LÄNSHEMSLÖJDSFÖRENINGEN I VÄRMLAND Medlemsnytt nr 1, 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄNSHEMSLÖJDSFÖRENINGEN I VÄRMLAND Medlemsnytt nr 1, 2015"

Transkript

1 LÄNSHEMSLÖJDSFÖRENINGEN I VÄRMLAND Medlemsnytt nr 1, 2015 Medlemsnytt utkommer med 4 nummer/år. Ansvarig utgivare: Bengt Nordqvist KÄRA MEDLEMMAR I LÄNSHEMSLÖJDEN I VÄRMLAND! IDAG HAR VI ETT STRÅLANDE VINTERVÄDER I RANSÄTER, SOLEN SKINER FRÅN EN KLARBLÅ HIMMEL OCH DET BÖRJAR DROPPA FRÅN TAKEN. NU HAR VI ETT NYTT VERKSAMHETSÅR FRAMFÖR OSS, SOM VI HOPPAS MYCKET PÅ, VI FÅR ÄNTLIGEN EN EGEN FAST LOKAL FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEN 1986 DÅ VÅR BUTIK UPPHÖRDE. VI DISPONERAR FRÅN ÅRSSKIFTET ÖVRE VÅNINGEN PÅ Vä FLYGELN ALSTERS HERRGÅRD, DET KOMMER ATT BLI MYCKET ARBETE ATT IORNINGSTÄLLA ALLT PRAKTISKT, MEN OCKSÅ ROLIGT ATT ÄNTLIGEN FÅ MÖJLIGHET ATT VISA UPP VÅRA SAMLINGAR MED GAMMAL VÄRMLÄNDSK SLÖJD. VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRT ÅRSMÖTE I MARS, DÅ DU KAN DU SE VÅRA NYA LOKALER. HAR DU MÖJLIGHET ATT PRAKTISKT HJÄLPA TILL EX, BYGGA UTSTÄLLNINGAR, VÄVA GARDINER OSV, ÄR DU VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG TILL UNDERTECKNAD ALLT GOTT// Bengt Välkommen till Årsmötet! Söndagen den 15 mars 2015 kl hålls årsmöte på Alsters herrgård. Föreningen bjuder på kaffe/te och smörgås. För att vi skall veta hur många smörgåsar som skall beställas får du gärna anmäla ditt deltagande till Annika 0565/32164 el mail mellanviken@hotmail.com. Motioner till årsmötet skall överlämnas till styrelsen senast tre veckor före föreningsstämman.

2 Utmärkt Värmländsk Slöjd, UVS 2015 Du är väl med? Nu närmar sig inlämningen till årets UVS-bedömning. Du som vill vara med och få din slöjd bedömd av en jury är välkommen att ta kontakt med någon från styrelsen. Under vecka 20, maj, tar vi emot högst tre alster/slöjdare som ska bedömas. Den 18 maj samlas juryn. Anmälningsblanketter finner du på vår hemsida eller kontakta Annika Berg,Inger Axelsson eller Lucinda Håkansson om du behöver hjälp. Eftersom denna inbjudan bara går ut till våra medlemmar är vi tacksamma om du sprider inbjudan till fler slöjdare du känner! Obs att inga uppgifter om slöjdaren får finnas fastsatta på alstret. Produkten skall vara helt neutral inför juryns bedömning, alltså inga namn. Godkända alster kommer att ställas ut på två-tre orter i Värmland under juni mitten av september. Alla alster som godkänns erhåller länshemslöjdens kvalitetsdiplom Utmärkt Värmländsk Slöjd. De som inte når upp till godkänt får ett utlåtande med förbättringsåtgärder från juryn. Några saker att tänka på: Försäkra dig om att du har upphovsrätt till den produkt som lämnas in, -det är inlämnaren som är garanten för det. Du som har extra värdefulla slöjdalster, kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Länshemslöjden har inga försäkringar för inlämnade föremål. Välkommen att delta i UVS-bedömningen. Hoppas vi ses på nån av utställningarna under sommaren! Verksamhetsutveckling för Länshemslöjdsföreningen i Värmland Följande skrivelse har styrelsen skickat till Kultur och Fritidsförvaltningen i Karlstads kommun. Föreningen har därefter beviljats ett utvecklingsbidrag på 7500 per år samt möjligheten att hyra västra flygeln under samma tid. Vi håller just nu på att diskutera hur lokalerna ska användas och kommer under våren att arbeta med att göra flygeln till ett i början anspråkslöst Slöjdens Hus, men vet hur det kan utvecklas. Det beror inte enbart på styrelsen utan också på att intresserade medlemmar vill vara med. Det går aldrig att komma ifrån att ideellt arbete är det som ska få till verksamheten och det är härligt, men samtidigt en begränsning till enskilda människors tid och ork.styrelsen kommer att ta ett steg i taget men är glada och tacksamma för den möjlighetn som vi fått av kommunen.nedan följer den skrivelse vi gav in.

3 Bakgrund Länshemslöjdsföreningen i Värmland driver i dag sin verksamhet genom ett antal olika evenemang. Det främsta är utmärkelsen Utmärkt Värmländsk slöjd som delas ut årligen genom ett kvalificerat urvalsförfarande av produkter som lämnats in av skickliga slöjdare. Genom utmärkelsen kvalitetssäkras Värmländska slöjdare och skapar förutsättningar för en bra utveckling. Utmärkelsen delas ut till de som uppfyller uppställda kriterier och allt avslutas med en utställning som är öppen för allmänheten och den tillhandahålls på minst tre ställen i Värmland. Föreningen deltar i julmarknaden på Alsters Herrgård och förvaltar också tidigare generationers material som förvaras i arkiv. Där finns fantastiska produkter som idag ingen ser och som inte heller ställs ut. Slöjd är en verksamhet som är lika gammal som mänskligheten och som i dagens konsumtionssamhälle behöver värnas och hitta sin plats.. Den finns förvisso, men det är ont om sk hårdslöjdare, trä och metall och relativt gott om mjukslöjdare, vävning, textil mm. Återväxten bland unga skulle också behöva stimuleras. Föreningen har liksom andra ideella föreningar en utmaning i att engagera unga personer, klara it-utvecklingen men också säkra de krafter som behövs för att bära ansvaret för den kultur som slöjd innebär. På Region Värmland finns inte heller slöjd kvar som ett eget område. Det är en motsägelsefull utveckling när många talar om vikten av naturmaterial, återvinning, ta tillvara material och gammal kunskap. Framtid Vi vill dra vårt strå till stacken och arbeta för att främja, utveckla och lyfta fram de fantastiskt skickliga slöjdare som finns i Värmland och som ibland är sinnebilden av det förväntade hantverket som människor vill möta när de kommer hit. Likaså försöka utveckla en utställningsplats för arkiverat material eller för nytt som produceras. Vi har ingen föreningslokal idag, men det finns anknytning till den västra flygeln på Alsters Herrgård. På nedre botten hur en grupp slöjdare lokaler för att visa upp och sälja slöjdprodukter. Det är ingen överdrift att säga att det är nog det närmaste man kan komma om man vill ha en hemslöjdsbutik. Värmlands hemslöjd finns ju idag men saluför ingen hemslöjd. Vi tror att den butiken tillför ett mervärde till Alsters Herrgård och deras besökare. Många kommer tillbaka eftersom det faktiskt är svårt att finna genuina produkter som dessutom har namngivna slöjdare. Vi vill nu försöka utveckla verksamheter och önska då hyra vån 2 i den västra flygeln. Vi skulle då kunna ställa ut en hel del av de fina alster som nu ligger i förråd men också låta andra slöjdare visa upp sin produktion. Vi vill gärna bidra till en kulturupplevelse där Värmländsk slöjd får den uppmärksamhet den förtjänar. Den utvecklingen vill vi gärna driva tillsammans med verksamhetsansvariga på Alsters herrgård för att helhetsupplevelsen för besökaren ska bli så givande som möjligt.

4 Sammanfattningsvis vill vi, Vi vill gärna hyra vån 2 i västra flygeln i första hand i tre år för att utveckla verksamheten och ansöker samtidigt om ett utvecklingsbidrag på 7500/år i tre år, med början 1 januari Vår förhoppning är att vi under den tiden kunnat etablera en attraktiv miljö i Västra flygeln på Alsters Herrgård som hjälper till att lyfta den Värmländska slöjden. Den har utmärkta traditioner och i ett kulturlandskap som Värmland utgör den en omistlig del av kulturarvet. Styrelsen//Anna Spännande utveckling i Hemslöjdsföreningen Fredag, den 30 jan, hade styrelsen ett mycket givande möte på Alsters Herrgård med representanter från Hemslöjdens förbundskansli. Per Björklund ( kommunikatör) och Agneta Carlson (kansliansvarig) presenterade den övergripande verksamhetsplanen för Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund som är den ideella hemslöjdsorganisation för landets hemslöjdsföreningar. Förbundets uppdrag är att främja hemslöjd i Sverige och visionen är att " Slöjd ska ha en självklar plats i alla människors dagliga liv." Per Björklund gav oss handledning i att hantera webbsite. Nu kan vi lättare ge ut medlemsbladet, informera medlemmar om kommande aktiviteter, kursverksamhet, UVS, utställningar, mm. Det är lätt att hitta information om hemslöjdsföreningar runtom i hela landet. Ett verkligt lyft för oss medlemmar. De introducerade också till oss. Tusentals objekt som finns i museer, hemslöjdsföreningars och hembygdsföreningars samlingar finns för allmänheten att se på och inspireras av. Det är en riktig guldgruva att besöka! Vi i styrelsen tackar för en givande dag och ser fram emot fortsatt samarbete med förbundskansliet. Lucinda Håkansson

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 STYRELSE Ordförande vakant Bengt Nordqvist, Ransäter Inger Axelsson, Gräsmark Annika Berg, Östra Ämtervik Anna Sandborgh, Karlstad Mariha Johansson, Karlstad Maria Hult, Karlstad v.ordf. kassör sekr Ersättare: Lucinda Håkansson, Storfors REVISORER: Bertil Skagerstrand, Storfors Ingemar Green, Munkfors Ersättare: Eva Jannborg Boberg, Karlstad Per Arne Persson, Karlstad VALNÄMND: Vakant Styrelsen har under året haft 7 protokollförda sammanträden samt 3 icke protokollförda möten i UVS-gruppen. Föreningens årsmöte ägde rum söndagen den 16 mars på Hembygdsgården i Sunne. Årsmötet tog beslut om ändring av föreningens stadgar. 18 medlemmar deltog. Ett extra årsmöte hölls på Alsters herrgård, Karlstad söndagen den 28 september. För andra gången togs beslut om att ändra stadgarna. De nya stadgarna gäller from den dagens datum. 23 medlemmar deltog. Vid årets slut hade föreningen 194 medlemmar, en minskning med 17 medlemmar.

6 Föreningen är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR, och är medlem i Värmlands Hembygdsförbund, Sätergläntans Vänner och Folkrörelsens Arkiv samt delägare i Sätergläntan, Hemslöjdens kursgård. Inger Axelsson och Maria Hult har representerat Länshemslöjdföreningen i Värmland på seminariet Hemslöjdens samlingar och den digitala världen i augusti och Annika Berg på föreningsmötet i november i Stockholm. Lhf har samarbetat med Region Värmland, Karlstads kommun, Värmlands Museum, Länshemslöjdskonsulenten, Värmlandsbygdens vävförening, Slöjd och hantverk i Värmland, Alsters Herrgård, Karlstad, Nyeds Hembygdsförening och Fåreningen Fårfest i Kil. Länshemslöjdsföreningen är ansluten till SHRs Slöjdkalender med adress Sök under föreningar. Föreningen har också haft en egen hemsida med adress Föreningens arkiv finns i Värmlands Museums lokaler i Ulvsby, där vi hyr ett för oss avdelat utrymme. C:a 1000 objekt är införda på data. Föreningens boksamling är deponerad på Dahlgrensgården, Nyeds Hembygdsförening, Molkom. Anslag har erhållits från Region Värmland med kr Karlstads Kommun med kr Under hösten 2013 beviljades föreningen ett stipendium på från Helmiastiftelsen till damastutställningen och teamadagen om damast i samband med världsutställningen 1001 inventions from the muslim world. Beloppet betalades ut I början av året inbjöds till UVS-bedömning. 31 alster lämnades in och 26 fick godkänt. Ytterligare en slöjdare fick utmärkelsen Utmärkt Värmländsk Slöjdare nämligen Birgitta Johansson. Slöjdalstren ställdes sedan ut på Bibliotektet i Kristinehamn, Eskebohl Måltid och Mångfald i Kil och Alsters Herrgård i Karlstad. Lhf har förmedlat material och råd, gällande sockendräkter och även materialsatser till handarbeten.

7 Medlemsnytt har utkommit med 4 nummer under året, via mail till de som anmält sin mailadress och via post till övriga. Länshemslöjdsföreningen har under året deltagit i och anordnat kurser, träffar och utställningar enl. nedanstående kalendarium: tom 19/1 Damastutställning på Värmlands Museum i Karlstad 25/2 Sportlovsaktivitet. Tillverkning av snoddar och tovning, samarr med KBAB, Karlstad 28/2- Deltagande i Fårfesten i Kil 2/3 16/3 Årsmöte på hembygdsgården i Sunne 5/5 Studiebesök på Kulturmagasinet i Ulvsby 27/5 UVS-bedömning, Alsters Herrgård 3/6 Invigning UVS-utställning, Biblioteket Kristinehamn. Utställningen pågick hela juni. 14/6 Kurs i gräskronebindningalsters herrgård 26/6 Sommarlovsaktivitet för barn o föräldrar med småslöjd. 4/7 Invigning UVS-utställning, Eskebohl Måltid och Mångfald Kil. Utställningen pågick tom 10/8. 17/8 Invigning UVS-utställning Västra Flygeln, Alsters herrgård i K-d.Utställningen pågick tom 28/9. 26/8 Studiebesök på föreningsarkiv, Arkivcentrum Karlstad 28/9 Extra årsmöte och utdelning av UVS-diplom. 6/11 Arbetsdag hos Bengt Nordqvist för att tillverka vinster till lotteri, Ransberg 29/11- Julmarknad, Alsters Herrgård 30/12 Under julmarknaden på Alsters Herrgård anordnades ett lotteri. Vinsterna var slöjdalster tillverkade och skänkta av föreningens medlemmar. Beträffande föreningens ekonomi hänvisas till resultat- och balansräkning.

8 Länshemslöjdsföreningen i Värmland tackar alla som på olika sätt har stöttat vår verksamhet under året. Karlstad 31 december 2014 Bengt Nordqvist Inger Axelsson Annika Berg Anna Sandborgh Maritha Johansson Maria Hult Lucinda Håkansson

9 LÄNSHEMSLÖJDSFÖRENINGEN I VÄRMLAND Årsmöte söndagen den 15 mars kl 16.00, Alsters herrgård FÖREDRAGNINGSLISTA Årsmötets öppnande Val av ordförande och sekreterare för årsmötet Fastställande av röstlängd Val av två justerare tillika rösträknare Fråga om årsmötet är i behörig ordning utlyst Fastställande av dagordning Styrelsens verksamhetsberättelse Resultat- och balansräkning Revisorernas berättelse Fråga om fastställande av resultat och balansräkn för 2014 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Fastställande av årsavgift för 2016 Val av ordförande Val av styrelseledamöter två år Val av styrelsesuppleanter två år Val av två revisorer ett år Val av två revisorssuppleanter ett år Val av tre valberedare ett år Verksamhetsplan

10 Övriga ärenden Årsmötet avslutas

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2012 Årsmöte DIS-Bergslagen Söndagen den 24 februari 2013 kl. 15.00 Culturen, Västerås. Förslag

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Årgång 1 utgåva 2 I detta nummer Protokoll från årsmötet Kallelse till kamratträff i Skansen Källforskning med Arne Berg Och mycket mera Sjöänd Skans

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND FACKLIGA STUDIER Våren 2012 ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND Uppdaterad 2012-02-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan Information kring fackliga studier våren 2012 3 Facklig introduktion

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Utvecklingen av medlemsavgift

Utvecklingen av medlemsavgift Utvecklingen av medlemsavgift År medlemsavgift/år antal inköpta verk medelpris på verken 1985 120 kr /år 8 st 1752 kr 2012 150 kr /år 15 st 1361 kr Löneutveckling medlemsavgift i % av årsinkomsten Medellön

Läs mer

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan Vårprogram 2016 Innehåll FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan MARS 17 Årsmöte i Karlstads Trädgårdssällskap 1, 8, 12, 19 Beskär dina fruktträd Studiefrämjandet 12, 14

Läs mer

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten RTF-Bladet Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening Nr 4 2015 God Jul! I detta nummer bland annat: Årsmöte 30 januari 2016 Kallelse Läs mer på sid 3 MärkDNA ökar tryggheten Info om Smartwater Läs

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS HEJ SAMSÖBO HEJ SAMSÖBO MARS 2008 HUVUDARTIKLAR: ÖPPET HUS SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS DEBITERING AV UNDERHÅLL/FELANMÄLAN MOTIONER TILL ÅRSTÄMMAN! FÖNSTERRENOVERING TVÄTTSTUGEANVÄNDNING ÖPPET HUS, SÄKERHETSDÖRRAR

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Grönslätts Intresseförening, Hällevik

Grönslätts Intresseförening, Hällevik Grönslätts Intresseförening, Hällevik Protokoll fört vid årsmöte. Plats: Enebacken 2009-07-18 kl 1400 Närvarande representanter för följande tomter: 7002, 7003, 7008, 7013, 7014, 7018, 7019, 7020, 7034,

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

DEMOKRATINATTA. Hur gick det?

DEMOKRATINATTA. Hur gick det? DEMOKRATINATTA Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås.

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

NATTVANDRARNA ANGELHOLM

NATTVANDRARNA ANGELHOLM Ingår i nätverket c Ängelholm 2Q_!4-02-12 ~l 1014-02- 14 KALLELSE ÅRSMÖTE MED NATIVANDRARNA ÄNGELHOLM SÖNDAGEN 2 MARS KL. 16:00 PLATS: HOTEL LILTON JÄRNVÄGsGATAN 29 VÄLKOMNA STYRELSEN Vi bjuder på fika

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 PROGRAM HÖSTEN 2014 ÖPPET HUS: Forskarhjälp under hösten 2014 i släktforskarrummet, biblioteket, Vänersborg MÅNDAGAR 1/9, 15/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 kl 16-18. FÖREDRAG Onsdag

Läs mer

Lunds Lasaretts Idrottsförening

Lunds Lasaretts Idrottsförening Lunds Lasaretts Idrottsförening MÅLSÄTTNING 1 Lunds Lasaretts idrottsförening är en korporationsidrottsförening för personalen inom Lunds sjukvårdsdistrikt, stiftad den 9 oktober 1950. Föreningen har som

Läs mer

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND Stadgar för föreningen Björndammens Masugn. Antagna på stämma den 18.5 2013. Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2 STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Solängets Travsällskap. Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål 2 anordna travtävlingar verka

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007 Årgång 10 Nr 6 September 2007 INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014 Väv i Väst Informationsblad nr 1, febr 2014 Ordföranden har ordet Den här gången tänker jag ta upp lite om vad som hänt och är på gång i föreningen utöver de aktiviteter som vi normalt arrangerar. Vi kan

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

GRObladet. Skellefteå trädgårdssällskap för inspiration, fakta, tips och idéer. Nummer 1 2016

GRObladet. Skellefteå trädgårdssällskap för inspiration, fakta, tips och idéer. Nummer 1 2016 N GRObladet Skellefteå trädgårdssällskap för inspiration, fakta, tips och idéer Nummer 1 2016 Ordförande Gunilla Lundmark 0910-51548 Furubacksvägen 14 076-118 37 40 932 37 Ursviken gunilla.ursviken@gmail.com

Läs mer

Välkommen till Julita gård!

Välkommen till Julita gård! Julita gård 2014 23 Grind till lantbruksområdet M WC 22 21 20 26 Buss 27 WC P 24 Buss Lantbruksområdet Välkommen till Julita gård! 25 1. Entré & utgång Museibutik 2. Wärdshus 3. Bäckstugan 4. Pettsongården

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Connect Green. För tillväxt i svensk miljöteknik

Connect Green. För tillväxt i svensk miljöteknik Connect Green För tillväxt i svensk miljöteknik En arena för svensk miljöteknik 107 68 miljöteknikföretag deltog i satsningen under 2013-14. av dessa presenterade för investerare. Connect Green är en långsiktig

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 1 Öppnande/inledning/dagordning Föreningsordförande, Roland Nyman, hälsade alla välkomman och lämnade ut dagordning med tillhörande

Läs mer

Ordföranden har ordet!

Ordföranden har ordet! Nr 1 2016 Ordföranden har ordet! Länsförening HjärtLung Västra Götaland har en aktiv roll i HjärtLungs verksamhet. Jag känner mig stolt och tacksam över det förtroende jag fått av medlemmarna att som ordf.

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002.

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. Närvarande från styrelsen; Göran Ahlqvist Lars Axenfalk Lennart Lidén Roine

Läs mer

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013 Arådalsnytt Nummer 43, juli 2013 Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening Tidningen finns även på: www.aradalen.com Vi är inne i ett generationsskifte bland stugägarna. Det innebär att det är några

Läs mer

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB Stadgar för STADGAR GÄLLANDE FÖR - ANTAGNA 1983 - REVIDERADE 1989, 1990, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2011-05-19/CN. 1. NAMN OCH HEMORT Viggbyholms båtklubb bildades den 31 augusti 1947 under namnet Stora

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2016 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 23 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 23 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2011-03-23 Diarienummer:2008-001 R Turismcheckens namn Elinor Krabbe Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Transnationellt utbyte Reggio Emilia

Transnationellt utbyte Reggio Emilia CREARE VIVERE Transnationellt utbyte Reggio Emilia Rapport från resa 16 20 mars 2014 Reflektioner från resan till Reggo Emilia med deltagare från Sunne kommun, Torsby kommun och Munkfors kommun genom EU-projektet

Läs mer

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR För dig som bor eller arbetar, är registrerad medlem, i Unionen Östra Sörmland/Gotland. Vilket bland annat omfattar kommunerna: Botkyrka

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, vån 2, stadshuset kl 13:00 14:15 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

JER.NET NR 4 DECEMBER 2014

JER.NET NR 4 DECEMBER 2014 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 DECEMBER 2014 - Välbesökt årsmöte - Bayerafton & Rackartaj - Vem blir årets Lucia? RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET Klubbens årsmöten brukar inte vara särskilt dramatiska

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Klipp ur sidan, tejpa och sänd den till REV (portot betalt) eller faxa hela sidan till 08-20 74 78. Till REV, Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35-37

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska Spännande möte mellan KMS, segelklubben och kommunen sidan 11 Ett antal till synes kvarlämnade båtar på slipområdet efterlyser sina ägare sidan 3 Kameraövervakning nästa steg för ökad säkerhet på slipområdet.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15 Årsmöte 2016-01-15 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 15 januari 2016 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av två justeringsmän att

Läs mer

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Fastställda av Svenska Terrierklubbens styrelse 2009-12-16 att gälla fr.o.m. 2010-01-01 Redaktionellt justerat 2012-03-31 i 7 avseende numrering av moment

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer