POJKAR & FLICKOR ÅR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POJKAR & FLICKOR ÅR"

Transkript

1 POJKAR & FLICKOR ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009

2 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF Två tre träningstillfällen per vecka, med start från Mars/April till September. Genomför gärna ett träningsläger med övernattning för laget för att komma igång ordentligt innan Sanktan startar. Lagledningen för laget anordnar detta läger. För Lag 1 gäller att säsongen startar den första veckan i mars med två träningar i veckan. Här kräver man hög närvaro i uppstarten för att vara förberedd innan Sanktan. För Lag 2 och 3 gäller att man startar första veckan i April (eller tidigare om man vill) Match kalender, Våren som PF Nu är det Divisionsspel i Sanktan. Division 2 är den högsta divisionen. Det finns två st. Division 2, med sex lag i varje. Det är de lagen som placerade sig Topp tre i Svår serien förra året som kvalificeras till i division 2. Varje klubb får ha med max ett lag i Division 2. Varje klubb får anmäla max ett lag till Division 3. Man får anmäla hur många lag som helst till Division 4. Målsättningen är att Saltsjöbaden medverkar med lag i alla svårighetsnivåer. Anmäl ett lag per lagindelning, 1,2,3 samt ett Integrationslag t.ex Saltsjöbaden 4 för att blanda spelare mellan Lag 1,2,3. Innan Sanktan startar bör man ha genomfört några cuper och eller träningsmatcher i Mars/April för att få matchträning. Anmäl er till dessa cuper i Januari för att säkra plats. Det finns övernattningscuper runt om Stockholm i Juni som spelarna brukar uppskatta. Tränings kalender, Hösten, Augusti september., som PF Se till att genomföra minst fyra träningspass innan Sanktan startar i mitten av Augusti Genomför gärna ett träningsläger innan Sanktan startar. Komittment i Lag 1,2,3 Det skiljer sig mycket i svårighetsnivå mellan Division 2,3,4. Om man skall medverka i Division så krävs det sörre komittment än medverkandet i Division 3 och 4 Infasning till PF14, PF15 Läs mer på stff.se om serieindelningarna i Sanktan framöver.

3 TRÄNING / MATCH/ CUP för åringar Träning för åringar På träningarna tränar vi på teknik och hur vi rör oss på plan. Se Sportnik sidan för övningsexempel för åringar. Den stora skillnaden på träningarna i år är det högre tempot eftersom barnen nu kan ta instruktioner bättre. Träningarna ses som förberedelse inför match. Om man inte är med på träningarna kan man inte räkna med att bli kallad till match. Man bör medverka på 3 av fyra träningar för att ta åt sig fotbollens grunder och det spelsystem som skall tränas på inför matcher. Alla träningar skall innehålla något 2 touch moment, se Sprotnik sidorna. Positioner blir allt viktigare. Läs om SIF spelidé i Bilagan stödjande dokument. Cuper / Matcher för åringar Alla åriga spelare som tränar regelbundet skall erbjudas en match per vecka i Sanktan. Se till att hela tiden testa spelare mellan Nivåerna, utvecklingsstegen går i väldigt olika takt i denna åldern. Nu ställs det högre krav på spelarna i Lag 1 med avseende på närvaro vid träningar, cuper och träningsmatcher. Nu skall förstalaget sättas och då gäller det att visa framfötterna. Träning är numera lika viktigt som talang. En spelare i Lag 2 som medverkar mycket kan nu snabbt gå förbi en spelare i Lag 1 som bara förlitar sig på sin talang och inte har hög närvaro. 11 Manna. Nu är det bara 11 Mannafotboll. Anmäl lagen till Ersans Pokal, på hösten Anmäl lagen till Snöbollen, Lätt/Medel/Svår. Snöbollen spelas med ungefär en match i månaden under Oktober Mars.

