SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND"

Transkript

1 SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND Bakgrund För ett antal år sedan tog svensk Innebandy fram SIU-modellen. Svensk Innebandys utvecklingsmodell som bygger på individuell utveckling ur flera perspektiv där individen alltid sätts i centrum. SIU-modellen har definierat goda tävlingsförutsättningar och god tävlingsstruktur där man Istället för att bedriva en verksamhet med syfte att bara vinna matcher istället bedriver en verksamhet där individuell utveckling står i fokus. Där vi skiftar från resultatorienterad verksamhet till prestationsbaserad verksamhet. Vid SDF-SM i januari 2017 blev det för Gästrikland väldigt tydligt då betyget och uppfattningen på turneringen bara präglades av resultatet och att turneringen präglades av bristfälligt ledarskap för att vinna matcher. Så vill inte Gästriklands Innebandyförbund bedriva sin verksamhet, i vår verksamhet är huvudfokus att utveckla både spelare och ledare för ett prestationsbaserad lärande miljö. Hur skall vi då stötta föreningarna att få djupare kunskap om prestationsbaserad utveckling och skapa goda förutsättningar för träningsstrukturer i föreningar? Vi tror att Spelarutbildningsprogrammet kan vara den lösningen. Genom att bedriva centrala utbildningsdagar som komplement till föreningsverksamhet är förhoppningen att spelare och ledare skall implementera förbundets kärnvärden och SIU-modellen. Detta dokument är ett levande dokument som definierar spelarutbildningen. Senaste version: Detta dokument kommer revideras under hösten samt publiceras i annan grafisk form.

2 Om verksamheten i stort... Syftet är att ge en gedigen utbildning över tid kopplat till SIU-modellen och Svenssonmodellen. Syftet med modellen är också av samma vikt att inspirera och komplettera den redan befintliga föreningsverksamheten. Målsättningen med denna verksamhet är att den skall vara något extra. Erbjuda en öppen, tillgänglig verksamhet för alla som vill utvecklas som människa och Innebandyspelare Erbjuda en verksamhet för Innebandyälskare som går att kombinera med andra idrotter Involvera ledare och fördjupningsutbilda dessa i samband med dessa träffar Skapa en häftig folkfest på varje unikt spelarutbildningstillfälle där glädje, utbildning och respekt står i centrum Öka integrationen med allt från bredd till yttersta elit Det viktigaste är att verksamheten präglas av otroligt mycket glädje men innan för sargen skall man också känna att man utvecklas varje tillfälle. Ambitionen är att hela tiden få lära och prova nya moment och fylla på sin verktygsbank. Det är inte meningen att man skall träna på resultatorienterade moment utan centralt är den prestationsbaserade utvecklingen där man utgår ifrån individen i centrum.

3 Målgruppen för spelarutvecklingen och spelarutbildningsprogrammet är samtliga spelare i Gästrikland. Oavsett erfarenhet, kunskap eller spel- och lagtillhörighet är du välkommen. Ditt engagemang i Spelarutbildningsprogrammet skall styras av inre motivation och ditt deltagande är frivilligt. Spelarutbildningen skall gå att kombinera med andra idrotter och skall gå i framkant för ett starkt samarbete över idrottsgränserna. Varje unikt spelarutbildningstillfälle skall även vara en plattform för ledare att kunna utbyta erfarenheter med varann och kunna ge möjligheter för kompetenshöjning. Vi vill ha ledare som brinner för att utveckla sig själv och andra. Viktiga synergier med verksamheten är den sociala interaktion som sker mellan spelarna. För Innebandyn i Gästrikland är värdegrunden det mest centrala och vi tror bestämt att det sociala utbytet bland deltagarna också leder till fina relationer mellan lag och spelaren.

4 Värdegrund Aktivt engagera, beröra och inspirera en utvecklande och lärande miljö för spelare, ledare, domre och övriga innebandyälskare i distriktet. Värna om en inkluderande miljö, som är enkel, rolig och välkommande för alla samhällets målgrupper. Våra ledord Utveckling - Svara på samhällets utveckling Ledande - Ta initiativ Med inte mot - Få alla att vara med och motverka utanförskap, ekonomi skall aldrig komma i vägen. Vinna - men inte till vilken pris som helst Tävlingsmoment är viktiga, men inte när resultatet skall bedömas och upplevelsen av konsekvenserna blir negativa Utbildning - inte avveckling En utbildningskultur där vi tillsammans arbetar för att deltaga och inte "tvingas" eller med "bestraffning" deltar Engagemang - Är allting

5 *Spelarutbildningen i spelarperspektiv Våra deltagare har möjlighet att vara med i följande grupper: Grupp A år Grupp B år Grupp C 16 år Grupp D år På hemsidan finns allt innehåll och alla datum. Sweden Floorball Youth Camp Sweden Floorball Youth Camp (SFYC) riktar sig till 14 och 15-åringar som vill fortsätta utvecklas i sin innebandy. Lägerupplägget och träningarna är framtagna av bland annat landslagens förbundskaptener, och fokus läggs på de saker som är viktiga för framtidens innebandyspelare. Detta rör innehålet för samtliga med i grupp C i spelarutbildningen.

6 Innehållet i verksamheten består av tre delar; Människan, Atleten och Innebandyspelaren Människan Vid varje utbildningstillfälle får individerna en teoretisk kompetenshöjning i antingen seminarieform, diskussionsforum eller föreläsningsform. Syftet är att arbeta med Människan i SIU-modellen och lyfta värden som är avgörande för kognitiv, mental eller känslomässig utveckling. Atleten Utifrån SIU-Modellen så är en av byggstenarna Atleten. Oftast i förekommande sammanhang kan atleteiskatester kopplas till den byggstenenen. Atleten syftar dock inte bara att genomföra tester utan till att förbättra dina fysiska egenskaper och förutsättningar. Varje atletpass skall bedrivas av legitimerad och dokumenterat utbildade ledare inom området samt ha olika inslag och perspektiv på likvärdig träning. Syftet är primärt att kvalitativt ge inslag som deltagarna kan ta med sig till sina föreningar. För att mäta utvecklingen av programmet genomförs regelbundet tester. Tre tester har genomförts och ligger till grunden för vår Spelarutbildningsplan, BEEP, 100 meter och Harres-test. Tillsammans har vi ett "Gästrike-hjul" där samtliga målbilder för respektive ålder finns angivna. Testhjulet finns att hämta hem här på hemsidan. Vi uppmanar föreningarna starkt att genomföra dessa tester på hemmaplan runt om i distriktet för individernas bästa. Vi hoppas också att spelarna skall fortsätta vilja utveckla sina förmågor och komma tillbaka med ännu bättre resultat. Innebandyspelaren Innebandyspelaren syftar till det som händer Innanför sargen, oftast med klubba och håll. Det som skall prägla utbildningen är stor intensitet där vi har tre teman som är centrala. Dessa teman bygger på tidigare förbundskaptener, målvaktstränare, SSL-tränare och personer inblandade kring Svenska innebandyförbundets nya utbildningsmaterial med uppfattning och analys om vad om krävs för att nå yttersta elitnivå och förutsättningar för att nå dit.

7 De tre teman som kommer att genomsyra Innebandydelens praktiska innehåll är: Dueller Give and Go Beslut Träningarna och övningarna är metodiskt upplagda för att guida spelarna igenom de nyckelmoment som vi ser kommer vara viktiga i framtidens innebandy. Teman och övningar är utformade både ur ett målvakts- som utespelarperspektiv. Målvakterna kommer få en särskilt utformad målvaktsuppvärmning, övningar på egen hand och att-tänka-på-instruktioner inför spelövningarna. Vår förhoppning är att spelarna ska uppleva passen som inspirerande, roliga och lärorika. Träningar och matcher kommer varvas, det vi tränar på en dag praktiserar vi på matchen nästa dag. Lägret kommer innehålla fyra träningspass och tre matcher, fri tid för att lära känna nya vänner, välförtjänt vila och givetvis mat för att orka hela helgen.

8 *Spelarutbildningen i föräldraperspektiv Ekonomi - Vad får man när man betalar? Först och främst hoppas vi att Innebandyupplevelsen och den sociala delen är vad man ser som huvudanledning till sitt deltagande. Förutom gedigna Innebandydagar med ledare som besitter väldigt god erfarenhet, kompetens och utbildning så genomförs även Atletiskt träning och Människan (teoriinslag/föreläsningar). På varje tillfälle serveras även lättare kost samt så ingår kläder och en gemensam profil för ditt deltagande. Vi håller på att se hur vi framöver skall hantera de som har flera uppsättningar kläder, ett steg i att hålla nere kostnaderna för deltagandet. Som förälder är det viktigt att jag: Ställer krav på att ledarna följer Modellen, SIU-modellen och GIBF: s Värdegrund Uppträder med respekt för domare, motståndare, ledare, andra föräldrar och åskådare Stöttar mitt barn och inte pressar, oavsett vad Uttrycker mig positivt och inte nedvärderande i fysiska forum eller Sociala Medier etc. Ställer frågor om det är något man undrar, det är säkerligen fler som undrar samma sak Respekterar ledarnas beslut Påverka spelarnas prestation annat än i stöttande anda

9 *Spelarutbildningen i ledarperspektiv Våra ledare skall drivas av att utveckla andra. Samtidigt som vi värdesätter en hög kompetens är det mest centrala byggstenen i verksamheten att ledarna vill utveckla sig själv, genom andra. För er ledare i föreningarna I ett led i att utveckla vår verksamhet vill vi att alla ledare fyller i denna blankett. Denna blankett rör primärt det som händer innanför sargen. Detta för att vi skall kunna stötta och hjälpa er i verksamheten och kunna stärka banden mellan föreningar och lag. Här är länken: Vi vill också stärka dialogen med er men det medför också att vi skärper strukturen för våra kommunikationskanaler för at kunna få så professionella svar som möjligt. Ett steg i utbildningen människan är också att lära och utbilda barnen själva att ta ansvar. Det vill säga att man som deltagare själv börjar fundera på hur man kommer förberedd till aktiviteter och meddelar frånvaro etc. Alla frågor gällande uttagningar etc. besvaras av tjänstemän och överledare. Inga föräldrar skall ha direktkontakt med ledare annat än i praktiska frågor som inte kan tas mellan spelare och ledare. *Spelarutbildningen i föreningsperspektiv Vår målsättning är att enbart bedriva kostnadsfria aktiviteter för distriktets spelare. Tyvärr är det ekvationen idag omöjlig, men vår tro är att vi kan sänka avgifter och kostnader om vi tillsammans går enad front. Vi vill be er att tipsa oss om inslag som kan lyfta verksamheten i form av resurser och kompetens. Det kan vara i form av föreläsare, ledare eller andra inslag som kan hjälpa oss att hålla nere kostnaderna. Exempelvis besök från våra elitlag, besök från era ledare i lagen etc. Vi hoppas att ni kan marknadsföra vår gemensamma produkt och verka för att den blir så bra som möjligt, i det fallet kan vi hålla nere kostnader och fler kan fortsätta med Innebandy eller idrott längre. Då blir vi tillsammans ett starkare Innebandy Gästrikland. Spelarutbildningen kostar inte föreningen någonting, utan varje deltagare anmäler sig frivilligt, däremot tillgodoser varje deltagare sig en grundutbildning för barn- och ungdomar. Dvs varje deltagare får en grundutbildning inom SIU. Det betyder att varje enskild deltagare är unga, nya potentiella ledare i era lag. Ta chansen att använda dessa också i eventuella ledaruppdrag. Utbildningen kommer faktureras föreningen, och subventioneras via idrottslyftet.

10 Distriktslaget, SDF-SM och matcher för spelarutbildningen: Gästriklands distriktslag, eller i språkligt bruk Gästrikelaget" är samtliga spelare som är med i Spelarutbildningen. Är man anmäld och deltar i spelarutbildningen är man med i Gästrikelaget. Uttagningen till detta genomförs enbart via spelarutbildningsprogrammet och Gästrikehjulet finns att tillgå på hemsidan. Länk: Har någon 02-spelare missat anmäla sig så ta kontakt med undertecknad omgående. SDF-SM spelas enbart för 16-åringar och är något Svensk Innebandy har tagit beslut om. Vår definition av det är följande; Syftet med SDF-SM är att genom modellen, ha skapat så bra förutsättningar som möjligt för att mäta verksamheten (kollektivt) och låta de spelare som ligger längst fram individuellt få mäta sig med de bästa nationellt (individuellt). Målsättningen är att skapa bästa förutsättningar för prestationsbaserad utveckling samtidigt som målsättningen är att vinna alla matcher vi ställer upp i. Matcher Gästriklands tro är att har man varit med i Spelarutbildningen, gjort de framsteg modellen syftar till, har man förmedlingen spelat X antal matcher för Gästrikland i samband med Spelarutbildningen. Där hävdar vi starkt att själva SDF-SM medverkan inte är avgörande för varken individens fortsättning, livslånga idrottande eller utveckling. SM blir enbart ett mätverktyg och en happening för de som kommer med vilket vi är glada för, men den stora utvecklingsinsatsen ligger på samtliga deltagare i Spelarutbildningsprogrammet. Träningstiderna för grupp C - på veckodagar, Gavlehov. En del av träningstiderna från oktober och fram ligger på veckodagar på Gavlehov. I vissa fall betyder det att den träningstiden ej blir disponibel för era lag. Vi har försökt att sprida ut tiderna så mycket som möjligt så att det inte skall krocka med samma lag. Vi hoppas att ni har överseende med det men också tar detta som ett tillfälle att stärka laget på andra plan. Tillsammans med exempelvis SISU har vi mängder med bra föreläsare som går i linje med spelarutbildningen. Vi har också möjligheten att kunna hjälpa erat lag med individuell eller annan träning om ni inkommer med önskemål med god framförhållning. Ta annars chansen att titta på träningen och exempelvis kunna utbyta erfarenheter etc. För exakt schema kan ni gå in här:

11 Matchflytt/Krockar: Har ni lag som spelar i flera serier, eller om ni vet om att ni har problem av annat slag någon helg är det bra om ni tittar igenom alla spelscheman redan nu så att allt är klart innan serierna startar. Krockar era dagar med spelarutbildningen är det helt accepterat att flytta matchen. Observera att detta gäller först och främst GUD- och JAS-serierna. I Röda serier skall det vara spelfritt. Ta omgående kontakt med gastrikland@innebandy.se om ni vill ha hjälp att flytta matcher. Den som står på laget i ibis har möjlighet att gå in och titta. Se till så att er föreningsadministratör lägger in rätt personer på rätt lag. Motståndarna måste dock alltid kontaktas och ni måste vara överens med dessa. Om matchen blir flyttad meddelar ni den nya tiden via mail till kansliet (gastrikland@innebandy.se). Gällande GUD så ligger de flesta matchtiderna ligger inne, dock saknas ett par föreningar i Dalarna och några i Uppland och Gästrikland. Vi räknar med att de kommer in i veckan. *Ordlista. Se Nomenklatur för Gästriklands Innebandyförbund på hemsidan.

GÄSTRIKLANDS SPELARUTBILDNING 19/20

GÄSTRIKLANDS SPELARUTBILDNING 19/20 GÄSTRIKLANDS SPELARUTBILDNING 19/20 Gävle 14 augusti 2019 Här får du som spelare en gedigen spelarutbildning som komplement till din vardagliga verksamhet. Målsättningen med detta program är att erbjuda

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V 2.0-20180301 Ramar att förhålla sig till inom barn- och ungdomsidrotten i Gästriklands Innebandyförbund. Detta dokument är en sammansättning av

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

BARN- & UNGDOMSLEDARE!

BARN- & UNGDOMSLEDARE! Ny, bättre och mer spännande tränarutbildning för våra BARN- & UNGDOMSLEDARE! Svensk Innebandy jobbar med en ny utvecklingsmodell, SIU, en konsekvens av det innebär ett nytt utbildningspaket för barn och

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

6-9 år. 9-12år år Utbildningspolicy

6-9 år. 9-12år år Utbildningspolicy Utbildningspolicy Vi värdesätter våra ledare och deras utbildning. Vi vill att alla nya ledare skall gå en grundutbildning och människan redan på hösten sitt första år Vi vill att alla våra ledare ska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund.

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Riktlinjer - Distriktslagsverksamheten i Örebro. Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Inför säsongen 2014/2015 tog Svenska Innebandyförbundet

Läs mer

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Inledning Målsättning och vision Kriterier och uttagningsmodell Lagens organisation Verksamhet Ekonomi Tidsplan Inledning Örebro Läns Innebandyförbund en

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund Värdegrund 2016-11-17 SKELLEFTEÅ IBK Föreningens värdegrund. Riktlinjer för aktiva i ungdomslagen, ledare inom föreningen och föräldrar. Trafiksäkerhets- drogoch alkohols-, utbildnings- och profilpolicy.

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

KAIS Mora IF/UIF:s policy och riktlinjer för ungdomsverksamhet

KAIS Mora IF/UIF:s policy och riktlinjer för ungdomsverksamhet KAIS Mora IF/UIF:s policy och riktlinjer för ungdomsverksamhet Utgåva 2 - augusti 2016 1 Förord I detta kompendium har vi försökt tydliggöra KAIS Mora IF/UIF:s policy och riktlinjer för alla ledare, spelare

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu 1 Innehållsförteckning Varla IBK Ledord... 3 Mål med Barnverksamhet... 4 Mål med Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

VERKSAMHETEN NU. Detta är vi, 2015 700-750 spelare

VERKSAMHETEN NU. Detta är vi, 2015 700-750 spelare VERKSAMHETEN NU Detta är vi, 2015 700-750 spelare Dunungarna 2011-2014 (40 barn + föräldrar) Träningsgrupper: (450 spelare) Flickor 10, 09, 08, 07, 06, 05, 04, 03, 01/02, 99/00, DJ Pojkar 10, 09, 08, 07,

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN H INNEHÅLL Bakgrund 3 Målsättning och syfte 3 Upplägget 4 Värdegrund 5 Ekonomi 5 Instruktörer 6 Fortbildning för ledare 6 Föreläsningar 6 Spelarutbildningsplan och träningar

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Distriktslagsverksamhet Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för

Läs mer

GÄSTRIKLANDS INNEBANDYFÖRBUND GÄSTRIKEHJULET

GÄSTRIKLANDS INNEBANDYFÖRBUND GÄSTRIKEHJULET GÄSTRIKLANDS INNEBANDYFÖRBUND GÄSTRIKEHJULET Gästriklands Innebandyförbnds spelartbildningsmodell Höstens tematräningar: Arbetsmetodiken i Distriktslaget bygger på: Gästrikehjlet (målbild) och Gästrikeprofilen

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

Pixbo Wallenstams Ungdomspolicy - RÄ VKUL

Pixbo Wallenstams Ungdomspolicy - RÄ VKUL Pixbo Wallenstams Ungdomspolicy - RÄ VKUL Beslutad av styrelsen 2017-12-04, gäller från 2018-01-01 Dokumentets ägare Ungdomsansvarig Inge Nilsson. Policyns omfattning Pixbo Wallenstams ungdomspolicy RÄVKUL

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte IK FREJ TÄBY Innebandysektionen Ledarmöte 2017-04-20 Agenda 1. Presentation styrelsen Mats H 2. Alliansförening Pär N 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik S 4. Samarbete på olika sätt Mats H 5. Akademin Tommy

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

WORKSHOP Ungdomsutveckling

WORKSHOP Ungdomsutveckling WORKSHOP Ungdomsutveckling 2017-06-11 Mål/Syfte Värdegrund / Ledord Identifiera en talang Drop-Outs Film Motivation Svensk Innebandys Utvecklingsmodell - SIU Kommande förändringar inom IFK Gnesta Målsättning:

Läs mer

LEDARHANDBOK LUNDBY IF

LEDARHANDBOK LUNDBY IF LEDARHANDBOK LUNDBY IF Lundbys Vision: Lundby IF har två huvudmål med sin verksamhet. Det ena är att skapa ett livslångt intresse för idrotten. Föreningen har som målsättning att stötta medlemmarna till

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE

INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE VÄLKOMMEN Här pågår ofta barnidrott tänk på följande: BARN ÄR INTE SMÅ ELITIDROTTARE DOMAREN ÄR MÄNSKLIG LEDARNA ÄR OFTAST IDEELLA FÖRÄLDRAR HEJAR PÅ ALLA BARNIDROTT

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Bakgrund behovet av en spelarutvecklingsmodell Föreningsfostran och tävlingsfostran Idrotten vill men gör något annat? - Vad skall vi göra Röd tråd - Hjälpa till med

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Välkommen till en av de roligaste världar som finns innebandyns!

Välkommen till en av de roligaste världar som finns innebandyns! Välkommen till en av de roligaste världar som finns innebandyns! Föräldrapasset Självbestämmande motivation Mitt barns idrottande Vi på läktaren https://www.youtube.com/watch?v=nsmapdvosas Självbestämmande

Läs mer

VAD VILL DU MED DIN SPORT?

VAD VILL DU MED DIN SPORT? VAD VILL DU MED DIN SPORT? Älskar du innebandy? Vaknar du på natten och kollar att dina klubbor är redo? Då har du kommit rätt. Här tar vi innebandy på lika blodigt allvar som du. På NIU Innebandyprogrammet

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

Du kan se en föreläsning kring SIU samt beställa hela SIU-dokumentet via Svenska innebandyförbundets hemsida www.innebandy.se

Du kan se en föreläsning kring SIU samt beställa hela SIU-dokumentet via Svenska innebandyförbundets hemsida www.innebandy.se Tränarutbildning SIU Förkortningen ovan står för Svensk Innebandys Utvecklingsmodell. Det är en modell som lanserades under fjolåret och som kommer att ligga till grund för den nya utbildningsstrukturen

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Förslag på ny tävlingsstruktur för innebandy 6-16 år En konsekvens av innehållet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU)

Förslag på ny tävlingsstruktur för innebandy 6-16 år En konsekvens av innehållet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) Förslag på ny tävlingsstruktur för innebandy 6-16 år En konsekvens av innehållet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) Svenska Innebandyförbundet 2011-09-26 Arbetsdokument Medverkande i arbetsgruppen:

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2015

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2015 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2015 2015-08-19 I denna utbildningsfolder finner du information och utbildningsdatum för Svenska Innebandyförbundets och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar i Västernorrland.

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

2013-04-28. Är baserad på fysisk, emotionell och kognitiv utveckling hos barn och ungdomar.

2013-04-28. Är baserad på fysisk, emotionell och kognitiv utveckling hos barn och ungdomar. INSPIRATION CanadianSport for Life (CS4L)är ett projekt som syftar till att förbättra idrotten och den fysiska aktiviteten, så att fler kanadensare får kvalitativ träning, fler håller på längre, och att

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2015

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2015 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2015 2014-12-10 I denna utbildningsplan finner du information och utbildningsdatum för Svenska Innebandyförbundets och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar i Västernorrland.

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

Nationella spelformer

Nationella spelformer Nationella spelformer 7 mot 7 10-12 år Målsättning med spelformen 7 mot 7 fotbollsaktioner som till exempel att passa, dribbla och skjuta. Sådana förutsättningar är bland annat planens storlek och antalet

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelarutbildningsplan 6-7 år Spelform 3 mot 3 Svensk fotboll Ca 500 000 spelare Ca 3000

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

INNEBANDY FÖR BARN GUIDELINES. Förklaringar till tävlingsdirektiven på grön och blå nivå

INNEBANDY FÖR BARN GUIDELINES. Förklaringar till tävlingsdirektiven på grön och blå nivå INNEBANDY FÖR BARN GUIDELINES Förklaringar till tävlingsdirektiven på grön och blå nivå INNEBANDY FÖR BARN Innebandy för barn berör de i åldern 6-12 år. Det mest centrala i detta åldersintervall, det som

Läs mer

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 2018-09-26 Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 1 Ludvika Hockey Vill. Värdegrunder - Ludvika Hockey. Ledare, spelare och föräldrar medverkar och samarbetar i syfte att alla i sitt idrottsutövande

Läs mer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 3 Målsättning för Akademin... 3 Vem finns Akademin till för?... 3 Mitt liv som

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer