Ekenäs hotell, Sydkoster , 10:00-15:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekenäs hotell, Sydkoster 2010-09-17, 10:00-15:00"

Transkript

1 Plats och sammanträdestid Beslutare Ekenäs hotell, Sydkoster, 10:00-15:00 Göran Bengtsson ordfårande Länsstyrelsen i Västra Gerd Melin Tanums kommun Sveja Daceva-Filipova Strömstads kommun Göran Larsson Kostemämnden Bemt Jonasson Rossö samhällsfårening Birgitta Agren Tjämö samhällsfårening Seved Green Kosters samhällsfårening Kerstin Johannesson Göteborgs universitet Tjämö Claes Johansson, Fisket i Norra Bohuslän Ej tjänstgörande ersättare Maria Wogenius Kosters samhällsfårening lma Andersson Kostemämnden Lars Coster Tjämö samhällsfårening Göran Gunnarsson Rossö samhällsfårening Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anders Bergquist N aturvårdsverket adjungerad Anders Tysklind nationalparkschef fåredragande Anita Tullrot bitr. nationalparkschef fåredragande Andrea Morf Göteborgs universitet forskare Anders Godhe Göteborgs universitet forskare Stefan Husar, naturvårdare, Kosterhavsfårvaltningen Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerare koslerhavet. vastragotaland@ lansstyrelsen.se Kosterhavets hems ida:

2 Sammanträde 'datulll 27 Öppnandet av sammanträdet ror s möte Ordförande öppnade mötet Val av justerare Godkännande av dagordningen Godkännande av föregående protokoll beslutar att utse Kerstin Johannesson och Göran Larsson till justerare att godkänna dagordningen att godkänna föregående protokoll Delge ; Ko terhavsdejegarionen el O Länsstyrelsen i Västra Göraiands län E-po tadress: kos ter havet, vasrragor.lland@lansstyrelsen.se KOstel'havers hems ida: w\vw.ko terhavet.se

3 28 Läget inaturumsfrågan. Anders Bergquist och Anders Tysklind redovisade det förslag till utfonnning av naturum som tagits fram av White Arkitekter. Det har även presenterats för en referensgrupp med bl a representanter från Strömstads kommun och Kosternämnden och skall redovisas för fastighetsägare och verksamheter vid ett möte F örslaget bygger på de synpunkter som kom in under försommaren vilket innebär att hålla byggnadens höjd lika med eller helst lägre än befintligt rökeri, klara funktionerna i naturum samt att den yttre utfonnningen skall ta upp fonnspråket i hamnmagasin- och sjöbodkaraktär med det kravet på god arkitektur. En första kalkyl indikerar att detta förslag klarar de ekonomiska ramar som angivits. Den inre miljön är ännu ej detaljstuderad. Salmnanfattning av diskussion i : Studera ytterligare fönster, dess placering, för att skapa "lättare" fasader utan att försvåra för kravet på bra utställningsyta inne. Viktigt att göra olika funktionsstudier av innemiljön exempelvis hur man tar emot en större grupp, flödet genom utställningen etc. Intressant taklösning, både visuellt från utsidan och insidan. Måste klara snödrev i de inre ränndalama - en konstruktionsfråga. Viktigt med anpassad skyltning av naturumet, både från landsidan, men även från sjösidan. Sjösidan - stora möjligheter, regn- och solskydd, plats att äta matsäcken, barnaktiviteter, krabbfiske, besöksplatser (båtar), angöring för mindre turbåtar etc. Cafefunktionen är borttagen från läget i Långagärde pga att Ekenäs har så många andra alternativ i närheten men om dessa är stängda bör det ändå fimlas en möjlighet för att få en kopp kaffe. Stor vikt skall läggas vid barn- och ungdomsperspektivet i den fortsatta processen i detaljarbetet i naturumets funktioner. N aturvårdsverkets arbete med att skapa en gemensam identitet för svenska nationalparker bör beaktas i detaljarbetet för Kosterhavets naturum. Förutom Referensgruppen skall även vara en aktiv part i den fortsatta processen. Om förslaget, som nu håller sig inom befintlig detaljplan, även tas emot positivt vid planerat infolmationsmöte 20 l kommer troligen en bygglovsansökan lärmlas in strax där efter till Strömstads kommuns Miljöoch Byggnämnd. Målsättningen kvarstår att kumla öppna Kosterhavets naturum på Nationalparkernas Dag 2012 dvs 24:e maj. Kosterhavets hernsida:

4 SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Sammanträde datum folt. 28 KosterhavsdelegationeJl beslutar att stö tja en fo rtsatt pr ce s att förverkliga Ko terhavets naturui11 på Ek näs samt att ovan protok Usanteckoingar bifoga det fo rtsatta arbetet. Delges: Naturvårdsverket Andel' Bergquist Kosterhav delegationen el o Länsstyrelsen i Väs tra Götabnds Lm 40J 40 Göteborg, -postadress; k(rrerhavet. vasrragotaland@ lansst-yrelsen.se Kosterhavets hemsida;

5 29 Redovisning av Entrebyggnationer/planering. Resö Fortsatt detaljplanering i Tanums kommun. Inget nytt framkommit om läget i detaljplaneprocessen. Rossö Upphandling pågår av byggnation. Bygglov skall avgöras av Strömstads kommuns Miljö- och Byggnämnd Förutsatt positivt beslut om bygglov kan byggnation påbörjas i slutet av oktober. Parallellt skall en mindre parkering anordnas på kommunal mark i enlighet med kommunens parkeringsnorm. Skall vara tillgänglig i samband med entrens tänkta öppnande i maj S altö/tjämö Upphandling pågår av byggnation. En1igt uppgift skall bygglovsbeslut tas genom delegationsbeslut avseende anläggningen på Saltö inom kort. Förutsatt positivt beslut kan byggnation påbörjas i slutet av oktober. Strömstads kommun genom dess Tekniska fårvaltning har ansökt om ledningsrätt hos Lantmäterimyndigheten får att kunna anlägga VAledningar mellan Tjämö och parkeringen på Saltö. Parallellt med VAarbetet är avsikten att en gångväg skall anläggas mellan parkeringen på Saltö och till bron mellan Saltö och Tjämö. En markägare motsätter sig detta så länge problem kvarstår med framkomlighet, nedkräpning mm på fastigheten Saltö l: 13. Länsstyrelsen och Strömstads kommun har ingen annan uppfattning att en lösning måste komma till stånd men detta kan påverka när gångvägen kan anläggas. Över sundet mellan Saltö och Tjämö finns en gångbrygga projekterad men är ej med i pågående upphandling. Den nu omarbetade entre funktion vid Öms brygga är nu reducerad till endast markör, infoskylt, bronsmodell som monteras på betongplatta med infälld ljusslinga i form av mareldsplankton i fårstoming. Detta är nu fårernåi får upphandling tillsammans med Saltö parkering och de funktioner som skall anläggas där. Tydlig vägvisning till parkeringen på Saltö skall annonseras vid Öm på Tjämö. Funktionen på Tjämö inklusive gångbryggan är en separat bygglovsansökan. Beredningen av bygglovet får Tjämö pågår. Strömstad Ej klarlagt var vi kan anlägga de yttre entre funktionerna på Torget. FOlisatt dialog med Strömstads kommuns berörda nämnder nödvändig. e/o Länsstyrelsen i Västra kosterhavet. vastragotaland lansstyrelsen.se Kosterhavets hems ida:

6 forts. 29 Integreringen av entrefunktion i Strömstad Tourists lokaler i Tullhuset har varit nedprioriterad avvaktan på helheten for Strömstadentren men ett samarbete om information och utrymme for utställning har fortsatt under Protokollsanteckning: Birgitta Agren lyfter frågan om vikten av att gångbron mellan Saltö och Tjärnö blir av och att den är mer prioriterad än gångvägen på Saltö dvs att gångbryggan gärna kan komma fore gångvägen. beslutar att notera infonnationen att ovan synpunkt om gångbryggan mellan Saltö och Tjäl11ö beaktas i det fortsatta arbetet med entrefunktionel11a på Saltö/Tjäl11ö. Delges: Gätalands län Kosterhavets hernsida:

7 Sanmlanträdesdatum 30 Ansökan om delfinansiering från Samförvaltningen Norra Bohuslän avseende Samförvaltningen Norra Bohuslän har inkommit med en ansökan om medfinansiering för att kunna bedriva verksamhet under Målsättningen för Samförvaltningen är att fr o m 2012 har en långsiktig organisationsform och finansiering. Ansökan är för medfinansiering är på kr. Protokollsanteckning: Ordförande finner det svårt att inom både budget och uppdrag gällande Kosterhavets nationalpark finna en möjlighet att ge bidrag av detta slaget utan de bör hänvisas till de berörda huvudmän som finns dvs till Länsstyrelsen och Naturvårdsverket. Dock skall det understrykas att är mycket positiva till att Samförvaltningen i Norra Bohuslän finner en långsiktighet i deras uppdrag. beslutar att avslå ansökan medfinansiering att uppmana Samförvaltningen i Norra Bohuslän att ansöka om medfinansiering hos Länsstyrelsen avseende 2011 års verksamhet. Delges: Samförvaltningen Norra Bohuslän, clo Strömstads kommun Kosterhavets hems ida:

8 Saml1lanträdesdatum 31 Förfrågan från Samförvaltningen i Norra Bohuslän om att deras roll som samverkansgrupp till även skall innefatta vattenbruk. En förfrågan är framställd till från samförvaltningen i NotTa Bohuslän om att deras roll som s amverkans grupp, som idag rör yrkesfisket i Kosterhavet, även skall omfatta yrkesmässigt vattenbruk. Protokollsanteckning: finner det lämpligt att samordning kan ske inom flera områden för att ej administrera fler samverkansgrupper än nödvändigt dock måste Samförvaltningen i NotTa Bohuslän öppna för en god representation av vattenbruket dvs även till vattenbrukare som ej är kopplade till yrkesfisket. beslutar att vara positiva till att Samförvaltningen i NotTa Bohuslän även kan utgöra samverkansgrupp inom vattenbruket under förutsättning att Samförvaltningen i NOtTa Bohuslän breddar sitt uppdrag att även omfatta vattenbruket i vid mening. att Kosterhavsförvaltningen får i uppdrag att föra en dialog med Samförvaltningen i Norra Bohuslän i delula fråga. Delges: Samförvaltningen i Norra Bohuslän, c/o Strömstads kommun Kosterhavets hemsida:

9 Sanmlanträdesdatum 32 Rapport från dokumentationsarbetet om Kosterhavsprocessen. Andrea Morf, Göteborgs universitet, redovisade några av de intryck som framkommit i arbetet med att dokumentera Kosterhavsprocessen. Slutrapport skall redovisas for Naturvårdsverket i slutet av november Diskussion om att bilda en nationalpark i Olmådet har pågått till och från i ca 30 år. Från början var det präglat av ett "uppifrån och ned"- perspektiv och tanken om en nationalpark, betydligt mindre än vad Kosterhavet blev, fick aldrig ett folkligt stöd i tidigare forsök. Först när frågan väcktes i samband med översyn av natuneservatet på Kosteröama började fi'ågan få fäste på allvar. Naturligt var att det också var de boende på Kosteröama, främst genom Kostemämnden, som såg ett behov och möjligheter i en nationalpark. Behoven i fonn av att få ordning i skärgården exempelvis renhållning, strandsopoma, ökad fi'itidsbåtsaktivitet, igenväxtning av kulturlandskapet. Möjligheter exempelvis i fonn av ett ökat underlag for helårsboende att få sysselsättning, både i direkta skötselåtgärder men kanske främst i en bredare bas for besöks- och upplevelsenäringen. Att forena detta med skydd for natur- och kultunniljöer var en gemensam grund som lokalsamhället och myndigheter såg som en framgångsfaktor. Rubriken "Bevarande och utveckling i samspel" slogs fast i den forstudie som genomfordes 2005 och som också berörda kommuner ställdes sig bakom. Från stuprör till integrativt tänk. Dokumentationen kommer att påvisa Kosterhavsprocessens olika skeenden, kritiska frågor, relationen mellan helårs- delårs- och fritidsboende, synen på kommunemas engagemang, olika delar i Kosterhavet och hur de har upplevt processen lllin mm. Bland de kritiska frågoma som hanterades i Kosterhavsprocessen kan nälllilas nationalparkens relation till fisket samt forval tningsorganisationen. En redovisning bör ske till då rapporten är klar. beslutar att notera infonnationen Delges: Kosterhavets hemsida:

10 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Kort redovisning av sommaren Kosterhavets första. Naturumsverksamheten och andra informationsinsaster. Med relativt kort varsel kunde Kosterhavet få till ett temporärt naturum i Västrabo på Nordkoster. 2:e juli öppnades naturumet och sommarpersonal anställdes for bemanningen. Utställningsmaterial, foldrar, bildspel, böcker och fotoutställning från Stefan Edmans Kosterhavsbok mm utgör innehållet i naturumet. Sommarpersonalen, en marinbiolog och en naturvårdsbiolog, kunde hålla naturumet öppet varje dag fram till 22:e augusti. Ca 3000 besökare noterades under delma tiden samt ca 200 deltog i de guidningar på Nordkoster som utgick från naturumet ett par gånger i veckan. Efter den 22:e augusti har vi haft helgöppet i september och vidare under hösten skall naturumet vara tillgängligt vid foranmälan. Västerhavsveckan i början på juni innebar for Kosterhavet att vi bl a hade guidningar två gånger om dagen vid naturumet samt fri entre till akvarierna på Lovencentret. Samarbetet med Lovencentret folisatte hela sommaren med utställning och filmvisningar. Skärmutställningar har placerats ut på flera ställen. Folder om fisket i nationalparken har tagits fram i samarbete med SamfOrvaltningsinitiativet i både svensk och engelsk version. Hemsidan och Facebook har utvecklats och utvecklas efter hand. Foldrar har spridits i hela Olmådet. NP-skyltningen har fortsatt och det finns nu även skyltar i Grebbestad och på Väderöama. Kosterhavets forsta snorkelled öppnades i augusti vid Rörvik på Sydkoster. Uppmärksammat och inspirerar till fler snorkel/dykleder i Kosterhavet. Tillsynen i Kosterhavet. Ett mycket bra samarbete med Kustbevakningen har etablerats. Förutom deras tillsynsinsatser har Kosterhavsforvaltningen haft löpande tillsyn. Även djurhållaren i Kosterarkipelagen (Kosterstiftelsen) har haft uppdrag att informera besökare i området i samband med deras djurtillsynsrundor. Den samlade erfarenheten av sommaren 2010 är att de allra flesta besökare källl1er till att det nu är en nationalpark i området med vissa nya regler. Prioriterad insats har varit att infonnera och forklara bakgrunden till vissa foreskrifter. Polisanmälningar har gjorts avseende flygfarkoster som flugit under 300 meter. Dessa anmälningar har dock belyst brister i regelverkenilagstiftningen vad avser reglering i luftrummet via Miljöbalken. Särskild utredning av detta måste göras infor Delge: Kosterhavets hems ida:

11 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 34 Övriga frågor. Birgitta Ågren, Tjärnö samhällsförening. Lyfter frågan om hastighetsbegränsning iiimerskärgården. Allt fler snabbgående båtar och vattenskotrar trafikerar skärgården och även i innerskärgården. I sig utanför Kosterhavets nationalpark men det vore önskvärt både av biologiska som friluftslivsmässiga skäl att reglera hastigheten i området. Frågan föranledde inte något beslut vid mötet. Claes Johansson, Fisket. Önskar en föredragning för av sakkunnig avseende säl- och skarvsituation i området vid senare tillfälle. Sammanträdet avslutas, nästa sammanträde skall avhållas på Resö 3:e december kilo.oo. Delge: kosterhavet. vastragotalancl@ lansstyrelsen.se Kosterhavets hernsida:

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S)

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-04-23 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Backetjärns camping, 2004-09-30 kl 09.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Klöstre 37:11, nybyggnad ATV-bana utgått 3

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig?

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? Foto Maria Pålsson Svalövs kommun Välfärdsberedningen Maj 2010 1 Innehåll Sammanfattning 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-10-24 79 (95) Plats och tid Gyllene salen, Apotekshuset Vingåker, måndagen den 24 oktober 2011, kl. 09.15-11.00 Beslutande Jörgen Larsson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Maria Pestrea,

Läs mer

Minnesanteckningar från temagruppsmöte med kommuncheferna

Minnesanteckningar från temagruppsmöte med kommuncheferna Minnesanteckningar från temagruppsmöte med kommuncheferna Författare: Lena Boman och Elsie Hellström Innehållsförteckning Datum: 2010-04-22 1 Nulägesgruppen Sverker Hellström Succkie Gunnarsson Uppdatering

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

Jävsnämnden 2015-03-12

Jävsnämnden 2015-03-12 Jävsnämnden 2015-03-12 Jn 1 Säter 7:1, Säter Uppsättning/utbyte av del av befintlig skylt/ljusanordning med programmerbar display... 2 Jn 2 Revidering av kalendarium 2015... 4 Jn 4 Redovisning av delegationsärenden...

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte PROTOKOLL 1:5 Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-04 19.00 21.00 Adelövs skola Kenneth Malm Ingemar Karlsson Uno Ljungberg Annika Hansson Helena Karlsson Kristina Karlsson

Läs mer

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl. 13.15 16.40 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson (s)

Läs mer

Koncernkontoret Enheten för demokratiutveckling

Koncernkontoret Enheten för demokratiutveckling Koncernkontoret Enheten för demokratiutveckling Annika Bahrtine Integrationshandläggare 040-675 31 45 annika.bahrtine@skane.se Rapport Datum 2015-10-19 Version Dnr 1500709 1 (5) UTVÄRDERING AV MALMÖFESTIVALEN

Läs mer

Turism i Kosterhavets nationalpark

Turism i Kosterhavets nationalpark Turism i Kosterhavets nationalpark - Förslag till samverkansmodell mellan turism och förvaltning. Bakgrund Syftet med Kosterhavets nationalpark, liksom för övriga nationalparker, är att skydda värdefull

Läs mer

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden PROTOKOLL 1/2016 PROTOKOLL 1/2016 Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

Södertälje Båtsällskap

Södertälje Båtsällskap Styrelsemöte 4:e november 2014 kl. 19:00 21:00 i klubbhuset i Torpa Närvarande: Seppo Martikainen Per Göran Traung Rolf Pettersson Mauritz Forsström Ulf Oscarsson Lars Axelsson Hans Larsson Bertil Karlsson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10)

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 10 december 2012 kl. 13.30-16.30. Beslutande Per Garnegård (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande Göran Widing

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN Mötesdata: Tid och plats Eds Församlingsgård Onsdagen den 17 april 2013, klockan 18:30 Närvarande: Medlemmar enligt bifogad röstlängd Protokollet

Läs mer

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör Protokoll Nr 2014-8 Sammanträdesdatum 2014-11-12 Sammanträdestid 9.00-9.40 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Tjänstemän Linda Larsson,

Läs mer

Lars Henriksson (C), tjänstgörande ersättare 35

Lars Henriksson (C), tjänstgörande ersättare 35 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 13 april 2015 kl. 13.30 16.45 Sida Beslutande Tommy Lövquist (S), ordförande Birgitta Bengtsson (S) Roland Johansson (S) Eva Dickner (Mp) Peter

Läs mer

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp)

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Sidnr 1 (17) Plats och sammanträdestid Beslutare Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Övriga

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden 2012-07-20 Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, onsdagen den 20 juli 2012, klockan 09:00 10:00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders Burman

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Gillbergarummet, Städet, tisdagen den 29 mars 2016 kl 14:00-15:10 Ajourneringar - ande Ledamöter Mikael Norén (S), Ordförande Andreas Alerfors (M), 1:e vice ordförande, tjg ers Thomas

Läs mer

Översikt Område B. = sjöbodslägen för fortsatt utvärdering = Inaktuella lägen

Översikt Område B. = sjöbodslägen för fortsatt utvärdering = Inaktuella lägen Översikt Område B 13 09 09 B1 : 12 st bodar i höjdläge lika Gökboa = minhöjd mot havet B2 : 7 st bodar 34 cm högre än Gökboa B3 : 7 st bodar i höjdläge lika Gökboa B4 : 3 st bodar i höjdläge lika Gökboa

Läs mer

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Inledning Aktiviteter inom vattenråden är en av hörnstenarna för lokal förankring av den svenska vattenförvaltningen.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-16 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 77 56 Anmälan av delegationsbeslut... 78 57 Delgivningar... 79 58 Delårsbokslut

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-12 Sida 1 (13) Ekängsbadet Surahammar Måndag 12 oktober 2015, kl.15.00-16.50

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-12 Sida 1 (13) Ekängsbadet Surahammar Måndag 12 oktober 2015, kl.15.00-16.50 1 (13) Plats och tid Beslutande Ekängsbadet Surahammar Måndag 12 oktober 2015, kl.15.00-16.50 Leif Carlberg (S) ordförande Kjell Krüger (S) Eva Björk (C) Yvonne Gmeiner (Fp) Johanna Olofsson (M) Seija

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Väg E20 delen förbi Hova

Väg E20 delen förbi Hova VÄGPLAN Väg E20 delen förbi Hova Gullspångs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse 2014-05-23 Projektnummer: V85631195 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse - Vägplan för E20 förbi Hova Skapat av:

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Strået, kl. 13.40 15.25 Ajournering kl. 14.40 14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Torsten Vigre (M), tjänstgörande ersättare för Olof Röstin (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov 2003-09-10 Nr 6 / 2003-2004 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 10 september 2003 kl 18,30 21,30

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser.

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Båtsam 2013-10-04 Tekniska nämnden Karlskrona kommun Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Tekniska förvaltningen har översänt förslag till förändrad taxa för kommunala

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-14 Innehåll 65 Godkännande av ärendelista... 94 66 Anmälan av delegationsbeslut... 95 67 Delgivningar... 96 68 Detaljplan för Bosebygd 1:485 m.fl. (Duvgatan 5-9)

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Plats och tid B-rummet, kl. 19:00-21.10 Beslutande Lars-Erik Wollmér(s), ordf, 158-175, 177-178 Klas Hult(s) Anita Danielsson(s) Nils Holmqvist(m),

Läs mer

Sydkoster och i Kosterhavets nationalpark , kl 9:00 15:00

Sydkoster och i Kosterhavets nationalpark , kl 9:00 15:00 /Ytre Hvaler-styret Plats och sammanträdestid Sydkoster och i Kosterhavets nationalpark, kl 9:00 15:00 Närvarande : Sven Swedberg, ordförande, Länsstyrelsen i Västra Louise Thunström, Tanums kommun Ronnie

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

En önskad långsiktig utveckling i norra Bohuslän Reflektioner och frågeställningar. Diskussionsunderlag på väg mot en strukturbild för norra Bohuslän

En önskad långsiktig utveckling i norra Bohuslän Reflektioner och frågeställningar. Diskussionsunderlag på väg mot en strukturbild för norra Bohuslän En önskad långsiktig utveckling i norra Bohuslän Reflektioner och frågeställningar Diskussionsunderlag på väg mot en strukturbild för norra Bohuslän Innehållsförteckning INLEDNING...2 1. BOSTAD OCH BYGGANDE

Läs mer

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se Dialogen om torget 27 mars 22 maj 2013 www.karlskoga.se 2 (8) Bakgrund Under juni 2012 beslutade kommunstyrelsen att en medborgardialog om hur framtidens torg i Karlskoga ska utformas. Dialogens syfte

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning Pensionärsrådet 2005-03-08 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 8 mars kl 13.00 14.45. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf

Läs mer

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras.

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras. 21 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Översiktsplanerare Carolina Fintling Rue informerar om förslaget till ny översiktsplan och bygglovchef Martin Fahlman informerar

Läs mer

Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag

Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag Datum Bilaga till protokoll styrelsen 2007-12-14 Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag Kommunförbundet Skånes vision att anta vision för förbundet enligt bifogade

Läs mer

Processgrupp Plan- och byggfrågor

Processgrupp Plan- och byggfrågor Processgrupp Plan- och byggfrågor Flera representanter med olika arbetsuppgifter och arbetslivserfarenheter från respektive enhet har varit delaktiga i processgruppen. Kartläggning av organisationerna

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15)

Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15) Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 20 februari 2012 kl. 13.30-17.30. Beslutande Per Garnegård (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:00 21.30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 88 BMN 89 BMN 90 BMN 91 BMN 92 BMN 93 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-17.00 Beslutande Annica Eriksson (s) Mats Gullberg (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Gulli Wallgren (s) Lisbet Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Nordinskolan i Smålandsstenar, kl 08.00 10.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) ordförande Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef Tid: Plats: PROTOKOLL 1(13) kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Älven, Kommunförvaltningen Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Ulf Lundberg, v Magnus Sandin, c Esbjörn Henriksson, fp Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 14.00-15.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande

Läs mer

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström.

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström. Protokoll 1 (9) Plats och tid: Kulturens Hus, Rådhussalen, Hudiksvall Fredag den 11 september 2015, kloclan 10.00-10.50 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Olle Borgström, S, ordf Susanne Wilfer,

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern Kommunala Rådet för 2012-05-24 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.00, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp) Marianne Eriksson (s) Henry

Läs mer

Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00

Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00 I avsikt Plats och tid Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00 Beslutande Ersättare Insynsråd landstinget Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Robert Skoglund

Läs mer

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30 Datum 13-6-6 1(14) Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 1-4-1 13-4-3 Bilaga: Frågeformulär Postadress: Tel. 7-6 88 73 Samordningsförbundet i Kalmar län Organisationsnr -189 Lögstadsgatan 98 39 Vimmerby

Läs mer

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Information

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Information 2012-04-24 1 11 Mötets öppnande 12 Dagordning 13 Val av sekreterare 14 Val av justeringsperson 15 Föregående protokoll 16 Information 17 Uppföljning av ärenden 18 Övrigt 19 Nästa möte 20 Mötets avslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl. 19.00-21.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl. 19.00-21. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd Sammanträdesdatum: 2012-12-11 Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl. 19.00-21. ande: Stig Johansson, ordf. Inger Gustafsson Ann-Marie Boman Margareta

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Årsmöte Å 2014. Fest- och samlingslokalen, Vg 62 2014-02-23

Årsmöte Å 2014. Fest- och samlingslokalen, Vg 62 2014-02-23 Väktargatans förtroenderåd PROTOKOLL PROTOKOLL NR Årsmöte Å 2014 PLATS DATUM FÖR MÖTET Fest- och samlingslokalen, Vg 62 2014-02-23 NÄRVARANDE DATUM FÖR MÖTET närvarande: Juan R. Lopez, 6F; Nebiat Tzeghe,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag 20, kl. 17:30-19:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Joahnsson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande

Läs mer

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-03-05 Amalias Hus, Gränna Nr 2/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16 Tid 2007-10-16 kl. 18.00-20.30 Plats Sjövillan, Åby Närvarande Gunnar Johansson ordförande Bo Josefson kassör Viola Josefson Helen Gunnarsson sekreterare Karl-Ove Gustafsson Lennart Johansson Per Karlsson

Läs mer

Fjällbacka Samhällsförening Årsmötesprotokoll 2013-12-03

Fjällbacka Samhällsförening Årsmötesprotokoll 2013-12-03 1 Fjällbacka Samhällsförening Årsmötesprotokoll 2013-12-03 Stora Hotellet närv ca 60 st Mötet öppnades av ordförande Rosita Jansson Dagordning och kallelse godkändes Ordförande att leda mötet valdes Rosita

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och presentationsrunda 2. Föregående protokoll och val av justeringsman 3. Stadsförnyelse Noltorp

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Revisionsrapport/Uppföljning Delegation Ängelholms kommun 2010-03-11 Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 1 1.1 Uppdraget... 1 1.2 Metod... 1 2 Iakttagelser...

Läs mer

Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006

Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006 Knivsta maj 2011 Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006 Hur har vi arbetat vidare med de utvecklingsområden som tillsynen 2005 2006 efterfrågade? 1. Styrning ledning och kvalitetsarbete Arbeta

Läs mer

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 1 Öppnande/inledning/dagordning Föreningsordförande, Roland Nyman, hälsade alla välkomman och lämnade ut dagordning med tillhörande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Skolrådsmöte Enhet Alfredshäll 2007-10-01

Protokoll fört vid Skolrådsmöte Enhet Alfredshäll 2007-10-01 Protokoll fört vid Skolrådsmöte Enhet Alfredshäll 2007-10-01 Närvarande: Margareta Strand-Karlsson Ordförande, Rektor Personal: Christel Carlgren Förskollärare F-klass Karin Mårtensson Klasslärare åk 3

Läs mer