4 COACHNING Coachning på träning för åringar Nu är det väldigt olika coachning beroende på vilket lag man spelar i. Ambitions och svårighetsnivån på träningarna skiljer mellan lag Ju mer ambition, ju större anledning att se till att ha tränare som kan fotboll, entusiastiska föräldrar är bra i tillägg, men försök rekrytera kunniga tränare också, i synnerhet för Lag 1, där spelarna har kommit längre i sitt fotbollsutövande. Coachning på Match för åringar, som PF Även här skiljer det sig betydligt mellan lagen. För Lag 1 gäller att det bästa laget tages ut om man har ambitionen att kvala in till de högre Divisionerna i Sanktan nästa år. Försök att analysera innan laguttagningen hur bra motståndet är. Vid bra motstånd, gör en svårare laguttagning, vid lätt motstånd, gör en lättare laguttagning. Man spelar två matcher i veckan och oftast går det att balansera varje vecka.

5 MÖJLIGA UTMANINGAR SOM LEDARE Följ upp nivåindelningen löpande, annars blir det lätt fel. Nu när nivåindelningen är gjord så är det lätt hänt att man stannar där. Den stora anledningen till att det finns olika nivåer är att barnen utvecklas olika snabbt i sin koordination. Om man placerats i Lag 3 så innebär det inte att man skall stanna där om man nu utvecklas i kapp de andra. Lagledningarna Lag 1,2,3 måste kommunicera löpande. Testa spelarna i gråzonen systematiskt på träningar och i matcher i det andra Nivå laget för att veta mer, kolla med tränarna där hur det gick. Var proaktiv här. Gör en lista på Gråzonspelarna och följ upp dem löpande. Olika ambitionsnivåer, barn, ledare och föräldrar Nu växer avstånden mellan barn, föräldrar och ledare med avseende på varför barnen spelar fotboll, man har olika ambitionsnivå Genomför möte med föräldrarna för att diskutera ambitionsnivån inför nästa år. Om man skall spela i högsta divisionen så krävs det ett större engagemang från både barn och föräldrar, man kan inte starta säsongen en vecka innan Sanktanstarten. Fotbollskunskap hos tränarna Om tränarna har varit föräldrar som inte kan fotboll, så måste man nu komplettera med kunniga tränare. Lagledningen består fortfarande av föräldrarna, även matcherna kan coachas av föräldrarna, men tillsätt riktiga tränare. Det gäller att vara självkritisk. Detta gäller generellt för alla lagen 1,2,3 men i synnerhet fö ju högre division man har ambitionsnivån att vara i.

6 UTDRAG UR ATT SPELA 7 MANNA 4 Säsong 3 (13-15 år) använd planens yta och spela med huvudet 4.1 Allmänt Under det sista året på 7-manna skall man se över spelarmaterialet ordentligt. Man har nu 3 nivåer att välja på i seriespel och cuper, svår, medel och lätt. För att klara av att spela i svår nivå krävs inte bara intresse utan även en bra fotbollstalang kombinerat med mental och fysisk mognad. I en enskild träningsgrupp är det ovanligt att hitta minst 10 sådana barn. Det kan därför vara på sin plats att redan i slutet på 11- års säsongen se över uppdelningen mellan träningsgrupperna (om man inte gjort det tidigare) i de fall det finns flera. Ambitionen skall vara att ha ett lag i varje nivå i de åldersgrupper som har fler än 40 aktiva barn. Grundkravet är att det skall finnas lag i medel och lätt. Finns det bara ett lag i åldersgruppen rekommenderas medel. 4.2 Träning Samma krav på tränarkompetens som säsong 2 gäller. Har man fler än 13 spelare eller ett lag i svår nivå är ambitionen att ha minst 2 tränare med minimi kravnivån Övningar med störst fokus på Träningsmomenten under säsong 1 och 2 är fortsatt de grundläggande, d v s teknik på små ytor, kommunikation och tillslag. -Positionsbyten. Träna på anfalls- och försvarsövningar där man byter roller och sedan hittar tillbaka. -Anfallsövningar 3 mot 2 och överlämningar med boll är bra att starta med. -Skott, passning och finter med båda fötterna. -Löpningar med boll. Korta intensiva sträckor för snabbheten och längre sträckor för viss uthållighet. -Målvakter tränas fortsatt på reaktionsförmåga och greppteknik. Utöka moment med spelet med fötterna och att röra sig i ett större område framför mål Övrig träning Löpningar utan boll är fortfarande i koordineringssyfte men kan köra lite start och stopp samt andra explosiva löpmoment. Man kan träna spänsten i upphoppen vid nick Träningsläger Träningsläger i rekommenderas för de fotbollsintresserade lagen. Nu kan det vara på

