Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Plats och tid ande Ledamöter Onsdagen den 6 mars 2019 klockan Mogaskolan, Svenljunga Mötet ajourneras klockan och Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M) Urban Nylén (M), Ann Wallnedal (LPo) Marianne Josefsson (MP) Patrik Thorén (SD) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsten Stanko (C) för Anne-Louise Karlsson (C) Mona Gustafsson (LPo) för Urban Nylén (M) Peo Rosander (S) Kenny Lyckeskog (KD) Marita Karlsson (L) Mona Gustafsson (LPo), Lars-Åke Engström (SD) Tjänstemän Anne-Helene Cederholm, nämnd- och utvecklingssekreterare Tommy Fock, barn- och utbildningschef Malin Karlsson, planerings- och utredningssekreterare, 11 Julija Kulneff, ekonom, Åse-Marie Hage, utvecklingsledare, Justering Justerare Helene Johnsson (S) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 8 mars 2019 klockan Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Anne-Helene Cederholm Patrik Harrysson Helene Johnsson Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll Justeringen har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. från sammanträde:, et justerades: Tillkännagivandet publiceras: Publiceringen av tillkännagivandet upphör: Förvaring av protokollet: Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift

2 Svenljunga kommun Innehållsförteckning 10 Godkännande av dagordning Tillsyn Bulleribång Årsbokslut 2018 för barn- och utbildningsnämnden Budgetuppföljning med helårsprognos Prislista för interkommunal ersättning under 2019 för förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola Information revisorernas granskning av det systematiska kvalitetsarbetet Plan för systematiskt kvalitetsarbete Självskattning internkontrollplan Internkontrollplan 2019 för barn- och utbildningsnämnden Anmälda delegationsbeslut Inkomna beslut, skrivelser och meddelanden (15)

3 10 Godkännande av dagordning Godkänner dagordningen med följande ändringar: Ärende nr 12, förvaltningen informerar, utgår. 3 (15)

4 11 Tillsyn Bulleribång Diarienummer: BUF bedömer att huvudmannen för Bulleribångs förskola vidtagit sådana åtgärder att de påtalade bristerna har avhjälpts. Tillsynen av Bulleribångs förskola avslutas härmed. förelade huvudmannen för Bulleribångs förskola (enligt Skollagen kap ) att vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister senast Se till att huvudmannen systematiskt och kontinuerligt planerar, följer upp och utvecklar kvalitetsarbetet på förskolan. Se till att förskolan systematiskt och kontinuerligt planerar, följer upp och utvecklar kvalitetsarbetet på förskolan. Se till att det systematiska kvalitetsarbetet dokumenteras. Svar från huvudmannen inkom till förvaltningen och kompletteringar gjordes Där framgår huvudmannens och verksamhetens mål med kvalitetsutveckling på förskolan. Hur de tänker arbeta för att uppnå målen, varför målen är satta och hur målen ska utvärderas. Huvudmannen och personalen har tagit fram ett årsplanering för kvalitetsarbetet. Det systematiska kvalitetsarbetet följs upp, utvärderas och utvecklas vidare vid personalens månadsmöten. Dokumentationen förvaras i en gemensam pärm på förskolan. Ärendet har beretts i arbetsutskottet den 19 februari Arbetsutskottet föreslår att nämnden fattar beslut i enlighet med förvaltningens förslag. Föredragande Ärendet föredrogs av Malin Karlsson, planerings- och utredningssekreterare. Ekonomi et har ingen ekonomisk påverkan. 4 (15)

5 Svenljunga kommun Paragraf sunderlag av åtgärder utifrån underlag från Bulleribångs förskola Tjänsteutlåtande, Arbetsutskottets protokoll , 2 et expedieras till Styrelse och förskolechef på Bulleribångs förskola. 5 (15)

6 12 Årsbokslut 2018 för barn- och utbildningsnämnden Diarienummer: BUF Barn-och utbildningsnämnden beslutar att godkänna årsbokslutet för barn-och utbildningsnämnden I årsbokslutet redovisas barn-och utbildningsnämndens resultat för 2018 med ett minus på 1,6 miljoner kronor jämfört med budget som var på kronor. I handlingarna redovisas de fullmäktigemål där barn-och utbildningsnämnden har indikatorer och nämndmål. Det redovisas kortfattat en analys över personalomsättning och sjukfrånvaro. Ärendet har beretts i arbetsutskottet den 19 februari Arbetsutskottet föreslår att nämnden fattar beslut i enlighet med förvaltningens förslag. Föredragande Ärendet föredrogs av Tommy Fock, barn- och utbildningschef och Julija Kulneff, ekonom. sunderlag Förslag till årsbokslut 2018 för barn- och utbildningsnämnden Tjänsteutlåtande, Arbetsutskottets protokoll , 4 sbilaga Årsbokslut 2018 för barn- och utbildningsnämnden et expedieras till Kommunfullmäktige Ekonomienheten Förvaltningens ledningsgrupp 6 (15)

