Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN"

Transkript

1 Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt) och i förekommande fall föreskrifterna för GUD-serierna, SIBFs serier och övriga direktiv, regler samt delta på de obligatoriska delarna av utbildningarna. Representationspolicy Att vara innebandydomare ställer krav på att man både i samband med uppdrag och i allmänhet ska vara en god representant för GIBF och sin domarkår i kontakter med kollegor, ledare, lag, media och andra inblandade parter i föreningar och förbund. "En gång domare alltid domare". Med hänsyn till detta uppmanas domarna att inte publicera bilder, kommentarer eller andra typer av inlägg på sociala forum som gäller matcher, spelare, ledare eller kollegor. Detta innefattar också vilka organisationer som man väljer att förknippa sig med på dessa offentliga forum. Att blogga och kommentera lag och spelare är direkt olämpligt som domare. Olämpligt uppträdande i dessa forum kan påverka domarens matchning och klassificering. Som domare har man skyldighet att följa de policys som GIBF:s styrelse har antagit. Domare som uppträtt på ett icke föredömligt sätt inom verksamheten riskerar att inte få matcher av GIBF samt nedklassning. Om du som domare i egenskap av ledare eller spelare blir avstängd, så innebär det att du blir avstängd som domare under samma tidsperiod.

2 Domaruppdraget Domare ska befinna sig på plats minst 30 minuter innan matchstart. I H2/D1 skall domarna befinnas sig på plats minst 45 minuter innan. Domare skall innan domaruppdraget kontakta kollegan och planera en eventuell samåkning, gäller för samtliga matcher. Återbudsrutiner 1. Alla domare skall senast måndag kl ha godkänt kommande helgs matcher i IBIS. Alla återbud skall fram till 7 dagar innan match skall ske i ibis, genom funktionen "lämna återbud" (tilldelad) eller "neka match" (föreslagit). Då skall matchen hamna som sökbar för resterande domare. Vid veckomatcher gäller 7-dagars principen 2. Efter kl på måndag fram till onsdag kl. 12:00 så kommer samtliga matcher att ligga som sökbara i IBIS där alla domare kan söka lediga uppdrag. 3. Efter onsdag kl så kommer GIBF att godkänna alla sökta matcher samt stämma av vilka matcher som saknar domare och tillsätta dessa. När domare, efter att matcherna är tillsatta och godkända måste lämna återbud av någon anledning så är det upp till domaren själv att lösa ersättare. Domargruppen på Facebook, SMS-grupp (kommer att skapas) samt telelista är de verktyg som används för att hitta ersättare. När ersättare hittas SKALL SMS skickas till domartelefonen för godkännande. OBSERVERA att först då är matchen överlämnad. Så länge matchen finns på din (läs berörd domare) ibis så är det domarens ansvar att matchen har kvalificerade domare. Domartelefonen skall ENBART användas som akut-telefon vid väldigt akuta ärenden. Om domare inte löser ersättare så händer följande: 1 gången = Muntlig varning. 2 gången = Skriftlig varning. 3 gången = Avstängning 1 månad under säsong där seriespel pågår. 4 gången = Avstängning 6 månader under säsong där seriespel pågår.

3 Utrustning för domare Svensk Innebandy har till denna säsong tillsammans genomgått ett större varumärkes arbete med vad svensk Innebandy Folksporten för alla står för. Det har bland annat inneburit en ny logotyp som kommer succesivt att pryda våra domarkläder. Dock är det ännu inte klart från när, utan det kommer ske någon gång under säsongen. Domarna ska vara utrustade på det sätt som bestäms av GIBF. Inga klubbmärken är tillåtna på överdragskläder, väskor el dyl. Även under resa till och från match skall man inte bära klubbmärken. Gällande domaroverall och matchpiké skall dessa enbart användas i uppdrag med anknytning av domaruppdraget. Avhållsamhet gäller vid användning till och från matcher. Profilkläder med GIBFs anknytning skall ej bäras på privata tillställningar. Utrustningen skall bestå av: Tröja, shorts och strumpor av den modell som GIBF använder. o GRÅ tröja i första hand (Bergamo) o GUL tröja i andra hand SIBFs kläder är tillåtna för förbundsdomare. Visselpipa (godkända är Acme Thunderer 560 eller 660 (modell medium)) Mätverktyg Rött kort Domarkvitton Regelhandbok GIBF äger reklamrätten för domare och deras utrustning. Det är domarens ansvar att bära rätt kläder enligt GIBFs direktiv.

4 Räkningar/Arvoden Domararvodet samt, rese-ersättning och restidsersättning (f.d traktamente) betalas ut av förening. Föreskrifterna finns i arvodesbilagan. Observera att tarifferna kan komma att ändras löpande. Hemsidans information gäller. Rutinerna för utbetalning kommer att ske digitalt via ibis (genomgåg sker på kurser). Reseräkningar/arvoden (DM, alt Inställda matcher) som ska betalas av GIBF ska skickas in senast en månad efter uppdraget. Ex. Räkning/arvode från oktober, ska vara hos GIBF senast 15 november. Senast 20 april ska mars och aprils reseräkningar/arvoden vara inskickade. Om domaruppdrag sker efter 20 april ska räkningen skickas in omedelbart efter uppdragets slut OBS. Om detta inte har skett kan det hända att ingen ersättning utgår Jäv Med jäv menas att domaren har en koppling till det ena laget som påverkar domarens möjlighet att vara opartisk. Det är domaren själv som har ansvar för att meddela GIBF om möjliga jävsituationer innan aktuellt uppdrag. Att döma i en serie där domaren är spelare eller ledare är högst olämpligt. I övriga fall där domaren har en koppling till en förening eller ett lag så är det upp till domaren att bedöma om detta påverkar domarens möjlighet att döma matchen. Vid tveksamheter uppmanas domaren att avstå det aktuella uppdraget eller kontakta GIBFs domarkommitté. Försäkringar Domare är försäkrade genom Riksidrottsförbundets samlingsförsäkring för funktionärer. Den gäller för resa till och från och för själva matcherna. Uppdrag i sanktionerade cuper: Då gäller försäkringarna och ev. rapporter från domare handläggs av SIBF. Uppdrag i icke sanktionerade cuper: Då gäller inga försäkringar och ev. rapporter handläggs inte av SIBF.

5 Tillsättning och kallelse till uppdrag Tillsättningen av domaruppdrag görs av GIBFs tjänstemän enligt klassificering och behörighet vilket bestäms av DK. Generellt strävar GIBF efter att domarna alltid ska uppfylla de krav på utbildning, löptest och regeltest som satts upp för det aktuella uppdraget. Domare som dömer kontinuerligt som domarpar prioriteras också om allt annat är uppfyllt. Uppfylld kravprofil påverkar antalet och nivån på matcherna. Verkligheten går dock inte alltid ihop med denna vision utan GIBF förbehåller sig rätten att frångå formella krav för att få ihop ett så bra domarschema som möjligt. Ibland blir det fel vid tillsättningen så att en domare får en match på en nivå som inte är lämplig, GIBF och DK förbehåller sig då rätten att ta bort den aktuella domaren från uppdraget. Matcherna tillsätts via ibis och domarna är skyldiga att acceptera sina matcher senast: på måndagen vekan innan match. Vid veckomatcher gäller 7-dagars principen. Kurser och tester Kurserna genomförs på hösten innan seriestart. För att döma i GUD-serierna regelbundet ska domaren gå en TEMA-kurs. Inför kommande säsong kommer domarutbildningarna att byta inriktning, det senaste årens GU utbildning byter namn till Distriktsdomare (DD) och materialet kommer succesivt från och med nu till nästa säsong att förnyas. Den kurs du är kallad till är den kurs du skall gå. Om man inte kan gå följande kurser gäller följande: Mejla gastrikland@innebandy.se och meddela att man inte kan gå vald helg så tar vi en dialog utifrån era förutsättningar. Dispenser ges generellt inte utan man skall gå den kurs man är kallad till.

6 Skärpt krav på betalning av domarkurs Betalning av kurser ska ske i enlighet med vad som anges i inbjudan (faktura). Det kan finnas skäl att tillåta anstånd med betalning, sådana undantag medges sparsamt och tas i dialog med GIBFs tjänstemän. Är inte fakturan betald inom angiven tid kan matchningen påverkas. Mittsäsongsträffen är en träff varje år som genomförs i december, mittsäsongsträffen är en del av kursen och obligatorisk närvaro gäller. Domarutbildningsprogrammet 2018 Två-Tre gånger under säsongen, tillsammans med Gästriklands Innebandyförbunds Spelarutbildningsprogram anordna träffar med syfte att utveckla våra domare. Förra året var det 15 deltagare med och vi kommer fortsätta med detta koncept även kommande säsong. Kriterierna för att bli uttagen är att du är driven, har ett brinnande intresse och ser en långsiktighet i din dömning. Projektet är en del av ett SISU projekt och deltagare upp till 25 år prioriteras. SIU-modellen för domare - kommer från och med iår att delas in i fyra (4) delar där alla bitar har en del i din domarprodukt och matchning. Löptest - DK vill säkerställa alla domares fysik gentemot föreningarna och har under säsongen arbetat fram en nivåindelning kopplat till din matchning. Som tidigare nämnt har DK höga ambitioner med domarverksamheten och din fysik är en viktig del. Följande nivåer gäller: Yoyo-test Förbundsdomare 15.6 Tema / H2 / D1 + JAS 14.8 H3/H4/D2 + GUD och HJ 14.0 Ungdomsdomare Grön-Blå-Röd 13.2

7 Eventuella skador etc, meddelas i god tid till: Gastrikland@innebandy.se Det kommer finnas två övriga test att genomföra, Beeptest eller Cooper-test (3 km på tid). Vill man göra dessa test, skall man mejla till gastrikland@innebandy.se Övriga förutsättningar: Ett misslyckat löptest är bättre än inget löptest alls. Ditt intresse att genomföra löptestet är av stor betydelse. DK har ambitionen att erbjuda domare att springa löptestet innan säsongen för att träna. Ditt intresse att deltaga där påverkar också helheten i kravprofilen. Kallelse till dessa tillfällen kommer att komma i Facebook-gruppen. Regler och tillämpning på matcher. Regelprov - Alla domare kommer göra ett individuellt regelprov på kursen, vilket syftar till att säkerställa regelkunskapen hos våra domare. Alla prov är skriftliga, på Distriktsdomare 1/Nybörjare (Grön och Blå) görs provet i Quiz-form. Regeltest görs enskilt för godkänt krävs på respektive kurs följande nivåer Godkänt resultat 18/20. Omtest Ett omprov gäller, misslyckas man med omprovet gäller en regelgenomgång på kansliet. Därefter ges en andra chans att skriva regelprovet. Ditt resultat på regelprovet vägs också in i antalet och nivån på matcherna. Code Of Conduct Uppförandekod Detta avsnitt är din tillämpning av hela ditt domarskap, på och utanför planen. Det avgörande bitarna är hur du lever och verkar för exempelvis: Kravprofilen Domarkurs Återbud Kontakt med kollega Kläder stil och profil och profilklädespolicyn

8 Reseräkningar Matchledaren De ovanstående tre (3) bitarna är väldigt konkreta vad som gäller. Dessa går att mäta och sätta gränser med. Den svåraste biten, är just du som domare och matchledare. Din förmåga att arbeta med relationer på planen och tillämpa ovanstående bitar i din domarprodukt. Vad får det för påverkan om man inte sköter sin Code Of Conduct etc? Denna bit kommer DK jobba med att under säsongen hitta mätinstrument och verktyg för utveckling hos domare. DK vill inte att denna bit ignoreras i värderingen av dig som domare. Observationer/domarcoacher Observationer används inom GIBF för att ge domare stöd och utbildning i sin utveckling. DK vill tydliggöra att domarobservationer ska vara ett stöd och en positiv kraft för våra domare, de är där för att hjälpa och inte att stjälpa. Observationer av domarpar bestäms av GIBF:s domarkommitté. Observatören kontaktar som standard domarparet inför matchen och informerar om att observationen kommer genomföras, när detta är gjort är det domarnas ansvar att kontakta observatören vid ev ändringar av spelplats/tid. Domarkommittén kan besluta om sk. hemlig observation. GIBF använder sig även av domarcoacher för domare som dömer på grön eller i vissa fall blå nivå. Dessa fokuserar mer på att ge stöd åt domarna, hjälpa dem med grunderna i dömning och hjälpa dem att hitta ett bra förhållningssätt till sin nya roll som domare. Rapportering/anmälan Domare är skyldiga att rapportera/anmäla alla de händelser som bryter mot GIBF:s tävlingsbestämmelser som de själva bevittnar (det vill säga ej återberättat av annan part). Om domarkollegan inte infinner sig till uppdrag eller på annat sätt missköter sina åtaganden skall detta rapporteras. Om bestraffning sker i samband med match skall det upprättas en anmälan via Ibis (se nedan). Generellt gäller att rapporter bör skrivas kort och konkret och tydligt beskriva de händelser som domaren anser värda en bestraffning.

9 Skapa en anmälan Det finns två sätt att göra en anmälan till bestraffning. Har ni dömt ett matchstraff 3 under matchen markeras det under fliken Matchprotokoll. Finns annan anledning att göra en anmälan till bestraffning så skapar du den manuellt under fliken Matchtrupp. Logga in på din domarklient. Välj matchen du ska göra en anmälan i. Klicka på fliken Matchprotokoll om ett matchstraff 3 är utdömt i matchen. Klicka på den röda länken 303 Matchstraff 3 Klicka på Matchtrupp om händelsen skedde före, i pausen eller efter matchen. Klicka på den röda länken Skapa anmälan. Skriv din anmälningstext i det vita fältet. Match-fixing Som domare är det i alla forum där det kan handla, eller finnas risk för vadslagning om matchers utgång helt oacceptabelt att medverka. I alla gråzoner står DK enhälliga på den sidan att du som domare skall avstå allting som kan förknippas med match-fixing. Denna kravprofil är ett underlag och verktyg på att man som domare accepterar och verkar för den gemensamma arbetsmodellen för distriktsdomare. Underskrift domare Namnförtydligande

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN 2017-2018 Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt)

Läs mer

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN

Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN Domarkravprofil GÄSTRIKLANDS INNEBANDY SÄSONGEN 2019-2020 Allmänt gäller att domarna ska vara inlästa på och följa tävlingsbestämmelser och tävlingsföreskrifterna som gäller GIBF (eller anslutande distrikt)

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN

INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN DOMARE I GÄSTRIKLAND INFORMATIONSBREV TILL DIG SOM DOMARE SÄSONGEN 2018-2019 Nu är det snart dags för ny domarsäsong, och vi hoppas att ni har fått den välbehövliga vila som ni förtjänar. Vi hoppas att

Läs mer

DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN

DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN DOMAR- HANDBOKEN ARTONDE UTGÅVAN Domarhandboken, artonde utgåvan Förord Domarkommittén i Stockholms Innebandyförbund hälsar med glädje dig som domare varmt välkommen till en ny spännande säsong! Detta

Läs mer

Ångermanlands Fotbollförbund Regler Datum Domarkommittén Tillsättning - Återbud

Ångermanlands Fotbollförbund Regler Datum Domarkommittén Tillsättning - Återbud REGLER FÖR TILLSÄTTNING AV MATCHER 1. Grundregler För att ha behörighet att döma fotboll på distriktsnivå krävs att man genomgått Grundutbildning eller fortbildning för fotbollsdomare i Ångermanlands-

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND Ångermanlands Fotbollförbunds domarkommitté (DK) ansvarar för att säkerställa att det finns domare och assisterande domare för att fotbollsmatcher

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

Div. 2 herrar (inkl. 5 min extra tid) 750 kr (3x20 min) per domare. Div. 1 damer (inkl. 5 min extra tid) 700 kr (3x20 min) per domare

Div. 2 herrar (inkl. 5 min extra tid) 750 kr (3x20 min) per domare. Div. 1 damer (inkl. 5 min extra tid) 700 kr (3x20 min) per domare DOMAR-PM 2017 2018 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget skall ringa in resultatet. Domaren som står i den vänstra kolumnen på matchprotokollet är också ansvarig för att protokollet skickas till GIBF.

Läs mer

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund DOMAR-PM 2015-2016 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget skall ringa in resultatet. Domaren som står i den vänstra kolumnen på matchprotokollet är också ansvarig för att protokollet skickas till GIBF.

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Föreningsdomar-PM 2015-2016

Föreningsdomar-PM 2015-2016 Sidan 1/5 Föreningsdomar-PM 2015-2016 Här följer viktig information för dig som föreningsdomare eller ansvarig för föreningsdomare i en förening, viktig för att föreningsdomarverksamheten skall fungera.

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2017/18

Domarkommittén PM för domare 2017/18 Domarkommittén PM för domare 2017/18 PM för domare gällande säsongen 2017/18 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser och dess bilagor gäller. Detta PM beskriver

Läs mer

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF.

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF. NIBF DoG Riktlinjer & Klassificering för domare 2018/2019 Sida 1 2019-09-18 NORRBOTTENS IBF DOMARGRUPP (DoG) RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS

Läs mer

DOMAR-PM kr (3x15 effektiv tid) per domare. Blå nivå. Grön nivå. 55 kr (2x10 min) per domare. Vårserien

DOMAR-PM kr (3x15 effektiv tid) per domare. Blå nivå. Grön nivå. 55 kr (2x10 min) per domare. Vårserien DOMAR-PM 2018 2019 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget ansvarar för resultatrapporteringen dock viktigt att de får möjlighet i seniorserier att ta en kopia/kort på protokollet innan domaren tar protokollet.

Läs mer

Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare

Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare Sidan 1/5 Förtydliganden samt direktiv till föreningsdomare 2012-2013 Här följer viktig information för dig som föreningsdomare eller ansvarig för föreningsdomare i förening, viktig för att föreningsdomarverksamheten

Läs mer

Kurskrav 2016/17. Domarutbildning

Kurskrav 2016/17. Domarutbildning Kurskrav 2016/17 Domarutbildning För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: den 25 september

Läs mer

Smålands Ishockeyförbund. Domarutbildning. Kurskrav. Säsongen 2018/19

Smålands Ishockeyförbund. Domarutbildning. Kurskrav. Säsongen 2018/19 Kurskrav Säsongen 2018/19 För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: genomförs enligt instruktion

Läs mer

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017 Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017 Uppdaterad 2016-07-18 Allmänt direktiv för Skånes Innebandyförbunds domare Varje enskild domare är en representant

Läs mer

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF.

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF. NIBF DoG Riktlinjer & Klassificering för domare 2016/2017 Sida 1 2016-09-16 NORRBOTTENS IBF DOMARGRUPP (DoG) RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014.

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. DOMAR PM 2013-14 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Kurskrav Säsongen 2017/18

Kurskrav Säsongen 2017/18 Kurskrav Säsongen 2017/18 För godkänd kurs Division 3 För att vara behörig domare på denna nivå krävs att alla tester är godkända. Kurskraven finner ni i detta kompendium. Omtester: ort och datum kommer

Läs mer

VIBF:S DOMARHÄFTE SÄSONGEN 2018/19. Version 1

VIBF:S DOMARHÄFTE SÄSONGEN 2018/19.   Version 1 VIBF:S DOMARHÄFTE SÄSONGEN 2018/19 Version 1 0 Innehåll VIBF:S DOMARHÄFTE Förord... 2 Västerbottens Domarkommitté - DK...3 Domarcoacher...3 Direktiv...4 Utrustning för domare... 4 Domaruppdraget... 4 Spärrtider...

Läs mer

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF.

RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS IBF. NIBF DoG Riktlinjer & Klassificering för domare 2017/2018 Sida 1 2017-09-03 NORRBOTTENS IBF DOMARGRUPP (DoG) RIKTLINJER/KRAV/DIREKTIV FÖR KLASSIFICERING/RANKING OCH UTBILDNING FÖR DOMARE INOM NORRBOTTENS

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2011-2012 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2011-2012. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget

Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget Föreningsdomare FDU-1 Kursupplägget Svenska Innebandyförbundet 2007 Inledning Tanken med detta material är att föreningsdomarutbildningen ska få ett innehåll oavsett vem som är instruktör och var kursen

Läs mer

Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15. Förkortningar... 4

Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15. Förkortningar... 4 Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Förkortningar... 4 1. Om domarmanualen... 4 2. Utbildning... 4 2.1 Domarutbildning vattenpolo... 4 2.2 Fortbildning av befintliga domare...

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher under seriespelet pågående: Serie Domare Arvode/domare Tid Effektiv tid Div 2 damer 2 Distriktsdomare 650 kr 3x20, 10 min

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2014-15 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2014-2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info. Domarklassificering. Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2018! Lördag och Söndag 20-21/10 Pojkar ca 2004/05, 2007/08 Flickor ca 2006/07, 2008/09 Hortlax och Öjebyns sporthallar. Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 3 12 a) Distriktstävlingar Före match Förening äger rätt att delta med lag i seriespel, distriktsmästerskap

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Domarhandbok Säsongen 2008/2009

Domarhandbok Säsongen 2008/2009 Sidan 1 (36) Domarhandbok Säsongen 2008/2009 Domarhandboken med direktiv och regler för domare inom Norrbottens Innebandyförbund Giltiga från och med 1 Augusti 2008 Ansvarig utgivare: Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher: Serie Domare Arvode/domare Speltid Effektiv tid Div 2 Herrar 2 Distriktsdomare 670 kr 3x20, 10 min paus Hela matchen +

Läs mer

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler Innebandy Tävlingsbestämmelser Regler Innebandyns tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SIBF s regelbok för Innebandy. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010

VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010 Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN för 2009 / 2010 o Organisation o Målsättningar o Uppgifter Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

SÄSONGENS NYHETER 2018/2019

SÄSONGENS NYHETER 2018/2019 SÄSONGENS NYHETER 2018/2019 Utbildningsstrukturen Svensk Innebandy ser över utbildningsstrukturen och kommer till säsongen 2018/2019 lansera en Utbildningsportal där allt utbildningsmaterial kommer finnas.

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Glöm inte att anmäla alla era utbildningar till SISU.

Glöm inte att anmäla alla era utbildningar till SISU. Domarkurser SVBF SEKRETERARKURS...3 REGELKURS... 4 VOLLEY2000 DOMARKURS... 5 KLUBBDOMARKURS... 6 DISTRIKTSDOMARKURS... 7 FÖRBUNDSDOMARKURS... 8 ELITDOMARKANDIDATKURS... 9 BEACHDOMARKURS OPENNIVÅ... 10

Läs mer

Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund

Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund Seriesystem junior och ungdom Värmlands Innebandyförbund 1. Syfte Detta seriesystem är framtaget och fastställt för att utveckla den värmländska innebandyn i en positiv riktning. Seriesystemet är helt

Läs mer

Äntligen är det dags, måndagen den 19/ startar vi seriespelet. Va roligt det ska bli!

Äntligen är det dags, måndagen den 19/ startar vi seriespelet. Va roligt det ska bli! Nyhetsbrev Nr. 2, 2016-2017 Äntligen är det dags, måndagen den 19/9 2016 startar vi seriespelet. Va roligt det ska bli! Vi har en massa nyheter i år, i stort sätt alla dom presenteras i detta nyhetsbrev.

Läs mer

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid Domarreglemente Svenska Innebandyförbundet 2007-2010 Gäller även för SDF avseende maximala belopp för domararvoden (skattepliktigt) och restidsersättning (skattepliktigt) i SDF-serier samt turneringsarvoden.

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Domarreglemente. Säsongen 2013/2014. www.innebandy.se/orebrolan

Domarreglemente. Säsongen 2013/2014. www.innebandy.se/orebrolan Domarreglemente Säsongen 2013/2014 www.innebandy.se/orebrolan 1 Domarreglemente Örebro Läns Innebandyförbund 2013-2014 Domararvoden i serien 13/14 Gäller även för SDF avseende maximala belopp för domararvoden

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Domare. 1 Logga in i systemet

Domare. 1 Logga in i systemet Domare I Taso systemet sköts Finlands Bollförbunds nationella seriers och distriktets seriers domartillsättningar och resultatservice. (Bl a elektroniska matchprotokoll). 1 Logga in i systemet Man loggar

Läs mer

Digital ersättning domare

Digital ersättning domare Digital ersättning domare Digital ersättning gör det enkelt för domare att begära och få kontroll på ersättningarna för arvode och resor direkt i ibis utan att fylla i några papper. Föreningen och förbunden

Läs mer

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Seniorserier (samt kval till serie) 10 13/14 SSL 2 150 2 300 2 500 2 500 Elitserien 1 600 1 650 1 650 1 700 Allsvenskan 1 500 1 550 1 550 Division 1 1 000 1 050 1 050

Läs mer

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19 1 Seriedirektiv för Gästriklands- och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Grön klass (6-9 år) Gäller från 2018-10-01 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2018/2019 och för serier administrerade

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Ledarna från båda lagen lämnar in 2 ex. av sin laguppställning före match. Laguppställningen skall vara ifylld i datorn via Fogis. Är inte detta gjort har ledarna

Läs mer

Sök ersättning som domare

Sök ersättning som domare Sök ersättning som domare Digital ersättning gör det enkelt för domare/observatörer att begära och få kontroll på ersättningarna för arvode, resor och restid direkt i ibis utan att fylla i några papper.

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19 Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19 1. INLEDNING Dalarnas IBF administrerar dessa serier och seriedirektiven gäller under säsongen 2018/2019. Dispens från nedanstående seriedirektiv

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under DOMAR PM 2015-16 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i B-D IBF regi under säsongen 2015-2016. Innehållsföreteckning Allmän info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping

Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping Anteckningar domarträffen 2016-01-05 Linköping Vi som var där: SIBF: Magnus Fantenberg, Andreas Holm, Jonas Ahlehjelm, Mats Öster Dalarna Gästrikland Göteborg Halland Hälsingland Norrbotten Skåne Småland

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

Taso info för domarna

Taso info för domarna Taso info för domarna MELLERSTA-ÖSTERBOTTENS DISTRIKT I Taso systemet sköts Finlands Bollförbunds nationella seriers och distriktets seriers domartillsättningar och resultatservice (bl.a. elektroniska

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering av spelare Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen

Läs mer

Domarträff SDF-SIBF Domarverksamheten 2015/2016 Domarträff SDF-SIBF

Domarträff SDF-SIBF Domarverksamheten 2015/2016 Domarträff SDF-SIBF Domarträff SDF-SIBF Linköping 5 januari, 2016 Domarträff SDF SIBF Linköping 5 januari, 2016 Anmälda deltagare! SDF Dalarna Gästrikland Göteborg Halland Hälsingland Skåne Småland Stockholm Södermanland

Läs mer

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Thore Johansson, SFDF, hälsade de närvarande

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Administration räddningshund

Administration räddningshund Svenska Brukshundklubben Administration räddningshund Komplement till regler för räddningshundprov Alla anvisningar, protokoll och blanketter finns på SBK:s hemsida,. Kurs räddningshund Ansöka om att hålla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14 Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen. Målsättningar upplands innebandyförbund Arbetar

Läs mer

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19 Seriedirektiv Gästriklands- och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Blå klass (9-12 år) Gäller från 2018-10-01 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2018/2019 och för serier administrerade

Läs mer

Serieinbjudan 2019/2020

Serieinbjudan 2019/2020 Serieinbjudan 2019/2020 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 3 juni: Preliminär serieindelning presenteras 4 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 5 juni:

Läs mer

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider 1. Serielottning 16/17. Bifogat finner ni spelprogram per förening, Knatteligan och poolspel. Det är nu er uppgift att boka tider till era hemmamatcher hos

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott sportmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN. säsongen 2014/15

Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN. säsongen 2014/15 Skånes Innebandyförbunds UTBILDNINGSPLAN säsongen 2014/15 !"#$%&'$'()*+%,'&,-./012!345678589:)3;9 &?6

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Domarhandbok Säsongen 2007/2008

Domarhandbok Säsongen 2007/2008 Sidan 1 (34) Domarhandbok Säsongen 2007/2008 Domarhandboken med direktiv och regler för domare inom Norrbottens Innebandyförbund Giltiga från och med 1 Augusti 2007 Ansvarig utgivare: Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

SEKRETARIATS- KOMPENDIUM

SEKRETARIATS- KOMPENDIUM SEKRETARIATS- KOMPENDIUM SEKRETARIATETS FUNKTION FUNKTIONÄRER De som sitter i sekretariatet ska vara insatta i arbetet så pass att det fungerar utan större hjälp från domarna och att arbetet utförs på

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2019! Lördag 9/11 eller söndag 10/11 Pojkar och Flickor ca 2011, 2012 och 2013 Norrmalmia sporthall Välkomna till RCC Innebandy cup 2019 i Piteå!

Läs mer

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år INLEDNING Sidan 1 (5) NIBFs ungdomsserier i åldersgrupperna 7-16 år är inriktad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SIU baseras på utvecklingsfaser

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018

UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018 UTBILDNINGAR LEDARE HALLAND 2017/2018 Datum Plats Tid Anmälan Kostnad Utbildning - LEDARE Atleten Blå 19 feb HIBF 09.00-17.00 17 feb 1300 Innebandyspelaren Blå 12 mars HIBF 09.00-17.00 8 mars 1800 Innebandyspelaren

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (7) Till: Deltagande Föreningar Luleå 140720 Här kommer serieprogram för: Herrar Div 2, Herrar Div 3, Damer Div 2, Pojkar Röda serier 1 till 11 samt Flickor Röda serier 1 till 5 för säsongen 2014/2015.

Läs mer

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE FÖR LAGLEDARE OCH DOMARTILLSÄTTARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2017 Tjänsten Cleverservice hjälper föreningar

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå 12-16 år 2018 års utgåva Gäller från 1 juli 2018 1 Allmänt 1.1. Klasser/indelning Dessa matcher spelas enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05 SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN Domarreglemente 2010-09-05 Innehåll Artikel 1 Syfte... 2 Artikel 2 Tillämpning... 2 Artikel 3 Ledning av domarverksamheten i Sverige... 2 Artikel 4 Internationell

Läs mer

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 17/18

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 17/18 Seriedirektiv Gästriklands Innebandyförbund F/P Grön klass (6-9 år) Gäller från 2016-10-03 Uppdaterade 2017-11-24 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2017/2018 och för serier administrerade

Läs mer