Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)"

Transkript

1 Tid: Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Anders Svensson (M), Malin Hjalmarsson (MP), Ann-Sofie Lagerstedt (L), Cenab Turunc (S) och Patrick Thordén (M) Tjänstgörande ersättare Parisa Rezaeivar (S) ersätter Petra Rönnholm (S), Luis Tortosa (V) ersätter Christian Steingrüber (S), Emmyly Bönfors (-) ersätter Helena Lidh (M) och Bettan Andersson (V) 92-93, Viktor Lundblad (M) ersätter Helena Lidh (M) Ersättare Emmyly Bönfors (-) 87-91, Övriga Förvaltningsdirektör Anders Ramsby, nämndsekreterare Irene Gustafsson, förvaltningscontroller Lennart Jansson, avdelningschefer Gösta Malmryd, Emir Slavotic, Ann- Charlotte Hellman, Kristina Hejdenberg Sedström, Rolf Eckermark och Helena Onselius, politisk sekreterare (KD) Erik Palmgren samt hyresförhandlare Christoffer Lack Personalföreträdare Samuel Bohlander (Kommunal), Robert Lendahl (Vision) och Mårten Andersson (Saco) Justeringsdag: Underskrifter: Sekreterare Ordförande Irene Gustafsson Bettan Andersson (V), 81-91, Tjänstgörande ordförande Justerande Staffan Lindström (S), David Lega (KD) 1(12)

2 Upprop och anmälan av jäv Upprop av nämndens ledamöter och ersättare samt information om tjänstgörande ersättare. Ingen anmäler jäv. Bettan Andersson (V) anmäler jäv i ärendet om anläggningsstöd till Alleby Ridklubb, 92 och i ärendet om anläggningsstöd till Göteborg Hästsportklubb, Val av justerare Idrotts- och föreningsnämnden utser 2:e vice ordförande David Lega (KD) att justera protokollet. 82 Förvaltningschefens information Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Kristina Hejdenberg Sedström informerar om förvaltningens stöd till föreningslivet. Anders Ramsby informerar om att investeringsprojektet Byggnation av Lundenhallen i stadsdelen Örgryte-Härlanda kommer att bli försenat. Kristina Hejdenberg Sedström lämnar svar på tidigare ställda frågor från nämnden: om andelen flickor i föreningen Kungsladugårds Bollklubb samt om fördelning av aktivitetsbidrag pojkar/flickor. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 2(12)

3 83 Diarienummer 0242/17 Ersättning för Askims simhall Idrotts- och föreningsnämnden förordar att Askims simhall ersätts intill nuvarande placering, i enlighet med alternativ 3 (Hovås Nedre) i bifogad lokaliseringsutredning. Fastighetskontoret har på uppdrag av idrotts- och föreningsförvaltningen genomfört en lokaliseringsutredning för Askims simhall. Den befintliga simhallen är i mycket dåligt tekniskt skick och behöver ersättas. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga Lokalisering av Askims simhall, Fastighetskontoret, Strategiska Avdelningen, rev Diarienummer 0118/17 Svar på remiss om förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad 1. Idrotts- och föreningsnämnden tillstyrker förslaget till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad. 2. Idrotts- och föreningsnämnden översänder tjänsteutlåtandet till arkivnämnden som eget yttrande i ärendet. Arkivnämnden har skickat Regionarkivets förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad på remiss till bland andra idrotts- och föreningsnämnden. Svar ska lämnas till arkivnämnden senast den 30 juni Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilagan Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 3(12)

4 85 Diarienummer 0208/17 Utvecklingsbidrag till Västra Götalands Idrottsförbund Idrotts- och föreningsnämnden beviljar Västra Götalands Idrottsförbund utvecklingsbidrag på kronor för fortsättning av satsningen Elitidrottsmiljö Göteborg. Västra Götalands Idrottsförbund söker utvecklingsbidrag för delfinansering av satsningen Elitidrottsmiljö Göteborg som är initierad av Riksidrottsförbundet. Riksidrottsförbundet har tilldelat universiteten på tre orter Göteborg, Stockholm och Umeå statusen Riksidrottsuniversitet. Göteborgs Universitet har tillsammans med Chalmers inlett denna satsning hösten Syftet är att ge elitidrottare möjlighet att kombinera idrottande med högre studier för att redan under pågående karriär kunna förbereda sig för tiden efter den aktiva karriären. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 4(12)

5 86 Diarienummer 0212/17 Investeringsbidrag och kommunal borgen till Brottkärrs Tennisförening i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljar att investeringsbidrag på kronor till Brottkärrs Tennisförening för att lägga nytt dräneringssystem och ny beläggning på två utomhusbanor. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger stadsledningskontoret i uppdrag att ingå en kommunal borgen på kronor för ett amorteringslån på 20 år till Brottkärrs Tennisförening för att lägga nytt dräneringssystem och ny beläggning på två utomhusbanor under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. Brottkärrs Tennisförening söker investeringsbidrag och kommunal borgen för att lägga nytt dräneringssystem och ny beläggning med keramiskt grus på två utomhusbanor. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 5(12)

6 87 Diarienummer 0109/17 Yttrande över stadsrevisionens granskning av idrotts- och föreningsnämnden verksamhetsår Idrotts- och föreningsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som sitt svar till stadsrevisionen över 2016 års revisionsredogörelse. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att i sitt ständiga förbättringsarbete utveckla och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet, efterlevnaden av stadens gemensamma byggprocess (GBP) samt tillämpningen av bidragsregler vilket följs upp i samband med årsrapport. Stadsrevisionen har granskat idrotts- och föreningsnämndens verksamhet 2016 och skickat revisionsredogörelsen för yttrande. Svar ska skickas till stadsrevisionen senast den 22 juni Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 6(12)

7 88 Diarienummer 0046/10 Överföring av fastigheter till fastighetsnämnden 1. Idrotts- och föreningsnämnden för över byggnader förtecknade i bilaga 1 till detta tjänsteutlåtande till fastighetsnämnden till då aktuellt bokfört värde. 2. Idrotts- och föreningsnämndens budgetram minskas med 1,5 miljoner kronor från och med 2018 eftersom fastighetsnämnden begär en ramjustering av kommunstyrelsen om 1,5 miljon kronor. Stöd för ramjustering hämtas från punkt 6 i ett beslut av kommunstyrelsen daterat En förutsättning för att byggnaderna ska föras över är att fastighetsnämnden beslutat att ta emot byggnaderna. Kommunfullmäktige beslöt att ge berörda förvaltningar och bolag i uppdrag att genomföra lokalförändringar i enlighet med de principer och den struktur för stadens fastighetsförvaltning som kommunfullmäktige fastställde vid samma möte. Detta är ett led i att genomföra kommunfullmäktiges uppdrag. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilagor. 89 Diarienummer 0116/17 Uppföljningsinformation till och med maj 2017 och prognos för helåret Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Idrotts- och föreningsförvaltningen lämnar en ekonomisk lägesrapport till och med maj 2017 och en prognos för helåret. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 7(12)

8 90 Diarienummer 0233/17 E-förslag (ID296) Dansbana med tak Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att bereda ärendet inför beslut i nämnden. E-förslag med ärende-id 296 lämnat till Göteborgs Stad. Yrkande från (KD) (M) (L) (-) Vi yrkar avslag med följande motivering: Förslagsläggarna skriver att Göteborg behöver en centralt belägen dansbana med tak. Av e-förslaget framgår det att det handlar om en dansbana i kommunal regi i likhet med den dansbana som staden har på Liseberg. Alliansen i Göteborg ser positivt på en ny dansbana, men anser att detta inte ska göras kommunal regi. Istället välkomnar vi förslagsläggarna att starta en dansförening eller samarbeta med en befintlig, som sedan kan söka investeringsbidrag hos idrotts- och föreningsnämnden för en ny dansbana i Göteborg. På detta sätt ökar även deras inflytande över placering och utformning på byggnaden. Yrkande från (V) (S) (MP) Vi yrkar att ge förvaltningen i uppdrag att bereda ärendet inför beslut i nämnden. sordning Ordföranden ställer yrkande mot varandra och finner att yrkande från (V) (S) (MP) vunnit. 91 Diarienummer 0235/17 E-förslag (ID312) Vision Majvallen från idrottsplats till en mötesplats Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att bereda ärendet inför beslut i nämnden. E-förslag med ärende-id 312 lämnat till Göteborgs Stad. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 8(12)

9 92 Diarienummer 0246/17 Anläggningsstöd Alleby Ridklubb 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljer att investeringsbidrag på kronor till Alleby Ridklubb för att anlägga en gruspaddock. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger stadsledningskontoret i uppdrag att ingå en kommunal borgen på kronor för ett amorteringslån på 20 år till Alleby Ridklubb för att anlägga en gruspaddock under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslut. et gäller under förutsättning att Alleby Ridklubb, när anläggandet av paddocken är färdig, återredovisar hela projektet till idrotts- och föreningsförvaltningen. Om bidraget inte används som avsett kan föreningen bli återbetalningsskyldig. Alleby Ridklubb söker investeringsbidrag och ett lån med kommunal borgen för att anlägga en gruspaddock med nytt underlag. Genom att anlägga en gruspaddock på den nuvarande gräspaddocken, ges Alleby Ridklubb möjligheter att använda anläggningen större del av året samt att anordna tävlingar. Det gör det också säkrare för både ryttare och hästar. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 9(12)

10 93 Diarienummer 0247/17 Anläggningsstöd Göteborg Hästsportklubb 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på kronor till Göteborg Hästsportklubb för att anlägga nytt underlag till befintlig paddock. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger stadsledningskontoret i uppdrag att ingå en kommunal borgen på kronor för ett amorteringslån på 20 år till Göteborg Hästsportklubb för att anlägga en gruspaddock under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. et gäller under förutsättning att Göteborg Hästsportklubb, när anläggandet av paddocken är färdig, återredovisar hela projektet till idrotts- och föreningsförvaltningen. Om bidraget inte används som avsett kan föreningen bli återbetalningsskyldig. et gäller under förutsättning att Göteborg Hästsportklubb löser resterande finansiering av projektet. Göteborg Hästsportklubb söker investeringsbidrag och ett lån med kommunal borgen för att anlägga nytt underlag till befintlig gruspaddock. Nuvarande paddocken håller för låg standard, begränsar föreningens verksamhet och är en risk för både hästar och ryttare. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 10(12)

11 94 Återrapportering från konferenser, utbildningar m.m. Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Bettan Andersson (V) och Staffan Lindström (S) informerar från idrotts- och föreningsnämndens konferens den maj Anmälningsärenden 1. Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att skicka svar till Göteborgs Stads Pensionärsråd (diarienummer 0065/17). Delegationsbeslut Godkännande/avslag av föreningar och selektiva bidrag (diarienummer 0079/17) Svar på skrivelse från Datainspektionen Begäran om komplettering (diarienummer 0026/17) Skrivelse från Göteborgs Stads Pensionärsråd (diarienummer 0065/17) 96 Postlista Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Postlista för tiden till Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 11(12)

12 97 Övriga frågor 1. Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. 2. Idrotts- och föreningsnämnden beslutar att ingen av nämndens ledamöter och ersättare deltar på seminarium om hästanläggningar den 23 augusti. Bettan Andersson informerar om att studiebesök på förvaltningens anläggningar den 31 augusti ställs in. I övrigt grupp- och nämndmöte enligt tidplan samma dag. Bettan Andersson informerar om nämndens studiebesök bad/simhallar i Stockholm den 9-10 oktober. Inbjudan till seminarium om hästanläggningar Hur bygger vi bäst för hästar, pedagogik och lönsamhet? 98 Handlingsplan för att skydda barn mot övergrepp inom föreningslivet Idrotts- och föreningsnämnden bordlägger ärendet. Yrkande från (KD) (M) (L) (-) Handlingsplan för att skydda barn mot övergrepp inom föreningslivet. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 12(12)

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.45 (mötet ajourneras mellan klockan 17.40-17.45) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 69 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S) Tid: 16.30-18.25 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 99 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan

Läs mer

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI).

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI). Tid: 16:30-17:25 Plats: Domarringen Paragrafer: 18-32 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Johanna Svartnäs

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.00 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 64-76 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.50 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 40-41 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.00 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 15 och 17 Närvarande Ledamöter 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Malin

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 4

Ronald Caous bredbandskoordinator 4 Tid: 17:00-18:20 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 1-13 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 09:00 11:30 Plats: Sankt Jörgen park Paragrafer: 59-72 Närvarande Ledamöter Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie Silverdahl (M) 2:

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdatum Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet

Kallelse Sammanträdesdatum Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet Kallelse Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet Plats Hotell Kusten, Kustgatan 10 Ledamöter Camilla Widman (S) ordförande Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson (V) förste

Läs mer

Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD)

Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) Övriga närvarande Eva Hessman, Jonas Kinnander,

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare 1(18) Plats och tid ande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, torsdagen den 13 oktober 2016 klockan 17:00 18:30. Ledamöter Se separat närvarolista. Ersättare Se separat närvarolista.

Läs mer

Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40

Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40 Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40 Plats: Gårdavägen 2, Vinga Paragrafer: 306-343 Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga Marina Johansson (S) ordförande Maria Grundel (V)

Läs mer

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1517/15 Reglemente för park- och naturnämnden Votering 12-1 2. 1200/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 3. 1521/15 Utdelning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S)

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S) Tid: 14:00-16:07 Ajournering 14:55-15:05 Plats: Direktörsvillan Paragrafer: 160-176 Närvarande Ledamöter Cecilia Dalman Eek (S), ordförande 164-176 Åsa Hartzell (M), 2:e vice ordförande Åse-Lill Törnqvist

Läs mer

Protokoll (nr 6) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 6) Sammanträdesdatum Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) ( 123-124), Kristina Tharing

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Karin Pleijel (MP), Tord Karlsson (S) , Ann Catrine Fogelgren (L),

Tjänstgörande ersättare Karin Pleijel (MP), Tord Karlsson (S) , Ann Catrine Fogelgren (L), Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Ulf Kamne (MP), Mariya Voyvodova (S) 461-466, Helene Odenjung (L) 461-462 David Lega (KD), Kristina Tharing (M), Marina Johansson (S), Johan

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

Nadia Lindberg (M) tjänstgör

Nadia Lindberg (M) tjänstgör Tid: 15:05-17:50 ajournering 16:30 16:40 Plats: Lokal Vinga, Gårdavägen 2 Paragrafer: 108-135 Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga Marina Johansson (S) ordförande Maria Grundel (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-18:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Jan-Erik Lindström (S) Hans

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-19:10 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 14 29 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) ordförande Ida Balog (M) 2: e vice ordförande till och med 23 Michael Törnqvist (MP) 1: e vice ordförande

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-11-21 diarienummer 1997/14 Markavdelningen Charlotta Lambert telefon 368 11 70 e-post: charlotta.lambert@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl. 15.55-16.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Sharad

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-08-24 Diarienummer 0347/16 Ledningsstaben Lina Isaksson Telefon 031-368 04 09 E-post: lina.isaksson@stadshuset.goteborg.se Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för fastighetsnämnden

Reglemente för fastighetsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för fastighetsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Fastighetsnämnden förvaltar kommunens bebyggda fastigheter och

Läs mer

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 15:00 20:16 27-37 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla Lindgren

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare:

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare: Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00 Ledamöter: Jan Ulmander (C), Vice ordförande Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Terence Hongslo (MP) Daniel Enholm (M) Maria Jansson (M) Margareta Widén

Läs mer

Protokoll (nr 8) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 8) Sammanträdesdatum Protokoll (nr 8) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) ( 174-179), samt Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M), Marina

Läs mer

Protokoll (nr 10) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 10) Sammanträdesdatum Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M),

Läs mer

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Bilaga 6.8 2017-04-24 1(2) Diarienummer: 0193/17 Handläggare: Marita Kärnstrand Tel: 031-368 44 30 E-post: marita.karnstrand@gotevent.se Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Styrelsen för

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Aslan Akbas (S) och Jörgen Fogelklou (SD) tisdagen den 8 maj 2018 kl. 15.30. 2. Dnr Anmälan av länsstyrelsen

Läs mer

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera Ärende nr 6 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-25 Diarienummer 0858/15 Samordning Anton Flöisbon Telefon 031-368 21 55 E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Protokoll (nr 22) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 22) Sammanträdesdatum Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M),

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 3. Månadsuppföljning tom september 2018 En gång i månaden följer förvaltningen upp kostnadsutvecklingen

Läs mer

Protokoll (nr 12) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 12) Sammanträdesdatum Protokoll (nr 12) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) ( ej 269), samt Ulf Kamne (MP), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M), Johan Nyhus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2016-12-14 Konsumentnämnden Plats och tid Samhällsbyggnad Ugglan kl. 10:00 11:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnd Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2019-01-09 kl. 09.00-13.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Lars Björneld (L), ordf. Ulf Hanstål (M), vice ordf.

Läs mer

Närvarande. Grundskolenämnd. Protokoll (nr 1/2018) Sammanträdesdatum: Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23

Närvarande. Grundskolenämnd. Protokoll (nr 1/2018) Sammanträdesdatum: Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23 Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23 Närvarande Ledamöter Ingrid Andreae (S) Ordförande Sofie Folkesson (M) Lena Landén Ohlsson (S) Jenny Broman (V) Robert Hammarstrand (S) Nina Miskovsky (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-19:25 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Jan-Erik Lindström (S) Birgitta

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Tid: 13:30 15.50 Plats: Visdomen Paragrafer: 108-122 Omedelbart justerade paragrafer: 115, 117-118 Närvarande Ledamöter Ordförande Elisabeth Undén (MP), 1:e vice ordförande Birgitta Nesterud (S), 2:e vice

Läs mer

Protokoll (nr 32 ) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 32 ) Sammanträdesdatum Protokoll (nr 32 ) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) (ej 640-641), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), Kristina Tharing (M), Marina

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 1 (12) Protokoll Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 Tid: 11.40 11.50 Plats: Aschebergska Eken konferens, Göteborg Närvarande ande Frank Andersson (S),

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Plats och tid Rum 101 kl. 17:00-19:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Jan-Erik Lindström (S) Birgitta Evans

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Regionfullmäktige 69-83

Regionfullmäktige 69-83 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se 70 69 Öppnande Ordföranden hälsar samtliga ledamöter välkomna och förklarar sammanträdet för öppnat. 70 Upprop

Läs mer

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

Personalföreträdare Bibi Karlsson TCO, Anna Skarsjö, Kommunal, och Carina Strand, SACO.

Personalföreträdare Bibi Karlsson TCO, Anna Skarsjö, Kommunal, och Carina Strand, SACO. Tid: 17:00-18:05 Plats: Hotell Kusten, Kustgatan 10 Paragrafer: 33-71 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande, ej närvarande 45 på grund av jäv Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 3 Sida 1 (5) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.50 Beslutande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Malin Laurberg (c) Magnus Nordkvist (m) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof Hake (s) Hans S Eriksson

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för tekniska nämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Tekniska nämnden förvaltar och utvecklar kommunens grönområden,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Framtiden Vi bger det hiibara samhallet for Framtiden

Framtiden Vi bger det hiibara samhallet for Framtiden 10:20, Framtiden Vi bger det hiibara samhallet for Framtiden 1(5) Datum: 201 5-09-30 PROTOKOLL (9) Fört vid sammanträde med styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden Tid: Klockan 10:40-12:07 Plats: Närvarande:

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOIL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1,, kl. 8:30-12:15 Stefan Larsson (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

1. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon

1. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon 2. Dnr 1319/11 Policy och riktlinjer

Läs mer

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden fullgör, i den mån

Läs mer

Torsdagen den 30 augusti 2018, kl , Gårda Brandstation, Göteborg. Kristina Bergman Alme (L) ersättare för Theres Börjesson (M)

Torsdagen den 30 augusti 2018, kl , Gårda Brandstation, Göteborg. Kristina Bergman Alme (L) ersättare för Theres Börjesson (M) 2018-08-30 Tid och plats Beslutande Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 30 augusti 2018, kl. 15.30 17.00, Gårda Brandstation, Göteborg Ingrid Andreae (S), ordförande Henrik Munck ( - ), 49 del av 55

Läs mer

Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 13:15-16:30 Plats: Kommunfullmäktigesalen. Rådhusesplanaden 6 Beslutande:

Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 13:15-16:30 Plats: Kommunfullmäktigesalen. Rådhusesplanaden 6 Beslutande: 2016-03-22 Fritidsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 13:15-16:30 Plats: Kommunfullmäktigesalen. Rådhusesplanaden 6 ande: Övriga deltagare: Utses att justera: Ari Leinonen (S), ordförande Lennart

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden 44 Förslag till verksamhetsplan 2014 presenteras... 101 45 om föreläggande med vite att mäta radon i flerbostadshus... 102 46 Yttrande gällande avfallsplan med tillhörande renhållningsordning för Mullsjö

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 33

Ronald Caous bredbandskoordinator 33 Tid: 17:00 19:15 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 30-46 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Niklas

Läs mer

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0531/16 Avgiftsöversyn beträffande Familjerådgivningen, Respons alkoholrådgivning, Kriscentrum för män, Kriscentrum för kvinnor samt KAST 2. Dnr 1668/15 Detaljplan

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-16.15 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Björn Nordenhaag (mp)

Läs mer

/15 Program för utveckling av intern service för staden

/15 Program för utveckling av intern service för staden 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon (Jonas Ransgård) 2. 1319/11 Policy och

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

Holger Forsberg (S) Sune Rehnberg (SD) 38-43, Nina Svensson, nämndsekreterare och valsamordnare Pontus Gillnäs, valadministratör

Holger Forsberg (S) Sune Rehnberg (SD) 38-43, Nina Svensson, nämndsekreterare och valsamordnare Pontus Gillnäs, valadministratör 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 12 juni 2018 kl 13:00-14:00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Nils Matsson (M), vice ordförande 38-43, 45-49 Christina Pettersson (S) Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (L) Carina Nordgren

Läs mer