7 13 Budgetuppföljning med helårsprognos Diarienummer: BUF tackar för informationen. Enligt rutin för mål- och resultatstyrning ska förvaltningen till varje ordinarie nämndsammanträde redovisa en budgetuppföljning med helårsprognos och kommenterar till eventuella avvikelser. Förvaltningen har som målsättning att hålla budget på helårsbasis. Dock finns vissa reservationer när det gäller statsbidrag, migrationspengar, personalkostnader och interkommunala ersättningar. Föredragande Ärendet föredrogs av Tommy Fock, barn- och utbildningschef och Julija Kulneff, ekonom. 7 (15)

8 14 Prislista för interkommunal ersättning under 2019 för förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola Diarienummer: BUF godkänner nedanstående prislista exklusive 6 % moms för interkommunal ersättning under Ekonom Julija Kulneff redogör för beräkningar av interkommunal ersättning under 2019 för förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola. Beräkningen grundar sig på 2019 års budget. Priserna tillämpas för kommuner utanför Boråsregionen Sjuhärads samarbete samt fristående aktörer. För kommuner inom Boråsregionens samarbete tillämpas en gemensam prislista. Den utgår från varje kommuns egna prislistor och fastställs av Boråsregionens utbildningschefer gemensamt. Förskola och fritidshem, Svenljungakategorier Barn 1 3 år Barn 4 5 år Barn 6 12 år Förskoleklass och grundskola Förskoleklass Åk 1 6 Åk 7 9 sunderlag Prislista, daterad Expedieras till Ekonomiavdelningen 82,35 kronor/tillsynstimma 59,36 kronor/tillsynstimma 33,91 kronor/tillsynstimma kronor/läsår kronor/läsår kronor/läsår 8 (15)

9 15 Information revisorernas granskning av det systematiska kvalitetsarbetet Diarienummer: BUF tackar för informationen. PwC har på uppdrag av kommunens revisorer granskat det systematiska kvalitetsarbetet i grundskolan. Granskningen har syftat till att besvara revisionsfrågan: Säkerställer barnoch utbildningsnämnden att det finns ändamålsenliga rutiner och processer för ett systematiskt kvalitetsarbete? Följande kontrollmål följdes upp: Följer rektorn upp skolenhetens resultat samt trygghet och studiero? Genomförs uppföljning i relation till de nationella målen och dokumenteras? ar rektor utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen om nödvändiga utvecklingsåtgärder och dokumenterar de beslutade åtgärderna? Planerar rektor för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa? Planering och åtgärderna dokumenteras. Ges personalen vid skolenheten möjlighet till den kompetensutveckling som krävs, för att de professionellt ska kunna utföra sina uppgifter? Fördelar rektorn resurser inom skolenheten efter elevernas olika förutsättningar och behov? PwC:s samlade bedömning är att samtliga kontrollmål är uppfyllda och att barn- och utbildningsnämnden har ändamålsenliga rutiner och processer för ett systematiskt kvalitetsarbete. Föredragande Ärendet föredrogs av Åse-Marie Hage, utvecklingsledare 9 (15)

10 16 Plan för systematiskt kvalitetsarbete Diarienummer: BUF godkänner och antar planen för systematiskt kvalitetsarbete. upphäver tidigare plan för systematiskt kvalitetsarbete daterad Förvaltningens viktigaste uppdrag är att ge våra barn en god start i livet genom god omsorg och utbildning och därmed möjligheter att skaffa sig en plattform för vidare utbildning och för yrkeslivet. Under de senaste åren har våra utbildningsresultat sjunkit. Vi behöver prioritera insatser för att öka måluppfyllelsen i våra verksamheter. Vi behöver fortsätta att utveckla kvaliteten och uppföljningen av våra verksamheter för att höja måluppfyllelsen och kunskapsresultaten. Vi ska också utveckla vår elevhälsa till att arbeta mer främjande och förebyggande för att på ett bättre sätt ge stöd till den växande grupp barn/elever som är i behov av detta för att ge alla elever möjlighet att nå kunskapskraven i samtliga ämnen likväl som vi behöver utmana den grupp elever som kan nå längre i sin kunskapsutveckling. Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt och kontinuerligt ska följa upp verksamheten, analysera resultaten i förhållande till de nationella målen och utifrån det planera och utveckla utbildningen. Det systematiska kvalitetsarbetet ska inriktas mot att uppfylla de nationella målen för utbildningen och skapa delaktighet och dialog om måluppfyllelsen och om orsakerna till eventuella brister med betoning på vad som kan göras för att förbättra kvalitén på enhets- respektive huvudmannanivå. Målet är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet samt att leva upp till målen för verksamhetens genomförande och till målen för barns och elevers lärande och utveckling. Huvudmannen har ett övergripande ansvar och är ytterst ansvarig för genomförandet av utbildningen och den som ska se till att det finns förutsättningar att bedriva ett kvalitetsarbete som säkerställer kvalitet och likvärdighet. Förskolechef och rektor är ansvarig för enhetens kvalitetsarbete. På förskole- och skolnivå ska kvalitetsarbetet genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Barn i förskolan, deras vårdnadshavare och elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. 10 (15)

11 Svenljunga kommun Paragraf Förvaltningens och skolledarnas uppföljningar och analyser ska vara ett underlag till nämnden för att kunna prioritera och fatta beslut kring prioriterade områden till verksamhetsplanen. I februari 2018 fattade barn- och utbildningsnämnden beslut om en plan för systematiskt kvalitetsarbete. För att hålla planen aktuell och levande har nämndens prioriterade områden samt årshjulet med tidsplan för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering justerats i den nya planen för Ärendet har beretts i arbetsutskottet den 19 februari Arbetsutskottet föreslår att nämnden fattar beslut i enlighet med förvaltningens förslag. Föredragande Ärendet föredrogs av Åse-Marie Hage, utvecklingsledare. Ekonomi et har ingen ekonomisk påverkan. sunderlag Förslag till plan för systematiskt kvalitetsarbete 2019 Tjänsteutlåtande, Arbetsutskottets protokoll , 3 sbilaga Plan för systematiskt kvalitetsarbete 11 (15)

12 17 Självskattning internkontrollplan 2017 Diarienummer: BUF beslutar att anta skattningen av interkontrollplanen. Enligt regler för internkontroll och styrning beslutad av kommunfullmäktige, , ska nämnder och styrelse årligen självskatta den interna kontrollen. Nämnden gör en bedömning om respektive kontrollområde. antog ingen ny internkontrollplan för 2018 och följer därmed internkontrollplan Kontrollområdena är kompetensförsörjning, lokalförsörjning, det systematiska kvalitetsarbetet, det systematiska arbetsmiljöarbetet samt kränkande behandling. Ärendet har beretts i arbetsutskottet den 19 februari Arbetsutskottet föreslår att nämnden fattar beslut i enlighet med förvaltningens förslag. Föredragande Ärendet föredrogs av Tommy Fock, barn- och utbildningschef. sunderlag Internkontrollplan 2017 Tjänsteutlåtande, Arbetsutskottets protokoll , 5 sbilaga Självskattning 2017 Expedieras till Ekonomiavdelningen 12 (15)

13 18 Internkontrollplan 2019 för barn- och utbildningsnämnden Diarienummer: BUF godkänner och antar plan för internkontroll En bra interkontroll kan beskrivas som en plan för att kontrollera att andra planer som finns för verksamheten fungerar som de skall, eller att upptäcka att planer saknas på områden som är väsentliga. I förlängningen är syftet att säkerställa att kommunens mål nås på effektivt sätt samt att lagar, förordningar och fastställda styrdokument följs. Förvaltningen ansvarar för riskbedömningar och väsentlighetsanalyser görs. Analys och diskussioner sker vid barn-och utbildningsnämndens kvalitetsdialog under vårterminen. Nämnden fattar därefter beslut om vilka riskområden som ska granskas i den årliga planen för internkontrollen. Internkontrollen utgår från reglementet för internkontroll som fastställs av fullmäktige Ärendet har beretts i arbetsutskottet den 19 februari Arbetsutskottet föreslår att nämnden fattar beslut i enlighet med förvaltningens förslag. Föredragande Ärendet föredrogs av Tommy Fock, barn- och utbildningschef sunderlag Förslag till internkontrollplan 2019 Tjänsteutlåtande, Arbetsutskottets protokoll , 6 sbilaga Internkontrollplan 2019 för barn- och utbildningsnämnden Expedieras till Kommunstyrelsen Ekonomienheten Förvaltningens ledningsgrupp 13 (15)

14 19 Anmälda delegationsbeslut Godkänner redovisningen av nedanstående beslut som har fattats med stöd av delegation. Grupp H 1.2 Anställning Grupp C 1.6 Mottagande av elev i gymnasiesärskolan BUN Grupp G 1.9a Yttrande till skolinspektionen som berör elevärenden BUN (15)

15 20 Inkomna beslut, skrivelser och meddelanden Godkänner redovisning av information inkomna beslut, skrivelser och meddelanden och lägger dessa till handlingarna. Revisorerna: Rapport grundläggande granskning (15)

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 14 maj 2019 klockan 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Ann Wallnedal (LPo) Louise Björkman (M) Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.00 16.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Mötet ajourneras klockan 15.10 15.30 Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 15 oktober 2019 klockan 14.00 16.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Mötet ajourneras klockan 15.15 15.35 Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.27 15.10 Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Beslutande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo Rosander (S) Ann Wallnedal (LPo)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 4 december 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LPo), ordförande Susanna Johansson Ny (LPo) Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S)

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ...

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ... plan för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Malung-Sälens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malung-Sälens kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Malung-Sälens kommun genomförde tillsyn av Malung-Sälens

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Köpings kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Köpings kommun 2(6) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Nee. Skolinspektionen j Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för grundsärskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Gävle kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Alborga skola belägen i Gävle kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Alborga skola genomförde tillsyn av Gävle kommun

Läs mer

Beslut för förskola. fin. Skolinspektionen. efter tillsyn i Säffle kommun. Besk. Skolinspektionen Box 2320, Göteborg

Beslut för förskola. fin. Skolinspektionen. efter tillsyn i Säffle kommun. Besk. Skolinspektionen Box 2320, Göteborg fin Besk Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för förskola efter tillsyn i Säffle kommun Beshh 2 (9) Tillsyn i Säffle kommun har genomfört tillsyn av Säffle kommun under våren 2017. Detta beslut avser

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson 1 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid 2017-12-19 Rådhus Skåne, rum 108 08:30-09:30 Ulrika Tollgren (S), ordförande Magnus Åkesson (L) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Annelie

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen anden o ordet Org.nr. 864501-5697 info@bkskola.org Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borås Kristna skola belägen i Borås kommun r Beslut 2(12) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun. Dnr 43-2014:8572 Tidaholms kommun tidaholms.kommun@tidaholm.se Beslut för förskola efter tillsyn i Tidaholms kommun 13eslut 2 (10) Tillsyn av förskolan i Tidaholms kommun har genomfört tillsyn av förskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola , Beslut Lilla Edets kommun kommunen@lillaedet.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lilla Edets kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Lilla Edets kommun Under våren

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Värmdö kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Värmdö kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Värmdö kommun genomförde tillsyn av Värmdö kommun under hösten 2015. fattade den

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:7161 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runborgs skola i Täby kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Onsdag 22 maj 2019 klockan 10.21 11.50 Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga Beslutande Ledamöter Svenljunga kommun Johan Björkman (M), ordförande Dan Franzén (S), 16-18 Ledamöter Tranemo

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ...

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ... plan för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO 1 1 (1) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Rådhus Skåne, rum 310 14:00-15:10 Ulrika Tollgren (S), ordförande Qazim Hasanaj (S) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Anna Pettersson (S) Sabina

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola rin Beslut Stockholms Estetiska Gymnasium ek. för. Org. nr. 769602-9995 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms Estetiska Gymnasium belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven. Oxelösunds kommun

Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven. Oxelösunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport JohanCöster Eleonor Duvander Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven Oxelösunds kommun Innehållsförteckning Sammanfattning och bedömning...

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Kulturskolan

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Socialnämnden. Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll. Protokoll

Socialnämnden. Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll. Protokoll Plats och tid ande Ledamöter Onsdagen den 28 augusti 2019 klockan 15.00 18.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Mötet ajourneras klockan 16.10 16.25 Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Upplands Väsby kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Upplands Väsby kommun Tillsyn i Upplands Väsby kommun Beslut 2(6) har genomfört tillsyn av Upplands Väsby kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Västerås kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:ta Gertruds skola belägen i Västerås kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i S:ta Gertruds skola genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola fink Beslut Stockholm Lära Aktiebolag Org.nr. 556724-0659 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dialogskolan belägen i Stockholms kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Stockholms kommun 2(7) Uppföljning av tillsyn i Stockholms kommun genomförde tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund genomförde

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

Socialnämnden. Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll. Protokoll

Socialnämnden. Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll. Protokoll Plats och tid Onsdagen den 27 februari 2019 klockan 15.00 18.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M) vice ordförande Birgitta Boo (S) Lisbeth

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Hallstahammars kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Hallstahammars kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Hallstahammars kommun genomförde tillsyn av Hallstahammars kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola r Beslut Enköpings kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Enköpings kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Enköpings kommun genomförde tillsyn av Enköpings kommun under vårterminen

Läs mer

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola Ragunda kommun Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå 2 (6) Uppföljning efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen Magelungen utveckling AB för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Magelungens gymnasium Södermalm i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola r Beslut Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Järfälla kommun 201 7-1 1-02 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Järfälla kommun genomförde tillsyn av Järfälla kommun

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem NN, Skolinspektionen Dnr 44-2015:9878 Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Org.nr. 802400-7380 för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening 2 (9) Tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening har genomfört tillsyn av Vibyskolan

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut fin Beslut Dnr 44-2015:4005 Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun 2(10) Dnr 44-2015:4005

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694 Älvdalens kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut ein Beslut Rättviks kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Boda skola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Nordmalings kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Nordmalings kommun 2(14) Uppföljning av tillsyn i Nordmalings kommun genomförde tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Enköpings kommun. Beslut Dnr :3841. Enköpings kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Enköpings kommun. Beslut Dnr :3841. Enköpings kommun Enköpings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Enköpings kommun 2 (6) Tillsyn i Enköpings kommun har genomfört tillsyn av Enköpings kommun under hösten 2015 och våren 2016. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r a j Nee, Arvidsjaurs kommun efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun 2 (6) Uppföljning efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun har genomfört tillsyn av Arvidsjaurs kommun under

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola rn I Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms kommun 2(6) Uppföljning av tillsyn i Stockholms kommun genomförde tillsyn av Stockholms kommun under

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9516 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Montessoriskolan Trilobiten belägen i Linköpings kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9516 Tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kils kommun kommun@kil.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i skolformerna förskoleklass och grundskola i Kils kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i skolformern förskoleklass

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ...

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ... plan för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Skolinspektionen Hässleholms kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Hässleholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun 2(10) Tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun har genomfört tillsyn av Skövde kommun under

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Pajala kommun efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Pajala kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Pajala kommun genomförde tillsyn i Pajala kommun under våren 2018. fattade den 26 april 2018

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Alvesta kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alvesta kommun 2 (8) Tillsyn i Alvesta kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Alvesta kommun under våren 2015. Detta

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5858 Solna kommun för grundsärskola efter tillsyn i Solna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5475 Montessoriskolan i Onsala ekonomisk förening Org.nr. 769601-3361 ordforande@onsalamontessoriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Onsala Montessoriskola i Kungsbacka

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola Sigtuna skolstiftelse Org.nr. 814800-2879 efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola efter tillsyn i Sigtunaskolan Humanistiska läroverket belägen i Sigtuna kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 44-2015:2201 Kniysta Pastorats Kyrkliga Samfällighet Org.nr. 252003-2059 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Knivsta Pastorats Kyrkliga Samfällighet 2 (10) Tillsyn av Knivsta Pastorats

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Waldorfskolan i Norrort AB Org.nr. 556892-1984 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB 2 (10) Tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB har genomfört tillsyn av Waldorfskolan i Norrort

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola i e> Beslut 2017-08-31 Global Bridge i Sverige AB Org.nr. 556812-5040 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Novia Engelska skolan belägen i Stockholms kommun 2017-08-31

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för fritidshem efter tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB 2 (9) Tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB har genomfört tillsyn av AcadeMedia

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5089 Friskolan i Mariestad AB Org.nr. 556802-0852 marten.bremer@ekhamraskolan.se olof.lindblad@ekhamraskolan.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lillängsskolan i Mariestads

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen Koulu ekonomisk förening Org.nr. 716444-9725 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola Norrtälje kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Norrtälje kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Norrtälje kommun genomförde tillsyn av Norrtälje kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Brunnby skola M-I handelsbolag Org.nr. 916774-4359 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brunnbyskolan belägen i Höganäs kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-06-14 1 (11) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, kl. 13.15-15.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christer Hansson (V) ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola en l Nrsaf Beslut Djurgårdens Waldorfskoleförening Org.nr. 802422-2641 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Djurgårdens Waldorfskola belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Djurgårdens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5465 Forsviks friskola Org.nr. 865501-0661 styrelsen@forsviksfriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Forsviks friskola belägen i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Stockholms byggtekniska gymnasium, gymnasiesärskola belägen i Stockholms kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Stockholms

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2015:5390 Grantomta Montessoristiftelse Org.nr. 814000-9518 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse 2 (9) Tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse har genomfört tillsyn

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer