Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)"

Transkript

1 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)

2 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet. Namn, beslutande organ m.m. 1 Älgskötselområdets namn skall vara Stora Sävsjöns älgskötselområde. 2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsmöte, extra årsmöte och styrelsen. 3 Styrelsen har sitt säte i Varberg och Marks kommun. 4 Älgskötselområdets verksamhets- och räkenskapsperiod skall omfatta tiden 1/7 tom 30/6 Ändamål 5 Ändamålet med älgskötselområdet är att tillvarata de anslutna jaktlagens intressen för god älgvård och att i samverkan med markägarna skapa en älgstam i balans genom en beskattning av den, enligt den upprättade älgskötselplanen. Årsmöte 6 Årsmöte skall hållas årligen dock senast den 31 augusti och består av ombud från de anslutna jaktlagen. Varje jaktlag äger vid årsmöte en röst för varje påbörjat 250 hektar mark som jaktlaget disponerar inom älgskötselområdet. För att röstning skall gälla måste jaktlaget närvara med det antal representanter som motsvarar antalet rösträtter enligt ovan således är det inte möjligt att överlåta sin rösträtt till ett ombud. Varje jaktmedlem i älgskötselområdets anslutna jaktlag har rätt att närvara vid årsmötet med yttrande- och förslagsrätt.

3 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Person som äger till älgsköteslområdet ansluten mark, men som inte är jakträttshavare, har rätt att närvara vid årsmötet med yttrande- och förslagsrätt i frågor som rör områdets älgskötselplan. Omröstning sker öppet. Val skall dock ske med slutna sedlar om någon begär det. Vid lika röstetal har ordföranden utslagsröst. Extra årsmöte hålls om styrelsen finner det nödvändigt eller om en majoritet av de i älgskötselområdet ingående jaktlagen begär det hos styrelsen. Extra årsmöte kan endast behandla ärenden som föranlett dess inkallande. På årsmötet behandlas endast de motioner som inkommit till styrelsen senast den 15 juni. Därefter skickar styrelsen ut kallelser och inkomna motioner till företrädarna för de jaktlag som ingår i älgskötselområdet senast 2 veckor före årsmöte. Vid ett eventuellt extra årsmöte skall kallelsen skickas till jaktlagens företrädare senast 1 vecka före mötes datum. På dagordningen för årsmötet skall förekomma 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. 3. Justering av röstlängd. 4. Fråga om kallelse skett på rätt sätt. 5. Fastställande av dagordning. 6. Styrelsens verksamhet och förvaltningsberättelse. 7. Revisorernas berättelse. 8. Beslut om resultaträkning och fastställande av balansräkning. 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. 10. Beslut om eventuella arvode och ersättningar 11. Val av ledamöter och suppleanter i styrelsen.

4 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Val av ordförande 13. Val av två revisorer och två suppleanter. 14. Val av valberedning (3 personer) 15. Anmälan om förändringar av älgskötselområdets omfattning. 16. Fråga om anslutning av nya fastigheter. 17. Fråga om älgskötselplan 17b Inkomna motioner 18. Beslut om det antal älgar (vuxna och kalvar) som skall fällas och fördelning av dessa mellan de i älgskötselområdet ingående jaktlagen samt fastställande av reservkvot. 19. Frågor rörande eventuell problemälg och regler för sådan jakt samt rätten till vid sådan jakt fälld älg även som rätten till älg som enligt jaktförordningen 34 får behållas av jakträttshavaren (exv. trafikälg ). 20. Regler för älgjakten utöver de i 8 angivna. 21. Praktiskt älgvårdsarbete. Älginventeringar, skadeförebyggande åtgärder. 22. Beslut om avgifter för täckande av kostnader för administration och åtgärder enligt p Övriga frågor Styrelse 7 När årsmötet inte är samlat fattar styrelsen beslut som rör älgskötselområdet. Styrelsen är inför årsmötet ansvarig för sin förvaltning. Styrelsen består av ordförande och övriga ledamöter, valda vid årsmötet. Antalet av årsmötet valda ledamöter och suppleanter skall vara 7 ledamöter samt 4 suppleanter. Av dessa 7 ledamöter väljs 3 på ett år och 4 på två år.

5 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Av dessa 7 ledamöter väljs en ordförande på en tid om ett år 2 suppleant väljs på 2 år och den andre på två år. Valbar till styrelse är personer med jakträtt på älg/medlem i jaktlag inom älgskötselområdet. Styrelsen är beslutför, efter ordinarie årsmöte då minst halva antalet ledamöter är närvarande. Vid konstituerande sammanträde efter ordinarie årsmöte utser styrelsen bland ledamöterna vice ordförande samt sekreterare och kassör. Det åligger styrelsen att fortlöpande föra förteckning över förändringar i jaktmarksinnehav samt hålla karta över älgskötselområdet aktuell med gränser för de anslutna jaktlagens områden inritade, att hos länsstyrelsen begära ny registrering av älgskötselområdet om ändring sker av områdets omfattning. att tillställa jaktledarna kopia av registreringsbeslut och beslut om älgtilldelning, att noga följa älgstammens utveckling och vara uppmärksam på andra förhållanden som skall påverka avskjutningen inom området, att före varje årsmöte upprätta och inför årsmötet framlägga förslag till avskjutning och regler för jakten, att till årsmötet avge yttrande över inkomna ansökningar från jaktlag om anslutning till älgskötselområdet, att till årsmötet inkomma med förslag till praktiskt älgvårdsarbete och till skadeförebyggande åtgärder, att till årsmötet inkomma med förslag till avgifter, att till länsstyrelsen insända uppgifter om jaktresultat och inbetalda avgifter, att svara för den inventering som anses skälig att i övrigt fullgöra de uppgifter om vilka årsmötet kan fatta beslut.

6 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Föreskrifter för älgjakten 8 1. Jakten inom älgskötselområdet bedrivs i jaklag. Inom varje jaktlags område skall jakten ske som om jaktområdet utgjorde eget licensområde. Detta utgör dock inget hinder för samjakt mellan angränsande jaktlag. Vid sådan samjakt, fällda älgar, fördelas mellan de samjagande jaktlagen på sätt de kommit överens om. 2. Jaktledare skall utses inom varje jaktlag. Denne övertar företrädaren för älgskötselområdets skyldigheter vad gäller jaktens genomförande inom det egna jaktlaget (se 20 NSF 2002:19). 3. Det ankommer på varje jaktlag att till styrelsen fortlöpande dock senast den 31 december anmäla förändringar i markinnehav samt att hålla fastighetsförteckning aktuell. 4. Information om tilldelning, restriktioner och diverse rapportering tex Viltobs etc meddelas i årligt Jakt PM alternativt annan kanal tex VILTH Utträde ur älgskötselområde 9 Jaktlagen som önskar utträde ur älgskötselområdet skall skriftligen anmäla detta till styrelsen senast den 31 december. Inbetalda avgifter återbetalas ej Anslutning till älgskötselområdet 10 Nya jaktlag som önskar ansluta sina marker till älgskötselområdet skall senast den 31 december, skriftligen anmäla detta till styrelsen som beslutar i frågan. Med ansökan skall de uppgifter som länsstyrelsen kräver bifogas. Uteslutning ur älgskötselområdet 11 årsmötet får besluta om uteslutning av jaktlag/jakträttshavare som överträder grundläggande bestämmelser för älgskötsselområdet eller av årsmötet fattade beslut eller bryter mot författning avseende vilt, jakt eller vapen. Inbetalda avgifter återbetalas ej.

7 Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Ekonomi 12 För täckande av administrationskostnader och kostnader för skadeförebyggande åtgärder och andra kostnader som hänger samman med skötseln av älgstammen inom området får årsmötet besluta om att jaktlagen skall erlägga viss avgift. In och utträde fördelas mellan in/utträdande jaktlag enligt den registreringsavgift som länsstyrelsen beslutat. Ändring av bestämmelserna för älgskötselområdet 13 Beslut om ändring av dessa stadgar fattas av årsmötet efter inkomna motioner. Beslut om ändring är giltigt endast om det erhållit minst två tredjedelar (2/3) av antalet vid årsmötet avgivna röster. Upplösning av älgskötselområdet 14 Beslut om upplösning av älgskötselområdet kan fattas av årsmötet. Om älgskötselområdet skall upplösas till följd av sådant beslut, varvid för beslut om upplösning krävs att förslaget erhållit minst två tredjedelar (2/3) av antalet vid årsmötet avgivna röster, eller på grund av att så många jaktlag utträtt ur området att det inte längre uppfyller kraven för ett älgskötselområde, skall med bibehållna tillgångar förfaras på sätt som beslutas av årsmötet.

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Stora Sävsjöns Älgskötselområde 1 STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Antagna den 13-04-2008 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

STADGAR för ÄSO Mark SO

STADGAR för ÄSO Mark SO STADGAR för ÄSO Mark SO Antagna den 4-4-2017 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet. Namn, beslutande

Läs mer

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde Stadgar för Bäckaby älgskötselområde antagna den 2010-04-22 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE antagna den 13 mars 2002 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde antagna den 20 september 2016 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till

Läs mer

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen.

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen. BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDET Bilaga avtal 1. sid 1. Antagna den 25 januari 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 15 mars 2012.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet eller

Läs mer

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde antagna den 7 december 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare, som genom avtal om samgående i älgskötselområde, anslutit sina jaktområden

Läs mer

STADGAR FÖR VILJANS ÄSO

STADGAR FÖR VILJANS ÄSO STADGAR FÖR VILJANS ÄSO INNEHÅLL Sidan 1: Antaget datum, namn beslutande organ och ändamål. Sidan 2: Årsmöte och jaktledarmöte. Sidan 3: Dagordning för årsmöte. Sidan 4: Styrelsen Sidan 5: Valberedningen

Läs mer

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde.

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Antagna 2003-03-24, reviderade vid årsmöte 2015-02-03 och gällande för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina marker

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä

Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä 05-01-059 Antagna den 2000-05-15 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO )

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO ) Sida 1 (5) Stadgar för Norra Frosta Älgskötselområde. Antagna vid årsmötet den 29 mars 2017. Rev. efter årsmötet den 27 mars 2018. Med de två sista styckena under 8. Namn, beslutande organ och säte. 1

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5.

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Fastställda och antagna 2012-02-09 vid möte i Södra Lundby bygdegård och gällande för de jaktlag, som genom insänd fullmakt anslutit sina jaktområden

Läs mer

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Fastställda och antagna 2000 02 29 och gällande för jaktlag som genom "Avtal om samgående i älgskötselområde" anslutit sig till ovanstående älgskötselområde.

Läs mer

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Stadgar antagna den 2011-08-24 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Bestämmelser för älgskötselområde.

Bestämmelser för älgskötselområde. Bestämmelser för älgskötselområde. Antagna den 9 februari 1998, 7 reviderad den 26 augusti 1999, 31 augusti 2000, samt den 28 augusti 2003, 8 och 13 reviderad den 30 augusti 2006, 6 och 8 reviderad 20130507,

Läs mer

Älgskötselområden. Krav på områdets storlek

Älgskötselområden. Krav på områdets storlek Älgskötselområden Krav på områdets storlek I Jaktförordningens 3 anges villkoren för att ett älgskötselområde ska kunna registreras som älgskötselområde. Det ska vara fråga om Ett område som har en sådan

Läs mer

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO).

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). STADGAR FÖR DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). Stadgarna är antagna den 18/11 2012 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE

Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE 1 Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älg- och kronhjortsskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 12-08-15-046 GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 2015-03-30 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Fastställda och antagna 1998-08-13 och korrigerade 5, 9 och 10 på Älgmöte 2008-08-11 och gällande för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älgskötselområde

Läs mer

STADGAR FÖR. Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Svenska Jägareförbundet Mall 2012 1 STADGAR FÖR Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 8 mars 2016 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden

Läs mer

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR.. KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i kronhjortskötselområde anslutit sina jaktområden till skötselområdet eller senare beviljats

Läs mer

STADGAR FÖR NÄSSJÖ ÄLGSKÖTSELOMRÅDE SYDVÄST (NÄSV)

STADGAR FÖR NÄSSJÖ ÄLGSKÖTSELOMRÅDE SYDVÄST (NÄSV) STADGAR FÖR NÄSSJÖ ÄLGSKÖTSELOMRÅDE SYDVÄST (NÄSV) Stadgarna antogs vid startmötet i Jaktskyttebanan i Fredriksdal den 2010-03-23 och gäller för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående

Läs mer

Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde

Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde Antagna den 26september 2013 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älg- kronviltskötselområde anslutit sina älg- kronviltjaktområden

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 20 september 202 och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

STADGAR FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Svenska Jägareförbundet 2012-4 1 STADGAR FÖR.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Antagna den.och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE

Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 22 februari 2012 och gäller för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älg- och kronhjortsskötselområde anslutit sina

Läs mer

Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte )

Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte ) sid 1 (5) Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte 2009-06-23) Bildat den 4 sept. 1998 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna 2017-08-15 och gällande för de jaktlag, fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älg- och kronskötselområde

Läs mer

Stadgar för Norrtälje Södra älgskötselområde

Stadgar för Norrtälje Södra älgskötselområde Stadgar för Norrtälje Södra älgskötselområde Antagna den? och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet eller senare

Läs mer

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den. och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

STADGAR FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Svenska Jägareförbundet Mall 2012 1 STADGAR FÖR.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet

Läs mer

Stadgar avseende... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde

Stadgar avseende... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde Stadgar avseende.... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde (Kryssa antingen älg- eller kronhjortsskötselområde eller båda om det är aktuellt) Stadgarna antagna genom majoritetsbeslut vid möte den../..

Läs mer

1 Älgskötselområdets namn ska vara älgskötselområde.

1 Älgskötselområdets namn ska vara älgskötselområde. Stadgar/Bestämmelser för. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till För det fall

Läs mer

STADGAR FÖR BÄLINGE ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Samt BÄLINGE KRONSKÖTSELOMRÅDE.

STADGAR FÖR BÄLINGE ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Samt BÄLINGE KRONSKÖTSELOMRÅDE. STADGAR FÖR BÄLINGE ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Samt BÄLINGE KRONSKÖTSELOMRÅDE. Med tillägg från fd Bälinge storlicens. Antagna den 18/4 2013 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Regler inom Södra Mörebygdens älgskötselområde

Regler inom Södra Mörebygdens älgskötselområde Regler inom Södra Mörebygdens älgskötselområde Vi har sedan grunden haft regler och mål inom vårt skötselområde. Inte alltid har dessa varit nedskrivna utan de har varit självklara i styrelsens arbete

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge.

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Förening Bildades 2011-03-21 Stadgar antogs av konstituerande årsmötet 2011-03-21 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande.

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 26 januari 2017. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2017 års älgmöte. 1. Val

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL STADGAR Stadgar antagna vid föreningens årsmöte 20170323 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Koloniträdgårdarna Ängstugan. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1. Koloniträdgårdarna Ängstugan är en ideell förening,

Läs mer

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad 2015 08 13 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och säte Föreningens namn är föreningen Shed i Malmö. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag.

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 22 januari 2019. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände

Läs mer

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening Stadgar för Kvarnboängar odlarförening 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är: Kvarnboängar odlarförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Kvarnboängar odlarförening är en allmännyttig ideell förening, som

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Företagarförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är South Wettern Chapter med Org Nr 802421 5900. 2 Föreningens säte Förenings säte är Jönköping, Sverige.

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

Stadgar HSO Stockholms stad

Stadgar HSO Stockholms stad Stadgar HSO Stockholms stad Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR 1. FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1.1 Föreningen Stor-Stockholms Koloniträdgårdar, FSSK, är en ideell, partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade STADGAR Antagna och fastställda 2009-03-26 Reviderade 2018-03-22 Sid 1 (8) Innehållsförteckning 1 Sammansättning... 3 2 Tillhörighet... 3 3 Ändamål... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Matfors Bridgeklubb stadgar

Matfors Bridgeklubb stadgar Adress: c/o kassör Organisationsnr: 802471-6733 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att spela bridge i trivsamma former. Föreningen verkar speciellt med tanke på pensionärer. Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR ULRICEHAMNSBYGDENS RIDKLUBB. Bildad Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den

STADGAR FÖR ULRICEHAMNSBYGDENS RIDKLUBB. Bildad Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den STADGAR FÖR ULRICEHAMNSBYGDENS RIDKLUBB Bildad 1974 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18 1 Ändamål!... 3

Läs mer

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017 Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. - Mötet valde

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Ideella intresseföreningen DELA FLERA

Ideella intresseföreningen DELA FLERA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att aktivt arbeta för att sprida samhällsinformation om, samt uppmuntra till, delningsekonomi genom olika produkter och tjänster. Föreningen skall

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ)

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) 1 Föreningens ändamål 2 Säte Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) har en föräldraförening

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 3 april 2014. 1. Firma 1.1. Förbundets firma är Förbundet

Läs mer

Stadgar. Kalmar Norra Koloniträdgårdsförening

Stadgar. Kalmar Norra Koloniträdgårdsförening Stadgar Kalmar Norra Koloniträdgårdsförening STADGAR 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Kalmar Norra Koloniträdgårdsförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Kalmar Norra Koloniträdgårdsförening är en allmännyttig

Läs mer

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 1 NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 2018-03-27 PLATS: HALLARÖDS FÖRSAMLINGSHEM, ANTAL DELTAGARE : 30 ST 1 Årsmötet öppnas. Björn Holm hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Stadgar. From One To Another

Stadgar. From One To Another Stadgar för den ideella föreningen From One To Another 1 Föreningens namn Föreningens namn och firma är From One To Another. 2 Föreningens syfte, strategi, verksamhet och uppföljning Föreningen är en ideell,

Läs mer