Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer"

Transkript

1 Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av april. Distriktet representerar med Pojk- och Flicklag i de åldrar som det beslutats om i förbundets styrelse. Uttagningsförutsättningar Då distriktslag är stimulansverksamhet för distriktets bästa spelare och en del av förbundets talangutveckling så är det viktigt att man tar ut spelare som i första hand satsar på innebandy. Spelare som väljer innebandy som andra sport och inte deltar i träningsverksamhet och matcher bör inte tas ut före spelare som satsar på innebandy. Spelare som faller ifrån i slutskedet ska i samtal med ledare få motivering till varför de inte tog plats i den slutgiltiga truppen. I 15-års klasserna är det extra viktigt att ha en öppen dialog med spelare som besitter tillräckliga kunskaper för att nå hela vägen men inte riktigt räcker till p g a deras fysiska utveckling. I det slutgiltiga laget bör spelare vara maximalt ett år yngre än den åldersgrupp som de deltar i om inte synnerliga skäl föreligger. Yngre spelare kan tas ut om de bedöms tillföra laget kunskap och tillhör lagets toppspelare. Målsättningar Distriktets målsättning med verksamheten är att stimulera toppskiktet av spelare i distriktet i respektive ålder. Målet är att ta ut bästa lag och matcha detta på ett sådant sätt att man når så långt som möjligt i SM för Distriktslag. Ledare Förbundet ska i så god tid i förväg som möjligt utse en ansvarig Distriktskapten. Kaptenen får själv ha önskemål om vilka som ska ingå i ledarstaben runt laget. Ledarstaben bör ha så stor geografisk spridning som möjligt och bestå av högst tre personer. Distriktskapten, ledare/coach och lagledare. Önskemål ifrån Distriktskaptenen, beträffande ledare och/eller avvikelser ifrån den geografiska spridningen på dessa, lämnas in till förbundets styrelse. Ytterst åligger det förbundets styrelse att slutgiltigt godkänna och tillsätta ledare. Distriktskaptenen har sportsligt och ekonomiskt ansvar för sitt lags verksamhet. Distriktskaptenen ska inför tävlingen formulera en realistisk målsättning med sitt deltagande. Efter tävlingen ska en utvärdering skickas in till förbundet. Klädsel och uppträdande Alla distriktslagets representanter, ledare såväl som spelare, ska vid alla tillfällen uppträda föredömligt såväl på som utanför planen. Klädseln ska vara enhetlig. Overall och/eller andra profilkläder ska bäras av alla spelare och ledare vid alla tillfällen som laget har gemensamma aktiviteter eller matcher. Det ska synas vilket distrikt man representerar.

2 Uttagning av Distriktslag Urvalsprocess P15 & F15 Uttagningsprocessen är uppdelat i tre faser. Fas 1 Kartläggning av spelare (säsongen innan spelarna är i rätt åldersgrupp) Fas 2 Uttagning av spelare (på våren efter avslutad säsong året innan) Fas 3 Träning och formering av laget (under hösten den säsong som är uppbyggnadsfas till SDF-SM) Fas 1- Kartläggning av spelare Under säsongen året före spelarna ska representera distriktet så ska ansvariga ledare kontinuerligt uppdatera sig avseende kommande årskulls kvaliteter. Ledare bör regelbundet titta på seriematcher för att hålla sig a jour med den generella kunskapsnivån. Statistik ifrån seriespelet kan också tas i beaktande. Ledarna bör hålla kontakt och ha en dialog med tränare/ledare i aktuella åldersgrupper. Lämpliga tillfällen för extra bevakning är DM, lokala cuper samt SIBF Cup. Fas 2 Uttagning av spelare Sker stegvis under våren och ska vara klar under maj månad. Steg 1 - Zonuttagning Så snart som möjligt efter det att serierna är färdigspelade så ska den första uttagningen av spelare ske. Spelare i aktuell ålder samt ett år yngre bjuds in till Zonuttagningar. Inför uttagningen ska ledarna, vid första samlingen, tydligt förklara förutsättningarna för deltagande spelare. Anmälning av spelare till Zonuttagning - Föreningen eller ledare för lagen anmäler sina spelare i rangordning senast den 15 mars till den första uttagningen. Anmälan ska innehålla information om spelarens lagtillhörighet, födelseår, position och vilket håll spelaren skjuter åt. Spelare ska anmälas på den position som man normalt spelar på i sitt klubblag. Spelar man på fler platser i laget så anges alternativ position inom parentes. Zonindelning - Länet delas in i 2-4 geografiska zoner beroende på antalet anmälningar. Spelarna ska i största möjliga mån beredas möjlighet till att delta i den första uttagningen i sitt geografiska närområde. Zonuttagning - Zonuttagningen sker med utgångspunkt ifrån halltillgång i form av sammandrag. Inom varje zon kommer spelartest att genomföras. Spelartestet kan vara i form av träningsmoment, matchspel eller en kombination av dessa. Alla spelare ska få möjlighet till uppvärmning. Kan spelare inte delta aktuell dag i sin zon så bereds man om möjligt deltagande annat datum i annan zon. I största möjliga mån ska anmälda spelare i första uttagningen beredas möjlighet att spela med spelare som man är van att spela med. Spelare anmäls på viss position. Beroende på antalet anmälningar på respektive platser så kan det vara svårt att låta alla spela på sin ordinarie position. Målet är att alla i så stor utsträckning som möjligt bereda anmälda spelare möjlighet att spela på rätt plats. Anmälda spelare konkurrerar i första hand om plats på den position man är anmäld på.

3 Steg 2 Zonturnering Efter avslutade zonuttagningar kommer 2-4 lag att tas ut bestående av ca spelare/lag. Lagens antal varierar beroende på antalet anmälningar och spelarkvaliteten. Dessa lag kommer sedan att möta varandra i en zonturnering. Zonturneringen bör spelas ca. 14 dagar efter uttagningarna. Steg 3 Zonmatch/träning Efter avslutad zonturnering tas en grupp på ca. 30 spelare ut som deltar i den avslutande uttagningen, en kombinerad träning och match. Spelarna delas upp i två lag som båda möter ett annat lag så att ledarna kan koncentrera sig på att observera spelarna i ett lag i taget. Alla spelare som deltagit i uttagningar är aktuella. Ur den gruppen av spelare som deltar i Steg 3 tas en träningstrupp, på ca spelare, ut som sedan är grundstommen för det kommande laget. Observationstruppen kan senare komma att kompletteras med andra spelare under kommande säsong. Spelare som redan är kartlagda och/eller klara kan stå över Steg 2 eller Steg 3 för att lämna utrymme åt andra som behöver ytterligare observation. Redan klara spelare meddelas. Fas 3 - Träning och formering av laget Tidigt på hösten kallas Träningstruppen till första samling för träning/träningsmatch. För att inte missa några guldkorn bör ledare regelbundet titta på seriematcher och se till att ha god kontakt med ledare i aktuella åldersgrupper när den nya säsongen kommit igång. Lämpliga tillfällen för extra bevakning är DM, lokala cuper samt SIBF Cup. Senast i mitten av november bör truppen vara i stort sett komplett. Träningar kompletterat med matcher mot lämpligt motstånd vid några tillfällen för att spela ihop laget är viktigt. I december bör man söka träningsmatcher mot tuffaste möjliga motstånd, bra klubblag eller mot andra distriktslag, gärna i samband med ett Teambuildingläger för laget. Kostnader för läger måste rymmas i budgeten annars måste föreningen/spelarna tillföra ekonomiska medel.

4 Urvalsprocess P17 & F17 Uttagningsprocessen är uppdelat i tre faser. Fas 1 Kartläggning av spelare Fas 2 Nominering och uttagning av spelare Fas 3 Träning och formering av laget Fas 1- Kartläggning av spelare Under hösten i början av säsongen ska ansvariga ledare kontinuerligt uppdatera sig avseende aktuella spelares kvaliteter. Ledare bör regelbundet titta på seriematcher för att hålla sig a jour med den generella kunskapsnivån. Statistik ifrån seriespelet kan också tas i beaktande. Ledare kan med hjälp av tidigare års distriktslagsuppställningar i aktuella åldrar få en vägledning till vilka spelare som man kan hålla ett extra öga på under pågående säsong. Ledarna bör hålla kontakt med ledare i aktuella åldersgrupper. Lämpliga tillfällen för extra bevakning är t ex matcher i juniorallsvenskan, kvalspel i DJ-SM samt U-SM. Fas 2 Nominering och uttagning av spelare Ledare för samtliga lag i distriktet, som har spelare i aktuell ålder, nominerar under hösten spelare som de anser kvalificerade att ta en plats i laget. Distriktslagsledare nominerar spelare som de, efter observationer, anser vara kvalificerade att vara med på uttagningen. På senhösten kallas samtliga nominerade spelare till en första uttagning. Antal spelare bör inte vara fler än att det går att spela internmatcher. Max spelare + målvakter. Vid minst två tillfällen har man gemensam träning/träningsmatch. Dessa träningstillfällen är till för att ta ut en träningstrupp på ca spelare. Fas 3 - Träning och formering av laget December I december - januari dras träningstruppen samman för att tränas ihop. Utifrån den Januari grundstommen tas laget ut. Ju tidigare man har möjlighet att ta ut laget desto större förutsättningar få ihop laget. Juniormästerskap för Herr- och Damjuniorer spelas i slutet av januari. Finns lag ifrån länet representerat är det lämpligt att extra bevaka dessa matcher. Februari Mars Under februari och mars lägger man träningar kompletterat med matcher mot lämpligt motstånd vid några tillfällen för att spela ihop laget. Finns utrymme för ett Teambuildingläger för laget kan man lägga in detta. I slutet av mars bör man delta i träningsturneringar och/eller söka träningsmatcher mot tuffaste möjliga motstånd, bra klubblag eller mot andra distriktslag. Kostnader för läger måste rymmas i budgeten annars måste föreningen/spelarna tillföra ekonomiska medel.

5 Ekonomi Varje lag tilldelas ett belopp som ska täcka alla kostnaderna fram till avresa till SM. Varje lag ansvarar för sin budget. Intäkterna ifrån zonuttagningar samt träningstruppen kompletterar beloppet som förbundet tilldelat laget för förberedelserna inför SDF-SM. Kansliet ska under förberedelserna informeras löpande om distriktslagens aktiviteter så att de kan tillhandahålla löpande uppföljning av kostnader så att överdrag av budget ej ska behöva ske. Följande avgifter debiteras spelare och förening Fas 2 Fas 3 Kostnaden för deltagande i Fas 2 är 150 kronor per spelare. Denna kostnad faktureras föreningen som spelaren representerar. När träningstruppen tagits ut debiteras 200 kronor per spelare. Denna avgift lämnas direkt till Distriktskaptenen vid första sammankomst mot kvitto. När slutgiltiga truppen tagits ut debiteras föreningen 500 kronor per spelare. Denna kostnad faktureras föreningen som spelaren representerar. Kostnader för Teambuildingläger måste rymmas i budgeten annars måste föreningen/spelarna tillföra ekonomiska medel. Ersättning för förlorad arbetsförtjänst utbetalas ej. Telefonersättning utgår med ett antal kronor som styrelsen beslutar om inför varje år. Den ansvarige kaptenen ansvarar för fördelningen inom ledarteamet. Sponsring Förbundet har samarbetsavtal med vissa leverantörer så all ev. extern sponsring måste samordnas i förbundets regi, men varje lag har möjlighet att söka sponsorer.

6 Tävlingshelg Truppernas storlek Förbundet skickar maximalt 20 spelare per lag i P15 & F15 och maximalt 18 spelare per lag i P17 & F17 till SDF-SM. Truppen kan utöver detta ha reserver på hemmaplan. Dessa kan kallas in vid skada och sjukdom. Efter det att laget rest till tävlingsorten ansluter reserver endast till truppen om laget är starkt decimerat p g a skador eller sjukdom. Ledare Ledarstaben för varje lag består av 3 personer. Distriktskaptenen är ansvarig för sitt lag. På plats under SDF-SM finns en överledare ifrån förbundet som ytterst ansvarig för verksamheten. Överledaren koordinerar verksamheten och ser till att allt fungerar på plats. Kostnader Kostnaderna i samband med SM-tävlingen går direkt på förbundets budget. Det betyder att resa, boende samt mat tävlingshelgerna budgeteras utanför distriktslaget ram. Resa Spelas SDF-SM inom 20 mils radie, och om spelschemat är lagt på ett sådant sätt att starttid för första match är vid sådan tidpunkt att man kan åka samma dag på morgonen, så ska nerresa ske samma dag. Lagen som deltar åker gemensamt ner och hem. Om spelare av någon anledning avser att transportera sig på annat sätt än tillsammans med de andra så ska detta meddelas i god tid till ansvariga ledare. Åker lagen ur turneringen så åker man hem om det innebär att det sänker den totala kostnaden. D v s om man kan boka av hotellrum och få en övernattning mindre. Om båda lagen åker i gemensam buss så åker man hem samtidigt, sedan det sista laget spelat klart. Efter tävlingshelg Utvärdering Efter avslutad tävlingshelg ska en utvärdering göras för att få en helhetsbild av allt ifrån upplägg till utfall. Ledare ska lämna in en rapport med personliga synpunkter och en slutsummering av sitt lags verksamhet såväl sportsligt som ekonomiskt. Förbundets överledare rapporterar hur verksamheten bedrivits under tävlingshelgen och gör en slutsummering av det sportsliga utfallet. Rapporterna ifrån ansvariga ledare sammanställs och presenteras för styrelsen som gör ett bokslut över årets verksamhet. Styrelsen tar sedan de beslut som krävs inför nästkommande säsong.

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av april. Distriktet representerar med Pojk- och Flicklag

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte 2010-03-07 att anta nedanstående riktlinjer för distriktslagsverksamheten inom Norrbotten. Distriktslags-SM genomförs enligt nedan. Distriktslags

Läs mer

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Inledning Målsättning och vision Kriterier och uttagningsmodell Lagens organisation Verksamhet Ekonomi Tidsplan Inledning Örebro Läns Innebandyförbund en

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott sportmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (10) Bilaga 1 till Styrelseprotokoll 2 2011-08-14 NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte 2011-08-14 att anta nedanstående syfte, målsättning och riktlinjer för Distriktslagsverksamheten i

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad )

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad ) 2018 Policy för lagens tävlingsverksamhet (Reviderad 2017-11-16) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Seniorserier (samt kval till serie) 10 13/14 SSL 2 150 2 300 2 500 2 500 Elitserien 1 600 1 650 1 650 1 700 Allsvenskan 1 500 1 550 1 550 Division 1 1 000 1 050 1 050

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid Domarreglemente Svenska Innebandyförbundet 2007-2010 Gäller även för SDF avseende maximala belopp för domararvoden (skattepliktigt) och restidsersättning (skattepliktigt) i SDF-serier samt turneringsarvoden.

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund. Spelarutbildningsplan UHF

Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund. Spelarutbildningsplan UHF Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund Syftet med styrdokumentet är att kvalitetssäkra organisationen och ekonomin runt spelarutbildningen. Kan revideras vid varje möte. Syftet med

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF REV SEP 2015 Styrdokument för distriktslag UHF Syftet med styrdokumentet är att kvalitetssäkra organisationen och ekonomin runt distriktslagen. Kan revideras vi varje möte. Syftet med distriktlagverksamhet

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund.

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Riktlinjer - Distriktslagsverksamheten i Örebro. Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Inför säsongen 2014/2015 tog Svenska Innebandyförbundet

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Policydokument för Täby IS Innebandy

Policydokument för Täby IS Innebandy Policydokument för Täby IS Innebandy För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Täby IS innebandy Vision Täby IS Innebandy skall vara en i Sverige ledande innebandyförening för både bredd

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2017

SPELARUTBILDNING 2017 SPELARUTBILDNING 2017 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Futsal SM flickor, kvalspel i distrikten / ÖFF:s DM

Futsal SM flickor, kvalspel i distrikten / ÖFF:s DM MATCHARVODEN 2010 Herrar Domare Assisterande domare Allsvenskan 6.900:- 3.450:- För 4:e domare i Allsvenskan utgår arvode med 800:- per match och i Superettan 600:- per match, samt i förekommande fall

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2017. Följande inbjudningar och

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012 DISTRIKTSTÄVLINGAR Som grund för distriktets mästerskapstävlingar ligger Förbundet Svensk Bridges, FSB, aktuella Tävlingsbestämmelser för SM-tävlingar. Dalabridgens

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2019/2020

SERIEINBJUDAN 2019/2020 SERIEINBJUDAN 2019/2020 Upplands Innebandyförbund har härmed det stora nöjet att bjuda in till seriespel för säsongen 2019/2020. Serieanmälan ska vara oss tillhanda senast tisdag 21/5. (Gärna tidigare)

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Distriktslagsverksamhet Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Distriktlagsverksamhet 2018 Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Inriktning Scouting, rekrytering och utbildning av spelare 14 19 år i linje med SvFF:s Spelarutbildningsplan och StFF:s

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad )

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad ) 2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare (Reviderad 2017-11-16) REKRYTERINGSPOLICY FÖR UNGDOMSSPELARE REKRYTERINGSPOLICY AIK rekryterar spelare på följande fyra sätt, bas-, spontan-, spelar- och elitrekrytering.

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Summering och tankar inför kommande säsong

Summering och tankar inför kommande säsong Summering 2015-16 och tankar inför kommande säsong Resultat U13 2015-16 U13 Medel A U13 Lätt U13 Medel B U13 svår 2015-16 U13 Svår A U13 Svår B Spånga slog Ekerö i kvalet till Div 1 2016-17 Hanviken slog

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

2015 Föräldrainformation

2015 Föräldrainformation 2015 Föräldrainformation Västerbottens Ishockeyförbund Sportkommittén 2015-02-12 För Västerbottens ishockeyförbunds distriktlagsverksamhet U13,U14,U15 och U16 TV-pucken har en lång historia bakom sig.

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015 FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015 1 Omfattning Ersättning till domare och assisterande i distriktsserierna gällande spelåret 2014. För Futsal gäller ersättningen från och med 1/4 2014

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 3 12 a) Distriktstävlingar Före match Förening äger rätt att delta med lag i seriespel, distriktsmästerskap

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2019. Följande inbjudningar och

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket Norralinjen 2018 5 manna 5 år 2013 Vi startar upp fotbollskul med 5 åringar i April på Fagrabäck konstgräs. Träning 1 gång i veckan och ev ett poolspel. Alla som vill får vara med på matcher. Prioritet

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2018. Följande inbjudningar och

Läs mer

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider 1. Serielottning 18/19. Bifogat finner ni spelprogram per förening, Knatteligan och poolspel. Det är nu er uppgift att boka tider till era hemmamatcher hos

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Kostnadsersättningar för domare

Kostnadsersättningar för domare Kostnadsersättningar för domare Ekonomiska bestämmelser för Domare inom Svenska bandyförbundet för perioden 2009-07-01-2010-06-30 Avtalet är upprättat mellan parterna SBF, FSE och EDK samt SBF:s Region

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2018-2019 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

BARN Anmälan till sammandrag

BARN Anmälan till sammandrag BARN 2017 Anmälan Anmälan för 3- manna fotbollen sker via FOGIS till Södermanlands Fotbollförbund. Anmälan skall vara oss tillhanda senast den 1 mars 2017. OBS: Vid anmälan till vårens respektive höstens

Läs mer

Regelverk för Folksam Cup 2016

Regelverk för Folksam Cup 2016 Regelverk för Folksam Cup 2016 Folksam Cup är en tävling med syfte att årligen kora Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 15-16 år. Tävlingen är uppdelad i två moment. Moment ett består av en serie

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2015

SPELARUTBILDNING 2015 SPELARUTBILDNING 2015 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong

Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong 2014 2014-01-15 Agenda Säsongsupplägg Målsättning 2014 Träningar Seriespel Speltid Cuper Lagorganisering Gbg fotbollsförbunds aktiviteter Resa Reseförslag och

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande.

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande. 2017-12-14 Vid möte med Hässleholms fritid angående bokning av planer samt hur de olika prioriteringarna ser ut, fick vi nedanstående information. Det vi i styrelsen tillsammans med Hässleholms fritid

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2017-18 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2017-18 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA.

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA. UNGDOMSSERIERNA A1 födda 2001-02 eller senare A2 födda 2001-02 eller senare B1 födda 2003-04 eller senare B2 födda 2003-04 eller senare C1 födda 2005-06 eller

Läs mer

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Arrangör tillsammans med de olika grupparrangörerna. Datum Grundomgången går den 20 januari 2018 och riksfinalen den 24 februari

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher under seriespelet pågående: Serie Domare Arvode/domare Tid Effektiv tid Div 2 damer 2 Distriktsdomare 650 kr 3x20, 10 min

Läs mer

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK Välkommen till Nacka Wallenstam IBK För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Nacka Wallenstam IBK År 2017 Bakgrund Historia Orminge: Orminge IBK startades 1991 och blev Orminge Wallenstam

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (7) Till: Deltagande Föreningar Luleå 140720 Här kommer serieprogram för: Herrar Div 2, Herrar Div 3, Damer Div 2, Pojkar Röda serier 1 till 11 samt Flickor Röda serier 1 till 5 för säsongen 2014/2015.

Läs mer