Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 1(5) Haninge Tyresö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 1(5) Haninge Tyresö"

Transkript

1 Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 1(5) Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för jaktvårdskretsen "Jägareförbundet Haninge - Tyresö" får härmed avge verksamhetsberättelse för tiden Kretsen bildades 2005 genom en sammanslagning av Jägareförbundet Haninge och Tyresö Jaktvårdskrets. Jaktvårdskretsen har vid utgången av verksamhetsåret 991 medlemmar (969). Av dessa är ca 100 st kvinnor och ca 90 st ungdomar (upp till 25 år). Idag finns en för landet enhetlig lösning på medlemskapet med samma avgift och även en typ av familjemedlemskap. Kretsens styrelse har efter årsmötet den 5:e februari 2013 bestått av följande ledamöter: Ordinarie Peter Carlsson, Ordförande Janne Kjellsson, Vice ordförande Christer Wallin, sekreterare Christer Berggren, kassör Jonas Svensson Susanne Buhlmann Victoria Skoglund Christer Engström Alf Mannelqvist Suppleanter Mats Englund Jimmie Råsten Lena Söderman Leif Johansson Rolf Carlsson Ioannis Granouzis Som ständigt adjungerad i rollen som Rovviltsansvarig, har på mötena även Melker Skoglund deltagit. Styrelsen konstituerade sig efter årsmötet den 5 februari. Av årsmötet utsedda revisorer har varit Johan Linden och Per Olov Rognmo med Göte Söderman och Louise Carlsson som revisorssuppleanter. Valberedningen har utgjorts av Mikael Hammar, Göran Springer och Claes Kahl. Kretsens representanter i Skärgårdsrådet har varit Karl-Erik Larsson, ordinarie och Kåre Hagman, ersättare. Karl-Erik Larsson har varit adjungerad till styrelsen Styrelsen har under året haft 8 protokollförda sammanträden sedan föregående årsmöte.

2 Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 2(5) Samarbete Haninge Kommun Samarbetet med Haninge Kommun fortsätter när det gäller viltvård och faunavård inom viltvårdsrådets ram enligt ett nytt och reviderat viltvårdsavtal. Två nya marker, Ektorp och Hemfosa-Vädersjö på totalt ca 1000 ha för kortjakt har tillkommit under året. Utsedda viltvårdare och jaktledare har enligt avtalet med framgång anordnat kortjakter för marklösa jägare. En småviltsjakt på kommunal mark där det normalt inte jagas och med kommunen som värd har anordnats den 12 november för att minska trafikolyckor samt intrång och skadegörelse i trädgårdar. Jaktvårdskretsen har liksom tidigare lämnat ingående kommuner biträde vid skyddsjakt och avlivning av skadegörande djur i gård och trädgård. Älgjakten Arbetet med att implementera det nya älgförvaltningssystemet som beslutades 2012 fortsätter. Inom älgförvaltningsområde (ÄFO) 04 Södertörn, som omfattar hela Södertörn med ca ha registrerad älgjaktsareal har 4 älgskötselområden på totalt ha bildats. Härutöver tillkommer 45 licensområden på ca ha. I den älgförvaltningsgrupp (ÄFG) som biträder länsstyrelsen vid förvaltningen av älgstammen ingår en representant för kretsen. Statistik från älgjakten 2013 föreligger inte för närvarande men avskjutningen bedöms bli något högre än 2012 då totalt 44 älgar (14 tjurar, 9 hondjur, 21 kalvar) fälldes fälldes 63 älgar (23 tjurar, 17 hondjur, 23 kalvar). Även detta år har ett antal sjuka älgar inrapporterats från olika delar av Södertörn varav några inom kretsen. Symtomen har bl.a. varit utmärgling och hårlöshet. Flera älgar har skickats in till SVA men något resultat som kan ge svar på vad älgarna lidit av föreligger för närvarande inte. Kretsen har gått ut med information internt om vad man bör göra om man hittar en sjuk älg och ytterligare information kan hittas på kretsens hemsida. Eftersök av trafikskadat vilt Organisation och kontaktmannalista till polisen när gäller eftersök av trafikskadat vilt i Haninge och Tyresö har kontinuerligt uppdaterats och organisationen bedöms fungera bra. Lokala utbildningar för kontaktmän och eftersöksjägare har utförts i egen regi. Representanter för kretsen har även deltagit i två samverkansmöten med polisen. Årligen inträffar över två hundra viltolyckor i Haninge och ca 60 i Tyresö kommun. Antalet har ökat i Haninge både vad gäller vildsvin och rådjur i förhållande till 2012 och uppgår 2013 totalt till 228 st. fördelat på 21 (26) älgar, 170 (103) rådjur, 3 (3) hjortar, 34 (26) vildsvin. I Tyresö uppgår viltolyckorna totalt till 58 st. fördelat på 1 (1) älg, 54 (35) rådjur, 2 (5) hjortar och 1 (0) vildsvin. Siffrorna inom parantes gäller De vägar som är mest olycksdrabbade är väg 227, Dalarövägen, väg 73 Nynäsvägen, väg 257 Grödingevägen och väg 229 Tyresövägen. Av rapporterade olyckor har en stor andel, 85 stycken inträffat på Dalarövägen varav 6 älgar, 46 rådjur, 30 vildsvin och 3 hjortar.

3 Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 3(5) Trafikverket har därför på iniativ från kretsen låtit sätta upp en särskilt stor varningsskylt som varnar för viltfaran på Dalarövägen. Effekten av denna skylt är för tidigt att utvärdera. Viltövervakning Haninge Tyresö Under det här året så skulle vi i kretsen inte själva samla in avskjutningsresultatet, utan vi uppmanade alla våra jakträttsinnehavare att själva gå in på Viltdata och rapportera sin avskjutning. Meningen var att kretsen skulle få del av det som inrapporterats med hjälp från Jägarförbundets tjänstemän som underlag för den egna viltövervakningsstatistik som vi haft sedan 25 år. Tyvärr så fungerade inget av detta! Vi uppnådde ett 25% resultat i inrapporteringen dessutom med bidrag av resultaten från jakträttsinnehavare i andra jaktvårdskretsar? Så, vi fick sent på säsongen ta beslut om att gå ut till våra jakträttinnehavare och be dem att rapportera sin avskjutning för jaktåret 2012/2013 direkt till oss i kretsen i förhoppning att därigenom kunna bygga vidare på vårt statistiska underlag. Resultatet av det är ännu inte klart, men vi hoppas Vi har med anledning av dessa svårigheter, startat upp ett arbete för att utveckla en möjlighet att via vår hemsida kunna rapportera sin avskjutning till oss. Vi hoppas att skall fungera tills det är dags att rapportera resultatet för 2013/2014 i slutet på mars månad. Det skulle förenkla hanteringen avsevärt och bespara kretsen kostnaderna för porto. Ungdomar Många ungdomar upplever det svårt att komma igång och få tillgång till jaktmöjligheter. Vi uppmanar därför till engagemang i Haninge Jakt Skytteklubb vilket ger bra träningsmöjligheter och inte minst möjligheter till kontakter med andra jägare. Vi behöver även hjälpas åt att sprida informationen om de goda kortjakt-möjligheter som finns inte minst i Haninge i kretsens samarbete genom Haninge Viltvårdsråd. Informationen om dessa jakter, som ges till en mycket låg kostnad, har tydliggjorts extra på kretsens hemsida under året. Alla jaktlag uppmanas även att ha nya jägare och ungdomar i åtanke gällande att ge möjlighet till jakt. JaQt Jägarförbundet Haninge-Tyresös styrelse har tidigare tagit ett särskilt initiativ till att få ihop en mailgrupp av kvinnor som är intresserade av gemensamma aktiviteter. Ett vagt intresse har under året visats för tänkta/planerade aktiviteter. Styrelsen hoppas på ännu fler kvinnor som är intresserade av att delta på egna träffar/aktiviteter under det kommande verksamhetsåret. Utbildning Den allt mer växande stammen av säl, även inom vår region, har aktualiserat behovet av säljaktsutbildning. En sådan utbildning har tidigare genomförts och under verksamhetsåret har frågan om licensjakt på säl varit aktuell. Därför har det skett förberedelser för att under våren 2014 kunna återkomma kring ytterligare utbildningstillfällen.

4 Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 4(5) Säljaktsutbildningen omfattade såväl skytte-, teori- som praktiska sälstyckningsmoment. En mycket uppskattad utbildning som tidigare samlat dryga dussinet deltagare per tillfälle. I vårt samarbete med Studiefrämjandet har Jägareförbundet Haninge-Tyresö genomfört jägarexamenkurs inkluderande övningsskytte på Haninge Jaktskytteklubb. Ytterligare kurser planeras.. Miljö När det gäller miljöområdet har skjutbanorna i Haninge pga klagomål på buller förelagts att genomföra en bullerutredning. Skjutbanorna i Haninge har vidtagit de åtgärder som man förelagts av tillsynsmyndigheten efter klagomål på buller. Kretsmästerskap KretsMästerskap i Eftersök var planerat att gemomföras 12 maj på Gålö men p g a dåligt intressse och endast 2 anmälda togs beslutet att ställa in det hela. Istället utsåg styrelsen ett ekipage att representera Haninge-Tyresö vid länsmästerskapet som även i år gick av stapeln vid Snäckstavik i Grödinge. Kretsen representerades där av Melker Skoglund med wachtelhunden Astrid, ekipaget kom på en tredjeplats. Kretsmästerskap i Hageljaktstig genomfördes i samband med Haninge Jaktskytteklubbs öppna hageljaktstig en söndag i mars. Kretsmästare blevanders Hallberg, (184p), Leif Johansson, (179p) kom andra plats och på tredje plats kom Anders Lundborg (171p). Kommunikation Under 2013 har Svenska Jägareförbundet bytt hemsidesleverantör och hemsidan har därmed fått ett nytt utseende. På kretsens hemsida informeras bl.a. om avskjutningsstatistik, tider för olika typer av aktiviteter, lite rapporter och bilder från genomförda aktiviteter, intressanta länkar, viktig information från förbundet och jourtelefon till Länsstyrelsens rovdjursgrupp för rapport om observerade rovdjur. På kretsens hemsida hittar man även information om de jakter som erbjuds marklösa jägare, ungdomar och andra, i samarbetet genom Haninge Viltvårdsråd Webbredaktören önskar medlemmarnas engagemang genom synpunkter, jaktberättelser eller annan information om intressanta aktiviteter eller händelser. Haninge-Tyresös aktivitet som vi startade i samband årsmötet 2012, att samla in e- postadresser fortsätter. Vid årets slut har vi fått in drygt 400 e-postadresser vilket innebär en stor andel av antalet medlemmar. Detta ger oss möjlighet att kunna nå ut såväl snabbare som betydligt billigare till våra medlemmar. Tyvärr har förbundets möjligheter att delge kretsen användbara förteckningar över insamlade adresser varit alltför begränsade. Nu under våren 2014 byter förbundet system för hantering av informationen om medlemmar och det finns goda förhoppningar om att nu under året kunna börja sprida mer information till dem som rapporterat in sin e-postadress.

5 Jägareförbundet Verksamhetsberättelse sida 5(5) Vi hoppas nu att medlemmar som ännu inte rapporterat sin e-postadress via hemsidan eller direkt till förbundet gör detta och dessutom försöker att underhålla uppgiften så att den hålls aktuell. Övrigt En kommunomfattande kråkjaktsdag genomfördes lördagen den 23 mars med ca 23 st deltagare.vädret var isande kyla men klart detta år och till vinnare kårades Karl-Erik Larsson, Ornö, som fällde 3 st kråkor och 1 st kaja. På andra plats kom Håkan Malmqvist som skjöt 2 st kråkor och tredjeplatsen delades mellan Joakim Sellin som skjöt en kaja och Kaj Kadar som skjöt en skata. Traditionsenligt anordnas denna kråkjaktsdag även 2013 den 30 mars på Årsta Säteri och Gålö Jaktgård i Haninge kommun. Ekonomisk berättelse 2013 Inkomster Kretsbidrag Summa ,00 kr ,00 kr Utgifter Porto, tryckkostnader PG avgifter Årsmöte Lokalhyra KM Viltspår Uppvaktningar (Begravning) Kråkjakten Diverse Summa 6 778,00 kr 1 140,00 kr 3 291,45 kr 1 498,00 kr 480,00 kr 1 800,00 kr 1 023,00 kr 854,00 kr ,45 kr Kassabehållningen vid årets ingång var ,02 kr och vid dess utgång ,57 Årets överskott uppgår till 2 627,55 kr Haninge Peter Carlsson Christer Wallin Christer Berggren Ordförande sekreterare kassör

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för jaktvårdskretsen "Jägareförbundet Haninge - Tyresö" får härmed avge verksamhetsberättelse för tiden 2015-01-01 2015-12-31. Kretsen bildades 2005 genom en sammanslagning

Läs mer

JÄGAREFÖRBUNDET HANINGE-TYRESÖ

JÄGAREFÖRBUNDET HANINGE-TYRESÖ JÄGAREFÖRBUNDET HANINGE-TYRESÖ Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för jaktvårdskretsen "Jägareförbundet Haninge - Tyresö" får härmed avge verksamhetsberättelse för tiden 2014-01-01 2014-12-31. Kretsen

Läs mer

fört vid årsmöte med Jägareförbundet Haninge - Tyresö Den 5 februari 2013

fört vid årsmöte med Jägareförbundet Haninge - Tyresö Den 5 februari 2013 JÄGAREFÖRBUNDET PROTOKOLL Sida l (5) 1. Mötets öppnande Ordföranden i, Peter Carlsson hälsar särskilt inbjudna samt kretsens medlemmar, totalt ca 60 personer, välkomna samt förklarar mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2015 Styrelse Ansvarsområde Vald tom Ordförande Rovvilt, eftersök, älgförvaltning Göran Ahlström 2015 Ledamot Sekreterare, kassör, studier

Läs mer

Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet VERKSAMHETBERÄTTELSE 217 Styrelsen för får härmed avge följande verksamhetsberättelse för perioden 217-2-11 till 218-2-19. Kretsens medlemsantal uppgick per 31 december 217 till 933 medlemmar, en ökning

Läs mer

Befattningsbeskrivning

Befattningsbeskrivning Sid 1/6 Nedanstående befattningsbeskrivningar är förslag på vad man inom olika ansvarsområden kan ha som arbetsuppgifter. Det är fritt för varje krets att justera arbetsuppgifterna. Syftet med dokumentet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Jägareförbundet Råneå - Jaktvårdskrets Verksamhetsberättelse 2014 Jägareförbundet Råneå - Jaktvårdskrets ingår som en del i Svenska Jägareförbundet Norrbotten, och har; 15 lokalorganisationer anslutna

Läs mer

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län Syftet med Viltrådet är att samla upp den kunskap och de synpunkter som

Läs mer

1 Styrelsens ordförande Jan Wiklund hälsade de cirka 20 närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad.

1 Styrelsens ordförande Jan Wiklund hälsade de cirka 20 närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. ÅMOTS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING PROTOKOLL 1 1 Styrelsens ordförande Jan Wiklund hälsade de cirka 20 närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Stämman utsåg Mats Lindahl att leda dagens

Läs mer

TRAFIKOLYCKOR MED VILT. Haninge-Tyresö

TRAFIKOLYCKOR MED VILT. Haninge-Tyresö TRAFIKOLYCKOR MED VILT Haninge-Tyresö EFTERSÖK TRAFIKSKADAT VILT Trafikolyckor med vilt -15 Haninge År Älg Rådjur Dovhjort Vildsvin 35-1 93 - - 3 1 - - 3 39 19 - - 5 153 - - 5 19 135 1-13 1 1 7 1 139 3

Läs mer

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 11 februari 2010 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av årsmötesfunktionärer

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN Grunder Varje älgskötselområde har enligt föreskrifterna ansvar att genomföra ett samråd om det fortsatta förvaltningsarbetet och är ett led i det nya älgförvaltningssystemet.

Läs mer

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande.

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 26 januari 2017. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2017 års älgmöte. 1. Val

Läs mer

Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM

Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM Jä gärefö rbundet Grums Jäktvä rdskrets Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM Jägareförbundet Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 5 februari 2015 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma 2005-02-10 Gammelkroppa 1. Öppnande: Ordförande Rolf Ericsson inledde mötet med allmän information. Medlemsantalet i Filipstads Jaktvårdskrets är oförändrat

Läs mer

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI!

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! DAGORDNING 1. Fastställande av röstlängd. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande för årsmötet- Förslag Lage Löwén. b) Val av

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 JÄGAREFÖRBUNDET SIGTUNA JAKTVÅRDSKRETS PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 1) Olov Söderman välkomnade medlemmarna öppnande årets årsmötet 2) Röstlängd justerades och 20st medlemmar räknades 3) Årsmötesfunktionärer

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN Grunder Varje älgskötselområde har enligt föreskrifterna ansvar att genomföra ett samråd om det fortsatta förvaltningsarbetet och är ett led i det nya älgförvaltningssystemet.

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2017 Styrelse Ordförande Ledamot Ansvarsområde Ordförande, Firmatecknare, kassör, VFO5 Rovvilt, Studier Sekreterare, VFO5, Trafikeftersök,

Läs mer

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 1 NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 2018-03-27 PLATS: HALLARÖDS FÖRSAMLINGSHEM, ANTAL DELTAGARE : 30 ST 1 Årsmötet öppnas. Björn Holm hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Södra Vi Sköteselområde Protokoll Samrådsmöte 2018-02-21 Protokoll Samrådsmöte Samrådsmöte för Södra Vi Skötselområde, 21 februari 2018 i Brunnssalongen. Bilagor: Bilaga 1 Mötespresentation, Powerpoint.

Läs mer

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde antagna den 20 september 2016 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till

Läs mer

JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG

JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET EN PRESENTATION JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG Aldrig förr har så många jägare haft så många jaktmöjligheter på så mycket vilt som nu! Många arter ökar, till exempel

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2011-08-07 Tid: 17.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Årsmöte Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening. Verksamhetsberättelse

Årsmöte Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening. Verksamhetsberättelse Årsmöte 2015 Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening Verksamhetsberättelse år 2014 Söderhamn Norrala VVO/ Söderhamn Norrala Jaktstugeförening Söderhamn Norrala VVO styrelse får härmed

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening Avskjutningsrapportering Södra Älvsborgs Länsförening Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Antagna den.och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 1 Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 2 STADGAR för Stora

Läs mer

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE Broddarp 19 september 2017 ÄlgOBS / Mål / Tilldelning Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt ÄLGOBS 2011-2016 0,10 0,11 0,08 0,08 0,07 0,07 OBS

Läs mer

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Stora Sävsjöns Älgskötselområde 1 STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Antagna den 13-04-2008 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik

Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik Grums Jaktvårdskrets Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen Hans Turtell, Slottsbron Lars Gustavsson, Borgvik Christer Skog, Nolby

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 20 september 202 och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5.

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Fastställda och antagna 2012-02-09 vid möte i Södra Lundby bygdegård och gällande för de jaktlag, som genom insänd fullmakt anslutit sina jaktområden

Läs mer

Söderhamn Norrala VVO/ Söderhamn Norrala Jaktstugeförening ÅRSMÖTE Verksamhetsberättelse år 2015

Söderhamn Norrala VVO/ Söderhamn Norrala Jaktstugeförening ÅRSMÖTE Verksamhetsberättelse år 2015 ÅRSMÖTE 2016 Verksamhetsberättelse år 2015 Söderhamn Norrala VVO styrelse får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Vice ordförande:

Läs mer

Jägareförbundet Österåker Vaxholm Grandalsvägen 72, 184 38 Åkersberga

Jägareförbundet Österåker Vaxholm Grandalsvägen 72, 184 38 Åkersberga 1 2 Kallelse Härmed är du kallad till s årsmöte Datum: Onsdagen den 19 feb 2014, kl. 19.00 Plats: Vasagården Rydbo (se karta) Under årsmötet kommer följande aktiviteter att äga rum - Frågestund - Djur

Läs mer

HUND Tillträdde i augusti som hundansvarig för kretsen. Påbörjande mitt arbete med stort engagemang. Under hösten har vi satsat på vildsvinsträning.

HUND Tillträdde i augusti som hundansvarig för kretsen. Påbörjande mitt arbete med stort engagemang. Under hösten har vi satsat på vildsvinsträning. HUND Tillträdde i augusti som hundansvarig för kretsen. Påbörjande mitt arbete med stort engagemang. Under hösten har vi satsat på vildsvinsträning. Har etablerat ett samarbete med Roslagens Jakt & Vilt

Läs mer

Avskjutningsrapportering

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Skaraborg Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit genom

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VALLENTUNA TÄBY JAKTVÅRDSKRETS ÅRSMÖTE 2017

VÄLKOMMEN TILL VALLENTUNA TÄBY JAKTVÅRDSKRETS ÅRSMÖTE 2017 VÄLKOMMEN TILL VALLENTUNA TÄBY JAKTVÅRDSKRETS ÅRSMÖTE 2017 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2017 Tid: 7 februari 2016 kl 19.00 Plats: Orkesta Bygdegård, Lindholmen 1. Fastställande av röstlängd 2. Årsmötesfunktionärer

Läs mer

Avskjutningsrapportering

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Kronoberg Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit genom

Läs mer

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag.

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 22 januari 2019. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände

Läs mer

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västmanlands län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

Bestämmelser för älgskötselområde.

Bestämmelser för älgskötselområde. Bestämmelser för älgskötselområde. Antagna den 9 februari 1998, 7 reviderad den 26 augusti 1999, 31 augusti 2000, samt den 28 augusti 2003, 8 och 13 reviderad den 30 augusti 2006, 6 och 8 reviderad 20130507,

Läs mer

STADGAR för ÄSO Mark SO

STADGAR för ÄSO Mark SO STADGAR för ÄSO Mark SO Antagna den 4-4-2017 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet. Namn, beslutande

Läs mer

Ordinarie årsstämma Tallträsk/Öravan Viltvårdsområde

Ordinarie årsstämma Tallträsk/Öravan Viltvårdsområde 1 Ordinarie årsstämma Tallträsk/Öravan Viltvårdsområde 2012-02-28 1. Till att leda dagens förhandlingar valdes Ulf E Nilsson. Som sekreterare för mötet valdes Mats-Erik Ågrahn och till justeringsmän valdes

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE antagna den 13 mars 2002 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO PROTOKOLL Sid 1(4) Plats: Jaktstugan Anneberg Närvarande: Markägare och arrendatorer, Per-Axel Ericsson, Johan Haglund, Jan Eriksson, Karl-Erik Bergkvist, Kalervo Mättää, Sven Sandberg, Hasse Halvarsson,

Läs mer

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde 1 Sammanfattning Tångeråsa ÄSO är en frivillig samverkansorganisation för jaktlag inom området Lekeberg Vretstorp Laxå - Hallsberg - Kumla. Huvudsyftet för organisationen är att samordna älgjakten och

Läs mer

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma 2017-02-13 1. Fastställande av röstlängd - Godkändes. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande - Tommy Sander b) Val av två personer att jämte ordförande justera

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Kalmar län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde

Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde 2004-10-18 Ordförande öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar hjärtligt välkomna till Ordinarie Älg mötet efter första veckans jakt. 1. Mötes öppnande: Ordförande

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Västernorrland Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Uppsala län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Hallands län. Avskjutningsrapportering

Hallands län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Hallands län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN

RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN RIKTLINJER FÖR SAMRÅDET INOM ÄLGSKÖTSELOMRÅDEN Grunder Företrädare för varje älgskötselområde har enligt Naturvårdsverkets föreskrifter (NFS 2011:7 28 ) ansvar att genomföra ett årligt protokollfört samråd

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Blekinge län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

STIGVÄGEN VILTVÅRDSOMRÅDE

STIGVÄGEN VILTVÅRDSOMRÅDE Verksamhetsberättelse för SVVO 2013. Området. SVVO har överfört marken Krommetsbo försåld från Leif Öster till Yttersbennings, till nu en sammalagd areal på 1625 ha. Styrelse. Styrelsen har under 2012

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN

VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN FÖRORD Föreliggande verksamhetsplan (VP) är styrande för verksamheten under 2018 och ligger till grund för prioriteringar och avvägningar. Innehållet i VP ska leda verksamheten

Läs mer

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017 Beslut 1(6) Enligt sändlista Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017 Länsstyrelsens beslut Med hänvisning till Viltförvaltningsdelegationens

Läs mer

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde antagna den 7 december 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare, som genom avtal om samgående i älgskötselområde, anslutit sina jaktområden

Läs mer

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västra Götaland Väst Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna 2017-08-15 och gällande för de jaktlag, fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älg- och kronskötselområde

Läs mer

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen.

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen. BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDET Bilaga avtal 1. sid 1. Antagna den 25 januari 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde.

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Antagna 2003-03-24, reviderade vid årsmöte 2015-02-03 och gällande för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina marker

Läs mer

Information om nya älgjakten

Information om nya älgjakten Information om nya älgjakten Problem med dagens älgförvaltning Ett komplicerat och svåröverskådligt system. 3 former av licensområden, sam- och storlicenser, älgskötselområden och 2 former av kalvjaktsområden

Läs mer

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Stadgar antagna den 2011-08-24 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg)

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Detta är en sammanställning av avskjutningsstatistik hämtat från viltdata.se utifrån jaktåret 2016/2017-års avskjutningsrapporter och redovisar allt fällt

Läs mer

Kallelse. Härmed är du kallad till. Jägareförbundet Österåker-Vaxholms årsmöte Torsdagen den 21 februari 2019, kl Vasagården, Rydbo (se karta)

Kallelse. Härmed är du kallad till. Jägareförbundet Österåker-Vaxholms årsmöte Torsdagen den 21 februari 2019, kl Vasagården, Rydbo (se karta) Kallelse Härmed är du kallad till Jägareförbundet Österåker-Vaxholms årsmöte Torsdagen den 21 februari 2019, kl. 19.00 Vasagården, Rydbo (se karta) Programmet för kvällen: 19.00: Fika och information om

Läs mer

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Fastställda och antagna 1998-08-13 och korrigerade 5, 9 och 10 på Älgmöte 2008-08-11 och gällande för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älgskötselområde

Läs mer

VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL 2012-05-07 Tid: Måndag den 7e maj 2012 kl. 18.30 Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: Representanter för 30 områden, styrelseledamöter samt övriga intresserade,

Läs mer

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 15 mars 2012.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet eller

Läs mer

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde Stadgar för Bäckaby älgskötselområde antagna den 2010-04-22 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets

Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets Då var ett nytt jaktår inlett. Sommaren har varit kall och regnig, vädret har varit ett hett samtalsämne. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark. Björnjakten

Läs mer

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg)

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Detta är en sammanställning av avskjutningsstatistik hämtat från viltdata.se utifrån jaktåret 2016/2017-års avskjutningsrapporter och redovisar allt fällt

Läs mer

Fastställande av kronhjortsskötselplan för Misterhults klövviltsförvaltningsområde

Fastställande av kronhjortsskötselplan för Misterhults klövviltsförvaltningsområde BESLUT Diarienummer 218-4419-2018 2018-05-28 Sid 1 (3) Djurenheten Fredrik Ustrup Tel. direkt: 010-223 84 48 E-post: fredrik.ustrup@lansstyrelsen.se Misterhults klövviltsförvaltning Elektronisk delgivning

Läs mer

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga PROTOKOLL fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga Närvarande: 35 deltagare enligt närvarolista. Rättvikskretsens ordförande Inge Brorsson

Läs mer

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019 Beslut 1(6) Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019 Länsstyrelsens beslut Med hänvisning till Viltförvaltningsdelegationens beslut, om övergripande

Läs mer

FÖRENINGS- BREV. Skjutdagen på Kärrshålan. söndag 12 aug kl 09:00

FÖRENINGS- BREV. Skjutdagen på Kärrshålan. söndag 12 aug kl 09:00 FÖRENINGS- BREV Medlemsblad för Sotenäs jaktvårdskrets. Nr.2, 2018. Årgång 26 www.jagareforbundet.se/vast/sotenas/ VI FINNS PÅ NÄTET! Sotenäs Jaktvårdskrets har en egen hemsida. Där kan du alltid läsa

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Jägarförbundet Hallstaviks Jaktvårdskrets i Hallsta Pappersbruk den 14 februari 2018.

Protokoll fört vid Årsmöte för Jägarförbundet Hallstaviks Jaktvårdskrets i Hallsta Pappersbruk den 14 februari 2018. Sida 1 av 3 Protokoll fört vid Årsmöte för Jägarförbundet Hallstaviks Jaktvårdskrets i Hallsta Pappersbruk den 14 februari 2018. Bengt Johansson hälsade alla välkomna och Presenterade dagens föreläsare

Läs mer

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI!

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! DAGORDNING 1. Fastställande av röstlängd. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande för årsmötet b) Val av två personer att jämte

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR FOTO: MOSTPHOTOS Förord Föreliggande verksamhetsplan (VP) är styrande för verksamheten under 2019-2020 och ligger till grund för prioriteringar och avvägningar. Innehållet

Läs mer

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO )

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO ) Sida 1 (5) Stadgar för Norra Frosta Älgskötselområde. Antagna vid årsmötet den 29 mars 2017. Rev. efter årsmötet den 27 mars 2018. Med de två sista styckena under 8. Namn, beslutande organ och säte. 1

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Tid och plats 16 augusti 2018, Bagarstugan, Norra Svartbyn Närvarande Ulla Hedlund Simon Vestin Jonas Backman Erik Larsson Kent Larsson Peder Hansson

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Norrbottens län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Foto: Thomas Ohlsson. Svenska Jägareförbundet Uddetorp, SE Skara

Foto: Thomas Ohlsson. Svenska Jägareförbundet Uddetorp, SE Skara Detta är en sammanställning av avskjutningsstatistik hämtat från viltdata.se utifrån jaktåret 2016/2017-års avskjutningsrapporter och redovisar allt fällt vilt förutom älg. Dokumentet är riktat till de

Läs mer

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i jaktvårdskretsen

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i jaktvårdskretsen Prtkll för genmförande av VILTRÅD i jaktvårdskretsen Viltrådet genmförs antingen i anslutning till jaktvårdskretsarnas årsmöten alternativt sm en separat träff Syftet med Viltrådet är att samla upp den

Läs mer

Avskjutningsrapportering

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Jämtland Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit genom

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017 15 AUGUSTI 2017 Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017 Tid och plats 15 augusti 2017, Bagarstugan, Norra Svartbyn Närvarande Ulla Hedlund Simon Vestin Jonas Backman Tomas Bertilsson Kent

Läs mer

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den. och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

Gävleborgs län. Avskjutningsrapportering

Gävleborgs län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Gävleborgs län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Verksamhetsberättelse 2006 Styrelsen för Nordmalings Jaktvårdskrets får härmed avge följande verksamhetsberättelse. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Ordinarie: Ingemar Nyberg Ordförande Gunnar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO).

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). STADGAR FÖR DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). Stadgarna är antagna den 18/11 2012 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer