrättande av pris för berömvärd byggnadsvård i Höörs kommun Lena Frykman (M) har i skrivelse föreslagit att kultur- och fritidsnämnden inrättar ett pris för berömvärd byggnadsvård i Höörs kommun. Hon föreslår att kultursekreteraren får i uppdrag att ta fram förslag till utformning av regelverk kriterier, prissumma, tidpunkt för utdelning mm. 1. Kultur- och fritidsnämnden ger vik kultursekreteraren i uppdrag att ta fram kriterier, prissumma, tidpunkt för utdelning mm för ett pris för berömvärd byggnadsvård. KFN 42 Vik kultursekreteraren har tagit fram förslag till stadgar för byggnadsvårdspris. 1. Nämnden godkänner förslag till stadgar för byggnadsvårdspris och inrättar priset från och med Förslaget överlämnas till miljö- och byggnadsnämnden på remiss. Svar önskas senast maj månad.

9 KFN 43 Utbetalning av anläggnings- och skötselbidrag för fritidsföreningar Avtalen med fritidsföreningarna sades upp under Förslag till nya avtal har delvis tagits fram samt nya förslag till skötselbidrag och anläggningsbidrag. Beslut måste tas av kultur- och fritidsnämnden för att göra utbetalning av bidrag för 2010 års kostnader. Några avtal måste skrivas om och börja gälla fr o m Förslag till fördelning av bidrag för skötsel och hyra av anläggningar presenteras av sekreteraren och kultur- och fritidschefen. Skötselbidragen för 2011 blir samma som för 2010 dock med en uppräkning av kronor för Höörs IS med anledning av att omklädningsrummen på Jeppavallen utnyttjas mer än tidigare och städningen har ökat. Vad gäller anläggningsbidragen kommer ungdomsföreningarna att få 70 % i bidrag av sina godkända hyreskostnader. Pensionärs- och handikappföreningarna får 50 % av sina godkända kostnader. Detta enligt de antagna nya bidragsreglerna. 1. Skötselbidragen kommer att ligga kvar på samma nivå som Höörs IS kommer att få en uppräkning av sitt bidrag till Jeppavallen med kronor beroende på ökad nyttjandegrad. 2. Ungdomsorganisationerna kommer att få 70 % av sina godkända hyreskostnader i anläggningsbidrag. För pensionärs- och handikappföreningarna blir bidraget 50 % av godkända kostnader.

10 KFN 44 Nya taxor i inomhusanläggningar för friskolor Friskolorna i kommunen får ersättning för sin verksamhet som ska täcka verklig kostnad. I dag hyr friskolorna kommunens gymnastiksalar, idrottshallar och andra idrottsanläggningar till ett rabatterat pris. Förslag finns att friskolorna ska betala verklig kostnad när de hyr någon av inomhusanläggningarna. Enligt de taxor som finns antagna så är hyran i kolumn D att jämföra med verklig kostnad. 1. Friskolorna ska fr o m höstterminen 2011 betala för bokade tider enligt kolumn D, enligt av kommunfullmäktige antagna taxor för fritidsanläggningar, vad gäller inomhusanläggningar. 2. För utomhusanläggningar gäller 0-taxa även för friskolor eftersom de kommunala skolorna inte betalar någon hyra för dessa.

11 KFN 45 Kulturstipendium och kulturstipendium för ungdomar Kultur- och fritidsnämnden ska varje år utse stipendiemottagare för kulturstipendium och för kulturstipendium för ungdomar. Prissumman är på kronor respektive kronor. Stipendierna delas ut i samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni vid Berggrenska gården. Följande förslag har kommit in: Kandidat Cornelia Elmelid Åsa Björk On Faraday Lennart Lindholm och Beatrice Rembry Larssons Guld och Ur butik Förslagställare Cornelia Elmelid Andreas Evbäck Jill Andersson, Allaktivitetshuset Älvkullen S Ringsjöortens Bygdeförening Kerstin Bergenborn-Alm 1. Kulturstipendium för 2011 tilldelas On Faraday. Motiveringen är att gruppen har rönt stora framgångar i en av landets största musiktävling - Emergenza. Medlemmarna är också ett stort föredöme för övriga som håller till på Älvkullen. De engagerar sig inom olika arbetsgrupper, uppmuntrar yngre musiker och ställer alltid upp på olika kulturarrangemang. 2. Cornelia Elmelid tilldelas kulturstipendium för ungdomar med följande motivering: Cornelia har under många år ägnat sig åt att sjunga i kör och kommit långt i sitt kunnande. Hon har medverkat i flera uppsättningar på Musikskolan, sommaroperor mm både i kören och som solist. Hon har också deltagit i olika konserter utomlands och deltar även i Världsungdomskören och Allmänna sången, en kör som rankats som en av Europas bästa. 3. Stipendierna kommer att delas ut i samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni på Berggrenska gården.

12 KFN 46 Höörsplaketten och Sport 60:s vandringspris Höörsplaketten delas ut till enskild eller lagkombination som under året gjort Höörs namn känt och varit ett föredöme för ungdomarna i kommunen. Prissumma kronor. Sport 60:s vandringspris delas ut till ungdom max 19 år som varit en god förebild för andra ungdomar. Prissumma kronor. Följande förslag har kommit in: Höörsplaketten: H 65 damlag Bo Högberg Max Görtz Sport 60:s vandringspris: H 65, flickor H 65 damlag tilldelas Höörsplaketten med motiveringen att laget tagit sig till Elitserien i handboll. 2. Sport 60:s vandringspris tilldelas H 65, flickor 96 för deras prestation att som första lag i kommunen blivit svenska mästare i ungdoms SM i handboll. 3. Priserna kommer att delas ut i samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni på Berggrenska gården.

13 KFN 47 Utdelning av flaggor Varje år i samband med firandet av Nationaldagen delar kultur- och fritidsnämnden ut ett antal flaggor till privatpersoner som ansökt om detta. Flaggorna måste hämtas personligen vid utdelandet på Berggrenska gården. Följande har ansökt om flagga: Per Garin Iréne König och Hans Larsson Marie Krausz Ann Broberg Sten 3 meters flagga 3 meters flagga 2 meters flagga 2 meters flagga 1. Nämnden beviljar Per Garin, Iréne König och Hans Larsson samt Marie Krausz flaggor enligt önskemål. 2. Eftersom Ann Broberg Sten är bosatt i Jönköping och inte kommer att använda flaggan i Höörs kommun avslås hennes ansökan. 3. Flaggorna delas ut på Nationaldagen den 6 juni vid Berggrenska gården och måste hämtas personligen. Anne Garin deltog ej i handläggning eller beslut p g a jäv.

14 KFN 48 Ansökan om bidrag från Åke Hjerpe Åke Hjerpe har i skrivelse ansökt om ett bidrag om kronor till sina allsångskvällar vid Berggrenska gården. Totalt kommer det att bli fem allsångskvällar, en vecka med eftermiddags- och kvällsföreställningar vid Berggrenska gården och på Höörs Gästis samt final i talangjakten på Höörs Marknad. Presidiet föreslår att Åke Hjerpe får kronor i bidrag. 1. Åke Hjerpe beviljas kronor i bidrag till sina sommararrangemang vid Berggrenska gården.

15 KFN 49 IT-samverkan Skåne nordost, riktlinjer för informationssäkerhet Kommunstyrelsens arbetsutskott har remitterat ärendet till nämnderna för synpunkter. Förslaget till gemensamma riktlinjer för Skåne Nordostkommunerna vad gäller informationssäkerhet har tagits fram av IT-avdelningen. Förslag finns om att tjänstemännen på förvaltningen får i uppdrag att skriva ett yttrande och redovisa detta för kultur- och fritidsnämnden. 1. Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att ta fram ett förslag på synpunkter och redovisa detta för kultur- och fritidsnämnden.

16 KFN 50 Yttrande över förslag till gatunamn inom del av Höörsgård 5 Tekniska sektorn, Marie Karlsson har tagit fram förslag på nya gatunamn för området där sista delen av nya Sätoftavägen anlagts samt några vägar intill. 1. Nämnden har inget att erinra mot förslaget.

17 KFN 51 Uppsägning av N Rörums gymnastiksal Med anledning av att Barn- och utbildningsnämnden beslutat att lägga ner skolan i N Rörum och säga upp lokalerna måste kultur- och fritidsnämnden besluta om man vill ha kvar gymnastiksalen som tillhör skollokalerna. Kultur- och fritidschefen och Tom Ström (M) har träffat N Rörums GF för diskussion om fortsatt nyttjande av gymnastiksalen. Enligt Höörs Fastighetsbolag så är det inte planerat att göras något åt byggnaderna den närmsta tiden. Kultur- och fritidsnämnden kan få använda gymnastiksalen även i fortsättningen till samma kostnad som idag fram tills att lokalerna avyttras. 1. Kultur- och fritidschefen får i uppdrag att kontakta Höörs Fastighetsbolag och kommunstyrelsen för att få mer information i ärendet. 2. Nämnden väntar med uppsägning av lokalen tills att man fått mer information.

18 KFN 52 Remiss ang sponsring av H 65:s damlag i elitserien H 65:s damlag kommer fr o m nästa säsong att spela i elitserien i handboll. Föreningen har gjort en förfrågan till Höörs kommun om det finns intresse av att vara med i en lite större elitsponsring än normalt då föreningen skapar positiv reklam för Höör på riksplanet. Föreningen erbjuder olika sponsorpaket. Kommunstyrelsen har skickat ärendet på remiss till bl a kultur- och fritidsnämnden. 1. Kultur- och fritidsnämnden är positiv till att Höörs kommun sponsrar H 65:s elitsatsning.

19 KFN 53 Meddelanden Följande meddelanden har kommit in sedan förra sammanträdet. 1. Anteckningar från träff ang sommaren på Berggrenska gården 2. Anteckningar från träff med studieförbunden 3. Samverkansprotokoll Beslut om ombyggnad av Blå rummet till två kontorsrum 5. Höörs Konstförening, tack för bidrag 6. Länsstyrelsen i Skåne län, fastställande av skötselplan för naturreservatet Lillö 7. Lisbeth Sigleif, tips för att få MittSkåne på kartan. 1. Meddelanden läggs till handlingarna.

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 ~.. Höörs ~... kommun 1 (13) Plats och tid ande Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 Helena Ohlson (SD) Tom Ström (M), Ordförande Axel Paulsson (C), 1:e vice ordförande Jill Andersson (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 2011-10-18 103 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 Beslutande Axel Paulsson (C) tjg ordförande Jill Andersson (S) 2:e vice ordförande Mikael Sparrhult (FP) Anja Edén (MP) Simon

Läs mer

Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.00-20.40

Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.00-20.40 2009-10-22 71 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.00-20.40 Beslutande Bengt Ekström (c) ordförande Tom Ström (m) 1:e vice ordförande Gert Hörberg (s) 2:e vice ordförande Danuta Lindsjö

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson Birgitta Ringshagen Lennart Wall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid och plats 2015-05-21 - Kommunhuset klockan 10:30-11:35 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

NÄMNDEN FÖR TEKNIK, FRITID OCH KULTUR PROTOKOLL

NÄMNDEN FÖR TEKNIK, FRITID OCH KULTUR PROTOKOLL 63-73 Plats och tid Sammanträdesrummet Höken, Eriksövägen 27, Vaxholms stad Kl. 18.15 19.00 Beslutande Mikael Vigvinter (C), ordf. Ljiliana Lindgren (M) Lars Wessberg (M) Gittan Hultberg (M) Carina Eriksberger

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot 1 Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson (SD) 2015-04-20 Sida 1 (av 18) Tid 2015-04-22, kl 18.30-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Biblioteket, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-10-31 1 (11) Kommunhuset rum 292, kl 13.15-16.00. Hans Molin Peter Bökman Klas-Gunnar Appel Birgitta Ringshagen

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-10-31 1 (11) Kommunhuset rum 292, kl 13.15-16.00. Hans Molin Peter Bökman Klas-Gunnar Appel Birgitta Ringshagen Kultur- och Fritidsnämnden 2005-10-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 292, kl 13.15-16.00 Beslutande Olle Berg Hans Molin Peter Bökman Klas-Gunnar Appel Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S) SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden 2015-04-28 Plats och tid Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00 Beslutande Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Jörgen Göransson (C) Katarina

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00.

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00. 2008-09-22 67 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00 Beslutande Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson (s) 2:e vice ordförande Tony Johansson

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.20 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande (t o m 42) Anders Westerlund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C), ledamot

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 18.00 19.25 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter Bowin, v Ann-Kristin

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-10 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Östhammar 8:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Ann Söderberg Jansson (C) Anne-Charlotte

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.30 Sammanträdet ajourneras kl 15.10-15.15 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Stig Andersson, s Hans Johansson,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2007-04-16 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 16 april, kl. 07 30-09 00 Beslutande Linda Wahlqvist (m)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-20 1 ( ) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset klockan 14.15 17.25 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur/Fritidsnämnden 2002-12-05 1 ( 13 ) Plats och tid Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Per Johansson ordf. Berith Oderståhl Bengt Jonsson Stefan Svensson Birgitta Dahlberg K Sune Almroth tgj. suppl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00, 13.30-16.00 Beslutande Bo Bergman, s 315-318 Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson 2009-03-23 21 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-11-12 Sida1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-11-12 Sida1 (13) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-11-12 Sida1 (13) Plats och tid Lillgården, kl. 18:00 18:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson(s), ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp) Bertil

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden Sal A, klockan 15:00-16:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gunnar Canslätt (KD) Gunnar Grenholm (C) Gunnel Nordin (FP)) Stefan Svedman (C) Tommy Ljung

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6 2014-02-06 1(8) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15 2005-12-15 Plats och tid Brunnsparken, Örebro, torsdagen den 15 december 2005 kl. 17.00 18.00 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Liselott Rehnman (s) Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s)

Läs mer

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden.

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 1 Behandlade ärenden 52 Budgetuppföljning per 2010-08-31. 53 Delårsuppföljning per 2010-08-31. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 55 Planeringsramar 2011. 56 Ansökan från Jägerborgs IF.

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.30 15.00 ande Gunilla Abrahamsson Pär Edgren Ove Klingstedt Ingela Gustafsson Tommy Rälg Lars Nilsson Eva Didriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 1(5) Plats och tid Hotell Nissastigen kl 09.00-17.00 Beslutande Ylva Samuelsson (S) ordförande Bosse Linde (S) Therese Sjöström(S) Marcus Holmbom (S) Björn Björkman

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-10-20 1 ( 15) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.30. Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Andreas Vänerlöv (kd)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Rådhuset, lilla sessionssalen, kl 08.00-12.10. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2

Rådhuset, lilla sessionssalen, kl 08.00-12.10. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2 1 1 (19) Plats och tid Rådhuset, lilla sessionssalen, kl 08.00-12.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24.

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanfrådesdalum 1(19) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03 Datum: Tisdagen den 3 mars 2015 Tid: 18.00 21.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 17, omedelbar justering Utses att justera: Carina Andersson (C) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45. Susanne Kurtsson, tf kultur- och fritidschef Marianne Andersson, sekreterare

Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45. Susanne Kurtsson, tf kultur- och fritidschef Marianne Andersson, sekreterare 14 Plats och tid Beslutande Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45 Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-03-18 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid F d skolan i Marieholm, kl 19.00-20.20 Beslutande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande --- (m), 1:e vice ordförande --- (s) 2:e vice ordf Johan

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Aimo Konttinen

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Aimo Konttinen Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Inge Ståhlgren

Läs mer

Lars-Hugo Pettersson (MP) Anita Rydberg. Elin Andersson Pia Westlin Kerstin Nordin Anette Ivarsson Magnus Pettersson

Lars-Hugo Pettersson (MP) Anita Rydberg. Elin Andersson Pia Westlin Kerstin Nordin Anette Ivarsson Magnus Pettersson 1(16) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (3) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00-17.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) 37-42 Claes-Göran Borrman (S) Ordf. 32-36 Ingemar Urborn (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-03-19 1 (23) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdag 19 mars 2009, kl 08.30-14.25 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer