Nr Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 1 2012. Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning"

Transkript

1 Nr Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Nytt affärssystem ger säker uppföljning Ombyggnad av kulturminnesmärkt i Kräftriket

2 Tre arbetschefsgrupper utför IN3PRENÖRS projekt Bergschakt för underjordisk idrottshall på Östermalm. IN 3 PRENÖR utökar med ännu en arbetschefsgrupp för att ytterligare förbättra kapacitet och kompetens till sina kunder. De tre grupperna kompletterar varandra såväl genom storleksindelning som på inriktningen på byggprojekten. IN3PRENÖR expanderar och för att kunna möta marknaden och sina kunders behov bildas tre arbetschefsgrupper med egna ansvarsområden. En arbetschefsgrupp leds av Anders Bysell. Gruppen har fokus på större, komplexa projekt gärna med stort teknikinnehåll och logistiska utmaningar. Dock utför gruppen givetvis även mindre projekt. Gruppen som leds av Pär Olofsson jobbar vidare enligt tidigare inriktning, allt ifrån serviceåtaganden till relativt stora ny- och ombyggnader. Den tredje gruppen leds av Sten Georgsson, som har lång erfarenhet från ombyggnader och nybyggnader, såväl i mindre som större projekt. Gruppen kommer att arbeta mestadels i den nischen.

3 Sten Georgsson ny arbetschef Sten Georgsson, med bakgrund från det egna företaget Geodells och som regionchef för Kungsfiskaren, leder den nya arbetschefsgruppen. Sten Georgsson har lång erfarenhet från byggbranschen han drev sitt eget företag Geodells från 1984 till 2007, då det såldes till Peab. Sten blev så småningom utsedd till regionchef för Peabs dotterföretag Kungsfiskaren, där han stannade i fyra år. Jag är mycket glad över att komma till IN 3 PRENÖR just nu, säger Sten. Satsningen på att bli ett renodlat byggföretag med bred kompetens känns helt rätt. Det ska bli spännande att få vara med och bidra till det arbetet. TJUSNING MED OMBYGG- NATION Sten har lång erfarenhet från såväl nybyggnadsprojekt som ombyggnader av bland annat kontor, skolor och äldreboenden. Chansen är stor att denna typ av projekt hamnar i Stens arbetschefsgrupp. Utmaningen och tjusningen med ombyggnation är att man måste vara så flexibel, säger Sten. I en nyproduktion har man koll på allt från början, men i en ombyggnation vet man aldrig riktigt vad som ska dyka upp när man väl börjar arbetet. Att gå från ett storföretag som Peab till IN 3 PRENÖR känns bra för Sten. Ett mindre företag kan arbeta mer personligt, konstaterar han. Dessutom får man jobba bredare som tjänsteman här, vilket är stimulerande. På ett storföretag är nischerna betydligt smalare. Kul på jobbet Sten triggas av att få komma ut och bygga och göra affärer. Att vara med i besluten och produktionen, något han inte varit under en period och längtar efter. Jag ser fram emot att ha kul på jobbet igen, säger Sten. Gänget på IN 3 PRENÖR är bra människor som alla vill vara med på resan att renodla IN 3 PRE- NÖR till ett byggföretag. Nu ska Sten bilda sin egen arbetschefsgrupp med både tjänstemän och yrkesmän. Parallellt med det räknar han på nya jobb. Sten blev årets företagare i Järfälla kommun 1998 och fick representera kommunen på Kungens 25-årsjubileum. Det är viktigt att jobba långsiktigt med kunden. I en bra affär är det två parter som ska vara lika nöjda, säger Sten avslutningsvis. Nytt affärssystem ger snabbt och säker ekonomiuppföljning IN3PRENÖR har nyligen bytt affärssystem till PP7. Det nya affärssystemet är byggt för projektverksamhet och stödjer såväl små och stora projekt som servicearbete. Med PP7 blir våra processer och flöden än mer kvalitetssäkrade för våra kunder, säger Anders Bysell, ansvarig för PP7 på IN 3 PRENÖR. PP7 utgår ifrån projektredovisningsmodellen och blir till stor hjälp vid den ekonomiska uppföljningen av våra projekt. Idag ställs till exempel krav på öppen redovisning i samverkansentreprenader och PP7 stödjer sådana processer full ut. PP7 kommer också att vara helt integrerarat med kalkylprogramet MAP och det kommer att vara uppbyggt i resultatenheter som speglar IN 3 PRE- NÖRS tre arbetschefsgrupper.

4 IN3PRENÖR bygger om kulturminnesmärkt byggnad i Kräftriket I hus nummer sju i universitetsområdet Kräftriket pågår just nu ett intensivt renoveringsarbete. I mitten på mars ska hyresgäster från Stockholms Universitet flytta in i de uppfräschade lokalerna. Kräftriket ligger i Nationalstadsparkens område, bredvid Brunnsviken. Huset som IN 3 PRENÖR renoverar invändigt är nästan precis hundra år gammalt. Alla byggnader i området invigdes i januari De är kulturminnesmärkta och därför har byggledningen löpande kontakt med antikvarier. FAKTA Entreprenadform: Samverkansentreprenad Fastighetsägare/beställare: Akademiska Hus Stockholm AB Hyresgäst: Stockholms Universitet Arbetschef: Anders Bysell Platschef: Robert Trygg Byggledare: Per Eriksson, Tibi Stockholm AB Kuriosa: Under slutet av 1700-talet öppnades en krog som serverade kräftor från Brunnsvikens vatten, det är namnet på krogen som fått området att kallas Kräftriket. (Källa: Universitetsomradet-Kraftriket/) Huset har stått tomt i många år och nu ska det bli kontorslokaler till Företagsekonomiska institutionen, berättar Robert Trygg, IN 3 PRE- NÖRS platschef. Vi byter ut el- och värmesystemen helt och sätter in ny ventilation. Huset får sin första mekaniska ventilation, det nya fläktrummet får sin plats på den gamla råvinden. Samverkansentreprenad I övrigt är det mestadels renovering och uppfräschning av ytskikten interiört som ska göras. Exteriört bevaras allt som det är. Huset tilläggsisoleras också så mycket som byggnadsminnesmärkningen tillåter. Tidplanen är mycket kort och det beror på att Stockholms Universitet just nu är i skriande behov av lokaler, säger Per Eriksson, projekt- och byggledare på Tibi Stockholm AB. Tillsammans med IN 3 PRENÖR arbetar vi i en samverkansentreprenad. Vi projekterar parallellt med att vi bygger och kan på så sätt tjäna in mycket tid. Gammal hundklinik Fastighetsbolaget Akademiska Hus äger byggnaderna i området. Leif Jonsson är förvaltare och berättar lite mer om husets historia. Rudolf Enblom och Axel Anderberg hette arkitekterna som ritade husen i Kräftriket. Hus nummer sju byggdes som djurklinik och kallades hundkliniken i folkmun. Här fanns hundstallar och burar samt behandlingsrum, operationssal och labb flyttade verksamheten till Ulltuna och sedan dess har olika hyresgäster huserat i byggnaden. OM AKADEMISKA HUS Akademiska Hus tillhandahåller miljöer för högre utbildning, forskning och innovation. Ett fastighetsvärde på 50 miljarder och en omsättning på fem gör Akademiska Hus till landets andra största fastighetsbolag. Verksamheten är uppdelad i sex regioner med koncernkontor i Göteborg. Akademiska Hus finns på 29 orter runt om i landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Här studerar, forskar och arbetar runt personer varje dag. (Källa: Stora bilden: förman Peter Markström. Ovan till höger: Kent Söderholm. Nedan till höger: Tommy Fröberg.

5 Fler lär sig räkna kalkyler För att underlätta och snabba upp räknearbetet i anbudsprocessen lär sig nu IN 3 PRENÖRS tjänstemän kalkylprogrammet MAP. Syftet är att snabbt prissätta och ta fram kalkyler och budget till kunderna samt för att klara korta start- och produktionstider. Det går mycket smidigare om fler har koll på programmet och kan utföra kalkyler, säger Cristina Skoghagen som är ansvarig för byggkalkyleringsarbetet på IN 3 PRENÖR och som kommer att utbilda sina kollegor i MAP. Tanken är att platscheferna och arbetsledarna själva ska kunna räkna på mindre projekt. Det finns oftast ett färdigt tänk och en färdig struktur som gör arbetet lättare. Att platscheferna själva kan räkna underlättar för det fortsatta arbetet, arbetsberedningen är till stor del redan utförd då projektet ska starta. OLIKA FÖRUTSÄTT- NINGAR Cristina, som jobbar hela dagarna med kalkyler, berättar lite mer om arbetet. Förutsättningarna växlar med hur detaljerade bygghandlingar jag får som underlag. En del handlingar är mycket detaljerade och då prissätter vi utifrån det. Andra handlingar ger IN 3 PRE- NÖR stort inflytande över de tekniska lösningarna och då är förutsättningarna annorlunda. Kalkylen används som verktyg och underlag i det fortsatta anbudsarbetet, fortsätter Cristina. Kalkylen som vi tar fram initialt bearbetas vidare under hela anbudsarbetet. Vi har kontinuerliga möten innan anbudet går ut, där vi slutgiltigt justerar kalkylen för att i sin helhet korrespondera mot den beskrivna produkten. Tiden spelar också stor roll för kalkylens omfattning ibland har jag fyra veckor på mig, ibland bara två dagar, konstaterar Cristina. Skärpta ordningsskyddsregler Från den 1 december 2011 gäller skärpta ordnings- och skyddsregler på IN 3 PRENÖRS byggarbetsplatser. Skärpningen bottnar i IN 3 PRENÖRS strävan efter att vara i framkant inom säkerhet, hälsa och miljö. Många olyckor orsakas av människors beslut och handlingar, vilket gör att man kan arbeta med förebyggande åtgärder. Vi vill att alla ska trivas, känna respekt för varandra och komma hem från jobbet med liv och hälsa i behåll, säger IN 3 PRENÖRS vd Mats Kimby. De mest väsentliga områdena i ordnings- och skyddsreglerna gäller: Skyddskläder Skyddsutrustning Skyddsanordningar Riskanalys Alla på IN 3 PRENÖRS byggarbetsplatser ska följa arbetsplatsens arbetsmiljöplan med tillhörande ordningsoch skyddsregler.

6 IN 3 PRENÖRS ORGANISATION VD MATS KIMBY Kvalitet/Miljö/ Arbetsmiljö RICARD HEINDOW Ekonomichef HELEN HANSSON Arbetschef 1 PÄR OLOFSSON Projekt Mkr Arbetschef 2, vvd ANDERS BYSELL Projekt Mkr Arbetschef 3 STEN GEORGSSON Projekt Mkr Platschefer Kalkyl Inköpare Projekteringsledare Entreprenadingenjör Installationssamordnare Arbetsledare Förmän Yrkesmän Platschefer Kalkyl Inköpare Projekteringsledare Entreprenadingenjör Installationssamordnare Arbetsledare Förmän Yrkesmän Platschefer Kalkyl Inköpare Projekteringsledare Entreprenadingenjör Installationssamordnare Arbetsledare Förmän Yrkesmän NOTISER nya projekt Teletec, hyresgästanpassning åt Söderport i Årsta. Visningsyta åt Söderport i Årsta. Ombyggnad kontorslokaler kv. Kavalleristen åt Specialfastigheter. Brf. Reservoaren, ombyggnad lokal till två lägenheter. Solna Access, ombyggnad åt Vasakronan. Ny- och ombyggnad av administrationsbyggnad på Gillingebanan. medarbetare Börjat: Daniel Ström, Torbjörn Pettersson och Malin Stenberg. Slutat: Karl Herrlin och Peter Trotz. Skanning av fakturor Företaget BancTec skannar sedan den 1 februari alla IN3PRENÖRS fakturor. Förlängt IT-supportavtal IN3PRENÖR förlänger sitt supportavtal med IT-leverantören Hermelin IT-partner. All data kommer framöver att för. varas på externa servrar, bland annat för att öka säkerheten och tillgängligheten. IN 3 PRENÖRS 3 värdeord för nöjd kund ENKELHET Snabba beslutsvägar, rak och riktig kommunikation, rätt fokus, effektivitet. ENGAGEMANG Trivsel, lojalitet, kreativitet, ansvar, målfokus. ENERGI Glädje, vilja, drivkraft. Nytt ramavtal med Creditsafe IN3PRENÖR har ingått ett nytt ramavtal med kreditinformationsföretaget Creditsafe. Med hjälp av Creditsafe kan IN3PRENÖR systematiskt säkra att kunder och leverantörer är seriösa och är kreditvärdiga företag. Redaktion: Mats Kimby, ansvarig utgivare Postadress: IN3PRENÖR AB, Box 1167, Solna Tel: Fax: ISSN Besök: Bibliotekstorget 8, 6 tr Solna Centrum Form/produktion/tryck: Lars Hall AB, Jobblust Sollentuna AB, Komplätt Digital Produktion Text och foto: Maria Lindgren På omslaget: Bengt Selander.

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Nr 2 2012. Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv

Nr 2 2012. Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv Nr 2 2012 Prestigehotell i Hammarby Sjöstad Ökad transparens med samverkansmodell 60-talshus får nytt liv Bygger nytt hotell för 400 Mkr åt Fabege i Hammarby Sjöstad Hammarby Allé är huvudgatan som löper

Läs mer

Nr 1 2014. Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer

Nr 1 2014. Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer Nr 1 2014 Storsatsning på nytt akutsjukhus i Södertälje IN3PRENÖR etablerar sig i Uppsala Möt Erik och Martin, våra två nya arbetschefer LEDARE Flexibilitet och struktur I vår vision säger vi att IN3PRENÖR

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Vem ska man välja som byggpartner?

Vem ska man välja som byggpartner? DET ÄR VI SOM BYGGER. Vem ska man välja som byggpartner? En medelstor aktör i Stockholm. Ett alternativ på din lista. I Sverige fanns det 2010 enligt svenskt Näringslivs Ekonomifakta 81 449 företag inom

Läs mer

ORD FRÅN VD. Organisationsarbetet med att anpassa personalen mot klienternas behov har påbörjats och kommer att fortsätta över tiden.

ORD FRÅN VD. Organisationsarbetet med att anpassa personalen mot klienternas behov har påbörjats och kommer att fortsätta över tiden. ORD FRÅN VD Jag har fått styrelsens förtroende att som verkställande direktör leda företaget. Målet är att utveckla bolaget till en fullserviceförvaltning med inriktning på kvalitet för våra klienter.

Läs mer

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa.

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa. Oktober 2013 Till dig som bor på Mariehemsvägen 7 E Frågor och svar från informationsmötet Tisdag 1 oktober hölls ett informationsmöte för dig som bor på Mariehemsvägen 7 E. På mötet deltog representanter

Läs mer

PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland.

PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. Vi stödjer våra kunder genom hela projektet från förstudie till besiktning. Vår styrka är bygg- och projektledning

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland.

PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. PlanProj är ett privatägt byggkonsultföretag som jobbar huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. Vi stödjer våra kunder genom hela projektet från förstudie till besiktning. Vår styrka är bygg- och projektledning

Läs mer

Innehåll. VD har ordet 3 Referens 4 Miljö och Kvalitet 5 Året i siffror 6 Historik 7

Innehåll. VD har ordet 3 Referens 4 Miljö och Kvalitet 5 Året i siffror 6 Historik 7 Årsredovisning 2013 Innehåll VD har ordet 3 Referens 4 Miljö och Kvalitet 5 Året i siffror 6 Historik 7 2 VD HAR ORDET Bästa året någonsin trots tufft byggklimat Byggbranschen i Sverige ligger fortfarande

Läs mer

Ett byggföretag för framtiden. Presentation av företaget och vårt arbetssätt

Ett byggföretag för framtiden. Presentation av företaget och vårt arbetssätt Ett byggföretag för framtiden Presentation av företaget och vårt arbetssätt Välkommen till M3 Bygg Verkligheten började för ett drygt decennium sedan. Två viljestarka personer och en vision var byggstenarna

Läs mer

Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor

Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor Nr 1 2015 Nytt landmärke växer fram i Värtan Nytt huvudkontor för Tele2 Hundanpassat byggande vid Ärna flygplats Ringen Centrum får ny food court LEDARE Spännande och komplexa byggprojekt År 2o14 var ett

Läs mer

Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm

Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm Välkommen till Diligentia Humlegårdsgatan 20 Ledig kontorslokal på 405 kvm. Yta Våning 405 kvm Plan 2 Husets karaktär Huset är byggt år 1972 och genomgick en

Läs mer

Ringvägen 126, Stockholm Orgnr:

Ringvägen 126, Stockholm Orgnr: 08-518 30 00 Ringvägen 126, 116 61 Stockholm Orgnr:556848-3621 www.byggbolagets.se Av oss får ni det ni förväntar er av en UE Enbart svensktalande personal med flerårig yrkeserfarenhet och yrkesbevis som

Läs mer

Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm

Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm Humlegårdsgatan 20 405 kvm kontor Stockholm Välkommen till Diligentia Humlegårdsgatan 20 Ledig kontorslokal på 405 kvm. Yta Våning 405 kvm Plan 2 Husets karaktär Huset är byggt år 1972 och genomgick en

Läs mer

Jobba hos oss. Skiss över gården på Pär Lagerkvists skola. Skolan blir klar våren 2017.

Jobba hos oss. Skiss över gården på Pär Lagerkvists skola. Skolan blir klar våren 2017. Jobba hos oss Skiss över gården på Pär Lagerkvists skola. Skolan blir klar våren 2017. Vöfab... är ett fastighetsbolag i Växjö som ägs av Växjö kommun äger och förvaltar lokaler i Växjö stad ex. skolor

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg 1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg Ett av de mest spännande byggprojekten i Helsingborg just nu är S:t Nicolai - förvandlingen av gamla Nicolaiskolan till moderna kontor. Projektet

Läs mer

Jag utför uppdrag inom projekteringsledning, projektledning, byggledning samt även Kontrollansvarig KA.

Jag utför uppdrag inom projekteringsledning, projektledning, byggledning samt även Kontrollansvarig KA. Magnus Hybinette Jag utför uppdrag inom projekteringsledning, projektledning, byggledning samt även Kontrollansvarig KA. Under 15 år i branschen har jag varit med i många projekt med fokus på ekonomi,

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL STENA FASTIGHETER

CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL STENA FASTIGHETER CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL CFK KONSULT ÄR ETT REKRYTERINGSFÖRETAG. ÄR ETT AV SVERIGES STÖRSTA PRIVATÄGDA FASTIGHETSBOLAG. VI ARBETAR TILLSAMMANS OCH SÖKER DIG. Kort om företaget ingår

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

Hela byggprocessen. verktyg för att säkerställa att byggprojekten utförs så. effektivt som möjligt och uppfyller samtliga ställda mål.

Hela byggprocessen. verktyg för att säkerställa att byggprojekten utförs så. effektivt som möjligt och uppfyller samtliga ställda mål. Byggprocessen På Higabgruppen värderar vi kundnytta och långsiktighet högt och vi vill bygga och förvalta fastigheter som erbjuder god kvalitet och god funktion för kunden. Hela byggprocessen Kostnader

Läs mer

VD HAR ORDET. Utvecklingen pekar åt rätt håll

VD HAR ORDET. Utvecklingen pekar åt rätt håll AKTUELLT FRÅN DIN VÄRD 2015-2016 VD HAR ORDET Utvecklingen pekar åt rätt håll Laxå växer. Framtidstron spirar i kommunen. Företag söker sig hit. Allt detta sammantaget gör att det ser positivt ut även

Läs mer

Vöfabs uppförandekod

Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vår vision Vi ska vara ledande på verksamhetsmiljöer med offentligt uppdrag genom: Framgångsrika verksamhetsmiljöer Optimal leverans Unik kompetens Starkt varumärke

Läs mer

Nr 2 2010. IN3PRENÖR en byggaktör att räkna med Prestigefyllt uppdrag på hemmaplan i Solna Centrum Förstärkningsarbete utöver det vanliga i Uppsala

Nr 2 2010. IN3PRENÖR en byggaktör att räkna med Prestigefyllt uppdrag på hemmaplan i Solna Centrum Förstärkningsarbete utöver det vanliga i Uppsala Nr 2 2010 IN3PRENÖR en byggaktör att räkna med Prestigefyllt uppdrag på hemmaplan i Solna Centrum Förstärkningsarbete utöver det vanliga i Uppsala IN 3 PRENÖR en byggaktör att räkna med IN 3 PRENÖR renodlar

Läs mer

Nr Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall

Nr Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall Nr 2 2013 Miljötänk genomsyrar designhotell Två generationer om sitt yrkesval Stockholmarna får ny idrottshall LEDARE Ständig utveckling gör skillnad F ör att vara framgångsrik i vår bransch måste man

Läs mer

Peabandan. Grunden till JUPP:en

Peabandan. Grunden till JUPP:en Peabandan Grunden till JUPP:en 2 Vår historia och kultur Vår historia och kultur Peab grundades 1959 av Erik och Mats Paulsson då 16 och 14 år gamla. Redan från början präglades verksamheten av ett stort

Läs mer

Vi bygger på bra relationer.

Vi bygger på bra relationer. Vi bygger på bra relationer. Vi är Servicekuben. Servicekuben är ett mångsidigt byggföretag som hjälper dig genom hela ditt byggprojekt. Hos oss är du i trygga händer. Vi hanterar allt från byggservice

Läs mer

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07 LCC ur Installatörens perspektiv Stockholm 2013-11-07 Imtech Nordic Imtech N.V. Imtech Nordic AB Stödfunktioner (Ekonomi, Affärsutveckling, IT, Inköp, HR, Information, Riskhantering) Imtech VS-teknik AB

Läs mer

Ombyggnad av tak på stadshuset i Luleå

Ombyggnad av tak på stadshuset i Luleå Ombyggnad av tak på stadshuset i Luleå Stadshuset Per Liikamaa 070-6106815 per.liikamaa@glbbygg.se Byggstart juni 2010 Byggkostnad 1 mkr Kv Göken 25 4 Tel: 0920-220341 Adress: 97254 LULEÅ http://www.glbbygg.se

Läs mer

KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3

KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 TREVLIG LOKAL MED TERRASS I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

Centrum. Södergatan 14, våning 2, 628 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Södergatan 14, våning 2, 628 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Södergatan 14, våning 2, 628 kvm Ditt nästa kontor? Södergatan 14, våning 2, Centrum Ledig yta Typ: kontor 628 m 2 Antal arbetsplatser: 30 55 Tillträde: enligt överenskommelse Restaurang Yteffektivt

Läs mer

Detta är Sustend. Ett högre syfte

Detta är Sustend. Ett högre syfte Detta är Sustend Vad gör egentligen en byggkonsult? Den frågan får vi med jämna mellanrum och det är väl ett bevis på att det behöver förklaras. Ett bra sätt att förklara vad en byggkonsult gör är att

Läs mer

Ett byggföretag i tiden

Ett byggföretag i tiden Ett byggföretag i tiden Vår vision K360 tänker ständigt nytt, bygger förtroenden och överträffar kundens förväntningar, för att skapa framgång och bidra till en bättre värld. Våra kärnvärden Nytänkande

Läs mer

Ledarskap och medarbetarskap

Ledarskap och medarbetarskap Ledarskap och medarbetarskap Innehåll i vårt avsnitt Våra tankar om ledarskap Hur kvalitetssäkrar vi individuell vård- och omsorg på natten Sveriges bästa äldreboende Vår vision: Ditt val, ditt hem, ditt

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende om- och nybyggnation i kv. Portklappen 1, Ripsavägen 33, Enskede-Årsta-Vantör

Inriktningsbeslut avseende om- och nybyggnation i kv. Portklappen 1, Ripsavägen 33, Enskede-Årsta-Vantör Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2018-10-23 Ärende 4.3 DNR: 2018-00572 2018-09-27 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Inriktningsbeslut

Läs mer

Nr 2 2014. Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater. Gammalt möter nytt i Hagalund

Nr 2 2014. Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater. Gammalt möter nytt i Hagalund Nr 2 2014 Varsam renovering av arkitektoniskt landmärke Bröder, grannar och arbetskamrater Gammalt möter nytt i Hagalund LEDARE Projektmix som gör oss bättre För IN3PRENÖR är alla uppdrag lika viktiga,

Läs mer

Våra lokaler din vardag

Våra lokaler din vardag Tryck: Hylte Tryck AB, Hyltebruk, november 2011 Våra lokaler din vardag Katrineholms Fastighets AB Djulögatan 29 Box 7 641 21 Katrineholm Telefon 0150-571 00 bostad@kfab.se www.kfab.se 2 3 Helhetssyn,

Läs mer

Annelie Vinsa VD/ CEO. Kirunabostäder AB Kiruna Näringsfastigheter AB 03/25/0 9 1

Annelie Vinsa VD/ CEO. Kirunabostäder AB Kiruna Näringsfastigheter AB 03/25/0 9 1 Annelie Vinsa VD/ CEO Kirunabostäder AB Kiruna Näringsfastigheter AB 9 1 Det här är Kirunabostäder AB 130 anställda Förvaltar: 450 000 kvm bostäder och lokaler för: Kirunabostäder AB Kiruna Näringsfastigheter

Läs mer

INTEROC AKUSTIK historia. INTEROC AKUSTIK histora. EMPORIA Malmö. Akustik

INTEROC AKUSTIK historia. INTEROC AKUSTIK histora. EMPORIA Malmö. Akustik INTEROC AKUSTIK histora INTEROC AKUSTIK historia Akustik Interoc Akustik AB är ett privatägt bolag sedan december 2011. Kärnverksamheten är akustik men idag så utför bolaget även gipsentreprenader, beklädnadsentreprenader,

Läs mer

Innehåll. VD har ordet Historik 4 Anställda 5 Året i siffror

Innehåll. VD har ordet Historik 4 Anställda 5 Året i siffror Årsredovisning 217 Innehåll VD har ordet 3 Historik 4 Anställda 5 Året i siffror 6 2 VD HAR ORDET Vi växer 217 gick som de flesta åren väldigt fort. Mycket hände, och tyvärr en del hände inte. Vi kom inte

Läs mer

www.jonsonsbygg.se 1

www.jonsonsbygg.se 1 www.jonsonsbygg.se 1 Din lokala byggare med Vätter bygden som bas. Kompetens från allt inom byggservice till totalentreprenad. Jonsons Byggnads ab har en över femtioårig tradition av att vara en lokal

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor. Utsikt mot Nybroviken. City. Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm

Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor. Utsikt mot Nybroviken. City. Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor Utsikt mot Nybroviken City Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm LOKALEN Nyrenoverat med fritt läge högst upp i huset Kontorsyta 1 023 kvm Adress Hamngatan 2 På Hamngatan

Läs mer

Centrum. Södergatan 14, 240 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Södergatan 14, 240 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Södergatan 14, 240 kvm Ditt nästa kontor? Södergatan 14, Centrum Ledig yta Typ: Kontor 240 m 2 Antal arbetsplatser: 10-15 Byggt/ombyggt: 1967/1980/2009 Ledigt fr.o.m: Enligt överenskommelse Restaurang

Läs mer

KONTOR 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5

KONTOR 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5 TREVLIG LOKAL MED TERRASS I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks

Läs mer

Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor

Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor Välkommen till Diligentia Löfströms allé 6A Yta: 907 kvm Våning: 1 tr Husets karaktär Huset är byggt i början på 1900-talet och har totalt ca 12 500 kvm kontorsyta.

Läs mer

STORGATAN 53 GÖTEBORG

STORGATAN 53 GÖTEBORG STORGATAN 53 GÖTEBORG MITT I MALMÖ, MED BÄSTA LÄGET VÄLKOMMEN TILL STORGATAN 53 Det här huset uppfördes av Folksam i slutet på 50-talet. Med sin rika historia, vackra detaljer och centrala läge är det

Läs mer

Nr 1 2013. Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval. Elitsatsning efter jobbet

Nr 1 2013. Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval. Elitsatsning efter jobbet Nr 1 2013 Logistikcenter avlastar stadens vägar Delikata materialval på Yasuragi Elitsatsning efter jobbet Bygger ut logistikcenter för Jernhusen Jernhusen satsar på att bygga en ny omlastningsterminal

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

Företagspresentation 2016

Företagspresentation 2016 Företagspresentation 2016 Affärsidé JSB är ett företag inom Bygg- och projektutveckling. Vi skall i företaget och i våra projekt bidra till ett bra samhälle med fokus på hållbarhet, mångfald och positiva

Läs mer

Från tomt till färdigt boende. Vi gör resan enklare.

Från tomt till färdigt boende. Vi gör resan enklare. Från tomt till färdigt boende. Vi gör resan enklare. Funderar du på att köpa tomt och bygga hus? Grattis du står inför en spännande resa. Att få skapa sitt drömboende bokstavligt talat från grunden är

Läs mer

Nr 2 2011. IN3PRENÖR Bygg och Golv går skilda vägar Långa korridorer på kontorshotell i Årsta Halvvägs på Rosstorps äldreboende

Nr 2 2011. IN3PRENÖR Bygg och Golv går skilda vägar Långa korridorer på kontorshotell i Årsta Halvvägs på Rosstorps äldreboende Nr 2 2011 IN3PRENÖR Bygg och Golv går skilda vägar Långa korridorer på kontorshotell i Årsta Halvvägs på Rosstorps äldreboende IN 3 PRENÖR Bygg och Golv skiljs åt Separata bolag ökar bådas möjligheter

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm LOKALEN PLANRITNING Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm FLeXiBeL och effektiv LokaL kontorsyta 240 kvm

Läs mer

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar EBAB är ett bygg- och entreprenadföretag som huvudsakligen verkar inom Örebro och Västmanlands

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson Praktikrapport Kurs: Ingenjörsinriktad yrkesträning Namn: Olof Rydman Företag: Allbygg i Höganäs AB Handledare: Annika Mårtensson Presentation av företaget Allbygg i Höganäs AB är ett byggföretag som huvudsakligen

Läs mer

De bärande planeringsidéerna för några svenska sjukhus. Föreläsning vid konferens i Oslo 2003-03-27-2003 03 28

De bärande planeringsidéerna för några svenska sjukhus. Föreläsning vid konferens i Oslo 2003-03-27-2003 03 28 1 De bärande planeringsidéerna för några svenska sjukhus. Föreläsning vid konferens i Oslo 2003-03-27-2003 03 28 Tillsammans med Per Lagheim från Locum i Stockholm kommer vi att här redovisa två svenska

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Kontorshotellets konferensrum Koppardalen, kl 13.40 15.00 Beslutande Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Lennart Karlsson Leif Eriksson Martti Hopponen Laila Borger,

Läs mer

STORSTUGE. Styrelsen önskar alla Storstugebor en trevlig helg! Lämna aldrig brinnande ljus när du lämnar rummet! Julen 2008

STORSTUGE. Styrelsen önskar alla Storstugebor en trevlig helg! Lämna aldrig brinnande ljus när du lämnar rummet! Julen 2008 STORSTUGE Nummer 100 från starten. Ansvarig utgivare: Christoffer Ericsson Tidningsredaktion: Rolf Södergren, Ingrid Toll samt Jan Lundblad Julen 2008 Akvarell utförd av Fritz Niklasson, 1993 Styrelsen

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Stadshuset Mats Bohman KFKS 2017/452

PROJEKTDIREKTIV. Stadshuset Mats Bohman KFKS 2017/452 PROJEKTDIREKTIV 2017-05-03 Mats Bohman KFKS 2017/452 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 4 3 Projektets mål kopplade till övergripande mål... 4 4 Prioriteringar... 5 5 Risker...

Läs mer

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag.

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag. VD s ord 2011 var ett spännande år, mycket hände och fort gick det! Vi startade året starkt med bra inflöde av affärer och avslutade året med vårt bästa rörelseresultat sedan starten. Vår rekryteringsverksamhet

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 725 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 725 kvm. Plan: 5 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan

Läs mer

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde.

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. NYHET! Garanterat Renoverat Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. Garanterat Renoverat efter byggkonstens alla regler. Det sätter vi upp till en halv miljon på. Vi jobbar varje dag

Läs mer

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5 Styrelsen visar riktningen för IBAB Uno Jöelaid, styrelseordförande i Industribyggnader i Borås AB, ser med stolthet och glädje tillbaka på vad som har åstadkommits under det senaste året. Bolaget står

Läs mer

Specialisten på nybyggnation, ombyggnation och tillbyggnad av såväl större fastigheter som enskilda villor.

Specialisten på nybyggnation, ombyggnation och tillbyggnad av såväl större fastigheter som enskilda villor. Specialisten på nybyggnation, ombyggnation och tillbyggnad av såväl större fastigheter som enskilda villor. ENTREPRENAD Pålssons Byggs största arbetsområde är större entreprenader, såväl general- som totalentreprenader,

Läs mer

lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm

lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm lund Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 489-1150 kvm Kontorsyta 489-1150 kvm Antal arbetsplatser 25-27 alt 60 TILLTRÄDE Omgående Adress Dag Hammarskjölds väg 2 Våning 1-3 Fastighetsbeteckning Benzelius

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 339 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 339 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 339 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 339 kvm. Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan 2006-2008.

Läs mer

Olikhet Berikar Av Claes Ullén

Olikhet Berikar Av Claes Ullén Olikhet Berikar Av Claes Ullén ember na 21-22 Septe Dagarn Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag. Omsättningen är 40 miljarder kronor och antalet anställda 15.000. CLAES ULLÉN Arbetschef

Läs mer

KONTOR 2 382M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3

KONTOR 2 382M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 2 382M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 TREVLIG LOKAL I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde

Läs mer

Välkommen till Folksam Fastigheter.

Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till oss! Vi på Folksam Fastigheter arbetar med att förvalta och utveckla fastigheter. Med en långsiktig horisont och stort hjärta strävar vi efter att ha

Läs mer

Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi

Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi o Årsbokslutet o Större investeringar och planerat underhåll o Måluppfyllelse i förhållande till strategisk

Läs mer

Genomförandebeslut ombyggnad av hus A och B i kv. Skolörten 1, Hässelby Villastads skola, Hässelby- Vällingby

Genomförandebeslut ombyggnad av hus A och B i kv. Skolörten 1, Hässelby Villastads skola, Hässelby- Vällingby Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2019-03-11 Ärende 7.1 DNR: 2019-00096 2019-02-15 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Genomförandebeslut

Läs mer

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Pulserar av liv. Kista växer så det knakar, pulserar av liv och allt fler företag upptäcker fördelarna med att etablera sig

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

VAD BORDE BYGGHERREN KRÄVA AV KONSULTER?

VAD BORDE BYGGHERREN KRÄVA AV KONSULTER? Serien - Byggherrens betydelse Hur konsulterna vill utveckla byggsektorn i samarbete med byggherrarna VAD BORDE BYGGHERREN KRÄVA AV KONSULTER? Seminarium 25 september 2003 LILJEWALL arkitekter ab Göteborgsregionens

Läs mer

Årsredovisning 2013 för Industribyggnader i Borås AB

Årsredovisning 2013 för Industribyggnader i Borås AB 4 b BESLUTSFÖRSLAG Årsredovisning 2013 för Industribyggnader i Borås AB Styrelsen föreslås besluta: Årsredovisningen läggs till handlingarna. Datum Kommunalråd Tillstyrkes Alternativt förslag Datum Kommunalråd

Läs mer

Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16

Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16 Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16 SNABBFAKTA Adress: Östra Hamngatan 16 Kontorsyta: 1 200 4 800 kvm Våning: Plan 4 och 5 Beräknad inflyttning: Sommaren 2017 Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver

Läs mer

Företaget. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag

Företaget. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag 2 Restaurang J, Nacka Strand.Generalentreprenad 1995. Företaget Bilhall, Bromma. Totalentreprenad i egen regi 2004. FSG Entreprenad AB är ett byggentreprenadföretag som är etablerat i Stockholmsregionen

Läs mer

Lästmakargatan 13. Stockholm 397 kvm

Lästmakargatan 13. Stockholm 397 kvm Lästmakargatan 13 Stockholm 397 kvm Välkommen till Diligentia Lästmakargatan 13 Yta: 397 kvm. Plan: 4 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan 2006-2008.

Läs mer

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas Vem är ansvarig för arbetsmiljön? 1 Med arbetsmiljö menas fysiska psykologiska sociala förhållanden på arbetsplatsen Vi kommer att fokusera på de fysiska arbetsmiljöriskerna och hur de åtgärdas. 2 1 Lagstiftning

Läs mer

Din personliga och trygga samarbetspartner

Din personliga och trygga samarbetspartner Din personliga och trygga samarbetspartner Vi på Byggbolaget Södermalm AB vill med stor glädje välkomna Dig som läsare av denna företagspresentation. Vi är övertygade om att Du, oavsett vad saken gäller,

Läs mer

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen Kreativ koppling vinner kampen om kompetensen när man är uppkopplad, avkopplad och sammankopplad var är man då? svar: på unit4:s nya svenska huvudkontor. Här andas inredningen modernt flexibelt kunskapsföretag.

Läs mer

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet VÄX MED VEG TECH Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet ETT FRÖ BÖRJADE GRO Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat, utvecklat och levererat olika system för att skapa gröna miljöer. När bolaget

Läs mer

INTEROC AKUSTIK histora. EMPORIA Malmö 2012

INTEROC AKUSTIK histora. EMPORIA Malmö 2012 INTEROC AKUSTIK histora EMPORIA Malmö 2012 2 INTEROC AKUSTIK historia Akustik Nuvarande ägare till Interoc Akustik AB anställdes mellan 1999-2002 i Hero hus AB som senare namnändrades till Interoc AB.

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Systematiskt arbetsmiljöarbete Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Glasklart! Bra arbetsmiljö ger ökad lönsamhet. Ett systematiskt arbetsmiljöarbete - SAM - ger ökad vinst genom minskade kostnader

Läs mer

Systemhus Construction Company AB. Affärspresentation

Systemhus Construction Company AB. Affärspresentation Systemhus Construction Company AB Affärspresentation Affärsidé Vi är ett väletablerat och komplett byggföretag. Vi utför alla vanligt förekommande bygg, renoverings, och servicearbeten vid nybyggnationer,

Läs mer

Ombyggnad av Bokelundskolan till ny förskola i Centrumområdet Fortsatt projektering och anbudsförfrågan

Ombyggnad av Bokelundskolan till ny förskola i Centrumområdet Fortsatt projektering och anbudsförfrågan Dnr 2013-08-12 Marie Hallsten-Eriksson fastighetskoordinator Tel. 0470-415 43 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ombyggnad av Bokelundskolan till ny förskola i Centrumområdet Fortsatt projektering och anbudsförfrågan

Läs mer