Nr Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 2 2012. Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv"

Transkript

1 Nr Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv

2 Bygger nytt hotell för 400 Mkr åt Fabege i Hammarby Sjöstad Hammarby Allé är huvudgatan som löper genom Hammarby Sjöstad. Här har IN3PRENÖR fått uppdraget att bygga Alléhuset. Uppdraget är ett totalentreprenad i samverkan med Fabege, där projektering, konstruktion och produktion ingår i IN3PRENÖR:s åtagande. Uppdraget drivs som ett samverkansprojekt i nära samverkan med fastighetsbolaget Fabege (Du kan läsa mer om hur en samverkansmodell fungerar i artikeln här intill). Vi satte igång i början av augusti och har börjat med att spränga bort berg och schakta. Inom kort börjar vi med betongarbete, säger Håkan Dahlberg, IN 3 PRENÖR:s platschef. Byggnaden kommer att innehålla ett hotell, kontorslokaler och affärsytor. Hotelldelen ska inrymma cirka 230 rum och drivas som ett designhotell av Tastsinn-koncernen. Den nya byggnaden har en lokalarea på cirka kvm och ska även innehålla kring 280 garageplatser. Hotell, kontor och handelsdelen beräknas öppna under första halvåret Hammarby Sjöstad var från början tänkt att bli en OS-by. Nu är det istället ett av Stockholm snabbast växande stadsdelar. När sjöstaden är fullt utbyggt kommer kring personer bo och arbeta i området. FAKTA Entreprenadform: Totalentreprenad, partnerprojekt med Fabege Lokalyta: ca kvm Byggperiod: augusti 2012 sommar 2014 Arbetschef: Anders Bysell Platschef: Håkan Dahlberg Blockchef: Carl Skarin Illustration: AIX Arkitekter Nya butiksytor för Wallenstam Foto: Wallenstam Traktören 5 är en fastighet i Sollentuna kommun som ägs av Wallenstam. IN 3 PRENÖR fick uppdraget att bygga om ett inglasat gångstråk där delar av gången och ett intilliggande garage har omvandlats till nio butikslokaler. Uppdraget startade i mars och blev klart i juli Vi behövde göra detta med en kort produktionstid, delvis för att de boende i huset inte skulle störas för mycket av det pågående arbetet. IN 3 PRENÖR har gjort ett mycket bra jobb, de är duktiga på samverkan, är lyhörda och anstränger sig för att det ska bli en bra entreprenad, säger Urban Wihlborg på Wallenstam.

3 Illustration: AIX Arkitekter Så fungerar IN 3 PRENÖRS samverkansmodell Allt fler kunder efterfrågar samverkan vid upphandlingar. IN3PRENÖR:s samverkansmodell minskar projekttiderna, höjer kvaliteten och minskar kostnaderna. Samverkan är en samarbetsform som blir allt vanligare i byggbranschen. Det handlar om ett nära samarbete mellan beställare, entreprenör, brukare, sakkunniga och andra aktörer genom hela byggprocessen. IN 3 PRENÖR:s samverkansmodell innebär att kunden får full insyn i och är med från början till slut i styrningen av projektet. Genom en kontinuerlig och öppen dialog skapas bättre kontroll över budget och uppföljning, och det blir det lättare att bedöma risker i projekten. Genom samverkan skapas en större flexibilitet kring vad som ska byggas. Man kan lägga till och dra ifrån i projekten utan att behöva gå tillbaka och diskutera vad som ingår i avtalet. Samtidigt säkerställer kunden att de får marknadens bästa pris samt bästa samarbetspartner och leverantörer, berättar Anders Bysell, vice vd på IN 3 PRENÖR. Ett samverkansprojekt inleds med en gemensam workshop där styrgruppen, som består av beställarens och IN 3 PRENÖR:s nyckelpersoner i projektet, lär känna varandra och etablerar en samsyn kring värderingar och förhållningssätt. Utifrån workshopen tas ett måldokument fram som beskriver syftet med uppdraget, mål och metoder för att mäta måluppfyllelse. öppenhet och samverkan Flera workshops hålls inom olika delprojekt löpande under projektets gång. Öppenhet och samverkan är en nyckelfaktor i alla projektets delar som till exempel projektering, inköp, ekonomistyrning och miljöstyrning. På detta sätt går vi ifrån det traditionella sättet att driva byggprocesser där olika sinsemellan oberoende aktörer avlöser varandra under projekttiden. Projektets organisation bemannas efter den kompetens som krävs vid varje aktuell tidpunkt. Därigenom blir alla som deltar i projektet vinnare, säger Anders Bysell. Full ekonomisk transparens Beställaren har full insyn och omedelbar fysisk tillgång till affärs- och projektuppföljningssystem. Det finns alltid en aktuell budget och prognos. IN 3 PRENÖR levererar prognoser månadsvis eller efter beställarens önskemål. Debitering kan exempelvis bestå av en fast del för IN 3 PRENÖR:s personalkostnader och en rörlig del för det löpande arbetet. Genom att tidigt i projektet systematiskt arbeta med besiktningar, försyner, provningar, kontroller och dokumentation minimeras risken för negativa överraskningar och därmed skapas förutsättningar för att entreprenaden kan överlämnas med 0-fel.

4 60-talshus får nytt liv På Warfvinges väg 35 håller IN3PRENÖR på att ge fastigheten Lustgården 11 ett nytt liv. Varje våningsplan rivs ner till betongstommen och fasaden renoveras. I april 2013 ska de första hyresgästerna flytta in. Lustgården ligger i nordvästra Kungsholmen, ett område som håller på att omvandlas till en stadsdel med innerstadsstruktur. Här byggs nya bostäder, restauranger, affärer och kontorshus i snabb takt. Enligt beräkningar kommer det ske en fördubbling av antalet personer som bor eller arbetar i området. Renovering i två steg Lustgården byggdes 1961 och har varit i behov av renovering en längre tid. Fastigheten har haft klimatproblem och närheten till Essingeleden har medfört störande bullernivåer. Hyresgästerna har bestått av olika företag. Vi stod inför ett val att riva och bygga nytt eller att totalrenovera. Vi valde det senare och har successivt tömt huset på hyresgäster det senaste året, berättar Andreas Hamrin från GE Capital Real Estate som äger fastigheten. Uppdraget gick till IN 3 PRENÖR som i juli 2012 påbörjade arbetet med att riva våningsplanen och sanera fastigheten från pcb och asbest, som finns i fasad och fönster. När detta är klart ska IN 3 PRENÖR göra basinstallationer av rör, el och ventilation på varje våningsplan. Både fasad och interiör ska målas. Dessutom kommer IN 3 PRENÖR att färdigställa ett av våningsplanen för en hyresgäst som redan tecknat hyreskontrakt. Får miljöklassning Fastigheten kommer även att få ett nytt fläktrum och värmesystem. Eftersom husets energiförbrukning minskas med minst 25 procent kommer Lustgården att få miljöklassningen Green Building när allt är klart, säger Mats Kimby, vd på IN 3 PRENÖR. I april 2013 ska de första nya hyresgästerna vara på plats. Bruttototalarean är kvm varav cirka kvm ska hyras ut till kommersiella hyresgäster. När vi är färdiga blir det som ett nytt hus, som kommer passa in fint i FAKTA Entreprenadform: Totalentreprenad Fastighetsägare/beställare: GE Capital Real Estate Lokalyta: BTA ca kvm Byggperiod: 1 juli april 2013 Arbetschef: Mats Kimby Platschef: Tor Hofsjö Arbetsledare: Ulf Uddman områdets omdaning. Allt flyter på enligt planerna och vi är nöjda med IN 3 PRENÖR:s arbete så här långt, det är ordning och reda, och snyggt uppstädat efter rivningsarbetet på de plan som är klara, avslutar Andreas Hamrin. Andreas Hamrin GE Capital Real Estate.

5 Hon har koll på inköp och budget Den 1 mars i år började Malin Stenberg som entreprenadingenjör på IN3PRENÖR. Bakom sig har hon närmare 25 år på olika positioner inom Skanska. Vi träffar Malin på Uggleviksgatan i Stockholm där IN 3 PRENÖR håller på att bygga Engelbrektshallen, en ny idrottsanläggning som kommer att vara nersänkt under jord. Efter omfattande sprängningar är man nu i gång med att gjuta bottenplattan. Som entreprenadingenjör är det Malins roll att ta hand om inköp av material och göra upphandlingar av underentreprenad som till exempel betongarbete, undertak eller golvmaterial. Jag har just köpt in tätskikt och murning till Engelbrektshallen. En stor del av mitt jobb är att ring runt, kolla priser och ta in anbud, berättar Malin. En annan viktig del i hennes jobb är att sköta den löpande ekonomiska uppföljningen i projekten. Det finns alltid en kalkyl i botten, jag omvandlar den till en budget som vi tillsammans styr mot. Jag jobbar nära platschefen och arbetsledarna. De FAKTA Namn: Malin Stenberg Bor: Vallentuna Familj: Sambo och två barn Erfarenhet byggbranschen: 25 år på Skanska: bl a som utsättare, inköpare och projektingenjör. Fritid: Döttrarna spelar handboll. Mycket engagemang i handbollen bl a som lagledare. kommer med input till mina ekonomiska uppföljningar som jag sammanställer och rapporterar vidare till arbetschefen. Jobbar nära varandra Malin gillar att vara mitt i verksamheten, ute på byggplatserna. Vid Uggleviksgatan har hon sin arbetsplats i Sagerska huset som IN 3 PRENÖR hyr under tiden Engelbrektshallen byggs. Vi som jobbar med projektledningen sitter nära varandra i ett stort rum. Då får man bra koll på vad som händer, jag hör diskussionerna som förs och får input direkt om någon detalj. Det är nog det jag gillar mest med mitt jobb, att vi måste samarbeta och stötta varandra för att få det hela att fungera, säger hon. Allra bäst trivs Malin när ett projekt, som hon beskriver det: går som en motorväg. När alla rutiner är satta ska arbetet gå framåt hela tiden, möjligen med små gupp i vägen som vi får parera. Tvärstopp vill vi undvika. Om det dyker upp en vägbom mitt på en raksträcka, då blir jag inte glad, säger hon och skrattar. Mer självständigt arbete Att gå från ett stort globalt byggföretag till IN 3 PRENÖR ser Malin som enbart positivt. Sättet att arbeta i projekten är likartat, menar hon. Den stora skillnaden är att på Skanska finns det till exempel inköpsoch juristavdelningar som man kontinuerligt måste stämma av med. Här är det mer självständigt arbete och mer sammansvetsat i projektteamen. Det gillar jag. Nytt lokalkontor för Vasakronan IN3PRENÖR har under våren genomfört en hyresgästanpassning för Vasakronans lokalkontor (Nord) som ligger i Solna Access. IN 3 PRENÖR byggde om ett kontorsplan på cirka 800 kvm. I uppdraget ingick att färdigställa nya väggar, golv, innertak, pentry, våtrum och göra anpassning av installationer. Arbetet var klart i maj Vi är jättenöjda med arbetet och resultatet. Det var ett pusslande med att få in omklädningsrum och duschar på den begränsade ytan, men det löstes på ett bra sätt. Duktiga entreprenörer är viktigt vid den här typen av jobb och IN 3 PRENÖR platsar definitivt i laget, säger Christer Danielsson på Vasakronan.

6 Engelbrektshallen växer fram IN3PRENÖR har från Stockholms stads fastighetskontor fått uppdraget att på totalentreprenad bygga Engelbrektshallen en idrottshall på cirka kvm som uppförs i anslutning till Engelbrektsskolan på Valhallavägen. Hösten 2013 ska allt vara klart. Hela idrottshallen blir nersänkt i jorden och kommer att ha en fotbollsplan med konstgräs samt en basketplan på taket. Invändigt kommer det att finnas en 20 x 40 meter stor bollplan som kan delas in tre sektioner med ridåväggar. I anslutning till bollplanen blir det en hoppgrop med höj- och sänkbara nedslagsbäddar för gymnaster. Hallen kommer även ha omklädningsrum, servering och ett gym. Aktuell status Under våren har sprängningsarbete genomförts och IN 3 PRENÖR håller nu på med att forma, armera och gjuta grundläggningen. När detta är klart ska IN 3 PRENÖR fram till årsskiftet genomföra stomresningen då prefabricerade betongelement monteras på plats. NOTISER nya projekt Kv. Skeppshandeln Hammarby Allé. Nybyggnad av hotell med 230 rum, handel och kontor kvm. Kund: Fabege. Kv. Lustgården 11. Ombyggnad av kontor kvm. Kund: GE Real Estate Storstad. Hasseludden Yasuragi. Utbyggnad av nya pooler och bastuanläggning. Kräftriket: Frescati Hage 58:10. Om- och tillbyggnad av laboratorier forskningslokaler kvm. Kund: Akademiska Hus. Kolsva 1. Nyproduktion av hallbyggnad. Kund: Sagax. Solna Access 2. Ombyggnad åt Vasakronan. medarbetare Börjat: Madeleine Drosback Martin, Jonas Ahtola, Stefan Svärd, Conny Aronsson, Magnus Brolin, Carolina Lönnegren, Johan Skog, Otto Wilhelmsson, Matthias Jonsson, Mattias Thång, Niklas Karlsson, Rikard Wennström, Tobias Holmqvist och Tommy Östlin. Slutat: Robin Rexter. IN 3 PRENÖRS 3 värdeord för nöjd kund ENKELHET Snabba beslutsvägar, rak och riktig kommunikation, rätt fokus, effektivitet. ENGAGEMANG Trivsel, lojalitet, kreativitet, ansvar, målfokus. ENERGI Glädje, vilja, drivkraft. Snart på ny adress Från och med den 1 november finns IN3PRENÖR på nya adressen: Gustav III:s Boulevard 46 i Frösundavik, Solna. Till minne Vår medarbetare Tommy Johansson gick nyligen bort efter en tids sjukdom. Vi på IN3PRENÖR kommer att sakna Tommy och minnas honom som en bra kollega och god vän. Redaktion: Mats Kimby, ansvarig utgivare Postadress: IN3PRENÖR AB, Box 1167, Solna Tel: Fax: ISSN Besök: Bibliotekstorget 8, 6 tr Solna Centrum Form/produktion/tryck: Lars Hall AB, Jobblust Sollentuna AB, Komplätt Digital Produktion Text och foto: Richard Sigray, Richard Sigray Information På omslaget: Malin Stenberg.

Nr 1 2012. Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning

Nr 1 2012. Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning Nr 1 2012 Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning Ombyggnad av kulturminnesmärkt i Kräftriket Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Bergschakt

Läs mer

Nr 1 2014. Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer

Nr 1 2014. Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer Nr 1 2014 Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer LEDARE Flexibilitet och struktur I vår vision säger vi att IN3PRENÖR

Läs mer

Nr Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall

Nr Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall Nr 2 2013 Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall LEDARE Ständig utveckling gör skillnad F ör att vara framgångsrik i vår bransch måste man

Läs mer

En tidning från IN3PRENÖR. Nr 01/16. Nya Värtahamnen. Högsta miljökrav Sid. 10. Anders Bysell. Fem år med IN3PRENÖR. Sid. 06

En tidning från IN3PRENÖR. Nr 01/16. Nya Värtahamnen. Högsta miljökrav Sid. 10. Anders Bysell. Fem år med IN3PRENÖR. Sid. 06 En tidning från IN3PRENÖR Nr 01/16 Nya Värtahamnen Högsta miljökrav Sid. 10 Anders Bysell Fem år med IN3PRENÖR Sid. 06 3 Hos oss finns inga standardlösningar för hur projektgenomförandet ska se ut. LEDARE

Läs mer

Halmstad Arena utvärdering av projektet

Halmstad Arena utvärdering av projektet Halmstad Arena utvärdering av projektet Januari 2011 Bo Thörn Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning INLEDNING 1 PARTNERINGSDEKLARATIONEN 1 RESULTAT 2 PRODUKT 2 PROCESS 2 EKONOMI 3 UPPFÖLJNING

Läs mer

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA VI ÄLSKAR SICKLA Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 710 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 710 kvm Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd om ca 4 meter och bra inlastning från gården. Yta: 710 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Fd industrilokal

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008 I detta Nyhetsbrev berättar vi om Neptunhusets lokaler och dess trevliga hyresgäster. Ålgårdsläktaren på Borås Arena har uppgraderats med ny loge, stor mingelyta och yterligare anpassats för rörelsehindrade.

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

partnering enligt byggtema

partnering enligt byggtema partnering enligt byggtema fördelar med Partnering Högre effektivitet ger bättre lönsamhet Revirtänkande faller bort tvister minimeras Högre kvalitet i alla led Fokus på kundnytta och ekonomi Budget och

Läs mer

Nr 1 2013. Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval. Elitsatsning efter jobbet

Nr 1 2013. Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval. Elitsatsning efter jobbet Nr 1 2013 Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval på Yasuragi Elitsatsning efter jobbet Bygger ut logistikcenter för Jernhusen Jernhusen satsar på att bygga en ny omlastningsterminal

Läs mer

Adress Parkvägen 2B. Kommunikationer

Adress Parkvägen 2B. Kommunikationer Parkvägen 2B En unik plats i händelsernas centrum - Råsunda! Typ Storlek 15000 kvm Adress Parkvägen 2B Område Solna/Solna Business Park Omgivning Solna är idag Sveriges mest företagstäta stad. Och i de

Läs mer

Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan. Adress Kungsgatan 7

Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan. Adress Kungsgatan 7 Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan Typ Storlek 227 kvm Adress Kungsgatan 7 Område City Lokalbeskrivning Omgivning Kontakt Den lediga kontorslokalen ligger på våning 4 på

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Kungsgatan 7, City 227 kvm. Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan

STOCKHOLMS INNERSTAD. Kungsgatan 7, City 227 kvm. Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan Yta: 227 kvm Typ av lokal: Fastighetsbeteckning: Bocken 39 Sidan 1 (6) Om lokalen Den lediga kontorslokalen ligger på våning 4 på en

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 12, Hammarby Sjöstad 712 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården.

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 12, Hammarby Sjöstad 712 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 712 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal i bottenplan

Läs mer

Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Adress Virkesvägen 2a. efter era önskemål. Enligt överenskommelse

Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Adress Virkesvägen 2a. efter era önskemål. Enligt överenskommelse Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Typ Kontor, Lager Storlek 320 kvm Adress Virkesvägen 2a Område Hammarby Sjöstad Lokalbeskrivning efter era önskemål. Kontakt

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 602 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär.

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 602 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär. Yta: 602 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Fd industrilokal högst upp i huset

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Adress Lästmakargatan 10. pulsen, så nära stadskärnan du kan komma. Här sitter du i ett nybyggt hus, i en

Adress Lästmakargatan 10. pulsen, så nära stadskärnan du kan komma. Här sitter du i ett nybyggt hus, i en Fin liten lokal i bästa läge i City Typ Storlek 69 kvm Adress Lästmakargatan 10 Område City Lokalbeskrivning Det här är en fin liten lokal bestående av 3 rum samt pentry. pulsen, så nära stadskärnan du

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kontorsyta 10-60 kvm Antal arbetsplatser Ca 1-6 TILLTRÄDE Omgående Adress Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 Fastighetsbeteckning Knarrarnäs 2 Byggår

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Heliosgatan 3, Hammarby Sjöstad 1 280 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården.

HAMMARBY SJÖSTAD. Heliosgatan 3, Hammarby Sjöstad 1 280 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 1 280 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal på plan

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av förskolan Torpgläntan 8 i Vårberg.

Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av förskolan Torpgläntan 8 i Vårberg. SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-02 Handläggare: Rune Ney Telefon: 08-508 24 060 Till Skärholmen stadsdelsnämnd Sophie Dahlberg Telefon: 08-508 24 016

Läs mer

När vi säger att läget är toppen överdriver vi inte. Vi pratar ju om ert nya kontor i Bibliotekstan!

När vi säger att läget är toppen överdriver vi inte. Vi pratar ju om ert nya kontor i Bibliotekstan! MÄSTER SAMUELSGATAN 1 131 kvm När vi säger att läget är toppen överdriver vi inte. Vi pratar ju om ert nya kontor i Bibliotekstan! WWW.HUFVUDSTADEN.SE Mäster Samuelsgatan 1 ADRESS: Mäster Samuelsgatan

Läs mer

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm Högt upp Ljus Skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm LOKALEN Högt upp i fastigheten med fri utsikt Kontorsyta 829 kvm Antal arbetsplatser 40 60 beroende på planlösning Välkommen till

Läs mer

Adress Sveavägen 159. på Stallmästargården eller Haga Forum. Kommunikationer

Adress Sveavägen 159. på Stallmästargården eller Haga Forum. Kommunikationer Nyrenoverad inflyttningsklar lokal i expansiva Hagastaden! Typ Kontor Storlek 221 kvm Adress Sveavägen 159 Område Vasastan Planlösning på Stallmästargården eller Haga Forum. Kontakt Inflyttningsklar lokal

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 670 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 670 kvm Möjlighet att hyra en unik kontorslokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 670 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal högt

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 27, City 761 kvm. Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City!

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 27, City 761 kvm. Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City! Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City! Yta: 761 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Hägern Mindre 7 Sidan 1 (5) Om lokalen Här finns nu möjlighet att hyra kontor i ett

Läs mer

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa.

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa. Oktober 2013 Till dig som bor på Mariehemsvägen 7 E Frågor och svar från informationsmötet Tisdag 1 oktober hölls ett informationsmöte för dig som bor på Mariehemsvägen 7 E. På mötet deltog representanter

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004.

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Bostadsrättslägenheter på Träkilsgatan för Egnahemsbolaget Göteborg. Interiör från kunskapscentrum Agardh. Nybyggnad av gymnasieskola och

Läs mer

ÅRETS BYGGEN 2003 POSTENS NYA HK

ÅRETS BYGGEN 2003 POSTENS NYA HK 72 HUS STOCKHOLM Jurymotivering: Trots kollossala volymer 60 000 kvadratmeter känns Postens nya huvudkontor lätt; via transparans, öppenhet och en djärv form. FOTO: FABIO GALLI Postens nya huvudkontor

Läs mer

Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor

Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor Nr 1 2015 Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor för Tele2 Hundanpassat byggande vid Ärna flygplats Ringen Centrum får ny food court LEDARE Spännande och komplexa byggprojekt År 2o14 var ett

Läs mer

1. Försäkringstagare (den som tecknar försäkringen och betalar premien)

1. Försäkringstagare (den som tecknar försäkringen och betalar premien) 1/6 Ansökan byggförsäkring Offert/beställning Offert önskas på byggförsäkring för nedan projekt Byggförsäkring beställs för nedan beskrivna byggprojekt (vid detta val skickas premiefaktura utan föregående

Läs mer

Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum

Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum Drottninggatan 38, plan 5, 205 kvm LOKALEN Charmig lokal i gårdshus Kontorsyta 205 kvm Antal arbetsplatser Ca 10-12 Välkommen till en charmig lokal

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Kungsgatan 7, City 227 kvm. Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan

STOCKHOLMS INNERSTAD. Kungsgatan 7, City 227 kvm. Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan Fantastiskt fin lokal på fjärde våningen i bästa läge på Kungsgatan Yta: 227 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Bocken 39 Sidan 1 (6) Om lokalen Den lediga kontorslokalen ligger på våning 4

Läs mer

Här i Bibliotekstan finns det bästa av Stockholm alldeles utanför dörren och resten av innerstan på bekvämt gångavstånd.

Här i Bibliotekstan finns det bästa av Stockholm alldeles utanför dörren och resten av innerstan på bekvämt gångavstånd. MÄSTER SAMUELSGATAN 1 254 kvm Här i Bibliotekstan finns det bästa av Stockholm alldeles utanför dörren och resten av innerstan på bekvämt gångavstånd. WWW.HUFVUDSTADEN.SE Mäster Samuelsgatan 1 ADRESS:

Läs mer

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Sundbybergsvägen 1, hus C plan 10, 530 kvm LOKALEN Kontor med skyltläge Kontorsyta 530 kvm Antal arbetsplatser 30-35 Adress Sundbybergsvägen 1 Topfloor; På eget

Läs mer

Flat Iron Building Så nära resten av världen du kan komma mitt i Stockholm. Fastighetssammanfattning.

Flat Iron Building Så nära resten av världen du kan komma mitt i Stockholm. Fastighetssammanfattning. Flat Iron Building Så nära resten av världen du kan komma mitt i Stockholm. Fastighetssammanfattning. Välkommen till Flat Iron Building. Flat Iron Building Odenplan 1 Klarastrandsleden 2 Tegnérlunden 3

Läs mer

niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09

niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09 niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09 Uppdragsområden: Byggherreombud Fastighetsutveckling Projektkoordination Asset Management Förvaltning Arbetsledande befattningar Stefan Dahlgren NIOBE Fastighetsutveckling

Läs mer

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se I den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna bygger vi framtidens kontor. Allt från bästa skyltläge längs med E4:an till kontor med utmärkt kommunikationsläge intill Ulriksdals pendeltågsstation. I stadsdelen

Läs mer

Adress Lästmakargatan 14

Adress Lästmakargatan 14 Typ Butik Storlek 145 kvm Adress Lästmakargatan 14 Område City Lokalbeskrivning Fin lokal med direktentré från gatan, dock ingen matlagning eller caféverksamhet miniatyrskyskrapa som ligger mitt bland

Läs mer

GLASFABRIKEN ESENCIAL ARKITEKTER

GLASFABRIKEN ESENCIAL ARKITEKTER ESENCIAL ARKITEKTER MODERNA OCH FLEXIBLA KONTORSLOKALER Med promenadavstånd till Gullmarsplan strax söder om centrala Stockholm finns denna byggnad från 1950-talet som tidigare tjänat som glasfabrik. Idag

Läs mer

TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige

TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige Kund: Älvkarleby kommun Version: Datum: 27 Maj 2015 Utgiven av: Kai Luotsinen WSP Upprättad av: Per Dahlhjelm WSP Teknik Statusbedömning Teknisk Due Diligence

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Optimalt inomhusklimat

Optimalt inomhusklimat Optimalt inomhusklimat Fördelar för människor, ekonomi och miljö. Gunnar Karlsen Region Öst Entreprenad Rådgivning Service Optimalt inomhusklimat Gunnar Karlsen Region Öst Sverige Sidan 1 Värdet av ren,

Läs mer

Jan Elfström. Curriculum Vitae. Anställningar/Uppdragsgivare. A-Laget AB Constrera AB IN3PRENÖR AB

Jan Elfström. Curriculum Vitae. Anställningar/Uppdragsgivare. A-Laget AB Constrera AB IN3PRENÖR AB Curriculum Vitae Jan Elfström Anställningar/Uppdragsgivare A-Laget AB 2011- Ägare Jan Elfström Född: 1966 Utbildning p Elteknisk 1985-1987 Constrera AB 2011-2014 IN3PRENÖR AB 2008-2011 Konsult hos Ah Produktion

Läs mer

Kontorshuset fyllt av möjligheter

Kontorshuset fyllt av möjligheter Kontorshuset fyllt av möjligheter Vision Vi vill förvandla det gamla hamnområdet till en attraktiv och levande stadsdel som präglas av hållbarhet och mångfald. Var först med att se möjligheterna! Värtahamnen

Läs mer

Enkelhet som utmanar svenskt byggande Modulbyggnation i samverkan

Enkelhet som utmanar svenskt byggande Modulbyggnation i samverkan 2015-05-08 / PRESENTATION CMB / ÖIJARED HOTELL / S A M V E R K A N / s. 1 Svenskt byggande torde ha en del att lära i Öijared. - Per Bornstein, Arkitektur nr 1, 2015 Frukostmöte den 8 maj 2015, CMB Enkelhet

Läs mer

Nyb av Karolinska institutet science park i Solna, etapp 3

Nyb av Karolinska institutet science park i Solna, etapp 3 Nyb av Karolinska institutet science park i Solna, etapp 3 Gamma, etapp 3 Tel: Adress: Kavallerivägen 24 17402 SUNDBYBERG http://www.categoridata.se Karolinska institutet science park i Solna Installation

Läs mer

Vill ni vara på plats i händelsernas centrum för att göra affärer? Då är utgångsläget här det allra bästa tänkbara!

Vill ni vara på plats i händelsernas centrum för att göra affärer? Då är utgångsläget här det allra bästa tänkbara! SVEAVÄGEN 21 23 167 kvm Vill ni vara på plats i händelsernas centrum för att göra affärer? Då är utgångsläget här det allra bästa tänkbara! WWW.HUFVUDSTADEN.SE Sveavägen 21 23 ADRESS: Sveavägen 21 23 ARBETSPLATSER:

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 800 kvm Antal arbetsplatser 45 62 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Lindhagensterrassen Nytt kontor i en ny stadsdel. Fastighetssammanfattning.

Lindhagensterrassen Nytt kontor i en ny stadsdel. Fastighetssammanfattning. Lindhagensterrassen Nytt kontor i en ny stadsdel. Fastighetssammanfattning. Ulvsundasjön Karlberg 1 Lindhagensterrassen Essingeleden E4 Karlbergssjön 2 3 Lindhagensgatan (Esplanad) Drottningholmsvägen

Läs mer

Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss.

Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss. Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss. De allra flesta människor gillar överraskningar, men när det gäller byggprocesser är det precis tvärtom. Det ska bli i klart i tid, inom given budget

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58

Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58 Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58 706 kvm, Frösunda Gustav lll:s Boulevard 54 58 Frösunda Nytt och fräscht pentry med oslagbar utsikt Ledig yta: 706 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 33

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL WHITE BUILDING

VÄLKOMMEN TILL WHITE BUILDING WHITE BUILDING VÄLKOMMEN TILL WHITE BUILDING En ljus och välkomnande entré Här finns möjlighet att skapa sitt eget profilhus i toppmoderna lokaler och fin vy över Norrviken. Fastigheten är strategisk placerad

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 89, City kvm

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 89, City kvm Passa på att vara med och påverka din egen lokal i detta fantastiska hus. Här finns reception, konferensanläggning och ett brett utbud av fm-tjänster. Yta: 1 220 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Investeringsbeslut Heden 24:12

Investeringsbeslut Heden 24:12 STYRELSEHANDLING nr 12 Investeringsbeslut Heden 24:12 Beslut Denna handling kan innehålla sekretessbelagd information. Den kan lämnas ut på begäran efter sekretessprövning. Begäran om investeringsram om-

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV MARKENTREPRENAD BRATTEBERGSSKOLAN ETAPP 4. Öckerö Fastighets AB Peter Albinsson

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV MARKENTREPRENAD BRATTEBERGSSKOLAN ETAPP 4. Öckerö Fastighets AB Peter Albinsson FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV MARKENTREPRENAD BRATTEBERGSSKOLAN ETAPP 4 Öckerö Fastighets AB Peter Albinsson 2017-08-28 1 Innehåll 1 Anbudsinbjudan... 3 1.1 Upphandlingsform... 3 1.2 Upphandlande

Läs mer

Företaget. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag

Företaget. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag 2 Restaurang J, Nacka Strand.Generalentreprenad 1995. Företaget Bilhall, Bromma. Totalentreprenad i egen regi 2004. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag som är etablerat i Stockholmsregionen

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City Yta: 1 033 kvm Typ av lokal: Kontor Sidan 1 (5) Om lokalen Nu finns det möjlighet att vara med och påverka ditt nya kontor. Det kommer

Läs mer

Ett byggföretag i tiden

Ett byggföretag i tiden Ett byggföretag i tiden Vår vision K360 tänker ständigt nytt, bygger förtroenden och överträffar kundens förväntningar, för att skapa framgång och bidra till en bättre värld. Våra kärnvärden Nytänkande

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm

lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm Kontorsyta 489-1150 kvm Antal arbetsplatser 25-27 alt 60 TILLTRÄDE Omgående Adress Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 Fastighetsbeteckning Benzelius

Läs mer

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, plan 4-5 (3-4), 365-735 kvm LOKALEN Lokal fördelat på två plan med interntrappa Kontorsyta 365-735 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå. Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar. Resmålet 8 klassiker i Berlin

Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå. Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar. Resmålet 8 klassiker i Berlin 2 2017 Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar LIDKÖPINGS KOMMUN SPARAR ENERGI MED NY BELYSNING Resmålet 8 klassiker i Berlin 1 Volt 2-2017 Ledare...

Läs mer

BRANDSKYDD 2016 Upplands Väsby, November. Utmaningar för brandskydd i byggnader uppförda med moduler

BRANDSKYDD 2016 Upplands Väsby, November. Utmaningar för brandskydd i byggnader uppförda med moduler BRANDSKYDD 2016 Upplands Väsby, 23 24 November Utmaningar för brandskydd i byggnader uppförda med moduler Johan Pålsson Bengt Dahlgren AB BYGGMARKNADEN VAD EFTERFRÅGAS? Bostäder Förskolor Skolor Kontor

Läs mer

LEED certifiering av fastigheter

LEED certifiering av fastigheter LEED certifiering av fastigheter Projekt Gårda LEED Platinum Precertified Henrik Ahnström, Skanska Fastigheter Göteborg 1 2 Länder med kommersiell projektutveckling Gårda Kontorscenter, Göteborg Byggherre:

Läs mer

Projektdata. Byggstart november 2009. F-btkn Sicklaön 83:22. Byggmånader 23. Uppgifterna nedan hämtas från Sverige Bygger

Projektdata. Byggstart november 2009. F-btkn Sicklaön 83:22. Byggmånader 23. Uppgifterna nedan hämtas från Sverige Bygger Nybyggnad av kontor vid fredellsrondellen i sickla Atlas Copco Strängbetong AB Projektdata Byggstart november 2009 Byggkostnad 350 mkr F-btkn Sicklaön 83:22 Byggmånader 23 Entr.form Delad entreprenad I

Läs mer

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm vill sticka ut! Showroom och kontor för dig som Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm LOKALEN Showroom och kontor för dig som vill sticka ut Kontorsyta 443 kvm Antal arbetsplatser 10-40 Adress

Läs mer

ORD FRÅN VD. Organisationsarbetet med att anpassa personalen mot klienternas behov har påbörjats och kommer att fortsätta över tiden.

ORD FRÅN VD. Organisationsarbetet med att anpassa personalen mot klienternas behov har påbörjats och kommer att fortsätta över tiden. ORD FRÅN VD Jag har fått styrelsens förtroende att som verkställande direktör leda företaget. Målet är att utveckla bolaget till en fullserviceförvaltning med inriktning på kvalitet för våra klienter.

Läs mer

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson Praktikrapport Kurs: Ingenjörsinriktad yrkesträning Namn: Olof Rydman Företag: Allbygg i Höganäs AB Handledare: Annika Mårtensson Presentation av företaget Allbygg i Höganäs AB är ett byggföretag som huvudsakligen

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 2, Hammarby Sjöstad kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 2, Hammarby Sjöstad kvm Ett modernt kontorshus med unik industrikänsla! Välkommen till http:// trikafabriken9.se/! Yta: 1 200-7 000 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 9 Sidan 1 (6) Planlösning Ert nya

Läs mer

omfattar byggnader, kontor, bostäder, andra hus, industrianläggningar vägar, broar, järnvägar.

omfattar byggnader, kontor, bostäder, andra hus, industrianläggningar vägar, broar, järnvägar. Entreprenad Vad menas med entreprenad? åtagande av ett företag (entreprenören), till ett i förväg uppgjort pris, att för beställare utföra visst större arbete eller leverans, särskilt avseende byggnad

Läs mer

Från gasproduktion. Bilder: Tham & Videgård Arkitekter, CA Fastigheter, Johannes Norlander Arkitektur. Läge: Norra Djurgårdsstaden.

Från gasproduktion. Bilder: Tham & Videgård Arkitekter, CA Fastigheter, Johannes Norlander Arkitektur. Läge: Norra Djurgårdsstaden. Gasverksområdet genomgår en omfattande omvaridling. Till hösten öppnar första verksamheterna. Bilder: Tham & Videgård Arkitekter, CA Fastigheter, Johannes Norlander Arkitektur. Från gasproduktion myllrande

Läs mer

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop.

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop. Typ Kontor Storlek 183 kvm Adress Barnhusgatan 3 Område City Lokalbeskrivning Fantastiskt fin lokal på fjärde våning i hörnet Barnhusgatan / Norra Latin eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City Yta: 1 038 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Hägern Mindre 7 Sidan 1 (6) Om lokalen Nu finns det möjlighet att vara med och påverka ditt nya kontor.

Läs mer

Nyrenoverad kontorslokal i DN-skrapan med stora fönster och generöst ljusinsläpp. Mosaikparkett i ek och ljusa träglaspartier ger karaktär.

Nyrenoverad kontorslokal i DN-skrapan med stora fönster och generöst ljusinsläpp. Mosaikparkett i ek och ljusa träglaspartier ger karaktär. Nyrenoverad kontorslokal i DN-skrapan med stora fönster och generöst ljusinsläpp. Mosaikparkett i ek och ljusa träglaspartier ger karaktär. Typ Kontor Storlek 235 kvm Adress Rålambsvägen 17 Område Kungsholmen

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

En nyrenoverad pärla på 17:e våningen i DN-skrapan - ett 84 meter högt landmärke som är känt långt utanför Stockholm. Adress Rålambsvägen 17

En nyrenoverad pärla på 17:e våningen i DN-skrapan - ett 84 meter högt landmärke som är känt långt utanför Stockholm. Adress Rålambsvägen 17 En nyrenoverad pärla på 17:e våningen i DN-skrapan - ett 84 meter högt landmärke som är känt långt utanför Stockholm. Typ Kontor Storlek 280 kvm Adress Rålambsvägen 17 Område Kungsholmen Lokalbeskrivning

Läs mer

Ringvägen 126, Stockholm Orgnr:

Ringvägen 126, Stockholm Orgnr: 08-518 30 00 Ringvägen 126, 116 61 Stockholm Orgnr:556848-3621 www.byggbolagets.se Av oss får ni det ni förväntar er av en UE Enbart svensktalande personal med flerårig yrkeserfarenhet och yrkesbevis som

Läs mer

Ytterman Projekt AB Projekteringsledare. R. Söderberg Bygg Platschef/affärschef. NCC Bostad Platschef

Ytterman Projekt AB Projekteringsledare. R. Söderberg Bygg Platschef/affärschef. NCC Bostad Platschef Curriculum Vitae Namn: Thomas Hvitfeldt Födelsedatum: 6 juni 1966 Mobil: 070-623 00 78 Mail: thomas@yttermanprojekt.se Sammanfattning: Gymnasieingenjör från 4-årig teknisk bygg. Har jobbat som entreprenör

Läs mer

Sundbypark Offensivt miljötänkande mitt i tillväxttriangeln. Fastighetssammanfattning.

Sundbypark Offensivt miljötänkande mitt i tillväxttriangeln. Fastighetssammanfattning. Sundbypark Offensivt miljötänkande mitt i tillväxttriangeln. Fastighetssammanfattning. Nybyggt eget kontorshus från 5 000 kvm. Arlanda 30 km 1 Sundbypark E18, Enköpingsvägen Kista 6 279 Silverdal Danderyd

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus F Våning 6 513 kvm Nuvarande planlösning är anpassad för cirka 30 personer. Mot Kista Galleria A B C D G E F Kontorsyta 513 kvm Antal arbetsplatser 30-45 Tillträde

Läs mer

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm Rumsindelat Representativt kontor Garage i huset Nacka Strand Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm LOKALEN Representativt kontor centralt i området Kontorsyta 622 kvm Antal arbetsplatser 30 arbetsplatser

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport.

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport. Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Dnr 4.2-256/2016 Sida 1 (5) 2017-01-04 Handläggare Jan Lind 08-508 269 51 Till Fastighetsnämnden 2017-01-31 Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall.

Läs mer

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3 NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT Södertull, Södra Tullgatan 3 3 Nyrenoverat på Södertull I ett av Malmö Citys bästa lägen kan vi erbjuda effektiva och representativa kontorslokaler i ett klassiskt sextiotalshus

Läs mer

ÅRETS BYGGEN 2003 CENTRALHUSET

ÅRETS BYGGEN 2003 CENTRALHUSET 72 HUS GÖTEBORG Jurymotivering: Den spännande omvandlingsprocessen av Centralstationsområdet i Göteborg fortsätter. Här i form av kontor och hotell i norsk trend- och materialkänslig design. FOTO: ULF

Läs mer

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 6, 1 694-2 592 kvm LOKALEN Ljus och effektiv med bra skyltläge Kontorsyta 1 694-2 592 kvm Antal arbetsplatser 120-260 Kista Entré är,

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kontorsyta 10-50 kvm Antal arbetsplatser 1-5 Tillträde Omgående Adress Färögatan 33 Våning 13, hus B Fastighetsbeteckning Katla 1 BYGGÅR 2003

Läs mer

MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL. Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun

MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL. Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun 1(8) PROJEKTPLAN MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL Fastighet: Djursholm 3:165 Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad 2011-11-07 Kommunstyrelsen Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

Att beställa byggnadsarbeten. Kursledare. Kursinnehåll Peder Halling Per Lilliehorn

Att beställa byggnadsarbeten. Kursledare. Kursinnehåll Peder Halling Per Lilliehorn Att beställa byggnadsarbeten Kursledare Peder Halling Per Lilliehorn Peder.halling@bostadsratterna.se per.lilliehorn@bostadsratterna.se Kursinnehåll De olika stegen i projektet Planering och förberedelser

Läs mer

Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss av planförslag.

Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss av planförslag. Kontaktperson Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 Monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-03-08 Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss

Läs mer

Din personliga och trygga samarbetspartner

Din personliga och trygga samarbetspartner Din personliga och trygga samarbetspartner Vi på Byggbolaget Södermalm AB vill med stor glädje välkomna Dig som läsare av denna företagspresentation. Vi är övertygade om att Du, oavsett vad saken gäller,

Läs mer

Nr 2 2014. Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater. Gammalt möter nytt i Hagalund

Nr 2 2014. Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater. Gammalt möter nytt i Hagalund Nr 2 2014 Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater Gammalt möter nytt i Hagalund LEDARE Projektmix som gör oss bättre För IN3PRENÖR är alla uppdrag lika viktiga,

Läs mer

Adress Englundavägen 7

Adress Englundavägen 7 Ljus lokal i utmärkt läge Typ Storlek 695 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med

Läs mer

Svenska Hus i Stockholm

Svenska Hus i Stockholm Svenska Hus i Stockholm 21 Svenska Hus i Stockholm Vi strävar alltid efter att finnas nära våra hyresgäster och i samverkan med dem utveckla och förvalta våra fastigheter. I Stockholm och Skåne har vi

Läs mer