NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in"

Transkript

1 NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna Information till dig som flyttar in

2 VÄLKOMMEN TILL NYBRO BOSTAD Nybro Bostads AB är ett kommunalt aktiebolag. Vi äger och förvaltar ca 2000 lägenheter samt ett 100-tal lokaler fördelat på ett 80-tal hyresfastigheter samt ett 100-tal marklägenheter. Nybro Bostads AB äger och förvaltar fastigheter i Alsterbro, Bäckebo, Flerohopp, Kristvallabrunn, Målerås, Orrefors och Örsjö och i kommunens huvudort Nybro där även det största utbudet finns. Vår organisation består av fastighetsskötare, reparatörer för bygg-, el-, VVS-reparationer, målare, lokalvårdare samt administrativ personal. Vi är cirka trettio anställda. Vår målsättning är att tillhandahålla ett brett utbud av bra lägenheter till marknadsmässiga hyror inom kommunen. En målsättning som vi i allra högsta grad har lyckats att infria. ATT BO I HYRESRÄTT HAR MÅNGA FÖRDELAR Du behöver inte satsa några pengar i boendet Vid krångel med vitvaror eller andra problem knutna till lägenheten, finns vår servicepersonal kostnadsfritt till hands Du är fri att flytta efter uppsägningstiden på tre kalendermånader Tänk på att det även innebär en del skyldigheter HYRESKONTRAKTET - ETT VIKTIGT DOKUMENT I hyreskontraktet står vad som ingår i avtalet mellan dig och Nybro Bostads AB. Hyrans storlek, lägenhetens storlek, dina rättigheter och skyldigheter, uppsägningstid om du ska flytta med mera. Hyr du ett garage kommer ett separat hyreskontrakt att upprättas. Läs alltid igenom ditt kontrakt!

3 ADRESSÄNDRING För att du så snabbt som möjligt ska få ordning på tillvaron gäller det att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten. Anmälan gör du till Svensk Adressändring per telefon eller via internet - Följande myndigheter får automatiskt din nya adress vid en flyttanmälan: - Försäkringskassan - Kommunala förvaltningar - Landsting - Pliktverket - Skatteregistret - Statliga personadressregistret (SPAR) - Svenska Kyrkan - Vägverkets bil- och körkortsregister Däremot måste du själv anmäla din nya adress till försäkringsbolag, banker, tidningar, föreningar, vänner och bekanta. Du kan även beställa eftersändning av din post till den nya adressen. Kontakta Svensk Adressändring för mer information (www.adressandring.se). EL, TELEFON OCH INTERNET Vi har gjort flyttanmälan på ditt elabonnemang, vilket innebär att kostnaden för hushållselen kommer till din nya adress. I vissa av våra lägenheter ingår även hushållselen i hyran. Du måste själv ändra ditt telefonabonnemang och eventuellt internetabonnemang till den nya adressen. Kontakta ditt telefonbolag och din internetleverantör för mer information. HELT OCH RENT VID INFLYTTNING Din nya lägenhet skall vara ordentligt städad och i bra skick vid inflyttningen. Vi genomför alltid en besiktning innan en ny hyresgäst flyttar in för att dokumentera eventuella fel men det kan ändå finnas brister som vi inte upptäckt. Det är därför mycket viktigt att du så snabbt som möjligt hör av dig till oss så att vi kan åtgärda eventuella problem. Du kan inte få ersättning för att den förra hyresgästen städat dåligt, om du själv har städat lägenheten efter att du flyttat in. KVITTERA DINA NYCKLAR Vid inflyttningen skall du kvittera ut ett antal originalnycklar, till lägenhet, entréport, eventuell tvättcylinder mm. Kontrollera att antalet och serienumret stämmer. Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna. Behöver du fler nycklar krävs att du får en rekvisition av oss. Upplåsning av lägenhet pga bortslarvade nycklar utförs, mot debitering, mellan och Ett byte av låscylinder som kan bli nödvändigt om du tappar dina nycklar får du själv bekosta.

4 FELANMÄLAN/RING REPARATÖREN DIREKT Vår personal sköter (om inte kontraktet säger annat) trappor, gård och gemensamma utrymmen. Om någonting går sönder som tillhör lägenheten har du rätt att få detta lagat. För att underlätta för dig finns separata informationsblad med direktnummer till våra reparatörer/servicetekniker som erhålls vid inflyttning. Anmäl felet/skadan till våra reparatörer omgående så den inte förvärras. En del tjänster ingår normalt sett i hyran, exempelvis: Reparation av spis, kylskåp och frys Rensning av stopp i avlopp Tätning av fönster och dörrar Reparation av inredning och utrustning som tillhör lägenheten Du är skyldig att kontakta oss omedelbart om det uppstår ett fel eller en skada i lägenheten, så att den inte förvärras. Om det framgår att det är du som varit vårdslös och vållande, kan du bli ersättningsskyldig. Felanmälan via Internet Du kan även anmälan skada eller fel direkt via vår hemsida. Gå in på SKÖTSEL OCH VÅRD Vi lägger årligen ner stora pengar på att reparera skador som egentligen är helt onödiga. Pengar som direkt måste finansieras genom högre hyror eller minskat underhåll av befintliga fastigheter och lägenheter. Därför ber vi just dig att du sköter din lägenhet med eftertanke och omsorg. Detta gäller även allmänna utrymmen såsom trapphus, tvättstuga, m.m. Här är några enkla tips; Håll rent (lägenhet, spis, ugn mm) Använd ändamålsenliga rengöringsmedel till spis, ugn och badrumsporslin Du kan måla och tapetsera själv så länge det är fackmässigt. Om det inte anses fackmässigt utfört, kan du bli ersättningsskyldig Undvik att göra repor i parkettgolvet genom att sätta glidknappar av filt under benen på möblerna RENHÅLLNING OCH MILJÖ Sedan 1 januari 1995 gäller lagen om producentansvar d.v.s att producenten är skyldig att återvinna (samla in) metaller, plast, papper, glas, etc. I Nybro tätort finns 6 stationer för återvinning av sorterat avfall. Övriga tätorter där återvinningsstationer finns är Orrefors, Alsterbro, Målerås, Bäckebo och Örsjö. I första hand ska du utnyttja dessa stationer och i andra hand våra miljöhus där sådana finns. Här följer några råd; Lägg i första hand sorterat avfall som plast, papper, glas och metall vid anvisat miljöhus. Större mängder grovsopor lämnas på Nybro Återvinning. Allt avfall som lämnas i miljöhusen skall sorteras i avsedda kärl enligt anvisning. Hushållsavfall (vått avfall, matrester, m.m) ska i avvaktan på utbyggnad av komposteringsanläggning läggas i miljöhusen i kärl avsett för detta. Tänk på att hålla rent och snyggt efter Dig i miljöhusen och ute på gården.

5 TA HÄNSYN TILL DINA GRANNAR Att ta hänsyn till grannarna är en av dina viktigaste skyldigheter som hyresgäst. Tänk på att människor har olika referensramar och att det finns boende som jobbar skift. Störningar som höga skrik, hög musik och liknande innebär alltid obehag för dina grannar, speciellt kvällstid och nattetid. Nästa gång kanske det är du som blir drabbad. Genom upprepade störningar löper du risken att bli uppsagd från din lägenhet. Som sagt, det är naturligtvis viktigt att alla trivs. Glöm därför inte dessa enkla regler; Framförallt av säkerhetsskäl men även ur städsynpunkt, ställ cyklar, rullatorer och barnvagnar på anvisad plats Kör inte in i bostadsområdet med bil om inte särskilda skäl föreligger Skaka inte mattor från fönster eller balkong HUSDJUR KRÄVER ANSVAR Du får gärna ha både hund och katt förutsatt att djuren inte ställer till obehag för dina grannar. Släpp inte djuren utan tillsyn. Var speciellt uppmärksam runt barnens lekplatser. Var varsam med pälsdjur då många är allergiker och har problem med pälshår som samlas i t ex torktumlarfilter. TVÄTTSTUGAN I anslutning till respektive tvättstuga finns råd och anvisningar om hur tvättutrustningen samt tvättstugan skall användas och skötas. Om du vill vara säker på att få tillgång till tvättstugan vid en bestämd tid, använd bokningstavlorna, eller tvättlistorna, som finns uppsatta i anslutning till tvättstugorna. Torka av golv och rengör maskiner och filter efter avslutad tvätt. Glöm ej att rengöra behållare för tvättmedlet. Meddela genast din hyresvärd om något inte fungerar och vänligen respektera de tider som är bokade av andra. Kom ihåg!! Lämna tvättstuga och torkrum i det skick du själv vill finna dem då du ska tvätta. HUSHÅLLSMASKINER I KÖK OCH BADRUM Ibland ingår vissa hushållsmaskiner i lägenheten och tillhör därmed oss, andra kan du installera själv. Kom ihåg att alla installationer måste göras på ett fackmannamässigt sätt. Skulle det uppstå en vattenskada eller annan skada på grund av felaktig installation kan du bli ersättningsskyldig. All elinstallation skall göras av behörig elektriker. TV OCH ADSL BREDBAND Utbudet av kanaler varierar beroende på vilken ort och i vilken stadsdel du bor. I samband med inflyttningen får du ett separat informationsblad med de aktuella kanaler som gäller för just ditt bostadsområde. Om du får problem med mottagningen eller bilden inte är tillfredsställande, kontrollera först din egen TV eller hos någon granne innan du ringer oss för åtgärd. Du som hyresgäst hos Nybro Bostads AB ska kunna ansluta dig till ADSL-bredband som ger dig från 0,25 Mbit/sek. Anmälan gör du själv direkt till Telia eller någon annan bredbandsleverantör. Anslutningskostnader och drift debiteras direkt till abonnenten av bredbandsleverantören.

6 SPARA ENERGI Vi strävar efter att hålla en inomhustemperatur på under dagtid och något lägre under natten. Upplever du att din lägenhet är för varm, vädra inte bort värmen utan sänk den eller kontakta oss för åtgärd. Genom att följa några enkla råd kan du på ett förbluffande lätt sätt spara energi och därmed pengar åt Dig själv. Diska och skölj inte under rinnande vatten Låt inte WC stolen stå och rinna, utan kontakta oss för åtgärd Ställ inte möbler direkt framför elementen. Lämna ett avstånd på 5-10 cm När du vädrar, gör det snabbt och ordentligt istället för långsamt och länge Utnyttja tvättmaskinens hela kapacitet dvs småtvätta inte Duscha i så stor utsträckning som möjligt istället för att bada Släck ljuset i rum som du inte vistas i INBETALNING AV HYRAN I enlighet med hyreskontraktet skall hyran inbetalas i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Din första hyra betalar du in i förskott innan du hämtar lägenhetsnycklarna (inflyttningsdagen) i vår reception. När skall hyran betalas? Vi skickar ut hyresavier för tre månader framåt. Förvara avierna på ett säkert ställe så att du vet var de finns när det är dags att betala. Om Du av någon anledning inte kan betala via våra förtryckta inbetalningskort, använd då postgironummer Fyll i avsändare, belopp, vilken månad beloppet avser samt faktura eller lägenhetsnummer. Du har också möjlighet att betala hyran via autogiro, kontakta vårt kontor för närmare information. Det stora flertalet av våra kunder betalar också hyran i rätt tid, men tyvärr inte alla. I de fall hyran inte betalas i rätt tid använder vi oss av de kravrutiner som beskrivs nedan. Inkassokrav Betalar du inte din hyra i tid får du direkt ett inkassokrav från vår samarbetspartner Intrum Justitia. En lagstadgad inkassoavgiften tillkommer. Betalningsföreläggande Betalas inte inkassokravet kan kronofogdemyndigheten besluta om betalningsföreläggande. Lagstadgad avgift tillkommer. Dessutom underrättas de sociala myndigheterna om att hyran ej har betalats. Meddelande om avhysning Betalas inte betalningsföreläggandet får kunden ett meddelande om avhysning. Lagstadgad avgift tillkommer. Har du problem med betalningen av din hyra? Kontakta oss direkt om du får problem med att betala din hyra. Ju tidigare du kontaktar oss desto större är möjligheten att vi tillsammans kan lösa dina problem. Bostaden är mycket viktig för dig och din familjs trygghet. Betrakta därför hyran som din viktigaste räkning och lägg den alltid överst i högen!

7 UPPSÄGNING OCH AVFLYTTNING Du måste säga upp kontraktet senast tre (3) kalendermånader innan avflyttningsdagen (vid dödsfall gäller en kalendermånad). Uppsägning skall ske senast den siste i varje månad. Om Du även hyr ett garage upphör kontraktet samtidigt med lägenheten. I de fall du enbart hyr ett garage tillämpas samma uppsägningstid 3 månader. Ett exempel: Om du säger upp lägenheten den 31 juli blir lägenheten uppsagd för avflyttning till den 1 november. Om du däremot säger upp lägenheten den 1 augusti gäller uppsägningstiden till den 1 december. Uppsägning den 15 till 15 gäller ej. Vad du dessutom behöver tänka på är; att lämna din avflyttningsadress samt telefonnummer till oss att beställa besiktning i god tid innan avflyttning att låta intresserade hyresgäster få se på lägenheten innan du flyttat att du måste städa lägenheten noggrant och lämna tillbaka nycklarna (även dubblettnycklar) senast klockan tolv på avflyttningsdagen. Infaller den första på lördag, söndag eller allmän helgdag skall tillträde ske nästa vardag samma tid Vi ombesörjer avläsning av ert elabonnemang men tänk på att du själv ska göra övriga adressändringar AVFLYTTNINGSBESIKTNING Före Din avflyttning gör vi en besiktning av lägenheten samt tillhörande utrymmen. Ett normalt slitage i lägenheten är fullt acceptabelt, men förekommer det exempelvis trasiga/skadade tapeter, vitvaror, golv, dörrar etc får ni själva stå för dessa kostnader. Senast vid besiktningstillfället skall lägenheten vara städad och utrymd. Vid besiktningen bör hyresgäst eller någon representant för denna närvara. Om detta inte kan ske så meddela oss i god tid. I övrigt bör Du tänka på; Att anmäla tid för besiktning senast en vecka i förväg. Att eventuella heltäckningsmattor skall vara borttagna vid besiktningstillfället Att lägenheten skall vara grundligt städad Anmäl tid för besiktning på telefon , i samband med din uppsägning eller senast en vecka i förväg. Lägenheten skall vara grundligt städad! Större mängder bohag får ej lämnas i våra miljöhus utan skall forslas direkt till Nybro Återvinning. HEMFÖRSÄKRING Kontrollera att du har en hemförsäkring och att försäkringsskyddet är tillräckligt, speciellt om du flyttar från en liten lägenhet till en större. Hemförsäkringen hjälper dig om du skulle råka ut för skador på din egendom, stöld, vattenskada eller brand i lägenheten. OBS! Samtliga lägenheter är försedda med brandvarnare.

8 JOURTELEFON VID AKUTA FEL (vattenläcka, elavbrott och liknande) på kvällstid och helger. Med ett tryggt leende på läpparna NYBRO BOSTADS AB Box Nybro Grönadalsgatan 3 Tel Fax E-post

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Att bo i hyresrätt har många fördelar och det är vår förhoppning att du ska trivas

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning.

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. När du flyttar in En skön känsla av frihet... När du bor i en hyresrätt

Läs mer

Välkommen till Galären

Välkommen till Galären Välkommen till Galären Vi sammanställt, information och regler och några goda råd som gäller ditt boende. Vi hoppas att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Välkommen till Galären Innehåll: Att flytta

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 www.byggebo.se INFLYTTNINGSINFORMATION I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 Din bovärd är: Johan André Christian Andersson Peter Karlsson E-post: johan.andre@byggebo.se

Läs mer

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på Värt att veta SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.wallfast.com Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port. INNEHÅLL

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem!

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem! Välkommen Du har valt att flytta till en hyresrätt och det tycker vi du gör rätt i. Kanske anser du att det finns viktigare saker i livet än att underhålla och renovera din bostad. Eller lägger du hellre

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo.

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. Trivsel HANDBOK Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. 2015-2016 1 Längta hem Trivselhandboken ger svar på de vanligaste frågorna för dig som bor hos Partillebo. Vi vill att du ska trivas hos

Läs mer

Rökning Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att röka i några gemensamma utrymmen, som till exempel tvättstugor och trapphus.

Rökning Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att röka i några gemensamma utrymmen, som till exempel tvättstugor och trapphus. I trappuppgången, i anslutning till entrén i varje hus, finns en anslagstavla där vi sätter upp viktig information som berör våra hyresgäster. Glöm inte att kasta ett öga på den då och då. På anslagstavlan

Läs mer

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt TRIVSELHANDBOK - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt Andrahandsuthyrning Kontakta alltid Bollebo vid andrahandsuthyrning. Tänk på att även om du hyr ut till någon annan, har du

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd & tips från Fastighetsägarna Reviderad maj 2012 2 Innehåll Välkommen! 4 När du ska flytta in 4 Vilka regler har en hyresvärd och en hyresgäst att rätta sig efter? 6 Om något

Läs mer

Din portkod är: Välkommen som hyresgäst!

Din portkod är: Välkommen som hyresgäst! Din portkod är: Välkommen som hyresgäst! Rum för livet Innehåll Vad är EHB 3 Vårda lägenheten väl 4 Service 4 Lägenhetsunderhåll 4 Måla och tapetsera själv 4 Hyresgästens ansvar 4 Installationer 4 Ohyra

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Innehållsförteckning Inflyttning s. 3-4 För ett trivsamt boende s. 5-16 Avflyttning s. 17-19 Sopsortering och återvinning s. 20-26 Hur vi arbetar s. 27-29 Övrigt

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring BOENDEINFORMATION Som hyresgäst finns det en del måsten och skyldigheter förutom att betala hyran och bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten. Vi har gjort en liten broschyr som skall hjälpa

Läs mer

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Välkommen till ditt nya hem Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Vi på Ståhl hälsar dig välkommen till ditt nya hem. Vi hoppas att du kommer att trivas med oss och dina grannar. I den här

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst På de följande sidorna finns information om boende i hyreslägenhet och tillhörande generella ordningsregler. Du som bott i hyresrätt tidigare är säkert välbekant med informationen,

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Vi och vårt närområde. Förvaltning. Trivsel- och ordningsregler. Uthyrning. Hyresgäster

Vi och vårt närområde. Förvaltning. Trivsel- och ordningsregler. Uthyrning. Hyresgäster 2 4 Vi och vårt närområde Om oss Förvaltning Administrativ och teknisk förvaltning Styrelse Kommittéer Revisorer Föreningsstämma Valberedning Medlemsinflytande Felanmälan Hiss Garageport Inbrott/Skadegörelse

Läs mer

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7.

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7. Välkommen Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags BESIKTNING STÄDNING ADRESSÄNDRING TILLVAL Kontakt sid 6-7 Kundcenter Bovärdar Hemsidan Felanmälan JOUR/Akuta fel Störningsjour Låsöppning Säkerhet sid 8-9 Hemförsäkring

Läs mer

Inflyttningsguide. Välkommen till oss!

Inflyttningsguide. Välkommen till oss! Foto: K Bjällerstedt Mickos, bildarkivet.se, Andreas Offesson, Jesper Molin, Leif Johansson, Rebecca Wallin, T Andersson, Göran Strand, Jörgen Wiklund & Co. Inflyttningsguide Välkommen till oss! I denna

Läs mer

Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss.

Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Om din bostad. Vi ser fram emot en bra och långsiktig relation!

Om din bostad. Vi ser fram emot en bra och långsiktig relation! Om din bostad Om din bostad I den här broschyren har vi samlat fakta som kan vara bra att ha för dig som är hyresgäst hos John Mattson. Finner du inte svaret på din fråga i denna broschyr eller har åsikter

Läs mer