DEN ENKLA EN BÄTTRE VÄGEN TILL RÄTT FÖ R DIN VER KSA M HET? POSTHANTERING. Det måste finnas ett bättre sätt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DEN ENKLA EN BÄTTRE VÄGEN TILL RÄTT FÖ R DIN VER KSA M HET? POSTHANTERING. Det måste finnas ett bättre sätt"

Transkript

1 NÄR ÄR FRANKERING RÄTT FÖ R DIN VER KSA M HET DEN ENKLA VÄGEN TILL EN BÄTTRE POSTHANTERING Undrar om det är rätt porto Tänk om jag kunde använda tiden till något annat! Det måste finnas ett bättre sätt En lägre kostnad vore bra!

2 innehåll Vad är frankering Det är väl självklart, eller Nej, kanske inte, men vi kan förklara... Varför välja frankering i stället för frimärken Varför inte bara tillbringa hela dagen på posten istället. Ta reda på det här... Hur frankering fungerar Processen steg för steg, hur frankering fungerar på ett företag... Hur började det Vi ska inte tråka ut er, men vi tycker det är intressant hur långt frankeringstekniken har kommit... När du bestämt dig för att en frankeringsmaskin är något för dig - vi visar dig de alternativ som Pitney Bowes har att erbjuda...

3 WHAT IS FRANKING IT S JUST LIKE STAMPS RIGHT vad WHAT IS FRANKING IT S JUST LIKE STA M PS RIG HT Vad exakt är frankering FRANKERING ÄR ETT SÄTT ATT SNABBT APPLICERA PORTO PÅ BREV Frankeringsmaskinen trycker en poststämpel med rätt portobelopp på dina brev (ersätter frimärken). I stämpeln går det även att få ett meddelande eller en logotyp. De portopengar som skall användas för att betala portot laddas ned på frankeringsmaskinen via telefon eller dator från ett företagskonto. Det gör att ditt företag kan betala för porto utan att gå till posten, eller behöva ha ett lager med frimärken på kontoret. Frankeringsmaskiner finns i olika storlekar - från små instegsmaskiner till stora avancerade modeller som kan frankera hundratals brev på bara några minuter! Endast ett begränsat antal företag tillåts av Posten att tillhandahålla maskiner som de sedan hyr ut företagskunder. Pitney Bowes är Sveriges marknadsledande leverantör av frankeringsmaskiner.

4 varför Varför behöver DITT företag GÖR ditt företag MER EFFEKTIVT en frankeringsmaskin Med hjälp av en frankeringsmaskin kan du spara tid och pengar... dag efter dag... brev efter brev. För en minimal investering, ger en frankeringsmaskin dig stora fördelar. Ditt alldeles egna postkontor på kontoret! sparar tid åt ditt företag. Genom att använda en frankeringsmaskin får ditt företag omedelbar tillgång till ett brett utbud av försändelseslag och distributionsalternativ direkt på kontoret. 1:a-klass brev, Ekonomibrev, Porto Betalt, Utrikes och så mycket mer! Med den inbyggda vågen på frankeringsmaskinen väger du din post, snabbt och exakt.

5 WHAT IS FRANKING IT S J U S T LIK E STA M PS RIG H T varför Sätt bara på några sparar DITT företag TID & PENGAR frimärken - det borde räcka Din frankeringsmaskin skriver både exakt porto på kuvertet och räknar ut hur mycket portopengar du har kvar, vilket naturligtvis är mycket effektivare än att sätta fast en slumpmässig mängd frimärken på framsidan av ett kuvert. Det bästa med en frankeringsmaskin är att du kan hantera din post enkelt och effektivt. Ett tryck på en knapp och det är klart. Överväg hur mycket det kostar i tid och pengar att ta sig till postkontoret för att köpa frimärken och sedan sätta på dessa för hand. En frankeringsmaskin är alltid på plats och har alltid tid att göra jobbet. Inget behov för att någon ska slösa värdefull tid i kö för frimärken - tidsödande och inte lönsamt för ditt företag. innebär att den tid det tar att köpa frimärken nu kan investeras på annat håll i din verksamhet.

6 varför B-post Utrikes 7 Kr Inrikes Besparingar, besparingar Pounds Pounds Pounds Kronor TWENTY TWENTY TWENTY SJU och mer besparingar! sparar företag pengar Oavsett om ditt företag skickar fem brev om dagen eller flera hundra brev om dagen så gör en frankeringsmaskin att du från första brevet får rabatt hos Posten. Med minst 90 öre per frimärke och upp till 38% i rabatt ger detta betydande besparingar och minskade kostnader i samband med att du skickar din post. Och det är inte allt, den noggranna vägningen i sig kan spara ditt företag upp till 15% i portokostnader - och eliminerar dessutom risken för överfrankering (för mycket porto för att vara på den säkra sidan ) eller underfrankering (som leder till straffavgift).

7 varför Season s Greetings! Marknadsför ditt företag på varje brev! hjälper ditt företag att synas kan hjälpa dig att marknadsföra ditt företag genom att trycka er logotyp eller presentera ett viktigt meddelande direkt på kuvertet. Skriv ut grafik och reklammeddelanden på kuvertet - ett kraftfullt och kostnadseffektivt sätt att marknadsföra ditt företag! Varje brev ger dig en möjlighet att kommunicera med dina kunder innan de ens öppnat posten. Missa inte potentialen - inkludera en grafisk hälsning på ditt utskick, inkludera företagets logotyp på din vanliga korrespondens eller en QR-kod för att uppmuntra mottagarna att besöka din hemsida via sina smartphones.

8 varför Och en annan sak... WHAT IS FRANKING WHAT IS FRANKING IT S JUST LIKE STAMPS RIGHT IT S JUST LIKE STA M PS RIG HT GÖR stor skillnad för ditt företag Som alternativ till ett meddelande kan frankeringsmaskinen istället skriva din returadress på dina brev, så att olevererbar post returneras tillbaka till dig av Posten. Detta förbättrar kvaliteten i ditt kundregister och minskar kostnaderna för framtida utskick och marknadsföringskampanjer. behandlar din post snabbt och effektivt och som ett resultat ökar din produktivitet. Postens rabatter och besparingar, från att alltid betala rätt porto, kombinerat med unika marknadsbudskap på din post, gör att en frankeringsmaskin hjälper dig att öka din verksamhetsvinst. Det ger dig en värdefull fördel gentemot dina konkurrenter.

9 hur Hur fungerar det 1 Placera ditt brev på frankeringsmaskinens våg. 1:a klass 2 Välj försändelseslag. är enkel ATT ANVÄNDA Ha en trevlig dag! 3 Välj det meddelande du vill ha på ditt kuvert. 4 Maskinen räknar automatiskt ut rätt porto. Merry Christmas! 5 Lägg ett kuvert i inmatningen. Det frankeras automatiskt med rätt porto, datum, företagets logotyp eller budskap. Ha en trevlig dag! 6 Lägg din post i lådan för utgående post. Så lätt är det! This sequence does vary depending on what type of mail you re sending and whether you have a Business Posting Box at your location. This sequence is based on our entry level DM50 franking machine. Consider an upgrade or a folder and inserter if you need something much faster.

10 när Lite historia... Pitney Bowes uppfann FRANKEring SÅ VI kan VÅRa SAKER Frankeringsmaskinens ursprung kan spåras tillbaka till 1902, när Arthur H. Pitney, grundare av Pitney Postal Machine Company, började söka efter ett sätt att eliminera behovet av att slicka och sätta på frimärken. Genom ett samarbete med Walter Bowes, bildades Pitney Bowes 1920 och introducerade världens första auktoriserade frankeringsmaskin. Tidiga maskiner var manuella, med hjälp av vevar och färg för utskrift på papper. Sedan dess har frankeringsmaskinen utvecklats till den moderna version vi känner idag med digitala system. Endast ett begränsat antal företag tillåts av Posten att tillhandahålla maskiner som de sedan hyr ut företagskunder. Pitney Bowes är Sveriges marknadsledande leverantör av frankeringsmaskiner.

11 > nu! Har du bestämt dig MINDRE krångel sparar PENGAR Om du känner att, efter att ha läst vår information, att du vill veta mer om hur Pitney Bowes kan spara tid, pengar åt ditt företag, ta kontakt med oss redan idag! & TID Ring oss redan idag