7 sin plats att förlägga detta utanför stockholmsområdet. Samma förutsättning som under säsong 2 gäller, d v s att alla har möjlighet att följa med. 4.3 Matchning Här är det lite olika beroende på nivå. Fortfarande skall man ha ambitionen att alla spelar lika mycket men kan vara något glidande i den svåra serien då man valt denna för att laget spelar på en så hög nivå. Det är viktigt att man är tydlig till barnen om låter någon/några (exempelvis backarna) spela mera. I medel och lätt skall man fortsatt använda rättvisesystemet. Lån av spelare är precis samma upplägg som för säsong 2. Viktigt att man lånar in spelare på rätt nivå. Taktiken tar större plats än tidigare. Barnen är generellt sett mer mogna att spela smart och med huvudet. Här kan man förklara mer hur man vill att laget skall spela i en speciell match, med löpningar, passningar m m. Man kan anpassa spelet utefter underlag, väder och vind. I det svåra laget kan man även göra det då man möter ett känt lag. 4.4 Cuper/Turneringar Antalet turneringar är fortfarande detsamma som som säsong 2, d v s 5-9 st. Denna säsong kan det vara dags att åka på en större turnering som varar i flera dagar, som Gothia Cup och Norway Cup. Detta kräver sin organisation med föräldrar som åker med. Detta kan man med fördel kontakta fotbollsstyrelsen för vägledning och råd. Man kan framåt sommaren förbereda sig för 11-mannaspel genom att deltaga i 9- manna eller 11-mannacuper. Detta gäller främst för lag i svår- och medelnivå. Lag som spelar i lätt serie kan eventuellt pröva detta i slutet av säsongen. I åldersklasser där man har många spelare som klarar svår- och medelnivå, kan ett medverkande i S:t Erikscupen för ett år äldre övervägas.

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coaching Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 11 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P11 / F11 SIF rekommenderar

Läs mer

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher.

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher. 7-MANNA FOTBOLL Allmänt Det är en ganska stor omställning från 5-manna till 7-manna. Nu räcker det inte att vara individuellt skicklig, man måste kunna passa, löpa utan boll och framför allt sparka bollen

Läs mer

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Riktlinjer att spela 7-mannafotboll opyright 2007 Jens Lundström, Saltsjöbadens IF Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2. SÄSONG 1 (10 ÅR) INLÄRNING OCH ANPASSNING... 3 2.1 ALLMÄNT... 3 2.2 TRÄNING...

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN Saltsjöbaden fotboll är en breddklubb, inte en elitklubb. Inom ramen för breddfotboll har vi nivåindelning och följer tidsplanen som Svenska Fotbollsförbundet satt upp med nivåindelning

Läs mer

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva opyright 2012 Jens Storberget, Saltsjöbadens IF Versionshistorik Utgåva 1 2007-10-23 Utgåva 2 Innehållsförteckning 2. SÄSONG 1 (10 ÅR) INLÄRNING OCH

Läs mer

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Ledarmöte Mars 2009 Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Tack för att ni ställer upp! Fotboll Agenda, Fotboll introduktion Målsättning med

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 10 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P10 / F10 Två träningstillfällen

Läs mer

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC.

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Syftet är att inriktningen på fotbollen för barnen blir den rätta och att den inte skenar iväg åt fel

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 7-8ÅR KALENDER Träning Hela året som P7 och F7, tränar man på Saltsjöbadens

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna.

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna. Spelidé. Vi vill att FBK:s 11- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till att finna samarbeten, sträva efter individuell

Läs mer

Barnverksamheten i Fanna BK

Barnverksamheten i Fanna BK Barnverksamheten i Fanna BK 10-12 år. Spelidé. Vi vill att FBK:s 7- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad )

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad ) 2018 Policy för lagens tävlingsverksamhet (Reviderad 2017-11-16) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas Lagträff Spånga IS Fotboll P01 Bas Vad ska vi prata om? 1. Presentera oss för varandra 2. SvFF och Spångamodellen 3. Lag och lagindelning 4. Spelsystem spelidé färdigheter 5. Träningsupplägg som stöder

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06 Dalen P06 26 aktiva spelare DALEN P06 2013 DALEN P06-2014 DALEN/KFF P06 2015 Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015..et halvt sekund senare Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015 Nov.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning Enskede Idrottsklubb POLICY FÖR FÖRSTALAG FLICKOR 13-16 ÅR FÖRSTALAG F13-F16 Målsättningen med policyn är att särskilja förstalagen (lag 1 i varje åldersgrupp) från den övriga policyn för flickor och höja

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING 5. Spelarutbildningsplan 5.1 Barn- och Ungdomsfotboll Barn och ungdomsfotboll är kärnverksamheten i vår fotbollsförening. Ju bättre förutsättningar man kan erbjuda fotbollsintresserade barn- och ungdomar

Läs mer

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2014 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 En del av Sollentuna FK P03 Syd är en träningsgrupp i Sollentuna FK, med ca 80 aktiva spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, med sammanlagt ca

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Mål för fotbollsverksamheten - ungdom.

Mål för fotbollsverksamheten - ungdom. Mål för fotbollsverksamheten - ungdom. De övergripande målen för verksamheten är: - att bereda fotbollsintresserade flickor och pojkar i Saltsjöbaden möjlighet att utveckla sitt fotbollskunnande på bästa

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

Grundläggande principer, mm.

Grundläggande principer, mm. Grundläggande principer, mm. Senast uppdaterat: 2016-08-18 Grundläggande Principer - Alla spelare ska få möjlighet att utvecklas/utbildas under säsongen 2016/2017. Detta utifrån sin nuvarande nivå och

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll 2016-05-10 Ingarö IF Ledningsgruppen Fotboll Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll Målet för Ingarö IF fotboll är att behålla så många spelare som möjligt,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Till tränare, ledare och föräldragruppsrepresentanter Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Inledning Verksamhetsplaneringen är en process där samtliga ledare som ingår i gruppen ska involveras.

Läs mer

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Mål och riktlinjer för IK Huge Fotboll och skall ses som ett minimikrav för den träningsverksamhet som bedrivs i

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Förord. Lycka till! Torbjörn Nilsson

Förord. Lycka till! Torbjörn Nilsson Förord Anfallsspel specialträning för forwards innehåller ett antal olika träningsmoment för anfallsspel. Ambitionen är att övningarna ska ge forwards ett större urval av möjligheter till beslut utifrån

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll FCD-MODELLEN för 5-7 manna fotboll Sportslig organisation 2011, gäller fr o m 1 november Kontaktvägar FC Djursholm FC Djursholm kansli 08-753 15 22 Sportchef Pär Mille Millqvist 0705-88612 mille@fcdjursholm.se

Läs mer

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 1/15 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING 2017-2021 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 2/15 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev:

Utbildningsplan Fotboll. Unbyns IF. Rev: Utbildningsplan Fotboll Unbyns IF Rev: 000228 Inledning Denna spelarutbildningsplan är framtagen för Unbyns IF och avser koppla samman fotbollsutbildningen i olika åldrar mot ett gemensamt mål. Alla verksamma

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA Inledning Sälen/Sörsjön/Lima är artistnamnet för ett samarbete i fotbollen mellan föreningarna Sälens IF och Lima IF. Sälens IF står för medlemsskapet

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Mål och utfall verksamhetsplanen 2015 Mål: Vi skulle träna tre till fyra träningspass per vecka Gemensamt träningsläger i Kristinehamn Gemensam sommarcup

Läs mer

Spelarutveckling Ytterby IS (1/2)

Spelarutveckling Ytterby IS (1/2) Grund 1 - Fånga bollen Spelarutveckling Ytterby IS (1/2) Avspark Sommarfotbollskola 1 heldags aktivitet 1 endagarscup 1 Snabbhet, smidighet koordination, balans kroppskontroll Grund 2 -Fallteknik, fånga

Läs mer

Saltsjöbadens IF Fotboll

Saltsjöbadens IF Fotboll Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte September 2009 VÄLKOMMEN Medverkande idag, -fantastisk uppslutning skulle jag vilja kalla det, TACK AGENDA Välkommen, introduktion, mål med detta mötet --Oscar Ledarpärmen

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... sid 3 2. Vision sid 3 3. Mål.... sid 3 3.1 Ungdomsverksamheten. sid 3 3.2 Seniorverksamheten.. sid 3 4. Strategier sid 4 4.1

Läs mer

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt AGENDA Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt Inledning Underlaget för P01 i Fanna BK bedömdes som för litet för att ha ett eget lag 2016. Därför erbjuds alla

Läs mer

Övningsbank Sigtuna IF P03

Övningsbank Sigtuna IF P03 Övningsbank Sigtuna IF P03 Veckoplanering 3 träningar och 1 match nivå 3 Antal träningar/vecka Vad träna Träning 1 Träning 2 Träning 3 Match sspel - uppbyggnad - skapa målchans och avsluta sspel - skapa

Läs mer

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför Agenda Säsongsplanering & Info Vad ska vi träna på och varför Ledare Tränare Carina, Sara, Jenny, Ingalill, Patrik, Niclas, Kristian, Håkan Bootcamp mars Tränarutbildning C; 24/4 och 8/5 Lagledare Dilhani,

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Uppdaterade 2011-02-15 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - RIKTLINJER 2011 1 (12) Våra grundprinciper... 3 Truppen... 4 Träningar... 5 Varför ett "A-lag" och ett "B-lag"?... 6 Principer

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Föräldramöte Lerkils IF P07

Föräldramöte Lerkils IF P07 Föräldramöte Lerkils IF P07 180312 Innan vi börjar Vi använder oss av enbart laget.se för kommunikation med föräldrar (http://www.laget.se/lerkilp07) Vi VILL att ni svarar på kallelser även om ni inte

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 SPELARUTBILDNING 10-12 ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 Mål: Spelarna ska fortsätta spela fotboll och utveckla sin teknik. Vi tar hänsyn till att spelarna i den här åldern kan genomgå en fysisk utveckling Strategi:

Läs mer

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Inledning I en växande klubb som Sunnersta AIF finns ett behov av att ha en röd tråd i hur vi ska lära ut fotboll till de som väljer att spela i vår klubb. Vi har många

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03 Skövde Handbollsflickor Kick Off Säsongen 2015-2016 SKÖVDE HF F03 Agenda 09:00- Samling 09:05- Information 10:00- Utdelning matchställ Spelarfoto 10:15- Lagfoto 10:20- Träningspass 1 11:30- Lunch med TV-

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 10 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Innehållsförteckning Hur börjar man?... 3 Vem frågar man om man vill starta ett lag?... 3 Var hittar man spelarna?... 3 Vem får vara med?... 3 Vart vänder man sig om man önskar

Läs mer

ungdomsfotboll Den röda tråden Den röda tråden

ungdomsfotboll Den röda tråden Den röda tråden ungdomsfotboll 1 Huvudmålen med Bjärreds IF s ungdomsfotboll Att träna och spela i Bjärreds IF skall vara ROLIGT. Teknik och spelförståelse är nyckelord Utbilda spelare utifrån deras egna förutsättningar

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november Vår förening FOTBOLLSFAKTA 200 knattar 600 aktiva spelare 39 lag i seriespel 84 träningstillfällen per vecka 2600 träningstillfällen per år 660 matcher i seriespel

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Reviderad IFK Örebro Fotboll. Spelarutvecklingsplan år. Blå-Vita linjen!

Reviderad IFK Örebro Fotboll. Spelarutvecklingsplan år. Blå-Vita linjen! Reviderad 2011-05-18 IFK Örebro Fotboll Spelarutvecklingsplan 7-15 år Blå-Vita linjen! Inledning Detta dokument skall fungera som en riktlinje för den barn- och ungdomsverksamhet som bedrivs i IFK Örebro

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer