INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN"

Transkript

1 DOMARE I GÄSTRIKLAND INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN Nu är det snart dags för ny domarsäsong, och vi hoppas att ni har fått den välbehövliga vila som ni förtjänar. Vi hoppas att ni har överlevt sommarvärmen och kanske till och med har hunnit göra något träningspass eller hållit igång med fotboll eller liknande. Vi är mycket tacksamma och glada i domarkommittén över det fantastiska arbete ni domare gör, match efter match, sträck på er! Till kommande säsong kommer här ett viktigt utskick med information inför hösten. Vi inom Innebandyförbundet har höga ambitioner med verksamheten och vill investera ordentligt med kvalité i domarverksamheten. Gästriklands domarkommitté har för avsikt att flytta fram sina positioner och göra ta ytterligare kliv med sina satsningar under nästa säsong. Höstens kurser Se bifogad fil för vilken kurs du skall anmäla dig till. Inför kommande säsong kommer domarutbildningarna att byta inriktning, det senaste årens GU utbildning byter namn till Distriktsdomare (DD) och materialet kommer succesivt från och med nu till nästa säsong att förnyas. Den kurs du är kallad till är den kurs du skall gå. Om man inte kan gå följande kurser gäller följande: Mejla gastrikland@innebandy.se och meddela att man inte kan gå vald helg så tar vi en dialog utifrån era förutsättningar. Dispenser ges generellt inte utan man skall gå den kurs man är kallad till.

2 Följande kurser gäller: 8-9 September Distriktsdomare 1 Grön och Blå (ink nybörjare) September GU Ungdomsdomare Röd September Licenskurs Seniordomare September Lokal tema (H2/D1) Samtliga kurser går lördag, och söndag Samtliga kurser är två (2) dagar. Samtliga deltagare skall ha med en dator/ipad till kurstillfället. Domarpraktik kommer genomföras på samtliga kurser, vilket medför att man skall ha med oömmakläder, pipa och kort. För nybörjare ingår domartröja i kursavgiften. Innebandybutiken kommer vara på plats och sälja material och ta in beställningar på plats den 8/9 i kurslokalen efter lunch. Mer info kommer närmare. Skärpt krav på betalning av domarkurs Betalning av kurser ska ske i enlighet med vad som anges i inbjudan (faktura). Det kan finnas skäl att tillåta anstånd med betalning, sådana undantag medges sparsamt och tas i dialog med GIBFs tjänstemän. Är inte fakturan betald inom angiven tid kan matchningen påverkas. Mittsäsongträffen är 12/12, och obligatorisk närvaro gäller. Däremot för licenskursen för Seniordomare finns en valmöjlighet. Alternativ: 1 eller 2 dagarskurs - (1 dag gäller lördag) - Förutsättning: Max dömning upp till H5 och mindre antal matcher vid 1 dagarskurs. DK kommer prioritera de domare som väljer att gå två dagar. På licenskurs 1 dag behöver man inte springa löptest, men det kommer påverka antalet och nivån på matcherna. Domarutbildningsprogrammet 2018 Två-Tre gånger under säsongen, tillsammans med Gästriklands Innebandyförbunds Spelarutbildningsprogram anordna träffar med syfte att utveckla våra domare. Förra året var det 15 deltagare med och vi kommer fortsätta med detta koncept även kommande säsong. Kriterierna för att bli uttagen är att du är driven, har ett brinnande intresse och ser en långsiktighet i din dömning. Projektet är en del av ett SISU projekt och deltagare upp till 25 år prioriteras.

3 Kravprofil Kravprofilen se bilaga. Är det dokument som styr domarverksamheten i Gästrikland. Detta dokument skall efterlevas och vara något vi alltid strävar efter att utveckla och förbättra. Tillämpningen av denna styr matchningen, både till antal och nivå. SIU-modellen för domare - kommer från och med i år att delas in i fyra (4) delar där alla bitar har en del i din domarprodukt och matchning. Löptest - DK vill säkerställa alla domares fysik gentemot föreningarna och har under säsongen arbetat fram en nivåindelning kopplat till din matchning. Som tidigare nämnt har DK höga ambitioner med domarverksamheten och din fysik är en viktig del. Följande nivåer gäller: Yoyo-test Förbundsdomare 15.6 Tema / H2 / D1 + JAS 14.8 H3/H4/D2 + GUD och HJ 14.0 Ungdomsdomare Grön-Blå-Röd 13.2 Eventuella skador etc, meddelas i god tid till: Gastrikland@innebandy.se Det kommer finnas två övriga test att genomföra, Beeptest eller Cooper-test (3 km på tid). Vill man göra dessa test, skall man mejla till gastrikland@innebandy.se Övriga förutsättningar: Ett misslyckat löptest är bättre än inget löptest alls. Ditt intresse att genomföra löptestet är av stor betydelse. DK har ambitionen att erbjuda domare att springa löptestet innan säsongen för att träna. Ditt intresse att deltaga där påverkar också helheten i kravprofilen. Kallelse till dessa tillfällen kommer att komma i Facebook-gruppen.

4 Regler och tillämpning på matcher. Regelprov - Alla domare kommer göra ett individuellt regelprov på kursen, vilket syftar till att säkerställa regelkunskapen hos våra domare. Alla prov är skriftliga, på Distriktsdomare 1/Nybörjare (Grön och Blå) görs provet i Quiz-form. Ett omprov gäller, misslyckas man med omprovet gäller en regelgenomgång på kansliet. Därefter ges en andra chans att skriva regelprovet. Ditt resultat på regelprovet vägs också in i antalet och nivån på matcherna. DK har ambitionen att erbjuda domare en regelkväll innan säsongen för att diskutera och repetera regler. Ditt intresse att deltaga där påverkar också helheten i kravprofilen. Kallelse till dessa tillfällen kommer att komma i Facebook-gruppen. Preliminärt datum är 5/9. Code Of Conduct Uppförandekod Detta avsnitt är din tillämpning av hela ditt domarskap, på och utanför planen. Det avgörande bitarna är hur du lever och verkar för exempelvis: Kravprofilen Domarkurs Återbud Kontakt med kollega Kläder stil och profil och profilklädespolicyn Reseräkningar Matchledaren De ovanstående tre (3) bitarna är väldigt konkreta vad som gäller. Dessa går att mäta och sätta gränser med. Den svåraste biten, är just du som domare och matchledare. Din förmåga att arbeta med relationer på planen och tillämpa ovanstående bitar i din domarprodukt. Vad får det för påverkan om man inte sköter sin Code Of Conduct etc? Denna bit kommer DK jobba med att under säsongen hitta mätinstrument och verktyg för utveckling hos domare. DK vill inte att denna bit ignoreras i värderingen av dig som domare. Ny digital plattform SIBF har till säsongen lanserat en ny digitalutbildningsprotal. Ett led i vår satsning med att utveckla domarkurserna och dess innehåll. Mer om detta kommer presenteras på kursen. Därför skall digital enhet medtagas, så som dator eller ipad.

5 Domarkläder Svensk Innebandy har till denna säsong tillsammans genomgått ett större varumärkes arbete med vad svensk Innebandy Folksporten för alla står för. Det har bland annat inneburit en ny logotyp som kommer succesivt att pryda våra domarkläder. Dock är det ännu inte klart från när, utan det kommer ske någon gång under säsongen. Mer finns att läsa på: Till kommande säsong gäller fortsatt samma klädleverantör. Stanno från Innebandybutiken. Länk: Domartröja: 1:a Grå 2:a Gul Innebandybutiken kommer vara på plats och sälja material och ta in beställningar på plats den 8/9 i kurslokalen efter lunch. Mer info kommer närmare. Shorts: Svarta (Grå shortsen får längre inte användas enligt avtalet) Strumpor: Svarta Forza (Grå strumporna får längre inte användas enligt avtalet) Undantag: Förbundsdomarkläder För nybörjare ingår domartröja i kursavgiften. Observera: Ni domare är skyldiga att bära rätt klädsel, det är alltså de strumpor och shorts som ligger i Webbshoppen som gäller. Inga andra kläder är accepterade. Detta kommer även påverka er domarprodukt. Notera även att domarkläderna är en uniform som skall brukas på GIBFs matcher, dessa är inte accepterade att bäras i privata tillställningar eller dylikt. Dvs i forum som kan skada varumärket svensk Innebandy. Exempelvis är det accepterat att bära domarjackan till och från match, men inte i andra sammanhang.

6 Sponsor Viktigt! Till denna säsong har Innebandyförbundet gjort klart (håller på) med en ny huvudpartner till GIBF. En partner som kommer exponeras tillsammans med domarverksamheten bland annat. Målsättningen är att kunna använda oss av deras kompetens vad det gäller ledarskap och liknande. ALLA domartröjor skall bära deras logotyp på ryggen. Från och med den 1/12, begår vi avtalsbrott om vi inte bär rätt klädkod. Detta gäller båda Grå och Gul. Samtliga nya domartröjor ni beställer från Innebandybutiken är rätt tryckta. Vi ger er möjlighet att samla in och trycka tröjorna. Vi kan dock inte garantera leveranstid, utan rekommenderar att ni köper en ny tröja via Innebandybutiken.se Sista dagen att lämna in dessa på kansliet är: 20/8! Information Mycket av informationen som är väsentlig för domarverksamheten kommer att publiceras via mejl. Det är därför mycket viktigt att ni läser mejlen kontinuerligt. Alla ärenden/skrivelser skall hanteras och skickas till Den andra informationskanalen vi har är vår Facebook sida. Observera att vi vårdar den med vuxen-stil och följer vår kravprofil gällande Sociala Medier. Se till att gå med i denna om ni ännu inte är med. Domararvoden Uppdaterad och ligger på förbundets hemsida. Digital Myndighetspost Kivra Från och kommande säsong kommer alla lönespecifikationer för utbetalningar från Innebandyförbundet att kunna levereras via Kivra. Det betyder att det är fördelaktigt om ni kan ladda ner den funktionen för myndighetspost. Observera att detta gäller enbart utbetalningar från Innebandyförbundet och INTE från föreningar. Detta spar tid för vår administration vilket gör att vi vädjar att vara tillmötesgående med detta. Se bifogad fil för ytterligare info.

7 All administration från föreningarna sköts enligt förra året, dvs ibis. Domarkommittén Erik Lindberg Ordförande Magnus Undén Jonathan Blank Richard Öhneskog Magnus Nordahl Jakob Westerlund adj. Roger Collin adj. Oscar Hurtig adj. Domarkommittén nås på: Nu hoppas vi att ni laddar batterierna inför nästa säsong, vi är riktigt hungriga på att ta verksamheten till nästa nivå. Med vänliga hälsningar Roger Collin och Jakob Westerlund Eu Domarkommittén

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN 2018-2019 Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt)

Läs mer

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN 2019-2020 Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt)

Läs mer

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN 2017-2018 Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt)

Läs mer

BARN- & UNGDOMSLEDARE!

BARN- & UNGDOMSLEDARE! Ny, bättre och mer spännande tränarutbildning för våra BARN- & UNGDOMSLEDARE! Svensk Innebandy jobbar med en ny utvecklingsmodell, SIU, en konsekvens av det innebär ett nytt utbildningspaket för barn och

Läs mer

Smålands Ishockeyförbund. Domarutbildning. Kurskrav. Säsongen 2018/19

Smålands Ishockeyförbund. Domarutbildning. Kurskrav. Säsongen 2018/19 Kurskrav Säsongen 2018/19 För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: genomförs enligt instruktion

Läs mer

Kurskrav 2016/17. Domarutbildning

Kurskrav 2016/17. Domarutbildning Kurskrav 2016/17 Domarutbildning För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: den 25 september

Läs mer

SÄSONGENS NYHETER 2018/2019

SÄSONGENS NYHETER 2018/2019 SÄSONGENS NYHETER 2018/2019 Utbildningsstrukturen Svensk Innebandy ser över utbildningsstrukturen och kommer till säsongen 2018/2019 lansera en Utbildningsportal där allt utbildningsmaterial kommer finnas.

Läs mer

Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping

Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping Vi som var där: SIBF: Magnus Fantenberg, Andreas Holm, Jonas Ahlehjelm, Mats Öster Dalarna Gästrikland Göteborg Halland Hälsingland Norrbotten Skåne Småland

Läs mer

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Thore Johansson, SFDF, hälsade de närvarande

Läs mer

Föreningsdomar-PM 2015-2016

Föreningsdomar-PM 2015-2016 Sidan 1/5 Föreningsdomar-PM 2015-2016 Här följer viktig information för dig som föreningsdomare eller ansvarig för föreningsdomare i en förening, viktig för att föreningsdomarverksamheten skall fungera.

Läs mer

Kurskrav Säsongen 2017/18

Kurskrav Säsongen 2017/18 Kurskrav Säsongen 2017/18 För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: ort och datum kommer

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2011-2012 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2011-2012. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Domarträff SDF-SIBF Domarverksamheten 2015/2016 Domarträff SDF-SIBF

Domarträff SDF-SIBF Domarverksamheten 2015/2016 Domarträff SDF-SIBF Domarträff SDF-SIBF Linköping 5 januari, 2016 Domarträff SDF SIBF Linköping 5 januari, 2016 Anmälda deltagare! SDF Dalarna Gästrikland Göteborg Halland Hälsingland Skåne Småland Stockholm Södermanland

Läs mer

Ångermanlands Fotbollförbund Regler Datum Domarkommittén Tillsättning - Återbud

Ångermanlands Fotbollförbund Regler Datum Domarkommittén Tillsättning - Återbud REGLER FÖR TILLSÄTTNING AV MATCHER 1. Grundregler För att ha behörighet att döma fotboll på distriktsnivå krävs att man genomgått Grundutbildning eller fortbildning för fotbollsdomare i Ångermanlands-

Läs mer

Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN. säsongen 2014/15

Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN. säsongen 2014/15 Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN säsongen 2014/15 !"#$%&'$'()*+%,'&,-./012!345678589:)3;9 &?6

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014.

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. DOMAR PM 2013-14 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND Ångermanlands Fotbollförbunds domarkommitté (DK) ansvarar för att säkerställa att det finns domare och assisterande domare för att fotbollsmatcher

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VID SFDFs UTBILDNINGSKONFERENS I STOCKHOLM.

MINNESANTECKNINGAR VID SFDFs UTBILDNINGSKONFERENS I STOCKHOLM. MINNESANTECKNINGAR VID SFDFs UTBILDNINGSKONFERENS 2015-01-31 I STOCKHOLM. Närvarande: se bilaga. 1. INLEDNING Ordförande Thore Johansson inledde med att hälsa alla mötesdeltagarna välkomna. En presentation

Läs mer

Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare

Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare Sidan 1/5 Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare 2012-2013 Här följer viktig information för dig som föreningsdomare eller ansvarig för föreningsdomare i förening, viktig för att föreningsdomarverksamheten

Läs mer

7-mannafotboll Nu ännu bättre

7-mannafotboll Nu ännu bättre 7-mannafotboll Nu ännu bättre 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Inför säsongen 2008 genomför Göteborgs Fotbollförbund en rad förändringar inom 7-mannafotbollen. Syftet är

Läs mer

Glöm inte att anmäla alla era utbildningar till SISU.

Glöm inte att anmäla alla era utbildningar till SISU. Domarkurser SVBF SEKRETERARKURS...3 REGELKURS... 4 VOLLEY2000 DOMARKURS... 5 KLUBBDOMARKURS... 6 DISTRIKTSDOMARKURS... 7 FÖRBUNDSDOMARKURS... 8 ELITDOMARKANDIDATKURS... 9 BEACHDOMARKURS OPENNIVÅ... 10

Läs mer

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Inledning Målsättning och vision Kriterier och uttagningsmodell Lagens organisation Verksamhet Ekonomi Tidsplan Inledning Örebro Läns Innebandyförbund en

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018

UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018 UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018 Datum Plats Tid Anmälan Kostnad Utbildning - LEDARE Atleten Blå 19 feb HIBF 09.00-17.00 17 feb 1300 Innebandyspelaren Blå 12 mars HIBF 09.00-17.00 8 mars 1800 Innebandyspelaren

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2014-15 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2014-2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info. Domarklassificering. Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget

Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget Svenska Innebandyförbundet 2007 Inledning Tanken med detta material är att föreningsdomarutbildningen ska få ett innehåll oavsett vem som är instruktör och var kursen

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2018! Lördag och Söndag 20-21/10 Pojkar ca 2004/05, 2007/08 Flickor ca 2006/07, 2008/09 Hortlax och Öjebyns sporthallar. Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN

DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN Domarhandboken, artonde utgåvan Förord Domarkommittén i Stockholms Innebandyförbund hälsar med glädje dig som domare varmt välkommen till en ny spännande säsong! Detta

Läs mer

VERKSAMHETEN NU. Detta är vi, 2015 700-750 spelare

VERKSAMHETEN NU. Detta är vi, 2015 700-750 spelare VERKSAMHETEN NU Detta är vi, 2015 700-750 spelare Dunungarna 2011-2014 (40 barn + föräldrar) Träningsgrupper: (450 spelare) Flickor 10, 09, 08, 07, 06, 05, 04, 03, 01/02, 99/00, DJ Pojkar 10, 09, 08, 07,

Läs mer

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider 1. Serielottning 18/19. Bifogat finner ni spelprogram per förening, Knatteligan och poolspel. Det är nu er uppgift att boka tider till era hemmamatcher hos

Läs mer

Div. 2 herrar (inkl. 5 min extra tid) 750 kr (3x20 min) per domare. Div. 1 damer (inkl. 5 min extra tid) 700 kr (3x20 min) per domare

Div. 2 herrar (inkl. 5 min extra tid) 750 kr (3x20 min) per domare. Div. 1 damer (inkl. 5 min extra tid) 700 kr (3x20 min) per domare DOMAR-PM 2017 2018 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget skall ringa in resultatet. Domaren som står i den vänstra kolumnen på matchprotokollet är också ansvarig för att protokollet skickas till GIBF.

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund DOMAR-PM 2015-2016 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget skall ringa in resultatet. Domaren som står i den vänstra kolumnen på matchprotokollet är också ansvarig för att protokollet skickas till GIBF.

Läs mer

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017 Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017 Uppdaterad 2016-07-18 Allmänt direktiv för Skånes Innebandyförbunds domare Varje enskild domare är en representant

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2019/2020

SERIEINBJUDAN 2019/2020 SERIEINBJUDAN 2019/2020 Upplands Innebandyförbund har härmed det stora nöjet att bjuda in till seriespel för säsongen 2019/2020. Serieanmälan ska vara oss tillhanda senast tisdag 21/5. (Gärna tidigare)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010

VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010 Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010 o Organisation o Målsättningar o Uppgifter Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under DOMAR PM 2015-16 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under säsongen 2015-2016. Innehållsföreteckning Allmän info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Distriktslagsverksamhet Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för

Läs mer

R I K T L I N J E R FÖR UTBILDNINGAR INOM DOMARVERKSAMHETEN. Domare sid. 3. Assisterande domare sid. 10. Instruktörer sid. 13

R I K T L I N J E R FÖR UTBILDNINGAR INOM DOMARVERKSAMHETEN. Domare sid. 3. Assisterande domare sid. 10. Instruktörer sid. 13 Bilaga 4. DK:s Arbetsordning R I K T L I N J E R FÖR UTBILDNINGAR INOM DOMARVERKSAMHETEN INNEHÅLL Domare sid. 3 Assisterande domare sid. 10 Instruktörer sid. 13 Domarobservatörer sid. 18 Utbildningsstegen

Läs mer

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider 1. Serielottning 16/17. Bifogat finner ni spelprogram per förening, Knatteligan och poolspel. Det är nu er uppgift att boka tider till era hemmamatcher hos

Läs mer

Utbildningskatalog 2010/2011

Utbildningskatalog 2010/2011 Utbildningskatalog 2010/2011 0 Innehållsförteckning Allmän information, anmälan och kurskostnader Sid 2 Utbildningsträd Sid 3 Utbildningskalender Sid 4 Domarutbildning Sid 6 Ledarutbildning Sid 7 Övrig

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Har sänts hem innan konferensen i god tid. Inga frågor från den kom upp så det lades till handlingarna.

Har sänts hem innan konferensen i god tid. Inga frågor från den kom upp så det lades till handlingarna. Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Sundsvall. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Krister Sandin, SFDF, hälsade de närvarande

Läs mer

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK.

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Policy för kläder Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Avvikeler från policy kan innebära disciplinära åtgärder. Version

Läs mer

SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND

SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND Bakgrund För ett antal år sedan tog svensk Innebandy fram SIU-modellen. Svensk Innebandys utvecklingsmodell som bygger på individuell utveckling ur flera perspektiv där

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2019! Lördag 9/11 eller söndag 10/11 Pojkar och Flickor ca 2011, 2012 och 2013 Norrmalmia sporthall Välkomna till RCC Innebandy cup 2019 i Piteå!

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Välkommen till. Hofterup IBF

Välkommen till. Hofterup IBF Välkommen till Hofterup IBF Välkommen till Hofterup Innebandyförening Detta dokument är gemensamt framtaget av HIBFs styrelse och sportkommitté som komplement till HIBFs verksamhetsdokument Svart på vitt.

Läs mer

Inbjudan till Licensfortbildning för tränare UEFA-B. Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Licensfortbildning för tränare med UEFA B-diplom.

Inbjudan till Licensfortbildning för tränare UEFA-B. Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Licensfortbildning för tränare med UEFA B-diplom. FOTBOLLENS HUVUDSPONSOR OFFICIELL MATERIALLEVERANTÖR NATIONELLA PARTNERS Solna den 7 maj 2018 Besöksadress: Evenemangsgatan 31, Solna Postadress: Box 1216, SE-171 23 Solna Mail: svff@svenskfotboll.se Web:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Kursmaterial Nytt pedagogiskt hjälpmedel med allt samlat på en DVD-skiva!

Kursmaterial Nytt pedagogiskt hjälpmedel med allt samlat på en DVD-skiva! Kursmaterial 9 1 Kursmaterial Nytt pedagogiskt hjälpmedel med allt samlat på en DVD-skiva! Detta utbildningspaket har tagits fram i syfte att utveckla våra domarkurser. Utbildningspaketet skall ses som

Läs mer

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01 3 Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01, 3 Mars 2015 AGENDA Truppen Ledare/tränare Seriespel Kommunikation Matchkallelser Träning Tränings upplägg På gång Medlemsavgift

Läs mer

Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016

Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016 Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016 Styrelsen har den gångna säsongen bestått av ledamöterna Jan Berg, Björn Landin, Marie Strömfalk och Jörgen Lidström. Suppleanter har varit Stefan Johansson

Läs mer

Facebook-skola, steget vidare

Facebook-skola, steget vidare 2013-06-24 13/63 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Facebook har idag över 4,5 miljoner användare i Sverige, varav 3,1

Läs mer

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler Innebandy Tävlingsbestämmelser Regler Innebandyns tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SIBF s regelbok för Innebandy. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de

Läs mer

Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund

Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund 1. Syfte Detta seriesystem är framtaget och fastställt för att utveckla den värmländska innebandyn i en positiv riktning. Seriesystemet är helt

Läs mer

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte IK FREJ TÄBY Innebandysektionen Ledarmöte 2017-04-20 Agenda 1. Presentation styrelsen Mats H 2. Alliansförening Pär N 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik S 4. Samarbete på olika sätt Mats H 5. Akademin Tommy

Läs mer

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning innebandykonvent 2010 16 17 april Bäst även utanför plan bli en attraktiv samarbetspartner Svenska Innebandyförbundet har glädjen att traditionsenligt bjuda in till vårt konvent i samband med SM-finalerna

Läs mer

Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer!

Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer! Nr 9 dec-15 Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer! Tillsammans kan vi komma långt, det viktigaste är att ALLA spelar på sina villkor och har roligt! PINGIS i Nordvästra Götaland

Läs mer

Klädpolicy Tungelsta IF (2018)

Klädpolicy Tungelsta IF (2018) Klädpolicy Tungelsta IF (2018) Inledning Klubbmärket är den fundamentala grund som förenar spelarna på planen med supportrarna på läktaren. Att de bär samma emblem visar inte bara vilket lag de håller

Läs mer

6-9 år. 9-12år år Utbildningspolicy

6-9 år. 9-12år år Utbildningspolicy Utbildningspolicy Vi värdesätter våra ledare och deras utbildning. Vi vill att alla nya ledare skall gå en grundutbildning och människan redan på hösten sitt första år Vi vill att alla våra ledare ska

Läs mer

Ösmo FK Klubbprofil 2015

Ösmo FK Klubbprofil 2015 Ösmo FK Klubbprofil 2015 Träningskläder 460101 460101 Riva T-Shirt 250 kr 420117 420117 Pisa Shorts 120 kr 150 kr Riva ½ Zip Top Forza Funktionsbyxa Centro Windbreaker 408109 408109 360 kr 380 kr 260 kr

Läs mer

Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå.

Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå. Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Krister Sandin, SFDF, hälsade de närvarande välkomna

Läs mer

ANTECKNINGAR TÄVLINGSKONFERENS DEN 31 JANUARI 2016

ANTECKNINGAR TÄVLINGSKONFERENS DEN 31 JANUARI 2016 ANTECKNINGAR TÄVLINGSKONFERENS DEN 31 JANUARI 2016 Att vara med och spela innebandy i Hallands innebär att föreningen skall: Känna till regelhandboken Känna till tävlingsbestämmelser/lokala föreskrifter

Läs mer

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF.

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF. NIBF DoG Riktlinjer & Klassificering för domare 2018/2019 Sida 1 2019-09-18 NORRBOTTENS IBF DOMARGRUPP (DoG) RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Profilguide 2016 MSHF. i samarbete med

Profilguide 2016 MSHF. i samarbete med Profilguide 2016 MSHF i samarbete med Stadium Sales och MSHF presenterar tillsammans säsongens profilguide. I samarbete har Stadium och MSHF jobbat fram en profil för domarna. En helhet som kommer att

Läs mer

Junior 2019 GLÄDJE - GEMENSKAP - UTVECKLING

Junior 2019 GLÄDJE - GEMENSKAP - UTVECKLING Vellinge Golfklubb Junior 2019 Välkommen att ta del av nyheterna inför juniorträning säsong 2019. Under året som gått har vi fortsatt att växa, detta är vi väldigt stolta över! Nu laddar vi inför ännu

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

DOMAR-PM kr (3x15 effektiv tid) per domare. Blå nivå. Grön nivå. 55 kr (2x10 min) per domare. Vårserien

DOMAR-PM kr (3x15 effektiv tid) per domare. Blå nivå. Grön nivå. 55 kr (2x10 min) per domare. Vårserien DOMAR-PM 2018 2019 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget ansvarar för resultatrapporteringen dock viktigt att de får möjlighet i seniorserier att ta en kopia/kort på protokollet innan domaren tar protokollet.

Läs mer

Utbildningsplan för tränare EIK fotboll

Utbildningsplan för tränare EIK fotboll Utbildningsplan för tränare EIK fotboll Inledning...2 Att vara ledare i Ekerö IK...2 Webbutbildning i sportnik...2 Domarkurs...2 Skadekurs...3 Intern tränarutbildning...3 Tränare 5-manna åldersgrupper

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år 2016 års utgåva Gäller från 1 juli 2016 1. Allmänt 1.1 Klasser/indelning Dessa matcher spelas enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Blå

Läs mer

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med.

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Laget Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Vi står nu redo och har sparkat igång ännu en säsong med

Läs mer

UTBILDNINGSHELGEN ESKILSTUNA SEPTEMBER 2019

UTBILDNINGSHELGEN ESKILSTUNA SEPTEMBER 2019 UTBILDNINGSHELGEN ESKILSTUNA 28-29 SEPTEMBER 2019 Kurser för helgen Föreningsutveckling Spelutveckling med praktik Barn & Ungdomsledare Bangolf Arena & BAMS Regelkunskap Distriktsdomare Tävlingsledare

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

Förbundsdomare Tester och övningar

Förbundsdomare Tester och övningar 1 Förbundsdomare Tester och övningar 2015-2016 Innehåll Förord... 2 1. Teoretiska tester... 3 2. Styrkeövningar... 4 3. Uthållighetstester... 7 4. Is-tester... 10 5. Förtydligande... 13 Förord Du håller

Läs mer

Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018

Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018 Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018 1 Hej Klubbmedlem i Västerås Innebandy! Tillsammans med ledare och tränare i din klubb har vi tagit ut de produkter som skall ingå i vår klubbprofil den här och

Läs mer

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V 2.0-20180301 Ramar att förhålla sig till inom barn- och ungdomsidrotten i Gästriklands Innebandyförbund. Detta dokument är en sammansättning av

Läs mer

Lathund för hemsidan, registret och APPen i SportAdmin

Lathund för hemsidan, registret och APPen i SportAdmin Lathund för hemsidan, registret och APPen i SportAdmin Det här är en lathund till Hertzögas ledare för IT-verktyget som sköter vår hemsida och medlemsregister. Föreningen har ett fåtal Huvudadministratörer.

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

RCC 2016 Sekretariatsanvisningar RÖD klass

RCC 2016 Sekretariatsanvisningar RÖD klass RCC 2016 Sekretariatsanvisningar RÖD klass NORRMALMIA LÖRDAG 22/10 Pojkar Röd, ca -03 SÖNDAG 23/10 Flickor Röd, ca -03/04 Regler: - Speltid alla matcher: 2 x 15 min rullande tid. - Klockan stannas vid

Läs mer